Κυριακή 14 Ιουνίου 2009

Έεε.. ακούει κανείς;

Πρώτη μέρα της ΚΠΕ:

Με παιδαριώδη πολιτική εισήγηση, ο πολύ .. κοκκινοπράσινος εντέλει Τσίπρας, πιστός στην γραμμή Καρίτζη "δεν ξέρω, δεν είδα, δεν άκουσα", διχάζει βαθύτερα τον Συνασπισμό

Και φυσικά δεν «κατάλαβε» τίποτα.

Γιατί, στο πανευρωπαϊκό κλίμα που περιγράφει για να κρυφτεί πίσω του, οι πορτογάλοι αριστεροί του Μπλόκου έφτασαν 11%, οι γερμανοί το 7,5%, οι γάλλοι το 7% ( παρά τη διασπαστική στάση του Μπεζανσενώ ) – όσο για τους ιταλούς, αυτοί μοιάζουν περισσότερο με μας και τον εμφύλιο εντός μας που οι κοκκινοπράσινοι υποθάλπουν ( ότι έκανε ο Φερρέρο στην Επανίδρυση θα κάνει ο Ρινάλντι και οι κοκκινοπράσινοι στον ΣΥΡΙΖΑ όταν μπορέσουν ). Για κει πάμε ολοταχώς ..

Ότι οι μειοψηφικές απόψεις στον Συνασπισμό είναι πλειοψηφικές στον κοινωνικό ΣΥΡΙΖΑ, φαίνεται να μην τον απασχολεί ιδιαίτερα. Τότε τι … ανάλυση κάνει; Συνεχώς παραπέμπει στη δεδομένη (;) πλειοψηφία του και τα χαρακώματα που η παρέα Καρίτζη-κοκκινοπράσινων έχει ήδη ετοιμάσει. Απειλεί … κάντε συνέδριο αν τολμάτε, αμφισβητήστε με αν τολμάτε, μια καταμέτρηση θα σας πείσει! Είναι αυτή συμπεριφορά Προέδρου ανανεωτικού κόμματος ή σταλινικής γκρούπας; Του είπε ο Κουβέλης : να συννενοηθούμε πέρα από μειοψηφίες και πλειοψηφίες … Αυτός όμως φοράει κοκκινοπράσινες ωτοασπίδες!

Ότι ο Συνασπισμός έχει υποχρεώσεις γιατί ο Πρόεδρός του είναι και Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και το πρώτο συνθετικό του ΣΥΡΙΖΑ είναι συνασπισμός – και γι αυτό βρέθηκε η Σωτηρίου δεύτερη. Συγγνώμη αλλά αυτά είναι μπούρδες και συνεννοήσεις κορυφής για μοίρασμα στις καρέκλες μακριά και πέρα από την κοινωνία – τι φοβερό εφεύρημα, ο Καρίτζης το σκέφτηκε;! Ας άφηναν τους ανένταχτους αλλά και τους ενταγμένους να γίνουν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ ( τι φοβούνται άραγε οι «ηγεσίες» τόσο καιρό και δεν το κάνουν; ) και να γίνει ένα δημοκρατικά δομημένο κόμμα-μέτωπο σαν την ΕΔΑ, και θα βλέπαμε πόσο ενδιαφέρουν οι τίτλοι και τα οφίτσια – είναι βέβαιο ότι αν έβγαινε ο Χουντής δεύτερος θα έβρισκαν τρόπο να μείνει και στο ψηφοδέλτιο δεύτερος – ενώ ο Παπαδημούλης είναι εσωκομματικός αντίπαλος. Η λογική Τσίπρα είναι «όποιος κερδίζει τα παίρνει όλα» - κι έτσι είναι Πρόεδρος της «αριστερής πλειοψηφίας» και όχι όλου του κόμματος ως θα όφειλε!

Ότι «θα συνεχίσουμε την ίδια πολιτική» δεν είναι κάτι που πρέπει να ακούσεις πρώτα από τα ίδια τα μέλη και τους φίλους του Συνασπισμού, αυτούς που ψήφισαν κι αυτούς που δεν ψήφισαν το σχήμα σ΄αυτές τις εκλογές; Τι θα αλλάξουμε δηλαδή, τον τρόπο που κάνουμε αφισοκόλληση;

Αντί να επισημάνει τις ευθύνες όλων (των τάσεων), αντί να τραβήξει το αυτί σ΄αυτούς που στο όνομά του φτιάχνουν αντιδημοκρατικά μηχανισμούς στην Κουμουνδούρου ταπεινώνοντας συντρόφους και διχάζοντας το κόμμα και να καταλάβει ότι κάποιοι άλλοι εξ ανάγκης θα παραβιάσουν την καθεστωτική σιωπή στα ΜΜΕ, κάνει τον κινέζο! Με τέτοιους όρους όμως ούτε ψυχική ενότητα ούτε καν συμβίωση είναι δυνατή στον Συνασπισμό. Κι αυτό που ο καθένας καταλαβαίνει πιά είναι ότι και ο Τσίπρας δείχνει την έξοδο στους διαφωνούντες! Είναι φαίνεται κι ο ίδιος μέρος του σχεδίου αριστερίστικου διχασμού της ανανεωτικής αριστεράς κι όχι πολέμιός του! Αν δεν είναι έτσι ας το αποδείξει ενώνοντας το κόμμα ..

Έχει και παράπονο από τον Αλαβάνο που δεν τον άφησε να πάει στο ντιμπέϊτ – δεν τηρήθηκε λέει η συλλογικότητα .. Μα εσείς τον διαμορφώσατε έτσι τον ΣΥΡΙΖΑ. Ποια συλλογικότητα – των πέντε «ηγετών» που αποφασίζουν για όλα; Είδες πως πονάει όταν το γευτείς ο ίδιος; Για φαντάσου όσους έχουν κάτι να πουν τόσο καιρό και στον μεν ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει ίχνος δημοκρατκής λειτουργίας ( μόνο «όστις θέλει πίσω μου ελθείν»), στον δε Συνασπισμό αν έχεις την ατυχία να ταυτιστείς σε κάποια άποψη με τη»δεξιά» μειοψηφία ούτε καν κάνουν τον κόπο να σου απαντήσουν – στο πυρ το εξώτερον! Αυτήν την εξουσία χρησιμοποίησε ο Αλαβάνος και καλά έκανε – αλλιώς ποιος ξέρει που θα βρισκόμασταν εκλογικά τώρα. Πιθανώς σε επίπεδα Ιταλίας ..

Αυτά για την πρώτη μέρα της ΚΠΕ. Να ελπίσουμε ότι κάποιοι θα αντιδράσουν την Κυριακή και θα σώσουν την παρτίδα και τον Συνασπισμό στο παρά πέντε;

Δεν νομίζω. Ο σταλινικός ύπνος απλώνεται ύπουλα στις τάξεις μας σαν την ομίχλη. Το ροχαλητό των παλιών στελεχών του Ρεύματος ακούγεται ως εδώ και οι νεώτεροι τραντάζονται συχνά πυκνά στον ύπνο τους από τα αριστερίστικα όνειρα και τον πυρετό της παιδικής μας ασθένειας ..

Ξυπνήστε ρε..!!

Το σήμερα είναι ήδη εδώ, απαιτητικό και βιαστικό. Δεν θα κάθεται να περιμένει για πολύ ..

2 σχόλια:

  1. Η αριστερά πρέπει να δημιουργεί καταστάσεις κι όχι να τρέχει πίσω τους ξεφυσώντας. Η ανάλυση του τύπου δυσμενές περιβάλλον/οργανωτικές αδυναμίες/εσωτερικός εχθρός προέρχεται από τις χειρότερες εποχές της αριστεράς και είναι μόνιμη επωδός της τυφλότητάς της να δει και να κατανοήσει. Και ανήκω στην ανανεωτική γενιά των 45-55 που κράτησε ανάχωμα στην πτώση με 8%, παρά όσα ύπουλα διαδίδονται - αντίθετα από το 17% των νέων ηλικιών όπου προνομιακά απευθύνεται η ηγεσία Τσίπρα, κρατήσαμε μόνο το 7. Ποιός θα το εξηγήσει αυτό; Μήπως πρέπει να αρχίσουμε και μεις τις ανοησίες ότι οι νεαροί ρευματικοί-κοκκινοπράσινοι δεν πήγαν να ψηφίσουν για να μην βγει ο Παπαδημούλης; Εύκολο να λες μ..κίες δύσκολο να δεις την πραγματικότητα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγώ προσωπικά είμαι πιο πολύ προς τις απόψεις της ανανεωτικής πτέρυγας. Αλλά θεωρώ ντροπή την βιασύνη με την οποία θέτουν το ζήτημα. Συγνώμη αλλά εδώ δεν έχουμε προλάβει ούτε να συνεδριάσουμε στην τοπική. Αυτό το θεωρώ πολύ αντιδημοκρατικό. Και την καλύτερη άποψη να έχεις πρέπει να αφήσεις και λίγο τον κόσμο να μιλήσει. Δηλαδή τι θα μπορούσε να πει η ΚΠΕ. Έχετε δίκιο αλλάζουμε; Έτσι πήραν πόντους οι του ρεύματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θέλετε να βάλετε ενεργό link στο σχόλιό σας; BlogU