Δευτέρα 31 Αυγούστου 2009

Ύβρις!



Ποιοί επιτέλους νομίζετε ότι είσαστε, όσοι κύριοι εκ του Ρεύματος και της Πτέρυγας εμποδίζετε τα μέλη του Συνασπισμού να συνέλθουν δημοκρατικά σε συνέδριο και να αποφασίσουν τα του οίκου τους;
Με ποιό δικαίωμα καταπατάτε τη δημοκρατία που εγγυάται το καταστατικό σας με τόσο φτηνά επιχειρήματα και οδηγείτε την αριστερά στην απαξίωση και το ΠΑΣΟΚ σε άνετη αυτοδυναμία;
Μήπως θέλετε και να καταργήσετε τα μέλη και να εκλέξετε άλλα;

Πως ξαφνικά ξεβράστηκαν στην ακτή μας τόσα σταλινικά απομεινάρια είτε "ριζοσπαστικά" είτε "ανανεωτικά";
Τρίζουν τα κόκκαλα των συντρόφων μας μαζί με τα κάρβουνα των δασών μας που ακόμα σιγοκαίνε!
Ποιός, πού, πότε αποφάσισε για λόγου μας;

Τα μέλη του Συνασπισμού ούτε χειροκροτητές είναι ούτε δουλικά και ακόλουθοι του κάθε ηγετίσκου! Αυτό προσπαθήσατε να κάνετε αλλά δεν το πετύχατε και τρέχετε τώρα πανικόβλητοι δεξιά αριστερά αλλά προς θεού, όχι στην κρίση των μελών!
Που είναι η δημοκρατία σας ρευματικοί αλλά και - ω, τι έκπληξη - κι εσεις ανανεωτικοί;

Η απαξίωση της βάσης μόνο ως ύβρις μπορεί να εκληφθεί!

21 σχόλια:

  1. ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ 30 ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΝ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΤΟΥ ΣΥΝ
    ΓΙΑ ΕΚΤΑΚΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

    Είναι σε όλους αντιληπτά τα συναισθήματα που διακατέχουν τα μέλη του κόμματος την περίοδο μετά τις Ε09 και τη διαχείριση του αρνητικού αποτελέσματος: Αγανάκτηση, οργή, απογοήτευση, ντροπή. Δεν ξέρουμε τι να πούμε, ειδικά απέναντι στους ανθρώπους που μας εμπιστεύθηκαν και μας ψήφισαν, αναζητώντας κάποια διέξοδο στο δικό μας πολιτικό χώρο.

    Έχει ανοίξει ο « ασκός του Αιόλου » και τα ηγετικά στελέχη του κόμματος και του ΣΥΡΙΖΑ μοιάζουν να διαγκωνίζονται για το ποιος θα αναδείξει το χειρότερο πρόσωπο.

    Ταυτόχρονα όμως η βάση του κόμματος διατρανώνει τη θέλησή της να βρεθεί λύση, λύση ενότητας και προοπτικής, λύση που θα συμβαδίζει με τις ανάγκες της κοινωνίας, θεωρώντας ότι δεν είναι δυνατόν να μη μπορεί να λειτουργήσει ο ΣΥΝ σαν ένα σύγχρονο, σοβαρό, φερέγγυο, ενιαίο αριστερό κόμμα, με κοινά αποδεκτούς κανόνες λειτουργίας, όπου η φωνή των μελών θα συναντάται σε μια αμφίδρομη σχέση με αυτή της ηγεσίας.
    Φτάνει πια η εικόνα « Βαβέλ » που εκπέμπει το κόμμα μας, φτάνουν πια οι μικροεγωισμοί και τα μικροσυμφέροντα! Εδώ και τώρα να ανασυντάξουμε το κόμμα μας και να συμβάλλουμε προωθητικά στην αναζωογόνηση του ΣΥΡΙΖΑ!

    Θεωρούμε, λοιπόν, ότι ήρθε η ώρα η υπόθεση του κόμματος να γίνει υπόθεση των μελών. Τα μέλη να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Η μόνη λύση γι’ αυτό είναι το Έκτακτο Συνέδριο.

    Συμμεριζόμαστε όλες τις επιφυλάξεις και τους ενδοιασμούς που ακούγονται, όμως πιστεύουμε ότι τις περισσότερες φορές μιλά η φωνή των μηχανισμών και των κατεστημένων νοοτροπιών, της κομματικής γραφειοκρατίας, που λειτουργεί με τη δικιά της λογική, μακριά από τις ανάγκες της κοινωνίας, μακριά από τις ανάγκες του αριστερού κόσμου.

    Συντρόφισσες και σύντροφοι, τώρα είναι η στιγμή να πάρουμε το ρίσκο της δημοκρατικής αναβάπτισης του κόμματος μας, η στιγμή να αποδεχτούμε την πρόταση του Προέδρου για Έκτακτο Συνέδριο και να διαμορφώσουμε τους όρους για την επιτυχή έκβασή του.


    1. B΄ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
    2. ΕΒΡΟΥ
    3. ΡΟΔΟΠΗΣ
    4. ΞΑΝΘΗΣ
    5. ΚΑΒΑΛΑΣ
    6. ΔΡΑΜΑΣ
    7. ΣΕΡΡΩΝ
    8. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
    9. ΠΕΛΛΑΣ
    10. ΗΜΑΘΙΑΣ
    11. ΚΟΖΑΝΗΣ
    12. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
    13. ΦΛΩΡΙΝΑΣ
    14. ΛΑΡΙΣΑΣ
    15. ΤΡΙΚΑΛΩΝ
    16. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
    17. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
    18. ΑΡΤΑΣ
    19. ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ
    20. ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ
    21. ΕΥΒΟΙΑΣ
    22. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
    23. ΛΕΣΒΟΥ
    24. Ν. ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΩΝ
    25. ΣΑΜΟΥ
    26. ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
    27. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
    28. ΑΝ. ΑΤΤΙΚΗΣ
    29. ΧΙΟΥ
    30. ΦΩΚΙΔΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλά –για το γεγονός ότι ο Π.Κ ΔΕΝ διεγράφη, ΔΕΝ αγανακτούν;;;;; Γιατί και τα δύο ΕΝΑ «ήθος» δείχνουν…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κρατηθείτε καλά από το βουλευτιλίκι σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Παραμονές εκλογών, ρίσκα δεν παίρνουμε. Και τι θα κάνουμε χωρίς τον Μπανιά στο Κοινοβούλιο; Τι θα κάνουμε χωρίς τον Κοροβέση;;Ή και χωρίς το αλαβάνο-αλαβγάνο;;; Πώς θα είμαστε υπερθέαμα;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και αν (υποθετικά μιλάω) δεν θέλει Έκτακτο Συνέδριο η Τεγοτυπία, π.χ. Τι θα κάνουμε; Θα της πούμε να κοιτάξει τη δουλειά της; Μα αυτό ακριβώς κάνει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Συνεδριο αυτη τη στιγμη σημαινει διασπαση, πιθανον μαλιστα και πολλαπλη διασπαση. Μονο θεμα καρεκλας δεν ειναι!

    Τωρα υπαρχει ακομα μια ελπιδα να την αποφυγουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @Ανώνυμο(2)
    Από πού ακριβώς να διαγραφεί ο Π.Κ.? Από τον ΣΥΡΙΖΑ που δεν έχει μέλη? Mέλος του ΣΥΝ απ'όσο γνωρίζω δεν είναι. Και εν πάση περιπτώσει ακόμα κι αν μπορούσαν να τον διαγράψουν από κάπου, γιατί θα έπρεπε να το κάνουν? Επειδή μίλησε (κακώς κατά τη γνώμη μου) για κάποια θέματα που θίγουν τα ιερά και τα όσια? Εδώ δεν έχουν διαγραφεί τόσοι και τόσοι που εδώ και πολύ καιρό δρουν αντισυντροφικά και εχθρικά προς το κόμμα τους και τις στρατηγικές του επιλογές...
    @pinko
    Mόνο θέμα καρέκλας είναι αγαπητέ μου. Η διάσπαση που επισείεται ως απειλή πάνω απ'τα κεφάλια μας είναι το πρόσχημα για να μην αλλάξει τίποτα. Από τις τοποθετήσεις κάποιων στην ΚΠΕ φάνηκε καθαρά πως κάποιοι επιλέγουν τις συμφωνίες σε επίπεδο κορυφής (τάσεων εννοείται) τις οποίες και επικαλέστηκαν και απορρίπτουν μετά βδελυγμίας την προσφυγή στη βάση του κόμματος. Η τοποθέτηση Μαργαρίτη το είπε πεντακάθαρα και έξω από τα δόντια.
    Αλλά ομελέτα χωρίς να σπάσεις αυγά δεν γίνεται. Αν το να πάψουν οι τάσεις να λειτουργούν ως κόμματα μέσα στο κόμμα σημαίνει διάσπαση, ας διασπαστεί ο ΣΥΝ. Και τι θα γίναι τότε? Που θα πάνε αυτοί που θα φύγουν από τον ΣΥΝ? Και οι καρέκλες τους θα μείνουν κενές?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μαλλον πρεπει να ξαναδιαβασουμε τον ΧΡΟΝΗ τον ΜΙΣΣΙΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ANASTASIA
    εισαι μια οαση νηφαλιοτητας.

    Τα ποιο τρελα πραγματα τα εχω διαβασει σε ιστοσελιδες φιλα προσκειμενες στον συν-συριζα.

    Τοσο μισος? και παθος μονο σε ζευγαρια στα προθυρα νευρικης κρισης.

    Απο την αρχη σας το ειπα.
    Ο συνασπισμος να κανει επανιδρυση,
    να επανεξετασει την πολιτικη του και να καθαρισει το μαντρι του.

    ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Γιατί να διαγραφεί ο Π.Κ….. Συμφωνώ με τον Ανώνυμο που θέτει το ερώτημα, ότι ο Κ. δεν ήταν όντως δυνατόν να διαγραφεί για τους τυπικούς λόγους που αναφέρει. Αλλά και ένα απλό μέλος του ΣΥΝ αν ήταν, πάλι δεν θα μπορούσε να διαγραφεί (ξέρω τι λέω, όπως ξέρετε κι εσείς τι λέω). Άρα ο λόγος για τον οποίο δεν διαγράφεται δεν είναι ότι δεν έχει την ιδιότητα του μέλους…. Η όλη κουβέντα περί διαγραφής έγινε μόνο για το «λαουτζίκο» της τηλεόρασης…

    Επί της ουσίας. Ο Π.Κ. δεν προσεκόμισε κανένα στοιχείο γι’ αυτά που είπε (και δεν είπε), τάχα για να προστατεύσει την Αριστερά…. Στοιχεία υπάρχουν, μόνο που τα στοιχεία τεκμηριώνουν το αντίθετο ακριβώς από το δηλητήριο που άφησε το δίδυμο Κο – Βο… Δείτε, λόγου χάρη, το σχετικό, αναλυτικό, τεκμηριωμένο κείμενο του Στάθη στο ιστολόγιο «Αριστερά στη Μπλογκόσφαιρα»! Σπάει κόκαλα!!!! Άλλωστε….τα λόγια του Κ., μην ξεχνάμε, τα διαστρέβλωσαν τα μίντια…. Δηλαδή και το σκύλο (που κατουράει στα μπατζάκια μας) χορτάτο, και την πίτα καλή. Ο Κ. θα έπρεπε, αν είχε στοιχεία, να τα παρουσιάσει. Δεν είχε, γι΄ αυτό και η κουτοπόνηρη «παν κάλικη» κολοκυθιά.

    Γι’ αυτό και σ’ ένα πολιτισμό σχηματισμό με αρχές και με «μπούσουλα» θα είχε διαγραφεί.

    Ξέρω όμως ότι χάνω τα λόγια μου. Δε βαριέστε, εδώ έχασα δεκαετίες, από την εποχή του ΚΚ Εσωτερικού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @pinko
    Συνέδριο αυτή την στιγμή σημαίνει δημοκρατία!
    Όταν οι ηγετικές ομάδες δεν μπορούν να βρουν μια λύση, τι μένει; Ο κόσμος της αριστεράς που παραμένει οργανωμένος παρά τα όσα έχει τραβήξει και τις απογοητεύσεις που έχει εισπράξει.
    Αν ο κόσμος αυτός δεν έχει το δικαίωμα να αποφασίσει όποτε αυτός θέλει, γιατί να συνεχίσει σε ένα κόμμα που δεν τον υπολογίζουν;
    Άλλωστε η ουσία του σταλινισμού που όλοι υποτίθεται καταδικάζουμε είναι η αγνόηση της βούλησης του λαού και η κυριαρχία της βούλησης των στελεχών - έ, αν θέλουμε κάτι τέτοιο πάμε και στο ΚΚΕ, δεν χρειάζεται να παιδευόμαστε με τον πλουραλισμό, τον σεβασμό της άλλης άποψης κλπ
    Η ουσία είναι ότι κανείς δεν έχει το δικαίωμα, ότι κι αν ψυχανεμίζεται, φοβάται ή υπολογίζει, να αφαιρεί το δικαίωμα του μέλους στον καθορισμό της πορείας του κόμματος! Είναι καθαρός σταλινισμός! Νομότυπος μεν σταλινισμός δε.
    Με την ίδια λογική, επειδή στις εκλογές θα βγει το ΠΑΣΟΚ ή η ΝΔ να μην γίνουν εκλογές! Δεν είναι αυτό φασισμός; Ζηλέψαμε κάτι από το ΚΚΕ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Κατασπατάλησαν ένα ολόκληρο καλοκαίρι με τις αφ΄ υψηλού "συνεννοήσεις" τους. Τώρα ούτε το Διαρκές δεν θα προλάβουν να κάνουν και ψοφάω για το θέαμα που θα προσπαθήσουν προεκλογικά ασθμαίνοντες να στήσουν για να μας πείσουν ότι είναι και αγαπημένοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. αρ. στρουθ, αν αποφασισει αυτη τη στιγμη η βαση του κομματος μεσω συνεδριου, η ανανεωτικη πτερυγα δεν θα χωραει πια στο συνασπισμο και θα ειναι υποχρεωμενη να αποχωρησει, μαζι με το δικο της τμημα της βασης. χωρις την ανανεωτικη πτερυγα ο συνασπισμος ΔΕΝ περναει το 3%, ο κοσμος να χαλασει.

    η βαση, σε πολυ μεγαλο βαθμο, συσπειρωνεται γυρω τριγυρω απο αυτους που της φερνουν τη γραμμη και δεν ειναι καθολου ενιαια.

    ο τσιπρας και οι φιλοι του θελουν να ρευστοποιησουν την παρουσια τους στα ηγετικα κλιμακια με ενα καλπικο συνεδριο. δεν υπαρχει κανενας λογος να τους κανουμε το χατηρι. εκτος κι αν ειναι να φερουμε πισω τα χιλιαδες μελη που εχουν αποχωρησει, και που δεν θελουν να ακουνε για συριζα, αριστερη στροφη και τσιπρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Γιώργο
    Το έκτακτο συνέδριο ισχυρίζεσαι ότι είναι μια δημοκρατική διαδικασία.
    Να πώς όχι;
    Θα πεις ότι είμαι αντιδημοκράτης;
    Μα μπορείς να με διαβεβαιώσεις ότι δεν θάναι μια "συστοίχιση" δυνάμεων;
    Αυτό ακριβώς δεν είπε ο ίδιος ο Τσίπρας;
    Θα έπαιρνα 80%...
    Αν αυτό το λες δημοκρατία..
    δηλαδή να φέρει το ιππικό για να γίνει καβαλλάρης;
    Ποιά είναι η πολιτική του άποψη, γιατί αλλάζει συχνά θέσεις...
    Σε κάποιον έμοιασε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ήταν μια δημοκρατική ευκαιρία
    Τώρα με τις εκλογές η ευκαιρία χάθηκε όπως χάθηκε με τους αριστερισμούς η περσινή ευκαιρία
    Θα γίνει έκτακτο μετά τις εκλογές εξ ανάγκης αλλά με πολύ χειρότερους όρους - ελπίζω να αποφύγουμε το μνημόσυνο
    Για όλα υπάρχει μία ευκαιρία, όχι δεύτερη
    Κι αυτή είναι η αριστερά των χαμένων ευκαιριών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Μόλις τώρα συνειδητοποίησα την εκπληκτική ομοιότητα που επισημαίνει ο Σπίθας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Οι καταστατικές διαδικασίες τις συνδέουμε με τις δημοκρατικές διαδικασίες.
    Αξίωμα, Γιώργο, έτσι;

    Σέβομαι τις καταστατικές διαδικασίες, αλλά να ανοίξουμε το "θεματάκι" που είναι "κεφαλαιάρα";

    Στο όνομα των καταστατικών διαδικασιών ή όνομα των δημοκρατικών διαδικασιών θα έχουμε πολλά να πούμε..

    Είμαι σίγουρος, ό,τι σε "τσιγκλάω":)

    Γνωρίζεις αρκετά και δεν μιλάς προσχηματικά.
    Τουτέστιν, εσύ τουλάχιστον μην τα συνδέεις, έτσι, ειρήσθω εν παρόδω και από κεκτημένη ταχύτητα.

    Άλλο επιχείρημα, που να ενισχύει την άποψη σου, έχουμε;

    Εγώ ισχυρίζομαι, μετά βεβαιότητας και όχι με "κλισέ", ότι τα πολιτικά προβλήματα που υπάρχουν στον ΣΥΝ δεν λύνονται με ένα συνέδριο.
    Το συνέδριο είναι δημοκρατική διαδικασία
    Το συνέδριο δεν μπορεί σαν καταστατικός θεσμός να "αλλάξει" ή να διαμορφώσει, αίφνης, τόσα στραβά που έχουν συμβεί επειδή, όπως πολύ σωστά στο παραπάνω ποστ σου, δείχνεις τραυματισμένες κράνες και κεφάλια.!!

    Λες εν μια νυκτί, να "αναβαπτισθούμε" και να εξαγνισθούμε στην κολυμβήθρα του Σιλωάμ, δηλαδή του συνεδρίου;
    !!

    Πάμε ένα γύρο, συζήτησης;
    Θα σε ζορίσω, λίγο:)

    Συντροφικά.!

    Υ.Γ.
    Μ'αρέσει το πρώτο σχόλιο με το άθροισμα των 30 ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΏΝ ΓΡΑΜΜΑΤΈΩΝ.

    Δεν το υποτιμώ, καθόλου. και μην παρεξηγηθώ, από τους συντρόφους.

    Αλλά δεν είναι επαρκής, κατά την γνώμη μου η πολιτική επιχειρηματολογία.

    Η πολιτική επιθυμία και το "θυμικό" είναι ή έναρξη για σκέψεις και προβληματισμό για μια πολιτική αριστερή προοδευτική λύση σ'ενα πρόβλημα.

    Δεν είναι η "κατάθεση" μιας επιθυμίας, ταυτόχρονα και η κατάληξη ή λύση του προβλήματος.

    Σύντροφοι, μην συστοιχίζεστε.
    Ήδη επιβεβαιώνεται, αυτό που είπα στον Γιώργο.

    Θα έχουμε συστοίχιση εσωτερικών συσχετισμών.

    Όπως βλέπεις Γιώργο. τα επιχειρήματα μου δεν θα είναι σε αντιπαράθεση.

    Θα μιλώ επί των λόγων εκείνω που μιλούν στο όνομα της δημοκρατίας.

    Υπάρχουν αντιφάσεις στα επιχειρήματα υπερ του έκτακτου συνεδρίου που προέρχονται από τα στερεότυπα που μας συνοδεύουν, παλαιόθεν.

    Μιλάμε, πάνω σε "κενά γράμματα" και έχουμε συνδέσει παλιές εκφράσεις και διαδικασίες αναντίστοιχες με τα σημερινά πολυπλοκότατα προβλήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Σπίθα,
    όπως γράφει και η πρωτοβουλία για τις υπογραφές στο blog της, δεν είμαστε αφελείς ότι τα προβλήματα λύνονται σε ένα τριήμερο
    Αλλού είναι το θέμα: ποιός θα τα λύσει!
    Ο πόλος των μελών ποιός είναι; Να ακούν και να υπακούν; Να κολλάνε αφίσες; Να χειροκροτούν, να ακολουθούν, να στοιχίζονται;
    Όχι μα το θεό..
    Ο ρόλος των μελών είναι καθοριστικός. Ακόμα κι αν ένα τέτοιο συνέδριο αποτύχει πολιτικά θα έχει απεικονίσει μια πραγματικότητα και όχι τι έκανε σωστά ή λάθος ο όποιος ηγέτης ή ηγετίσκος
    Η Αριστερά σε όποια της εκδοχή πρέπει να είναι συμμετοχική και όχι να παρακολουθεί από τις κερκίδες τους μονομάχους
    Σοσιαλισμός έτσι δεν γίνεται - γίνεται όμως γραφειοκρατία, γίνεται σταλινισμός, γίνεται τρομοκρατία
    Η παθητικότητα δεν συνάδει με οραματιστές μιας κοινωνίας κοινοτισμού αλλά μιας κοινωνίας κενότητας σαν αυτή που ζούμε τώρα!
    Είναι ζήτημα περισσότερο ηθικής και πολιτικής τάξης: ποιός αποφασίζει
    Εγώ , το ανώριμο έστω μέλος ή κάποιος άλλος για μένα;
    Τι κοινωνία υπόσχομαι ή έστω συνοραματίζομαι;
    Οπωσδήποτε κοινωνία αυτοδιαχείρισης , συμμετοχής, συναπόφασης
    Μια κομμουνιστική κοινωνία με την αυθεντική της έννοια
    Γι αυτό θεωρώ την στάση της ΚΠΕ κατρακύλα αντιδημοκρατική
    Δεν είμαι με την παρέα των αριστεριστών, το ξέρεις
    Αλλά θα σεβόμουν μιαν απόφαση αν έβγαινε δημοκρατικά ακόμα κι αν απηχούσε τις απόψεις τους!
    Ένα συνέδριο είναι μια ευκαιρία για συμμετοχή και αυτοδιαχείριση - θα μπορούσε να πάει χαμένη, θα μπορούσε να οργανωθεί δήθεν και γρήγορα, θα μπορούσε...
    Αλλά αυτός είναι ο δρόμος μας
    Κι είμαι σίγουρος ότι το μήνυμα στην κοινωνία θα ήταν διορθωτικό
    Ότι "αυτοί" μπορεί να σκοτώνονται αλλά στο τέλος αποφασίζουν δημοκρατικά με σεβασμό στη βάση - είναι κόμμα των μελών του
    Τώρα τι είναι;
    Όποιου έχει πρόσβαση στα ΜΜΕ, στους μηχανισμούς, στις τάσεις
    Δεν είμαι δογματικός αλλά αυτό δεν είναι αριστερός οργανισμός - είναι κάτι αδιαμόρφωτο αλλά όχι ακόμα αριστερό
    Κατά τα άλλα Σπίθα εννοείται ότι δεν σε θεωρώ εσένα ή όποιον άλλο αντιδημοκράτη επειδή έχει αυτήν ή την άλλη άποψη
    Αλλά όπως λέει και ο Μάκης στο blοg του αυτή ήταν μια φοβερή ευκαιρία για την ανανεωτική πτέρυγα - ακόμα δεν καταλαβαίνω την συμπεριφορά τους - μη σου πω ότι αυτό ειδικά δεν το περίμενα από ανθρώπους με ανανεωτικές ευαισθησίες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Βρε Γιώργο, να γίνει!
    Ότι θέλουν, να γίνει και έκτακτο ή διαρκείας.
    Δεν μιλώ για το συμφέρον της τάσης που υποστηρίζω.
    Υποστηρίζω, ότι δεν έπρεπε να ανοιχθεί, τώρα το θέμα γιατί ανοίγουμε πληγές , ενώ αναμένονταν εκλογές.

    Αν νομίζεις, ότι προέχουν άλλα, πάω πάσο.
    Δεν σε θεωρώ δογματικό, καθόλου, αλλιώς δεν θα συνομιλούσαμε.

    Αλλά να σου πω και κάτι, που ακούστηκε και χτες, λοιπόν, δημοσίως στην τηλεόραση, από τον δημοσιογράφο Τάσο Παππά., σε βραδυνή εκπομπή της ΝΕΤ.
    Έίχε ειδοποιηθεί ο ΣΥΝ από την κυβέρνηση να μην προχωρήσει σε έκτακτο συνέδριο γιατί θάχουμε εκλογές.
    Και ενώ όλες οι τάσεις μιλούσαν για διαρκές, ο Τσίπρας αιφνιδιαστικά προτείνει έκτακτο.
    Καλά είπε ο Φ. Κουβέλης" Θα΄ταν καλύτερα να είχε πάρει την πλειοψηφία η πρότασή του, για να μην ανοίξουν κι άλλα μέτωπα"

    Απ΄αυτή την πλευρά μιλώ και για την συνοχή του ΣΥΝ. Κατά την γνώμη μου, βέβαια..

    Κατ΄άλλα, αν θέτω λάθος προτεραιότητες ή έχω λάθος άποψη;

    Μπορεί και νάχεις δίκιο.
    Αλλά δεν θα δεχτώ,αυτό για τις δημοκρατικές διαδικασίες και την ευαισθησία μου, προς αυτές.

    Μην το θέτεις, εκεί.
    Δεν κρίνονται από τα παραπάνω οι δημοκρατικές ευαισθησίες μου.!!
    ??

    Πλάγιο χτύπημα και πρός τα κάτω, επιχειρείς..:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Αμάν ρε Σπίθα
    μην τα παίρνεις όλα τόσο προσωπικά
    Για άλλους μιλάω
    Όλες οι τάσεις έχουν τα ... καλά παιδιά τους
    Εσύ είσαι κακό παιδί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Έτσι να μου μιλάς, για νάμαι ήσυχος!
    Δεν μπορώ τα "καλά παιδιά" :)
    Είμαστε ζωηρούληδες και ευαίσθητοι κύριε!
    Για μια αξιοπρέπεια ζούμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θέλετε να βάλετε ενεργό link στο σχόλιό σας; BlogU