Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2009

Από τον στρουθοκαμηλισμό στον χαμαιλεοντισμό...

Ή άλλα λόγια να αγαπιόμαστε!

Τέλειωσε και η πολυαναμενόμενη συνεδρίαση της ηγεσίας (ΚΠΕ) του Συνασπισμού, η πρώτη με άνεση χρόνου και ευνοϊκές συνθήκες εδώ και καιρό και ω του θαύματος κατέληξε στο εξής περίτρανο και συνεκτικό συμπέρασμα: "εν οίδα ότι ουδέν οίδα".

Ατελείωτη αριστερή μπουρδολογία, πασαλείμματα θέσεων και απόψεων, όλα τα σφάζω όλα τα μαχαιρώνω, καμία αυτοκριτική καμία επίγνωση για το τι έγινε το τελευταίο διάστημα, κανένα χρηστικό συμπέρασμα.
Αντίθετα, εμφανίζονται μετά από καιρό ντιρεκτίβες για πουσάρισμα στα μέλη, χρεώσεις και ελέγχους απόδοσης και διαθεσιμότητας, καθώς και τριτοδιεθνιστική ορολογία για την ανάπτυξη σχέσεων με κάποιο "μαζικό κίνημα" στο οποίο θα συμμετέχουν φαντάζομαι από τα πάνω οι φωτισμένοι ινστρούχτορες...

Τι λέτε ρε παιδιά;
Πότε μεταμορφωθήκαμε ξαφνικά σε ΚΚΕ και δεν το καταλάβαμε;
Όλο το προηγούμενο διάστημα όλα ήταν σωστά απλά δεν υπήρχε καλή διαχείριση (που έλεγε και ο Καρίτζης και τον ... μαλώναμε); "Κρατήσαμε τις δυνάμεις μας", "περάσαμε τον κάβο", "λαϊκή αντεπίθεση" και άλλες ανοησίες; Και η ξέρα που έρχεται; Ποιος θα την δει;
Πότε θα μιλήσετε επιτέλους πολιτικά;

Μέχρι τώρα σας ενοχλούσε η πραγματικότητα. Τώρα υποδυόσαστε ότι "όλα τα ζητήματα είναι ανοιχτά" όταν χτες ήδη τα κλείσατε κιόλας;

Από αριστεροί στρουθοκάμηλοι γίνατε τώρα αριστεροί χαμαιλέοντες;
Ποιοi είσαστε τελικά;

Και πότε θα αφήσετε τα μέλη να συνέλθουν και να αποφασίσουν δημοκρατικά;
Ακόμα και η ΝΔ μετά την ήττα κάνει Έκτακτο Συνέδριο. Η Αριστερά;
Ή μήπως αυτή δεν ηττήθηκε;

4 σχόλια:

  1. @@Σύμφωνα με την ανακοινωση του ΣΥΝ
    ''Ο ΣΥΡΙΖΑ το επόμενο διάστημα θα ασκήσει αριστερή αντιπολίτευση στη βαση του προγραμματος του !!!και των θεσεων!!! που παρουσίασε προεκλογικα''Τα θαυμαστικά δικα μου.
    @@Ανακοινωση ΚΟΕ.
    ''Το αλλάζουμε το τοπίο'' του 2007,εγινε 3% και μια ψήφος το 2009.
    Πρόκειται για πολιτική Υποχώρηση και υποστολή ΦΙΛΟΔΟΞΙΩΝ-ΣΤΟΧΩΝ!!!
    εΠΙΣΗΜΑΊΝΕΙ ΔΕ ΟΤΙ ''Οπλουραλισμός και η συλλογικότητα πήγαν περίπατο.Ειχαμε μια ακρως Αρχιγική καμπάνια και το γνωστό 'ΣΥΝ παρτα ολα''. Αυτό εκφραστηκε καταθλιπτικά και στα ΜΜΕ και στην Κοινοβουλευτική Ομάδα που εκλεχθηκε.''
    @@@ Λοιπόν ας παρουν το καπελάκι τους κι ας μας χαιρετίσουν δεν αντεχω αλλο!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ποιος αντέχει Τασούλα;
    Κι όμως λέγονται ακόμα τέτοιες κοτσάνες:
    "ο κόσμος μας, ο κόσμος του ΣΥΝ ή ο κόσμος του κοινωνικού ΣΥΝ - για να χρησιμοποιήσω μια έκφραση - αισθάνεται ΣΥΡΙΖΑ πια, δίνει τις εκλογικές μάχες ως ΣΥΡΙΖΑ"(από το κλείσιμο Τσίπρα στην ΚΠΕ)
    Τοοόσο νυχτωμένοι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στο θέμα δε της έκφρασης των μελών βλέπω τεράστια δυστοκία, δραματικές μεταμορφώσεις και αδυσώπητα παζάρια.
    Τι φοβόμαστε πια; Ή καλύτερα ποιος φοβάται τα μέλη;
    Αντιμετωπίζουμε σχεδόν ένα εσωκομματικό πραξικόπημα. Την ώρα που οι τάσεις έχουν αναγνωριστεί στην πράξη σε όλα -πλην ΚΚΕ- τα κόμματα, στον Συνασπισμό παραμένουν παράνομα ως οι μοναδικοί νομείς και διανομείς της εσωκομματικής εξουσίας. Μήπως τελικά είμαστε πράγματι όλοι ίδιοι;
    Η Αριστερά που έπρεπε να τιμά την δημοκρατία στην οποία ορκίζεται και την οποία εξαγγέλλει σε κάθε ευκαιρία, αδυνατεί να ξεπεράσει τους μηχανισμούς και τις φράξιες και να την εφαρμόσει.
    Στα άλλα (αστικά...) κόμματα έφτασαν να ψηφίζουν και οι φίλοι και στον Συνασπισμό δεν μπορούν να ψηφίσουν ούτε τα μέλη. Ακόμα και το τακτικό συνέδριο μοιάζει με μπελάς που πρέπει να διαχειριστεί με επιτυχία η ηγεσία...
    Και μετά αναρωτιούνται για την αποστράτευση των μελών, την άρνηση υποψηφιοτήτων από τον κοινωνικό ΣΥΝ και την συνεχή μείωση της όποιας διαθεσιμότητας.
    Το "κόμμα των μελών του" είναι τελικά ένα από τα πιο σύντομα ανέκδοτα και αυτή η κατάσταση αντικατοπτρίζει την κυριαρχία των νεοσταλινικών στην Κουμουνδούρου και στο εσωτερικό όλων των τάσεων και συνιστωσών.
    Κρίμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "Επανίδρυση του ΣΥΝ πρότεινε ο Αλέξης Τσίπρας" γράφει η Αυγή. Και παρακάτω:
    "Θέμα επανίδρυσης του ΣΥΝ έθεσε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας για την ανάγκη λειτουργίας του ΣΥΝ ως ένα κόμμα των μελών, που θα παράγει πολιτική και θα βρίσκεται μέσα στην κοινωνία με σκοπό τη δημιουργία των απαραίτητων προϋποθέσεων "για ένα μεγάλο κόμμα της δημοκρατικής και ριζοσπαστικής αριστεράς που θα παίξει καταλυτικό ρόλο στις κοινωνικές διεργασίες, που θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για μια νέα κοινωνική και πολιτική πλειοψηφία".

    Τα παραπάνω αποτελούν τον πυρήνα των δυο κεντρικών παρεμβάσεων που έκανε ο πρόεδρος του ΣΥΝ αναφορικά με το μοντέλο λειτουργίας του κόμματος κατά τη διάρκεια των διήμερων εργασιών της ΚΠΕ με αντικείμενο την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, τη συζήτηση γύρω από το μοντέλο λειτουργίας του ΣΥΝ, τον πολιτικό και οργανωτικό προσανατολισμό του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και τη στάση του κόμματος στο μετεκλογικό τοπίο, ιδίως απέναντι στη νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ"
    Πράγματι,ωραία λόγια...
    ΠΟΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΠΩΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θέλετε να βάλετε ενεργό link στο σχόλιό σας; BlogU