Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2009

Ιπποκράτους, αργά απόψε το βράδυ: Μετά την πενταετή νηστεία, ώρα για τον Συμμετοχικό Δείπνο..


[The+Supper4.PNG]

2 σχόλια:

  1. Τα έχω βάλει με πάρα πολλούς στη ζωή και στη καριέρα μου, μιας που διατηρώ την υψιστη πολυτελεια στη ζωή μου να λέω αυτό που πιστεύω σωστό την στιγμή που το πιστευω, όσο κι αν ειναι …μη πολιτικά ορθό. Αλλωστε θεωρώ την πολιτική ορθοτητα ότι και τις τελετουργίες της Ορθοδοξιας. Δηλαδή ένα κομψό πλαισιο, για το «πιστευε και μη ερευνα».

    Γιατί τα λέω αυτά; Γιατί κάνω εισαγωγή και ταξιμια για να αφήσω ενα σχόλιο; Για ένα και μονο λόγο. Με ενοχλεί το να με δικάζουν σε δίκες προθέσεων. Και επειδή το έχω υποστεί πολλάκις, το προβλέπω και σε αυτό το σχόλιο μου. Δεν θα στηριξω τίποτα περισσότερο απο αυτό που πιστευω, δεν θα εκφρασω τίποτα περισσότερο απο εμενα, και δνε θα απολογηθώ παρα μονο για τις δικές μου αποψεις, σκέψεις, εκτιμησεις. Θεσεις ΔΕΝ έχω μιας που ειμαι θιασώτης του…productive stupidity means being ignorant by choice.

    Ναι η εμπειρία απο την προηγουμενη διακυβερνηση του Πασοκ, ειχε χοντρα δειγματα και νεποτισμού, και διαφθοράς και απιστευτης ανοχής σε ηθικά στρογγυλέματα.
    Αλλά... χθες ειχαμε ένα τρανταχτό αποτελεσμα. Ενας κόσμος που βασανιστηκε πολύ, ένας κόσμος που ...κατεψηφιζε, ένας κόσμος που αποστασιοποιηθηκε απο την πολιτική, ένας κόσμος που ...στο μικρό κομματι που του αναλογουσε, συναλλαχτηκε (μην μας τρομάζουν οι λέξεις, αυτοι που προσλαμβάνονται με ...μπλογκακια... φιλάνε κατουρημενες ποδιές για το ρημαδομπλοκάκι, αυτοι που προσλαμβάνονται σαν stagers… δεν τους παρακαλάει ο ...εκαστοτε Υπουργός να τους ...χωσει κάπου, λυτους και δεμένους βάζουν για το περιφημο ...χαρτι του stage, και γενικώς... it takes two to tango), αυτός ο κόσμος χθες εδωσε μια συντριπτική νικη στο ΠΑΣΟΚ.

    Περιμενε... Πιθανα να έχεις δίκιο, πιθανα να επαναληθφουν τα ίδια...αλλά μην παιζεις άμυνα σημερα. Μην λειτουργείς φοβικά, και πάνω απο όλα... σημερα ελπιζουμε. Και ο ΣΥΡΙΖΑ και ο ΣΥΝ, έχει και χωρο και τόπο να αναπτυχθεί. Ο Συριζα, παιζει σε άλλο γηπεδο πολιτικής προσεγγισης των πραγματων κι ειναι ...(ας πουμε) άκομψο το να στερείς με το «καλημερα» σας απο τους ανθρωπους την ελπιδα. Περιμενε, η αξιοπιστία ...χτιζεται. Και η κριτική ...θα γίνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κατερίνα, δεν κάνω δίκη προθέσεων. "Απαιτώ", όπως φαντάζομαι κάνει και όποιος ψήφισε το ΠΑΣΟΚ σε αυτές τις εκλογές, όχι μόνον να μην επαναληφθούν τα ίδια αλλά και να απονεμηθεί δικαιοσύνη για τα ατιμώρητα σκάνδαλα Παπαντωνίου και λοιπών. Να "ματώσουν" όπως λέει ο ΓΑΠ κι όχι με κάθε νέο ξεκίνημα να κάνουμε την πάπια για τα προηγούμενα. Κι εννοώ πάντα πολιτική δικαιοσύνη, αναδρομικά, μια αυτοκριτική, κάτι... Οι παραγραφές κλπ για τα ποινικά δεν με αφορούν ούτε πιστεύω ότι θα γίνει κάτι τέτοιο όσο υπάρχει ο κατάπτυστος νόμος "περί (μη) ευθύνης υπουργών"
    Η πολιτική αυτοκριτική χωρίς μισόλογα είναι νομίζω και η μόνη αληθινή υπόσχεση ότι δεν θα επαναληφθούν τα ίδια.
    Τώρα για την ελπίδα τι να πω; Όλοι ανακουφιστήκαμε που η ΝΔ τιμωρήθηκε σε αυτές τις εκλογές. Ελπίζουμε πάντα για κάτι καλύτερο. Θα δούμε... Το ίδιο - μην νομίζεις - ελπίζουμε και για τον Συνασπισμό και τον ΣΥΡΙΖΑ. Ούτε εδώ έχει τελειώσει η ιστορία και επίσης ούτε εδώ θα υπάρξει ανοχή. Εκκρεμούν διαδικασίες και μάλιστα δημοκρατικής συμμετοχής των μελών. Εντάξει την ψήφο την πήρε η Αριστερά αλλά έχει πολλά θέματα ανοιχτά!
    Αν με την υπενθύμιση ότι κάποιοι έχουν μεν "απομακρυνθεί" αλλά όχι καταδικαστεί πολιτικά στο ΠΑΣΟΚ στερώ κιόλας την ελπίδα, τι να πω;
    Τόσο εύθραυστοι γίναμε;
    Προσωπικά πιστεύω ότι αν χαλαρώσει ο έλεγχος και η κριτική, κάποιοι ένθεν κακείθεν θα ξαναβολευτούν στις σκιές και στα ίδια και μια νέα ευκαιρία ίσως χαθεί ξανά. Την καλημέρα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θέλετε να βάλετε ενεργό link στο σχόλιό σας; BlogU