Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2009

Κατάληψη στην Κουμουνδούρου! Οι αριστεροί παίρνουν τα πράγματα στα χέρια τους


η πρώτη εικόνα από την κατάληψη

Μετά την χθεσινή πορεία για το Πολυτεχνείο, εκατοντάδες αριστερών διαδηλωτών κατευθύνθηκαν στα γραφεία του Συνασπισμού στην Κουμουνδούρου και τα κατέλαβαν. Το ίδιο συνέβη και στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Βαλτετσίου.
Οι καταληψίες απλά μέλη και ψηφοφόροι της Αριστεράς αποφάσισαν σε συνέλευση που πραγματοποίησαν επί τόπου να μην επιτρέψουν την είσοδο στα γραφεία σε κανέναν από τους "πικρόχολους γραφειοκράτες που λυμαίνονται την Αριστερά" όπως λένε και να συγκροτήσουν προσωρινή ανοιχτή και εναλλασσόμενη επιτροπή που θα οδηγήσει την "ανανεωτική και ριζοσπαστική οικο-αριστερά" σύντομα σε συνέδριο επανίδρυσης, που θα αποκαταστήσει την καταστατική δημοκρατία στο χώρο, θα καταργήσει τις τάσεις - μηχανισμούς και τις πριμοδοτήσεις στις συνιστώσες των πέντε ατόμων και θα συνταξιοδοτήσει τους "αμετανόητους γεροσταλίνες ηγετίσκους τους".
Το κόμμα της Νέας Οικο-Αριστεράς, όπως είναι ο προσωρινός του τίτλος, θα έχει συμμετοχική οριζόντια δομή, θα εκλέγει ανακλητούς συντονιστές για συγκεκριμένο διάστημα, θα κάνει συνέδρια κάθε χρόνο και θα αποφασίζει την πολιτική του με διαρκή ανασύνθεση των σύγχρονων ρευμάτων σκέψης.
Η Αυγή και το Κόκκινο θα είναι καθημερινά ανοιχτό βήμα του προσυνεδριακού διαλόγου και θα καταργηθεί η προνομιακή πρόσβαση σε αυτά τα μέσα των παλαιοκομματικών στελεχών, τα οποία και απομακρύνθηκαν.
Όσον αφορά τα οικονομικά του σχήματος, θα διευθύνονται από εναλλασσόμενη επιτροπή διαφάνειας και τα επαγγελματικά στελέχη θα καταργηθούν - θα υπάρχει μόνο αναλογική αποζημίωση ανάλογα με τις αναθέσεις (οδοιπορικά).
"Τι θα απογίνουν όσοι μέχρι σήμερα πληρωνόντουσαν από το κόμμα;" ρώτησε δημοσιογράφος την προσωρινή επιτροπή: "Να κόψουν το λαιμό τους" ήρθε κεραυνός η απάντηση...
Στο μεταξύ καλούνται όλοι οι αριστεροί, παλιοί και νέοι, αποστασιοποιημένοι και ενεργοί, μέλη και φίλοι να ενεργοποιηθούν και να πλαισιώσουν το εγχείρημα δημιουργώντας στον τόπο εργασίας ή κατοικίας τους συνελεύσεις της Νέας Οικο-Αριστεράς. Επίσης απευθύνεται έκκληση στο σχήμα των Οικολόγων Πρασίνων και στους αριστερούς που στήριξαν το ΠΑΣΟΚ να συμμετάσχουν και αυτοί στην προσπάθεια.
Νεώτερες ανακοινώσεις από την κατάληψη αναμένονται απόψε.
Και μετά ξύπνησα...

4 σχόλια:

  1. Είναι όνειρα αυτά που διαλέγεις ..Γιώργο ??
    !!!
    Εμείς τι σου φταίμε;
    Που μας ταράζεις και μας βάζεις στα όνειρά σου;

    Διάβασε κανά playboy και μετά να πέφτεις για ύπνο.

    Παραλίγο να το πιστέψω...μόνο αυτό δεν έχουν δει τα μάτια μου!!

    Ουφ..!!

    Υ.Γ.
    Δεν ξέρω για ποιό λόγο, ακριβώς, αλλά ομολογώ ότι ταράχτηκα όταν το διάβασα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν τα διαλέγω - μου τα στέλνει το πνεύμα του Μεγάλου (της Ομιλούσας κεφαλής ντε)
    Κι επειδή είδα την απειλή του Φώτη ότι οποιοδήποτε βήμα προς την δημιουργία νέου κόμματος στα μουλωχτά θα στοιχίσει την ενότητα του ΣΥΝ, άρχισα να βλέπω εφιάλτες :-)
    Είδα δεκάδες κάρτες μελών σαν τις πιστωτικές κάρτες, είδα σύγχυση και διαμεσολάβηση, είδα μισά κόμματα και αποκόμματα, και τι δεν είδα...
    Μήπως κι εσύ βλέπεις βρε Σπίθα παρόμοια όνειρα και γι αυτό ταράχτηκες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κοιμάμαι και όταν ξυπνήσω, θα σου πω:)

    Τι "νέο κόμμα", Γιώργο;
    Ένα σουβλάκι με γύρο και...απ´ όλα μέσα?
    Κόμμα υπάρχει. Πολιτική συμμαχία με άλλα δέκα κόμματα, υπάρχει..
    Είπε ο Φώτης να μην έρθουν νέα μέλη;
    Ποιός τους εμποδίζει;

    Φώτης Κουβέλης:

    "Θεωρώ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να παραμείνει αυτό για το οποίο συγκροτήθηκε, μια πολιτική συμμαχία αυτόνομων κομμάτων και κινήσεων της Αριστεράς χωρίς προαπαιτούμενο την ιδεολογική ταύτιση, αλλά με πολιτική συμφωνία στις εκτιμήσεις, τους στόχους και την πολιτική πρακτική της Αριστεράς, στη βάση της συναίνεσης και της ομοφωνίας.

    Εξάλλου, σε μια πολιτική συμμαχία, κυρίαρχο στοιχείο είναι ο πλουραλισμός.

    Η αποτελεσματικότητα στις αποφάσεις προϋποθέτει, βεβαίως, η πραγματικότητα των μεγεθών να σέβεται τον πλουραλισμό

    **και ο πλουραλισμός να σέβεται
    **την πραγματικότητα των μεγεθών..".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συμφωνώ με τον Φώτη. Απλά αγωνιώ γιατί στα μουλωχτά φτιάχνεται τελικά νέο κόμμα παρότι υποτίθεται υπάρχει άρνηση για κάτι τέτοιο από όλον τον Συνασπισμό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θέλετε να βάλετε ενεργό link στο σχόλιό σας; BlogU