Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2009

Ύστατη προσπάθεια Τσίπρα να διασώσει την ενότητα του Συνασπισμού και να διασωθεί ο ίδιος, με Έκτακτο ΣΥΝέδριο


Με ζητήσατε;

Μετά τις έντονες αντιδράσεις και την αναταραχή στον Συνασπισμό για την παράτυπη διολίσθηση σε κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ παρά τις αντίθετες αποφάσεις της ηγεσίας του ΣΥΝ, ο πρόεδρός του θορυβημένος από τις φυγόκεντρες εξελίξεις αλλά και την προσωπική του αδυναμία να ελέγξει τις διάφορες φράξιες που πλέον κάνουν του κεφαλιού τους, προκηρύσσει μετά το εσωκομματικό δεκαπενθήμερο που ήδη τρέχει, έκτακτο συνέδριο.

Αυτό που δεν έγινε μετά την ήττα των ευρωεκλογών μήπως και αιφνιδιαστούν οι μηχανισμοί γίνεται τώρα επειδή απλά δεν γίνεται αλλιώς...
Προσπαθούν να προλάβουν την αυτονόμηση της Ανανεωτικής Πτέρυγας που ενώ είναι ενισχυμένη και από το εσωκομματικό δημοψήφισμα του Μαΐου αλλά και τις βουλευτικές του Οκτώβρη, δέχεται πυρά ομαδόν από συνιστώσες και οπαδούς του πρώην προέδρου και ταυτόχρονα υπόκειται σε βαριές παραβιάσεις της κομματικής νομιμότητας με τις συμφωνίες κάτω από το τραπέζι ομάδας του Ρεύματος με τους Αλαβανικούς για ταχεία μετεξέλιξη του ΣΥΡΙΖΑ σε κόμμα.

Ενδεικτική της παράνοιας που έχει χτυπήσει κόκκινο στις τάξεις του πολυδιασπασμένου Ρεύματος είναι η εσωκομματική οδηγία της εκτελεστικής γραμματείας προς τα μέλη του ΣΥΝ: "Ο ΣΥΡΙΖΑ εφοδιάζει τα μέλη του με κάρτα, αλλά δεν είναι η κάρτα, η παραλαβή της ή όχι, αυτό που κάνει κάποιον/α μέλος ή όχι." Δηλαδή, πάρε το αυγό και κούρευτο... Οι άνθρωποι έχουν χάσει τελείως την επαφή με την πραγματικότητα.

Η πραγματική αιτία της καθίζησης της ανανεωτικής αριστεράς είναι τα ιδεολογικά αδιέξοδα και η πλήρης πολιτική ανεπάρκεια του πλειοψηφικού Αριστερού Ρεύματος να διαχειριστεί τις εξελίξεις μέσα στον Συνασπισμό και να βρει τρόπο συνεννόησης ανάμεσα στα ίδια του τα στελέχη.
Εδώ και καιρό ο καθένας κάνει ότι θέλει και παρά την προσπάθεια να αποδώσουν την αναταραχή στην ...Ανανεωτική Πτέρυγα, έχουν καταφέρει να φέρουν τον Συνασπισμό στα πρόθυρα της διάλυσης.
Την κατάσταση αυτή προσπαθούν να αποτρέψουν όσοι στην ηγεσία έχουν ακόμη τα λογικά τους είτε με συνεννοήσεις είτε με το έκτακτο συνέδριο αλλά με λιγοστές ελπίδες αφού δεν υπάρχει ακόμη κανείς να εγγυηθεί με φερεγγυότητα ότι αυτές οι διαδικασίες θα είναι δημοκρατικές και συμμετοχικές και όχι μια ακόμη σύγκρουση των μηχανισμών με ολίγη σάλτσα "συμμετοχής"...

17 σχόλια:

  1. Καλημέρα, Γιώργο.

    Γράφεις καλάαα...τελικά, σύντροφε!
    Και σωστά!

    Αποτυπώνεις την κατάσταση των πραγμάτων, ως έχει..και δίνεις σαφή εικόνα με λίγα, αλλά, πολύ-πολύ, ουσιώδη.

    Υ.Γ.1.
    Μην σου πω, ότι τα λες και καλύτερα, από μένα,..:)

    Υ.Γ.2.
    Καλά..αλλά με αυτά που λες, βρε Γιώργο, τι ζητάς;

    Να σου πουν και "μπράβο, πολύ καλά τα λές;"

    Άντε το πολύ- πολύ να κεράσω, εγώ, ...καφεδάκι, "μπράβο":)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. προφανως η Πτερυγα δεν θα αποδεχθει εκτακτο για να παει σαν προβατο επι σφαγη... η μονη υποχωρηση που θα εβλεπα υπο ορους ειναι εσωκ. δημοψηφισμα με την πρωτογενη ψηφο ολων των μελων κατω απο συγκεκριμενα ερωτηματα. ΜΙΚΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σπίθα μου τι ζητάω; μιαν ευκαιρία στον παράδεισο να πάω :)
    Απλά το χρωστώ σε κάποιους ανθρώπους, παλιούς, καταλαβαίνεις εσύ...
    Ξέρω ότι έχω καταντήσει "επισκευαστής ουτοπιών" αλλά τι να κάνω; ούτε μπρος μπορώ να πάω πια ούτε πίσω όπως τα κατάφερα...
    κι εκείνον τον καφέ πολύ θα τον ήθελα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. mike μας πάνε καροτσάκι. Για να σε ακούσουν πρέπει να τους τρίξεις τα δόντια, να πολεμήσεις επιτέλους ...και με τους μισούς βουλευτές και τα μισά μέλη αυτό δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο. Η καλύτερη συγκυρία είναι ΤΩΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μην φτάσουμε στο "Θέλω να μιλήσω και δεν έχω στόμα"*
    (*από τίτλο επιστημονικής φαντασίας - αντί μιλήσω βέβαια έλεγε ουρλιάξω - αλλά ελπίζω να μην φτάσουμε ως εκεί...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΤΗΝ αλλη Κυριακη ισως εχουμε καποιες εξελιξεις. Θ α πιεςουμε οσο μπορουμε και εμεις. Δεν γνωριζω την φορμα που βρισκεται ο Σπιθας βεβαια αλλα τον διαβαζω ζωηρο και φτιαγμενο. Στα πιο σημαντικα τωρα η αποδοχη ενος εκτακτου συνεδριου ειναι νομιζω σοβαρο ΤΑΚΤΙΚΟ λαθος για πολλους λογους. ΜΙΚΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ισως ενα συνεδριο ειναι ο μονος τροπος για να χωρισουμε πολιτισμενα, το ζητουμενο ομως ειναι να ειναι ξεκαθαρα τα θεματα απεναντι στα οποια θα πρεπει να τοποθετηθει το συνεδριο. δηλαδη αν θα πρεπει ο συριζα να γινει κομμα ή οχι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλησπέρα..στην παρέα, άργησα λόγω υποχρεώσεων, ξέρεις Γιώργο..(μέτρα τις μέρες- 9- και θα καταλάβεις)

    1. ΜΙΚΕ.
    Απάντησα στο προηγούμενο ποστ στο σχετικό σου σχόλιο και πιστεύω να επανόρθωσα, δεόντως, την αβλεψία μου (στραβομάρα,την λένε..τέσπα)

    2) Είμαι σε πλήρη ετοιμότητα, όταν πρόκειται για τόσο σοβαρά θέματα, δεν είναι θέμα φόρμας. Έίμαι πολύ συγκρατημένος σε σχέση μ'αυτά που γίνονται.

    Άλλωστε, τα είχα προβλέψει από το 2003 και το είχα δηλώσει..
    Είμαι εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ,ξεκάθαρα και στα ίσα. Με ομαδούλες της πλάκας και δογματικά ξεροκέφαλα, δεν θέλω καμμία πολιτική σχέση.
    Το έχω δηλώσει κατ'επανάληψη δημοσίως και έχω σταθερή άποψη.
    Από την άλλη πλευρά σέβομαι και ακούω όλες τις άλλες απόψεις των συντρόφων με πολύ προσοχή και στέκομαι στις όποιες συλλογικές αποφάσεις της Ανανεωτικής Πτέρυγας.

    Με ενδιαφέρει η καλύτερη λύση που αφορά στην ενδυνάμωση των απόψεων της ανανεωτικής αριστεράς, αυτής που βλέπει προς την κοινωνία, όχι τα εσωκομματικά.

    Έτσι το ζητούμενο, για μένα, εδώ και πολλά χρόνια, είναι το πώς θα βοηθήσω προς αυτήν την κατεύθυνση.

    Η άποψη μου, εξ αρχής ήταν "μακριά από αυτούς που δεν έχω καμμία πολιτική συγγένεια", αλλά τίθεται το θέμα τι θα γίνει με την πολιτική επιβίωση των πολτικών ιδεών της ανανεωτικής αριστεράς, που για μένα εκφράζεται, πλέον, μόνο από την Ανανεωτική Πτέρυγα.

    Εγώ και μόνος μου να μείνω τα ίδια θα λέω.. Είναι στάση ζωής, πλέον, Συνειδητές όλες οι επιλογές μου και τα τιμήματά τους τα αναλαμβάνω πλήρως, χωρίς κανένα δισταγμό..
    Η λέξη "γιατί", έχει διαγραφεί από το λεξιλόγιο μου..

    Τον καφέ τον κερνάω, εγώ,
    Είμαι μέσα.
    Ας κανονίσει ο Γιώργος και τα λέμε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Γιώργο, πολλά κάνεις και σέβομαι τις απόψεις σου...
    Θα το κανονίσουμε, βέβαια, τον καφέ, αλλά θα πάμε εκεί που καπνίζουν:)
    Φλοράλ, ίσως..;(έχει και για καπνίζοντες)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. leo, μέσα. Στείλε στίγμα και θα επικοινωνήσουμε.
    Τον Σπίθα ξέρω πως θα τον βρω :)
    Όσο για το Φλοράλ, βρε Σπίθα, θες να γίνουμε διάσημοι μέρες που είναι..;(καλή ξεκούραση...φαντάζομαι τι πέρασες πάλι)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. pinko καλησπέρα.
    Για να χωρίσουμε πολιτισμένα πρέπει και "εμείς" να θέσουμε ξεκάθαρους όρους για την συνέχιση ή όχι της συνύπαρξης στον Συνασπισμό.
    Όχι μόνο να αντιμετωπίζουμε πρωτοβουλίες αλλά να παίρνουμε κιόλας...(αυτό είναι κριτική στην Πτέρυγα που την βλέπω ακόμη παθητική)
    Να ξέρει κι ο κόσμος έως που πάει το πράγμα και που είναι η κόκκινη γραμμή (την οποία κατά την γνώμη μου έχουν ήδη υπερβεί οι νεοδογματικοί)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. και μένα, κι ας καπνίζετε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. δεν καπνίζω αλλά δεν με πειράζει άμα ο καφές και η παρέα είναι καλή. Θα δώσω στίγμα άμεσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Γιωργο, πολλα θα καθοριστουν αυτην την Κυριακη, στο Πανελλαδικο Συντονιστικο της Ανανεωτικης Πτερυγας. Επι της ουσιας, δεν διαφωνω καθολου με τις παρατηρησεις σου, ελπιζω ομως στο επομενο διαστημα να δουμε περισσοτερες και ουσιαστικοτερες πρωτοβουλιες απο την Πτερυγα.

    υγ: οποτε κανονισετε για συναντηση, ειδοποιηστε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. "Ο ΣΥΡΙΖΑ εφοδιάζει τα μέλη του με κάρτα, αλλά δεν είναι η κάρτα, η παραλαβή της ή όχι, αυτό που κάνει κάποιον/α μέλος ή όχι."


    Δεν κάνει το ράσο τον παπά. Πρέπει να αποδείξεις κιόλας την προσήλωση σου στα νεοσταλινικά ιδεώδη. Γιατί δεν αργεί η στιγμή που θα επαναξιολογήσει την επάρκεια της επαναστατικότητας της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ η Αλέκα κι αλλοίμονο αν την απορρίψει πάλι. Το λαϊκό κίνημα θα κάνει άλλα δυο βήματα πίσω προσεγγίζοντας περίπου τα 130 όπισθεν (δυο το χρόνο).
    Εάν πάλι εγκρίνει, στο νέο πενταετές θα προβλεφθεί και η έκδοση της τρίτης (και φαρμακερής) κάρτας μέλους απεριόριστων επαναστατικών προσόντων, που είναι και το όραμα ζωής κάθε σεμνού επαναστάτη, (πως θα παίρνει παράσημα καρφώνοντας τον γείτονα του στο επαναστατικό συμβούλιο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θέλετε να βάλετε ενεργό link στο σχόλιό σας; BlogU