Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2009

Καλά Χριστούγεννα κι Eυτυχισμένο το Νέο Κόμμα!



[stop-thief2.PNG]



... κι ενώ χαζεύαμε απορροφημένοι πότε χριστουγεννιάτικα δώρα πότε την άδεια τσέπη μας, ξαφνικά, έπεσε ο ουρανός στο κεφάλι μας ...μα τον Τουτάτη!

Ποιο σώμα του συμμαχικού σχήματος του ΣΥΡΙΖΑ κι από πότε, παίρνει αποφάσεις χωρίς συναίνεση και ομοφωνία; Οι διαφωνίες για την κάρτα μέλους είναι γνωστές.
Πως προχωρούμε στο "δεν την θέλω, θα την πάρεις" (την κάρτα) και στην εκλογή οργάνων χωρίς την συμφωνία της πλειοψηφίας των μελών του Συνασπισμού;
Ποιoς αποφάσισε την ρευστοποίηση του ΣΥΝ μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ;

Εκτός αν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ήδη κόμμα για κάποιους και δεν το καταλάβαμε... :


Εγκύκλιος της Γραμματείας και της Οργανωτικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την υλοποίηση των αποφάσεων της 3ης Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης.


Η 3η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε στην απόφαση να θεσπίσει την ιδιότητα του «μέλους ΣΥΡΙΖΑ» για όλους και όλες τους συντρόφους/σες, μέλη συνιστωσών ή μη ενταγμένους/ ες σ’ αυτές. Η διαδικασία αυτή θα έχει εξωστρεφή χαρακτηριστικά, θα συνδυάζεται με καμπάνιες παρέμβασης στη συγκυρία, με οργανωμένη προσπάθεια εγγραφής μελών και θα οργανώνεται με την ευθύνη των Τοπικών – Κλαδικών – Νομαρχιακών Επιτροπών του ΣΥΡΙΖΑ. Συνδέεται με την προσπάθεια για την καλύτερη συγκρότηση αλλά και επέκταση (όπου μέχρι σήμερα δεν υπάρχουν) του δικτύου των Τοπικών Επιτροπών του ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα:

  • Συγκρότηση Τοπικών Επιτροπών όπου δεν υπάρχουν και επανασύσταση όπου η λειτουργία τους έχει ατονήσει.
  • Οργάνωση μαζικών Γενικών Συνελεύσεων με αντικείμενο τον απολογισμό της 3ης Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης αλλά και γενικότερα πολιτικά ζητήματα όπως προκύπτουν απ’ την επικαιρότητα και τις τοπικές ανάγκες.
  • Κατάληξη της Γενικής Συνέλευσης με την εγγραφή μελών ΣΥΡΙΖΑ και την δημιουργία Ενιαίου Μητρώου Μελών καθώς και την ανάδειξη (δια της συναίνεσης ή εκλογής) Συντονιστικής Επιτροπής ή Γραμματείας. Κάθε σύντροφος/ σα καλείται να εγγραφεί στο μητρώο της τοπικής οργάνωσης και να παραλάβει την Κάρτα Μέλους ΣΥΡΙΖΑ.
  • Η διαδικασία εγγραφής μελών παίρνει τα χαρακτηριστικά καμπάνιας για περίπου 3 μήνες (ως το τέλος Φλεβάρη).
  • Για την εξυπηρέτηση των παραπάνω θα κυκλοφορήσουν άμεσα με την ευθύνη της Γραμματείας και της Οργανωτικής Επιτροπής τα εξής υλικά: η Κάρτα Μέλους ΣΥΡΙΖΑ, και η αφίσα «ΣΥΡΙΖΑ Παντού» για την προπαγάνδιση των Γενικών Συνελεύσεων αλλά και την καμπάνια εγγραφής μελών.
  • Κάθε Τοπική, Κλαδική, Νομαρχιακή Επιτροπή που ολοκληρώνει την διαδικασία της Γενικής Συνέλευσης και την ανάδειξη (δια της συναίνεσης ή της εκλογής) Συντονιστικής Επιτροπής ή Γραμματείας οφείλει να ενημερώσει την Οργανωτική Επιτροπή στην ηλεκτρονική διεύθυνση grafeia@syriza.gr προκειμένου να υπάρξει επίκαιρη χαρτογράφηση του οργανωτικού ιστού του ΣΥΡΙΖΑ και ανασυγκρότηση της λειτουργίας του.
  • Τέλος Φλεβάρη – αρχές Μάρτη, θα συγκληθεί η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, με θέμα την αποτίμηση της οργανωτικής καμπάνιας, αλλά και την προετοιμασία της 4ης Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ.

Για τα υπόλοιπα ζητήματα που αποφασίστηκαν στην 3η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη θα υπάρξει μέσα στην επόμενη εβδομάδα ενημέρωση και πρόταση συγκεκριμενοποίησης της υλοποίησής τους.


Για σύγκριση:


1. από την Απόφαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Συνασπισμού - Η πρόταση του ΣΥΝ στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ

"Ο ΣΥΡΙΖΑ αποκτά μέλη

Όλα τα μέλη των συνιστωσών είναι αυτομάτως και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ. Η κάρτα μέλους κάθε συνιστώσας είναι ταυτόχρονα και του ΣΥΡΙΖΑ.

Πολίτες που με δική τους επιλογή δεν συμμετέχουν σε καμία συνιστώσα καταγράφονται σε μητρώα ανένταχτων και αποκτούν κάρτα μέλους του ΣΥΡΙΖΑ και έχουν τα ίδια δικαιώματα και υποχρεώσεις με όλους τους υπόλοιπους."

2. από την ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΝ

"Το βασικό στην Τοπική και Κλαδική Επιτροπή είναι η συγκρότηση του Ενιαίου Μητρώου Μελών που συμπεριλαμβάνει όλα τα μέλη των συνιστωσών και τους ανένταχτους. Ο ΣΥΡΙΖΑ εφοδιάζει τα μέλη του με κάρτα, αλλά δεν είναι η κάρτα, η παραλαβή της ή όχι, αυτό που κάνει κάποιον/α μέλος ή όχι. Θεωρούμε πως όταν υπάρξουν οι κάρτες θα βρεθούν τρόποι διανομής (π.χ. κάθε συνιστώσα να παραλάβει τις κάρτες που τις αναλογούν κ.λ.π.)"


Πολύ δούλεμα ρε παιδιά...πολύ!


8 σχόλια:

  1. Καλημέρα Γιώργο. όσο μεγαλύτερη είναι η απόκλιση ιδεολογικής και πολιτικής έκφρασης είναι αντιστρόφως ανάλογη η αξιοπιστία.
    Παρακμή, εκφυλισμός, σήψη.
    Δεν θα μπορούσε αυτές οι δυνάμεις να αλλάξουν την κοινωνία και τον κόσμο ευρύτερα.
    Λυπάμαι αγαπητοί σύντροφοι, αλλά ο κόσμος που εμπνέεται απο τις ιδέες της ανανέωσης είναι στην μεγάλη του πλειοψηφία διάχυτος στην κοινωνία.
    Ο ΣΥΝ έχει περάσει στην ιστορία ως κληρονόμος των ανανεωτικών ιδεών.
    Ο ΣΥν δεν υπάρχει πια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Από το άρθρο του Νίκου Συρμαλένιου στην Αυγή: Ο ΣΥΝ οφείλει να επιβεβαιώσει και πάλι την ταυτότητά του
    " Μήπως, όμως, πίσω από τις επαναλαμβανόμενες συνεχείς κρίσεις και εκρήξεις εντός ΣΥΝ και ΣΥΡΙΖΑ κρύβονται όχι μόνο διαφορετικές, αλλά και εκ διαμέτρου αντίθετες πολιτικές; Αν ναι, τότε δεν υπάρχει άλλος δρόμος (τουλάχιστον σε ό,τι αφορά το κόμμα μας, τον ΣΥΝ), από τη διοργάνωση έκτακτου συνεδρίου μέχρι τον Μάρτιο του 2010, για να επιβεβαιωθούν ή όχι τα βασικά φυσιογνωμικά χαρακτηριστικά (ευρωπαϊσμός, δημοκρατικός δρόμος, συμμαχίες), σχέσεις με ΣΥΡΙΖΑ, αριστερή προγραμματική αντιπολίτευση σε συνθήκες διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και φυσικά αποτύπωση στη νέα ηγεσία των νέων συσχετισμών που έχουν προκύψει από τις έντονες και πυκνές εξελίξεις που την τελευταία διετία έχουν συντελεστεί.

    Ας μην ξεχνάμε ότι σήμερα έχει προκύψει ένα νέο πολιτικό σκηνικό (κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, νέα ηγεσία στη Ν.Δ., εμφάνιση Οικολόγων-Πράσινων κ.λπ.), ενώ και εντός ΣΥΝ έχουν δημιουργηθεί διαφοροποιήσεις σε σχέση με το εσωκομματικό τοπίο του 5ου Συνεδρίου.

    Επιπλέον είναι σαφές ότι στη συνείδηση της πολύ μεγάλης πλειοψηφίας του κόμματος έχει αποδομηθεί η συνέχιση της λειτουργίας των τάσεων όπως τις γνωρίσαμε, αφού όλοι και όλες συνομολογούμε ότι έχουν φθάσει πλέον στα όριά τους. Με τη λειτουργία τους ως μηχανισμών αναπαραγωγής εσωκομματικής εξουσίας, όχι μόνο εξάντλησαν την όποια προωθητική τους δύναμη, αλλά κατήργησαν στην ουσία την εσωκομματική δημοκρατία, πλήττοντας ταυτόχρονα την αποτελεσματικότητα του κόμματος."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα ζητήσει λοιπόν συνέδριο η Ανανεωτική Πτέρυγα; Είναι ίσως η μόνη "νόμιμη" οδός για οποιαδήποτε εξέλιξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Από επιστολή του Α. Στογιάννου
    Μέλους Ν.Ε. ΣΥΝ Κέρκυρας:

    "Επειδή δεν επιθυμώ σε καμία περίπτωση να είμαι μέλος ενός άλλου – πέρα του ΣΥΝ – κόμματος, ούτε θα αποδεχτώ δεύτερη κάρτα ή συμμετοχή σε άλλο μητρώο, θα ήθελα να απαντηθούν με τρόπο σαφή και υπεύθυνο τα παρακάτω ερωτήματα, τα οποία απασχολούν τους φίλους της Ανανεωτικής Αριστεράς, οι οποίοι αγωνιούν για την ύπαρξη και την ενότητα του ΣΥΝ, μη αποδεχόμενοι τη διαφαινόμενη προοπτική διάλυσής του.

    ► Πώς ακριβώς θα λειτουργούν παράλληλα δύο Τοπικές ή Νομαρχιακές Επιτροπές ΣΥΝ και ΣΥΡΙΖΑ με αποφασιστικό χαρακτήρα; Τι θα συμβαίνει αν οι αποφάσεις τους είναι αλληλοσυγκρουόμενες; Πώς εγγυόμαστε την εφαρμογή των αποφάσεων των οργάνων του ΣΥΝ; Πώς ακριβώς ερμηνεύεται η αποστροφή του σ. Βίτσα «Δεν υπάρχουν ενδιάμεσα όργανα. Οι Τ.Ε. και Συνελεύσεις συγκροτούνται και συνεδριάζουν σε επίπεδο νομού, δήμου κ.λ.π.»

    ► Τι ακριβώς προβλέπεται για όποιον επιθυμεί να είναι μέλος αποκλειστικά του ΣΥΝ και όχι άλλου (δεύτερου) πολιτικού σχηματισμού; Ποια είναι ακριβώς η ερμηνεία της αποστροφής «Ο ΣΥΡΙΖΑ εφοδιάζει τα μέλη του με κάρτα, αλλά δεν είναι η κάρτα, η παραλαβή της ή όχι, αυτό που κάνει κάποιον/α μέλος ή όχι.» του σ. Βίτσα;

    Τέλος, θα ήθελα να ρωτήσω με ποιο ακριβώς τρόπο θα εκφράσει η Ν.Ε. την αντίθετη βούληση των μελών του ΣΥΝ, υπενθυμίζοντας ότι κατά την πρόσφατη Νομαρχιακή Συνέλευση μόνο ένας (1) σύντροφος τάχθηκε υπέρ της προοπτικής ενιαίου φορέα, ενώ οι όποιες τοποθετήσεις υπέρ της δημιουργίας μητρώου ΣΥΡΙΖΑ προέκριναν αποκλειστικά τη δημιουργία μητρώου των ανεντάχτων και σε καμία περίπτωση ενιαίου μητρώου μελών ΣΥΡΙΖΑ.

    Συντροφικά"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλορίζικο το νέο κόμμα σύντροφοι………….
    Πριν από μερικές μέρες παρέδωσα τη κάρτα του ΣΥΝ.
    Και έγινα και εγώ «ανένταχτος» μετά από 36 χρόνια οργανωμένος στο ΚΚΕ-ΚΚΕ εσ-ΑΚΟΑ-ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ.
    Και φυσικά εννοείται ότι δεν θα πάρω κάρτα του ΣΥΡΙΖΑ.
    Για να γίνει μια μεταγραφή χρειάζεται να συναινέσει και ο ποδοσφαιριστής.
    Tουλάχιστο αυτό ξέρω από το ποδόσφαιρο.
    Πιστεύω ότι θα βρεθούν πολιτικές δυνάμεις που θα καλύψουν το κενό που θα δημιουργηθεί μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ.
    Εύχομαι στους συντρόφους του ΣΥΝ καλό ταξίδι και……… όνειρα γλυκά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το συνέδριο θα ήταν μία λύση με την απαραίτητη προυπόθεση της αντιστοιχίας του κομματικού σώματος με την κοινωνία. όμως αυτό θα είναι σε κάθε πρίπτωση ένα συνέδριο μηχανισμών με έναν συσχετισμό 70-30 65-35 στην καλύτερη περίπτωση. Η κοινωνία «και καλά κάνει» έχει αποστασιοποιθεί απο αυτές τις διαδικασίες. Ποιός σοβαρός και νοήμων άνθρωπος θα διαθέσει τον χρόνο του για αντιπαράθεση με τον τοίχο. Απλά, το σχήμα αυτό όπως το γνωρίσαμε τελείωσε. Τίποτα το καλό δεν έχει πλέον να προσφέρει στην υπόθεση της αριστεράς και τις ανάγκες της κοινωνίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Στέλιο, "στα ίδια μέρη θα ξαναβρεθούμε"

    radical, "άλλος δρόμος δεν υπήρχε"

    Ευχαριστώ σύντροφοι για την συμμετοχή σας παρά το ιδιόρρυθμον του θέματος...ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θέλετε να βάλετε ενεργό link στο σχόλιό σας; BlogU