Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2009

Παραινέσεις προς υπηρεσιακούς ανανεωτικούς...


[chef.PNG]
Η ανανεωτική πτέρυγα να φέρει την πολιτική αριστερά στο προσκήνιο

του Γιώργου Μοναστηριώτη*

Το ερώτημα/διακύβευμα είναι λοιπόν το εξής, μπορεί η ανανεωτική πτέρυγα να δώσει μία νέα ώθηση στην αριστερά στην Ελλάδα και να υπηρετήσει τη σύγχρονη δημοκρατία και τους φιλελεύθερους θεσμούς χωρίς εισαγωγικά και χωρίς ναι μεν αλλά;

Πιστεύω πως μπορεί, γιατί και τα στελέχη έχει και τον πολιτικό λόγο, που απευθύνεται στην κοινη λογική της ελληνικής κοινωνίας που μας έχει αποδείξει πως όταν ακούει λογικά πράγματα και θα συμφωνήσει και θα στηρίξει.
Έχει δίκιο ο Ν.Κωνσταντόπουλος όταν λέει πως ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε μεγάλη απόσταση από τα πραγματικά προβλήματα τόσο της αριστεράς όσο και της κοινωνίας.
Διαβάζεις ανακοινώσεις και εφημερίδες της αριστεράς και νομίζεις πως βρίσκεσαι σε άλλο πλανήτη, όταν π.χ. ο κ.Χρυσοχοίδης λέει, ούτε με τους κουκουλοφόρους ούτε με τους αστυνομικούς-σερίφηδες, η κοινωνία το αντιλαμβάνεται πολύ καλά και το κατανοεί, θέλεις να διαδηλώσεις φίλε μου, κανένα πρόβλημα, πάρε το πανό σου, τις προκυρήξεις σου και απευθύνσου στον κόσμο, κι εσύ κύριε αστυνομικέ μου, γιατί βαράς, έχεις ένα θεσμικό πλαίσιο και έναν πολύ ωραίο κώδικα δεοντολογίας, τηρησέ τα και κάνε τη δουλειά σου, αυτά θέλει η κοινωνία και με αυτά συμφωνεί, ούτε ακρότητες, ούτε τσαμπουκάδες.

Και έχουμε τώρα επίθεση από την αριστερά εναντίον του Χρυσοχοίδη, δεν βλέπει τις ευθύνες της τόσα χρόνια με τα επεισόδια, που αντί να είναι στην πρωτοπορία του ιδεολογικού πολέμου εναντίον του μηδενισμού, μας λέει ότι φταίει η πείνα, η δίψα κ.λ.π. και τραβάς τα μαλλιά σου.

Οι ιδέες και οι απόψεις της ανανεωτικής αριστεράς είναι αυτές που δεν συγκαλύπτουν την πραγματικότητα άλλα την κοιτούν κατάματα και προσπαθούν μέσα από τους δημοκρατικούς θεσμούς να επηρρεάσουν και να καλυτερεύσουν τα πράγματα.
Αυτό όμως προυποθέτει και μια ανεμπόδιστη έκφραση και λειτουργία ώστε να απελευθερωθούν, όλες εκείνες οι δυνάμεις που παραγκωνισμένες τόσα χρόνια, δεν βρίσκουν τον πολιτικό χώρο για να εκφραστούν και να δράσουν.

Η κομμουνιστική αριστερά τόσα χρόνια έφτιαχνε τα μέλη της μέσα από την πίστη, καιρός είναι η αριστερά της ανανέωσης να φτιάξει τα δικά της μέλη μέσω της γνώσης, της λογικής και της κρίσης.
Η αποτυχία των ευρωεκλογών και η στήριξη της ανανεωτικής αριστεράς στις εθνικές εκλογές, καταδεικνύουν πως η ανανωτική πτέρυγα μπορεί να αναβαθμίσει και να δώσει μία νέα ώθηση στην πολιτική αριστερά στην Ελλάδα, πλέον όχι μόνο το μπορεί, άλλα τώρα το οφείλει.

*Γιώργος Μοναστηριώτης, απλό μέλος του Συνασπισμού στην Κέρκυρα.
gmonastir.blogspot.com

5 σχόλια:

  1. `Kala τα λεει ο κωνσταντοπουλος αλλα τωρα ειναι κομματακι αργα αφου μας φορτωσε το ΣΥΡΙΖΑ και παρεδωσε στον Αλαβανο το κομμα, αφου διελυσε ουσιαστικα την Παρεμβαση, αν δεν υπηρχε τοτε η Ανανεωτικη Συσπειρωση με τον μακαριτη το Μιχαλη δεν θα ειχε μεινει τιποτε. Για τον αγωνα της ενοτητας της μετεπειτα Πτερυγας καποιοι παλεψαν πολυ, παΡΑ ΠΟΛΥ ,ισως εν ευθετω χρονο να τα πουμε .mike

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σωστα ΜΙΚΕ,Η ΑΝΑΝ.ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ηταν η προγραμματικη συνειδηση του χωρου και καταλυτικη δυναμη για τη συγκροτηση της ΑΠ.Σημερα καλα τα λεει ο Κωνσταντοπουλος.Πρεπει να ερθει μαζι μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κερκυραίε, άλλο η ιδεολογική υπεροχή της ΑΠ και άλλο αυτή να στήσει φορέα κομματικό.
    Και άντε να κάνουμε κόμμα. Ποιός, που, πότε θα τρέξουν, σύντροφε, για τη λάντζα ; Και καλά στην Αθήνα, Θεσ/κη και άλλα μεγάλα αστικά κέντρα. Στην επαρχία (λ.χ. στην Κέρκυρα, στην Τρίπολη .. στη Γαστούνη κ.α)πόσοι νομίζεις ότι είμαστε ;
    Αυτά, επειδή σου αρέσουν "τα λογικά πράγματα" και "δεν συγκαλύπτεις την πραγματικότητα" και επειδή δεν θέλω να γίνω ΚΟΔΗΣΟ της αριστεράς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ποιοί θα τρέχουν;
    ----------
    Και τώρα ποιοί και για ποιό λόγο τρέχουν;

    Νομίζω ότι πρέπει να συνειδητοποίσουμε, ότι όλοι αυτοί που τρέχουν σήμερα, τρέχουν προς άλλες κατευθύνσεις και μείς είμαστε "λαθρεπιβάτες" ενός τρένου που επειδή δεν πάει πουθενά, δεν θα μας οδηγήσει εκεί που επιθυμούμε.

    Δεν τρέχουν οι άνθρωποι γενικά και αόριστα. Τρέχουν επειδή τους κινητοποιούν οι ιδέες τους.
    Αν δεν υπάρξουν άνθρωποι να τρέξουν, θα φταίει η πολιτική και ιδεολογική αδυναμία της ανανεωτικής αριστεράς, να εμπνέουν και να κινητοποιούν.

    Μην λειτουργείται με ηττοπάθεια.
    Ολοι αυτοί που τρέχουν σήμερα, αν ο πολιτικός λόγος της ΑΑ είναι πειτικός, ορθολογιστικός και κυρίως λογικός, αργά ή γρήγορα θα τρέξουν μαζί μας.

    Ηδη ο κόσμος έχει αρχίσει να καταλαβαίνει ότι ο σημερινός ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχει μέλλον.

    Η Ανανεωτική Αριστερά, είναι και γι'αυτούς ένα καλό πρόσχημα για να διαλύσουν το "παράλογο αστείο" με το οποίο έχουν εμπλακεί.

    Μην υποτιμούμε τον κόσμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν υπάρχει ηττοπάθεια, σύντροφοι, αν είναι δυνατόν.
    Καλό είναι να κάνουμε μια πολύ μικρή αναδρομή, από πέρυσι μέχρι σήμερα.
    Η Ανανεωτική Πτέρυγα έδωσε πράγματι μάχες και έχει καταφέρει, ουκ ολίγα.
    Αντιστάθηκε με μεγάλη επιτυχία στις αριστερίστικες απόψεις που κυριαρχούσαν και οι ιδέες της ανανεωτικής αριστεράς είναι δυνατές και ζωντανές, όσο ποτέ, στον ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ, σήμερα.

    Και βλέπουμε..βέβαια, δεν τελειώσαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θέλετε να βάλετε ενεργό link στο σχόλιό σας; BlogU