Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2009

It΄s the final countdown!


Η τελική σύγκρουση φαίνεται ότι ήδη ξεκίνησε!
Δημοσιεύτηκε στο ιστολόγιο της ΕΟΣ , το έντυπο της αίτησης εγγραφής στον ΣΥΡΙΖΑ που προωθεί η ηγετική ομάδα της Κουμουνδούρου.
Στην αίτηση δεν αναφέρεται συνιστώσα προέλευσης...

Συνεπώς οι νεοσταλινικοί τραβούν την αντιπαράθεση στα άκρα. Για την ιστορία σημειώνουμε δύο πράγματα:

1. Η διπλοεγγραφή απαγορεύεται από το καταστατικό του Συνασπισμού. Όποιος γράφεται στον ΣΥΡΙΖΑ, και υπάγεται στα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις του πλήρους μέλους ενός νέου πολιτικού οργανισμού, απεμπολεί αυτόματα το δικαίωμα του μέλους του Συνασπισμού. Η ενέργεια απόκτησης κάρτας μέλους σηματοδοτεί οργανωμένη αποχώρηση και διάλυση του Συνασπισμού.

2. Η απόφαση της ΚΠΕ του Συνασπισμού, που παραβιάστηκε στην Πανελλαδική του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρει ρητά:

"Ο ΣΥΡΙΖΑ αποκτά μέλη
Όλα τα μέλη των συνιστωσών είναι αυτομάτως και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ. Η κάρτα μέλους κάθε συνιστώσας είναι ταυτόχρονα και του ΣΥΡΙΖΑ.

Πολίτες που με δική τους επιλογή δεν συμμετέχουν σε καμία συνιστώσα καταγράφονται σε μητρώα ανένταχτων και αποκτούν κάρτα μέλους του ΣΥΡΙΖΑ και έχουν τα ίδια δικαιώματα και υποχρεώσεις με όλους τους υπόλοιπους."

Και τώρα ξαφνικά, η αίτηση κατατίθεται αυτοπροσώπως ... από όλους, ανέντακτους και μη!

Ποιος λοιπόν διαλύει τον Συνασπισμό;
Ποιος εκτελεί προαποφασισμένο σχέδιο εξουδετέρωσης των αντιστάσεων με αντικαταστατικά πραξικοπήματα, διγλωσσία, απόκρυψη προθέσεων και ρευστοποίηση του ΣΥΝ με την πρόφαση της εγγραφής ως μελών των όπως αποδείχτηκε τελικά ανύπαρκτων ανένταχτων;
Εάν ήσαν υπαρκτοί θα εφαρμοζόταν το μητρώο ανένταχτων - όταν όμως διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για μερικές δεκάδες μόνο, το σχέδιο πραξικοπηματικά άλλαξε για να μην γίνει η αποκαλυπτική αυτή καταγραφή!

Το Σάββατο οργανώνεται σύσκεψη των γραμματέων νομαρχιακών και πολιτικών κινήσεων Αττικής για να προωθηθεί η καμπάνια εγγραφών που έχει κολλήσει λόγω της άρνησης των μελών να εγκαταλείψουν το κόμμα τους.
Θα γίνει προσπάθεια να εξηγηθούν τα ανεξήγητα και να περάσει η "γραμμή".
Αυταπατώνται οικτρά...

66 σχόλια:

  1. Καλησπερα,

    Συγνωμη που παραφερθηκα και σε αποπηρα.
    Διαβαζα εξαντλητικα Μωϋση για να μπορεσω να σου απαντησω.
    Δεν θα το ξανακανω!

    Ουτε εγω θα παρω καρτα μελους.
    Μου τη σπαει η ιδιοκτητικη αντιληψη των μικρομαγαζατορων. Οπως του ιστορικου ηγετη Λεωνιδα, για να ειμαστε δικαιοι.
    Παλαιοσταλινικος αυτος, η σπορα μενει. Β Πανελλαδικη, αν θυμασαι.

    Μου αρεσε που με ειπες παιδι σου, μπαμπακα. Αν μου πεις να μην ξαναπατησω στο σπιτι σου θα υπακουσω.

    Ο γιοκας σου.

    ΥΓ Ουτε οι Πασχοπρετεντερηδες σας σωνουν αυτη τη φορα. Ουτε οι 4000
    εμφανισεις του Μαργαριτη στη TV Ουτε οι προβοκατσιουλες τυπου Δεκεμβρη. Του περασμενου...

    Κιθαρα παιζεις ελπιζω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. syrizix, Φαίνεται πως το πολύ διάβασμα σε κουράζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σύντροφοι, υπάρχει πάντοτε η παλιά ρήση. Τα καταστατικά γίνονται για να μην τηρούνται. Η αριστερά πρώτη διδάξασα.

    όσο για την κοινή γνώμη μην ανησυχήτε γνωρίζει πολύ καλά και έχει βγάλει τα συμπεράσματα της. Και πολύ μας δίνει. ίσως ακόμη υπάρχει κάτι απο την έγλη του παρελθόντος. Σαν τις παλιές ξεπεσμένες αριστοκράτισες. Μα είπαμε τα έτοιμα έχουν πια φαγωθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. syrizix, τόξερα ότι έχεις τραύματα Β΄Πανελλαδικής, φαίνεται άλλωστε και από τον λογότυπό σου.

    Όμως περάσανε τριάντα χρόνια - ακόμα τους τα κρατάς; Σκέψου ότι εγώ τότε ήμουν στην ΑΑΣΠΕ...Θάπρεπε να κυνηγώ ακόμα τον Χρήστο τον Μπίστη που διέγραψε τον Πέτρο τον Στάγκο και τον Κούλογλου για την θέση που πήρε τότε;
    Έλεος...
    Μετά τις αναδρομές αυτές στο διασπασοπαρελθόν μας ίσως εσύ είσαι καταληλότερος για μπαμπάκας...

    Κατά τα άλλα, αφού δεν έχουμε κοινούς προβληματισμούς γιατί αλήθεια συνεχίζεις να μπαίνεις στη συζήτησή μας; Για εκτόνωση;

    Α ρε Λεωνίδα, τι μας έχεις κάνει με την Β΄Πανελλαδική - ακόμα την πληρώνουμε/ τώρα και με τους κοκκινοπράσινους (γέρασαν κι ακόμα φοβούνται την "ενσωμάτωση" - remember syrizix;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. radical το ξέρω - για την υποκρισία το γράφω. Καταριούνται την πτέρυγα για παραβιάσεις της γραμμής στα ΜΜΕ, πολυγλωσσία και καταστατικές αμαρτίες. Ποιοι;

    Αυτοί που δεν σέβονται τίποτα, ούτε την στοιχειώδη δημοκρατία.

    Την άνοιξη έκαναν προγραμματικό συνέδριο χωρίς οι σύνεδροι να έχουν διαβάσει τις θέσεις. Τις ψήφισαν αλα ΚΚΕ (με εμπιστοσύνη στην ηγεσία...), με 80% λόγω σύγχυσης ότι είναι απλά ένα κείμενο για περαιτέρω επεξεργασία και μετά το ανακοίνωσαν σαν Πρόγραμμα του Συνασπισμού!
    Ο Δραγασάκης περιχαρής μετά την ψήφισή του από το σώμα καλούσε τους συνέδρους να μην ξεχάσουν και να το ... διαβάσουν.
    Πρώτα ψηφίζω - μετά διαβάζω: αυτή η μέθοδος εφαρμόστηκε και στην Πανελλαδική του Συριζα και τώρα λένε ότι αποφασίστηκε ο Συριζα να γίνει κόμμα!

    Αντί για πολιτική, κομπίνες για να περάσει η γραμμή. Αυτό είναι το ιδεολογικό απόθεμα του Αριστερού Ρεύματος...

    Κι ένα τελευταίο: όταν οι ΚΚΕδες ήρθαν στην ανανεωτική αριστερά ονομάστηκαν αμέσως "αριστερό ρεύμα" λες και συνάντησαν τους δεξιούς! Παρά την πραγματική ή αναγκαστική τους απόπειρα να ανανεωθούν, θεωρούσαν ότι οι προερχόμενοι από το ΚΚΕ ήταν οι πιο αριστεροί στο χώρο (πριν πάνε στο Πασοκ...). Η νοοτροπία νοοτροπία - μην σου πω ότι ντρεπόντουσαν που συγκατοικούσαν με τους αναθεωρητές (στα αγορασμένα από το ΚΚΕεσ γραφεία της Κουμουνδούρου).
    Κι αυτή η νοοτροπία συνεχίζεται μέχρι σήμερα: ένα λοιπόν είναι το κόμμα - ο ...ΣΥΡΙΖΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. "1. Η διπλοεγγραφή απαγορεύεται από το καταστατικό του Συνασπισμού. Όποιος γράφεται στον ΣΥΡΙΖΑ, και υπάγεται στα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις του πλήρους μέλους ενός νέου πολιτικού οργανισμού, απεμπολεί αυτόματα το δικαίωμα του μέλους του Συνασπισμού. Η ενέργεια απόκτησης κάρτας μέλους σηματοδοτεί οργανωμένη αποχώρηση και διάλυση του Συνασπισμού."

    Καλό μου ακούγεται.
    Άρα, αφού πάρουν , όσοι πάρουν κάρτα μέλους του ΣΥΡΙΖΑ, η ΑΠ να προκηρύξει συνέδριο και να πάρει 98% των συνέδρων του ΣΥΝ.
    (Αφήνω ένα 2% για όσους ξεχάσουν να πάρουν κάρτα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Aγαπητε syrizix γραφε γιατι χρειαζεται και η αλλη αποψη , αλλα επειδη εισαι παλιος αριστερος μην αδικεις τον εαυτο σου και θυμιζεις Αυριανη [πασχοπρετεντερηδες] και λιγο τον σ. Βισινσκυ [προβοκατσιουλες τον Δεκεμβρη]. Πραγματι , ουδεις αναμαρτητος απο την ιστορικη ηγεσια της Αριστερας αλλα η συνωμοσιολογικη ερμηνεια της ιστοριας ειναι ιδεολογικα ΜΟΝΟ δεξια. mike

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Όλοι το ίδιο βυζί βυζαίνανε το βυζί του Σταλινισμού, αυτό είναι αλήθεια. Δεν πάμε όμως πουθενά αναμασώντας το παρελθόν,και κυρίως χρησιμοποιώντας το ιδελογικά για να ερμηνεύσουμε σημερινές πολιτικές. Και γω Β πανελαδική ήμουν και έχω τις απόψεις μου για πολλούς από τους ηγέτες της σημερινής ΑΠ, αλλά δεν με βοηθούν για να δώσω απάντηση στο που πάμε σήμερα. Λιγώτερη εμπάθεια και περισσότερη αγάπη μεταξύ μας. Δεν υπάρχει εσωτερικός εχθρός. Υπάρχουν όμως και βαθειά συντηρητικοί άνθρωποι μέσα στην Αριστερά που με κόλπα προπολεμικά προσπαθούν να κρατήσουν την εξουσία του μικρομάγαζου. Ας την κρατήσουν, ούτως η άλλως η επικράτειά τους μια ξέρα θα είναι μες τη θάλασσα της ματαιοδοξίας τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Γιώργο
    Το βαθύ ρεύμα φτιάχνει τώρα που μιλάμε το νέο ΚΚΕ. Μόλις οργανωθεί λίγο Ο Συριζα θα διώξει και τους τροτσκομαοικούς συγγενείς και μόνοι τους πλέον θα στήσουν ένα νέο καθεστωτικό κόμμα με αρχηγό τον Αλαβάνο. Αυτός είναι και ο λόγος παραίτησης του Αλαβάνου από την ηγεσία του ΣΥΝ. Όλα είναι εδώ και καιρό οργανωμένα. Απλά αντί να το πουν καθαρά να κάνει ο καθένας τα κουμάντα του, στήσανε αυτήν τη παρωδία με τις κάρτες γιατί η παλαιοκνίτική καχυποψία είναι δεύτερη πέτσα τους.
    Είναι καλύτερα που τελειώνει το εγχείρημα με τον τρόπο αυτό. Για να δικαιώνεται και ο Παπαγιαννάκης. Όσο πιο πάτο πιάνει η υπόθεση τόσο αυξάνονται οι ελπίδες να στηθεί κάτι νέο (από νεους, ε να μην ξεχνιόμαστε).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Φαίνεται ότι το πολιτικό πρόταγμα των σημερινών εξελίξεων, θα είναι ΞΑΝΑ η απαλλαγή της αριστεράς επιτέλους από τον σταλινισμό... Πολύ επίκαιρο! Και νόμιζα ο αφελής ότι είχαμε ξεμπερδέψει με το φαινόμενο: φαίνεται όμως ότι ο σταλινισμός υπάρχει μέσα μας όπως η βία και ο εγωϊσμός - δεν είναι κάτι εξωτερικό που απλά το αποδιώχνεις και τελείωσες.
    Αναγεννιέται από τις στάχτες του χάρη στον σπόρο του τον δογματισμό: ίσως τον τελευταίο πρέπει η ΑΑ να τον αντιμετωπίσει (και μέσα της) σε όλα τα επίπεδα της πολιτικής και κοινωνικής ζωής, με όχημα τον πολιτισμό, την κουλτούρα της συνύπαρξης, τον διάλογο.
    Σταθερά και αταλάντευτα και προγραμματικά επίσης - αν αυτό το ξεχάσει στην ανασυγκρότησή της σύντομα θα έχουμε τα ίδια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. leo, χαίρομαι πραγματικά που ήρθαν έτσι τα πράγματα. Τώρα τα όνειρα παίρνουν εκδίκηση. Όσοι δικαιώθηκαν θα πάρουν πάνω τους. Όσοι αμφέβαλαν θα πειστούν. Οι εξελίξεις επιταχύνονται και βλέπω τον κόσμο σιγά σιγά να βγαίνει από την σιωπή, να ξαναονειρεύεται.
    Σαν τα σαλιγκάρια μετά την βροχή - και τι βροχή ήταν αυτή αδερφέ μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αγαπητέ,

    Προς το παρόν το μόνο που φαίνεται να αποκτά ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το μικρό που περιμένει ο Αλέξης με τη σύντροφό του.
    Εχουν κάνει τα εύκολα δύσκολα και τα δύσκολα ακατόρθωτα.
    Κρίμα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Γιώργο είπες ανασυγκρότηση και να μη ξεχάσει. Τα δύο απαραίτητα συστατικά/ τάπες όλα.
    Πάω για δουλειά θα σας ξαναδώ στις 10 περίπου. Ως τότε αγωνιστικά φιλιά. Έτσι για να χαλαρώνουμε και λίγο ε.
    Kαι μη την πέφτετε στον syrizix γιατί ήταν παλιός συντροφάκος μου ίσως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ήρεμα syrizix, δεν χρειάζεται να είσαι επιθετικός γιατί έχεις δίκιο. Εμένα μου είπανε σε προηγούμενο ποστ ότι "δεν με σηκώνει το κλίμα. Ο ανανεωτικός νεοσταλινισμός στο απόγειο, γιατί έτσι είναι τα ηγετικά στελέχη της Α.Π.: σταλινικοί του κερατά και υπάλληλοι των ΜΜΕ. Αλλά και συ να απαντάς με επιχειρήματα γιατί τα έχουν χάσει. Δεν χρειάζεται επιθετικότητα και εριστική συμπεριφορά. Η ανασύνθεση και ανασύνταξη της Αριστεράς πλησιάζει. Τότε πολύ από τους συντρόφους εδώ μέσα θα καταλάβουν ότι είχαμε δίκιο. Και θα είναι μαζί μας. Ηρεμία πάνω από όλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μιχάλης Παπαγιαννάκης, συνέντευξη 03/09:
    Για τις σχέσεις των Ανανεωτών με τον υπόλοιπο ΣΥΡΙΖΑ:
    "Να μείνουμε στην ιδέα μιας πολιτικής συμμαχίας, να συνυπάρχουμε πολιτικά, δηλαδή εκλογικά. Και να μην απαιτείται καμμία άλλη σύγκλιση, είτε θεωρητική είτε λειτουργική, θεσμική, οργανωτική ή κομματική."

    Αφού ρε παιδιά (syrizix, redteam) πολιτικά δεν τα βρίσκουμε - πρέπει και να βριζόμαστε; Τι έχουμε να μοιράσουμε; Την κρατική επιχορήγηση;

    Ας την μοιράσουνε αναλογικά όσοι την έχουνε και ας πάει ο καθένας από κει που ήρθε!
    Με το ζόρι παντρειά δεν γίνεται.

    Μην κλαψουρίζεις redteam όμως. Εδώ κάνουμε μια συζήτηση και μπαίνεις όχι για να συμβάλλεις με ιδέες αλλά για να πετάξεις συνθήματα. Εγώ δεν είπα ποτέ ότι ο τάδε ή ο δείνα ανανεωτικός δεν είχε τις σταλινικές του στιγμές - αλλά να αποδίδεις στο ρεύμα της ανανέωσης συλλήβδην σταλινισμό, ε αυτό είναι ανοησία και δεν πρόκειται να σου απαντήσει κανείς εδώ γιατί οι λοιδορίες είναι εκτός πλαισίου του προβληματισμού μας. Γι αυτό είπα δεν σε σηκώνει φαίνεται το κλίμα - το βλέπω κι από άλλα μπλογκ που μπαίνεις. Δεν σε διώχνω αλλά μου φαίνεται πιο λογικό να γράφεις σε ιστολόγια που συμφωνούν στην ανασύνθεση κι ότι οι ανανεωτικοί είναι σταλινικοί - για το καλό της κουβέντας ρε σύντροφε...
    Με μας τα ... μεγαλοστελέχη των ανανεωτικών τι να πεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ολους τους σηκωνει το κλιμα και πολλοι περασαμε απο την Πανελλαδικη στην εφηβεια μας οπως και οι Παν/Παν Χρυσανθος Λαζαριδης και αλλοι αντισυστημικοι ετσι συντροφακια ? [εξαιρειται ο Γιαννης ο Μηλιος, σεβαστος σε μενα]. mike

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Γιώργο μου δεν λοιδορώ εγώ. Άλλωστε ρώτα και τον Σπίθα, δεν αφήνω τίποτα που να μην απαντώ πολιτικά. Ωστόσο, η λοιδορία που υπέστη ο Ανδρέας Καρίτζης - χωρίς να συμφωνώ απαραίτητα μαζί του - από αυτό το blog σε πια κατηγορία ανάγεται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αναδημοσιεύω την αλληλογραφία μου με τον Αγιο Βασίλη.


    Γιάννης : Αγιε μου Βασίλη, είμαι ο μικρός Γιάννης, όλη την χρονιά που πέρασε ήμουν καλό παιδί και δεν στεναχώρησα καθόλου τους γονείς μου. Εφέτος τα Χριστούγεννα σαν δώρο θέλω να μου φέρεις πίσω το κόμμα μου. Το ξέρω ότι είναι δύσκολο αυτό που σου ζητάω αλλά εαν δεν τα καταφέρεις ούτε εσύ ούτε και το πνεύμα των χριστουγέννων χέστα και άστα μεγάλε μου Αγιε. Είσαι η μόνη μας ελπίδα.

    Ο μικρός Γιαννάκης.



    Απάντηση: Μικρέ Γιάννη, σε ευχαριστώ για το γράμμα σου. Αυτό που μου ζητάς δεν γίνεται ούτε στα παραμύθια. Ετσι όπως τα καταφέρατε βγάλτε τα πέρα μόνοι σας. Ως άγιος των θαυμάτων αρνούμαι να εμπλακώ σε τέτοιες είδους διαδικασίες . Τα θαύματα για εσάς τελείωσαν. Επίσης σε ενημερώνω ότι ως ένδειξη διαμαρτυρίας θα αντικαταστήσω την κόκκινη στολή μου με μια κίτρινη. Υπάρχουν και αλλοι που αναζητούν τέτοιου είδους θαύματα. Σε παρακαλώ μην με ξαναενοχλήσεις.

    Απάντηση Γιάννη :
    Αγαπητέ Αγιε Βασίλη, το ήξερα ότι είσαι λαμόγιο και ψεύτης, εγκάθετος του δικομματισμού, ρεφορμιστής και οπορτουνιστής. Την κόκκινη στολή να την βάλεις εκεί που ξέρεις. Αι σιχτιρ λαμόγιο, εσύ φταις για όλα.

    Με οργή και αγανάκτηση ο μικρός Γιαννάκης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ο Ανδρέας Καρίτζης δεν λοιδορήθηκε. Κατηγορήθηκε για πράξεις του, όπως και οι υπόλοιποι της ομάδας του.

    Για όλα αυτά υπάρχει άφθονο υλικό από καταγγελίες μελών και μη μελών που υπόστηκαν φασιστική συμπεριφορά. Και ένα μέρος αυτών μπορώ να το επιβεβαιώσω ο ίδιος.

    Όταν όμως ζήτησα από τον Αλ. Μπίστη να τα δημοσιεύσω και να τα συζητήσουμε ανοιχτά το αρνήθηκε και την "έκανε" με πλαϊνά πηδηματάκια -ως συνήθως. Ούτε ο Τσιμιτάκης, ούετ ο Κορωνάκης, πόσο μάλλον η αυτού εξοχότης ο Καρίτζης δεν έχουν απαντήσει στις καταγγελίες. Ας είναι...

    Το μπλογκ αυτό, για αυτό είναι επώνυμο. Για να παίρνει την ευθύνη των όσων λέει. Εάν βγεις από την ανωνυμία μπορούμε να συζητήσουμε ό,τι θες.
    Όσο είσαι ανώνυμος αυτό δεν γίνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Για να βγω από την ανωνυμία αγαπητέ μου σύντροφε το μόνο που μπορώ να σου πω, εάν διαβάζεις "Αυγή", είναι ότι έχω υπογράψει ως μέλος της Π.Κ. Γέρακα το άρθρο "Οι κρεατομηχανές στην Αριστερά έχουν τελειώσει". Αυτό για να ξέρεις με ποιον διαλέγεσαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Γιάννη, πάει το κόμμα, μας έμεινε η αριστερά χωρίς αριστερούς, το κόμμα χωρίς μέλη, τα μέλη χωρίς κόμμα και οι αντιπρόσωποι με την ψήφο στο χέρι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ok redteam κατάλαβα. Μαζί έχουμε υπογράψει για έκτακτο συνέδριο. Είδες που συμφωνούμε κάπου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Μα εάν γινόταν σοβαρή συζήτηση στο Κόμμα θα συμφωνούσαμε σε πολλά. Το πιστεύω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Γι' αυτό καλύτερα μακριά από διαμεσολαβητές. Γι' αυτό και τα ρίχνω στον Σπίθα καμιά φορά, που ότι μαλακία λέει κάποιος από την ΑΠ την ποστάρει. Διάλογος λοιπόν χωρίς διαμεσολαβητές. Άλλωστε έχω μια αρχή προσωπικά. Χωρίς ιδεολογικές συγκρούσεις, όχι βέβαια για καρέκλες, δεν έρχεται ποτέ η σύνθεση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ναι,είναι αλήθεια redteam.
    Δεν αφήνεις τίποτα αναπάντητο. Αλλά τι σημαίνει, αυτό;

    Η άποψή μου, είναι ότι κι΄εγώ δεν αφήνω, ασχολίαστο ένα θέμα που με αφορά, ενίοτε.
    Μερικές φορές, δεν σχολιάζω, όμως.

    Η δεν θέλω ή με προβληματίζει κάτι και το σκέπτομαι ή ακόμη - ακόμη, χρειάζομαι και χρόνο για να αφομοιώσω τον προβληματισμό και το σκεπτικό του συνομιλητή.

    Διαφορετικά, δεν μπαίνω σε συζήτηση, με το ίδιο μοτίβο, και με σκοπό να "ζυμώσω".

    Τι θα κάνω; Τον φούρναρη;

    Έχουμε σηζητήσει, δεκάδες φορές και όλα στα αρχικά επανερχόμαστε μην τυχόν και ξεφύγουμε και χάσουμε την "κεντρική ιδέα" αυτήν της ΄μανιερίστικης λογικής, του αριστερισμού και της ιδεοληπτικής επαναστατικότητας.

    Δεν βοηθά σε παρακάτω..δεν πάει πουθενά, έτσι.

    Κοίτα το πρηγούμενο ποστ και την επικοινωνιακή συζήτηση, την ουσιαστική πολιτική συζήτηση.

    Η κάθε άποψη είχε και μια οπτική, δεν υπήρξε στείρα αντιπαράθεση, όμως.
    Δεν είναι πιο ουσιαστικό να αποδέχεσαι και τα θετικά σημεία στην σκέψη του συνομιλητή;

    Δεν προωθείται, έτσι μια ουσιαστική πολιτική προσσέγγιση και έαν γόνιμο πλαίσιο σκέψεων που συνθέτει, αντί να διαχωρίζει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Σου έχω πει ότι ποστάρω, αυτά που τα βρίσκω άκρως ενδιαφέροντα και άξια προς συζήτηση.

    Εγώ ζυμώσεις δεν κάνω.
    Μέσα από τα ποστ, δίνω ένα προφιλ κοινωνικοπολιτικής μου αντίληψης.

    Ανήκω στην συλλογικότητα, αλλά ουδέποτε έπαψα να κριτικάρω ή να εκθέτω δημόσια την προσωπική μου θέση.
    Γκρουπούσκολο, δεν είμαι.

    Υπάρχει μια διαφορά μεταξύ μας.
    Ποιά είναι η μαλακία;
    Πες ένα ποστ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Καλώς τον Σπίθα. Και εγώ δεν σχολιάζω συνεχώς από ότι βλέπεις. Ότι θεωρώ απολιτικό. Και αυτή τη στιγμή θεωρώ απολιτικό τη συζήτηση για την κάρτα μέλους (παίρνω δεν παίρνω), ή εάν πρέπει να απεμπλακούμε από τον ΣΥΡΙΖΑ τη στιγμή που η κοινωνία δυσκολεύεται. Ο πολιτικός χρόνος είναι πια γρήγορος και οι αποφάσεις πρέπει να παίρνονται... χθες και όποιος θέλει να απεμπλακεί ή να ζητήσει συνέδριο του ΣΥΝ ή να παραιτηθεί από βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Άλλος τρόπος δεν υπάρχει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. "Καλώς τον Σπίθα"...
    Αφού, τρώγεσαι για μπουρ-μπουρ και για αντιπαράθεση, ρε σύντροφε.:)
    Γι΄αυτό πέταξες και το "μαλακία" για να τσιμπήσω..:)

    Έλα, τώρα, πες την αλήθεια, δεν σ΄ έχω μάθει, νομίζεις:)

    Αλλά, ήδη, έβαλες τελεσίγραφα, στην συζήτηση..

    Δεν θα πάρω. Μην ανταριάζεσαι!

    Ποιός να παραιτηθεί; Πας καλά;
    !!!
    Αυτοί που εκλέχτηκαν από τους ψηφοφόρους,από τον ελληνικό λαό και στο όνομα της ανανεωτικής αριστεράς, δεν θα τους υποδείξεις εσύ κι΄εγώ τι θα κάνουν!!!

    Έχουμε γλαρόσουπα:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Υπό τη σημαία του ΣΥΡΙΖΑ εκλέχτηκαν όμως. Αυτό τουλάχιστον να το σέβονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Σωστά, αλλά μέχρι την απεμπλοκή έχει μακρύ δρόμο. Άρα ή ζητάς συνέδριο, που το ζητάνε μόνο το Κοκκινοπράσινο και η Αριστερή Ανασύνθεση στον ΣΥΝ, για να ανακαθορίσεις ή να απεμπλακείς από τον ΣΥΡΙΖΑ εάν βέβαια πάρεις την πλειοψηφία ή αλλιώς καλύτερα να μη μιλάς. Η ΑΠ δεν ζητά συνέδριο αλλά προσπαθεί να επιβάλλει τη γραμμή της μέσω των "Νέων", του ΜΕΓΚΑ και του "Βήματος". Αυτό δεν είναι πολιτική είναι αντικομματική στάση και απαξίωση των μελών του ΣΥΝ. Εγώ είμαι δεδηλωμένος οπαδός της ανασύνθεσης και ανασυγκρότησης της Αριστεράς, γιατί την ώρα που ο καπιταλισμός διαλύει τα πάντα δεν μπορεί η Αριστερά ναχαριεντίζεται με... συναινετικές διαδικασίες του δικομματισμού και προγραμματικά φληναφήματα. Τό έχω γράψει ξανά. Παρέμβαση στις πολιτικές εξελίξεις και επηρεασμό της κυβερνητικής πολιτικής μπορείς να κάνεις και από την αντιπολίτευση. Και η χώρα τώρα χρειάζεται αντιπολίτευση, που όπως βλέπεις την ψάχνουμε. Νομίζω ότι η μάχη για το άρθρο 16 έδειξε πως μπορείς να είσαι στο κεντρικό πολιτικό σκηνικό και να επηρεάζεις κυβερνητικές αποφάσεις και να ακυρώνεις μια συνταγματικής αναθεώρηση παρά τη συμφωνία Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ μόνο με 3,2%.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. redteam, αν δεν ειχε κατεβει η Ανανεωτικη Πτερυγα με τον ΣΥΡΙΖΑ, αυτη τη στιγμη δεν θα ηταν στη Βουλη ο ΣΥΡΙΖΑ. Οι υποψηφιοι που ειναι φιλοι της Πτερυγας δεν δεσμευθηκαν πουθενα προεκλογικα σε ο,τιδηποτε απο οσα ζητουν διαφοροι φιλοι απο τις συνιστωσες του ΣΥΡΙΖΑ ή απο τις πιο ακραιες τασεις του ΣΥΝ. Ουτε βεβαια υπεγραψαν τις δηλωσεις που καποιοι τους ζητουσαν. Μαλιστα, στο θεμα της σταυροδοσιας η κατασταση ηταν απολυτως πολωμενη αυτη τη φορα (οπως και το 2007, για να λεμε του στραβου το δικιο).

    ΥΓ: Γιωργο, ριξε μια ματια στα μαιηλ σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Η ΑΠ δεν ζητά συνέδριο αλλά στις υπογραφές οι περισσότεροι που υπέγραψαν ήταν ανανεωτικοί. Η ηγεσία της ΑΠ κάνει τους υπολογισμούς της που δεν καταλαβαίνω, αλλά σέβομαι γιατί κι αν έχω δει στημένα συνέδρια. Τέλος έκτακτο συνέδριο ζήτησαν οργανώσεις του ΣΥΝ όπως της Δροσιάς Διονύσου που τρέξανε και το ομώνυμο μπλογκ. αλλά ανταπόκριση από κοκκινοπράσινα μέλη δεν είδα παρά πολύ μετά.
    Μην λέμε λοιπόν ανακρίβειες - άλλωστε τώρα που τα μέλη δεν παίρνουν κάρτα θα γίνει υποχρεωτικά συνέδριο και εκεί ίσως διαφωνήσουμε πολιτισμένα και χωρίσουμε "θεσμικά".
    Το που θα μείνει ο τίτλος ποσώς με ενδιαφέρει - αρκεί να απελευθερωθούμε από τις μειοψηφίες και τις πλειοψηφίες και τις αλληλοκατηγορίες. Ας ξεδιπλώσουμε αυτόνομα την πολιτική μας έκαστος κι ο κόσμος θα κρίνει στις επόμενες εκλογές.
    Αλλά μην ζητάτε να παραμείνουμε με το ζόρι στον ΣΥΡΙΖΑ όπως έκανε ο Γολέμης προεκλογικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Σύντροφοι δεν θέλω πάλι να αρχίσει η αντιπαράθεση, αλλά μερικά πράγματα με σκανδαλίζουν. Εντάξει, pinko, να συμφωνήσω μαζί σου. Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα. Άλλωστε επειδή παρακολουθώ και το διάλογο στην ιστοσελίδα της ΑΠ οι περισσότεροι από όσους αρθρογραφούν θέλουν να φύγει η ΑΠ από τον ΣΥΝ. Εδώ δεν συνεχίζω την αντιπαράθεση επί αυτού του επίδικου. Νομίζω ότι τα πράγματα είναι καθαρά. Εξηγήθηκα ότι η Αριστερά σήμερα είναι άρρωστη και χρειάζεται ανασυγκρότηση και ανασύνθεση. Σε αυτό συμφωνώ με τον Ευτύχη Μπιτσάκη στη δήλωσή του πριν τις εκλογές του 2007.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Ε, μα σε τρώει και θα τ΄ακούσεις, τώρα, redteam!!

    Ρε μπαγάσα, στην πλάτη μας πήραμε και σηκώσαμε τα βάρη και τις ανοησίες που είχαν προηγηθεί στο όνομα του "συμμαχικού ΣΥΡΙΖΑ", όπως λέει και ο Γιώργος, στην προεκλογική περίοδο.

    "Καθαρίσαμε" για όλους, δώσαμε μάχες και έρχεσαι να μας την πεις και από πάνω;

    Που ήταν οι Ρινάλντι, ο Θεωνάς, ο Αλαβάνος και οι υπόλοιποι που παρεβρίσκονταν στην πανελλαδική του ΣΥΡΙΖΑ και χειροκροτούσαν εναντίον του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ και της ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗΣ ΠΤΕΡΥΓΑΣ ;;

    Με ποιόν είσαι;
    Έχεις διχασμό προσωπικότητας;
    Ξέχασες τι λέγαμε στον κόσμο και γιατί μας ψήφισαν και πήραμε 4,7%;

    Αριστερή προγραμματική αντ/τευση.
    Άνοιγμα στην πολιτική οικολογία.
    Ευρωπαίκός προσανατολισμός.

    Αυτά δεν έλεγε ο πολιτικός μας λόγος??

    Τώρα τι θες και τι ζητάς;

    "Σας την φέραμε, ψηφοφόροι ΜΑΣ!"

    "Εμείς έχουμε την σφραγίδα και θα αλλάξουμε, αυτά που σας λέγανε εκείνοι τους οποίους ψηφίσατε, εσείς και τους οποίους εσείς επιλέξατε."!!!!

    Τώρα θα το γυρίσουμε!!
    Θα τους διώξουμε ή θα πούνε αυτά που εμείς θα τους υποδείξουμε!!
    Ποιοί εμείς;??

    "Εμείς οι αυτοπροσδιοριζόμενοι και αυτοχριζόμενοι, ΣΩΤΗΡΕΣ ΣΑΣ!"

    Τι θα γίνει με την πάρτη σας, ..μωρέ;

    Τώρα που στα γράφω, δεν σε προβληματίζει, τίποτα;

    Δεν σκέφτεστε, ότι... μπορεί, ..ίσως,... μήπως,
    το έχετε καβαλήσει το καλάμι;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. @ pinko

    Τόχα σκεφτεί πρώτα εγώ, αυτό που σχολίασες, αλλά το σχόλιο μου ήταν μεγάλο και προηγήθηκε το δικό σου..!

    Δεν είναι σωστό, αυτό..:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Και για να πάρετε και μια γεύση από σχόλια στην ιστοσελίδα της ΑΠ:
    "Δεν αντιλαμβανομαι γιατί έχει δικαίωμα ο πρόεδρος του Συνασπισμού να θέτει θεμα "εναρξης διαλογου για την δημιουργια νεου φορεα της αριστερας",δηλ.για τη διαλυση του κομματος και δεν εχει δικαιωμα η Α.Π,συστατικο μερος του κομματος,να προβληματιζεται για τη μελλοντικη της πορεια;Γιατι δικαιουται η καθε απιθανη συνιστωσα να αποδομει,δια της ατιμης μεθοδου της διολισθησης,τον Συνασπισμο κι εμεις πρεπει να παιρνουμε αποστασεις απο τον ιστορικο μας ηγετη σ. Λ.Κυρκο οταν διατυπωνει ευθαρσως και διορατικως την αποψη του για το μελλον του χωρου.Με στενοχωρει αφανταστα ο απολογητικος τονος ορισμενων στελεχων μας και η μη σθεναρη υπερασπιση του απο τις χυδαιες επιθεσεις των Αλαβανοτσιπραιοσυριζαιων". Από ότι βλέπετε ο "πολιτικός πολιτισμός" μάλλον έχει χαθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. ΄Αλλωστε, επιπρόσθετα στο σχόλιο του pinko, θα επεσήμανα ότι εάν οι περισσότεροι ψηφοφόροι του εκλογικού σχήματος ήταν στην κυρίαρχη λογική ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα εκλεγονταν πρώτοι οι Κουβέλης, Παπαδημούλης, Ψαριανός ή Φιλίνη στην Α Αθήνας (μετά τον Τσίπρα που τον "δίναν" προκλητικά), αλλά θα πρώτευαν οι σ/φοι Κατσορίδας, Τσακαλώτος, Πορτάλιου, Μπόλαρη και όλοι οι υπεραριστεροί τέλος πάντων.
    Και μην ξανακούσω τη μα...ία περί τηλεοπτικής προβολής, γιατί δεν είδαμε καθόλου στα κανάλια τον Λεβέντη, τη Φιλίνη ή τον Τσόυκαλη, ενώ μάλλον "χορτάσαμε" Ρένα Δούρου ή Δημήτρη Στρατούλη.
    Για να μην θυμηθώ από τις προηγούμενες εκλογές του '07 και τον "φίλο" του redteam Γ.Χελάκη που "το φυσούσε και δεν κρύωνε" που τον πέρασε η άγνωστη Σ. Ανδριοπούλου, ενώ ο ίδιος έκανε μέχρι και τηλεοπτικές διαφημίσεις τον καιρό εκείνο.... Dollie

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. η ζωη ειναι αδικη, Σπιθα, κι η ζωη στην αριστερα ειναι διπλα, πολλαπλα αδικη. Redteam, ειναι εξηγησιμες οι εκρηξεις απο ολες τις πλευρες: αν υποχρεωνονται ανθρωποι που διαφωνουν στα περισσοτερα να παραμενουν μαζι ενω κανεις τους δεν το θελει, καταληγεις και στο βρισιδι και στο ξυλο και σε πολλα αλλα ακομα. Οι διαφορες γινονται ολο και μεγαλυτερες, ολο και πιο αποκλινουσες αποψεις υιοθετουνται. Κι εγω που λεω αυτα τα νηφαλια τωρα, με την πρωτη ευκαιρια θα ξαναγινω ο χειροτερος ταλιμπαν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Να και ένα καλό σήμερα:
    ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ Φ. ΚΟΥΒΕΛΗ
    ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ

    Η πρότασή μας για την μείωση της βουλευτικής αποζημίωσης έχει κατατεθεί δημόσια πριν από ημέρες. Την επαναφέρουμε. Και συμφωνούμε να μειωθεί η βουλευτική αποζημίωση. Ανεξάρτητα από το οικονομικό αποτέλεσμα που θα προκύψει για το ελληνικό δημόσιο απ΄ αυτή τη μείωση, ο πολιτικός συμβολισμός είναι σημαντικός.
    Οφείλουν οι βουλευτές να καταγράψουν και στο επίπεδο αυτό τη συμμετοχή τους στην προσπάθεια αντιμετώπισης των μεγάλων οικονομικών προβλημάτων που επωμίζεται η μεγάλη πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Ακούστε να δείτε παιδιά και το δικό μου σκεπτικό.
    1.Έχει δίκιο ο Σπίθας δεν σε ψηφίζουν για τις συγκεκριμένες πολιτικές αρχές για να τους πλασσάρεις μετά άλλο κόμμα με άλλους προσανατολισμούς με αρκετό αριστερισμό μάλιστα.
    2.Είναι απίστευτο αλλά όντως ετοιμάστηκε το νέο κόμμα που με πουστιά πάνε να εγκλωβίσουν μέσα τα μέλη του ΣΥΝ και πολλούς νεολαίους που νομίζουν αφελώς ότι όσο πιο αριστεριστές εμφανιστούν τόσο "επαναστατικότεροι" είναι.Σύμφωνα βέβαια με αυτην την λογική έπρεπε να είχαν ήδη φύγει για το Πακιστάν σε αναζήτηση του Μπίν Λάντεν εδω που τα λέμε..
    3.Κανείς δεν μας απάντησε τι ακριβώς άλλαξε και τους έπιασε τέτοια φούρια που σκοτώθηκαν να τα κάνουν όλα μπάχαλο, να φύγουν δεκάδες μέλη του ΣΥΝ για να εξυπηρετηθούν (ταχα) κάποιοι λέει "ανένταχτοι" του Συριζα πουδεν μπορούν με τίποτα να βρούν το πολιτικό τους πρόσωπο, ούτε στον ΣΥΝ, ούτε μέσα; σε καμμιά απο τις 13 συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε στις άλλες δεκάδες συνιστώσες της ΑΝΤΑΡΣΥΑΣ ούτε στο Παναττικό Δίκτυο, ούτε σε άλλο κόμμα.Γι αυτούς λοιπόν,που εγω θα ονομάσω πολιτικά ανοργασμικούς τύπους και εγωπαθείς μέχρι μαλακίας, απο δήθεν δημοκρατική υπερευαισθησία διαλύουμε το κόμμα μας. Και πόσοι ναναι αυτοί ρε σύντροφοι; Και γιατί δεν περιοριστήκαμε να τους γράψουμε μόνο σε ένα κιτάπι να πάει στο διάολο;Και μήπως χρειάζεται δηλαδή κάρτα μέλους κανείς για να δράσει κινηματικά;
    4. Με ενοχλεί κατάφωρα το δούλεμα. Κόμμα φτιάχνουνε κανονικό.Εμείς στον ΣΥΝ έχουμε προσωρινή κάρτα μέλους και κανείς δεν ασχολήθηκε ποτέ με αυτήν .Την χρησιμοποιούμε οι αντιπρόσωποι στα ΣΥΝΈΔΡΙΑ μόνο για να ψηφίσουμε. Οπότε προς τι ο χαβαλές; Συνεχίζω παρακάτω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. 5. Με ενοχλεί επίσης σφόδρα οτι το νέο αυτό κόμμα δημιουργείται με πουστιά.Χωρίς Εκτακτο Συνέδριο, χωρίς επίγνωση της βάσης του τι τεκταίνεται. Το παρουσιάζουν δέ ως ένα εγχείρημα νέας ενότητας της Αριστεράς ενω είναι ΣΙΓΟΥΡΟ ότι όχι μόνον θα δημιουργήσει διάσπαση στον ΣΥΝ, αφού σπρώχνεται η Πτέρυγα να αποχωρήσει αφού οι πολιτικές της θέσεις μπορούσαν να συμπλεύσουν με το Αριστερό Ρεύμα αλλά όχι και με ανεύθυνους αριστεριστές ή τροστσκιστές, άσε που όπως είπε σε Νομαρχιακή κι ο ίδιος ο Βίτσας αν γίνει ενιαίο κόμμα θα διασπαστεί. μετά από λίγο.Τότε γιατί;
    5. Γιατί δεν τολμάει κανείς να αντισταθεί σε αυτήν την άνευ προηγουμένου αντιδημοκρατική μεθόδευση που πάει να μας διαλύσει;
    6. Όσοι λοιπόν εδω μέσα χάριν μιας παρόρμησης επαναστατικότητας αρνείστε να δείτε τον όλεθρο των διαπάσεων που πλησιάζει εξαιτίας αυτής της ανόητης κίνησης της ηγεσίας, σκεφτείτε με την ευθύνη ενός ενήλικα τις πιθανές συνέπειες ενός τέτοιου καπελώματος που ήδη κοστίζει σε απώλειες συντρόφων μας. Και δεν μας περισεύει κανείς όπως ξέρετε.
    7.Αν τώρα μάλιστα που η κρίση μαίνεται κι ο κόσμος χρειάζεται μια ενωμένη και αποτελεσματική αριστερά, που δεν θα παραπαίει στην εσωστρέφεια να βρεί την "εφαπτομένη" της συνισταμένης των 13 συνιστωσών!!! για να δράσει, χάσουμε πάλι την ευκαιρεία τότε...μα τον Τουτάτη είμαστε για πέταμα.
    Όσοι τώρα θέλετε αριστερές στροφές τάχα αλά Καρίτζη και πιστεύετε στις μπούρδες που σας πετάνε για να τρέχετε κι εκείνοι να πουλάνε μούρη ως έμμισθοι καρεκλοκέντευροι της Κουμουνδούρου τότε..πρόβλημά σας.Μ'ηπως όμως στο ΑΝΤΑΡΣΥΑ θάχετε καλύτερη τύχη; Και μήπως εκεί τουλάχιστον σας αντιμετωπίσουν και με λιγότερη υπεροψία;Για σκεφτείτε το..Αλλιώς να μιλάμε σοβαρά και προπαντός υπεύθυνα.Με καταλάβατε ελπίζω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. @redteam

    >Νομίζω ότι η μάχη για το άρθρο 16 έδειξε πως μπορείς να είσαι στο κεντρικό πολιτικό σκηνικό και να επηρεάζεις κυβερνητικές αποφάσεις και να ακυρώνεις μια
    συνταγματικής αναθεώρηση παρά τη
    συμφωνία Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ μόνο με 3,2%.>

    Επειδή το έχουμε ξανά ακούσει ξανά και ξανά αυτό και επειδή εκ του αποτελέσματος τελικά κρίνονται τα πάντα θα ήθελα να μου απαντήσεις εσύ ή όποιος άλλος ποια ήταν τα κέρδη απο όλη αυτή την ιστορία.

    Α. Μειώθηκε το μέγεθος των δαπανών του μέσου πολίτη για την ιδιωτική παιδεία;;
    β. Αυξήθηκαν τα ποσοστά του Συριζα;
    Γ. Αυτή την νίκη την διαχειρίστηκε η ανανεωτική πτέρυγα;
    Ανέφερα αυτό το παράδειγμα για να καταδείξω για το πως αντιλαμβάνονται την πολιτική ένθεν και ένθεν. Κάποιοι την αντιλαμβάνονται ως καιροσκοπισμό και οπουρτουνσιμό και κάποιοι βλέπουν την λύση των προβλημάτων μέσα απο συγκεκριμένες πολιτικές επεξεργασίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Απάντηση για το Α. Οχι βεβαίως γιατί αυτή η πολιτική δεν είχε συνέχεια λόγω υπονόμευσης που θα εξηγήσω παρακάτω.
    Για το Β. Βεβαίως αυξήθηκαν τα ποσοστά. Εάν θυμάσαι στις εκλογές του 2007 πήραμε 5,02 και στη συνέχεια είχαμε την δημοσκοπική έκρηξη του 18%.
    Στο Γ. Δυστυχώς τη διαχειρίστηκε η ΑΠ. Οταν μετά τις εκλογές του 2007 συνέχιζαν τα στελέχη της να βγαίνουν στα κανάλια με τον ίδιο ρυθμό που έβγαινε και πριν. Και στη νίκη στα κανάλια και τον Δεκέμβρη στα κανάλια για να υπονομεύσουν τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Φλεβάρη στα κανάλια για να διαφωνήσουν με το πρόγραμμα και τον Μάρτη στα κανάλια για να δυσφημίσουν το δημοψήφισμα στον ΣΥΝ που έβγαλε τον Παπαδημούλη δεύτερο και βέβαια, τα κατάφεραν σ' αυτό, έστειλαν τον ΣΥΡΙΖΑ στο 4,7% τότε για να συνεχίσουν όλο το καλοκαίρι, να κάνουν ένα διάλειμμα πριν τις εκλογές για να εκλέξουν τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που θέλουν να απεμπλακούν από αυτόν και να συνεχίζουν Δεκέμβρη μήνα ακόμα το ίδιο σκηνικό. Ε, αυτό το χρονικό ελπίζω να σε καλύψει...
    Τώρα μια εξήγηση για το πρώτο. Οταν η ΑΠ διασπά την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στην ΠΟΣΔΕΠ υπό τις επευφημίες της Δεξιάς, του ΠΑΣΟΚ, του Αλαφούζου, του Πρετεντέρη, του Συγκροτήματος Λαμπράκη και γίνεται ανακατάληψη τος Ομοσπονδίας από τους φίλους της Γιαννάκου, τότε δεν μπορείς να έχεις συνέχεια στην πολιτική σου. Κάτι που πλήρωσε ακριβά στις φετινές φοιτητικές εκλογές η Νεολαία του ΣΥΝ με τους συμμάχους της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. @redteam
    Πολύ χαίρομαι για την απάντηση σου. Αποκαλυπτική. Απλώς απορώ γιατί θέλεις να συμμετέχεις σε ένα σχήμα με συμμάχους που θεωρείς πως έχουν προκαλέσει τόσο κακό που το συμμαχικό σχήμα τελικά το υπονομεύουν. Κάθε λογικός άνθρωπος θα είχε νομίζω αυτή την απορία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Η παραπάνω απάντηση αφορά το συγκεκριμένο ερώτημα. Τώρα γι' αυτό που μου λες είναι ένα άλλο θέμα, θέμα πολιτικής ηγεμονίας που έλεγε και ο Γκράμσι. Όταν η παραπαίουσα σήμερα αριστερή πλειοψηφία του ΣΥΝ με τη βοήθεια του Αλέκου Αλαβάνου είχε την ηγεμονία και στον ΣΥΝ και στον ΣΥΡΙΖΑ τότε η ΑΠ παρά τη διαφωνία της - ακόμα και για το άρθρο 16- δεν τολμούσε να αντιπαρατεθεί. Οταν η πολιτική ηγεμονία χάθηκε λόγω λαθών του Αλαβάνου και λόγω πολιτικής απειρίας (;) του Αλέξη Τσίπρα άρχισαν να σκάνε μύτη οι της ΑΠ. Πρώτο κρούσμα ήταν οι πρώτες διαφωνίες της ΑΠ τον Ιούνιο του 2008 για τις περιβόητες κλοπές καλπών στις πρυτανικές εκλογές για να μην εφαρμοστεί ο νόμος Γιαννάκου.
    Εκεί χάθηκε το παιχνίδι της ηγεμονίας. Εχασε την ηγεμονία η αριστερή πλειοψηφία λόγω των παλινωδιών. Βεβαίως η ΑΠ ως ρεύμα της αριστεράς θέλω να είναι μαζί μου αρκεί - και μην το λοιδορήσεις αυτό - την ηγεμονία να την έχει, όχι το Ρεύμα, αλλά η αριστερή αντίληψη για ανατροπή του δικομματισμού. Που θέλει σκληρή αντιπαράθεση με το νεοφιλελεύθερο και διαπλεκόμενο πολιτικό σύστημα - και με προτάσεις - αλλά κυρίως μέσα στην κοινωνία και μέσα στον κόσμο. Με θεσμική συμπεριφορά θα είσαι πάντα όπως έδειξε ο ΣΥΝ από την ίδρυσή του μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας. Αρα το θέμα της ηγεμονίας κατά Γκράμσι παίζει εδώ σημαντικό ρόλο. Κι αν ηγεμονεύσεις στο χώρο που απευθύνεσαι τότε μόνο έχεις τη δυνατότητα να ηγεμονεύσεις στην κοινωνία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Δεν βγάζω άκρη με τον redteam, το έχω πει και θα το ξαναπω.

    Για να ην λέω πολλά, απλώς προσυπογράφω τις απόψεις του... @no frost.

    Από την πρώτη λέξη μέχρι την τελευταία και με τον τρόπο που τα λέει.
    Ακριβώς, έτσι είναι.
    Να μην μασάμε τα λόγια μας.
    Δεν υπάρχει λίγη ντροπή??

    Τι πολιτικό διάλογο να κάνουμε με τις π@@στιές που γίνονται..;

    Θα αρχίσουμε την σηζήτηση των "κουφών"

    Άντε περαστικά μας..

    @REDTEAM

    Το μόνο που σε καίει και σε ενδιαφέρει είναι να τσακωθείς και να τα "χώνεις".

    Δεν ήρθες για διάλογο, αλλά γαι βαβούρα και τζάμπα διαφήμιση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Λάθος Σπίθα, λάθος μεγάλο. Απ΄ ότι βλέπεις στις απόψεις μου έχω αρχή, μέση και τέλος. Δεν κάνω άλματα, αναφέρω γεγονότα και απαντώ και στην παραμικρή λεπτομέρεια σε όποιο σημείο θες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Ας μπουν μερικά πράγματα στη θέση τους. Διαβάζω τους απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για τα στελέχη της ΑΠ που βγαίνουν στον «αστικό τύπο ή στα αστικά ΜΜΕ» τα οποία «φυσικά προωθούν αντιλαϊκές λύσεις» σε οτιδήποτε.
    Έχετε την εντύπωση όσοι απαξιώνετε μ' αυτό τον τρόπο, ότι από κάπου αλλού αντλούν την ενημέρωση τους οι οπαδοί και ψηφοφόροι του σχήματος με την επωνυμία ΣΥΡΙΖΑ;
    Έχετε την εντύπωση ότι υπάρχουν πολλοί αριστεροί που θεωρούν πιο αξιόπιστη την Αυγή ή τον Ριζοσπάστη από την Ελευθεροτυπία ή την Καθημερινή;
    Και επι της ουσίας, προσφέρουν καλλίτερη ενημέρωση οι πρώτες από τις δεύτερες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Επειδή γίνεται ενδιαφέρον ο διάλογος και στην ιστοσελίδα της ΑΠ θα σας μεταφέρω δύο παραγράφους από τον γραμματέα της Ν.Ε του ΣΥΝ στην Πάτρα που ανήκει στην ΑΠ για να μην νομίζεται ότι τα λέω εγώ μόνο. Γι 'αυτό φίλε μου radical συνήθως αναφέρομαι στα ηγετικά στελέχη της ΑΠ και όχι σε άλλα.
    Πρώτη παράγραφος από τον σ. γραμματέα της Πάτρας:
    "Η Ανανεωτικη Πτερυγα οφειλει να οριοθετηθει και να στεγανοποιηθει με τροπο σαφη και αποτελεσματικο από το ΠΑΣΟΚ. Φτανει πια με αυτή τη γαγγραινα που μας κατατρωει δεκαετιες".
    Δεύτερη παράγραφος του συντόρφου:
    "Η Ανανεωτικη Αριστερα δεν μπορει να χαριζει (γιατι το εχει κανει ας μην κοροιδευομαστε μεταξυ μας) τον κοινωνικο ριζοσπαστισμο σε κανεναν. Αρνουμαστε τον ρολο της υποτιθεμενης αντισυστημικης Αριστερας αλλα δεν μας πρεπει και δεν θελουμε το ρολο της «γραβατωμενης Αριστερας των ΜΜΕ». Ας φροντισουμε λοιπον να μην το εκπεμπουμε…".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Το "ενδιαφέρων" έτσι φυσικά... και όχι με "ο".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Καλά θα ηγεμονεύσεις με αρπαγές καλπών, με σπασίματα, με καταλήψεις των 5 ατόμων και οι άλλοι σπίτι τους ή με ανοιχτά πανεπιστήμια και πολιτικές θέσεις που θα ζυμώνονται μέσα σε αυτά.
    Φίλε μου Redteam τα προβλήματα στην παιδεία δεν εντοπίζονται στο άρθρο 16. Απλά είναι πιο εύκολο να λες όχι στο 16 παρά να έχεις θέσεις για όλα τα άλλα. Η δήθεν συγκρουσιακή λογική κρύβει μόνο την έλλειψη θέσεων. Γιατί ναι, στην όποια σύγκρουση θέλεις, αλλά να ξέρουμε και το γιατί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Ρε παιδιά δεν βλέπετε ότι ο άνθρωπος «redteam» είναι φρου-φρου και αρώματα τώρα μας βάζει και λίγο Γκράμσι έτσι για να ψαρώσουμε.
    Καταλάβετε όλοι μπάχαλοι και μη χωρίς το κόσμο της Ανανεωτικής Αριστεράς δεν θα σας ήξερε ούτε η μάνα σας .
    Και εσείς κνιτάκια χωρίς την Ανανεωτική Αριστερά θα είσαστε κάτι σαν το ΝΑΡ άντε στην καλύτερη περίπτωση σαν τη ΚΟΕ.
    Πρόταση: Παρτε το φίλο σας τον Αλαβάνο το Ρούντι το Κοροβέση το Νταβανέλο και τους άλλους λεβέντες και φτιάξτε ένα νέο κομμα.
    Τι θέλετε από εμάς τους αναθεωρητές ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Βλέπω φίλε μου Νικ απαντάς με επιχειρήματα. Ευχαριστώ πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Έχετε μάθει να σας φερόμαστε με ευγένεια !
    Καιρός να πετάξουμε τη γραβάτα όπως λέει και ο σύντροφος από τη Πάτρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Leo δεν σε ξέχασα, αλλά όπως είδες χρησιμοποίησα τη λέξη "περιβόητες" υπονοώντας τη γνωστή δουλειά που έκαναν τα ΜΜΕ εκείνη την περίοδο. Γιατί οι περιπτώσεις κλοπής καλπών ήταν μόνο δύο με αποτέλεσμα τα ΜΜΕ να μεγεθύνουν το πρόβλημα και με τη βοήθεια τότε του Χατζησωκράτη να επιτεθούν ξανά στον ΣΥΡΙΖΑ. Αναγκάστηκε να κάνει δήλωση η σ. Μαρία Φραγκάκη από την ΑΠ για να ηρεμήσουν ο Χατζησωκράτης και οι... φίλοι του τότε. Γιατί τα γεγονότα είναι γεγονότα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. @redteam
    Μια χαρά τα λέει ο Σύντροφος από την Πάτρα. Φυσικά και στην Απ υπήρξαν στο παρελθόν άνθρωποι και συμπεριφορές που έχουν πληγώσει και γελιοποιήσει τις ιδέες. Και αυτό δεν έχει συμβεί μόνο με την ΑΠ αλλά σε όλο το φάσμα της αριστεράς.
    Ωστόσο, αλλού είναι η ουσία και σε αυτό δεν έχεις απαντήσει. Πως θέλεις να είσαι σύμμαχος με κάποιους που τους θεωρείς πως είναι απέναντι.
    Και σου μιλάω για ολόκληρο το ιδεολογικό ανανεωτικό ρεύμα.
    Νομίζω πως καυγαδάκι καυγαδάκι ο έρωτας δεν ζει
    πρέπει να χωρίσουμε δεν κάνουμε μαζί.
    Τόσο απλά είναι τα πράγματα όπως τα λέει το τραγούδι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. αγαπητέ redteam
    1. Το "ενδιαφέρον" είναι με όμικρον σε κάθε περίπτωση
    (ο ενδιαφέρον, η ενδιαφέρουσα το ενδιαφέρον).
    2. Όσο ανανεωτική είναι η Φραγκάκη, άλλο τόσο εγώ μητροπολίτης.
    Ξέρεις στην Ανανεωτική Πτέρυγα έχει μερικούς "γιαλαντζί" που είναι πιο τσιπρικοί κι απ' τον Καρίτζη, αλλά το "παίζουν" ανανεωτικοί για να εξασφαλίζουν τους εαυτούς τους. Η μόνη αποστολή που έχουν είναι να λειτουργούν ως μέλη της πλειοψηφίας και να εμφανίζει η πλειοψηφία την μειοψηφία χωρισμένη σε καλούς (δήλαδή σύνομους) και κακούς (δηλαδή αυτούς που έχουν άποψη και τη λένε. Η σ/φισα Φραγκάκη ανήκει στη γνωστή πολιτική ομάδα "με το γκουβέρνο", όποιο κι αν είναι αυτό. Αρχηγός αυτής της ομάδας είναι ο γελοίος Μπαλάφας που δέχθηκε μέχρι και να γίνει υφιστάμενος του Θεωνά, κάτι που δε θα δεχόταν ούτε το τελευταίο σοβαρό μέλος της ανανεωτικής πτέρυγας.dollie

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Καραμέλα πρώτη:
    "αριστερή στροφή"
    Καρίτζης τον Ιούνιο:"χρειαζόμαστε και δεύτερη αριστερή στροφή" (πριν τον κράξουνε και οι δικοί του)

    Καραμέλα δεύτερη:
    "αριστερή ανασύνθεση": Μπανιά έλα λίγο μπροστά, Ρούντι μια θέση δεξιά, Θεωνά άλλαξε θέση με τον αριστερά σου, έτοιμοι;η ανασύνθεση είναι γεγονός!

    Καραμέλα τρίτη:
    "ανέντακτοι" .Πότε θα τους μετρήσετε ρε παιδιά - να δούμε πόσα είναι αυτά τα παράξενα όντα που ξεπερνούν το στάτους του ψηφοφόρου αλλά και δεν καταλήγουν κάπου: το ένα τους βρωμάει το άλλο τους μυρίζει - μόνο με τον εαυτό τους τα βρίσκουν (και θέλουν και δικαιώματα..)

    Ουκ αν ζήσεται άνθρωπος επί καραμέλας μόνον... (ανωνύμου)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Ώρα για ύπνο, τέρμα η συζήτηση για ..σήμερα!!
    Νύσταξα...δεν θα ξημερώσουμε, εδώ.!

    @ redteam

    Τέρμα για σήμερα, έτσι αποφάσισε η πλειοψηφία..Δεν θα γίνουμε αριστεροί στρουθοκάμηλοι!

    @ Γιώργο
    Άλλη φορά να βγάζεις μεζέ, νηστικούς ..μας άφησες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Eχω υπ'οψιν το κειμενο του redteam οπου ειναι τοσο ''αντισυστημικο'' και αποδεχετε την ΔΗΜΟΣΚΟΠΙΚΗ εκρηξη του...18% στις εκπομπες του Πρετεντερη... Αυτα τα παραμυθια της χαλιμας δηλαδη, τα τσεκαρισματα του συστηματος τα πετυχε ο... Αλαβανος. Δια ταυτα φιλε μου ασε τον αφημενο να πεθανει στη φυλακη Γκραμσι απο τους Σταλιν/Τολιαττι διοτι η εννοια της ηγεμονιας που εννουσε ο μακαριτης δεν εχει καμμια σχεση με τις Αλαβανειες αρλουμπες και την 25αετη αντισυστημικη πολυθροναρα του. mike

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. SYRIZIX, OTAN O KΥΡΚΟΣ ΣΥΓΚΡΟΥΟΤΑΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΟΛΙΓΙΑΝΙΔΕΣ ΚΑΙ ΣΗΚΩΝΕ ΑΝΑΣΤΗΜΑ ΣΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΩΝ ΣΟΒΙΕΤΙΚΩΝ ΤΑΝΚΣ ΣΤΗ ΠΡΑΓΑ ΠΟΛΛΟΙ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΞΕΡΑΝ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ.
    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΝ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΣΩΖΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΧΩΡΟ ΚΑΜΜΙΑ ΦΟΡΑ.ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΟΥΛΗ ΠΟΥ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΕΠΙΣΗΣ 4ΟΟΟ ΦΟΡΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. @REDTEAM
    Όλα καλά και άγια τα περί επιχειρημάτων. Καλό το κόλπο να αποδομούμε μια άποψη με την επικέντρωση σε ένα δύο σημεία της. Παλιό όμως.
    Σαφείς απαντήσεις όμως χρειάζονται και όχι να πιανόμαστε από μια κουβέντα.
    α. Υπάρχει σαφής διάθεση για διολίσθηση σε ενιαίο κόμμα ή όχι; Γιατί το ρεύμα δεν εκφράζεται, επίσημα αφού όλα είναι πλέον ανοιχτά;
    β. Δεχόμαστε ότι η σταυροδοσία των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ έδειξε κάτι, δηλαδή θεωρούμε ότι οι εκλογές εκφράζουν τη θέληση των αριστερών (κατά τεκμήριο) ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ; Αν για την υπερψήφιση των ανανεωτικών στελεχών (δηλ. και απόψεων) υπεύθυνοι είναι οι Πασχοπρετεντέρηδες που παρασύρουν τους ψηφοφόρους ή μάλλον αν θεωρείτε εσείς ότι οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ καθορίζουν την ψήφο τους με κριτήριο το ΜΕΓΚΑ κλπ τότε μήπως θα πρέπει να σκεφτείτε ότι κάτι πολύ λάθος έχετε κάνει τόσα χρόνια.

    Καλός ο Γκράμσι, καλός και ο Πουλαντζάς αλλά κρινόμαστε από τις πράξεις μας και οι πράξεις πολλών στο ΣΥΡΙΖΑ [βλέπε συμπεριφορά στον Παπαγιαννάκη (εκτός σχεδίου) και δάκρυα στην κηδεία και επικλήσεις προεκλογικά] διέρρηξαν τις στοιχειώδεις ανθρώπινες σχέσεις εμπιστοσύνης. Εξού και η επιθετική απέναντί σας στάση πολλών.
    Γ.Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θέλετε να βάλετε ενεργό link στο σχόλιό σας; BlogU