Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2010

Η ποντικοπαγίδα (2)

ή ΜΑΤ σε δύο κινήσεις
[karta+melous.PNG]

...κι ενώ η γραμματεία του συ(ριζα) δίνει (εδώ) το πράσινο φως στους απανταχού αριστεριστές να φτιάξουν το νέο κόμμα-προίκα στον Αλαβάνο, με αφαίμαξη μελών και πόρων από τον Συνασπισμό, βάσει απόφασης μιας σύσκεψής τους και χωρίς την έγκριση κανενός οργάνου ή σώματος του ΣΥΝ, πρόεδρος και γραμματέας του κόμματος γυρνούν την Ελλάδα και "συσκέπτονται".

Όχι λέω, μήπως είσαστε και σεις στο κόλπο, αγαπητοί σύντροφοι Τσίπρα και Βίτσα; Μήπως απλά δίνετε χρόνο στον Συ(Ριζα) να δημιουργήσει τετελεσμένα με παράλληλες οργανώσεις παντού και μέλη του Συνασπισμού ομήρους μέσα στην σύγχυση;

Αν πραγματικά θέλετε να ακούσετε τα μέλη σταματήστε την διαδικασία διολίσθησης τώρα και κάντε ΕΣΤΩ ένα δημοψήφισμα ανάμεσα στα μέλη και τους φίλους του ΣΥΝ!

Κι αν νοιάζεστε αληθινά για το κόμμα σας, προκαλέστε με την παραίτησή σας την υποχρεωτική διενέργεια δημοκρατικών διαδικασιών στον Συνασπισμό.
Αλλιώς θα καταγραφείτε ως υπεύθυνοι της διάλυσης (νύχτα) του ΣΥΝ, άβουλοι και μοιραίοι...

8 σχόλια:

  1. Ενα, δύο, τρία πολλά δημοψηφίσματα
    ( η τώρα που βρήκαμε παππά να θάψουμε πεντέ - έξι).
    Δεν τρέφω ψευδαισθήσεις ότι το σχόλιό μου αυτό θα αλλάξει καταστάσεις, συνειδήσεις, σκέψεις. Γνωρίζω ότι ο διάλογος που διεξάγεται στα blog του ΣΥΝ ( ΣΥΡΙΖΑ ) για τον ΣΥΝ ( ΣΥΡΙΖΑ ) είναι πολύ χαμηλού επιπέδου, επιθετικός, αρκετά κουραστικός, θάλεγα άσκοπος, μάλλον δεν είναι διάλογος αλλά παράλληλοι μονόλογοι. Εννοείται ότι δεν εξαιρώ τον εαυτό μου από τους παραπάνω ισχυρισμούς.
    Τώρα τελευταία πολλοί ανακάλυψαν τα δημοψηφίσματα επί παντός επιστητού θέματος. Πρωταθλητής στο σπόρ ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ. Ομως τα δημοψηφίσματα έχουν και όρια , και ελλαττώματα . Θυμάμαι μια πολύ ενδιαφέρουσα σχετική συνέντευξη του Μανιτάκη στην Αυγή( μάλλον την Κυριακάτικη ), δυστυχώς δεν θυμάμαι πότε.
    Ελεγε εν πολλοίς ότι τα δημοψηφίσματα είναι λίγο πολύ ασπρόμαυρες λύσεις, το θέμα είναι ποιός θέτει ποια ερωτήματα κ.λ.π. Δυστυχώς η μνήμη με την πάροδο του χρόνου εξασθενεί.
    Επί του συγκεκριμένου:
    Δημοψήφισμα στο ΣΥΝ; Μάλιστα, με ποιό ερώτημα; Ο ΣΥΡΙΖΑ εκλογική συμμαχία η νέο κόμμα; Κι αν κάποιος δεν τοΝ θέλει ούτε ως συμμαχία; Αν κάποιος θέλει συμμαχία με κάποιες συνιστώσες κι όχι μέ άλλες π.χ. ναι με Κόκκινο , ΑΚΟΑ κ.λ.π., όχι με ΚΟΕ ; Και ποιοί συμμετέχουν στην ψηφοφορία;
    Νομίζω ότι η καλύτερη λύση είναι ένα συνέδριο του ΣΥΝ, ανοιχτό, δημοκρατικό, με εγγυήσεις με , με , με.... , όπου θα συζητηθούν όλα ανοιχτά, επωνύμως και δημοσίως.
    Θα μου πείτε να ό άνθρωπος του Τσίπρα, ο πράκτορας της Κουμμουνδούρου κ.λ.π.
    Δυστυχώς η ευτυχώς δεν είμαι μέλος κόμματος . Θα με πείτε μικροαστό , λουφαδόρο κ.λ.π. . Ενδεχομένως, μπορεί και να ήθελα να προστατεύσω την ψυχική μου υγεία. Δεν έχω σε εκτίμηση τον Τσίπρα και ξέρω ότι η ομάδα του θέλει συνέδριο για να αλλάξει συσχετισμούς, όργανα κ.λ.π. Αλλά, νομίζω πάντα , ότι η λύση αυτή είναι η λιγώτερο κακή . Επώδυνη, εσωστρεφής, με πολλές αναγκαίες προυποθέσεις αλλά μονόδρομος.
    Φιλικά και συντροφικά
    Δ.Υ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγώ τουλάχιστον ΔΥ, δεν θα πω τίποτα.
    Μην έχεις τέτοιες καχυποψίες τουλάχιστον γι αυτό το ιστολόγιο.
    Δεν είναι όργανο κανενός - την αλήθεια ψάχνει κι ας πονάει...στο κάτω κάτω είναι η μόνη σίγουρα επαναστατική πράξη.

    Συμφωνώ μαζί σου .
    Συνέδριο!
    Ακόμα κι αν το στήσει ο Τσίπρας (δεν νομίζω ότι μπορεί πιά κι αν ποτέ μπορούσε ) κι αν το αρνηθεί το ρεύμα, η πτέρυγα οποιοσδήποτε.

    Ακόμα κι αν είναι το τελευταίο του Συνασπισμού...

    Απλά λέω ότι ούτε ένα δημοψήφισμα, που είναι εύκολο και άμεσο, με θέμα προφανώς:
    "αν ο ΣΥΝ θα συμμετέχει στην εγγραφή μελών όπως γίνεται τώρα, με δικαιώματα εκλογής και ψηφοφορίας κι όχι μόνο συναίνεσης όπως ήταν μέχρι χτές..."
    γιατί τίποτα δεν άλλαξε στον Συν και κάποιοι τον ληστεύουν και τον διαλύουν ύπουλα, νύχτα και η ηγεσία κάνει την πάπια

    Τι καλύτερο από ένα συνέδριο; μέχρι κι η ΝΔ θα κάνει...

    Αυτοί όμως νοιάζονται μόνο να διατηρήσουν την εξουσία τους φαίνεται κι γίνει του Αλαβάνου παρακάτω...
    Γι αυτό γράφω ότι μάλλον είναι στο κόλπο έναντι κάτι τις...

    Πρώτη φορά είναι; Μόνο που τώρα ξεπέρασαν κάθε όριο και κάθε μέσον προκειμένου ΤΑ ΜΕΛΗ ΚΑΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΣΥΝ ΝΑ ΜΗΝ ΜΙΛΗΣΟΥΝ!
    Από το καλοκαίρι παίζεται αυτό το παιχνίδι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Άλλωστε αν διαβάσεις προσεκτικά γράφω: "προκαλέστε με την παραίτησή σας την υποχρεωτική διενέργεια δημοκρατικών διαδικασιών στον Συνασπισμό" - αυτό σημαίνει συνέδριο ακόμα κι αν διαφωνεί ο διάβολος!
    Μπορεί λοιπόν ο Τσίπρας να το προκαλέσει ακόμα κι αν όλη η ΚΠΕ είναι εναντίον του.
    Ιδού η Ρόδος...
    Αλλά σιγά μην θυσιάσει την θεσούλα του για το καλό της δημοκρατίας: άβουλος και ανεπαρκής είναι ακόμα και αναλώσιμος στα χέρια της παρέας του και του ρεύματος - δεν είναι ηγέτης. Θυμίσου ΔΥ πως άγουρος ακόμα ήρθε σε μια βραδιά στην αρχηγία επειδή κάποιοι το θέλησαν. Τι να σου κάνει κι αυτός: τόσος είναι...θαύματα δεν γίνονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μετα απο δεκαετιες θητειας στην Αριστερα καταλαβα οτι συνεργαζεται καλυτερα...διασπασμενη.Πραγματι πιστευω οτι εαν η Πτερυγα δημιουργουσε το χωρο της θα συνεβαιναν 3 καλα πραγματα. 1.Δυνατοτητα καλυτερης συννενοησης με τον υπολοιπο ΣΥΝ. 2.Αποδαιμονοποιησης της[μετα καποιο χρονο βεβαια] και 3.Αποδυναμωση τωνμουσειακων αριστεριστων,μια που το μπαλακι τυχον ευρυτερων και σημαντικοτερων[για την κοινωνια]συνεργασιων θα ερχοταν στα χερια της με τροπο ωστε η απενοχοποιηση του παραλυτικου ρευματος και των τακτικιστων νεοπροεδρικων θα τους ανοιγε το δρομο για πραγματικη ενοτητα μεσα απο την προηγειθεισα διασπαση.Με τις σχετικες απωλειες βεβαια,αφου το ολο συστημα ''βραζει απο εντροπια''.Με αυτον τον τροπο περιθωριοποιεις εντελως τον Αλαβανο και την παρεα του. Αρα μ'ενα σμπαρο τρια τρυγωνια.mike[εχων σωας τας φρενας]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. mike και γω το ίδιο ακριβώς πιστεύω. Άσε που τόση ενέργεια που χάνεται σε ...οικογενειακούς καυγάδες θα πήγαινε σε χρήσιμα πράγματα.
    Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί η πτέρυγα δεν δέχεται αυτό που ξέρουν όλοι οι ...πολύ παντρεμένοι: ότι δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από την ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΣΥΓΚΑΤΟΙΚΗΣΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΣΩΣΤΟΟΟΣ! Αλλα οχι αλλα τραπεζωματα αυτη την λεπτηπεριοδο.Οι ενδιαμεσοι του ΣΥΝ που ηταν πιο κοντα μας θα κλωτσησουν,δε θελω απωλειες αυτη την περιοδο,τωρα που καταρρει το συριζα.Οχι οπλα στον Αλαβανο,σταθερη γραμμη,προτασεις,αυτοκριτικη[αν υπαρχει λογος]επιμονη στον Παπουλια που κρατησε καλη θεση τον Δεκεμβρη και που φυσικα προωρες εκλογες θα βλαψουν μονο τον ελλ.λαο και οχι το συστημα.Τελος,ανυποχωρητοι στα αυτοδιοικητικα που ειναι ευκολο στην πραξη αφου στις γειτονιες τις''συνιστωσες'' τις ψαχεις με το τουφεκι.mike

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μα πω και γώ την γνώμη μου.
    Η ΑΠ πρέπει να προχωρήσει άμεσα στην συγκρότησή της έξω από τον ΣΥΝ.
    Οι πρωτοβουλίες, παίρνονται από όσους νομίζουν ότι έχουν κάτι να πούν, δεν παίρνονται από πλειοψηφίες.

    Ακόμη και αν οι περισσότεροι μείνουν σε μια πρώτη φάση με την ηγεσία του ΣΥΝ, επειδή με την αποχώρηση της ΑΠ, θα αλλάξουν οι ισορροπίες, εκεί μέσα θα γίνουν μαλιά κουβάρια και γρήγορα ο κόσμος θα ακολουθήσει την πρωτοβουλία της ΑΠ.

    Το πρόβλημα δεν είναι τα μέλη της βάσης, αλλά οι διαφορετικές στρατηγικές μέσα στην ΑΠ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ισως μάλιστα θα έπρεπε να φτιαχτεί ένα ρεύμα από τα κάτω, μέσα από το διαδίκτυο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θέλετε να βάλετε ενεργό link στο σχόλιό σας; BlogU