Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2010

Η Αριστερά του Συγκεκριμένου αντιμέτωπη με την διαφθορά



Χρήμα απ΄ότι φαίνεται υπάρχει άφθονο και κυκλοφορεί προκλητικά. Μόνο στις γιορτές 100 εκατομμύρια ευρώ παίχτηκαν στα καζίνο της χώρας και τα σαββατοκύριακα τα νυχτερινά κέντρα στενάζουν από την κοσμοσυρροή. Τη χρονιά που πέρασε οκτακόσιες νέες Πόρσε αγοράστηκαν από πενιχρά εισοδήματα στην χώρα μας.

Ποιοι είναι αυτοί που επιδεικνύουν προκλητικά τον πλουτισμό τους εν μέσω κρίσης; Όλοι λίγο πολύ γνωρίζουμε. Μα το χειρότερο είναι ότι έχουμε συνηθίσει σχεδόν στην ιδέα ότι οι μα...κες εργάζονται και οι έξυπνοι μαζεύουν το χρήμα. Και ανάμεσα σε αυτούς η πλειοψηφία δεν είναι το κεφάλαιο αλλά οι επίορκοι ελεγκτές του δημοσίου, τα λαμόγια που βάζουν την υπογραφή για να προχωρήσει το οτιδήποτε και οι εκβιαστές που παίρνουν το φακελάκι για να κάνουν την δουλειά που έχουν υποχρέωση να κάνουν. Και οι υπόλοιποι νοιώθουμε και συνένοχοι σχεδόν επειδή κάποια στιγμή αναγκαστήκαμε να το δώσουμε...

Η ηθική της εργασίας έχει απαξιωθεί, ο πλούτος που παράγεται απομυζάται συστηματικά και οι γυναίκες εκπαιδεύονται από τα ΜΜΕ στην εκπόρνευση για να εξασφαλίσουν το μέλλον τους. Τα συνδικάτα του δημοσίου έχουν μετατραπεί σε μαφίες που μοιράζουν την μίζα και καλύπτουν τους επίορκους και το πελατειακό κράτος ετοιμάζεται να αλλάξει τους γαλάζιους πελάτες με πράσινους.

Τελευταία ελπίδα είναι η κινητοποίηση της δημοκρατικής αριστεράς με σαφείς θέσεις και μέτρα κατά της διαφθοράς που θα συνενώσουν την κοινωνία των εργαζομένων σε μια φωνή και θα επαναφέρουν την ηθική της εργασίας στην νέα γενιά.
Ας είναι οι παρακάτω απόψεις του Φώτη Κουβέλη το έναυσμα για μια εκστρατεία δημοκρατικής κοινωνικής μεταρρύθμισης από την Αριστερά:

"Επιλέγω να αναφερθώ σε ένα κατά την γνώμη μας ιδιαίτερα σοβαρό παράγοντα, που οδηγεί τη χώρα μας στο χείλος του γκρεμού, που στραγγαλίζει κάθε παραγωγική διαδικασία και κάθε παραγωγική προσπάθεια, που αναχαιτίζει κάθε προοδευτική μεταρρύθμιση και πολιτική για την οικονομία και την κοινωνία.

Αναφέρομαι στην παθογένεια του ελληνικού κράτους, την διαφθορά, ένα φαινόμενο που έχει καταστεί δομικό στοιχείο του πολιτικού συστήματος και των μηχανισμών του. Η αδιαφάνεια και η συναλλαγή έχουν εμποτίσει κάθε πτυχή της κοινωνικής δραστηριότητας, έχουν προσλάβει εγγενή χαρακτηριστικά αυτονόητων συμπεριφορών της καθημερινότητας. Η γενικευμένη αυτή διάβρωση και η οιονεί αποδοχή ή και απλώς η αποδοχή της αλλοιώνει τα χαρακτηριστικά θεσμικών, πολιτικών, κοινωνικών οργάνων και φορέων.

Το πολιτικό σύστημα διακυβέρνησης με τις συγκεκριμένες δομές του αδυνατεί να εξυπηρετήσει τον εκσυγχρονισμό και την ανάπτυξη της ελληνικής κοινωνίας.

Οφείλουμε να συμφωνήσουμε ότι η διαφθορά υπονομεύει και ρευστοποιεί την πολιτική, καθιστώντας την ευάλωτη σε χειραγωγήσεις και κηδεμονίες διαφόρων κέντρων και τραυματίζοντας την κοινωνική συνοχή.

Πίσω από τη διαφθορά βρίσκεται η σύγκρουση ισχύος και δικαίου είτε πρόκειται για το μαύρο πολιτικό χρήμα, είτε πρόκειται για την συναλλαγή της οικονομικής με την πολιτική ελίτ. Όταν η οικονομική δύναμη και το συμφέρον υποτάσσουν την ευθύνη των εκπροσώπων του λαού να υπερασπίζονται τα συμφέροντά του, τότε η προσπάθεια για μια ισόνομη κοινωνία, ας βεβαιωθούμε, ναρκοθετείται.

Θεωρούμε αναγκαία την διαμόρφωση θεσμών που θα τροποποιούν την κεντρική δομή του πολιτικού συστήματος. Πιστεύω ότι εδώ βρίσκεται ο πυρήνας του προβλήματος.

Η αντιμετώπιση της διαπλοκής δεν είναι ηθικό, δεν είναι θέμα ηθικολογικό ούτε είναι υπόθεση αδιάφθορων και καταγγελιών. Η διαφθορά και η αδιαφάνεια αποτελούν κοινωνικό, πολιτικό αλλά και οικονομικό μέγεθος και η αντιμετώπισή τους πρέπει να προχωρήσει με ρήξεις, τομές και συγκρούσεις.

Η αντιμετώπιση της σοβαρής δημοσιονομικής κρίσης της χώρας δεν μπορεί να επιτευχθεί με τη συνέχιση των πελατειακών σχέσεων και των εξυπηρετήσεων, των φοροαπαλλαγών του κεφαλαίου, την ανοχή στη φοροδιαφυγή και την υπόθαλψη του παρασιτικού πλουτισμού από τα χρήματα του δημοσίου και του ελληνικού λαού.

Ο τόπος χρειάζεται επειγόντως, μεγάλες, πολύ μεγάλες προοδευτικές μεταρρυθμίσεις στην οικονομική και κοινωνική ζωή, στην διοίκηση και το περιβάλλον, στο πολιτικό σύστημα και την χρηστή διαχείριση των δημοσίων πόρων και του δημόσιου γενικότερα αγαθού.

Δεν υπάρχουν περιθώρια ούτε για αναμονή ούτε και για ελάχιστη ανοχή.

Είναι απαραίτητη κατά τη δική μας άποψη η εφαρμογή μιας πολυεπίπεδης στρατηγικής με τελικό στόχο την αναβάθμιση της δημοκρατίας και την ανάπτυξη του κοινωνικού ελέγχου, τόσο στους μηχανισμούς της αγοράς, όσο και στους μηχανισμούς της εκάστοτε εκτελεστικής εξουσίας."

(απο την ομιλια του Φωτη Κουβελη στο πλαισιο της συζητησης για τον προϋπολογισμο του 2010)

109 σχόλια:

  1. Πολύ καλό, Γιώργο, γιατί είναι σε αντιδιαστολή- έτσι λέω- με τις καταγγελτικές απόψεις του Δραγασάκη.
    Τις λέω καταγγελτικές για τον εξής απλό λόγο. Εκ του ορισμού..
    Καταγγέλλω το πασιφανές( σάπιο σύστημα- διαφθορά) και μετά πετάω και μια "ρήξη- ανατροπή", γενικώς και αορίστως...
    .........


    Ας μου εξηγήσει, όταν φτιάχνω το καινούργιο "μουσακά" - ο παλιός ήταν χάλια- τι έφταιγε;

    Ο κιμάς, ο μάγειρας, η μελιτζάνα ή οι κατατσαρόλες;

    Τα συνδικάτα, χάνουν τα μέλη - έρευνα ΙΝ/ΓΣΕΕ- ενώ ταυτόχρονα ο νεποτισμός, οι πελατειακές σχέσεις και η διαφθορά, εν γένει, είναι στο ζενιθ!

    Γιατί δεν ανακαλύπτουμε, και δεν πιέζουμε στο σωστό σημείο ;
    Δεν μπορούμε, σαν αριστερά, να αντιμετωπίσουμε, απλά καθημερινά περιστατικά;

    Ποιοί νόμοι, δεν τηρούνται;
    Οι εργατικοί νόμοι..για την προστασία στην ασφάλεια στην εργασία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν είναι απλό...
    Είμαστε, πρώτοι, στα εργατικά ατυχήματα, στην καταπάτηση των εργατικών δικαιωμάτων κ.λπ.
    Εκεί, τι προτείνεται; Διαδηλώσεις;
    ??

    Υ.Γ.
    Ποιός θα ελέγχει τα κονδύλια ΕΣΠΑ και την χρηματοδότηση, ας πούμε στην Τοπική Αυτοδιοίκηση???

    Ο Ψωμιάδης, ο Β. Παπαγεωργόπουλος
    στο νομό και στον δήμο Θεσ/κης;

    Ποιοί απορρίπτουν τις συνεργασίες στην Τ.Α και με ποιό δικαίωμα;
    Από τα "πάνω" πρός τα "κάτω";

    Αυτό λέει η καθ΄ημάς, αριστερά;

    Δεν έχει δίκιο ο Φ.Κουβέλης, όταν λέει..τα παρακάτω, εντοπίζοντας συγκεκριμένα τις αδυναμίες;

    Φ. Κουβέλης:"..χρηστή διαχείριση των δημοσίων πόρων και του δημόσιου γενικότερα αγαθού."
    ..............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ποιός θέλει διαχειριστές τους "κουμπάρους" στην Θεσσαλονίκη, ας πούμε;

    Γιατί, δεν γίνεται μια προγραμματική συμφωνία στους μεγάλους Δήμους;

    Μετά θα φωνάζουμε, πάλι, για τον ..Κακλαμάνη και τον Ψωμιάδη..;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ναι Βρε Σπίθα...ας γίνουμε όσο μπορούμε ουρά του ΠΑΣΟΚ...με κάθε ευκαιρία τα ίδια επαναλαμβάνετε...δε φτάνει που πρέπει να απολογούμαστε γιατί δε βγαίνει δικός μας δήμαρχος...θα πρέπει να απολογούμαστε γιατί δε βγαίνουν και οι ΠΑΣΟΚοι;..... Τη λύση την έχετε πάντα στο συρτάρι και την ανασύρετε με κάθε ευκαιρία: Συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ λέτε και τελειώνετε...κι ας μας οδήγησε αυτή η συνεργασία όπου κι αν έγινε σε μαρασμό της οργάνωσης του ΣΥΝ ..σε ανυπαρξία ΣΥΡΙΖΑ, σε αδρανοποίηση στελεχών και μελών μας, σε πτώση ή στασιμότητα του εκλογικού ποσοστού μας....Ας μας εξηγήσει ο Φώτης....Γιατί πρέπει να ανατιναχτεί στον αέρα ας πούμε το εγχείρημα της "ανοιχτής πόλης" ,ενός συνδυασμού που πήγε πάρα πολύ καλά και είχε όλο το προηγούμενο διάστημα πολύ καλές παρεμβάσεις....Σε ποιο ζήτημα να τα βρούμε με την παράταξη του Παπουτσή;.... στο ζήτημα του Βοτανικού που το κανε γαργάρα...
    ας μας πει ο Φώτης λοιπόν
    Γιατί πρέπει να ψηφίσουμε Παπούλια;...για να δώσουμε εγγυήσεις στο ΠΑΣΟΚ;στο σύστημα;
    Ο Δραγασάκης σου φταίει τώρα
    είναι καταγγελτικός πολύ έ;δηλαδή πόσο πρέπει να είναι;Για δώσε το μέτρο; Τόσο ας πούμε που να μην ενοχλείται ο ΓΑΠ και η φλώρικη κυβέρνησή του;τόσο που να μην ενοχλείτε ο ΣΕΒ και οι τρωγοπίνοντες χρόνια τώρα;τόσο που να μην ενοχλείτε η Α.Π του ΣΥΝ και χαλάει η μαγιονέζα της συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ;
    Γενικώς και αορίστως δε μίλησε ποτέ ο Δραγασάκης...αυτό του το αναγνωρίζουν εχθροι και φίλοι...εκτός πλέον από σας που ούτε ξέρω που να σας τοποθετήσω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αστυάνακτα, να μιλήσουμε σοβαρά;
    Μιλάω επί συγκεκριμένων θεμάτων. Υπάρχουν απαντήσεις;

    Θέλεις να ορίσουμε, μέτρο;
    Βεβαίως!

    Δεν μιλάω αορίστως...
    Ποιά είναι τα αίτια που δημιουργούν την διαφθορά στον δημόσιο τομέα, ο οποίος αποτελεί τον μοχλό για την διακυβέρνηση του κράτους;

    Συγκεκριμένα.
    Από στοιχεία της ΓΣΣΕΕ, της Επιθεώρησης Δημόσιας Διοίκησης και του ΕΛΙΝΥΑΕ;

    Τα έχουμε καταγεγραμμένα;
    Ποιά είναι η στρατηγική που έχουμε χαράξει για την αντιμετώπισή τους;

    1)Ποιές είναι οι παρεμβάσεις σας μας στις ΔΕΚΟ που δεν εφαρμόζουν την εργατική νομοθεσία και ποιά είναι τα σημεία που υστερεί η δημόσια διοίκηση;

    2) Γιατί το εργατικό τμήμα του ΣΥΝ δεν ενημερώνει τους εργαζομένους γαι τα δικαιώματά τους και γιατί δδν στηρίζει συντρόφους και εργαζομένους που έχουν καταγγείλει συγκεκριμένα περιστατικά;

    3) Γιατί κάνουμε γαργάρα τα γεγονότα τα οποία αποτελούν την κερκόπορτα για την ασυδοσία που επικρατεί και όταν αναφέρονται κατάφωρες παραβιάσεις τότε δεν υπάρχει καμμία απάντηση (σε έγγραφη καταγγελία- δική μου- ), αλλά αντίθετα,
    "απομακρύνεται" ο εργαζόμενος προς το συνδικάτο του...
    Στο συνδικάτο δεν έχουμε πλειοψηφία;
    Γιατί να βοηθήσουν εμάς, όταν το κόμμας δεν έχει, καν την κατάλληλη γνώση για να κατευθύνει και να αναδείξει το θέμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Για την Τοπική Αυτοδοίκηση, δεν έχω επιχειρήματα..!!

    Να τους αφήσουμε, παντού, το πεδίον ελεύθερο και τα σκυλιά δεμένα..
    Αφού μειοψηφία, θα είμαστε..

    Ας αυτοπεριχαρακωθούμε,ας οχυρωθούμε και να μακριά από ευθύνες.

    Αυτοί θα ευθύνονται για όλα και εμείς θα φωνάζουμε.;

    Αυτό κι αν είναι ρήξη και επανάσταση..!

    Για τον σύντροφο Δραγασάκη, επιμένω.
    Ο λόγος, ο πολιτικός εκλείπει.
    Είναι τελείως αόριστα, ως προς την αντιμετώπιση των αιτιών..Τις διαπιστώσεις τις νιώθουμε και τις γνωρίζουμε.
    Δεν χρειάζομαστε υπενθύμιση, ότι φταίει το καπιταλιστικό σύστημα.
    Δεν έχω προσωπική αντιπάραθεση και ξέρω την προσφορά του, χρόνια, πολλά.

    Αλλά τα χρόνια πέρασαν και ο σύντροφος Γιάννης γνωρίζει πολύ καλά ( Βατοπέδι) το σύστημα και τις διασυνδέσεις του...
    οπότε έχω πολλές πολλές απαιτήσεις...
    Όχι διαπιστώσεις "παλαιότερες" από αυτές που είχε..
    Απόψεις του; Τις θυμάμαι όλες..
    " Δεν υπάρχει οικονομική θεωρία, σωστή αν δεν λάβουμε υπόψην την ανθρώπινη παράμετρο".. Ας θυμηθεί..

    Ερώτηση;
    Αυτό λέγεται "ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΙ ΠΟΡΟΙ".
    Οι επιχειρήσεις έχουν διευθύνσεις για τους ανθρώπινους πόρους;

    Ερωτώ...
    Έχουμε κάνει ερώτηση στην Βουλή, ή στους ελεγκτικούς μηχανισμούς ποιές είναι οι βεβαιωμένες παραβάσεις;
    ΜΙΑ, μπορεις να μου φέρεις;
    Το εργατικό τμήμα, έχει ρωτήσει τι γίνεται;

    ΜΗΔΕΝ!

    ΠΕΡΙΜΈΝΩ συγκεκριμένες απαντήσεις...
    Αυτά που λέω, είναι εν συντομία και μικρές λεπτομέρειες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. διαφθορά στην δημόσια διοίκηση

    Δεν έχω απαίτηση να έρθεις στο μπλογκ μου, αστυάνακτα..(αν και εκεί είμαι - σαν οικοδεσπότης- ευγενέστατος..)

    Για πες μου ποιός ασχολείται, μ'αυτά που αναφέρω στο παραπάνω ποστ μου..
    Και σε καμμιά 20άρια ακόμη, με ποιό αναλυτικά στοιχεία..

    Αλλά μπορώ, να τα εκατοστήσω, αν χρειασθεί, για την επιμόρφωση του κόμματος μας..

    Ποιός έχει ενδιαφερθεί, αν και υπάρχει η πλήρης ενημέρωση...

    Περί της ουσίας, ομιλούμε..
    Περί της διαφθοράς και της συνευθύνης μας.

    Καταλαβαίνεις, ότι δεν αναφέρομαι σε ειδικές λεπτομέρειες και απρεπείς κομματικές συμπεριφορές και απαράδεκτες "ολιγωρίες".
    Δεν υπεισέρχομαι σε αναφορές περί της πολυχρόνιας νάρκης..συντρόφων.
    Κρατώ τα "δικά μας" στην απέξω..

    ...ως πότε??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ αστυάνακτα

    Φίλε Αστυάνακτα
    Είναι αστεία τα επιχειρήματά σου, τα μη επιχειρήματα δηλαδή, που εξαντλούνται σε ένα "για το γαμώτο" ρε παιδάκι μου.

    Τί σημαίνει το "να γίνουμε ουρά του ΠΑΣΟΚ";
    Ουρές γίνονται μόνο οπαδοί.
    Οι πολίτες και μάλιστα οι αριστεροί, δεν έχουν τέτοιο φόβο και όποιοι σαν εσένα έχουν τέτοιους φόβους είτε υποτιμούν τους συντρόφους τους -που τους κρατούν μαντρωμένους- και τους πάνε από δώ και από κεί και προς το παρόν τους κρατούνε στην φορμόλη μη και πληροφορηθούν ότι υπάρχει και το ΠΑΣΟΚ, είτε τους κρατούν με εσκεμένες υποσχέσεις για μελλοντικές "εφόδους" που θα δόσουν τις λύσεις , ενώ ξέρουν πολύ καλά ότι με "πρόβατα" που κινδυνεύουν να γίνουν "ουρά", τίποτα δεν μπορεί να κάνει κανείς.

    Φίλε Αστυάνακτα, επισκέφτηκα την ιστοσελίδα σου.
    Το συμπέρασμα μου είναι ότι δεν έχει "γιατριά" η περίπτωσή σου.

    Δεν είσαι αριστερός. Εχεις απλά μίσος για τις δημοκρατικές δυνάμεις και ντρεπόμενος να πάς στην ΝΔ, που φιλοξενεί τις συντηρητικές ιδέες σου, κρύβεσαι παίζοντας τον αριστερό και μάλιστα τον περισσότερο άκαμπτο αγωνιστή.

    Προφανώς και την "λύση την έχουμε στο συρτάρι" και ακούει στα τελευταία 200 χρόνια στο όνομα να ξεπεράσουμε την διάσπαση των ιστορικών ρευμάτων της Αριστεράς, δηλαδή των σοσιαλδημοκρατών και των αριστερών.
    Γι'αυτό στο συρτάρι βρίσκεται ΠΑΝΤΑ το ΠΟΛΙΤΙΚΟ αντάμωμα των δημοκρατικών δυνάμεων.
    Αλλωστε σκοπός της αριστεράς είναι να συναντηθεί γενικώτερα με τον λαό, πόσο μάλλον με τις δημοκρατικές δυνάμεις της Κεντροαριστεράς.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ υπήρξε ακριβώς το αντίθετο αυτής της ιστορικής ανάγκης.
    Ηταν το μάζεμα των Νεοσταλινικών και φυσικά δεν έχουν κανένα μέλλον.
    Οσο και να προσπαθήσει αυτή η γραμμή να κρατήσει τους αριστερούς στο ΜΑΝΤΡΙ της ΑΦΩΝΙΑΣ, είναι σίγουρο ότι σύντομα θα καταρεύσει.

    Πρέπει να καταλάβεις ότι πλέον το ζήτημα δεν είναι με ποιόν μπορεί να συννατηθεί κανείς, αλλά με ποιούς δεν μου είναι εμένα τουλάχιστον αλλά και άλλων πολλών, η συνάντηση.

    Μπορώ να συναντηθώ με οποιονδήποτε εκτός από τους κολημμένους μιας πεθαμένης ιστορίας, όπως οι συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ.

    Τι ακριβώς θέλεις από την Αριστερά Αστυάνακτα;

    Να πάρει τα όπλα;
    Πιστεύεις ότι θα τα πάρει;
    Και αν τα πάρει θα είσαι μαζί της;

    Εγώ ΟΧΙ. Θα είμαι απέναντί της.
    Πέθανε αυτή η ανόητη ιστορία μαζί με την κατάρρευση του 89.

    Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να πεθάνουμε και μείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @ Αστυάνακτας
    Ας πούμε λοιπόν για την ανοιχτή πόλη. ένα νέο στέλεχος μας με επικοινωνιακή απήχηση και ένα καλό αποτέλεσμα στην συνέχεια το αναδεικνύουμε στην προεδρία του κόμματος. όταν τα στελέχη των αστικών κομμάτων ακολουθούν αυτή την πραχτική (Μπακογιάννη, Αβραμόπουλος, Παπουτσής) λέμε πως χρησιμοποιούν την τ α ως εφαλτήριο των πολιτικών τους επιδιώξεων. Θα μπορούσες να μου πεις γιατί εμείς έχουμε το δικαίωμα να το κάνουμε αυτό;;

    Μίλησες για μαρασμό των οργανώσεων του συν. Μπορείς να μου πεις στο διάστημα των 5 τελευταίων χρόνων το ποσοστό αύξησης των μελών;; συγκεκριμένα και χειροπιαστά.

    Μπουχτίσαμε από τις ψευτοεπαναστατικές κορόνες και τον παραγοντισμό. Και κάτι τελευταίο.
    Από που προκύπτει πως είναι ως ονούπο κακό η συνεργασία με πολιτικές δυνάμεις πάνω σε συγκεκριμένη προγραμματική βάση. Δηλαδή όταν καλούσαμε το ΚΚΕ να πάρει μέρος στον αριστερό πόλο σε ποια σημεία υπήρχε σύγκλιση;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. εργατικό δίκαιο και καθημερινότητα..
    Διαβάστε το, παρακαλώ..κ Αστυάνακτα.
    Μία μικρή ενημέρωση, πολύ πολύ χρήσιμη, για όλους..
    ( μικρό δείγμα και αυτό..)

    Το θέμα είναι πολύ μεγάλο. Κολάσιμο και ποινικό.
    Στο σχετικό μέηλ, έχω αναφέρει ολόκληρη ιστορία χρόνων. ΑΠΆΝΤΗΣΗ;
    ΚΑΜΜΙΑ!! Από τα αρμόδια τμήματα μας.
    (υπάρχουν, σύντροφοι, που, όντως, ενδιαφέρθηκαν, προσωπικά..Το κόμμα, όμως, όχι..!)

    Το θέμα δεν είναι προσωπικό, όπως λέγεται...είναι πολιτική καταγγελία.

    Επιμένω, στο θέμα της διαφθοράς..και θα συνεχίσω.

    Αυτή η πολυλογία με τα "μεγάλα ζητήματα",τις δογματικές αραχνιασμένες
    ψευτοεπαναστικές απόψεις τι να τις κάνω;

    Να τις ασπαστώ για να πάρω κομματική θέση;

    Αυτά, αλλού..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @ Αστυάνακτα εχεις σκεφτεί ποτέ ότι ένα μεγάλο κομμάτι των αριστερών έχετε μετατραπεί σε... μάρτυρες του Ιεχωβά; Το έχεις σκεφτεί ποτέ; Οπως οι μάρτυρες του Ιεχωβά σε τακτά χρονικά διαστήματα προαναγγέλουν ότι επέρχεται η δευτέρα παρουσία (και άρρα πρέπει να αρχίσουμε μετάνοιες και άλλα τέτοια για να σώσουμε τη ψυχούλα μας), έτσι και ένα μεγάλο (δυστυχώς) κομμάτι των αριστερών ετοιμάζονται σε τακτά χρονικά διαστήματα για την... έφοδο στα χειμερινά ανάκτορα...

    Κάτι που να μας κάνει καλύτερη τη ζωή σήμερα υπάρχει πιθανότητα να προτείνει η δική μας αριστερά ή ατό είναι οπορτουνισμός και αναθεωρητισμός; Καλύτερη υγεία, παιδία, δημόσια διοίκηση μπορούμε να έχουμε σήμερα ή πρέπει πρώτα ο τελευταίος γραφειοκράτης να κρεμαστεί από τα άντερα του τελευταίου καπιταλιστή;

    Ε λοιπόν η ζωή, η κοινωνία προχωρά με συνεργασίες, με συναίνεση. Και σε τελευταία ανάλυση αν προτιμάς τον Ψωμιάδη προκειμένου να κρατήσεις την ιδεολογική σου καθαρότητα πορεύσου μόνος σου... Εγώ άλλη πολιτική έρημο δεν περνάω. Δεν έγινα αριστεριστής στα 20 μου, δεν θα γίνω στα 47 μου. Αφήνω στον Αλαβάνο αυτό το προνόμιο!!!!

    και κάτι άλλο σύντροφε Αστυάνακτα λυπάμαι πολύ αλλά πιστεύω πλέον ότι (μικρό) μερίδιο ευθύνης για την τραγική κατάσταση της ελληνικής οικονομίας έχει και η Αριστερά. Ναι ξέρω ότι ακούγεται αιρετικό αλλά πλέον είναι πεποίθησή μου. Είναι ή δεν είναι κρατικοδίαιτη η αριστερά μας; Δεν στηρίζει τις κρατικές - συνδικαλιστικές συντεχνίες;

    Η εποχή είναι πολύ δύσκολη, αλλά συνάμα αποκαλυπτική...

    Μάκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Παρακολουθω το ''πεσιμο'' στον Αστυανακτα και συμφωνω ειλικρινα σε ολα. Αυτα ομως κανουν οι κολλεγιες με το ΚΚΕ που πολλοι δεν αντιληφθηκαν τοτε. Γιναμε [τοτε] αιρετικοι και κακοι. Ας προσεξουμε το νεο που ισως κυοφορειται να μην ειναι μια αναπαλαιωμενη ΕΑΡ η οτιδηποτε αλλο,αλλα κατι πραγματικα καινουργιο.Η αυτοκριτικη συντροφοι ειναι αναγκαια και ικανη συνθηκη στις μερες αυτες του τελους των βεβαιοτητων και την αρχη της απροσδιοριστιας που λεει και η συγχρονη φυσικη. mike

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μάκη καλή χρονιά. Παρακολουθώ την προσπάθειά σου με το μεταναστευτικό, άλλη ανοιχτή πληγή από τις ανοησίες των αριστεριστών που ζητούν νομιμοποίηση όλων τώρα (!).

    Οι ευθύνες του αριστερισμού είναι σοβαρότατες στην διάσπαση του κοινωνικού ιστού (αυτό δηλαδή που χρόνια κάνει το ΚΚΕ - τη δουλειά του κάνουν κι ας το καταγγέλουν δήθεν, στην πραγματικότητα το ...ζηλεύουν).

    Και οι ευθύνες της αριστεράς όσο τους "φιλοξενεί" είναι εξ ίσου σοβαρές. Το προφίλ της έχει υποστεί τεράστια ζημιά από τον "αντισυστημισμό" τους, τον εθνομηδενισμό τους και τον άγριο σεχταρισμό απέναντι σε κάθε συνεργασία και σε κάθε βελτιωτική μεταρρύθμιση. Σηκώθηκαν τα πόδια και χτυπάνε το κεφάλι και το ιστορικό κεφάλαιο της αριστεράς ξοδεύεται σε χαρτζιλίκι στους νεοσταλινικούς.

    Ο ΣΥΝ πρέπει να ξεκόψει τώρα μαζί τους όσο πιο καθαρά και γρήγορα γίνεται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. mike, εννοείται!
    Δεν κάνουμε τόσο κόπο για να επαναλάβουμε παλιά λάθη. Το καινούργιο θα είναι καινούργιο αλλιώς θα είναι φάρσα.
    Κατανοούμε τους δισταγμούς πολλών στην πτέρυγα αλλά και την ανασφάλεια επαγγελματικών στελεχών της που θα χρειαστεί να ξαναδούν την ζωή τους διαφορετικά.
    Αλλά δεν μπορεί ένα σχέδιο ανάκαμψης της αριστεράς να θυσιαστεί για πέντε δέκα άτομα και την προσωπική τους καριέρα...

    Το νέο έρχεται και ζητάει πολιτική έκφραση. Αν δεν το κάνουμε εμείς θα το κάνουν άλλοι - και θάναι πολύ χειρότερα τότε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @Σπίθα
    Δεν έθιξα τα ζητήματα της διαφθοράς και της δημόσιας διοίκησης, αλλά αφού το θέλεις ποιος δημιούργησε τη διαφθορά; Ποιος ήταν ο παραγωγός των νόμων που επιτρέπον τα σκάνδαλα; Ποιος δημιούργησε τις πελατειακές σχέσεις στο δημόσιο; ας απαντήσουμε και σ’ αυτά. Ο δημόσιος τομέας ξεπήδησε από μόνος του ;
    Θα μπορούσα να συμφωνήσω σε πολλά από αυτά που λες...για τη συγκεκριμένη τακτική μας και τις συγκεκριμένες προτάσεις…
    Μόνο οι ΔΕΚΟ δεν εφαρμόζουν την εργατική νομοθεσία;...ολόκληρος ο ιδιωτικός τομέας τι κάνει δηλαδή;...Ποια είναι η αξιοκρατία δηλαδή εκεί…που για να πιάσεις δουλειά χρειάζεσαι πολιτικό μέσο….
    Οι σ. εργαζόμενοι χρειάζεται να πάνε στις δουλειές τους, στα σωματεία τους και να παλέψουν μέσα από κει...είναι γραφειοκρατική νοοτροπία να κάθεται κάποιος να περιμένει από το εργατικό τμήμα του ΣΥΝ.....ο ίδιος ο εργαζόμενος πρέπει να ενημερώνει το εργατικό τμήμα....αλήθεια όμως πότε αφιερώσαμε τις ίδιες σελίδες στην Αυγή με εκείνες της οικολογίας ας πούμε.

    Δε ξέρω ούτε ποιος είσαι ούτε για ποιες γαργάρες μιλάς…επί του προκειμένου δεν μπορώ να σου απαντήσω
    Για ποιο συνδικάτο μιλάς; Αν μιλάς γενικά τότε σου είπα...ποτέ μα ποτέ δεν υπήρξε στο ΣΥΝ ούτε η κατεύθυνση ούτε η οργάνωση.... οι σ. να στελεχώσουν συντεταγμένα τα συνδικάτα...να ασκήσουν συνδικαλιστική πολιτική…και γι αυτό σίγουρα δε φταίει η σημερινή ηγεσία του ΣΥΝ.
    ΥΓ: Και εγώ ευγενέστατος είμαι…Το ότι δεν σχολιάζω στο μπλογκ σου δε σημαίνει ότι δε σε διαβάζω και δε σε παρακολουθώ…. Διαφθορά και συνευθύνη..σοβαρές καταγγελίες...εγώ αν ήμουν σ΄ ένα κόμμα που φέρει ευθύνη για τη διαφθορά της χώρας θα την έκανα...νάρκη των στελεχών το καταλαβαίνω…αλλά διαφθορά και συνευθύνη; Απρεπείς κομματικές συμπεριφορές....δε γνωρίζω γιατί μιλάς..εμείς οι από κάτω δεν τα ξέρουμε αυτά....αλλά περιμένουμε στο επόμενο συνέδριο τη καταγγελία σου γι αυτές τις απρεπείς συμπεριφορές...εγώ εως τότε μπορώ να μιλάω για μη συλλγικές αντιλήψεις από σ. που δε σέβονται καμία πλειοψηφία…ένθεν κι ένθεν....είτε Αλέκος είτε Φωτηδημήτρηδες….ίδια τακτική...δλδ...τακτικισμός και μόνο τακτικισμός…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Για τη τοπική αυτοδιοίκηση

    Λες «να τους αφήσουμε το πεδίο ελεύθερο ...» ποιους εννοείς ακριβώς; Του Νδουδες ή τους ΠΑΣΟΚους ή τους δυο μαζί; Τι θ΄ αλλάξει δηλαδή αν βγει ο Παπουτσής αντί για το Κακλαμάνη;...για μένα δεν αλλάξει τίποτε;...(κι εντάξει ο Ψωμιάδης ή ο παπαγεωργόπουλος είναι περίπτωση....αλλά δε θα τη χρεωθώ εγώ ως αριστερά....ας ψηφίσει το ΠΑΣΟΚ Κουράκη στη Θεσσαλονίκη για να τελειώνει ο Παπαγεωργόπουλος….

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @Κοστις
    Το «φίλε» αναιρεί το προσωπικό ύφος που αποφάσισες ν’ ακολουθήσεις....αλλά αυτό είναι δικαίωμά σου....
    Ουρά λοιπόν είναι πολύ απλό.... όπως έγινε η πολυδιασπασμένη αριστερά στην Ιταλία και στη Γαλλία...που έφερε το Μπερλουσκόνι και το Σαρκοζί... καάτι ουρές ναα με το συμπάθιο....και τώρα ψάχνονται....στο 1,…τόσο %...ε εγώ αυτό είναι αλήθεια το φοβάμαι...να πω την αμαρτία μου....δεν υποτιμώ τους συντρόφους μου...ευτυχώς τους ξέρω πολύ καλά...έχουν την άποψη τους και καλά κάνουν...αλλά αυτό δεν τους καθιστά αυτομάτως θεούς....να σου πω και κάτι....σ΄αυτό το κόμμα που είμαστε...κανείς δεν κρατά κανέναν μαντρωμένο...είδες κάποιος να φιμώνεται; ο καθένας το μακρύ του και το κοντό του…ευτυχώς που υπάρχουν κάποιο σαν εσένα για να μας λένε ότι το ΠΑΣΟΚ υπάρχει...σε κάθε ευκαιρία....όσο για τις «εφόδους» που λες...ναι αυτές θα δώσουν λύσεις και γίνονται με πολλούς τρόπους αυτοί οι «έφοδοι»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Κωστή, έχεις απόλυτο δίκιο.
    Που και που η δογματική σκέψη μας υπενθυμίζει τις αιτίες για τα λάθη και τις ήττες της αριστεράς και η σημερινή της παράταιρη παρουσία ανάμεσά μας εκνευρίζει.
    Κι είναι κρίμα άνθρωποι που εμπνέονται από την αριστερά να είναι τόσο κολλημένοι, τόσο δογματικοί, τόσο δεξιοί στην σκέψη και τόσο αυταρχικοί και προσβλητικοί όταν μιλούν σε "συντρόφους" τους. Πραγματικά ανίατες περιπτώσεις - είναι μεγάλη απώλεια χρήσιμης ενέργειας η ενασχόληση μαζί τους. Αν τους είχαμε λίγες μέρες στις εκλογές από δίπλα ίσως τους αντέχαμε - αλλά να ζήσεις μαζί τους καιρό, έ αυτό δεν γίνεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @Κοστις
    Δε ξέρω τι είδες στο ιστολόγιό μου και σε τρόμαξε τόσο…αλλά τους χαρακτηρισμούς να τους κρατήσεις για τον εαυτό σου και τους φίλους σου…..το ποιος ντρέπεται φαίνεται και να πάει που δεν είμαι εγώ αυτός ....Τον αγωνιστή δεν το κάνουν τα λόγια …ακόμη και τα γραπτά…κι επειδή δε με ξέρεις σ΄ αφήνω να πιστεύεις ότι θες…
    Αμαν με το πολιτικό αντάμωμα…όπως πρέπει να ξεπεράσουν κάποιοι τον αριστερισμό ..έτσι και σεις πρέπει να καταλάβετε ότι τα σοσιαλδημοκρατικά σημερινά κόμματα καμιά σχέση εν έχουν με τα παλιά....είναι νεοφιλελεύθερα και τίποτε παραπάνω...
    Το αν θα καταρρεύσει ο ΣΥΡΙΖΑ από μας του ΣΥΝ εξαρτάται…
    Λες... «Μπορώ να συναντηθώ με οποιονδήποτε εκτός από τους κολημμένους μιας πεθαμένης ιστορίας, όπως οι συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ» επομένως δε μπορείς να συναντηθείς με τους οποιονδήποτε.....αντίθετα εγώ πιστεύω ότι δεν πρέπει να υπάρχει διασπασμένη αριστερά …από τα αριστερά της σοσιαλδημοκρατίας έως στα αριστερά της αριστεράς…εκεί είναι η ελπίδα...αυτό θέλω από την Αριστερά....τώρα τα όπλα και τα άλλά που λες...ε δε θα κρίνω από τώρα τι θα γίνει..μακάρι να μη γίνει τίποτε με όπλα....να κερδίσουμε την εξουσία και να μας την παραδώσουν.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @radical
    Από την ανοιχτή πόλη αυτό κράτησες ε;...μάλλον αυτό που σ΄ενοχλεί...αλλά γιατί μόνο αυτό;
    Ε όχι δε ξέρω την αύξηση των μελών…αν και πιστεύω ότι δεν υπήρξε…αλλά άλλο να δηλώνεις μια ΠΚ ότι έχει 80 μέλη και άλλο να έχεις κόσμο που να δουλεύει στα σωματεία, στα κινήματα κλπ…υπάρχουν χειροπιαστές αποδείξεις ότι εκεί που υπάρχει δημαρχος με συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ μόνο ο Δήμαρχος υπάρχει…ο ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ δηλαδή και οι παραγοντίσκοι γύρω-γύρω όλοι….
    Ποια δύναμη είναι έτοιμη να κάνει προγραμματική βάση μαζί μας…το ΠΑΣΟΚ;…ας γελάσουμε....με το ΚΚΕ δεν πίστεψα ποτέ ότι θα προχωρήσουμε...αλλά με τον κόσμο του ναι...και το πιστεύω…άλλωστε η ανανεωτική και ριζοσπαστική αριστερά μεγάλωσε όταν ήρθαν οι σ/φοι από το ΚΚΕ…από το ΠΑΣΟΚ δεν ήρθε ποτέ κανείς…οργανωμένος δηλαδή....αντίθετα πολλοί πήγαν στο ΠΑΣΟΚ κι έγιναν υπουργοι...δήμαρχοι...νομάρχες ευρωβουλευτές...Μπίστης, Δαμανάκη, Σκοτεινιώτης, α ναι...Μπιρμπίλη, Ανδρουλάκηδες κλπ,κλπ....και άσε εμείς να είμαστε οι ψευτοεπαναστάτες «τοις ενδον ρήμασι πειθόμενοι» και οι άλλοι πάλι υπουργοί και επαναστάτες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. φίλε, αστυάνακτα, να με συμπαθάς, αλλά, δεν καταλαβαίνω τι λές.

    Να σου επισημάνω μόνο, ότι τόσο με σένα όσο και με τα στελέχη της πλειοψηφίας και τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, έχω την ίδια εντύπωση.

    Μου μιλάνε, με μια βεβαιότητα, ότι αυτοί ξέρουν και κατέχουν την αλήθεια και το κουράγιο και την αντοχή να την σηκώσουν στην πλάτη τους, ενώ αγώ αντίθετα είμαι -προφανώς- συμβιβασμένος.

    Οποτε τους το βγάζω και μου το λένε, μου δίνουν την ευκαιρία να ξεσπάσω μπινελικώνοντάς τους.
    Εσύ δεν έφτασες μέχρι εκεί, είναι η αλήθεια.

    Υ.Γ. Σε αποκαλώ φίλο, επειδή δεν μπορώ να σας αισθανθώ συντρόφους, πλέον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Καλές εφόδους Αστυάνακτα...κι όταν επιστρέψεις φέρε μας και κάνα σουβενίρ από το Μαξίμου (έχει και καφέ στη χόβολη από όσο ξέρω...)
    Στο μεταξύ επίτρεψέ μας να κάνουμε κάτι για να βελτιώσουμε κάτι από την ζωή μας με όσους συμφωνήσουν προγραμματικά μαζί μας εφόσον εμείς έτσι σκεπτόμαστε και έτσι νοιώθουμε και κανείς δεν θα μας αναγκάσει με το ζόρι να καθόμαστε στην εξέδρα και να σχολιάζουμε τον αγώνα των άλλων. Γκέγκε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. @ Μάκη, Χρόνια πολλά και καλή χρονιά.

    @ Mike, Χρόνια πολλά καλή χρονιά

    Σε όλους, συντρόφια..


    @ Αστυάνακτα

    Αν δεν έβαλες εσύ το θέμα της διαφθοράς, το βάζω, εγώ.
    Και το βάζω, όχι, εσχατολογικά 'η επειδή, έτσι μ'αρέσει. Όχι..

    Είναι απολύτως συνδεδεμένο με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, και με τις ΔΕΚΟ. και με τον δημόσιο τομέα και με τον ιδιωτικό.

    Αυτή, ακριβώς είναι η διαφορά μας..
    Δεν ξέρεις από διαλεχτικό υλισμό. Δεν είσαι αριστερός, όπως σε χαρακτήρισαν..

    Δεν σε κατηγορώ, αλλά αν δεν ξέρεις τι σημαίνει "εποικοδόμημα" και ποιοί είναι οι βασικοί κανόνες του διαλεχτικού υλισμού τι συζητάμε;

    Τουλάχιστον, γνωρίζεις την μετατροπή της ποσοτικής σε ποιοτική αλλαγή;

    Άσε, που αυτό είναι ένα από τα επιμέρους του προβλήματος...

    Πως να πάμε στα παρακάτω;

    Ρε, φίλε πλάκα μου κάνεις;

    Άμα δεν ξέρεις τι ασχολείσαι, τότε???
    Κάνε μου την χάρη..σε παρακαλώ.

    Πήγαινε και ρώτησε τον Αντώνη τον Νταβανέλο,. Ο Αντώνης τα γνωρίζει καλά και θα στα εξηγήσει. Είναι τουλάχιστον ξηγημένο παλληκάρι..

    Ο Καρίτζης, δεν τα ξέρει; Τι έχει σπουδάσει;
    Ο άλλος... ο Μπίστης τι διάβαζε;
    Την ψυχολογία των μαζών..??

    Μαθήματα, θα μας κάνετε, βρε ψάρια..?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Xμ... Αριστερα της Αριστερας ειναι μονο η Δεξια. Υ.Γ. Οταν παρουμε την εξουσια και κανουμε υπουργο οικονομικων το...Νταβαβελλο,εχω στην αποθηκη μια σφεντονα,καλου/κακου,μην και δεν μας την παραδωσουν.Τελικα εχουν πεισθει τα μελη μας για τον δημοκρατικο δρομο.Ρε τι διαβαζουμε νυχτιατικα. mike

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. @αγαπητή κόκκινη πιπεριά
    Το έχω σκεφτεί είναι αλήθεια....αλλά εγώ τουλάχιστον καμιά Δευτέρα παρουσία δεν επαγγέλλομαι...καμιά ψυχούλα... Για όλα τ΄ άλλα που λες δε διαφωνώ κάπου.....
    Με συνεργασίες...δε διαφωνώ…. Αλλά με ποιον με τους ΠΑΣΟΚους;...με την άλλη πλευρά του νεοφιλελευθερισμού ε; Δεν προτιμώ Ψωμιάδη...όπως είπα ας ψηφίσει το ΠΑΣΟΚ κι ο Μπουτάρης Κουράκη...
    Την άποψή μου για τον Αλαβάνο και τη στάση του τη γνωρίζεις πολύ καλά...Στα 47 μου είμαι κι εγώ…ε όχι σας αφήνω να αυτομαστιγωθείτε όσο θέλετε..η αριστερά δεν έχει μερίδιο ευθύνης...έλεος...και όχι όλοι οι δεν είναι οι ίδιοι...και από πότε οι συνδικαλιστές φέρνουν ευθύνη για την οικονομία...για τη κατάντια του συνδικαλιστικού κινήματος, για τη διάσπασή του, για ...για...ναι, αλλά όχι και για την οικονομία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Κι ένα τελευταίο Αστυάνακτα.

    Το ποστ ήταν για την διαφθορά, για κάτι συγκεκριμένο, για να γίνει διάλογος (δεν ξέρω αν κατανοείς την έννοια). Εσύ είδες κείμενο του Κουβέλη και ζαλίστηκες - είδες και την πρόταση για την Θεσσαλονίκη και τζάζεψες τελείως και αποφάσισες να βγάλεις τα απωθημένα σου με την ανανεωτική αριστερά διαλύοντας την συζήτηση.

    Όμως αρκετά ασχοληθήκαμε μαζί σου - όπου κι αν ανήκεις συμφωνώ με τον Κωστή: δεν είσαι σύντροφος. Πιο αριστερός από σένα είναι ο ...Καρατζαφέρης. Κι αν σου μιλώ έτσι "σκληρά" είναι γιατί η παιδεία σου δεν σου επιτρέπει να συζητήσεις: είσαι απλά προκατειλημμένος.

    Και σε ρωτώ ευθέως: Γιατί λοιπόν έρχεσαι και σχολιάζεις εδώ; Εδώ συζητάμε...

    Κι αν θέλεις να το δοκιμάσεις πες μας τις απόψεις σου για την διαφθορά - μπορεί να μην είναι το αγαπημένο σου θέμα (το αγαπημένο σου είναι να μπαίνεις σε ιστολόγια διαλόγου και να διαλύεις την συζήτηση με παραληρήματα) αλλά άλλους τους απασχολεί περισσότερο από την κατάληψη του Μαξίμου..
    Υπάρχουν μάλιστα και προτάσεις στο μπλογκ "Προτάσεις για την διαφθορά"
    http://protaseis-enantia.blogspot.com/
    Ρίξε μια ματιά πριν ξαναθολώσει το μυαλό σου με τους ανανεωτικούς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. @ Αστυάνακτα
    δεν κάνουμε παζάρια.
    Να και αν ψηφίσεις να και αν δεν ψηφίσεις και σύ και ο Κουράκης.
    Προσωπικά μάλιστα θέλω τα πράγματα να είναι απολύτως σαφή.
    Η τέλεια διάσπαση.
    Να ψηφίσεις εσύ Κουράκη, και μείς ΜπουταροΠασόκους.
    Να τελειώνει μια και καλή η σχέση.

    Τελειώσατε.
    Το παιχνίδι των λεβεντοεπαναστατών τελείωσε.
    Οι αφίσες με τον Τσέ και τον Στάλιν από το παιδικό δωμάτιο κατέβηκαν.

    Εσείς θέλετε να συνεχίσετε το παιχνίδι.
    Η Αριστερά όμως δεν μπορεί να ανέχετε πλέον την προχωρημένη εφηβεία σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Και μην μιλάς για συνδικαλιστές της αριστεράς σαν να τους ξέρεις προσωπικά. Δεν έχεις ιδέα. Θες να σου πω σε ποια σωματεία του δημοσίου συμμετέχουν στην μοιρασιά της μίζας που αποσπούν εκβιαστικά από τους ελεγχόμενους; όχι βέβαια. Ρώτα και μάθε μόνος σου - είναι τόσο εύκολο που σχεδόν το μαντεύεις. Κι αυτοί οι παραβατικοί είναι και στελέχια και σαν και σένα επαγγέλλονται την έφοδο στο σύστημα: για λεηλασία φαντάζομαι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. @Αστυάνακτα
    Μάλιστα.. Αυτό για την ανοιχτή πόλη εσύ λες τόσο απλά αυτό είχες να πεις. Οκ. Να δω ποιούς θα πείσουν οι «απαντήσεις» αυτές στην κοινωνία.
    καλή τύχη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Κοστις ή Μπουταροπασόκε

    Το να αποκαλείς κάποιον φίλο είναι μεγάλη κουβέντα…..όσο για το συντροφος εσύ αποφασίζεις…αλλά κανε το γρήγορα σε παρακαλώ…αρκετά έχουμε ακούσει….δε χρειάζεται να το λες (για τη διάσπαση) να το κάνεις να τελειώνουμε…αλλά όταν φτάνει η ώρα τρέχετε για να βγάλετε βουλευτές…τους ίδιους πάντα…..

    @Γιωργος
    Αντε βρε ποιος σου το απαγορεύει;

    @Σπίθα
    Ευχαριστώ για τα απλά μαθήματα της πολτικής οικονομίας…και για τις προτροπές σου να μιλήσω με το Νταβανέλλο…αλλά το σ/φο δε το γνωρίζω…κάνε μου μια επαφή…
    Εσύ τι έχεις σπουδάσει; Επαγγελματικό ή αποσπασμένο στέλεχος;
    Ω ναι θα σας κάνουμε μαθήματα εμείς τα ψάρια...ή δεν σας το επιτρέπει η ανανεωτικοσταλινική νοοτροπία σας;

    @ανώνυμος
    Και το ΠΑΣΟΚ που βρίσκεται; Δε τα μαθες για να γίνεις υπουργός τουλάχιστον αρκεί να δώσεις γη και ύδωρ στο ΠΑΣΟΚ…όχι που θα περιμένετε να ρθει η αριστερά στην εξουσία…αφού είναι το ΠΑΣΟΚ…..βολεύεστε και μ΄αυτό…αντε παιδιά όλοι καταθέστε βιογραφικό για γενικοί γραμματείς…προλαβαίνετε…

    @Γιώργος
    Διάβασα το τελευταίο σχόλιό σου…. οκ δε γουστάρετε παιδιά…πείτε το…η αφορμή ήταν το σχόλιο του Σπίθα και όχι του Κουβέλη… Γιώργο συγχαρητήρια…την ίδια απάντηση σε όσα τους λέω για Καρατζαφέρης… μου λένε και οι ΚΚΕδες …ναι την ίδια σταλινική γαρνιρισμένη με ανανεωτική λογική έχετε και εσείς …λυπάμαι απλά για το ύφος της απάντησής σου….ποτέ δεν προκάλεσα αυτό τον έντονο διάλογο…αν και κάνετε εδώ και πολύ καιρό μόνο προσωπικές κριτικές ή μάλλον επιθέσεις και χαρακτηρισμούς…αυτό συνεχίζετε και με μένα…. άθλιος ο τρόπος σας….της ανανεωτικής αριστεράς πάντως δεν είναι….
    Ξέρω κάποιους από τους συνδικαλιστές που λες, αλλά ανήκουν στην Α.Π και εγώ μ΄αυτούς δεν έχω ούτε κουβέντα…ευτυχώς…

    αντε και δεν είναι ανάγκη να φτάσετε στο Συνέδριο...φύγετε νωρίτερα...μπορείτε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. @ Αστυάνακτα

    Προσωπικά εγώ, δουλειά μηχανικού με 200 έργα στην υπηρεσία μου..εξειδικευμένης ειδικότητας.


    Καμμία συνδικαλιστική άδεια, ποτέ.

    Συζητώ, όμως και παραδίδω μαθήματα σε συναισθηματικά ευνουχισμένους..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. @ Αστυάνακτα

    Πρώτα απ' όλα δεν ταιριάζει σε αριστερό να δείχνει την... πόρτα σ' άλλος αριστερούς. Παρ' 'όλα αυτά θα σου απαντήσω. Εμείς δεν θέλουμε να φτιάξουμε άλλο κόμα. Θέλουμε να βελτιώσουμε τον ΣΥΝασπισμό. Οσοι θελουν Σύριζα, "αντισυστημικές αριστερές", εμπρός η πόρτα είναι ανοικτή. Γιατί θα πρέπει να διαλύσουμε το κόμμα μας για να κάνετε οι υπόλοιποι μια μεγάη αριστερίστική γκρούπα; Δείτε που κατάντησε το ΝΑΡ. Εφυγε κάποτε η μισή ΚΝΕ (τότε που σημαίνε πολλά), μαζί τους σημαντικά στελέχη μέλη του ΠΓ και της ΚΕ του ΚΚΕ και δες που κατάντησαν (γιατί πολιτική κατάντια είναι να παίρνει 10.000 ψήφους).

    Λοιπόν θα σου πω επίσης ότι αν το Πασοκ (το οποίο δεν μπορείς να φανταστείς πόσο αντιπαθώ...) πει ότι ψηφίζει Κουράκη στη Θεσσαλονίκη οι συνιστώσες θα απαιτήσουν να μην κατέβει ο Κουράκης. Οπως στο γράφω!

    Η κατάσταση στη πατρίδα μας είναι πολύ δύσκολη. Τα προβλήματα τεράστια. Η αριστερά, η δική αμς αριστερά, των προτάσεων και των ιδεών ή θα αναλάβει το μερίδιο ευθύνης που της αναλογεί ή θα βυθιστεί στην αφάνεια λέγοντας παρόλες για "αντισυστημικές" πολιτικές φαντασιώσεις, γεροντοαριστεριστών.

    Η κοινωνία θέλει προτάσεις και πολύ περισσότερο λύσεις. Μπορεί η "αντισυστημική αριστερά" (που ονειρεόνται κάποιοι) να τις δώσει; Οχι βέβαια. Η Ανανωετική Αριστερά ναι μπορεί...

    Μάκης

    Υ.Γ. Γιώργο το μεταναστευτικό είναι τεράστιο θέμα. Δυστυχώς ο αριστερισμός που έχει κατακλύσει το χώρο μας ελλείψει ιδεών & απόψεων έχει γαντζωθεί από αυτό και μας σέρνει. Βλέπουν το τυρί, αλλά τη φάκα δεν την βλέπουν. Χρειάζεται προσοχή και μελετημένες προτάσεις.

    υ.Γ. 2 Εχω ανεβάσει ένα ποστ σχετικά με την οικονομική κρίση και τη κυβέρνηση Χριστόφια ρίξτε μια ματιά...

    Χαιρετώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Ρεκορ απεργιών και ουδέποτε συνδικαλιστής!
    Γι'αυτό το κόμμα, με ..."αντάμειψε":)))
    !!!
    ΗΟ-Ααα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Και σένα τι σε μέλει;

    Δεν μπορώ να σου μάθω τρόπους ούτε να σε δείξω τα όρια .Δεν είναι δικιά μου δουλειά.
    Μπορώ όμως να καταλάβω αν είσαι σύντροφός μου ή όχι. Κάποιος που μπορώ να συζητήσω πως κάτι θα το κάνουμε σωστά.
    Δεν έχουμε τίποτα κοινό.
    Είσαι θρασύς παρά την ηλικία σου. Μιλάς στους άλλους στον πληθυντικό λες κι είναι όμοια πρόβατα. Τι θα πει εσείς, οι έτσι, οι αλλιώς.
    Και ποιός νομίζεις ότι είσαι και μιλάς σαν ιδιοκτήτης ενός κόμματος που σε φιλοξενεί;
    Θα έρθεις και στο σπίτι μας να μας βρίσεις;
    Πήγαινε να βρεις τα συντρόφια σου και άσε εμάς να "οπορτουνίζουμε" ασυστόλως. Έτσι μας αρέσει. Εσύ τι ζόρι τραβάς;

    Καληνύχτα και ειλικρινά προσωπικά δεν θα ήθελα να σε ξανασυναντήσω, ούτε εδώ ούτε πουθενά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Απαντώ στη κόκκινη πιπεριά

    Δεν σε συγκαταλέγω σ΄αυτούς που τους δείχνω πόρτα...άλλωστε άλλοι είπαν για τέλεια διάσπαση...εγώ απλά τους είπα αν είναι να το κάνετε κάντε το...η θέση μου δεν είναι αυτή...αλλά δε μπορεί να σέρνονται οι καταστάσεις.....εφόσον κάθεσαι,κάθεσαι και αποδέχεσαι την δημοκρατική αρχή της πλειοψηφίας αν όχι το αποφασίζεις....και γω συμφωνώ με σενα για τις συνιστώσες και το Κουράκη...αλλά άλλο αυτό και άλλο Μπουτάρης...και ΠΑΣΟΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Μάκη το έβαλα ήδη στις ΕΠΙΛΟΓΕΣ επάνω αριστερά. όταν ξεμπερδέψουμε με τις ανοησίες των αριστεριστών θα μπορέσουμε ελπίζω να συζητήσουμε σοβαρά για ένα τόσο σοβαρό θέμα όπως το μεταναστευτικό.
    Καλό βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. @Γιώργος
    Εγώ δε λέω ποτέ τελευταία φορά....
    Και συ είσαι πολύ θρασύς να μιλάς στον ενικό....παρά την ηλικία μου....ακριβώς όμοιοι είστε...όμοια φέρεστε...με αλλαζονικό δογματικό και σταλινίζον τρόπο... εσύ πόσο εύκολα με χαρακτήρισες και με καταχώρησες ε; Άλλοι γράφουν για κλίκες κλπ ενώ έχουν γύρω και τριγύρω κάνει μία μεγάααλη κλίκα….
    Λυπάμαι για τον "ανανεωτισμό" που επαγγέλεσαι....και για το προσυνεδριακό κλίμα που φτιάχνεις ....τέτοιο συνέδριο ήθελες;

    Έτσι δε μου χου φερθεί ούτε οι σταλίνες του ΚΚΕ..αυτοί τουλάχιστον είναι με το Στάλιν και δεν το κρύβουν όπως εσύ Γιώργo...
    Ραντεβού στο συνέδριo...εκεί θα με δεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Χτύπα κι άλλο θα τ΄αντέξω Αστυάνακτα.
    Ώστε θα είσαι εκεί ,έ
    Τι λες ρε παιδί μου
    Μήπως θα κάνεις και πόρτα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Ας θυμόμαστε πάντα πως πίσω απο τις λέξεις και την πολιτική υπάρχουν έννοιες όπως:
    Αγάπη, ανθρωπιά, αλληλεγγύη, ανοχή στο διαφορετικό, υπεράσπιση των δικαιωμάτων κύρια αυτών που δεν έχουν φωνή. Και το χειρότερο πράγμα που μπορεί να συμβεί και είναι ένα πλήγμα ανεπανόρθοτο είναι όταν χαθεί μεταξύ των μελών το αίσθημα της συντροφικότητας και η ψυχική επαφή με το όραμα πως πορευόμαστε για ένα κοινό σκοπό.
    Δεν ξέρω φίλε Αστυάνακτα αν σου λένε κάτι αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. συμμετοχή ενηλίκων στη δια βίου μάθηση.
    Σκανδιναβία: ποσοστά από 25%-35%
    Ελλάδα: 2,7%
    Τι να λέμε τώρα για σταλινισμούς και ανατροπές και πράσινα άλογα.
    Η ευρώπη φίλοι φεύγει μπροστά, έχει λύσει τα βασικά εδώ και χρόνια και βάζει τους γέρους να μαθαίνουν μέχρι τον τάφο.Εμεις έχουμε αφήσει τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, κόμματα παιδικής χαράς, να μας οδηγούνε στον τάφο αδιάβαστους.
    Η αριστερά συζητάει για δικτατορία προλεταριάτου και καταγγέλει, μόνο καταγγέλει. Αλλά και από την άλλη ίσως είναι καλύτερα έτσι. Για φανταστείτε υπουργούς το Ρούντι, το Νταβανέλο, τον Αλαβάνο, τη Παπαρήγα κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Όσο για τις σχέσεις μεταξύ των μελών των τάσεων του ΣΥΝ ένα λέω.
    To χάσμα είναι τεράστιο συνεπώς το πάρτυ τέλειωσε.
    Να ένας ακόμα λόγος που η Αριστερά είναι απούσα από τις πολιτικές εξελίξεις. Μια κονωνική ομάδα που έχει συνεχώς εμφύλιο-εσωτερικό πόλεμο πως να παράγει κάτι ρε παιδιά; Γινεται όμως το καλύτερο adventure park για όλους τους άρρωστους των παιδικών ασθενειών της Αριστεράς.
    Καλημέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. radical γράφεις:
    Ας θυμόμαστε πάντα πως πίσω απο τις λέξεις και την πολιτική υπάρχουν έννοιες όπως:
    Αγάπη, ανθρωπιά, αλληλεγγύη, ανοχή στο διαφορετικό, υπεράσπιση των δικαιωμάτων κύρια αυτών που δεν έχουν φωνή.
    Σε ποιους τα λες αυτά;
    Γκούλαγκ; Τασκένδη, Τσεχοσλοβακία, σου λένε κάτι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Θα σε θυμόμαστε πάντα σύντροφε,
    Αστυάνακτα-ήθος

    και τότε και τώρα και πάντα ίδιος θάσαι!!

    "Με τον σ. Παπαγιαννάκη είχα μία επαφή από κοντά και μοναδική πριν από πολλά χρόνια. Ήταν στα πρώτα χρόνια του εγχειρήματος του Συνασπισμού μετά την αποχώρηση του ΚΚΕ. Διαφώνησα δημόσια και έντονα μαζί του. Εκείνο όμως που απεκόμισα ήταν ένας άνθρωπος με γερές θεωρητικές βάσεις και ιδιαίτερες αξίες, χωρίς παράλληλα να είναι εριστικός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. **Με τον σ. Παπαγιαννάκη όπου βρεθήκαμε μαζί διαφώνησαμε.

    Τελευταία διαφωνία μας ήταν στο 4ο συνέδριο του Συνασπισμού.
    Εγώ απλό μέλος του Συνασπισμού και αυτός υποψήφιος Πρόεδρος.

    **Τότε κάποιοι από τα κανάλια λέγανε ότι ο Παπαγιαννάκης θα προσχωρήσει στο ΠΑΣΟΚ.

    **Αυτός έλεγε ότι θα είναι ο τελευταίος που θα φύγει από το Συνασπισμό.

    Ήταν εντελώς επίπεδη η κριτική που του ασκούσανε στα πλαίσια των κεντροαριστερών σεναρίων.

    Με τον σ. Παπαγιαννάκη δεν συμφώνησα ποτέ, αλλά το κοινό μας σπίτι ο Συνασπισμός χωρούσε και χωράει τη διαφορετικότητα και την πολυφωνία. Και αυτό κατακτήθηκε και διατηρείτε από ανθρώπους σαν τον σ. Παπαγιαννάκη.Οι πρωτοβουλίες που πήρε είτε ως ευρωβουλευτής, είτε ως βουλευτής ήταν πολύπλευρες και σημαντικές ανεξάρτητα αν συμφωνεί κάποιος μαζί του ή όχι όπως η ΑΡΣΗ.

    Θα σε θυμόμαστε πάντα σύντροφε."

    Τάδε έφη Αστυάνακτας..
    ...........................

    Σπίθας
    Δεν ντρέπεσαι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. σ. Αστυανακτα πήγα και ξαναδιάβασα τις συνεντεύξεις του Λυκούδη και του Κουβέλη, σε καμία δεν υπάρχει το όνομα Μπουτάρης. Οι σ/οι μιλάνε για συνεργασία και τίποτα άλλο. Το πρόσωπο που θα είναι επικεφαλής είναι άλλη ιστορία. Το βασικό στοιχείο σε μια συνεργασία είναι το πρόγραμμα.
    Έχουμε σ/φε πρόγραμμα για τη Τ.Α; Πολύ φοβάμαι ότι με τις συνιστώσες που μπλέξαμε αντικαθιστούμε τα προγράμματα μας με συνθήματα (βλέπε Χίο για 5 άτομα ακυρώσαμε το πρόγραμμα του Συν)
    Πως θα δούμε σ/φε τη μεγάλη αριστερά που ονειρευόμαστε αν με μια μονοκονδυλιά διαγράφουμε άτομα και κόμματα (πασοκοι, δεν είναι δικοί μας, το 1970 μου είπε αυτό, το 1980 πήγε με τον τάδε συνδυασμό)
    Η αριστερά σ/φε τις φορές που έγινε μεγάλη στη μακρόχρονη ιστορία της (ΕΑΜ,ΕΔΑ) δεν έβαζε αριστερόμετρο στους ανθρώπους που την πλαισίωναν, ούτε φοβόταν τις συνεργασίες.
    Συνέδριο: Εμείς θέλουμε ένα συνέδριο να ξεκαθαρίσει τις σχέσεις Συν, Συριζα, να ξεκαθαρίσει το θέμα των συνεργασιών και εσείς θέλετε ένα συνέδριο εκκαθαρίσεων, ξεχνώντας ουσιαστικά, τι κόμμα είναι ο Συνασπισμός και ποιοι τον έφτιαξαν.
    Αγαπητέ Αστυάνακτα, ο Συνασπισμός χωρίς τους σ/φους της ανανεωτικής αριστεράς , θα γίνει μια νέα “ανταρσυα” Τι λέτε εσείς περισσότερο ή λιγότερο απ’ αυτούς; και ποιες είναι οι διαφορές σας;
    Κουβέλης: «Συμφωνώ ότι πρέπει να υπάρξει στη Θεσσαλονίκη και όχι μόνο στη Θεσσαλονίκη, αλλά ειδικότερα στη Θεσσαλονίκη, για λόγους που είναι εξαιρετικά γνωστοί και πρόδηλοι- η ευρύτερη δυνατή δημοκρατική συνεργασία, προκειμένου να αλλάξει το στάτους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης», είπε χαρακτηριστικά ο Φώτης Κουβέλης στο Κανάλι -1. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ διευκρίνισε ωστόσο ότι «τέτοιες συνεργασίες δεν αποτελούν ούτε προανάκρουσμα, ούτε πρόδρομο των οποιωνδήποτε άλλων συνεργασιών στην κεντρική πολιτική σκηνή». Κατά τον Φώτη Κουβέλη, «ο αυτοδιοικητικός χώρος είναι το πεδίο όπου κατ' εξοχήν πρέπει να διαμορφώνονται συνεργασίες, μάλιστα, σε ένα πεδίο όπου η αυτόνομη παρουσία των πολιτών μπορεί να διαδραματίζει σημαντικό όσο και εξαιρετικά χρήσιμο ρόλο. Ο χώρος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι ένας χώρος που παρέχει δυνατότητες συνεργασίας, στη βάση βεβαίως προγραμματικών δεσμεύσεων και διεκδικήσεων».
    Λυκούδης: «Ναι» σε συνεργασία με ΠΑΣΟΚ και Οικολόγους στο δήμο και το νομό Θεσσαλονίκης;
    Η Θεσσαλονίκη πνίγεται εδώ και χρόνια στον κλοιό της Δεξιάς και της Ακροδεξιάς.
    Η Θεσσαλονίκη της Δημοκρατίας και των αγώνων πρέπει να σηκωθεί όρθια.
    Λέω ΝΑΙ στην συνεργασία για να αλλάξει πορεία η πόλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Καλημέρα leo,radical,Σπίθα
    κι εγώ με πονοκέφαλο ξύπνησα...
    γιατί σκεφτόμουν το βράδυ σε τι συνέδριο θα πάει ο Συνασπισμός...
    Με τύπους σαν τον Αστυάνακτα να παραληρούν κατά του εσωτερικού εχθρού...
    και να μιλάς στον τοίχο.
    Ένα είναι βέβαιο: συγκόλληση πια δεν γίνεται και μάλιστα στο ίδιο σημείο
    Υπάρχει μια μεγάλη ομάδα στον ΣΥΝ που μάχεται με όλα τα μέσα όχι για την συνεννόηση αλλά για την επικράτηση (ότι κι αν σημαίνει αυτό)
    Κι αυτοί οι τύποι, που προφανώς έχουν ανάγκη ολόκληρη την κρατική επιδότηση (πολλά τα έξοδα) θα προβοκάρουν μέχρι τέλους ανθρώπους σαν τον Φώτη που δεν μπορούν να απαντήσουν με το ίδιο χυδαίο στυλ
    Κι από την άλλη κάποιοι θα του προσφέρουν κάποιες συμφωνίες για την συνέχιση του εγχειρήματος:
    o καλός κι ο κακός μπάτσος...έτσι κυβερνιέται ο Συνασπισμός από την "αριστερή στροφή" και δώθε

    Πόσο χρόνο και πόση ενέργεια ακόμη θα ξοδέψουμε για να συνυπάρχουμε με τους σταλινικούς;
    πόσο δίκιο έχει ο Λεωνίδας σε αυτό;

    Τελικά αυτοί κάνουν την δουλειά τους, έχουν επιβάλλει τον "γύψο" στον ασθενή, διαλύουν κάθε προβληματισμό και διάλογο και μέσω της "ομάδας" μοιράζονται και τα φράγκα
    Έχουν και εναλλακτική τον ΣΥΡΙΖΑ αν κάτι δεν πάει καλά

    Χάσαμε από τα μάτια μας την κοινωνία κι ασχολιόμαστε με τους σταλινικούς

    Μήπως κάνουμε λάθος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Αστυάνακτα, μιλάς εσύ για διάλογο;
    Ήρθες για να απειλήσεις,να προκαλέσεις;
    Ήρθα στ μπλογκ σου να πω τις απόψεις μου και δέχτηκα οχετό ύβρεων και σταλινικών απόψεων, μήπως να σου θυμίσω..;
    ............................

    Θαυμάστε απόψεις και δείτε την φιλοξενία στο παρακάτω ποστ του "συντρόφου" αστειάνακτα..

    8 Αυγούστου 2009
    ......................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Τι θες να συζητάμε;
    αν έχει βγάλει ανακοίνωση η ΠΟΣΔΕΠ, για τον ΠΑΝΟΥΣΗ .
    Και εγώ σου λέω δεν είχε βγάλει, τι σημαίνει αυτό;
    Οτι υποστήριξε την επίθεση;
    Κανένας δεν υποστήριξε αυτήν την επίθεση ούτε σαν άτομο ούτε σαν συνιστώσα απο τον ΣΥΡΙΖΑ.
    Αν αφήνεις τέτοια υπονοούμενα είσαι ένας τιποτένιος ψεύτης.

    Είσαι τόσο σιχαμερός ψεύτης όσο και τα κανάλια που προσπαθούσαν να συνδέσουν τα πιο ακραία επεισόδια στην Αθήνα με τον ΣΥΡΙΖΑ.
    Οσες ανακοινώσεις και να έβγαζε ο ΣΥΡΙΖΑ το παραμυθάκι ήταν το ίδιο, δεν τα καταδίκασε τελείως τα επεισόδια ο ΣΥΡΙΖΑ.
    Αυτό που σε καίει είναι η συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ και την ΝΔ, γουστάρεις εξουσία και μισείς την αριστερά.
    Φύγε πήγαινε στους διαπλεκόμενους σου να ησυχάσουμε όλοι.


    08 Αυγούστου 2009 8:18 μ.μ.
    Σπίθας είπε...

    Τα βουτηρόπαιδα, μιλάνε, έτσι:)
    Κρυμμένα και βρίζουν...φάε το αυγό σου.
    Ή έλα να με βρείς, τη Δευτέρα στα γραφεία με τα στοιχεία του μέλους, αν έχεις.
    Στείλε μέιλ και πάμε να μου τα πεις, στο χώρο που λες, ότι ανήκεις.
    Αν είσαι μέλος, δώσε στοιχεία και τα λέμε.
    .....
    09 Αυγούστου 2009 12:04 π.μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Έχεις δίκιο, Γιώργο,..
    Αλλά εξακολουθεί να απειλεί και να το παίζει τραμπούκος. Χρόνια αυτή τη δουλειά κάνει..
    Δεν ασχολούμαι άλλο μαζί του..είναι προβοκάτορας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. "Τι θες να συζητάμε;
    αν έχει βγάλει ανακοίνωση η ΠΟΣΔΕΠ, για τον ΠΑΝΟΥΣΗ .
    Και εγώ σου λέω δεν είχε βγάλει, τι σημαίνει αυτό;
    Οτι υποστήριξε την επίθεση;
    Κανένας δεν υποστήριξε αυτήν την επίθεση ούτε σαν άτομο ούτε σαν συνιστώσα απο τον ΣΥΡΙΖΑ.
    Αν αφήνεις τέτοια υπονοούμενα είσαι ένας τιποτένιος ψεύτης.

    Είσαι τόσο σιχαμερός ψεύτης όσο και τα κανάλια που προσπαθούσαν να συνδέσουν τα πιο ακραία.."
    ........................................
    Σπίθας

    Το παραπάνω, σχόλιο δεν είναι δικό μου, αλλά φίλου του αστυάνακτα..

    Εγώ του απάντησα να συναντηθούμε, αν θέλει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Στέλιο καλημέρα,
    αύριο είναι η ΠΓ, σύντομα θα ξέρουμε σε τι συνέδριο πάμε και θα τοποθετηθούμε και σε αυτό

    Όσον αφορά τις συνεργασίες, η προώθησή τους, ειδικά σε δημοτικό επίπεδο εκτός από αναγκαίες είναι και οι μόνες που περισώνουν στην κοινωνία το "γόητρο" της αριστεράς ότι ναι είναι δύναμη διαλόγου και συνεργασίας.
    Και ευτυχώς στις τοπικές κοινωνίες η δύναμη των ανανεωτικών ιδεών είναι συντριπτική
    Έξω φυσικά από την τοπική στρούγκα του ΣΥΡΙΖΑ -αν υπάρχει
    Και ευτυχώς στον Συνασπισμό αποφασίζει η κάθε τοπική ΠΚ του τι θα γίνει
    Οι αριστεριστές εκτός εξαιρέσεων είναι ανύπαρκτοι ή τελείως μειοψηφικοί

    Στην περιοχή μας δρούμε σαν Συνασπισμός γιατί η ΠΚ μας αποφάσισε να μην φτιαχτεί και άλλο σχήμα για δυο τρεις "ανένταχτους" και να μας μπλοκάρει την όποια δράση μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Σπίθα μου το θέμα έχει εξαντληθεί
    Και στον ψυχίατρο θα είχε λήξει προ πολλού :"δεν αναλαμβάνω την περίπτωσή σας"
    Πολιτικά είναι απλά επιβεβαιωτικό για τις αποφάσεις που όλοι μας έχουμε πάρει
    Προσωπικά δεν πιστεύω ότι είναι καν μέλος
    Δρα ανώνυμα σε ένα επώνυμο μπλογκ κι αυτό όταν βρίζεις και λοιδορείς είναι απαράδεκτο όσο θεμιτό είναι το να παίρνεις ένα ψευδώνυμο για να συμμετέχεις σε διάλογο.
    Ο Αστυάνακτας χυδαιολογεί ανωνύμως

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Από το στυλ του δε και το παραληρηματικό ιδεολογικό αχταρμά του θάλεγα ότι είναι ίδιος ο ...Καρίτζης :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Συντρόφια καλημέρα. Οντως αύριο Πέμπτη (του Αγ. Γιάννη βοήθειά μας...) θα συνερδιάση η "φωτισμένη" Π.Γ. μαζί με τα μέλη του ΣΥΝ της κοινοβουλευτικής ομάδας προκειμένου να πάρει αποφάσεις. Ελπίζω να αποφασίσει συνέδριο μπας και καταφέρουμε να ξεμπλέξουμε. Αν και πρέπει να σας πω ότι είμαι απαισιόδοξος, αφού η πλειοψηφία (Ρεύμα, Τσιπρικοί, κοκκινοπράσινοι) δεν έχει πολιτικό σχέδιο. Τσαλαβουτάει ανάμεσα σε όψιμο αριστερισμό και παλαιοκνιτισμό, με αποτέλεσμα από τη μια ο Τσίπρας να πηγαίνει στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών (μετά ο Νταβανέλος τον κατήγγειλε ότι δεν ενημερωσε τον Σύριζα...) και από την άλλη συνδικαλίστές του Συριζα & δικοί μας να καταλαμβάνουν τρένα με τη συμπλήρωση ενός έτους από την επίθεση στην Κωνσταντίνα Κούνεβα. Σ' αυτό το πολιτικό παράλογο ζούμε σύντροφοι. Ανήκουμε σε ένα κόμμα το οποίο από τη μ ια θέλει να κάνει πολιτική, να καταθέσει προτάσεις, να ασκήσει προγραμματική αντιπολίτευση και από την άλλη πρέπει να κάνει καραγκιοζιλίκια (που τα ονομάζει ακτιβισμό...) για να εκτονώνονται "επαναστατικά" τα μέλη των συνιστωσών. Αυτό το πράγμα πρέπει κάποτε να τελειώσει. Και στην πολιτική αυτά τελειώνουν με συνέδριο.

    Αν και είμαι βέβαιος ότι ένα κομμάτι της πλειοψηφίας έχει στο μυαλό της συνέδριο "ξεκαθάρισμα" (τύπου Αστυάνακτα...) με τους Ανανεωτικούς, δεν με ενδιαφέρει πλέον. Είμαι κατά των διασπάσεων, αλλά είμαι και κατά των "αναγκαστικών" συμβιώσεων. Αν δεν με σέβονται σε ένα κόμμα δεν θα μείνω μόνο και μόνο για να μην πουν ότι είμαι διασπαστής. Θεωρώ ότι μπορούμε και μόνοι μας να σταθούμε. Η Ανανεωτική Αριστερά και ικανά στελέχη έχει, αλλά και πλούτο ιδεών.

    θα επαναλάβω ότι οι εποχές που ζούμε είναι πολύ δύσκολες για τον λαό και χρειάζεται μαι αριστερά που θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Που δεν θα χαϊδέψει αυτιά, αλλά θα σταθεί δίπλα στους κοινωνικούς αγώνες που θα έχουν σαν στόχο τη προοδο του ελληνικού λαού και όχι το βόλεμά του. Που θα τον βοηθήσει να βρει το δρόμο για ένα καλύτερο μέλλον. Μια τέτοια αριστερά έχει ανάγκη η Ελλάδα. Και όχι μια Αριστερά που λεει σε όλα όχι και περιμένει σαν την γεροντοκόρη τον ωραίο ιπποτή που θα την παντρευτεί.

    Αναμένουμε εξελίξεις και πρέπει να σας πω ότι και εμείς (τα μπλογκ εννοοώ) της Ανανεωτικής Αριστεράς πρέπει να αυξήσουμε την πολιτική πίεση. Να οργανωθούμε, να παρέμβουμε. Εχουμε πράγματα να κάνουμε και πρέπει να τα κάνουμε. Προτείνω λοιπόν Γιώργο και Σπίθα να δούμε την προοτπική μιας πρώτης συνάντησης. Να πιούμε ένα ποτάκι (κλασσικά...) και να συζητήσουμε τις δυνατότητες που μας δίνειτ ο διαδίκτυο. Τι λέτε; Δεν πρέπει και εμείς αν αφήσουμε τα λόγια και να μπούμε στη "μάχη";

    Αναμένω σκέψεις & προτάσεις...

    Μάκης

    Υ.Γ. Γιώργο μου σ' αγαπώ σ' εκτιμώ αλλά δεν θέλω να "κράζεις" τον Αντρλεα τον Καρίτζη. Εκτός του ότι είναι πολύ καλός σύντροφος (μπορεί να διαφωνούμε σε πολλά θέματα...), είναι και Πανιωνάρα. Σπίθα βοήθα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Μάκη μου συμφωνώ, και θα το κανονίσουμε σύντομα. Έχεις δίκιο σε όλα ...εκτός από τον Πανιώνιο :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. @ Γιώργο γιατί; Εχεις πρόβλημα με την κατ' εξοχήν ομάδα της Ανανεωτικής Αριστεράς; Ντροπή σύντροφε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. καλημέρα σε όλους επιστρέφω για να διαψεύσω αυτά που γράφει ο Σπίθας και μου αποδίδει....
    1. Στο blog μου ποτέ μα ποτέ δε διέγραψα σχολιο οποιουδήποτε αναγνώστη.
    2. καμία σχέση δεν έχω με τον Iteanet που έκανε αυτά τα σχόλια σε μία συζήτηση με το Σπίθα στο ιστολόγιό μου και δεν επένέβηκα παρά μόνο στο τέλος, αφού κατά τη διάρκεια της συζήτησης Σπίθα- Iteanet έλειπα για διακοπές....
    3.ο Σπίθας λοιπόν μου αποδίδει σχόλια που ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑ ΜΟΥ.....
    3. Ποτέ και για κανένα λόγο δεν έχω χρησιμοποιήσει υβριστικές εκφράσεις.
    4.Δε γνωρίζω με ποιον με μπερδεύεις ειδικά για το θέμα του σ. Παπαγιαννάκη. Πρέπει να επανεξετάσεις τη στάση σου, και να αναιρέσεις αυτά που λες
    5.με άλλον ζήτησες συνάντηση όχι με μένα...
    6. Αν έχει ένα δράμι λοιπόν αυτοκριτικής θα ζητήσει συγνώμη...αν όχι τι να πω...ας κριθεί από τους αναγνώστες...
    7. Στην ίδια ανάρτηση ο Σπίθας έγραφε...
    "Αγαπητέ σύντροφε, Αστυάνακτα, ευχαριστώ και πάλι για την δυνατότητα του διαλόγου.
    Ας ελπίσουμε τα καλύτερα, για όλους μας.
    Με συντροφική εκτίμησή.
    Και όχι μόνο.
    Εκτιμώ την προσωπική σου στάση στον σχολιασμό και στην παράθεση των απόψεων σου.
    Νάσαι καλά."
    Μετ'α άλλαξε γιατί για κάποιο λόγο με ταύτισε με άλλους

    Όπως είπα αναμένω τουλάχιστον δημόσια αναίρεση των όσων λες σήμερα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Επομένως Γιώργο μάλλον λάθος άνθρωπο έχεις και εσύ στοχεύσει...
    αλλά οι αντιδράσεις παρ΄όλα αυτά κάτι δείχνουν.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Γιατί ντρέπεσαι να πεις ποιoς είσαι Αστυάνακτα;
    Όταν αντιπαρατίθεσαι με αυτόν τον τρόπο παρεμβαλλόμενος σε μια συζήτηση που δεν σε αφορά πολιτικά θάπρεπε τουλάχιστον να έχεις την εντιμότητα να το κάνεις επώνυμα.
    Το μπλογκ αυτό είναι ανοιχτό στους ανώνυμους εφόσον θέλουν να συμβάλλουν στον διάλογο και δεν υπάρχει καν μετριασμός σχολίων
    Εσύ έρχεσαι από αντίθετη πολιτική σκοπιά να κάνεις προπαγάνδα αντι-ανανεωτική πράγμα που δεν μας απασχολεί εδώ - εμείς θέλουμε καλύτερη και πιο αποτελεσματική την ανανεωτική αριστερά και δεν μας νοιάζει τι έκανε ο καθένας στα νιάτα του ή τι κάνει στα γηρατειά του. Μας ενδιαφέρουν οι θετικές προτάσεις
    Στόχω ξαναρωτήσει: γιατί έρχεσαι αφού εσένα δεν σε ενδιαφέρει κάτι τέτοιο. Εσένα σε ενδιαφέρει να χτυπήσεις την πτέρυγα όπου την βρεις
    Έ λοιπόν είναι αγένεια να το κάνεις εδώ απρόσκλητος - ξέρεις δεν είναι αμφιθέατρο ούτε σύναξη συριζαίων. Είναι συζήτηση μεταξύ ανθρώπων που εμπνέονται ή συμπαθούν τις ιδέες της μεταρρυθμιστικής αριστεράς και συμπαθούν την πτέρυγα για τα βάσανά της στον ΣΥΝ αλλά οι περισσότεροι δεν είμαστε καν μέλη της!
    Κατάλαβες τίποτα;
    Έλα λοιπόν έστω και απρόσκλητος να μας ξανασπάσεις τα νεύρα ΑΛΛΑ σε παρακαλώ ΕΠΩΝΥΜΑ!
    Αλλιώς θα δεχτώ την άποψη του Σπίθα ότι είσαι απλά προβοκάτορας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Μάκη μου δεν έχω τίποτα με τον Πανιώνιο, αλλά δεν ξεπλένεσαι πολιτικά επειδή είσαι οπαδός του (για το τσιπραίϊκο μιλάω, Μπίστηδες Καρίτζηδες και λοιποί άεργοι κομματικοί εισοδηματίες)
    Εμείς πάντα στην ανανεωτική κερκίδα. Μπάλα πότε θα παίξουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. @ Γιώργο

    Ναι όντως δεν "ξεπλένεσαι" με το να υποστηρίζεις τον Πανιώνιο, αλλά όπως και να το κάνουμε είναι ένα υπερ. Σωστά;

    Μπάλα; βεβαίος αλλά θα κάνω τον ρποπονητή. Βάρυναν τα χρόνια Γιώργο μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Αστυάνακτα, πας καλά;
    Πόσα θες να μας τρελάνεις;

    Δεν έδωσα το ποστ σου με λινκ;

    1) Έχεις μετριασμό ή δεν έχεις στο ποστρ σου; ΈΧΕΙΣ και δικαιώμα σου.

    Επέτρεψες το σχόλιο το υβριστικό;
    Το επέτρεψες!!!!

    Είπες στο τελευταίο σου σχόλιο ότι συμφωνείς με τις απόψεις του ??

    ΤΟ ΕΙΠΕΣ!!

    Παράτα μας, λοιπόν ή δίνουμε ραντεβού να μου τα πεις..από κοντά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Γιώργο, είμαι με τον Μάκη !!
    Πανιώνιος..:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Αν υποψιαστώ ότι ο αστειάνακτας είναι ο....και Πανιώνιος...

    Θα πεθάνωωω..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Συγνώμη δεν το ήξερα ότι για να σχολιάσεις σ΄ένα blog χρειάζεται να είσαι επώνυμος και προσκεκλημένος...Δηλαδή ο Σπίθας είναι επώνυμος, ο leo,o radical, ο o Kostis;;....
    αναμένω αναίρεση και συγνώμη από το Σπίθα....
    Γιώργο δεν το ξερα ότι η δημοκρατία σας....είδες πάλι ο πληθυντικός...αλλά μόνος σου το χργησιμοποιείς...η δημοκρατία σας λοιπόν εξαντλείται μόνο σε απόψεις που συμφωνούν με τις δικές σας....το προβοκάτορας και τον ψυχίατρο οι σταλινικοί τον χρησιμοποιούσαν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Σχόλιο "αστυάνακτας είπε...

    @σ.Σπίθα
    Έφυγα για διακοπές και έγινε της κακομοίρας... Εκτιμώ που σέβεσαι την άποψή μου και αυτό φτάνει κατά τη γνώμη μου...Δε γίνεται να σέβεσαι την άποψή μου και να κάνεις οτιδήποτε για να αποδείξεις το αντίθετο (και δε μιλάω για σένα,που δε σε ξέρω κιόλας, αλλά για τους σ. της ανανεωτικής πτέρυγας ή ακόμα και για τους συντρόφους των συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ)

    Συνεχίζω να πιστεύω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η μοναδική λύση...

    Πέρα από τα «μπινελίκια» ένθεν κακείθεν με τα οποία δε συμφωνώ, είμαι κοντά στις απόψεις του iteanet..."
    .......................

    Σπίθας

    Αυτά τα παραπάνω τι είναι??
    Αφήνεις κάποιον στο ποστ σου (με μετριασμό, επι πλέον!!) να μου ρίχνει μπινελίκια και μετά μας λες , οτι συμφωνείς μαζί του,
    ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΠΙΝΕΛΙΚΙΑ....??

    ΤΟ ΟΤΙ ΕΠΕΤΡΕΨΕΣ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ...
    ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΌΤΙ ΤΟ ΑΠΟΔΕΧΕΣΑΙ!!

    ΑΣΤΕΙΑΝΑΚΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Μάκη μου η μετα-ανανεωτική αριστερά είναι εδώ. Μην στενοχωριέσαι: θα φέρουμε παικταράδες από Γερμανία, Πορτογαλία, νότια Αμερική...
    Η ομάδα από το ...Νεπάλ θα συντριβεί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. Γιώργο, πιάσε μια σκούπα με αλάτι...:(
    Μας έπρηξε...ποιός θα τον φωτίσει, αυτόν??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. Μου απέδωσες ύβρεις που σε καμία περίπτωση δεν τις απηύθυνα εγώ....

    αναμένω συγνώμη
    τώρα μου αποδίδεις ότι αποδέχομαι τα μπινελίκια επειδή δε σβήνω τα σχόλια....
    ουδέποτε έσβησα σχόλιο κανενός αναγνώστη...κάποιοι τη δημοκρατία τη σεβόμαστε... δεν την μεταχειριζόμαστε ως πρόσχημα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. Επωνυμότατοι είναι Αστυάνακτα. Μήπως θες και τα ονόματά τους; Δώσε πρώτα το δικό σου για να πειστούμε ότι είσαι άνθρωπος και όχι μηχανή ή συναντήσου με τον Σπίθα και θα τα μάθεις όλα.
    Η επωνυμία είναι υποχρεωτική όταν είσαι "απέναντι" σε μια συζήτηση που μπαίνεις απρόσκλητος. Εδώ προσκεκλημένοι είναι όλοι όσοι θέλουν να συμβάλλουν στον διάλογο ταυτιζόμενοι με ένα ψευδώνυμο ή και χωρίς. Τύποι σαν και σένα που έρχονται απλά να ειρωνευτούν και να διαλύσουν την συζήτηση δεν είναι αποδεκτοί ανώνυμα - κατάλαβέ το.
    Όταν πολεμάς κάποιον δείξε το πρόσωπό σου!
    Η αριστερά δεν γουστάρει κουκούλες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. Γιώργο δε ζήτησα εγώ κανενός το όνομα....εσύ ζητάς το δικό μου....εγώ μπορώ κι αντιπαρατίθομαι και χωρίς ονόματα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. Θα ήθελα να σας διευκρινήσω οτι δεν έχω απολύτεως καμμία σχέση με τον Αστυάνακτα και αποτελούμε διαφορετικά πρόσωπα.
    Ο Σπθας το γνωρίζει αλλά είναι της παλιά Σταλινικής σχολής και χτησιμοποιεί την αλήθεια και το ψέμα με μεγάλη ελαστικότητα, ανάλογα με το τι τον συμφέρει.
    Τις απόψεις μου για το θέμα μπορείτε να τις βρείτε στην σελίδα που σας παρέπεμψε ο Σπίθας.
    Όσο για τις εκλογές εκτιμώ οτι δεν υπάρχει καμμία κοινωνική συμμαχία του ΠΑΣΟΚ με σοσιαλιστική προοπτική, ούτε κανένα κοινό κοινωνικό μέτωπο ΠΑΣΟΚ-ΣΥΝ για να εκφραστεί.
    Η προσαργογή στον νεοφιλελευθερισμό απο το ΠΑΣΟΚ και η προσαρμογή της ΓΣΕΕ δεν δίνουν καμία δυνατότητα τέτοιων κοινών μετώπων. Αυτά αν δημιουργηθούν θα έχουν σαν αποτέλεσμα την ενσωμάτωση της αριστεράς και την πληρωμή με αξιώματα σε κάποια διαπλεκόμενα στελέχη που θα θελήσουν να την εξαργυρώσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. Αστειάνακτα. έχουμε άλλο αξιακό σύστημα.
    Αν κάποιος βρίσει στο μπλογκ μου- σπίτι μου- επισκέπτη μου, σχολιαστή μου τότε τον σβήνω!!
    Τον πετάω έξω, στο πυξ-λαξ.
    Συγκεντρώσουουουου!

    @ iteanet
    Με ξέρεις?
    Σου είπα.
    Έλα να μου τα πεις από κοντά,..
    Είσαι αναιδής.

    Δεν θα ασχοληθώ διαδικτυακά, μαζί σας.

    Θα κοιτάξω να σας βρω, αν δεν θέλετε, εσείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. θα κοιτάξεις να μας βρεις; απειλή είναι αυτό; ΧΑ-ΧΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. Δεν σέβεσαι το μπλογκ που σε φιλοξενεί;

    Τι να σου πω..;
    Χαμένα θα πάνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. Σπίθα προσβάλεις όσους λές οτι εκφράζεις.
    Βριζεις , ρίχνεις λάσπη συνεχώς και προκαλείς με βάση την ανωνυμία σου και τα κομματικά αξιώματα που λες πως έχεις.
    Κανένας δεν σε φοβάται και κανένας δεν πείθεται απο αυτά που γράφεις.
    Η δουλειά που κάνουμε είναι πολιτική και δημιουργική στην ιστοσελίδα μας, δεν ασχολούμαστε με τα κομματικά κουτσομπολιά σου, ούτε μεταφέρουμε την μιζέρια στον κόσμο της αριστεράς.
    Όσο για τις απειλές σου, μπές στην ουρά, υπάρχουν πολλοί που ενοχλούνται απο την αριστερά , η κομματική νομενκλατούρα είναι απλά ένα επιπλέον κομμάτι που ενοχλείται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. Κομματικά αξιώματα..;
    Οκ.

    Σταματώ για να μην προσβάλλω, αυτούς που βρίζετε.

    Ότι πεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. Μόνος σου τα γράφεις παραπάνω

    Σπίθας είπε...

    Τα βουτηρόπαιδα, μιλάνε, έτσι:)
    Κρυμμένα και βρίζουν...φάε το αυγό σου.
    Ή έλα να με βρείς, τη Δευτέρα στα γραφεία με τα στοιχεία του μέλους, αν έχεις.
    Στείλε μέιλ και πάμε να μου τα πεις, στο χώρο που λες, ότι ανήκεις.
    Αν είσαι μέλος, δώσε στοιχεία και τα λέμε.
    .....
    Αυτές είναι κουβέντες σοβαρού ανθρώπου και αριστερού;
    Σπίθα έχεις χάσει την μπάλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  80. Τώρα που διάβασα όλα τα σχόλια παρατηρώ με αγανάκτηση οτι ο διαχειριστής της σελίδας λέει με υπερηφάνια.

    Στην περιοχή μας δρούμε σαν Συνασπισμός γιατί η ΠΚ μας αποφάσισε να μην φτιαχτεί και άλλο σχήμα για δυο τρεις "ανένταχτους" και να μας μπλοκάρει την όποια δράση μας.

    Φαίνεται λοιπόν ότι κάποιοι άρχισαν κιόλας τις διαγραφές ανένταχτων που δεν τους αρέσουν όπου τους παίρνει.Γι αυτό υπήρχε αυτό το σκηνικό έντασης στην ιστοσελίδα.

    Το χειρότερο δεν είναι οι διαγραφές αλλά ότι τις παντρεύουν με την απουσία οποιασδήποτε δράσης.
    Κρίμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  81. "ανένταχτους" έγραψα , μήπως καταλαβαίνεις τα εισαγωγικά; Δεν υπήρξε ούτε ένας στην πραγματικότητα γι αυτό και η φράση μου δεν είναι ακριβής. Αλλά έτρεξες να βγάλεις τα (έτοιμα) συμπεράσματά σου iteanet. Κρίμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  82. Τελείωσε.
    Να τα πούμε, όποτε θες, δημοσίως και παρουσία, μελών.
    ΌΧΙ ΕΔΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  83. Κρίμα η παλία Σταλινική τακτική σε νέους στόχους.
    Υπόγειες κινήσεις που δεν τολμούν να φανερωθούν στο φως της ημέρας.
    Ποιόν μπορούν να εμπνεύσουν τέτοιες κινήσεις;
    Η αριστερά της καμαρίλας δεν απευθύνεται στον κόσμο αλλά σε αυτούς που θέλουν να τακτοποιηθούν μέσω των μηχανισμών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  84. @ Iteanet τα πράγματα (για μας...) είναι πάρα πολύ απλά. Ανήκουμε στον Συνασπισμό, ο οποίος είναι κόμμα της Ανανεωτικής Αριστεράς (τα Ριζοσπαστικά μπήκαν προσφάτως...) και εκεί θέλουμε να συνεχίσουμε να ανήκουμε. Αν αποφασίσουμε να αλλάξουμε απόψεις θα το κάνομε μόνοι μας!

    Λοιπόν ο ΣΥΝ, μαζί με άλλες αριστερές κινήσεις, οργανώσεις & Ανένταχτους συντρόφους δημιούργησε το 2004 το εκλογικό (άρα και πολιτικό...) σχήμα ΣΥνασπισμός ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς - ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα για να θυμήσω σε ορισμένους τον ΣΥΡΙΖΑ δημιούργησε ο ΣΥΝ με πρόεδρο τον σ. Νίκο Κωνσταντόπουλο.

    Ξαφνικά από το 2007 και μετά άρχισε μια "περίεργη" μανιέρα, η οποία στο όνομα μιας ανύπαρκτης ενότητας της αριστεράς, "μιλούσε" για σχηματοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ πλέον υπάρχουν φωνές για μετατροπή του σε ενιαίο κόμμα.

    Αγαπητέ Iteanet εγώ και κάποιοι άλλοι (αρκετοί πρέπει να σου πω...) διαφωνούμε κάθετα με την μετατροπή του ΣΥΡΙΖΑ σε ενιαίο κόμμα. Δεν χρειάζεται να σου αναλύσω το γιατί... Μπορείς να βρειος δηλώσεις καισυνεντεύξεις στελεχων της Ανανεωτικής Πτέρυγας που εξηγούν πολιτικά τη θέση μας.

    Τόσο απλά είναι τα πράγματα... Ασε λοιπόν τους χαρακτηρισμούς για σταλινικούς...

    Μάκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  85. Προτεινω ηρεμια,δεν εχουν νοημα τα προσωπικα οταν δεν γνωριζουμε προσωπα. Μπορουμε να συζηταμε οι παντες δυνατα,εντονα αλλα οχι προσωπικα γιατι το διαδικτυο απο την φυση του ειναι μια κατασταση κατα καποιο τροπο σκιαμαχιας.Χρησιμοποιουμε πολλες φορες τον ορο σταλινισμος χωρις να καταλαβαινουμε το βαθυτερο περιεχομενο του.Π.Χ. ο Τσιπρας σκεφτετε ,λενε,να δημιουργησει ομαδα καθημερινης πολιτικης υποβαθμιζοντας την Π.Γ. του κομματος.Αυτος ειναι σταλινισμος στην πραξη και οχι οι κουβεντουλες στα blogs ,ετσι Αστυαναξ? που σε μυριζομαι νεοπροεδρικο. Αν σφαλλω συγνωμη.Μια πολιτικη εκτιμηση εκανα.mike[με χιουμοριστικη διαθεση]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  86. Τα πράγματα δεν είναι απλά.
    Ο κόσμος που εμπνεύστηκε απο το εγχείρημα ΣΥΡΙΖΑ δεν γίνεται να χρησιμοποιείται με τέτοιον άσχημο τρόπο.
    Τώρα είναι οι "ανένταχτοι" αυτοί που πρέπει να πεταχτούν σαν την μύγα απο το γάλα.

    Αυτοί που δηλώνουν οτι δεν θέλουν το ΣΥΡΙΖΑ με τι ηθικό ανάστημα ζητάνε και κρατάνε την βουλευτική έδρα που βγήκε με αυτούς τους ψήφους;
    Τι είδους αντήληψη είναι αυτή που ζητάει την ψήφο του κόσμου χωρίς να θέλει αυτά που ο κόσμος εκφράζει;

    Δεν είναι δυνατόν αλλα να αποφασίζουν τα Συνέδρια και άλλα να αποφασίζοπυν οι διάδρομοι, αυτό είναι και Σταλινισμός και υποκρισία και παραγοντισμός.

    Τι προοπτική θέλετε Μάκη να δώσετε στο κίνημα, τι μπορεί να εμπνεύσει τους αγωνιστές της αριστεράς.
    Πότε απευθυνθήκατε στον κόσμο για να αλλάξει κάτι με την δυναμική του;
    Αυτό που βλέπω είναι περιγραφές της αριστεράς στατικές έξω απο την κίνηση των εργαζόμενων και μια λαχτάρα για διαχείρηση του Συστήματος.
    Το κουμάντο δεν το κάνουν οι κυβερνήσεις αλλά η οικονομική εξουσία , όσες Συνεργασίες και να γίνουν σε Δήμους και Κεντρικές Κυβερνήσεις στο ίδιο καταλήγουν αν δεν υπάρχει ο κοσμος που διεκδικεί.
    Ας φτιάξουμε τον κόσμο που διεκδικεί και θα έρθουν οι λύσεις και απο τα πάνω.
    Αυτήν την στιγμή δεν υπάρχει καμμία κοινωνική συμαχία που να αφήνει και την παραμικρή πιθανότητα συνεργασιών εξουσίας.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν γίνεται κόμμα εξελίσεται σύμφωνα με τις απαιτήσεις του κόσμου που εντάχθηκε στην κοινή προσπάθεια.
    Οι διαφωνίες είναι δεδομένες αυτό που δεν ήταν δεδομένο και εμφανίστηκε τώρα είναι τα χτυπήματα κάτω απο την ζώνη και ο Κυβερνητισμός σε κόντρα με το ίδιο το μέλλον της αριστεράς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  87. Σε ποιο συνεδριο βρε φιλε αποφασιστηκε η καρτα? Πως η κοκκινη γραμμη του Φλαμπουραρη εγινε θρυψαλα στη Συνδιασκεψη? Ηταν η δεν ηταν αποφαση της Π.Γ? Ποτε αποφασισαμε πως στις επερχομενες δημ. εκλογες ΣΥΡΙΖΑ και μονο ΣΥΡΙΖΑ? Ποιος ''κυβερνητισμος''? τωρα στα γεραματα? το ψεμα εχει κοντα ποδαρια και οι ψηφοφοροι του κομματος σου απαντησαν πριν 2 μηνες. Οταν [οσοι] κατοικοεδρευατε στο ΚΚΕ κατεβαζατε στην Αθηνα Κατριβανο, [διορισμενο νομαρχη του ΠΑΣΟΚ μεχρι τοτε, Μικη αργοτερα κλπ κλπ γιατι το κανατε γαργαρα? Τοτε ηταν επαναστατικο? Πως θα πεισετε σημερα μια σειρα δημαρχους να φορεσουν τον κορσε του ΣΥΡΙΖΑ , δηλ. να δεχονται πολιτικους εκβιασμους απο τον μοναδικο εκπροσωπο του...διασπασμενου [π.χ.] ''κοκκινου'' που θα ειναι ταυτοχρονα ηγεσια,βαση,μελος,εκπροσωπος ανανταχτων και αυθεντικος ερμηνευτης της θελησης των...μαζων? ΣΟΒΑΡΕΥΤΕΙΤΕ επιτελους ,αλλα μαζι με σας πρεπει να σοβαρευτει πρωτα η Πτερυγα την οποια σας παρακαλω να την εξωπεταξετε γρηγορα αν εχετε πολιτικα αντερα,αλλα δεν εχετε ουτε εσεις. mike

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  88. @Iteanet....Το παραμύθι του κυβερνητισμού είναι καλό, αλλά ο... δράκος το... έσκασε.

    Πάμε τώρα σε κάποιες απαντήσεις. Λες: "Αυτοί που δηλώνουν οτι δεν θέλουν το ΣΥΡΙΖΑ με τι ηθικό ανάστημα ζητάνε και κρατάνε την βουλευτική έδρα που βγήκε με αυτούς τους ψήφους; Τι είδους αντήλιψη είναι αυτή που ζητάει την ψήφο του κόσμου χωρίς να θέλει αυτά που ο κόσμος εκφράζει;"

    @ Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που ανήκουν στην Ανανεωτική πτέρυγα, όπως & οι υπόλοιποι βουλευτές βγήκαν με ΣΤΑΥΡΟ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗΣ. Αν σου λεει κάτι αυτό. Αφού οι πολίτες επέλεξαν Συρζια γιατί δεν βγήκαν βουλευτές της ΚΟΕ, της ΔΕΑ, της ΚΕΔα ή της Ρόζας; Γιατί βγήκαν 6 Ανανεωτικοί; Γιατί πολύ απλά είναι ψηφοφοροι της Ανανεωτικής Αριστεράς και επέλεξαν Συριζα γιατί ήταν υποψήφιοι ο Κουβέλης, ο Παπαδημούλης και οι υπόλοιποι της Α. Π.

    Γράφεις: "Τι προοπτική θέλετε Μάκη να δώσετε στο κίνημα, τι μπορεί να εμπνεύσει τους αγωνιστές της αριστεράς".

    Θέλουμε να δώσουμε την προοπτική που θεωρούμε καλύτερη για τον ελληνικό λαό. Το τι θα εμπνεύση τους αγωνιστές της αριστεράς δεν το γνωρίζω. Εμένα και τους συντρόφους μου πάντως εδώ και δεκαετίες μας εμπνέει ο αγώνας για μια καλύτερη κοινωνία με προοπτική τον σοσιαλισμό με ελευθερία & δημοκρατία...

    Γράφεις: "Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν γίνεται κόμμα εξελίσεται σύμφωνα με τις απαιτήσεις του κόσμου που εντάχθηκε στην κοινή προσπάθεια".

    Εξελίσσεται; Και ο Αλαβάνος; Οι διχαστικές του απόψεις; Η απαράδεκτη συμπεριφορά προς την Α.Π.; Εξέλιξη είναι και αυτά;

    Γράφειος: "Οι διαφωνίες είναι δεδομένες αυτό που δεν ήταν δεδομένο και εμφανίστηκε τώρα είναι τα χτυπήματα κάτω απο την ζώνη και ο Κυβερνητισμός σε κόντρα με το ίδιο το μέλλον της αριστεράς".

    Ποια κτυπήματα κάτω από τη ζώνη; Οι διαφωνίες είναι γνωστές εδώ και πολύ καιρό. Και επιτέλους ας σταματήσει το παραμύθι με τον κυβερνητισμό. Αλήθεια πως θα βελτιωθεί η ζωή του λαού; Με διαδηλώσεις και καταλήψεις; Εμείς έχουμε επιλέξει τον κοινοβουλευτικό δρόμο πολιτικής. Οποιος διαφωνεί καλά κάνει και είναι σεβαστό, αλλά εμείς έχουμε αυτή την άποψη από την εποχή του ΚΚΕ Εσωτερικού. Οποιος ονειρεύεται κατάληψη χειμερινών ανακτόρων ας το ονειρεύεται σε δικό του κόμμα. μαζί δεν μπορούμε να είμαστε...

    Μάκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  89. Ναι και κυβερνητισμός ρε παιδιά γιατί όχι, άμα είναι να ζήσουμε καλύτερα ας κυβερνήσει ο Κουβέλης. Για δείτε τι γίνεται στη Σκανδιναβία, δεν θα θέλατε να ζήσετε σε ένα τέτοιο περιβάλλον και να παλεύετε να το κάνετε καλύτερο;
    Στους θαυμαστές όμως της Σοβιετίας και του Γιαρουζέλσκι τι να πεις. Όπως λέει και ο σοφός λαός, "ξέρει ο βλάχος να φάει ψάρι";
    Παιδιά από το ΚΚΕ αφού το κόλπο με τον υπαρκτό τέλειωσε, το γυρίσατε στον αντισυστημισμό και στις απόψεις που λέγαμε στη Β Πανελλαδική πριν 40 χρόνια. Γεράσαμε και δεν ακούσαμε κάτι άλλο από σας. Καιρός να δοκιμάσετε και σεις το ψάρι. Όλο φασολάδα πια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  90. Αγαπητή Κόκκινη πιπεριά
    Μπορεί το παραμύθι του Κυβερνητισμού να τελείωσε, όμως απ ότι βλέπεις η όρεξη κάποιων να φάνε ψάρι και να σταματήσουν να τρώνε φασολάδα εξακολουθεί να καθορίζει τους συσχετισμούς δυνάμεων.

    Δεν μπορεί να μηδενίζεται η προσπάθεια χιλιάδων συντρόφων σε ολόκληρη την Ελλάδα σε πόλεις και χωριά για τη επιτυχία του ΣΥΡΙΖΑ.
    Οι ψήφοι που πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να τους ξεχωρίζει και να τις βάζει στην τσέπη κανένας βουλευτής.Το σύνολο των ψηφοδελτίων τον εξέλεξαν βουλευτή και όχι όσοι τον σταύρωσαν.

    Τον εξέλεξαν όσοι ψήφισαν σε πόλεις σε χωρία τον ΣΥΡΙΖΑ, όσοιέβαλαν σταυρό σε κάποιον υποψήφιο και η πλειοψηφία που έριξε το ψηφοδέλτιο χωρίς σταυρό.
    Όλοι αυτοί αισθάνονται πολύ άσχημα και προδωμένοι όταν κάποιοι απο αυτούς που εξελέγηκαν δηλώνουν οτι είναι ενάντια στο ΣΥΡΙΖΑ που τους έβγαλε Βουλευτή.

    Το ηθικό πρόβλημα δημιουργείται μόνο αν κάποιος το αισθάνεται, αν δεν το αισθανεται τότε δεν έχει κανένα πρόβλημα ο ίδιος.
    Σε μας μένει μόνο η απορία για την Δημοκρατία που μπορεί να επικαλούνται κάποιοι. Όπου έχουν πλειοψηφία θέλουν σεβασμό και όπου είναι μειοψηφία δεν λογαριάζουν κανέναν.
    Ηθικά εμείς έχουμε το πρόβλημα με όποιους σκέφτονται και λειτουργούν με αυτόν τον τρόπο.

    Αυτό που ζητάμε είναι η ειλικρίνια, ας βγει δημόσια ανακοίνωση με όσα λέει ο διαχειριστής της σελίδας

    "η ΠΚ μας αποφάσισε να μην φτιαχτεί και άλλο σχήμα για δυο τρεις "ανένταχτους" και να μας μπλοκάρει την όποια δράση μας."

    Αν αυτό δεν γίνει έτσι ώστε οι υπόλοιποι αριστεροί να αποκτήσουν γνώση του γεγονότος, θεωρώ ότι δεν έχουν τίμιες ηθικές και πολιτικές προθέσεις.
    Μου θυμίζουν καμαρίλα πολιτικών γραφείων που θέλουν να επιβάλουν την αδράνεια και την διαπλοκή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  91. άκου ιτεανετ. Τα πράγματα είναι απλά. Αυτοί που θέλουν την συνέχεια του Συριζα ως κόμμα και όχι ως εκλογικό σχήμα ας το κάνουν. Κανείς δεν μπορεί να υποχρεώσει κάποιον να πάρει μέρος σε κάτι που δεν το θεωρεί χρήσιμο όπως και αντίθετα αυτούς που το θεωρούν να το κάνουν με όσους το πιστεύουν. Αυτό λέει η κοινή λογική.
    Δεν υπάρχει λόγος να χαλάμε τις καρδιές μας. ή μήπως είναι δημοκρατικό να με υποχρεώσεις να κάνω κάτι που δεν το θέλω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  92. @ iteanet

    Γιατί δεν φτιάχνεις δικό σου μπλογκ, Αποστόλη;
    Για να πάρεις και την ευθύνη, όσων λες;

    Γιατί μπαίνεις σε μπλογκ, δημιουργείς καταστάσεις και βρίζεις;

    Με ποιό δικαίωμα με έβρισες στο μπλογκ του αστειάνακτα;

    Για ποιές καμαρίλες μιλάς, από εκεί που βρίσκεσαι, χωρίς να ξέρεις;
    Γιατί κρύβεσαι πίσω από μια "άρρωστη" ανωνυμία και χρησιμοποιείς συλλογικό μπλογκ για να βγάζεις τα απωθημένα σου;


    Το δικό μου όνομα, είναι γνωστό, δεν είναι κρυφό. Όσα λέω, είναι δική μου ευθύνη και φυσικά σκέπτομαι και σέβομαι το χώρο και τους συντρόφους μου.

    Γιατί οι ιδεολογικές διαφορές μας, νομίζεις ότι σου δίνουν το δικαίωμα να βρίζεις και να προσβάλλεις;

    Ποιός σου είπε ότι είσαι ο "δικαστής " ο κριτής των πάντων;

    Η ΝΑΡ;
    Αποδέχονται την ανοίκεια συμπεριφορά σου, οι εγγύς σου.
    Είσαι δημόσιο πρόσωπο ή δημόσιος λειτουργός, όπως λέμε;
    Η ένας "ανώνυμος" τυχαίος, Απόστολε;

    Εμένα θα με σέβεσαι και δεν θα με ξαναχαρακτηρίσεις. Άκουσες;

    Να δούμε ποιός είσαι και ποιός είμαι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  93. Συμφωνούμε οτι με το ζόρι δεν γίνεται τίποτα.
    Το αν θα εξελιχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ σε ενιαίο κόμμα ή όχι είναι ένα θέμα που θα το λύσει το ΣΥΡΙΖΑ.
    Μέχρις στιγμής στις αποφάσεις που έχουν παρθεί είναι να δοθούν κάρτες μέλους και όχι να γίνει ενιαίο κόμμα.
    Αυτή η απόφαση μπορεί να καταλήξει στην δημιουργία ενιαίου κόμματος ή και όχι, τίποτα δεν είναι δεδομένο.
    Η απόφαση του ΣΥΝ είναι η απόφαση που εκφράζει η πλειοψηφία του και βάση αυτής κινούμαστε.
    Η αιτία των τριβών είναι ότι υπάρχουν λειτουργίες που δεν ομολογούνται δημόσια.
    Ας πάρουν απόφαση να δημοσιοποιήσουν τις αποφάσεις τους οι διάφορες ΠΚ του ΣΥΝ και να σταματήσουν να κοροιδεύουν τον κόσμο και το κόμμα τους.
    Οι αδιαφανείς λειτουργίες και οι μηχανοραφίες εις βάρος του κόσμου της αριστεράς δεν μπορούν να συνεχιστούν.
    Η ληστρική διάθεση κάποιων στελεχών απέναντι στην αριστερά δεν μπορεί να αποτελεί το ιδεολογικό στίγμα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  94. @radical
    Tο πρόβλημα είναι αυτό ακριβώς.Το ότι είναι πολύ απλό, δηλαδή.
    Οι επιθυμούντες τη μετατροπή του ΣΥΡΙΖΑ σε κόμμα ξέρουν ότι χωρίς το κύρος (και τις ψήφους, θα έλεγα εγώ) των στελεχών της ΑΑ θα φανεί η γύμνια τους (πολιτική, στελεχική, προγραμματική).
    Άρα με μαλαγανιές (εμείς δε θέλουμε νέο κόμμα, αλλά οι άλλοι πιέζουν)ή με ανήθικες επικλήσεις της ηθικής να καταφέρουμε να κάνουμε τη δουλειά μας λάου λάου.

    Παραδείγματα της πρακτικής αυτής: Οι σταυροί των εκλογών αρχικά αποδίδονταν στις καλές σχέσεις με τα ΜΜΕ. Ένα κατ'εξοχήν υποτιμητικό για τους ψηφοφόρους της αριστεράς επιχείρημα αφού θεωρούσε ότι άγονται και φέρονται από τους μεγαλοδημοσιογράφους.
    Τώρα αυτό αποσύρθηκε. Και εγκαλούνται (από ποιους μάλιστα), παρόλο που δηλώθηκε ολοκάθαρα, δημόσια και επανειλημμένως ότι οι υποψήφιοι της ΑΑ κατεβαίνουν με μια συμμαχία, διαφωνούν κάθετα και δεν ακολουθούν προς νέο κόμμα και υπερψηφίστηκαν, εγκαλούνται γιατί ακολουθούν αυτό που προεκλογικά, δημόσια δήλωσαν και επιδοκιμάστηκε από τους ψηφοφόρους της αριστεράς. Ενώ το πρόβλημα θα πρέπει να το έχουν άλλοι που άλλα έλεγαν και άλλα προσπαθούν, με πλάγιους τρόπους) να επιβάλουν.

    Άλλο παράδειγμα: Η προκλητικά διαλυτική (με κάθε τρόπο) συμμετοχή στο δημόσιο διάλογο της ΑΑ.

    Vinotinto

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  95. Σπίθα δεν ενδιαφέρεσαι ούτε για συζήτηση ούτε για επιχειρήματα.

    Την μια μου γράφεις οτι έχω σχέση με Ρουμανία, την άλλη οτι χάρη στην μανούλα μου και τα χρήματά της υπάρχω, την άλλη οτι έχω εξοχικό κλπ.

    Απάντησε πολιτικά σε αυτά που γράφονται αν μπορείς και άφησε στον Χρυσοχοίδη τον ρόλο να βρει την ταυτότητα του κάθε μπλόγκερ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  96. Εξακολουθείς να ψεύδεσαι,να ειρωνεύεσαι, χωρίς να με ξέρεις και χωρίς λόγο.
    Επί προσωπικού το θέμα.
    άσε τις αερολογίες τις τάχα, πολιτικές, άσε τις εξυπνάδες κι τις μαγκιές.

    Καλό να προσέχεις που γράφεις, ποιόν βρίζεις, και γιατί.

    Θα τα πούμε μεταξύ μας, κανόνισε και πες μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  97. Σπίθα
    επειδή σέβομαι την σελίδα που μας φιλοξενεί δεν θα απαντήσω στις προκλήσεις σου.
    Αν μπορείς να γράψεις για κάποιο πολιτικό θέμα γράψε.
    Δεν έχουμε καμιά προσωπική διαμάχη, δεν γνωριζόμαστε και δεν έχει νόημα για κανέναν αναγνώστη αυτού του ιστολογίου, η προσπάθειά σου να μετατρέψεις κάποιες πολιτικές διαφωνίες σε ατομική βεντέτα.
    Οι αναγνώστες μπορούν να κρίνουν απο αυτά που διαβάζουν, την διαφορά στις απόψεις και την διαφορά στην νοοτροπία αντιμετώπισής αυτών των διαφορών.
    Καλή σας ημέρα
    Οι πολιτικές διαφορές διατυπώθηκαν, δεν χρειάζεται τίποτα άλλο, οι κοκορομαχίες μόνο κακό μπορούν να κάνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  98. Να πεις και στον φίλο σου, astyanakta, να μην ασχολείται με "τυμβωρυχείες" και "αρχαιοκαπηλείες", ιδεών.

    Και να σέβεται το "Εν αρχή ην ο λόγος" όχι την..."αρχαία-λογία", ανεκπαίδευτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  99. διάβαζα καιρό τις αναρτήσεις σου αλλά τέτοια συμπεριφορά δεν την περίμενα. Ούτε από εσένα ούτε από τους "φίλους" σου.

    Κάνε μου μια χάρη και ξαναδιάβασε αυτόν τον διάλογο, με τα μάτια ενός ξένου αν είναι δυνατόν, μετά από τρία χρόνια.

    Η επιθετική σας συμπεριφορά απέναντι στον αστυάνακτα, η αήθης στάση σας είναι κάτι το πρωτοφανές.

    Κι αν για να συζητήσει κάποιος κα να πάρει μέρος σε έναν διάλογο πρέπει να ξέρει βασικές αρχές πολιτικής οικονομίας, ας αφήσω κι εγώ με τη σειρά μου χώρο στους ειδικούς - κι επώνυμους.

    Ένας ανώνυμος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  100. Προς κ. Ανώνυμο των 4.02μμ.

    Τα περί πρωτοφανούς, αήθους κλπ καλύτερα ασχολίαστα.

    Όταν ο διάλογος είναι περί πολιτικής οικονομίας, ναι πρέπει κάτι να σκαμπάζουμε. Αντιστοίχως όταν πρόκειται για το περιβάλλον κ.ο.κ.
    Όπως, όταν είναι επί του Θρύλου ή της ΑΕΚ εγώ δεν μπορώ να συνεισφέρω, έτσι ακριβώς.
    Γιατί στο διάλογο συνεισφέρουμε απόψεις. Νομίζω.
    Αν δεν θέλουμε να πούμε την άποψή μας επί του θέματος, αλλά απλώς να κάνουμε το κομμάτι μας, κάνουμε καφενοκουβέντα (όχι αναγκαστικά κακό)ή συστηματικά επιδιώκουμε να διαλύσουμε τη συζήτηση (αυτό είναι κακό και το οποίο νομίζω ότι έκαναν αυτοί που υπερασπίζεστε). Τον διάχυτο εκνευρισμό θα έπρεπε να μπορείτε να τον εξηγήσετε αν όντως παρακολουθείτε συστηματικά τον διάλογο (πολύπαθο σε πολλές περιπτώσεις)σ'αυτό το χώρο.
    Vinotinto
    Υ.Γ. Στη συγκεκριμένη περίπτωση το θέμα ήταν η στάση της αριστεράς απέναντι στη διαφθορά. Τα περί γνώσεων πολιτικής οικονομίας τί ακριβώς σχέση έχουν; Μήπως μπερδευτήκατε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  101. Άσε τα κλαψουρίσματα ανώνυμε ...Αστυάνακτα. Ας πρόσεχες ...κι εδώ και όπου αλλού σε έχουν τζάσει για την υπεροψία σου και την αλαζονεία σου, ώ αρχαιολόγε κάτοχε της μοναδικής αλήθειας. Πρόσεχε που κάνεις ανασκαφές στο μέλλον - και πες και στον φίλο σου τον γεωπόνο της Φωκίδας ότι δυστυχώς γνωριζόμαστε καλά και να το σκεφτεί τρεις φορές την επομένη προτού προσπαθήσει να διαλύσει τις διαδικασίες διαλόγου "των φίλων μου". Όσες μάσκες και να φορέσετε το ύφος σας βρωμάει από μακριά και γίνεστε αντιληπτοί. Άντε τώρα στην τρύπα σας να σχεδιάσετε την νέα προβοκάτσια κατά της δημοκρατικής αριστεράς...
    Χαρήκαμε το ύφος σας και τη δειλία σας...αλλά και τις μεταμφιέσεις σας.
    Η τελευταία ήταν η καλύτερη :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  102. Αγαπητέ Γιώργο,
    με λένε Σπύρο (χρειάζεσαι επώνυμο;) μένω στην καισαριανή, δεν είμαι και δεν υπήρξα ποτέ οργανωμένος.

    Τον αστυάνακτα και τον iteanet τους έμαθα μέσα από αυτά τα σχόλια.

    Είμαι ο συντάκτης του σχολίου της 4:02 μ.μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  103. Με το τσιγκέλι σου τα βγάζουμε... άντε λοιπόν "αυτόκλητε" υπερασπιστή του κυνηγιού μαγισσών. Πες και τα υπόλοιπα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  104. Στο ξαναλέω με κάθε καλή διάθεση, και φεύγω:

    μετά από δυό τρία χρόνια, με καθαρό μυαλό και ψύχραιμα, ξαναδιάβασε όσα γράφτηκαν εδώ μέσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  105. Στο καλό! Δεν σας αρέσουν οι "φίλοι" μου δεν σας αρέσω εγώ αλλά άλλη δουλειά δεν κάνετε...όλο εδώ γύρω είσαστε. Σε τρία χρόνια τα ξαναλέμε λοιπόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  106. Ανώνυμε, Σπύρο.

    Στο διάλογο, "έτυχε" να πάρω μέρος κι' εγώ, εφόσον προκλήθηκα και ενώ προυπάρχει και μια αναίτια υβριστική συμπεριφορά εναντίον μου, από τον ανώνυμο-γνωστό iteanet.

    Επειδή το έθεσα επί προσωπικού, τότε δεν σου πέφτει λόγος.

    Έπαψε ο πολιτικός διάλογος, από κάποιο σημείο και πέρα.
    Το κατάλαβες;

    Να κοιτάξεις και τα λινκ, που έδωσα και δεν είδες- όλως τυχαίως- ή βιαζόσουν ή δεν ενδιάφερθηκες;

    Αν σε πονά η αριστερά, τις απόψεις σου δεν τις έχουμε δει, σαν ανώνυμος-Σπύρος,(γιατί όχι..?)

    Γίνεται διάλογος παντού. Υποχρεούσαι και δικαιούσαι να τις καταθέσεις.
    Ελέυθερος είσαι.

    Γιατί μετά τρία χρόνια;
    Τυχαία;

    Η επειδή τυχαίνει να έχουμε, -λέω εγώ-
    ..εκλογές;

    Και κάτι άλλο..
    1) Ο Γιώργος, τα δικά του.

    2) Εγώ δεν είμαι ο "φίλος" του Γιώργου.

    Τυχαίνει, να σχολιάζω, σαν Σπίθας και υπερασπίζομαι τον εαυτό μου και τις απόψεις μου.

    Υ.Γ.
    Θα με υπερασπίζες σε προσβολή, εναντίον μου;
    Δεν σε είδα, όταν έγινε.

    Επέτρεψέ μου, λοιπόν, όσον αφορά τα δικά μου, μη πολιτικά, σωστό είναι να μην επανέλθεις, μην ανακατεύεσαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θέλετε να βάλετε ενεργό link στο σχόλιό σας; BlogU