Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2010

Αριστερό ρεύμα ΣΥΝ: η νιρβάνα της εξουσίας



"Το τελευταίο διάστημα, αντί των πελώριων πραγματικών προβλημάτων της χώρας και της κοινωνίας, κυριαρχούν στους χώρους μας εσωστρεφή διλήμματα, που συχνά προκαλούν άγονες αντιπαραθέσεις.
Διλήμματα για το αν θα υπάρχει κάρτα μέλους του ΣΥΡΙΖΑ ή όχι,
διλήμματα για τη μετατροπή του ΣΥΡΙΖΑ ή όχι σε ενιαίο κόμμα,
διλήμματα για τις δυνατότητες ανασύνθεσης της αριστεράς,
για το «μητρώο μελών»
και μήνες τώρα στον ΣΥΝ για έκτακτο ή μη συνέδριο."*

"Στο πλαίσιο του ΣΥΡΙΖΑ οι παλιές καλές μέρες εμπιστοσύνης έχουν υποχωρήσει.
Τα βήματα συνεννόησης και ενιαίας κινηματικής δράσης που είχαν επιτευχθεί στο ΣΥΡΙΖΑ, αντί για αφετηρία μιας μεγάλης αντεπίθεσης, αρχίζουν να μοιάζουν με καλές αναμνήσεις.
Την ίδια ώρα ο ΣΥΝ δυσκολεύεται να δώσει μια νέα θετική ώθηση στο ενωτικό εγχείρημα, ενώ κινδυνεύει από τη δική του εσωστρέφεια, αλλά και την έξαρση κεντρόφυγων τάσεων."*


Εσωστρεφή διλήμματα; Άγονες αντιπαραθέσεις;

Το να μην έχεις θέσεις και κόμμα να αντιπαλέψεις την κρίση δεν είναι πρόβλημα... είναι δίλημμα για εσωστρεφείς.

Το να διαλύεται ο Συνασπισμός μέσα στον Συ(ριζα) επειδή οι αριστεριστές επιτίθενται υπονομευτικά στον ΣΥΝ και προσπαθούν να του κάνουν αφαίμαξη σε μέλη με την κάρτα και μετωπική αντίπραξη με δημιουργία κόμματος την άνοιξη στην θέση της συμμαχίας, δεν είναι πρόβλημα... είναι άγονη αντιπαράθεση.

Το γεγονός ότι επεμβαίνουν στα εσωτερικά του ΣΥΝ και αμφισβητούν το καταστατικό δικαίωμα των μελών του στην έκφραση διαφορετικής γνώμης, δεν είναι σημαντικό... είναι πλαστή εικόνα.

Το ότι ο χώρος του Συ(ριζα) από αριστερή συμμαχία έχει καταντήσει παιδική χαρά ξανανιωμένων γεροαριστεριστών ηγετίσκων που καταστρέφουν την 20ετή πορεία της ανανεωτικής και ριζοσπαστικής αριστεράς, δεν πειράζει και τόσο... αλλού είναι οι προκλήσεις.

Νομίζω απλά ότι η (εσωκομματική) εξουσία σας και η με κάθε τρόπο διατήρησή της, σας έχει πειράξει την όραση, σύντροφοι του ΑΡ... σε σημείο να μην βλέπετε μπροστά σας (και πίσω σας...)
Ότι κι αν σημαίνει αυτό...για το πρώην κοινό μας εγχείρημα, τον Συνασπισμό.

8 σχόλια:

  1. Αυτό που δεν θέλει να δει ο Σ Λαφαζάνης είναι πως η επίθεση κατά του Συν καθώς και η ρευστοποίηση του συντελείται εκ των έσω μια που τις ίδιες αντιλήψεις τις έχει και ένα κομμάτι μέσα απο τον συν. Επομένως η κρίση σε αυτόν τον χώρο ανήκει κατά κύριο λόγο στον Συν και στην ηγετική του ομάδα που είτε δεν διαθέτει συγκεκριμένο πολιτικό σχέδιο είτε εκτελεί σχέδιο που δεν το ομολογεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ακριβώς έτσι –«παιδική χαρά ξανανιωμένων γεροαριστεριστών ηγετίσκων»……και «Φέεεεετα! (νιρβάνα…). Πολύ καλή η απεικόνηση!

    Άλφα Ρο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το βέβαιο είναι ότι όλα τα παραπάνω αποτελούν κοινωνικά βλαβερό θόρυβο. Όσο πιο σύντομα εξαφανιστεί από το προσκήνιο ο ΣΥΝ, ο ΣΥΡΙΖΑ και οι υπόλοιπες αποφύσεις της "αριστερής" αφασίας, τόσο πιο γρήγορα θα απαλλάγούμε και από το νεκρόφιλο ΚΚΕ, η μόνη χαραμάδα ελπίδας προκειμένου η ελληνική κοινωνία να επινοήσει μια μορφή πολιτικής οργάνωσης που να αναμετράται σοβαρά με το στοίχημα του 21ου αιώνα: κομμουνισμός ή βαρβαρότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @radical,
    "είτε εκτελεί σχέδιο που δεν το ομολογεί"
    Αυτό είναι και το πιθανότερο
    Δεν εξηγείται αλλιώς η αφασία κάποιων στο ΑΡ
    Σαν να μην συμβαίνει τίποτα...

    Ήξερα από παλιά ότι ο σ.Λαφαζάνης ήταν "αλαβανικός".
    Σήμερα του παρέχει απλόχερα όσον χρόνο χρειάζεται για να πάρει τον συριζα στα χέρια του, μπλοκάροντας οποιαδήποτε αντίδραση από τον Συνασπισμό
    Μετά θα αναγνωρίσει την πραγματικότητα - ότι Συν δεν υπάρχει πια και αρχηγός αδιαφιλονίκητος είναι ο ...Αλέκος
    Σενάριο, έ;
    Μήπως όμως είναι αληθινό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ποιoς θα μας φυλάξει από τους φύλακες (της αριστεροσύνης του Συνασπισμού);

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γιατί εμένα δε μου φαίνεται καθόλου σενάριο αλλά οφθαλμοφανές;

    Άλφα Ρο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αλαβάνος, Λαφαζάνης, Παπακωνσταντίνου –και στο βάθος Κοτζιάς

    Άλφα Ρο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θέλετε να βάλετε ενεργό link στο σχόλιό σας; BlogU