Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

Συνέδριο ανοιχτό και δημοκρατικό ή ανεύθυνη μεθόδευση των μηχανισμών;

Απρόβλεπτη η έκβασή του αφού σήμερα δεν υπάρχει κανείς που να μπορεί να εγγυηθεί την δημοκρατικότητά του...



[congress1.PNG]




7 σχόλια:

  1. Τελειώνετε με τα εσωτερικά σας. Ο κόσμος περιμένει στήριξη από τον ΣΥΝ. Στην αγορά χύνεται αίμα.
    Οι τράπεζες θα βάλουν κόσμο στην φυλακή. Τα οικονομικά αδιέξοδα ήδη έχουν τα πρώτα θύματα (αυτοκτονίες)
    Ο φοροεισπρακτικός μηχανισμός θα πέσει σαν λαίλαπα όχι εκεί που πρέπει αλλά στους τελειωμένους.
    ΔΕΝ υπάρχει χρόνος.
    ΘΕΣΕΙΣ εδώ και τώρα,
    Εκτος και αν έχει παρθεί απόφαση ότι αυτά δεν αφορούν τον ΣΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μάλιστα. Ε ας μείνουμε λοιπόν με την σημερινή λειτουργία που "εγγυάται" την δημοκρατικότητα.
    Οσο για τους μηχανισμούς που αναφέρεις, αυτοί ακριβώς είναι που δεν θέλουν το συνέδριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κάνεις κάτι ερωτήσεις, Γιώργο..
    Δεν έχει η αριστερά μηχανισμούς.
    Έχει αυτοματοποιημένο σύστημα για έκτακτα συνέδρια, στελεχοδικεία, επιστολές και τα λοιπά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @yiannis63,
    ούτε η σημερινή κατάσταση έχει σχέση με την δημοκρατία ούτε ένα συνέδριο χωρίς προϋποθέσεις σύνθεσης.
    Τέτοια συνέδρια έχουμε ζήσει πολλά - όπως το τελευταίο διαρκές (στημένο 100%)
    Όταν τον Ιούνιο Ιούλιο ζητούσαμε συνέδριο - πριν συνέλθουν οι μηχανισμοί, και σαν άμεση αντίδραση στην ήττα - όλοι κωφεύανε κι ακολουθούσαν πιστά τους αρχηγούς τους.
    Όταν καλέσαμε τον Τσίπρα να παραιτηθεί μαζί με τον Αλαβάνο για να αναλάβει τις ευθύνες του και να οδηγήσει υποχρεωτικά το κόμμα σε διαδικασίες εκτιμήσεων για τις αιτίες της ήττας, έκανε τον καπετάνιο σε φουρτούνα...
    Ύστερα, όταν μετρούσαν τα κουκιά τους άρχισαν να σκέφτονται άλλο ένα διαρκές (δηλαδή στημένο) συνέδριο από το οποίο μας "έσωσαν" οι εκλογές.
    Τώρα που η κατάσταση είναι πολωμένη και όλοι εναντίον όλων, τι θα εξυπηρετήσει ένα συνέδριο χωρίς να προηγηθεί μια στοιχειώδης συνεννόηση;
    Προφανώς ένα ξεκαθάρισμα και κάνα δυο διασπάσεις. Όταν δεν μπορεί ρεύμα και πτέρυγα να επικαιροποιήσουν το κοινό τους συμβόλαιο, όταν το ρεύμα δεν έχει καν συνοχή και η πτέρυγα ενιαία στάση, προφανώς το συνέδριο ευνοεί τον Τσίπρα και την νέα τάση των προεδρικών - αντί να είναι μια ευκαιρία για τα μέλη...
    Έχουμε κάνει και αντιπρόσωποι, μιλήσαμε με κλήρωση το μεσημέρι που όλοι είχαν πάει για φαγητό και πνιγήκαμε ανάμεσα στις λίστες των τάσεων - τέτοια συνέδρια είναι κοροϊδία και με τέτοια πόλωση γίνονται αρένες καταγγελίας του εσωτερικού εχθρού και ξεκαθαρισμάτων.
    Ποιός μπορεί να εγγυηθεί τις διαδικασίες του συνεδρίου και την δημοκρατικότητα χωρίς κανένα κοινά αποδεκτό πλαίσιο;
    Κατά την γνώμη μου κανείς!

    Παρόλα αυτά θα δώσουμε κι αυτήν την μάχη με τις καλύτερες προθέσεις αλλά χωρίς καμία αυταπάτη - θα ηταν θαύμα ειδικά σε αυτήν την συγκυρία να γίνει και δημοκρατικό συνέδριο("ούτε ο Ιησούς Χριστός.." που λέει κι ο ακατανόμαστος).
    Δεν ξέρουμε πως θα μπούμε και πως θα βγούμε...
    Αλλά και θα μπούμε και θα βγούμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τεκμηριωμένη η απάντησή ου Γιώργο.

    Αλλά εκείνο το ΤΣΙΠ! ΤΣΙΠ! Στο σκίτσο είναι «όλα τα λεφτά»….

    Άλφα Ρο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Επανέρχομαι. Καμία συνεννόηση και με κανέναν. Επικαιροποίηση συμβολαίου του Αρ.ρεύματος με την πτέρυγα; Μα δεν καταλαβαίνεις επιτέλους ότι οι σκληροί πυρήνες αυτών των μηχανισμών ευθύνονται αποκλειστικά για τα φαινόμενα παραλυσίας. Ανίκανο το Αριστερό ρεύμα να διαχειρισθεί ιδεολογικά και επί της ουσίας πρακτικά την πορεία του κόμματος. Εχει εξελιχθεί σε ένα απλό μηχανισμό διαχείρησης μια ανούσιας για την Αριστερά εσωκομματικής καθημερινότητας. Εχει κλείσει τις πόρτες σε νέες, ανατρεπτικές ιδέες.
    Από την άλλη πλευρά ο σκληρός πυρήνας της πτέρυγας συνεχίζει να μιλάει εξ ονόματος χιλάδων μελών της, οι οποίοι ανέχονται να τους εκπροσωπούν προς τα έξω στελέχη που αυτοπροσδιορίζονται από τις προσωπικές τους ορέξεις στην Πολιτική Γραμματεία και σε προσωπικές πρωτοβουλίες που ντροπιάζουν ακόμα και την τάση τους. Καμία συνενόηση και με κανέναν λοιπόν. Η μόνη συνενόηση θα είναι μεταξυ των απλών μελών και μακάρι να φτιαχθεί συγκεκριμένη πλατφόρμα επ άυτού. Στόχος μας πρέπει να είναι η διάλυση αυτών των μηχανισμών. Οσοι στοιχηθούν σαν στρατιωτάκια πίσω από αυτούς, αναλαμβάνουν στο ακέραιο την ευθύνη μιας πιθανής αποτυχίας του συνεδρίου. Να ακούσουμε όλοι την φωνή της βάσης, που θέλει ριζικές αλλαγές στην λειτουργία του κόμματος. Να μιλήσουμε πολιτικά και όχι διαχειριστικά. Γιατί τόσος φόβος στο να ξαναμοιραστεί η τράπουλα; Οι χιλιάδες σύντροφοι που συμμετέχουμε στον ΣΥΝ δεν έχουμε ψηφίσει και δεν έχουμε δώσει νομιμοποίηση σε κανένα "συμβόλαιο" μεταξύ των τάσεων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @yiannis63, συμφωνώ με τον πυρήνα της σκέψης σου
    Ας προσπαθήσουν λοιπόν τα μέλη
    Ας ορθώσουν την φωνή τους
    Ανεξάρτητα, εκτός μηχανισμών
    Θα είμαστε εκεί (εάν τελικά γίνει συνέδριο) και θα το δούμε

    Αν θυμάσαι το καλοκαίρι είχες αμφιβολίες για την καμπάνια που κάναμε για το έκτακτο
    Τώρα έχω εγώ αμφιβολίες
    Οι μηχανισμοί δεν παίζονται
    Προσωπικά νοιώθω εγκλωβισμένος
    Όπως είναι ο Συν σήμερα ούτε μπρός πάει ούτε πίσω
    Δυστυχώς

    Ας δούμε όμως τι μπορούν να καταφέρουν τα μέλη...
    (προσωπικά πιστεύω πιο πολύ σε μια νέα προσπάθεια - ή νέες προσπάθειες - από συλλογικότητες που συμφωνούν στα βασικά μεταξύ τους. Το καλοκαίρι πίστευα ότι κάτι τέτοιο υπάρχει σαν βάση - δεν το πιστεύω πια - έχουμε βαθειές και αγεφύρωτες αντιθέσεις και καλό είναι να τελειώσει εδώ η ταλαιπωρία της δήθεν συγκατοίκησης και του κοινού συμβολαίου. Κι όταν λέω επιβεβαίωση - τουλάχιστον από τις ιδρυτικές τάσεις, το λέω γιατί το έχουν ξεσκίσει και δεν το παραδέχονται)

    Μακάρι να αντισταθούν τα μέλη, μακάρι... αλλά κι αυτά για αρχηγούς και μεσσίες ψάχνουν... γαι στοιχίσεις και παρατάξεις.

    Δεν είναι απογοήτευση - διαπίστωση είναι. Η λύση; ιδεολογικά συναφείς συλλογικότητες από τη μια - συνεργασίες στα ελάχιστα από την άλλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θέλετε να βάλετε ενεργό link στο σχόλιό σας; BlogU