Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2010

Ό,τι κλέψαμε, κλέψαμε;



Εμείς οι αριστεροί/ές είμαστε πολύ κύριοι (και κυρίες)...

Βάζουμε πλάτη να βρούμε πολιτικές διεξόδου από την κρίση (και καλά κάνουμε), ζητάμε αναθεώρηση (ή άλλοι και ...κατάργηση) του συμφώνου σταθερότητας, τρέχουμε να βρούμε τρόπους εγγυήσεων ώστε τα βάρη να κατανεμηθούν όσο πιο δίκαια γίνεται και να εξασφαλιστεί κάποια "αναπτυξιακή" προοπτική...
Όμως "τα εγκλήματα του δικομματισμού και της κλεπτοκρατίας στην απαξίωση και καταλήστευση της χώρας έχουν παραγραφεί και βασικός στόχος του κινήματος είναι το σύμφωνο σταθερότητας!" όπως γράφει και ο Δ.Χρήστου στο προηγούμενο ποστ.

Τι έγινε; Τους τα χαρίζουμε;
Δεν πρέπει η αριστερά ως κατ΄εξοχήν εκφραστής της κοινωνικής δικαιοσύνης να περιγράψει πως θα ανακτήσει η κοινωνία μας ότι αφαίρεσε η κλεπτοκρατία; Να δείξει τους τρόπους να πάρουμε πίσω τα κλεμμένα του δικομματισμού με έρευνα και λεπτομερείς προτάσεις για το "που πήγαν τα λεφτά" και πως θα τα πάρουμε πίσω;
Ο "μεγάλος συνασπισμός" ΛΑΟΣ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ όσον αφορά το ποιος θα πληρώσει την κρίση, είναι αποκαλυπτικός: όλοι αυτοί ήταν στο κόλπο δεκαετίες τώρα. Δεν θα πληρώσει κανείς τους;

Και κάτι ακόμη:
Πότε τα συνδικάτα του δημοσίου τομέα θα αναλάβουν την κοινωνική ευθύνη που τους αναλογεί; Είναι δυνατόν να θεωρούν μέλη τους όλους εκείνους τους επίορκους υπαλλήλους που τσέπωσαν τον παραγόμενο πλούτο και ζημίωσαν το δημόσιο με τεράστια ποσά; Τους γνωρίζουν πολύ καλά - γιατί δεν τους αποκαλύπτουν; Είναι συνδικάτα, είναι απλά συντεχνίες ή μήπως πρόκειται για μαφίες;
Και τα μέλη της αριστεράς - που έχει ιδιαίτερη δύναμη στα συνδικάτα του δημόσιου τομέα - τι κάνουν; Έχουν παραγράψει κι αυτά τα εγκλήματα του δικομματισμού επειδή φορείς τους είναι φυσικά πρόσωπα που έχουν κάθε μέρα δίπλα τους και δεν θέλουν να τα καταγγείλουν για να μην γίνουν ...χαφιέδες;

Έ, λοιπόν είμαστε πολύ κύριοι (και κυρίες)...

Δείτε:

Κώστας Χαϊνάς:"Όταν εστιάζεις στο σύμφωνο σταθερότητας θεωρώντας το υπεύθυνο για όλα τα δεινά, βγάζεις λάδι ουσιαστικά την εδώ και δεκαετίες πολιτική του δικομματισμού. Αυτή η πολιτική έφτασε το δημόσιο χρέος και τα ελλείμματα στο σημερινό επίπεδο και όχι το σύμφωνο σταθερότητας.
Όταν δεν μιλάς για τα σπάταλο πελατειακό μας κράτος, αποκρύβεις τις πολιτικές που δίνουν χώρο στα κάθε είδους αρπακτικά να κατατρώνε κάθε χρόνο το δημόσιο χρήμα και να καταχρεώνουν τη χώρα.
Όταν συμπαρατάσσεσαι σήμερα με την κάθε συντεχνία που διασφάλισε στο παρελθόν κάποια προνόμια και θέλει να συνεχίσει να τα έχει εις βάρος της υπόλοιπης κοινωνίας, συμφωνείς ουσιαστικά με τις πολιτικές που χάρισαν αυτά τα προνόμια στις συγκεκριμένες συντεχνίες. Και ταυτόχρονα καταδικάζεις τους κοινωνικά αποκλεισμένους, – τους οποίους υποτίθεται ότι υπερασπίζεσαι - να συνεχίσουν να ζουν στο περιθώριο, αφού ο χώρος είναι κατειλημμένος και τους πόρους τους απομυζούν τα τρωκτικά, οι επιτήδειοι και οι οικονομικά ισχυροί."
(όλο το άρθρο εδώ)

12 σχόλια:

  1. Αγαπητέ πρώην το πάλαι ποτέ Σύντροφε!

    Η Αριστερά όσο φοβάται να μη θεωρηθεί δεκανίκι του δικομματισμού τόσο θα παραμένει ανίκανη να προσφέρει στο δοκιμαζόμενο Ελληνικό Λαό και φυσικά θα παίρνει πάντα την ανάλογη εκλογική απάντηση!

    Το φέρτε πίσω τα λεφτά είναι παρηγοριά στον άρρωστο μέχρι να του βγει η ψυχή του!

    Υ.Γ.1 Και να μη ξεχνά η Αριστερά: Όταν της προσέφεραν την απλή αναλογική, προτίμησε τα ντολμαδάκια της Μαρίκας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Νομίζω, οτι η ηγεσία της ανανεωτικής αριστεράς, ανέφερε, ότι θα κάνει μέτωπο με τα εργατικά συνδικάτα, για να μην περάσουν τα αντιλαΐκά μέτρα.

    Καλό ή κακό;
    ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εμένα,Γιώργο, μην με μπλέκεις!
    Ενίοτε, είμαι Α.Ε, ενίοτε Δημοσίου, μα ουδέποτε έφαγα ντολμαδάκια!

    Κατά το πως τους συμφέρει, μας βάζουν μια ταμπέλα, και μας δαχτυλοδείχνουν!

    Οι αδέκαστοι, αδιάφθοροι και έντιμοι, συμπολίτες μας, συναγωνιστές και πάει λέγοντας..:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Με την ταραμοσαλάτα στο στόμα, αρχίσατε τα κινήματα και τις ιστορίες με κλέφτες. Καλή άνοιξη σύντροφοι, εκεί που οι άλλοι λένε καλή Σαρακοστή. Αν δεν το καταλάβατε όλα ανοίγουν.
    όσο για σένα Σπίθα:\
    "ένορκοι πληρωμένοι θα σε κρίνουν".
    καλησπέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ leo
    Μπαα..δεν το βλέπω !
    " το σύστημα είναι δύσκαμπτο, και όσο να φαντάζει άτρωτο, την παθαίνει, από τους ερασιτέχνες "

    Δεν θυμάμαι, ποιός τόχει πει, αλλά θα βελτιώσω τα στιχάκια μου.

    Τίποτα δεν σβήνει..την σπίθα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μ'ενδιαφέρει, να μου φύγει το κρύωμα, Γιώργο.
    Επιτυχία και αποτυχία..χμμ.
    Τις έχω διαγράψει, αυτές τις λέξεις, ειλικρινά.

    Κερνάω αντιβίωση και αυτό για τον leo,
    Είχαμε μια σχετική συζήτηση, αλλά δένει με όλα τα σημερινά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δυστυχώς Γιώργο.
    Οτι κλέψανε, κλέψανε.
    Αυτό δεν αλλάζει, όσο και αν οι πρώτοι που φωνάζουνε να πιάσουμε τους κλέφτες, είναι οι κλέφτες.

    Για μένα προέχει σ'αυτή την συζήτηση η ομολογία της ενοχής και της συνενοχής.

    Οχι η προσωπική, που και αυτή υπάρχει, αλλά η πολιτική.
    Η ομολογία της ενοχής της Αριστεράς μας.
    Ξέραμε τι συνέβαινε.
    Ξέραμε ότι το ΠΑΣΟΚ του 80, απετέλεσε την χειρότερη πληγή για την ελληνική κοινωνία, επειδή κατάφερε μέσα από την αναγνώριση της Εθνικής Αντίστασης και τις επιδοτήσεις προς τα λαικά στρώματα, να "υποστείλει" δια παντός την σημαία του "ήθους" που μέχρι τότε κουβαλούσε με περηφάνεια η Δημοκρατική Παράταξη.
    Ξέραμε αλλά δεν τολμούσαμε να διαφοροποιηθούμε και σιγά-σιγά αφομοιωθήκαμε στο πνεύμα της.
    Στους χώρους που είχαμε ρόλο εξουσίας και στο μέτρο που μας αναλογούσε.
    Στους Δήμους και στα συνδικάτα, στις ποσοστώσεις στις προσλήψεις σε κάποιες περιπτώσεις.
    Θυμάμαι το 81, που για πρώτη φορά μας ήρθε στον Φοιτητικό Σύλλογο η πρόταση να προτείνουμε και μείς έναν αριθμό, ανάλογο με τα ποσοστά μας, στην διαλογή των δελτίων του ΠΡΟΠΟ.
    Μάλιστα πήγα και γώ μια ή δύο φορές.
    Τότε άρχισε Γιώργο το σύστημα της κλοπής να μετατρέπεται από καταγγελόμενο ιστορικό της Δεξιάς, σε "συνενοχή και συμμετοχή" όλου του πολιτικού συστήματος.
    Τότε ξεπήδησε η φριχτότερη εικόνα του. Οι πρασινοφρουροί και ιδιαίτερα οι Αυριανιστές.
    Τότε άρχισαν οι Δήμαρχοι να διορίζουν, να καλύπτουν τους αυθαιρέτους οικιστές, να βάζουν πλάτη στην καταπάτηση και στην αδιαφορία τουλάχιστον στο οικολογικό έγκλημα των πυρκαγιών.
    Κανείς δεν ήξερε ποτέ ποιός έκαιγε την Πεντέλη κανείς δεν ήξερε ποιός έχτιζε την Νέα Μάκρη, την Λούτσα, το Δασκαλειό, την Ανάβυσο.
    Κανείς και πρώτος απ'όλους ο Πάγκαλος, φυσικά, ο οποίος μέχρι σήμερα δεν έχει μάθει ποιός και τί.

    Η Αριστερά, Γιώργο πρέπει να ματώσει, στα εγκλήματα της σιωπής της και της συνενοχής της.
    Πρέπει να ματώσει επειδή αυτή είναι η μόνη που μπορεί να πάρει τις ευθύνες της.
    Οι άλλες πολιτικές δυνάμεις, δεν είδαν τίποτε, δεν ξέρουν τίποτε.

    Εμένα όμως δεν με ενδιαφέρει να πιάσω τους κλέφτες, αλλά να πιάσω ΕΜΑΣ,που ακόμη και στο ρόλο του τσιλιαδόρου, μέσα από τις δημόσιες υπηρεσίες, κάναμε πλάτη και μερικές φορές απλώσαμε πάνω στα εγκλήματα τον μανδύα της αριστεράς και τα κρύψαμε.

    Ισως ανάμεσα στα ονόματα αυτής της αριστεράς ,εκτός από το ανοικτή, το λογική, να παίζει και το αριστερά της ενοχής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σπίθα ευχαριστώ για το link θα το μελετήσω, το ξέρεις το θέμα, θα πρέπει να μου κάνεις κάνα μάθημα από κοντά όμως.
    Τώρα Κωστή αυτό με το ΠΡΟΠΟ δεν το θυμάμαι, αλλά έτσι θάναι, καλά το βάζεις. Σε μια εποχή που δεν πέρναγε λάθρα ούτε μια δήλωση κάποιου απίθανου στο Τσιμπουκτού, η Αριστερά δεν είχε κουβέντα για τα όργια της συναλλαγής του Αντρέα και των υπολοίπων. Αντιθέτως ακούγαμε συνεχώς ότι το θέμα δεν είναι η διαφθορά αλλά......
    Ο Σημίτης νομιμοποίησε την κατάσταση με τα φούμαρα της ισχυρής Ελλάδας, κρύβοντας το παραγματικό χρέος και εξαχριώνοντας τους λεγόμενους εκσυγχρονιστές. Και τότε πάλι η καθ' ημάς Αριστερά, οχι μόνο τσιμουδιά αλλά και ρεβεράντζες και Ευρώπες κλπ.Μετά Κωστάκης και τέλος. Τώρα τι γίνεται;
    Η μεγαλύτερη αμαρτία της Αριστεράς είναι ο λαικισμός της. Αλλά για να πας κόντρα στο ρεύμα, για να δηλώσεις ότι η μάζα διαπλάθεται από τους λαοπλάνους και διαφθείρεται πρέπει νάσαι και καθαρός και νάχεις και καρύδια. Δεν τάχαμε και παρόλη την ξεφτίλα του δικομματισμού δεν καταφέρνουμε σαν Αριστερά να μαζέψουμε ένα 12% και κυρίως δεν έχουμε βαρύτητα μέσα στην κονωνία. Σε άλλες πραγματικά δύσκολες εποχές ο λόγος της ΕΔΑ είχε μεγαλύτερη βαρύτητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_1_17/02/2010_390998

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θέλετε να βάλετε ενεργό link στο σχόλιό σας; BlogU