Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010

Βαρύ πολιτικό ολίσθημα




Πήραμε πριν από λίγο την παρακάτω καταγγελία και την δημοσιεύουμε:

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ

Η Επιτροπή Αγώνα για την Προστασία του Πεδίου του Άρεως καταγγέλλει το ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος πραγματοποιεί συγκέντρωση στο γήπεδο του Πανελληνίου Γυμναστικού Συλλόγου την Πέμπτη 18 -2- 2010.

Είναι γνωστό ότι εδώ και 11 χρόνια ο Πανελλήνιος ,υπό την προεδρία Κυριακού κόβει δέντρα και χτίζει παράνομα κτήρια μέσα στο Πεδίο του Άρεως.
Τα 5 τελεσίδικα πρωτόκολλα κατεδάφισης που υπάρχουν και οι αγώνες των κατοίκων ενάντια στις παράνομες επεκτάσεις του Πανελληνίου είναι γνωστά.

Οποιαδήποτε εκδήλωση επίσημου φορέα μέσα στα παράνομα κτήρια είναι μια ντε φάκτο νομιμοποίηση τους.

Επί σειρά ετών έχουν καταγγελθεί όλες οι παρουσίες πολιτικών, δημάρχων, βουλευτών και υπουργών των κυβερνητικών σχηματισμών στις φιέστες του Κυριακού στα παράνομα και αυθαίρετα κτήρια.
Τώρα έχουμε ακόμα μία απόπειρα νομιμοποίησης των αυθαιρεσιών στο χώρο εκ μέρους του Κυριακού με την συναίνεση και την υπογραφή του ΣΥΡΙΖΑ.
Προς τι λοιπόν η παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας της Επιτροπής μας ενάντια στις παρανομίες του Κυριακού.
Η υποκρισία σε αυτό τον πολιτικό χώρο περισσεύει.

Σύντομο σχόλιο: Όποιος βιάζεται σκοντάφτει...
Την περίοδο αυτή παίζονται πολλά. Στην βιασύνη τους οι προεδρικοί του ΣΥΝ να προλάβουν τον Αλαβάνο, εξαγγέλλουν ...περιοδείες Τσίπρα στην Ευρώπη κατά του συμφώνου σταθερότητας και εκδηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ στην ημεδαπή όπου τον αποκλείουν από ομιλητή. Σε ένα τετραήμερο πυκνό από εκδηλώσεις της ανανεωτικής αριστεράς έπρεπε επίσης να χωθεί ενδιάμεσα η σχετική εκδήλωση - και μην βρίσκοντας διαθέσιμο χώρο ...έγινε κι η μ...κία.
Τώρα ποιος θα την πληρώσει, θα δούμε. Αλλά αφήστε τουλάχιστον το κίνημα ήσυχο, βρε παιδιά. Μην γκρεμίζετε στην φούρια σας για την εσωκομματική εξουσία ότι χτίζουμε...


Δείτε σχετικά :

# Κατηγορούμενοι οι πολίτες και όχι οι καταπατητές
(ανακοίνωση της Ανοιχτής Πόλης, 14/09/2009)

Την Τετάρτη 16 Σεπτέμβρη*, δικάζονται με την κατηγορία της «απείθειας κατά της αρχής», τρεις ενεργοί πολίτες, ο Θοδωρής Κοκκινάκης, ο Αχιλλέας Σάιντ και η Μαρίνα Βήχου, πρώην δημοτική σύμβουλος 6ου διαμερίσματος, που είχαν συλληφθεί κατά τη διάρκεια κινητοποίησης, που πραγματοποιήθηκε τον Απρίλιο του 2007 στο επί χρόνια παράνομα καταπατημένο από τον Πανελλήνιο του κ. Κυριακού, τμήμα του Πεδίου του Άρεως.

Η Ανοιχτή Πόλη, τάσσεται στο πλευρό των κατοίκων που σύρονται στα δικαστήρια επειδή έπραξαν το αυτονόητο και υπερασπίστηκαν το πάρκο και το δημόσιο συμφέρον έναντι ιδιωτικών συμφερόντων.

Ζητάμε την άμεση παύση κάθε δίωξης.
Παράλληλα απαιτούμε να σταματήσει η απαράδεκτη πρακτική, όλο και συχνότερα πολίτες και συλλογικότητες που αγωνίζονται για ζητήματα περιβάλλοντος και ελεύθερων χώρων να βρίσκονται αντιμέτωποι με τις δυνάμεις καταστολής και να σύρονται στα δικαστήρια.

Σε μια πόλη που όλοι πια συνηθίζουν να μιλούν για την ανάγκη προστασίας και αύξησης του πρασίνου, καλούμε τους αρμόδιους φορείς, τον Δήμο και την Υπερνομαρχία, να αποδείξουν το σεβασμό τους στη νομιμότητα και τις ανάγκες της πόλης, εφαρμόζοντας επιτέλους τα 5 πρωτόκολλα κατεδάφισης των παράνομων επεκτάσεων του Πανελληνίου, προκειμένου να αποδοθεί το Πεδίον του Άρεως στους κατοίκους της Αθήνας.

* Η δίκη έχει οριστεί γιά τις αρχές του Ιούνη και παραπεμπόμαστε με την κατηγορία της απείθειας κατά της αρχής γιατί δεν συμμορφωθήκαμε προς τις υποδείξεις της αστυνομίας να σταματήσουμε τη δεντροφύτευση και να παραδώσουμε στους μπάτσους τις τσάπες μας / Mαρίνα Βήχου

# Και από το tvxs: Για το τέλος της συμμετοχής της στα τεκταινόμενα του ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο η πρώην διαμερισματική σύμβουλος της Ανοιχτής Πόλης και μέλος της Επιτροπής Αγώνα, Μαρίνα Βήχου, καθώς όπως αναφέρει σε δική της ανακοίνωση: “τυχαίνει να είμαι η μία από τους τρεις που διώκονται γιά την "παράνομη δεντροφύτευση" και ακόμα δεν έχω απωλέσει τη μνήμη μου”.

4 σχόλια:

  1. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6μ.μ. ΞΕΝ.IMPERIAL[πλ.Καραισκακη]ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΑΝ.ΠΤΕΡΥΓΑΣ.ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΑΙ ΟΜΙΛΗΤΕΣ ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ. mike

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι νέα από Αθήνα; Πώς ήταν η εκδήλωση για την οικονομία; Προκύπτει εναλλακτική αριστερή πρόταση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Υπομονή Πολυβώτη, χρειάζεται περαιτέρω επεξεργασία των απόψεων στο διήμερο - δεν συγκλίνουν υποχρεωτικά... (στο μεταξύ μια περίληψη έχει σήμερα η Αυγή)
    Θα προσπαθήσω να τις δημοσιεύσω όλες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θέλετε να βάλετε ενεργό link στο σχόλιό σας; BlogU