Τρίτη 16 Μαρτίου 2010

Στο μεταξύ στον Συνασπισμό...


"Από τις 22/02/10 καταθέσαμε στην Επιτροπή Θέσεων το 12σέλιδο της Απόφασης της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης της Ανανεωτικής Πτέρυγας (18-19/02/10). Στο κείμενο αυτό περιλαμβάνονταν όλες οι θέσεις σε συνεπτυγμένη μορφή, τις οποίες επεξεργασμένες παρουσιάσαμε με το κατατεθημένο 36σέλιδο στην ΚΠΕ.

Η πλειοψηφία όμως της Επιτροπής Θέσεων δεν έδωσε καμία σχεδόν σημασία στο εγκαίρως κατατεθέν κείμενό μας, γιατί από την αρχή το πρόβλημά της ήταν τι θα γίνει με το αναμενόμενο κείμενο από την πλευρά του σ. Π. Λαφαζάνη, που εξ αντικειμένου έθετε μείζον πρόβλημα στη …συνοχή της πλειοψηφίας που ηγείται του κόμματος. Και αυτό παρά το γεγονός ότι τονίσαμε ότι έχουμε και θέτουμε τις απόψεις μας στα κομβικά ζητήματα, που τίθενται στο Έκτακτο Συνέδριο..."

[aπό την δευτερολογία του Δημήτρη Χατζησωκράτη στην συνεδρίαση της ΚΠΕ του Συνασπισμού για τις Θέσεις του ΣΥΝεδρίου...]

Δεν έχω δει πιο δυσκοίλιο και ανοργασμικό κόμμα από τον Συνασπισμό της "αριστερής στροφής". Αποφασίστε ρε σύντροφοι επιτέλους!

Μέσα στον αριστερίστικο Συριζα-κόμμα ή έξω; Μέσα στην ΕΕ ή έξω; Εξέγερση ή αριστερές μεταρρυθμίσεις; Δημοψήφισμα για το σύμφωνο σταθερότητας ή καταπολέμηση της διαφθοράς; Εθνικοποιήσεις των τραπεζών ή αγώνας για δικαιότερη κατανομή των βαρών; Αντισυστημισμός ή προτάσεις; Για την χρεωκοπία φταίει η ΕΕ ή το πελατειακό κράτος; Για την έξοδο από την κρίση χρειάζεται κατάργηση του ευρώ ή παραγωγική έξοδος από τον καταναλωτισμό και την λιτότητα-υπερχρέωση; Ποιες είναι οι αιχμές του δόρατος της αριστεράς; Γιατί πέφτετε ακόμη και στις δημοσκοπήσεις; Τι μαγειρεύει η κουζίνα του αριστερού ρεύματος; Γιατί γίνεται τελικά το Έκτακτο συνέδριο; Τι έχετε να χωρίσετε μεταξύ σας εκτός από την κοινοβουλευτική επιχορήγηση; Πότε θα αποφασίσετε να πείτε στον κόσμο δυο καθαρές κουβέντες; Δεν το βλέπετε ότι ...here comes the rain again;

Ακούστε και τις παραινέσεις της σ. Annie Lenox... :



10 σχόλια:

  1. Η πολιτική ατολμία είναι συνέπεια της πολιτικής θολούρας και του προσωπικού βολέματος των ηγετών. Αν κάτι κράτησα από τις θέσεις της ανανεωτικής είναι ότι το κόμμα δεν λειτουργεί και οι αποφάσεις έρχονται από τα πάνω. Δεν είναι νέο, ούτε δύσκολο να το καταλάβεις. ΑΠλά η έλλειψη συμπαγούς θεωρίας και σαφούς στρατηγικής βγάζει το κόμμα γυμνό μπροστά στις εξελίξεις. Εκεί λοιπόν οι κορώνες και ο αριστερός βερμπαλισμός χρησιμοποιούνται για να κρυφεί η πολιτική γύμνια. Ε πως να κρυφτεί σύντροφοι, γυμνοί είσαστε όχι κουφοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν συζητάνε, καν.
    Εκτός τόπου χρόνου, οι άνθρωποι.

    Ποιό κόμμα. Leo;
    Χάος, επικρατεί, μεταξύ των διχασμένου ρεύματος και των προεδρικών.

    Μόνο η Ανανεωτική Πτέρυγα, έχει θέσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πάμε για σοβαρές πολιτικές ανακατατάξεις κατά την γνώμη μου.
    Η προσφυγή στο ΔΝΤ, θα έχει συνέπειες και στην σχέση μας με την ΕΕ και είναι μάλλον μονόδρομος, ακόμη και αν εν τω μεταξύ δοκιμασθεί κάποια μισολύση όπως οι διμερείς διευκολύνσεις για δανεισμό.
    Κάποια στιγμή συντομώτερα ή αργότερα φέτος θα προσφύγουμε στο ΔΝΤ.
    Σε μια τέτοια περίπτωση θα πάμε για κυβέρνηση εθνικής ενότητας.
    Μια τε΄τοια εξέλιξη θα πρέπει να μας απασχολήσει και προφανώς ο ΣΥΝ θα διαλυθεί.
    Από την διάλυση θα προκύψουν ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΑΠ.

    Καλό είναι η τελευταία να συζητήσει τι κάνουμε.

    Θα πρότεινα να ανακοινώσει μονομερώς προς τους πιστωτές μας έναν διακανονισμό "χρόνου αποπληρωμής" είτε "ρυθμού αποπληρωμής", δηλαδή, είτε τα χρέη θα σταματήσουμε να τα αποπληρώνουμε κατά δύο έτη και μετά θα τα ξαναπληρώσουμε είτε θα αποπληρώνουμε σε κάθε δικαιούχο το 70% ας πούμε των χρεών και το υπόλοιπο 30% θα το πληρώνουμε μετά από τρία χρόνια, ας πούμε.
    Πιστεύω ότι η χώρα πρέπει να κάνει "πολιτική", έτσι ώστε να δόσει διέξοδο και σε ένα πρόβλημα που έχουν και άλλες χώρες , αλλά και οι απλοί πολίτες άλλων χωρών.

    Μπορεί το πρόβλημα να είναι ότι τα εργαλεία που ξέρει ο κόσμος, είναι αρκετα΄άκαμπτα και "άσπρο μαύρο", "στάση πληρωμών" ή "όχι στάση πληρωμών", το ενδιάμεσο δεν υπάρχει και ενδεχομένως -δεν τα ξέρω καλά τα νομισματικά- μια τέτοια πρόταση να είναι και η λύση για τα κρατικά χρέη ακόμη και χωρών όπως η Βρετανία και οι ΗΠΑ , που έχουν κολοσιαία χρέη τα οποία είναι απίθανο ότι θα αποπληρωθούν ποτέ.
    Ακόμη και η Γερμανία που χρωστάει 1,6 τρίς , υπολογίζουν οι ίδιοι οι Γερμανοί ότι θα χρειαζόταν 100 χρόνια για να το αποπληρώσουν. Προφανώς οι Βρετανοί χρειάζονται 200 χρόνια και οι ΗΠΑ ακόμη περισσότερα.
    Νομίζω ότι πρέπει να το συζητήσουμε σε μια τέτοια βάση το θέμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σπίθα, Κοstis
    Γιαυτό η ΑΑ πρέπει να μείνει συμπαγής να επεξεργάζεται τις θέσεις της και να περιμένει. Ούτε συνέδριο θα γίνει τουλάχιστον το 2010.Το ρεύμα χάθηκε στο ρεύμα της ιντριγκας κάτω από τις γέφυρες της ισορροπίας. Δεν χρειάζεται να φύγει κανείς από τον ΣΥΝ, φεύγει μόνος του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Είναι αυτό που λέμε leo, "μούφυγε ο Συν κάτω απ΄τα πόδια μου"; :)

    Κωστή κι εγώ δεν καταλαβαίνω τα νομισματικά (παρότι έκανα μακροοικονομικά κάποτε) αλλά νομίζω ότι το χρέος είναι συστατικό του καπιταλιστικού τρόπου - η αποπληρωμή του δεν απασχολεί κανέναν κατά βάθος, μόνο η εξυπηρέτησή του δηλαδή οι τόκοι είναι που δημιουργούν κέρδη (και κατά μία θεωρία και το ίδιο το χρήμα μέσω της "κίνησης")
    Άρα και η προσφυγή στο ΔΝΤ αυτήν την εξυπηρέτηση υπηρετεί και είναι πολύ πιθανή εφόσον έχουμε εκπληρώσει ήδη τους όρους του και όσο οι Γερμανοί επιμένουν στον εσωτερικό ανταγωνισμό στην ΕΕ αντί της αλληλεγγύης.
    Ο ΣΥΝ έχει την δύναμη της αδράνειας με το μέρος του - μόνο αν κάποιος κινηθεί αποφασιστικά θα αλλάξει η κατάσταση (πχ αποχώρηση της ΑΠ). ΑΛΛΙΏΣ Η ΚΑΤΆΣΤΑΣΗ ΘΑ ΣΈΡΝΕΤΑΙ ΕΣΑΕΊ με αναβολές του συνεδρίου δηλαδή αποφυγή της τελικής σύγκρουσης. Η αναβολή είναι η δεύτερη φύση του ρεύματος - μια βροχή μας σώζει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Παιδιά εγώ στν θέση σας θα έφευγα αύριο το πρωί από το κόμμα αυτό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Απέναντι στις θεωρίες του Γιωσαφάτ για την ψυχική υγεία, το δικό μου πρόταγμα, για τη λύση, η απληστία
    http://mhmadas.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η μη πληρωμή του εξωτερικού χρέους μόνο από μία χώρα με δεδομένους τους σημερινούς συσχετισμούς αποτελεί ένα σοβαρό πολιτικό πρόβλημα με πιθανές ανεξέλεγκτες καταστάσεις. Αυτό που θα έπρεπε από την πρώτη στιγμή να κάνει η χώρα μας ήταν να θέσει ευθέως το πρόβλημα το οποίο άλλωστε λίγο ή πολύ το αντιμετωπίζουν όλες οι χώρες στο επίπεδο της Ε Ε και όχι να αρκείται μόνο στην πολιτική αλληλεγγύη. Θα αναγκαστεί να το κάνει στην επερχόμενη σύνοδο κορυφής. Ωστόσο, έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος. Νομίζω πως θα έπρεπε να στηρίξουμε δύο κατευθύνσεις.
    Α. Την δίκαιη διανομή του κόστους για την έξοδο απο την σημερινή κρίση.
    Β. Η Ε Ε να ενισχύσεις τον πολιτικό της χαρακτήρα στην κατεύθυνση μιας ενωμένης ευρώπης που θα βασίζεται στην αλληλεγγύη των λαών και όχι στον ανταγωνισμό.
    τις καλημέρες μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μάλλον έχουν ληφθεί οι αποφάσεις.

    Η κατεύθυνση δείχνει ΔΝΤ, όπως λέει και ο Kostis.

    Αυτά τα "εσωτερικά" με τον ΣΥΡΙΖΑ και με τους ρευματικούς, μας αποπροσανατολίζουν.

    Οι άνθρωποι, είναι σε άλλο κόσμο, σ΄αυτό τον γνωστό φαντασιακό τους παραμύθι.

    Βρισκόμαστε σε ένα σταυροδρόμι μεγάλων κοινωνικών αλλαγών..
    και οι αποφάσεις μας θα σηματοδοτήσουν νέες πολιτικές προτεραιότητες και επιλογές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ο παγκόσμιος πληθυσμός είναι 6,5 δις τα μοντέλα δείχνουν πως το 2100 θα είναι 12,300 δις. Από ότι έχω πληροφορηθεί κάποια παγκόσμια λέσχη που συνεδρίασε τον περασμένο Μάρτιο στην Ελλάδα έδειξε πως στο τέλος του 2100 ο παγκόσμιος πληθυσμός πρέπει να έχει πέσει κάτω από τα 5 δις. Τώρα το πως σκέφτονται ότι μπορεί να γίνει αυτό δεν ξέρω. Υποθέτω πολλά αλλά μου θυμίζουν επιστημονική φαντασία και δυσκολεύαμε να τα αποδεχτώ. Πάντως έχω την αίσθηση πως σύντομα θα δούμε τι έχουν δρομολογήσει.
    Γιώργος EL

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θέλετε να βάλετε ενεργό link στο σχόλιό σας; BlogU