Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

6ο Έκτακτο ΣΥΝέδριο: Ο Δρόμος προς την Δόξα!




Σε συνθήκες μεγάλης οικονομικής, πολιτικής και κοινωνικής κρίσης, η αριστερά της κάποτε ανανεωτικής και δημοκρατικής κατεύθυνσης βυθίζεται στην παρακμή.
Αδυνατεί να ενώσει τα ίδια της τα μέλη.
Αντίθετα επιτρέπει μάχες μηχανισμών που γιγαντωμένοι από τον καθεστωτισμό όσων εμπνεύστηκαν την αριστερίστικη στροφή (και τώρα βρίσκονται αντιμέτωποι ...μεταξύ τους για το τελικό ξεκαθάρισμα) οδηγούν τον Συνασπισμό στον νεοσταλινισμό, το κυνήγι μαγισσών, την μονολιθικότητα και την περιθωριοποίηση.
Ο αριστερισμός επιβάλλεται μεθοδικά και οι αντίθετες φωνές εκδιώκονται από την εκπροσώπηση στα όργανα μετατρέποντας τον ΣΥΝ σε μικρό ΚΚΕ και μεταλλάσσοντας δια της διολισθήσεως και της επίδειξης δύναμης αντί του διαλόγου και της συνεννόησης το πλουραλιστικό κόμμα της αριστεράς σε μονολιθικό.

Κι ο νικητής τα παίρνει όλα!
Αυτή η λογική, που υποβόσκει όταν δεν λέγεται καθαρά, είναι που σφραγίζει ήδη την κρίσιμη για τους μηχανισμούς διαδικασία εκλογής αντιπροσώπων για το 6ο (έκτακτο) συνέδριο του Ιουνίου και δοκιμάστηκε με "επιτυχία", όπως έχουμε ξαναγράψει στο συνέδριο της νεολαίας που προηγήθηκε με την μετατροπή της νεολαίας ΣΥΝ σε κομμουνιστικής νεολαίας (!).
Τα υπόλοιπα στο συνέδριο του κόμματος...

Για όσους δύσπιστους παραθέτουμε ένα ακόμα κείμενο νεολαίων, εν είδει απολογισμού όσων έγιναν στην νεολαία και μάλιστα ιδιαίτερα ήπιου και συγκρατημένου στις διαπιστώσεις του:

2 σχόλια:

  1. Εμενα μερικα πουλακια μου ειπαν οτι στο Συνεδριο της Νεολαιας εκτος απο μερικους που δεν περιλαμβανονται στους υπογραφοντες οι υπολοιποι τηρησαν σιγην ιχθυος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μάλιστα...ένα κείμενο που άργησε αλλά τελικά ήρθε. Αναλύει με πολύ ωραίο τρόπο θέματα που θίξαμε και οι νεολαίοι της ανανεωτικής πτέρυγας στο συνέδριο αλλά και στο κείμενο που ακολούθησε μετά αλλά όταν φτάνει στο δια ταύτα τι μας λέει; Άκουσον άκουσον...δηλητηριάζουμε τα μυαλά μικρών παιδιών με τις τάσεις, δεν πρέπει να υπάρχουν τάσεις στη νεολαία. Την ίδια στιγμή που επιχειρηματολογούν οι σύντροφοι/ισσες πολύ σωστά για τη δημοκρατία μέσα στην οργάνωση, ότι δεν θέλουμε κομμουνιστική νεολαία με δημοκρατικό συγκεντρωτισμό κτλ.Και θέλω να ρωτήσω(ρητορικά)...Πρώτον, όποιος/α είναι μέλος του κόμματος είναι απαραίτητο να ανήκει σε κάποια τάση;Με αυτό το σκεπτικό δεν υποχρεούται όποιος μπαίνει στη νεολαία να επιλέξει την ίδια μέρα τάση,μπορεί να μην επιλέξει και ποτέ. Δεύτερον,πως θα ενισχύσεις τη δημοκρατική μορφή της νεολαίας αν δεν κατοχυρώσεις τα διαφορετικά ρεύματα ιδεών;Βλέπουμε ξεκάθαρα τι γίνεται στη νεολαία που δεν λειτουργούν τάσεις...ενιαία οργάνωση και με 50%+1 για να εκλεγεί κάποιος/α.Και όταν τους είπαμε πόσο απαράδεκτο και αντιδημοκρατικό είναι το 50%+1 τι γύρισαν και μας είπαν;μας είπαν πως να υπάρξουν λίστες βρε παιδιά;στο κόμμα υπάρχουν επειδή έχει τάσεις...Άρα κοροιδευόμαστε...αρκετά με την υποκρισία!λυπάμαι συντρόφισσες/οι που με αυτό σας το κείμενο και τις τακτικές σας εγκλωβίζετε έναν ανανεωτικό κόσμο στην αντιδημοκρατική νεολαία του συν. Δεν είναι καιρός για μισόλογα. Είναι καιρός για πολιτική ανανεωτική επίθεση με το θάρρος της γνώμης μας και πίστη στις αρχές μας. Όταν οι αρχές όμως ψάχνουν προεδρικές τάσεις τότε μιλάμε για οπορτουνισμό.

    Υ.Γ. Περιμένω το επόμενο σχόλιο που θα με κατονομάζει για μια ακόμα φορά ανανεωτικοσταλινικό. Το ακούσαμε και αυτό...

    Αντρέας Τσιμεράκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θέλετε να βάλετε ενεργό link στο σχόλιό σας; BlogU