Κυριακή 25 Απριλίου 2010

Δουλειά, τσίπα και φιλότιμο


Πέντε θέσεις για το "ελληνικό πρόβλημα"*:

1. Η διαφθορά είναι ο κανόνας στην ελληνική κοινωνία, έχει γενικευτεί.
Λίγο ή πολύ όλοι εμπλεκόμαστε στα γρανάζια της, άλλοι εθελοντικά, άλλοι εξ ανάγκης, άλλοι από παθητικότητα ή και αδιαφορία.
2. Αιτία είναι η επιλογή των κυρίαρχων πολιτικών του δικομματισμού που μιας και διαχειρίστηκαν εξ αρχής ποσοστά κέρδους από μεταπρατικά κεφάλαια, ποτέ δεν ενδιαφέρθηκαν για την παραγωγική βάση αυτής της χώρας αλλά για την προμήθειά τους από επιλογές τρίτων τους οποίους αφειδώς διευκόλυναν.
3. Με την είσοδο στην εξουσία του ΠΑΣΟΚ, αυτή η πολιτική διευρύνθηκε σε νέα κοινωνικά στρώματα και η διαφθορά έγινε μαγκιά και καλύφθηκε ιδεολογικά είτε ως ιστορική δικαιοσύνη ("αποκατάσταση" των αριστερών) είτε ως τρόπος αφαίμαξης των ιμπεριαλιστών (κοινοτικές επιδοτήσεις).
Με λίγα λόγια ο λαϊκισμός έφερε νέες ομάδες του πληθυσμού στην διαφθορά με την προσχώρηση στα ιδεολογήματα της "αλλαγής".
4. Σήμερα, αυτοί που την πληρώνουν είτε στο δημόσιο είτε στον ιδιωτικό τομέα είναι αυτοί που τηρούν τον όρκο τους και πληρώνουν τους φόρους τους - οι γραφικοί.
Πίσω από αυτούς καλύπτονται τα κάθε λογής λαμόγια και είναι καθήκον της αριστεράς να βρει τρόπους να ξεχωρίσει την ήρα από το στάρι.
Όχι με γενικεύσεις αλλά με διάκριση, νηφαλιότητα αλλά και παραδειγματική αντιμετώπιση των παρασίτων του παραγόμενου κοινωνικού πλούτου.
Σε αυτήν την προσπάθεια οι υγιείς δυνάμεις δημοσίου και ιδιωτικού τομέα πρέπει να βρουν έναν κοινό κώδικα δεοντολογίας βάσει του οποίου θα εκθέτουν στην κοινωνία την διαφθορά και τους φορείς της.
5. Αυτόν τον κώδικα πρέπει να τον προτείνει και εφαρμόσει πρώτη στις τάξεις της η αριστερά εάν θέλει να είναι αυτή ο φορέας της κοινωνικής αναγέννησης, αλλιώς θα πρέπει να βγει οριστικά από το παιχνίδι.

*τον Αλαβάνο εζήλωσα... (με την ενθάρρυνση του Left Liberal Synthesis)


Δείτε σχετικά: - μιαν ευθεία αντιπαράθεση σε αυτό το ποστ, θέση προς θέση, μια οργισμένη μαρξιστική αντίδραση και μια επαναφορά της διαφθοράς στην αληθινή της διάσταση:


Η Εξουσία ως Θύμα από την e-cynical


31 σχόλια:

  1. 28/12/2007

    Σπίθας
    Χαρακτηρίζεται ως εγκληματική πράξη.

    Είναι προμελετημένη, μεθοδευμένη και στοχευμένη καταχρηστική τακτική, στο πλαίσιο των εργασιακών σχέσεων μεταξύ ανωτέρου -συνήθως ανωτέρων και πέραν του ενός- κατώτερου στην ιεραρχία. Συναντάται σε εργασιακούς χώρους που καθορίζονται από την αδιαφάνεια, την διαφθορά και στην απουσία της εφαρμογής των σχετικών διατάξεων που αφορούν στον έλεγχο της εργατικής νομοθεσίας."



    - Είναι μακροχρόνια, συστηματική και διαρκής μοχθηρή επίθεση εναντίον ενός συγκεκριμένου εργαζομένου, προκειμένου να εξαναγκαστεί στην εγκατάλειψη της θέσης του. Αφού, προηγούμενως, έχει εξαντληθεί, αδρανοποιηθεί, περιθωριοποιηθεί και έχει οδηγηθεί σε προσωπική- επαγγελματική απομόνωση και στην απαξίωση.

    - Αφορά, επί της ουσίας, στην άσκηση μιας καταχρηστικής, άνομης εξουσίας που συμβαδίζει με την αδιαφάνεια καθώς και με την καθολική απουσία κάθε συνεργασίας, ενώ, ταυτοχρόνως ενισχύει την επιλεκτική και άνιση μεταχείριση.

    Είναι εχθρός, του κάθε δικαιϊκού συστήματος
    που καθορίζεται από τα χρηστά ήθη.

    Αντιμάχεται και καταπατεί τα ανθρώπινα δικαιώματα. Η κατάργηση του Χάμπεας Κόρπους, στην σύγχρονη μορφή του.

    **Η ποινική δίωξη, με την συνδρομή - υποστήριξη των αρμοδίων ελεγκτικών μηχανισμών,

    είναι ενδεδειγμένη και απαραίτητη, όσο ποτέ,

    **για την αξάλειψη της διαφθοράς, της ασυδοσίας και της αδικαιολόγητης συμπεριφοράς, σε όσους εφαρμόζουν συστηματικά, μεθοδευμένα και κατ'επανάληψη την τακτική της εργασιακής παρενόχλησης καταπαντώντας τα χρηστά ήθη

    **και ασυδοτούν.

    Διαφθορά και διαφάνεια στην εργασία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σπίθα, μην περιμένεις τίποτα απο έναν φορέα που ως επίσημη θέση του έχει την άποψη πως η διαφθορά δεν είναι το κύριο πρόβλημα. όταν επιθυμείς την συγκάλυψη απλά λες πως για όλα φταίει το σύστημα, πλειοδοτείς στις γενικολογίες και επί του συγκεκριμένου είσαι ασαφής. Και ένα ακόμη ενδεικτικό παράδειγμα:
    Κατηγορείς τον Κυριακού ότι έχει καταπατήσει έκταση του δημοσίου και ως δύναμη «αντισυστημική» οργανώνεις συγκέντρωση στην έκταση του καταπατητή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οταν είχαν έρθει οι πρώτοι μετανάστες απο την Αλβανία τους ρωτούσαμε για τα εργασιακά στην χώρα τους.
    Η απαντησή τους μου είχε κάνει εντύπωση.
    Εμείς κάναμε πως δουλεύαμε και αυτοί (το κράτος) ότι μας πλήρωναν.
    Το ίδιο πράγμα τελικά γινότανε επί πολλά χρόνια και στην Ελλάδα.
    (θυμήζω ο δημόσιος υπάλληλος των 3 και 60).
    Σιγά σιγά ο 3 και 60 ή έκανε και μιά δουλειά ακόμη συμπληρωματική ή άνοιγε το παραμαγαζό του μέσα στον εργασιακό του χώρο στην αρχή με φιλοδωρήματα και μετά με ταρίφα.
    Ενα έγκλημα των πολιτικών τα τελευταία χρόνια είναι χιλιάδες προσλήψεις (τύπου ζόμπι) με 450 - 700 € που δικαιούνται μισθό με την φυσική τους παρουσία και μόνο.
    Την περίοδο αυτή που συζητιούνται θέματα υπαλλήλων ακούω να υπερασπίζονται την λογική (ναι δεν κάνουν τίποτε παραγωγικό αλλά κρίμα είναι).
    ΚΡΙΜΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι προτείνετε;
    Να αλλάξουμε τους ψηφοφόρους και να φέρουμε τι;
    Να τα καταργήσουμε όλα; Και μετά τι;
    Αφού την επανασύσταση του κράτους την έκανε ο Καραμανλής.
    Τώρα το ξαναφτιάχνει ο Γιώργος..

    Ποιός θα την φτιάξει, ρε παιδιά ο ΑΝΤΑΡΣΥΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εάν έχετε βρεί τρόπο να κάνουμε ομελέτα χωρίς να σπάσουμε αυγά να μας το πείτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Έχει παλιώσει αυτό μωρέ, αμαν πια.

    Σας είπε κανείς ότι αυτές οι εξυπνάδες βοηθάνε.

    Παιδιά, εγώ δεν μπορώ να την σώσω την ελλάδα, να ξηγιόμαστε, δηλαδή..
    Ούτε εγώ την διέλυσα, να το ομολογήσω κι'αυτό.

    Κάντε την επανάσταση, χωρίς εμένα..

    @ Ανώνυμε
    Δεν σ'ακούνε τα λαμόγια. Την έχουν αράξει αλλού, δεν είναι στο Ιντερνετ.

    Τα αυγά είναι κλούβια.
    Και το παιχνίδι είμναι στημένο, δνε τόχετε πάρει χαμπάρι..

    Τώρα μ'αυτά, που λέτε, που το πάτε;
    Πάλι λόγια και κρίματα και αναθέματα.

    Την αλλαγή σε εμένα θα την κάνετε;
    :))

    Τα αυγά μην σπάσουνε στα χέρια σας:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γιώργο
    τόσο εσύ όσο και ο Α.Νεφελούδης που πολύ σωστά επισημαίνετε τα ζητήματα των φοροφυγάδων και των ΔΥ που δεν δουλεύουν ή δουλεύουν καρπούμενοι την εξουσία της θέσης τους, δεν ξεπερνάτε την διαπίστωση.
    Στο διαταύτα, χρειάζεται θάρρος να τοποθετηθεί κανείς χωρίς να κινδυνεύσει να χαρακτηριστεί ως μη-αριστερός και όπως φαίνεται πολλοί ακόμα υπολογίζουν τέτοιους "γραφικούς χαρακτηρισμούς".

    Δεν υπάρχει καλύτερος ελεκτής από την αγορά, νομίζω.

    Οι υπηρεσίες θα πρέπει να συνοδεύονται από αναλογικές αμοιβές σύμφωνα με την φορολογική δήλωση κάθε πολίτη που θα αρχίζουν από συμβολικό χαρτόσημο και θα φτάνουν σε κάποια μέγιστη αμοιβή για όσους έχουν από την φορολογική δήλωσή τους μεγάλα εισοδήματα.
    Αντίστοιχα οι υπάλληλοι θα πρέπει να αμοίβονται με ένα ελάχιστο μισθό για όλους και με ένα συμπληρωματικό-ατομικό μισθό ανάλογα με το ύψος των χαρτοσήμων που θα έχουν εισπράξει.
    Ετσι σε ένα τμήμα θα υπάρχει κίνητρο για όσους δουλεύουν σε σχέση μ'αυτούς που δεν δουλεύουν.
    Ολα τα άλλα εγώ δεν τα εμπιστεύομαι.
    Θα τολμήσει η Ανανεωτική Αριστερά να τοποθετηθεί λογικά , αποτελεσματικά και εν τέλει πολιτικά;
    Δεν το βλέπω. Τουλάχιστον ακόμη.

    Η πίστη στην μικτή οικονομία, δημόσια και ιδιωτική έστι μπορεί να πάρει σάρκα και οστά. Διαφορετικά οι Δημόσιες Υπηρεσίες δεν θα μπορέσουν ποτέ να γίνουν οικονομικά ενδιαφέρουσες για τους Δημόσιους Υπαλλήλους και αντίθετα θα τους ενδιαφέρει η προστασία της Μονιμότητας και της ομαδικής-συντεχνιακής κατάκτησης προνομίων.
    Αν δεν αμοίβεται προσωπικά η δουλειά κάθε υπαλλήλου από μια επένδυση, αμφιβάλω αν θα δείξει ενδιαφέρον για την προώθησή της.
    Οσο αυτό δεν θα θεσμοθετείτε θα το κάνει κρυφά με την μορφή του λαδώματος, το λαμόγιο σε κάθε υπηρεσία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το μπάχαλο που διαμορφώσαμε έφερε το ΔΝΤ.
    Γιά άλλη μιά φορά θα μας νοικοκυρέψουν οι ξένες δυνάμεις.
    Η προηγούμενη ήταν με τον Οθωνα.
    Η λύση έχει δρομολογηθεί ή τους βοηθάμε ή συνεχίζουμε αυτόν τον άρρωστο σχιζοφρενικό τρόπο ζωής.
    Είχαμε όλο τον χρόνο και τις αφορμές να διεκδικήσουμε λύσεις.
    Δεν κάναμε τίποτα.
    Τώρα μας λένε σκάσε και κολύμπα.
    Γιώργος EL

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σπάστε εσείς τα αυγά και να φάμε την ομελέτα. Με τυράκι απο πάνω και λίγο κρασάκι τρώγεται πολύ ωραία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Συμφωνώ, απολύτως με τον αγαπητό μου φίλο, τον Αδρέα Νεφελούδη και με τον.. ...radical!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εξακολουθώ, να πιστεύω, όπως και πολλοί άλλοι, που πιστεύον στον διάλογο, ότι:
    Οι λέξεις που χρησιμοποιούμε, καθώς και ο τρόπος έκφρασης μας, η συμπεριφορά μας, δηλαδή, αποτελούν αναπόστατα στοιχεία του χαρακτήρα μας και καθορίζουν το είδος του τρόπου που θέλουμε να επικοινωνούμε.

    Η κατ'επανάληψη χρησιμοποίηση αρνητικών λέξεων και εκφράσεων, που πηγάζουν, πιθανώς, από καταπιεσμένες, σωρρευμένες και ανεκπλήρωτες επιθυμίες, λειτουργούν ανασταλτικά και απωθητικά σε διαθέσεις συσπείρωσης και επικοινωνίας.

    Αυτό είναι κι'ένα από τα αρνητικά της αριστεράς. που τείνει να "χρησιμοποεί", συναισθήματα αγανάκτησης, χωρίς να τα αξιοποιεί, για να αναδείξει τα αίτια που τα δημιούργησαν.

    Αυτή είναι, άλλωστε, και η εμφανής διαχωριστική γραμμή μεταξύ του λαϊκού με τον λαίκισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Σε μια χώρα με διεφθαρμένες ακόμα και τις πέτρες η αριστερά στην πράξη δοκίμασε τις δυνάμεις της για κάθαρση με τον Τσανετάκη και μετά με τον Ζολώτα.
    Μην της βάζεις δύσκολα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  13. Νομίζω οτι καλώς σε επαίνεσα αλλά έμπλεξες λίγο με μια ανταπάντηση στον Radical Desire
    Νομίζω ότι ο "επαινών" σχολίασε εξ'ονοματος του όπως αυτός μπόρεσε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πάλι οι ΔΥ σας φταίνε ε;
    γενικεύεσεις και μόνο γενικεύσεις.Βρήκατε το παραμύθι! Σ΄αυτή τη κοινωνία φταίνε οι ΔΥ και η αριστερά που δήθεν δε ξεχώρισε την ήρα από το στάρι, να βρει τα λαμόγια....είχε ή έχει καμμιά εξουσία η αριστερά; Ουτε καν στα συνδικάτα δεν είχε πλειοψηφία. Και τι ζητάει η ανάρτηση;Κώδικες δεοντολογίες και άλλα τινά...Πολλοί κώδικες υπάρχουν και καταστρατηγούνται απ΄αυτούς πους τους φτιάχνουν...και μαλιστα να τον εφαρμόσει στις τάξεις της. Βεβαίως γιατί όχι! Μόνο που αυτοί οι κώδικές λέγονται καταστατικά και καταστρατηγούνται ή δεν υπάρχουν κανόνες...
    α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Δεν υπάρχει λύση τελικά.
    Ακόμη και αν υποστούν οι ΔΥ, κάποιες περικοπές , κάποιον έλεγχο για την διαφθορά και την κατασπατάληση του Δημόσιου χρήματος, μόλις λασκάρουν λίγο οι πιέσεις, θα ξαναεπιστρέψει το σύστημα τους ακόμη δριμύτερο.
    Είναι πολύ μεγάλη συντεχνία, για να μπορέσει επί πολύ να τους αντισταθεί οποιαδήποτε κυβέρνηση. Πόσο μάλλον οι διάφοροι λαικισμοί που καραδοκούν.
    Μόνο μια λύση υπάρχει. Να αρθεί η μονιμότητα και να συνδιασθούν οι απολαβές με ατομικά κριτήρια σχετισμένα με την δουλειά τους ή την διαπλοκή διαφόρων ομάδων μέσα σ'αυτούς, σε βάρος των υπολοίπων.
    Αν δεν μπεί η δημοκρατία με οικονομικούς όρους στους κόλπους τους, δεν θα μπεί ποτέ η ουσιαστική δικαιοσύνη και δεν θα κτυπηθεί ποτέ η διαφθορά και το κομματικό κράτος.

    Λυπάμαι αν σας στεναχωρώ αλλά ούτε η βοήθεια του χρέους από την ΕΕ είτε το ΔΝΤ, μπορούν να λύσουν το πρόβλημά μας.
    Δεν έχουν συναίσθηση , όλοι οι άνθρωποι και όχι μόνο οι ΔΥ του πόσο κακό κάνουν, όταν πρόκειται να οφεληθούν προσωπικά.
    Οποιος δεν το καταλαβαίνει αυτό και επικαλείται μπαρμπούτσαλα, όπως δημοκρατική συνείδηση ή αριστερή συνείδηση, είναι ιδεαλιστής και δεν έχει σχέση με υον δισαγωτισμό κσι την αριστερά, όδο κσι σν ελέγχρι το όνομα και τα σύμβολά της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ της τελευταίας παραγράφου, γιατί δεν έβγαινε νόημα, με την εσφαλμένη πληκτρολόγηση
    ----------
    Οποιος δεν το καταλαβαίνει αυτό και επικαλείται μπαρμπούτσαλα, όπως δημοκρατική συνείδηση ή αριστερή συνείδηση, είναι ιδεαλιστής και δεν έχει σχέση με υον διαφωτισμό κσι την αριστερά, όσο κσι σν ελέγχει το όνομα και τα σύμβολά της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Κωστή, με όλο τον σεβασμό επέτρεψε μου να σου πω πως είσαι λάθος. Χαρακτηριστικό της κρίσης ο κοινωνικός αυτοματισμός!!!. Και ας το προσέξουμε αυτό ως αριστεροί γιατί αργά η γρήγορα ρίχνει καύσιμο στις ακροδεξιές μηχανές. Είναι άδικη όχι μόνο η δαιμονοποίηση των δυ, αλλά κάθε τέτοια. Μπορώ μάλιστα να σου αντιτείνω επ αυτού απόλυτα βάσιμα πως στα κέντρα λήψης των αποφάσεων συμμετέχουν πολιτικοί μηχανικοί, δικηγόρου και γιατροί όπου αυτοί χρησιμοποιούν και διορίζουν τους δυ. Κοίτα μάλιστα την επαγγελματική σύνθεση των βουλευτών και θα δεις πόσο δίκιο έχει αυτή η λογική.
    όμως Κωστή αυτή η λογική θα οδηγήσει στην διάλυση του κοινωνικού ιστού και της συνοχής.
    Αυτή η οπτική που αναπτύσσεις οδηγεί στην κυριαρχία του συστήματος.
    Ας μκαταργήσουμε εντελώς το κράτος θα έλεγα εγώ με βάση την δική σου λογική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Kostis
    Από τις θέσεις σου καταλαβαίνω πως είσαι ελεύθερος επαγγελματίας.
    Ξέρεις λοιπόν πολλή καλά πως ο ελεύθερος επαγγελματίας αν δεν παραδώσει δουλειά δεν πληρώνεται.
    Και εγώ σαν ελεύθερος επαγγελματίας πληρώνομαι με το έργο μετά από συμφωνία.
    Στα τόσα χρόνια που δουλεύω ποτέ δεν με πλήρωσε κάποιος για τα ωραία μου μάτια ούτε επειδή παραβρέθηκα κάποια στιγμή έστω και αν ξόδεψα χρήματα για να διεκδικήσω κάποια δουλειά.
    Στο δημόσιο υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός (υπαλλήλων) που δεν πατάει στον δήθεν εργασιακό τους χώρο.
    Με τις μετατάξεις και αποσπάσεις εκατοντάδες υπάλληλοι έχουν χαθεί στον δρόμο και δεν τους ψάχνει κανείς.
    Άλλο μελανό σημείο οι χιλιάδες μαϊμούδες ανάπηροι συνταξιούχοι.
    Γενικά αυτό που γίνεται στο δημόσιο είναι τερατώδες.
    Κωδικοί με τεράστια ποσά που κανείς δεν ξέρει που καταλήγουν.
    Κτίρια νοικιασμένα με τρελά ενοίκια αχρησιμοποίητα για πολλά χρόνια.
    Δεν μπορώ να καταλάβω τους σωστούς και ευσυνείδητους δημόσιους υπάλληλους που σίγουρα υπάρχουν γιατί αισθάνονται πως είναι υποχρεωμένοι να υπερασπιστούν αυτό το σάπιο που και στους ίδιους δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα.
    Αυτοί πρέπει να πρωτοστατήσουν και να βοηθήσουν ώστε να τελειώνει αυτό το μπάχαλο.
    Το διαδίκτυο προσφέρεται να γνωστοποιηθούν τα κακώς κείμενα και να γίνει πίεση διόρθωσής τους.
    Γιώργος EL

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Radical, μάλλον δεν έχουμε αντιληφθεί ότι ο κοινωνικός αυτοματισμός, προκαλείται από την άρνηση του πολιτικού συστήματος να βρεί λογικές λύσεις στα προβλήματα.
    Μοιραία κάποια στιγμή η κοινωνία θα κάψει μαζί με τα ξερά και τα χλωρά.
    Τελείωσε η εποχή των προνομίων.
    Το μόνο αίτημά μου, στο μόνο πράγμα που πιστεύω ότι μπορεί να συναινέσει η κοινωνία είναι στην συνταγματική ισότητα.
    Το συνταγματικό προνόμιο της ασφάλειας , της μονιμότητας για τους ΔΥ, δεν είναι πλέον ανεκτό, όπως δεν είναι ανεκτή και η βουλευτική ασυλία και το αφορολόγητο της εκκλησίας και μια σειρά άλλα προνόμια.
    Το ότι το Σύνταγμα έδοσε την προστασία της μονιμότητας το 1911 στους ΔΥ που ήταν οι μόνοι που κινδύνευαν από την αλλαγή της πολιτικής εξουσίας, δεν θα το πληρώνει η κοινωνία εσαεί.
    Η ισότητα των πολιτών του άρθρου 1 ή 2 του Συντάγματος, επιβάλει να μην υπάρχει τέτοιο προνόμιο.
    Σε συνάρτηση με τα άρθρα για την ευθύνη του κράτους για στέγη , παιδεία, υγεία, ασφάλεια και εργασία, η μόνη συνταγματικά δίκαιη πρόνοια μπορεί να είναι η καθιέρωση του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος Αξιοπρεπούς Διαβίωσης για όλους του πολίτες.
    Εκεί μέσα και στον προβλεπόμενο για όλους τους πολίτες βαθμό προστασίας, βλέπω την ορθή ερμηνεία του Συντάγματος.
    Ναί δεν είμαι της άποψης να αρθεί η μονιμότητα , πρίν υιοθετηθεί το ΕΕΕ, αλλά δεν βλέπω να συγκινείται κανείς για την υιοθέτησή του.
    Γι'αυτό και λέω ότι δεν θα κοροιδέψω τον εαυτό μου, ούτε εσάς λέγοντας ότι υπάρχει λύση.
    Η χώρα θα βουλιάξει επειδή δεν μπορεί να λογικευτεί και να αλλάξει.
    Και εγώ δεν θέλω να έχω καμία ευθύνη.
    Μίλησα πολύ έγκαιρα και όχι ως μηχανικός radical.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Γιώργο ελ,
    Ο σπίθας έχει αναφερθεί εκτενώς και τεκμηριωμένα σε αυτά που περιγράφεις με τον κίνδυνο να καταστεί γραφικός. Στο ξανα λέω πως το πρόβλημα δεν είναι μόνο οι Δυ. Δυ υπάρχουν σε όλες τις χώρες του κόσμου. Το πρόβλημα είναι το ίδιο το πολιτικό σύστημα που είναι δομημένο να υπηρετεί την διαφθορά, την διαπλοκή, τις πελατειακές σχέσεις των κρατικοδίετων ιδιωτικών συμφερόντων. Μπορώ και εγώ εδώ να αναπαράγω χιλιάδες ιστορίες για την ασυνέπεια και την εσχροκέρδια ελεύθερων επαγγελματιών μηχανικών, γιατρών, δικηγόρων, υδραυλικών, ηλεκτρολόγων κλπ. όμως αυτή είναι άκρατη ισοπέδωση χωρίς όχι μόνο να εντοπίζει το πρόβλημα αλλά να το λύνει με φασίζουσα νοοτροπία. Για αυτό αυτή η βάση συζήτησης με τις επαγγελματικές αντιθέσεις είναι επιζήμια για ολόκληρη την κοινωνία. Εμείς ως αριστερί θα πρέπει να προσανατολιζόμαστε σε τρόπους πως ο καθένας μπορεί να είναι χρήσιμος, παραγωγικός, να πληρώνεται αυτό που πραγματικά παράγει σύμφωνα με το αντικείμενο του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Κωστή, Πουθενά σε καμία χώρα του κόσμου δεν υπάρχει Ε Ε που να διασφαλίζει την αξιοπρεπή διαβίωση. όχι φυσικά πως διαφωνώ αλλά για να βάζουμε τα πράγματα στην θέση τους.

    Το δεύτερο Κωστή που πρέπει να σκεφτίς είναι πως και τι κράτος θέλουμε, πως ενούμε τα δημόσια αγαθά πως αυτά θα παρέχονται και απο ποιούς.
    Τρίτον, το σύνταγμα προβλέπει την ίση κατανομή των βαρών στις ανάγκες του κράτους και συστηματικά 3 στους 4 γιατρους και μηχανικούς φοροδιαφεύγουν για αυτό ζήτησαν οι ελεγκτές του Δ Ν Τ την διεύρυνση της φορολογικής βάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. "...Εμείς ως αριστερί θα πρέπει να προσανατολιζόμαστε σε τρόπους πως ο καθένας μπορεί να είναι χρήσιμος, παραγωγικός, να πληρώνεται αυτό που πραγματικά παράγει σύμφωνα με το αντικείμενο του...."
    -------
    Μα συμφωνούμε απόλυτα radical και μάλιστα εγώ λέω ότι ανεξάρτητα από το πόσο δουλεύιε κανείς θα πρέπει να υπάρχει ένα ελάχιστο αμοιβής του ώστε να μπορεί να ζεί.
    Αλλά αυτό που κολάει με την μονιμότητα;
    Εγώ δεν είπα να μην υπάρχουν ΔΥ. Αλλά γιατί θα πρέπει αυτοί ανεξάρτητα από το πόσους χρειαζόμαστε, να χαίρουν της μονιμότητας;
    Για την ακρίβεια καμία αντίρρηση, να βρούμε μια άλλη λύση.
    Εγώ και ο καθένας φορολογούμενος φαντάζομαι δεν θα είχε αντίρρηση να πληρώνει φόρους στον μέσο όρο της ΕΕ αναλογικά με τον πληθυσμό μας και το ΑΕΠ μας.
    Αυτά είναι τα λεφτά.
    Ας μείνουν όλοι στην δουλειά τους και ας προσλάβουν και άλλους τόσους, αλλά να μοιραστούν αυτά τα λεφτά. Καθαρές κουβέντες. Οχι δάνεια για να πληρώνουμε πληθυσμούς παραπανίσιων βολεμένων των κομματικών στρατών.
    Δεν καταλαβαίνω πραγματικά που διαφωνείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Radical.
    Το όνομά μου το ξέρεις. Στείλε όποιον θέλεις να κάνει έλεγχο τα είκοσι χρόνια που είμαι ελεύθερος επαγγελματίας, στα εισοδήματά μου και στις φορολογικές δηλώσεις μου.
    Αυτά όσον αφορά την θέση μου.
    Το αν φοροδιαφεύγουν άλλοι μηχανικοί ή γιατροί ή δικηγόροι, μη μου το λές , σαν να είμαι συνένοχος.
    Η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής είναι το πρώτο καθήκον των ΔΥ.
    Δουλειά τους είναι να επιβλέπουν και να επιβάλλουν την Νομιμότητα και η φοροδιαφυγή είναι το μέτρο της αποτυχίας τους.
    Αντί λοιπόν να πρέπει εγώ να υφίσταμαι υψηλότερη , μέχρις εξόντωσης φορολογία επειδή ο ηλίθιος δεν έκρυψα ποτέ τα εισοδήματά μου, νομίζω ότι πρέπει να την υποστούν αυτοί που δεν κάναν την δουλειά τους.
    ΕΕΕ υπάρχει στην Αυστραλία, στην Δανία, την Σουηδία , την Νορβηγία, την Γαλλία και μια σειρά άλλες χώρες και εδώ έχει κοστολογηθεί στα 10 δίς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Κωστή, Κατ'αρχάς μην το παίρνεις προσωπικά αυτή την στιγμή κάνουμε έναν πολιτικό δημόσιο διάλογο άλλωστε γνωριζόμαστε και προσωπικά Και η εκτίμηση μου είναι δεδομένη.

    Κωστή σε αυτό που διαφωνώ είναι η δαιμονοποίηση και πουθενά αλλού. Καταλαβαίνω την πίεση που αντιμετωπίζεις αλλά πίστεψε με πως οι δυ είναι μέρος του όλου προβλήματος. Πρέπει όλα να αναγεννηθούν απο τις στάχτες.
    Αλιώς δεν θα βρούμε άκρη αν έκανε η κότα το αυγό ή το ανάποδο. Αυτό που χρειάζεται είναι η κοινωνική συνοχή πάνω σε κοινές αξίες και οράματα. Τέλος για το Ε Ε είπα πως δεν είναι πανάκυα. Δεν έγραψα πως δεν υπάρχει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. "....Μπορώ και εγώ εδώ να αναπαράγω χιλιάδες ιστορίες για την ασυνέπεια και την εσχροκέρδια ελεύθερων επαγγελματιών μηχανικών, γιατρών, δικηγόρων, υδραυλικών, ηλεκτρολόγων κλπ. όμως αυτή είναι άκρατη ισοπέδωση χωρίς όχι μόνο να εντοπίζει το πρόβλημα αλλά να το λύνει με φασίζουσα νοοτροπία. Για αυτό αυτή η βάση συζήτησης με τις επαγγελματικές αντιθέσεις είναι επιζήμια για ολόκληρη την κοινωνία...."
    -----
    Radical, εμείς οι απλοί ανθρώποι, δικαιούμαστε να λέμε την άποψή μας, ακόμη και αν είναι λάθος.
    Το πρόβλημα είναι αν η Δημόσια Διοίκηση κάνει κάτι τέτοιο, μόνο και μόνο επειδή "βαριέται" ακόμη και να ανοίξει τα συρτάρια της όπου έχει τα πειστήρια για να υποστηρίξει αυτά που λέει.
    Σου υπενθυμίζω, ότι λέει ψέματα, ενώ έχει όλα τα στοιχεία, ότι φορολόγησε τα εισοδήματα όλων των πολιτών δίκαια.
    Λέει συνεχώς ψέματα, ότι διαχειρίσθηκε τα Δημόσια οικονομικά με σύνεση.
    Πολλές φορές, τις περισσότερες δηλαδή, μας έχει γραμμένους και ούτε κάν μας λέει τι έκανε.
    Η Δημόσια Διοίκηση έχει θράσσος και αισθήματα περιφρόνησης προς τους πολίτες προς τους οποίους οφείλει να απολογείται για τις πράξεις και τις παραλείψεις της.
    Λέει γενικά ότι υπάρχει διαφθορά, αλλά ενώ εμένα αν συλλάβω τον παρανομούντα θα με κατηγορήσουν για αντιποίηση αρχής, αυτοί, που είναι η αρχή, δεν συλλαμβάνουν κανέναν.
    Radical, θλίβομαι που με καλείς να μην μιλάω , για να μην ενεργοποιηθεί , δήθεν εξ'αιτίς μας ο κοινωνικός αυτοματισμός.
    Ο φασισμός ενισχύεται πατώντας, ακριβώς στην σιωπή και τον παραλογισμό με τον οποίο προσπαθεί η αριστερά να "διασκεδάσει" τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς της κοινωνίας με την "χαμηλή αντιληπτικότητα".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Radical, δεν πιέζομαι επαγγελματικά ο ίδιος. Ισως και να οφελούμαι, αν συνυπολόγίσω ότι πολλοί συνάδελφοί μου καταστρέφονται επαγγελματικά και έτσι έχω λιγώτερους ανταγωνιστές.
    Δεν γράφω εδώ κινούμενος από ταπεινά κίνητρα. Πολιτικά γράφω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ομως δεν θα αρνούμουν σε οποιονδήποτε, να γράφει συνυπολογίζοντας και προσωπικά συμφέροντα.
    Αλλωστε η πολιτική ασκείται σε πραγματικές δημοκρατίες, πραγματικών κοινωνιών. Εμπεριέχει αντιθέσεις, συνθέσεις, απατεωνιές , ηρωικές στάσεις, αυτοθυσίες, μικροσυμφέροντα, ταξικές αντιθέσεις, διαφορετικές κουλτούρες, τοπικισμούς, τα πάντα όλα που λέει και ο Αλέφαντος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Κωστή, Σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσα εγώ να σου πω να μην γράφεις την άποψη σου. Κάθε άλλο δεν ταιριάζει στην κουλτούρα μου επι της αρχής. Αυτή την αριστερά την γνωρίσαμε και δεν θα την αναπαράγουμε εμείς. Εδώ είμαστε για να συζητάμε και να παραθέτουμε τις απόψεις μας και έχουν ενδιαφέρον όταν είναι και διαφορετικές. Αυτό είναι διάλογος με παράθεση απόψεων και επιχειρημάτων. Αυτό κάνουμε και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Αλίμονο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Κωστή, όλα όσα γράφεις για την δημόσια διοίκηση με βρίσκουν σύμφωνο. Να ξέρεις πως ανεξάρτητα απο που ο καθένας βρίσκεται είναι σε θέση να ακούσει και το σημαντικότερο να κατανοεί τον σύντροφο του. Τουλάχιστον αυτό προσπαθώ όσο μπορώ να κάνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. LLS, τώρα τα είδα ο ...καθυστερημένος και στην cynical και στον radical desire. Χαμός!
    Εκτιμώ απεριόριστα τον κόπο σου και την ανάληψη ...συνυπευθυνότητας.
    Θα επανέλθω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θέλετε να βάλετε ενεργό link στο σχόλιό σας; BlogU