Σάββατο 24 Απριλίου 2010

Την ώρα που η οργασμική χαρά των αγορών κατακαίει την πολιτική Ευρώπη...



... η ελληνική αριστερά αρνείται πεισματικά να αναμετρηθεί με την πραγματικότητα

Δεν είναι φαίνεται διεφθαρμένος ο Δημόσιος Τομέας, δεν κατασπαταλήθηκαν οι πόροι της ΕΕ στους ημετέρους και το πελατειακό κράτος, δεν κατάντησε σχεδόν ανύπαρκτη η παραγωγική βάση της χώρας και υπέρογκα ανεπτυγμένη η παρασιτική οικονομία, δεν ζει η γεωργία από την επιδότηση και όχι την παραγωγή, δεν πνίγεται η καινοτομία και η παραγωγικότητα από την κρατικοδίαιτη γραφειοκρατία και τα επίσης κρατικοδίαιτα κόμματα και τους εγκληματίες πολιτικούς.

Όχι, "λεφτά υπάρχουν" κατά την μεταλλαγμένη και επίσης κρατικοδίαιτη αριστερά...
Εξέγερση λοιπόν (εναντίον ποίου άραγε) και έξοδος από την ΕΕ;

Ή ένα γενναίο, αναγεννητικό και ανορθωτικό πρόγραμμα με δίκαιη κατανομή των βαρών, κυνήγι της διαφθοράς και των κρατικοδίαιτων παρασίτων και ανάπτυξη της παραγωγικής βάσης;

Τώρα που το παιχνίδι της "Ισχυρής Ελλάδας" αποκαλύφθηκε σε όλες του τις διαστάσεις και οι συνυπεύθυνοι της σχεδιασμένης χρεωκοπίας παρελαύνουν στα κανάλια απολαμβάνοντας της ασυλίας τους, η αριστερά τι έχει να προτείνει;
Να αφήσουμε την διαφθορά και τον παρασιτισμό στην ησυχία τους και να κυνηγάμε στις εξοχές του Μάη, το ΔΝΤ;


46 σχόλια:

  1. ΑΣ
    Εχω την αίσθηση οτι δεν πρέπει να παίρνουμε το 100 % όλες τις δηλώσεις.
    Το ΚΚΕ έχει υποβαθμήσει σχεδόν εκμηδενήσει το αίτημα για έξοδο απο την ΕΕ.Το βάζει πολύ μελλοντολογικά.
    Ο εμβληματικός Αλαβάνος είναι σαφής :"Μεσα στο Ευρώ"
    Ο Βεργόπουλος είναι επίσης αρνητικό στις απλές ιεραρχήσεις ΟΧΙ στην ΕΕ οχι στο ΔΝΤ.Προκρίνει το αάιτημα για ανάπτυξη (αποσιωπόντας τελείως ζητήματα χρεοκοπείας )
    Ο Μηλιός γραφει κάτι τελείως ασαφές.
    Συμπέρασμα παρά τις κορώνες μάλλον περίσκεψη βλέπω παρά λαικισμό (εξαιρέσεις υπάρχουν)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν καταλαβαίνω γιατί ασχολείστε και τους δίνετε λόγο ύπαρξης , με όλους αυτούς τους επαγγελματίες μιας διαφορετικής εκδοχής του "φόβου".
    Οπως οι φασίστες με την εκμετάλευση του "φόβου" έχουν ρόλο στην κοινωνία, έτσι και διάφοροι "επαγγελματίες του φόβου" στην αριστερά φτιάχνουν τον "μεκαρθισμό" στις τάξεις της και "απαγορεύουν" την επίκληση της λογικής για να ανασυσταθεί.

    Λυπάμαι πάρα πολύ που έφτασα στο σημείο να τους κρίνω τόσο αυστηρά, αλλά επιτέλους ας σωπα΄σουν και ας ξαναμιλήσουν, όταν θα έχουν ζητήσει συγνώμη για την στρεβλωτική ανεπάρκειά τους.
    Μπούχτισα πλέον.
    Αυτοί δεν είναι διανοούμενοι.
    Αυτοί είναι δημόσιοι υπάλληλοι της αριστεράς. Είναι ίσως χρήσιμοι για να ασχολούνται σε κάποια επιτροπή της κεντρικής επιτροπής με την τακτοποίηση αρχείςων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σωστός Γιώργο, χτύπα συνεχώς στο ίδιο σημείο.
    LLS ναι υπάρχει κάποια θολούρα στο θέμα αλλά γιατί; Διότι μια σωστή αριστερή γραμμή τι απαιτεί;
    "Εξω από την ΕΟΚ των μονοπωλίων"
    Αλλά κάπου δεν βγαίνει, εκείνες οι υπογραφές που θα μάζευαν στο Σύριζα, δεν..., η έξοδος είναι πιο επώδυνη, τα μάζεψε σεμνά και ο Βεργόπουλος και το πράγμα ξεφούσκωσε. Ο Αλαβάνος επιβεβαίωσε το νόμο της αρμονικής ταλάντωσης που ρυθμίζει την πολική ζωή του.
    Η Αλέκα πάλι τους ισολογισμούς της επιχείρησης "ΚΚΕ ΑΕ" κοιτάει, τι να της πει τώρα το Ευρώ κλπ.

    Kostis
    Είναι για μπούχτισμα η δουλειά αλλά αν δεν πολεμήσουμε εμείς αυτήν την κατάσταση τότε ποιος; ¨Οταν λείπει το οργανωμένο αντίπαλο δέος τότε μένει μόνο ο μπλογκο-κλεφτοπόλεμος. Καλή χώνεψη σύντροφοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εγώ βλέπω φωνές που τα λένε, πάντως
    Με συγκεκριμένα παραδείγματα, με ονόματα και με στοιχεία..

    Δεν χρειάζεται μηδενισμός και γενικεύσεις.
    Η ελλάδα και η ευρώπη σε κρίσιμο σταυροδρόμι

    Ανδρέας Νεφελούδης


    Οι προϋποθέσεις για να γίνει αυτό είναι δύο:

    1. Η αποκάλυψη, διαπόμπευση και τιμωρία (ηθική και υλική) όσων έχουν συμβάλλει λιγότερο ή περισσότερο στο Ελληνικό κατάντημα και

    2. Η ανάληψη θεσμικών μέτρων και ρυθμίσεων αναπτυξιακού χαρακτήρα, ως ένα ασφαλές πλαίσιο αντίστασης στις ενδεχόμενες πιέσεις του ΔΝΤ. Στο επίπεδο αυτό, τα ΟΧΙ και οι κόκκινες γραμμές του πρωθυπουργού θα μπορούσαν να αποτελέσουν μέρος ενός πλατιού κινήματος αλληλεγγύης και διεκδίκησης.

    Σε ότι αφορά την πρώτη προϋπόθεση η Ελληνική Πολιτική πρέπει ως ελάχιστο μέτρο τιμωρίας, να εφαρμόσει το αγγλικό name and shame (ονόμασε και ντρόπιασε). Μερικά παραδείγματα:

     Ποιανού είναι η ευθύνη για την αγορά διπλάσιων του Ελληνικού πληθυσμού εμβολίων για τη νέα γρίπη; Πόσο μας κόστισε αυτή η λαμογιά;

     Ποιος ευθύνεται για την εκμετάλλευση της ηλιθιότητας διαφόρων με την αγορά ακριβών πολυτελών αυτοκινήτων και τζιπ στις αρχές του 2009;

     Ποιοι ευθύνονται για την κατασπατάληση πόρων στην Αυτοδιοίκηση;

    1. Δηλαδή δεν θα διαπομπευτεί κανείς που η καθαρή θέση των 80εκ€ του 2006 στον Δήμο Αμαρουσίου έγινε το 2008 16εκ€;

    2. Δηλαδή τι άλλο πρέπει να γίνει στον Δήμο της Αθήνας που ΣΗΜΕΡΑ δανείζεται με απίστευτη ευκολία 70εκ€;

    3. Δεν θα τιμωρηθεί κανείς για τα εκατομμύρια των € που πηγαίνουν από Δήμους σε ΠΑΕ και ΚΑΕ, και μετά εξαφανίζονται στον όμορφο κόσμο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου; (πχ. Νέα Σμύρνη).

    Πρέπει να τονίσω πως μόνο η απουσία της αντίληψης των «τιμών μονάδας» από την διαδικασία διαχείρισης του ΕΣΠΑ, δημιουργεί τεράστιες στρεβλώσεις και διαπλοκές στον χώρο κυρίως –πάλι- της αυτοδιοίκησης (πχ)

     Σε ένα δήμο το κόστος για την εγκατάσταση σημείων public hot spots ήταν 10.000€/σημείο σε άλλο του ίδιου επιπέδου έφτανε το ποσό των 40.000€.

     Σε ένα δήμο μια εργασία γίνεται χωρίς κανένα κόστος (παρά μόνο το έμμεσο) σε άλλον η ίδια εργασία εκτελείται με ανάθεση με το ποσό των 80.000€ ή και των 120.000€.

     Δήμος που έχει την επάρκεια να εκτελέσει εργασία με τις δικές του δυνάμεις, προτιμά να προχωρήσει σε ανάθεση 120.000€ σε εταιρεία.

    Αυτά ποιος τα ελέγχει;

    Σε ότι αφορά στην δεύτερη προϋπόθεση, αυτή ενδεικτικά πρέπει να αναλάβει δράσεις όπως οι πιο κάτω:

     Ελαχιστοποίηση του χρόνου έγκρισης των προτάσεων ένταξης ιδιωτικών επενδύσεων στον αναπτυξιακό νόμο,..[ ]

     Ρύθμιση θεμάτων που αφορούν στην επενδυτική αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου... []

     Φορολόγηση της περιουσίας της εκκλησίας, ενεργοποίηση νομοθετικών προϋποθέσεων για την επενδυτική αξιοποίηση της από το κράτος. Δεν είναι δυνατόν ..[ ]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΚΑΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ;

    Δυστυχώς η αριστερά σε όλες της σχεδόν τις πτυχές (με εξαίρεση βέβαια το δημοκρατικό και ανανεωτικό της τμήμα) καταπολεμά, χωρίς να αναγνωρίζει, την πραγματικότητα, την αρνείται, δεν έχει καταλάβει που βρισκόμαστε.

    Θεωρεί ότι η κρίση της χώρας είναι «κρίση τους», αγνοώντας ότι εμείς πληρώνουμε...[ ]

    Πιο συγκεκριμένα:

     Τόσο το ΚΚΕ όσο και η πλειοψηφία του ΣΥΝ κινούνται στην ακραία συντηρητική γραμμή της εξόδου από την Ευρώπη. Λες και όταν έχει πρόβλημα (πχ) η δημοκρατία και το πολιτικό σύστημα φεύγουμε..[ ]

     Ο ΣΥΡΙΖΑ διατυπώνει ως συνεταίρος των μετόχων των τραπεζών το αίτημα της εθνικοποίησης τους, αγνοώντας το κόστος και το ότι μια τέτοια πολιτική διευρύνει τα κέρδη των ολίγων.

     Βουλευτές του ΣΥΝ εξυπνακίζουν, με τζάμπα μαγκιές και αστειότητες, εξευτελίζοντας κάθε προσπάθεια σοβαρής προσέγγισης στο θέμα με όρους πολιτικής και όχι θυμικής αντιμετώπισης του ΔΝΤ, καλώντας παράλληλα σε εξέγερση αποχώρησης, καλώντας δηλαδή σε περισσότερο και επαχθέστερο ΔΝΤ.

     Ο πρόεδρος του ΣΥΝ , δείχνει τις αδιέξοδες και αυτοκτονικές τάσεις της γραμμής του, ζητώντας δημοψήφισμα για την ένταξη ή όχι στον μηχανισμό στήριξης, την στιγμή που είναι γνωστό σε όλους ότι αν αναγκαστεί η Ελλάδα να προσφύγει εκεί, θα γίνει γιατί θα πηγαίνουμε σε στάση εσωτερικών πληρωμών.

    Το δίλημμα μάλιστα ποιο θα είναι;....

    Όχι στον μηχανισμό, αλλά τι άλλο μετά; Με μαθηματικά βέβαιο...[ ]
    .................

    Αυτά δεν πιάνονται, Γιώργο;
    Δεν μετράνε;

    @ Kosti
    Αυτά που λες παραμπέμπουν σε εμπάθειες και σε κακοήθειες.
    Εσύ μόνο έχεις το δικαίωμα και την ταυτότητα του αμόλυντου αριστερού..

    Μιλάς σαν αφιονισμένος συριζαίος:))

    Δεν κάνει να υποτιμάς τις άλλες απόψεις και να μιλάς τόσο προσβλητικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Kostis

    "Οπως οι φασίστες με την εκμετάλευση του "φόβου" έχουν ρόλο στην κοινωνία, έτσι και διάφοροι "επαγγελματίες του φόβου" στην αριστερά φτιάχνουν τον "μεκαρθισμό" στις τάξεις της και "απαγορεύουν" την επίκληση της λογικής για να ανασυσταθεί."

    Σπίθας
    Από που ορμώμενος, μπορείς να μιλάς, έτσι, άσχημα Kosti;

    Κατ'αρχήν δεν είναι θέμα απόψεων ή επιχειρημάτων.
    Θίγεις, ηθικές πολιτικές, κοινωνικές και ανθρώπινες υποστάσεις.

    Εκ ποίας θέσεως, παιδί μου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Φώτης Κουβέλης: Η νέα ελληνική οικονομική, κοινωνική και πολιτική πραγματικότητα


    Φ.Κουβέλης: Πρόκειται για το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου. Το λέω με την έννοια ότι όλα έδειχναν ότι η επιλογή της κυβέρνησης, με τους χειρισμούς που είχε κάνει, θα οδηγούσαν εκεί.

    - Βεβαίως, πρόκειται για μια εξαιρετικά αρνητική εξέλιξη, με το δεδομένο ότι η παρουσία του ΔΝΤ είναι ενταγμένη στο μηχανισμό στήριξης, παρά το γεγονός ότι αποσιωπάται από τα αρμόδια κυβερνητικά χείλη και μιλούν μόνο για τον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης.[ ]


    Φ.Κουβέλης: Βεβαίως, η παρουσία των υπερεθνικών οργάνων διαμορφώνει ένα καινούργιο status για την πολιτική. Αυτό όμως, σε καμιά περίπτωση δε σημαίνει ότι η κυβέρνηση δεν θα συνεχίσει να έχει το πλαίσιο των δικών της ευθυνών.

    Όχι μόνο γιατί αυτή αποφάσισε την προσφυγή σ' αυτόν τον μηχανισμό στήριξης με την παρουσία του ΔΝΤ, αλλά γιατί και η προώθηση όλων των ρυθμίσεων θα αποτελούν δικής της ευθύνη. Κατά συνέπεια, πάλι υπεύθυνη θα είναι η ελληνική κυβέρνηση και πάλι η πολιτική αντιπαράθεση, η επί της ουσίας πολιτική αντιπαράθεση θα υφίσταται.

    - Βέβαια, στη βάση της συγκεκριμένης νέας πραγματικότητας, εκτιμώ ότι θα έχουμε μεταβολές στην πολιτική. Εκτιμώ ότι θα έχουμε έντονες κοινωνικές διεργασίες. Διεργασίες, οι οποίες θα σημάνουν ανακαθορισμό των κοινωνικών συσχετισμών.

    - Θα σημάνουν παρώθηση μεγάλων στρωμάτων της ελληνικής κοινωνίας στο οικονομικό περιθώριο...[ ]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Στους τόσους και τόσους καταγγελτικούς και εισαγγελικούς λόγους, που διαχέονται, πέριξ, υμών και ημών, δεν είπαμε να αρθρώσουμε έναν ανθρώπινο πολιτικό λόγο χωρίς υστερίες και αναθέματα;

    Επειδή, έχουμε πέσει σε λούμπα, και τα αίτια είναι μακροχρόνια, εξαπολύεται μύδρους ολούθε, ρε παιδιά..

    Πιάσαμε πάτο! Και φταίνε πολλά και επιμερίζονται οι ευθύνες σε όλους μας φυσικά,.

    Αλλά φοβάμαι, ότι είστε έτοιμοι να αρπάξετε τα γιαταγάνια.:)

    Όπα...
    Την κάτσαμε την βάρκα. Πάρτε το απόφαση και λογικευτείτε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. "Ντεν έκο γιαταγκάνι, μωρό μου" που θ'άλεγε και η διαφήμιση.
    Ναι Σπίθα μου, φωνές σαν του Ανδρέα και του Φώτη ακούγονται στην σωστή κατεύθυνση αλλά η κατεύθυνση αυτή πρέπει και να περπατηθεί από κάποιους!
    Βαρέθηκα να κάνω παρέα στους μεταλλαγμένους Παπατσίπρες και Αλαβανέλους και να το παίζω η νόμιμη εσωτερική αντιπολίτευση...

    Όσο κι αν έριξαν νερό στο κρασί τους φίλε μου LLS, ξενέρωτοι παραμένουν και εκτός εποχής - κι όμως ελέγχουν τον χώρο που λέγεται αριστερά...
    Οι κορώνες είναι η ζωή τους - άκουσα τον Λαφαζάνη κατά τύχη στο Κόκκινο προχθές, και παρόλα τα λογικά ερωτήματα που του έβαζε ο Φίλης, εκείνος φώναζε:"εξέγερση, εξέγερση".
    Φοβάμαι ότι λειτουργούν όπως το "λύκος στα πρόβατα" - ακόμα και την εξέγερση (αν ποτέ βρει περιεχόμενο) θα κάνουν μη πιστευτή στο τέλος. Μου θυμίζουν όλο και περισσότερο την "Σοσιαλιστική Αλλαγή" της μεταπολίτευσης που ένα πράγμα έλεγαν επί χρόνια "Κάτω η κυβέρνηση Καραμανλή" ... (στο τέλος δικαιώθηκαν: γέρασε κι εκείνος και έφυγε...)
    Ο εμβληματικός Αλαβάνος το ίδιο λέει και τώρα: χωρίς πλαίσιο, προϋποθέσεις, κίνημα - ποιός δηλαδή θα αναλάβει μετά; Κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας του δικομματισμού; Θα έρθουν τα παράσιτα να μας σώσουν από τα ...παράσιτα και τους κερδοσκόπους;

    Κωστή, είσαι θυμωμένος με όλη την κεντροαριστερά. Σε καταλαβαίνω. Είναι ανάξιοι της εποχής - αλλά μέσα στην κρίση κάποιο ρήγμα θα ανοίξουμε στην καθεστωτική τους αυτάρκεια.

    Ναι leo, χτυπάμε στο ίδιο σημείο. Αυτά τα τείχη πρέπει να πέσουν - υπομονή και επιμονή. Αν χρειαστεί θα φέρουμε και τις σάλπιγγες της Ιεριχούς (της διακήρυξης του Μάη 2010 ήθελα να πω...). Κι ας γκρινιάζει ο ...Σπίθας. Εκεί εμείς - η ώρα έφτασε αδέλφια :):):)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @ Kosti
    Αυτά που λες παραμπέμπουν σε εμπάθειες και σε κακοήθειες.
    Εσύ μόνο έχεις το δικαίωμα και την ταυτότητα του αμόλυντου αριστερού..

    Μιλάς σαν αφιονισμένος συριζαίος:))

    Δεν κάνει να υποτιμάς τις άλλες απόψεις και να μιλάς τόσο προσβλητικά.
    -------------
    Τί λές ρε Σπίθα;
    Είσαι καλά;
    Δεν σου αρέσει που δεν με πείθουν οι γενικολογίες;
    Εθιξα τους συντρόφους σου;
    Τί ακριβώς έπαθες;

    Διαφωνούμε Σπίθα.
    Εσύ ψάχνεις να βρείς τους διεφθαρμένους έξω από την αριστερά, στον Αβραμόπουλο, στον δήμαρχο δείνα και στον δήμαρχο τάδε.
    Εμένα δεν μου λέει τίποτε αυτό. Το βρίσκω άνοστο.
    Η κοινωνία έχει ξεπεράσει το στάδιο του "ελπίζειν" στους θεσμούς της δικαιοσύνης και της τιμωρίας, επειδή ξέρει ότι είναι ίδιοι όλοι και αυτοί που έχουν κάνει τις απα΄τες και αυτοί που θα τους ελέγξουν και φυσικά είναι σε αδιέξοδο.
    Εγώ λοιπόν λέω ότι χρειάζεται συνταγματική αναθεώρηση. Πρέπει να αλλάξει το πολιτικό σύστημα.
    Η ποινική δικαιοσύνη πρέπει να αντικαταστήσει τις λάιτ πειθαρχικές δήθεν διαδικασίες που ελέγχουν τις πράξεις και τις παραλείψεις των εκλεγμένων και των διορισμένων δημόσιων λειτουργών.
    Εκεί πρέπει να ψάχνουν οι εισαγγελείς και όχι στους μικροφουκαράδες τσιγγάνους και περιθωριακούς μικροκλέφτες, πρεζόνια κλπ.
    Να ανοίξει ένας Κορυδαλός Δημόσιων λειτουργών.
    Διαφωνούμε λοιπόν Σπίθα με τον άνευρο και παραπλανητικό λόγο της αριστεράς.

    Και δεν έχω καμία εμπάθεια και δεν λέω καμία κακοήθεια. Την αλήθεια λέω και δεν ψήφισα ποτέ εγώ ΣΥΡΙΖΑ.
    Ετσι για να βάλουμε τα πράγματα στην θέση τους.
    Επίσης με ενοχλεί το σπάμ που κάνεις σε κάθε ανάρτηση.
    Αν θέλουμε να δούμε τις απόψεις σου, μπορούμε να ρθούμε στο σάιτ σου.
    Αλλά δεν θα ανεχτώ την συστηματική προσπάθειά σου να φιμώσεις τις διαφορετικές από τις "επίσημες" απόψεις σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Την κατάσταση έτσι όπως έχει διαμορφωθεί δεν μπορεί να την αντιμετωπίσει κανείς μέσα από τα κόμματα. Ολοι μα όλοι οι πολιτικοί είναι τιποτένιοι ή ανεπαρκείς.
    Οι λύσεις θα έρθουν μέσα από τα κινήματα.
    Σαμποτάζ εκεί που πονάνε στα οικονομικά.
    Οι μπλόκερ να δημιουργήσουν κινήματα γιά τα χρέη στις τράπεζες για τις ΔΕΚΟ για την ακύρωση της ασυλίας των προθυπουργών, υπουργών, βουλευτών εξάλου μόνοι τους την ψηφίσανε. Γιάννη κερνάει και Γιάννης πίνει.
    Ο Αρειος Πάγος να ακυρώσει την ασυλία και να δικαστούν με την κατηγορία της ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ.
    Και επειδή όλα αυτά τα αχόρταγα καθήκια πονάνε στα οικονομικά τους που με θράσος και αλητεία συγκέντρωσαν να τους ΚΑΤΑΣΧΕΘΕΙ όλη η φανερή και καλυμένη περιουσία.
    Μαζί τους και τα πραγματικά αφεντικά τους.
    ΕΘΝΙΚΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ
    ΕΘΝΙΚΟΙ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ ΟΠΛΩΝ
    ΕΘΝΙΚΟΙ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΕΣ στην ενέργεια, στις ναυσιπλοΙα, στην υγεία και στα φάρμακα, στην τηλεφωνία, στις τράπεζες και συνολικά σε αυτούς που ξέρουμε όλοι σαν ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΝΤΑΒΑΤΖΙΔΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τέλος πάντων, ας αντιπαρέλθουμε το θέμα και ας συζητήσουμε, για το τί γίνεται τώρα.
    Νομίζω ότι η προσφυγή στο ΔΝΤ, έβαλε στο κάδρο των υπευθύνων όλο το πολιτικό σύστημα, αφού μετά τις βέβαιες ευθύνες για την κρίση της ΝΔ, προστίθενται και η κρίση αξιοπιστίας της κυβέρνησης.
    Δεν μιλάω για τις προεκλογικές δηλώσεις της για τα λεφτά που υπάρχουν, ούτε για τις κευνσιανές επαγγελίες στην ανάγνωση των Προγραμματικών Δηλώσεων τον Δεκέβρη.
    Το σημαντικό σημείο διάξευσης της εμπιστοσύνης ήταν η γραμμή αποτροπής της προσφυγής της χώρας στο ΔΝΤ.
    Η όλη εξέλιξη έπληξε τα δεδομένα της χώρας.
    Διατάραξε την ευρωπαική σταθερά, εκτέθηκε με λαικίστικους μεσανατολικές κορώνες, για την Ελλάδα που δεν ζητάει ούτε ευρώ από τους Γερμανούς φορολογούμενους και για τις υπουργικές και πρωθυπουργικές διαβεβαιώσεις ότι θα τα βγάλουμε πέρα μόνοι μας.
    Ο λαός δεν πιστεύει πλέον σε κανέναν. Δεν εμπιστεύεται το πολιτικό σύστημα.
    Μοιραία θα ακολουθήσει και στην χώρα μας ότι συμβαίνει με όλα τα "κενά".
    Θα δημιουργηθεί νέο πεδίο άσκησης της πολιτικής και νέα πολιτικά υποκείμενα.
    Το πολιτικό σύστημα δεν προσφέρεται να λειτουργήσει σαν πλαίσιο εντός του οποίου θα καλυφθούν τα κενά. Θα πεταχτεί στα αζήτητα.
    Ενδεχομένως το διαδίκτυο να παίξει τον καταλυτικό ρόλο προς αυτή την κατεύθυνση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @Leo
    @ΑΣ
    Για ένα λόγο που δυστυχώς δεν μπορώ να αποδειξω
    α.-Το ΚΚΕ είναι εκτός ΕΕ,ακριβώς επειδή δεν προκειται να φύγουμε.Γι 'αυτό και μόλις αυτό είναι οριακά πιθανό το κόβει το τραγούδι
    β.-Ο Λαφαζάνης δεν έχει σχέση με μια αυθεντική εξέγερση τύπου κομμούνας.Προέρχεται από την πολιτική κληρονομιά του λαικιστικού Πασοκ,της συντεχιακής αριστεράς,της φωνασκίας ως προκάλημα.
    Θα ήμουνα πολύ διστακτικός να τους έπαιρνα σοβαρά για αυτό που λένε,αλλά μάλλον για αυτό που εννοούνε.Και στις δύο περιπτώσεις μου φαινεται οτι εννοούνε κάτι πολύ μα πολύ συντηρητικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @ Κostis,είπε

    " Διαφωνούμε Σπίθα.
    Εσύ ψάχνεις να βρείς τους διεφθαρμένους έξω από την αριστερά, στον Αβραμόπουλο, στον δήμαρχο δείνα και στον δήμαρχο τάδε"

    Σπίθας.
    Φυσικά ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ.

    Έχεις φαντασιώσεις, προφανώς ή πιθανόν αχρωματοψία.

    Τρέχω να φέρω και τους μάρτυρες, εμπρός σου, κυρ, εισαγγελεύ, για να αποδείξω, μετ'ευπειθείας, ότι λανθάνεις..!

    Μπας, κι'έχετε πιεί τίποτα μπύρες και κάνετε την πάπια, ρε σεις!

    Καλά κρασιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ο Λαφαζάνης, LLS, λέει αυναρτησίες.

    Τόχω σχολιάσει, αλλά δεν έχει βγει ακόμη το σχόλιο, που του κάνω και προσωπική κριτική, γι αυτά που είπε στην βουλή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Γιώργο, στρουθοκαμηλίζεις, όντως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Τρέχει τίποτε Σπίθα;
    Αει παράτα με άνθρωπέ μου.
    Που θα μου πείς ότι είμαι κακεντρεχής την μία, έχω φαντασιώσεις την άλλη.
    Αντε πάγαινε από δώ.
    Πολύ θάρρος πήρες, επειδή δεν σου τα χώνει κανείς.
    Αντε ασχολήσου με τίποτε άλλο.
    Χαρακτηρισμούς αλλού. Εγώ δεν τα ανέχομαι αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. leo,
    καμία αντίρρηση από μένα.
    Ομως δεν μπορεί να υπαινίσεται συνεχώς διάφορα σε προσωπική βάση , την μια ότι εκφράζω συνταχνιακές απόψεις, την άλλη ότι είμαι κακεντρεχής, την τρίτη αν είναι αριστερές οι απόψεις μου, την επόμενη αν στρουθοκαμηλίζει -με την έννοια ότι δεν παίρνει θέση υπέρ των κανόνων του , ο Γιώργος- και γενικά να το παίζει η ορθοδοξία της ανανεωτικής αριστεράς και ο θεματοφύλακας.
    Δεν νομίζω ότι έτσι μπορεί να γίνει διάλογος. Εκτός και εννοείς ότι κάποιοι μπορείτε να κάνετε διάλογο έτσι, οπότε εγώ μάλλον έχω παρανοήσει, κάτι έχω πιεί, έχω αχρωματοψία και άλλα τέτοια που επιτέλους βρέθηκε γιατρός να μου τα επισημάνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @ Kostis
    Οπως οι φασίστες με την εκμετάλευση του "φόβου" έχουν ρόλο στην κοινωνία, έτσι και διάφοροι "επαγγελματίες του φόβου" στην αριστερά φτιάχνουν τον "μεκαρθισμό"

    Kosti, εσύ χαρακτήρισες.

    Μ'αυτούς τους χαρακτηρισμούς, που κάνεις αυτά θα ακούσεις.

    Άσε τους διαδικτυακούς τσαμπουκάδες.
    Είναι μπανάλ..

    Τρέχει το μυαλό σου, στα σύνεφα.

    Μίλα σαν άνθρωπος. Αυτά που κάνεις είναι τζάμπα μαγκιές.
    Αριστερέ του καφενείου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Στο ποστ ερχόμουν, πριν από σένα.
    Δεν είναι δικό σου.
    Στο δικό σου, φυσικά και δεν θα ερχόμουν. Να κάνω τι;

    Να κάνω σχέδια επί χάρτου μετά λικέρ;

    Δεν μιλώ πολιτικά.
    Σου είπα να μην απαξιώνεις ανθρώπους γενικεύοντας, γιατί αυτό είναι ρατσισμός και εμπεριέχει αλλαζονεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Χρειάζεται να αξιολογηθούν τα αίτια ο καταμερσμός των ευθυνών στα μεγάλα κατ'αρχή.Το κατεστημένο προσπαθεί με όλες του τις δυνάμεις να μπουκώσει την κοινή γνώμη βομβαρδίζοντας την και γενικεύοντς ώστε να μην την πληρώσει κανείς.
    Προβάλει αυτά τα άτομα να μας προτείνουν λύσεις ενώ θα έπρεπε κανονικά να είναι προφυλακισμένοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Για ποιά άτομα μιλάς ανώνυμε;
    Αυτά του δικομματισμού;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Και ποιούς προτείνεις να επιμερίσουν τις ευθύνες ΑΝΑΩΝΥΜΕ ;

    Γι'αυτό τον λόγο μιλάω για διάλογο, αλλά εδώ πέφτουμε σε λούμπες και αρχίζουν τα προσωπικά παράσημα του ιδιωτικού τομέα.

    Λες και υπάρχουν δύο ειδών άνθρωποι.

    Οι ελεύθεροι επαγγελματίες και όλοι οι άλλοι.

    Και τους ελεύθερους επαγγελματίες τους έχει πάρει στην πλάτη του ο kostis..και θα τους μάθει μαρξιστικές πρακτικές του σοσιαλισμού..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Σπίθα, ειλικρινά δεν καταλαβαίνω τι έχεις πάθει.
    Που βλέπεις υπονοούμενα στο κείμενο του Κωστή, δεν ξέρω. Που βλέπεις κακοήθειες επίσης. Τι έγινε ξαφνικά;
    Νιώθεις ότι εκτυλίσσεται κάποια συνωμοσία κατά της πτέρυγας;
    Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω τι κάνεις, ποιόν υπερασπίζεσαι και ποιον πολεμάς!
    Ειλικρινά.

    Το κείμενο του Ανδρέα το είχα κάνει ποστ αμέσως πριν - γιατί το ξανανεβάζεις στο σχόλιο; Και γενικά τα μεγάλα σχόλια νομίζεις βοηθάνε να πούμε πέντε πράγματα;
    Εξήγησέ μου. Θα καταλάβω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Σπίθα αναφέρομαι σε όλους τους προθυπουργούς, υπουργούς, βουλευτές των κυβερνήσεων της τελευταίας 15ετίας + Μητσοτάκη.
    Στην ερωτησή ποιούς προτείνω να το διαχειριστούν.
    Αυτοί που θα μας δανείσουν να πάρουν όλο το πακέτο με τα καθήκια για εγγύηση των χρημάτων τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Σπίθα αναφέρομαι σε όλους τους προθυπουργούς, υπουργούς, βουλευτές των κυβερνήσεων της τελευταίας 15ετίας + Μητσοτάκη.
    Στην ερωτησή ποιούς προτείνω να το διαχειριστούν.
    Αυτοί που θα μας δανείσουν να πάρουν όλο το πακέτο με τα καθήκια για εγγύηση των χρημάτων τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Από το ιστολόγιο της Ανανεωτικής Πτέρυγας,


    http://www.ananeotiki.gr/el/readText.asp?textID=4556
    ................................
    Απάντηση: 8 -

    Το Δ.Ν.Τ. και οι πρωτοβουλίες του "πατερούλη". 24/04/2010 12:07:21

    Σπίθας Σ.

    Δεν αρέσκομαι να ποστάρω, ένα τέτοιο θέμα, αυτό με τις εσωκομματικές φαεινές ιδέες, της ισχνής μειοψηφίας της ηγεσίας, που δεν αφορούν στο ελάχιστο την κοινωνία και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε.

    Θα με πάρουν στο "κράξιμο", αν αναφερθώ, σε τέτοια θέματα, όταν βρισκόμαστε στο χείλος του γκρεμού και μερικοί εξακολουθουν να ασχολούνται με τα... "περί όνου σκιάς".

    Είναι προκλητικές απόψεις, που μας καθιστούν ανόητους, στα μάτια του απλού πολίτη. Συνεχίζουμε τα βάζουμε τα χεράκια μας και να βγάζουμε τα ματάκια μας.

    Επιτέλους, έχει χαθεί κάθε ίχνος κοινής λογικής;

    Ποιοί θα εμφανιστούν στην τηλεόραση???

    Λέτε ο κόσμος να μην μας ξέρει;

    Από το ΕΘΝΟΣ

    http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11378&subid=2&pubid=11344963

    "Από την πλευρά του ο κ. Τσούκαλης διαφώνησε με τον τρόπο που εκφράστηκε προχθές στη Βουλή ο κ. Λαφαζάνης (ζήτησε να πετάξουν έξω τους τεχνοκράτες του ΔΝΤ), ενώ σε ό,τι αφορά την προσφυγή στο ΔΝΤ είπε ότι πρέπει να συζητηθεί στη Βουλή και ότι το δημοψήφισμα «κακό θα κάνει, καλό δεν θα κάνει...».

    Σπίθας

    Σύντροφε, Π. Λαφαζάνη: "Να τους πετάξουμε έξω με τις κλωτσιές.." Να τους πετάξουμε..οκ.

    Μπορώ να πετάξω με τις κλωτσιές και τους "δικούς μας" που τους ανοίγουν τις πόρτες;

    Θα βοηθήσεις τρείς ( αριθμός 3) εργαζόμενους που έχουν μπλέξει με τραμπούκους, που κακοδιοικούν, λοιδωρούν, συστηματικά και ενώ το θέμα είναι γνωστό τοις πάσι, δεν κουνιέται..πόδι;

    Σε δική μου φράση, "θα τους ρίξω κλωτσιές", μου συστήσατε να είμαι "εντός των πλαισίων" και όχι τέτοιες συμπεριφορές..

    Εργασιακή βία και διαφθορά.( Σπίθας)

    http://mobbingbomb.blogspot.com/2007/10/blog-post_22.html

    Να τα ξεκαθαρίζουμε τα πράγματα..

    Σοβαρά, ερωτώ.

    Μπορώ να ρίξω κλωτσιές στους δικούς μας, μιας κι’εγώ σ’αυτούς, του Δ.Ν.Τ., δεν τους φτάνω."
    ....................

    Σπίθας

    Εκ του ασφαλούς ο καθένας ονειρεύεται, ότι θέλει, Άμα είσαι και ανένταχτος, ακόμη, πιο εύκολο..:)

    Ανένταχτος= και σοσιαλογάς και εναντίον όποιου του κατεβάσει η κούτρα και μιλάω και δεν συμμετέχω και ότι άποψη θέλω τσαμπουνάω, άμοχθα και αβασάνιστα.

    Αβάδιστα, όπως λένε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Όσον αφορά το θέμα ιδιωτικών και δημόσιων, δεν νομίζω ότι έχει μπει γενικά και απολίτικα. Γιατί σηκώνεις το γάντι εσύ ένας δίκαιος εργαζόμενος για λογαριασμό εκείνων που παρασιτούν το δημόσιο; Κι αυτό δεν το καταλαβαίνω;
    Κι αν η πτέρυγα έχει τα προβλήματά της με το δημόσιο, αυτά θα τα μεταφέρουμε μεταξύ μας; Αυτό δεν το δέχομαι.
    Είδες το άρθρο του leo από εμπειρίες του στο χώρο; Δεν είναι έτσι; Άσχημα κάνουμε που ζητάμε να ξεχωρίσει η ήρα από το στάρι;

    Όσον αφορά εσένα και τον Κωστή ειλικρινά στενοχωριέμαι για την παρεξήγηση που όλο και δυναμώνει μεταξύ σας - γιατί όμως; Νομίζω ότι κάτι πήρες προσωπικά ενώ δεν ήταν για σένα προφανώς. Τώρα τον ειρωνεύεσαι χοντρά κι αυτός ανταπαντά υποχρεωτικά.

    Μην μας βάζεις σε παρακαλώ να φαγωθούμε μεταξύ μας. Κι αν χρειάζεται, τουλάχιστον να καταλάβουμε τον λόγο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Σε λίγο άλλωστε και εγώ θα είμαι ανένταχτος όπως πάει το πράγμα - δεν θα μπορώ να έχω άποψη; Σπίθα σύνελθε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Εε τι να κάνω, Γιώργο, δεν θέλω να πείσω κάνενα και ούτε ζητώ να καταλάβεις, αν μέχρι τώρα, δεν είδες το πρώτο σχόλιο που προκαλεί

    Απλώς δεν θεωρώ σωστό να μιλάει, συνεχώς απαξιωτικά, γενικεύοντας.

    Αυτό δεν είναι διάλογος και έχω πει.
    ΖΥΜΩΣΕΙΣ εγώ δεν κάνω.

    Απαντώ σε προσβλητικές, απαξιωτικές συμπεριφορές. Αυτά, ρε φίλε.

    @ Ανώνυμος

    Κατάλαβα,..
    Αλλά δεν έχουμε φυλακές και δεύτερον δεν γίνεται λόγω συσχετισμού των δυνάμεων.

    Αυτό είναι μια επιθυμία, δίκαιη μεν, αλλά ανεφάρμοστη δε και το ξέρεις..

    Ας πάμε σε πιο ρεαλιστικά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Τι εννοείς να συνέλθω;
    Να γίνω ανένταχτος ή στρουθοκάμηλος;]
    :)

    Λοιπόν..
    Άντε καληνύχτα. Μην ανησυχείς.
    Δεν τρώγομαι για φασαρίες.

    Αλλά οι προκλήσεις οι αλλαζονικές, ας είναι κομένες, όταν αφορούν και εμένα.

    Αυτό Γιώργο,
    ( με προσσβλητικές εκφράσεις κατά ανθρώπων, ομάδων, επαγγελμάτων)

    Αυτό αγόρι μου δεν λέγεται διάλογος.

    Αυτό λέγεται:
    "Βγάζω τα εσωψυχά μου και τα απωθημένα μου"

    και στερείται κοινής λογικής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Η χώρα είναι σε κατάσταση ΕΚΤΑΤΟΥ ΑΝΑΓΚΗΣ.
    Ο προθυπουργος άφησε να εννοειθεί πως εκχωρούμε ΕΘΝΙΚΑ ΜΑΣ ΘΕΜΑΤΑ τι έχει γίνει προς το παρών δεν ξέρουμε.
    Η Μέρκελ πήρε πριν μερικούς μήνες τους τραπεζικούς λογαριασμούς Γερμανών από την Ελβετία ψάχνοντας Γερμανικά ΛΑΜΟΓΙΑ.
    Το ίδιο πρέπει άμμεσα να γίνει σε Ελβετία, Λιχτεσταιν, Κύπρο και όπου αλλού, για τα Ελληνικά λαμόγια.
    Η καθυστέρηση τους δίνει χρόνο να σβηστούν τα ίχνη τους.
    Εγώ βλέπω να μην κάνουν τίποτε.
    Αυτή η αδράνεια σε τόσο κραυγαλέα πράγματα είναι ομολογία της τεράστιας διαπλοκής.
    Ειδικά το μαντρόσκυλο της κινητής τηλεφωνίας με μεθόδους the lives of others τους κρατάει από τα παπάρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. @ Ανώνυμε

    Είμαστε ανάμεσα σε κλοιό από καρχαρίες που περιστρέφονται γύρω μας και τρέφονται από εμάς, ορμώντας επιλεκτικά και στοχευμένα.

    Αυτό είναι το δάσος.

    Εμείς οι μαρίδες, και οι αθερίνες, που εκτός από τους καρχαρίες, έχουμε να αντιμτωπίσουμε και τις σμέρνες, τις τσιπούρες και άλλα μεγαλύτερα ψάρια., που βρίσκονται αναμεσά μας, αν πετάξεις σαν αφρόψαρο θα σ'αρπάξει ο γλάρος..που καραδοκεί.

    Είμαστε έξωθεν και έσωθεν ευάλωτοι και σε δυσχερή θέση.

    Αυτά πρέπει να τα λάβουμε, ταυτόχρονα υπόψη μας.

    Αυτό, μόνο ισχυρίζομαι, χωρίς να έχω να κομίσω, κανέναν από μηχανής θεό.

    Όποιος ισχυρίζεται, ότι έχει λύσεις, αρχίζω και "τσιμπιέμαι"..τι τον βάρεσε στο κεφάλι.

    Τα ένστικτα επιβίωσης, είναι σε εγρήγορση, αλλά χρειάζονται και ικανό φιλτράρισμα.

    Πάντως, τα πράγματα, δεν είναι για να τσακώνονται οι μαρίδες με τις αθερίνες, αλλά ούτε και να αδιαφορούμε για την δημιουργία αντιστάσεων με μηχανισμούς διαφάνειας και άμεση καταπολέμηση της υπάρχουσας ενδημικής διαφθοράς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Μαύρα μαντάτα...
    ...................
    Φ. Κουβέλης: Γκρίζες ζώνες στη συμφωνία ΗΠΑ-Ε.Ε. για ανταλλαγή πληροφοριών

    Ημερομηνία δημοσίευσης: 24/04/2010

    Τους κινδύνους για την προστασία προσωπικών δεδομένων που ενέχει μια συμφωνία, χωρίς δικλίδες ασφαλείας για τους πολίτες και τα δικαιώματά τους, μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και ΗΠΑ σχετικά με την ανταλλαγή πληροφοριών για σκοπούς επιβολής του νόμου επεσήμαναν σχεδόν όλοι οι βουλευτές στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής. Τα μέλη της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης Τάξης και Δικαιοσύνης (δεν παρέστη κανείς υπουργός), που σε κοινή συνεδρίαση με τη Διαρκή Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων συζήτησαν το θέμα, μίλησαν κυρίως για τις διαφορές προστασίας δεδομένων μεταξύ ΗΠΑ και Ε.Ε. (Ντ. Βρετός ΠΑΣΟΚ Π. Παυλόπουλος Ν.Δ.).

    Ο Φώτης Κουβέλης επεσήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κατηγορηματικά αντίθετος στην προώθηση τέτοιων συμφωνιών και επεσήμανε ότι υπάρχουν άπειρες γκρίζες ζώνες και στη διαδικασία ενεργοποίησής της, αλλά και αξιοποίησης δεδομένων χωρίς περιορισμούς περιφρούρησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

    Δεδομένου ότι οι αρχές έχουν την τάση να εκμεταλλεύονται όλες τις δυνατότητες αλλά και να συσσωρεύουν όγκο πληροφοριών χωρίς αποδεδειγμένη ανάγκη ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε ότι θα πρέπει να ορισθεί ποιες θα είναι οι αρχές επιβολής του νόμου, να προβλεφθεί περιφρούρηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αλλά και απόδοση ευθυνών στην κατάχρηση των δυνατοτήτων, επίσης αποζημίωση από παράνομη χρήση δεδομένων.

    Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Τούσσας επεσήμανε ότι το κόμμα του απορρίπτει τις τρομοσυμφωνίες και τους τρομονόμους και ότι αυτό πρέπει να κάνουν και οι λαοί.
    ................

    Έρχεται και ο μεγάλος αδελφός;
    Όργουελ..η κατάσταση, παιδιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Η ΕΛΙΤ
    ΤΟ ΒΗΜΑ | Σάββατο 24 Απριλίου 2010

    Σύμφωνα με τις πρώτες διαπιστώσεις των ελεγκτών του ΔΝΤ,

    **τρεις στους τέσσερις γιατρούς, δικηγόρους, μηχανικούς και συμβολαιογράφους

    **δηλώνουν ετήσια εισοδήματα κατώτερα του αφορολόγητου ορίου.

    Φαντάζει προκλητικό στις παρούσες συνθήκες η κυρίαρχη έκφραση της μεσαίας τάξης,

    **η ελίτ της κοινωνίας, να φοροδιαφεύγει συστηματικά.

    Επιβάλλεται προφανώς να είναι οι πρώτοι που θα κληθούν να προσαρμοσθούν στη νέα εποχή.
    ..................

    Σπίθας

    Γιώργο, αυτό εννοούσα. από την αρχή..
    Θα μας τεμαχίσουν, σιγά- σιγά, σε φέτες..

    Επέτρεψέ μου, να πω ότι το σενάριο τόχουμε ξαναδεί. Αλλά σε άλλη βερσιόν

    Αυτή είναι η νέα έκδοση σε 3D!!

    Όλα είναι αλήθεια, ότι συμβαίνουν.

    Κάποια, όμως κρύβονται,επιμελώς και δεύτρον χρησιμοποιύν επιλεκτικά τους φακούς.

    Αλλού μικροσκόπια, αλλού μεγενθυντικούς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Ας το μαζέψουμε σιγά σιγά το θέμα μας.
    1. Η διαφθορά είναι ο κανόνας στην ελληνική κοινωνία, έχει γενικευτεί. Λίγο ή πολύ όλοι εμπλεκόμαστε στα γρανάζια της, άλλοι εθελοντικά άλλοι εξ ανάγκης, άλλοι από παθητικότητα ή και αδιαφορία.
    2. Αιτία είναι η επιλογή των κυρίαρχων πολιτικών του δικομματισμού που μιας και διαχειρίστηκαν εξ αρχής ποσοστά κέρδους από μεταπρατικά κεφάλαια, ποτέ δεν ενδιαφέρθηκαν για την παραγωγική βάση αυτής της χώρας αλλά για την προμήθειά τους από επιλογές τρίτων τους οποίους αφειδώς διευκόλυναν.
    3. Με την είσοδο στην εξουσία του ΠΑΣΟΚ, αυτή η πολιτική διευρύνθηκε σε νέα κοινωνικά στρώματα και η διαφθορά έγινε μαγκιά και καλύφθηκε ιδεολογικά είτε ως ιστορική δικαιοσύνη ("αποκατάσταση" των αριστερών) είτε ως τρόπος αφαίμαξης των ιμπεριαλιστών (κοινοτικές επιδοτήσεις). Με λίγα λόγια ο λαϊκισμός έφερε νέες ομάδες του πληθυσμού στην διαφθορά με την προσχώρηση στα ιδεολογήματα της "αλλαγής".
    4. Σήμερα, αυτοί που την πληρώνουν είτε στο δημόσιο είτε στον ιδιωτικό τομέα είναι αυτοί που τηρούν τον όρκο τους και πληρώνουν τους φόρους τους - οι γραφικοί. Πίσω από αυτούς καλύπτονται τα κάθε λογής λαμόγια και είναι καθήκον της αριστεράς να βρει τρόπους να ξεχωρίσει την ήρα από το στάρι.
    Όχι με γενικεύσεις αλλά με διάκριση, νηφαλιότητα αλλά και παραδειγματική αντιμετώπιση των παρασίτων του παραγόμενου κοινωνικού πλούτου. Σε αυτήν την προσπάθεια οι υγιείς δυνάμεις δημοσίου και ιδιωτικού τομέα πρέπει να βρουν έναν κοινό κώδικα δεοντολογίας βάσει του οποίου θα εκθέτουν στην κοινωνία την διαφθορά και τους φορείς της.
    5. Αυτόν τον κώδικα πρέπει να τον προτείνει και εφαρμόσει πρώτη στις τάξεις της η αριστερά εάν θέλει να είναι αυτή ο φορέας της κοινωνικής αναγέννησης, αλλιώς θα πρέπει να βγει οριστικά από το παιχνίδι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. @Γιωργος
    Οταν ένα τόσο ορθό περιεχόμενο γράφεται με τετοια ακρίβεια και λιτότητα,στο χωριό μου το λέμε,ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Γιώργο, αυτά τα είχαμε πει, πάλι μεταξύ μας και σου θυμίζω το παρακάτω , ποστ μου, που παραθέτω και το σχετικό σχόλιο..

    Ελέγχος σε φορείς του δημοσίου και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα
    ...................
    Blogger Ο/Η Σπίθας είπε...

    @ Γιώργο

    Είχα αναφερθεί, σχετικά, πρόσφατα.

    Ανομία στη Δημόσια Διοίκηση

    [ ]...Οι ομάδες που έχουν διαμορφώσει κλίμα πελατειακών σχέσεων και συμμαχίες με κρατικοδίαιτα ιδιωτικά συμφέροντα επιδιώκουν την διατήρηση των άνομων προνομίων τους και βρίσκοντασι σε πλήρη αντιπαράθεση με τους εργαζόμενους που λειτουργούν έξω από τα παρασιτικά παράκεντρα.


    - Εκεί, όπου τα κόμματα και τα συνδικάτα, σιωπούν, εκεί χάνεται και η κοινωνική αλληλεγγύη, εκεί, πλέον, αναζητείται η αξιοπιστία του πολιτικού λόγου.

    Τουτέστιν, δεν θέλω:

    - "σοσιαλισμούς" και πράσινα ή κόκκινα άλογα,

    - "νεοφιλελευθερισμούς,"

    - "αριστερά χωρίς αριστερούς" ή "αριστερούς χωρίς αριστερά".

    Μου είναι αδιάφορη μια γενικόλογη αφηρημένη πολιτική χωρίς συγκεκριμένες θέσεις ή απόψεις, που δεν είναι ικανές να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα στην ουσία τους.


    Δεν είναι πολιτική στρατηγική, η παράθεση από ιδέες που αιωρούνται στην ατμόσφαιρα, αλλά δεν υλοποιούνται επί της γης. Αδυναμία είναι και υπεκφυγή, ταυτόχρονα...[ ]

    27 Μαρτίου 2010 9:26 π.μ.
    ........................

    Σπίθας ..σήμερα

    Και φυσικά, συμφωνώ, Γιώργο..

    Αλλά ας γίνει γνωστό, ότι αυτό το θέμα, το αναφέρω, εδώ και 3 χρόνια, όταν δεν μιλούσε, κανείς, ξαναλέω, ότι έχω σχετικές προτάσεις, συγκεκριμένες..

    Δεν είναι, τουλάχιστον παράξενο, όταν εγώ το θέτω εδώ, χρόνια, μετ'επιμονής, από την άλλη να εγκαλούμαι (!) για το αντίθετο;


    Φυσικά και προσυπογράφω, αυτά που λες.
    Γιώργο, για λόγους συντομίας.

    Μην φέρω πενήντα ποστ με συγκεκριμένο θέμα και τον τρόπο, επίσης που μπορεί να γίνει, αλλά τον αποσιωπούν όλοι.

    Είναι απλός, γιατί ασχολούμαι, νομικά, επί 6 έτη, με αυτές τις ιστορίες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Το θέμα το έχω θέσει και στο νομικό τμήμα της ΓΣΕΕ και στον ΕΛΙΝΥΑΕ, από το 2005.

    3 Απριλίου 2007
    ΗΘΙΚΗ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗ. Ο όρος, Mobbing. Η πολιτική μορφή της διαφθοράς στον χώρο της εργασίας. (Σπίθας)

    Το αποτέλεσμα;
    να στραφεί η ηγεσία του κόμματος εναντίον μου, από τότε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Θα γίνω συγκεκριμένος, για να γίνουν γνωστά μερικές απόψεις μου.

    Αναπάραγουμε συνεχώς το θέμα, με την διαφθορά και έχει γίνει, θέμα λαϊκής κατανάλωσης, χωρίς να παίρνονται, όμως οι σχετικές πρωτοβουλίες.

    Αυτό το γεγονός, κάνει τους καταχραστές, ακόμη περισσότερο ασύδοτους. Τους δίνει το θράσος να συνεχίσουν, όταν βλέπουν, π.χ. τις δικές μου προσπάθειες να μην βρίσκουν ανταπόκριση από τα αρμόδια όργανα ή τα κόμματα να σιωπούν στις πράξεις.

    Αυτό είναι το χειρότερο..

    Η προτάσή μου, είναι απλή , αλλά θέλει βούληση,
    Στοιχειώδες ενδιαφέρον..που δεν έχει φανεί..και ο κόσμος έχει δίκιο που απομακρύνεται και δεν εμπιστεύεται τους συνδικαλιστές,.

    1) Μία καταγραφή από την ΓΣΣΕ, ΤΩΝ 10, 20 εργαζόμενων που θα αναφέρουν άνομες και σκανδαλώδεις περιπτώσεις.

    Ένα άτομο, χρειάζεται!!

    Την λίστα την παραδίδουν στην ηγεσία της ΓΣΣΕ. Αυτοί μπορούν να πάνε στους επιθεωρητές Δημόσιας διοίκησης και ταυτόχρονα να κινηθεί ερώτηση στην βουλή, ώστε να διεξαχθεί έρευνα.

    Τόσο απλό!

    Γιατί δεν γίνεται ;

    Αν κινηθεί, μονος του και χωρίς στήριξη ένας εργαζόμενος, τότε του συνιστούν να μην προχωρήσει γαιτί θα βρεί τον μπελά του.

    Αυτές οι καταστάσεις υποδηλώνουν την αδυναμία και των ελεγκτικών μηχανισμών και την αδιαφορία, αυτών που μας προτρέπουν σε αγώνες και επικαλούνται
    "το δίκιο του εργάτη"

    Πόσ δύσκολο, είναι να γίνει αυτό που λέω;
    Καθόλου, λέω εγώ,,
    Αλλά χρειάζονται στοιχεία και ενεργοποίηση του σχετικού νόμου.βέβαια.
    Κι'αυτά υπάρχουν!

    Τότε.; Τότε αρχίζουν, τα όργανα, γιατί η μπάλλα θα πάρει φόρα και θα μπλέξουν αρκετοί που δεν τηρούν τα νόμιμα.

    Συμπέρασμα...
    Υποστηρίζω την παραπάνω άποψη και επιμένω να ενταχθεί ως το κυρίαρχο, θέμα.

    Εκεί έρχεται ο Kostis, και λέει:
    "η αριστερά το αναζητά , έξω από του δικούς της και ψάχνει αλλού.."!!

    Εε ναι! Σ'αυτό έχει δίκιο, απόλυτο.

    Αλλά να μην ενισχύσουμε, αυτό που προτείνω, εγώ;

    Υπάρχει άλλος δρόμος..;
    Ας μου υποδειχθεί, να τον δω.

    Συγκεκριμένες προτάσεις, κάνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. "Αν κινηθεί, μονος του και χωρίς στήριξη ένας εργαζόμενος, τότε του συνιστούν να μην προχωρήσει γιατί θα βρεί τον μπελά του."

    Και τον βρίσκει...

    Γι αυτό το ζητάμε από συλλογικότητες: τα συνδικάτα, την ίδια την κλαδική οργάνωση της όποιας αριστεράς - γιατί μόνος του κανείς δεν μπορεί και δεν είναι καιροί για Ρομπέν των Δασών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. ΚΙ επειδή LLS "κανείς προφήτης στον (πολιτικό) τόπο του", ...θέλω να έρθω στο χωριό σου! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Σπίθα, όπως έγραψε και ο γιώργος (κείμενο 5 σημείων) χμμ, Αυτό που πρέπει να αναζητήσουμε είναι η συλλογική έκφραση μέσα από ένα καινούριο πολιτικό υποκείμενο. Δυστυχώς από την Γεσεε, ελάχιστα πράγματα μπορεί να περιμένει κανείς όπως είναι σήμερα εφόσον τα συνδικάτα με την σημερινή τους μορφή είναι μέρος του προβλήματος και δεν προσφέρονται για την λύση του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. @ radikal

    Μέχρι να δημιουργηθεί το νέο πολιτικό υποκείμενο, θα έχουμε...

    Δεν λέω, όχι.

    Λέω, ότι να κινηθούμε,ταυτόχρονα.

    Και δεν θα κάνει η ΓΣΕΕ, τα στραβά μάτια.

    Θέλει δεν θέλει, να εξαναγκασθεί από 5 άτομα!

    Ανοιχτά πράγματα. Ποιος είναι με την ανοιχτή προτάσή μου;

    Ποιός από τους αριστερούς αγκιτάτορες, διαφωνεί;
    Ο Λαφαζάνης, ο Λεουτσάκος, ο Καλύβης;
    Ποιός; Το εργατικό τμήμα του ΣΥΝ;

    Εμείς να το προτείνουμε και ας το απορρίψουν. Για να δούμε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Στοιχεία διαφθοράς και αρμόδιοι μηχανισμοί

    Ο νέος πολιτικός φορέας , δεν θα πρέπει να έχει στόχους, και στρατηγικές, φίλε, radical;

    Νέες μπροσούρες,χωρίς καθημερινές πρακτικές δεν μας χρειάζονται.

    Πολιτικές πράξεις, απαιτούνται και πρωτοβουλίες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θέλετε να βάλετε ενεργό link στο σχόλιό σας; BlogU