Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

Τα παιδία παίζει...



Ο ΚΥΒΟΣ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ και η ενδοαριστερός ανταγωνισμός ...εξυπνάδας


27 σχόλια:

  1. Μάλλον αποτυχημένο αυτό το εικονογραφημένο σχόλιο, και για το περιεχόμενό του αλλά και για το γραφικό του μέρος σε αντίθεση με άλλα που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα σας, τα οποία τουλάχιστον έχουν χιούμορ ανεξάρτητα αν κάποιος συμφωνεί ή διαφωνεί με το μήνυμα που έχουν.

    Ο Α. Αλαβάνος είναι προσεκτικός και δεν λέει "στάση πληρωμών" αλλά "επαναδιαπραγμάτευση του χρέους". Εξάλλου ούτε η Παπαρήγα δεν λέει τέτοια πράγματα. Επίσης ο Α. Τσίπρας επαναλαμβάνει με καθυστέρηση 2 μηνών τουλάχιστον, αυτά που έχει πει ο Α. Αλαβάνος για το "Σύμφωνο Σταθερότητας" και για το Δημοψήφισμα και για πολλά άλλα...

    Επίσης όλοι αυτοί (Αλαβάνος, Τσίπρας και λοιποί που αναφέρονται στο εικονογραφημένο σχόλιο σας) προσπαθούν να αρθρώσουν ένα λόγο και να κάνουν κάποιες προτάσεις. Όμως η Α.Π. έχει την ίδια ακριβώς στάση με την Μ. Δαμανάκη και τον Μ. Ανδρουλάκη:ΣΙΩΠΗ

    Παρ' όλα αυτά ετοιμάζεται να στηρίξει Α. Τσίπρα, όπως εξάλλου και ο Λαφαζάνης....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τουλάχιστον ατυχές, για να αποφύγω τις βαριές κουβέντες, το παραπάνω σκίτσο. Αυτό σημαίνει ότι μάλλον δεν ασχολείσθε με τα διαδραματιζόμενα.
    Γι΄αυτό πάρτε και τα μέτρα (όσα μάθαμε σήμερα) τα υπόλοιπα αύριο ή το Σάββατο.
    Ανακοίνωσαν:
    -Κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού στον Δημόσιο τομέα
    -Κατάργηση της 13ης και 14ης σύνταξης σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα
    -Κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων
    -Αύξηση του ορίου απολύσεων στο 4%
    -Αύξηση του ΦΠΑ στο 23%
    -Μείωση της αποζημίωσης για απολύσεις.
    Ούτε η Δεξιά να ήτανε (που είναι βέβαια).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για να μην σας αναφέρω το ξεπούλημα της χώρας από την κυβέρνηση Παπανδρέου. Προσέξτε την τελευταία παράγραφο από το ρεπορτάζ του Capital.gr:
    "Το συμβόλαιο για το διμερές δάνειο της Γερμανίας προς την Ελλάδα όπως και τα αντίστοιχα των άλλων χωρών της ευρωζώνης έχει σταλεί από την Κομισιόν και είναι ήδη στα χέρια των υπουργών οικονομικών.
    Τα δάνεια αυτά δεν θα συνοδεύονται από εγγυήσεις του ελληνικού δημοσίου με την μορφή ομολογιακών δανείων, όπως διευκρίνισε στο Capital.gr αρμόδιο στέλεχος της Επιτροπής, διαψεύδοντας σχετικές πληροφορίες τραπεζικών αναλυτών.
    Τα διμερή δάνεια θα είναι στηριγμένα στη νομοθεσία της χώρας που θα δώσει το δάνειο και στην βάση αυτής της νομοθεσίας θα λειτουργήσουν και οι εγγυήσεις της αποπληρωμής τους. Αυτό σημαίνει όπως εξήγησε στο Capital.gr αρμόδιο κυβερνητικό στέλεχος ότι η χώρα που δέχεται το δάνειο το εγγυάται με τις κινητές και ακίνητες αξίες που διαθέτει εντός και εκτός της επικράτειάς της..."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σύντροφοι της ανανεωτικής πτέρυγας (και άλλοι), σε αυτή τη φάση δεν έχουμε την πολυτέλεια να λύσουμε τα δικά μας. Το διακύβευμα είναι πολύ μεγάλο για να προσπαθεί ο ένας να δικαιωθεί έναντι του άλλου. Όποιος αυτοχαρακτηρίζεται από κεντροαριστερός έως ούλτρα αριστερός οφείλει με τη δική του κουλτούρα και μέσα από τις δικές του διαδικασίες και δράσεις να συμβάλλει στην αντιμετώπιση της επίθεσης που δέχεται η κοινωνία. Ο αντίπαλος δεν είναι ο Κύρκος, ο Τσίπρας, ο Αλαβάνος, ο Κουβέλης, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το λαϊκό ΠΑΣΟΚ, στελέχη του κλασσικού "καθεστωτικού" ΠΑΣΟΚ που αυτή τη στιγμή κάνουν το βήμα ή και το ΚΚΕ. Αντίπαλος, όσο παλιομοδίτικο και αν ακούγεται, είναι η δεξία που επιτίθεται με όλα της τα όπλα. Εκτιμώ ότι πρέπει και μπορείτε να γίνετε η εμπροσθοφυλακή της άμυνας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Aν θυμάμαι καλά ο Αλαβάνος μάζευε υπογραφές ενάντια στο σύμφωνο σταθερότητας κλπ. Μάζεψε καμία;
    Βέβαια ο Αλαβάνος είναι προσεκτικός, μην εκτεθεί, γιατί αύριο θα του ζητήσουν να κυβερνήσει οι εξεγερμένοι του εργατικού Δεκέμβρη και πρέπει να είναι φερέγγυος. Τσίπρας και Αλαβάνος πράγματι προσπαθούν να αρθρώσουν λόγο, γιατί αυτά που μέχρι τώρα λένε είναι ακατάληπτα για τους εχέφρονες και μη έχοντες. Τώρα για βολεμένους αντισυστημικούς δανδήδες και κροτικοδίαιτους-επιδοτούμενους "επαναστάτες" είναι πολιτικός λόγος που οδηγεί στον ουρανό, δηλαδή κλανιές στον αέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Νομίζω ότι ο marlow τό έθεσε πολύ σωστά. Είναι πολύ απλό να εκτονωνόμαστε βρίζοντας ο ενας τον άλλο. Δεν βγάζει πουθενά, τις σάρκες μας τρώμε. Δεν ξέρω την εξειδίκευση των μέτρων αλλά τι να περιμένεις!!!!Νομίζω - και το ξαναέγραψα και σε άλλο blog- ότι καμμιά ομάδα , κανένα ρεύμα , καμμία τάση στην Ελληνική Αριστερά δεν έχει πειστική πρόταση, έστω ψήγματα της, στη συγκεκριμένη συγκυρία. Δηλαδή τι να κάνουμε ; να διαπραγματευτούμε με ποιούς; με τους καρχαρίες; ( Πρετεντέρης έφα ). Κόκκινες γραμμές; Αστείο και μόνο να το λές! Ευκαιρία για την αναγέννηση της χώρας ο μηχανισμός στήριξης; Πάλι καλά, γέλασε το χειλάκι μας! Λύση; Δεν βλέπω παρά μια : ενίσχυση της κοινωνικής αλληλεγγύης, δημιουργία θεσμών κοινωνικών αλληλοβοήθειας, αναδημιουργία του κοινωνικού ιστού.Και ενότητα, ενότητα, ενότητα !!! Και βεβαίως αγώνας, αγώνας, αγώνας!!
    Φιλικά και συντροφικά.
    Δ.Υ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. φίλτατη "στρουθοκάμηλος" δεν ξέρω αν πρεπει να σε αποκαλώ συντρόφισσα γιατί μάλλον θα με χλευάσεις για παλιομοδίτη.
    Αν ακόμα και σήμερα που η πατρίδα μας επιστρέφει στη λίθινη εποχή, εξακολουθείς να ασχολείσαι αποκλειστικά με το μικρόκοσμο σου και το φραξιονιστικό σου πάθος, αυτό σημαίνει ότι το προσωπικό και ιδεολογικό αδιέξοδο κάποιων στο χώρο της αριστεράς τους έχει οδηγήσει στην παράκρουση και την παράνοια. Τι κρίμα, τι μελαγχολία γι αυτό το κατάντημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τι συμβαίνει εδώ πέρα σήμερα.
    Υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος που οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ μαζεύτηκαν;
    Βλέπετε τίποτε εξελίξεις και το φέρνετε απέξω απέξω;
    Τί έγινε;
    Συνειδητοποιήσατε ότι πολλές μπούρδες λέγονται τελευταία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η αριστερά ζητά αυτό τον καιρό να μαζευτεί όχλος (μπούγιο) και ας μη πολυκαταλαβαίνουν τι ακριβώς συμβαίνει.
    Αυτό που έχει σημασία είναι να γίνουν μεγάλες αριθμητικά συγκεντρώσεις για να δικαιωθούν τα ηγετικά τους στελέχη.
    ΝΑ ΡΕ ΥΠΆΡΧΟΥΜΕ.
    Μιλάμε για αλληλεγγύη μεταξύ των εργαζομένων.
    Ποιά αλληλεγγύη χρόνια τώρα η κάθε συντεχνία παλεύει μόνη της και συνήθως μόνο οι εργατοπατέρες τους.
    Οτι έχει γίνει μέχρι στιγμής έχει γίνει με άσχετους και TAΛIMPAN των κομμάτων (πιτσιρικάδες και φοιτητές) που ακόμα δεν έχουν κάνει ούτε ένα μεροκάματο.
    Από την άσχημη αυτή κατάσταση θα βγούμε με προτάσεις ξεκάθαρες και εφαρμόσιμες και όχι με ΓΙΟΎΡΙΑ
    Ας γίνουν μπροστάρηδες αυτοί που έχουν την δυνατότητα να διαχειριστούν θέσεις και κόσμο.
    Ας μη μπερδεύουμε την ανάγκη γιά αγώνες με την πασαρέλα του κάθε φανφαρόνου.
    Γιώργος EL

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @ ανόνυμε του 7 σχολίου
    Αν διαβάσεις ξανά αυτά που έγραψες θα καταλάβεις πως ο μεγαλύτερος εχθρός σου είναι ο εαυτός σου αν μπορείς αυτό να το συνειδητοποιήσεις θα έχεις κάνει το πρώτο βήμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Γιώργο Ελ, ένα δείγμα της αλληλεγγύης των ναυτεργατών του ΠΑΜΕ απέναντι στους εργαζόμενους στον τουρισμό και το εμπόριο το ζήσαμε στο λιμάνι την Δευτέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Προσπαθώντας πάντα να είμαι ευγενικός:
    Ψηφοφόρος ών του ΚΚΕ εσωτερικού από το 1985 και στη συνέχεια του Συνασπισμού, μαθήματα περί ανανεωτικής αριστεράς δεν δέχθηκα και δεν δέχομαι.
    Εχετε καταλάβει σε τι κατάσταση βρισκόμαστε; τα περιθώρια διαλόγου, συζήτησης , ελιγμών, προτάσεων κ.λ.π.; Εχετε καταλάβει ορισμένοι ότι τα σημερινά μέτρα ήταν μόνο η αρχή; Εχετε καταλάβει σε τι κατάσταση φέρνουν αυτά συνταξιούχους, γέρους κι ανήμπορους; Την αμηχανία των άλλων την βλέπετε , την δική σας όχι;
    Έίναι κατάλληλη στιγμή να χτυπηθούν τώρα τα συνδικάτα, με τα δεδομένα λάθη τους κ.λ.π., όταν ήδη τα χτυπούν με κάθε τρόπο οι ιέρακες του νεοφιλελευθερισμού, οι μεγαλοδημοσιογράφοι των ΜΜΕ και όλος ο καλός κόσμος;
    Ορθοδοξίες και δογματισμοί υπάρχουν πολλές και πολλοί και όχι μόνο η - ο σταλινική - ός
    Φιλικά και συντροφικά
    Δ.Υ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Φίλε ΕΟΣ, νομίζω ότι για να πετύχεις επαναδιαπραγμάτευση του χρέους περνάς υποχρεωτικά από την στάση πληρωμών. Το ένα προϋποθέτει το άλλο. Αλλιώς τι νόημα έχει να το λέμε; Ποιος θα μας κάνει τη χάρη εάν δεν αναγκαστεί;
    Άρα και ο Αλέκος όσο προσεκτικός και αν είναι, αυτό εννοεί - να σταματήσεις να πληρώνεις.
    Όσο για τον Τσίπρα, εάν υποψιαστώ ότι η ΑΠ θα τον στηρίξει...
    Μέχρι στιγμής το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Κουβέλης δεν κατεβαίνει για πρόεδρος. Οτιδήποτε άλλο δεν είναι σίγουρο - ούτε καν η συμμετοχή στο συνέδριο μεγάλου μέρους της βάσης. Ούτε η παραμονή πολλών στο κόμμα μετά το συνέδριο. Ούτε αν θα υπάρχει άλλος ανθυποψήφιος. Υπάρχουν σπουδαιότερα πράγματα να ασχοληθεί κανείς.
    Κατά τα άλλα και η ΑΠ έχει κάνει προτάσεις, δες στο ananeotiki.gr και τουλάχιστον δεν αεροβατούν...
    Όλη η αριστερά είναι σε αδιέξοδο - τουλάχιστον ας φυλαγόμαστε από ...κοτσάνες. To τι μπούρδα έχουμε ακούσει τελευταία δεν λέγεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΔΥ, πως θα αγωνιστούμε χωρίς προτάσεις; Η ήττα είναι σίγουρη έτσι.
    Όταν η "αριστερή πλειοψηφία" έκοβε τις γέφυρες αναζητώντας τον απόλυτο έλεγχο, ας πρόσεχε.
    Τώρα δεν υπάρχει καν ψυχική επαφή ανάμεσα στις τάσεις και τα ρεύματα της δικής μας αριστεράς και οι προτάσεις δεν συζητούνται αλλά εκτοξεύονται σαν πυροτεχνήματα στο αέρα και καίγονται αμέσως.
    Χωρίς δημοκρατία δεν υπάρχει αριστερά - είμαστε μόνοι μας την χειρότερη ώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. marlow και ΔΥ, η κριτική είναι το οξυγόνο μας, το χιούμορ ενώνει-δεν χωρίζει.

    Στις δύσκολες συνθήκες που ζούμε ό,τι χειρότερο είναι να χαριστούμε στους υπαίτιους της διάλυσης της ανανεωτικής αριστεράς.

    Μάλλον τώρα είναι η ώρα για ένα νέο ξεκίνημα της δημοκρατικής αριστεράς, τώρα που η υπερεπαναστατική μπουρδολογία της "αριστερής στροφής" έχει χρεωκοπήσει οριστικά και ο καταστροφικός διαγκωνισμός πατέρα και υιού έχει καταντήσει γελοίος.

    Τώρα που ακόμα και τα όρια της ΑΠ έχουν φανεί ανάγλυφα.

    Όσοι πιστοί προσέλθετε - υπομονή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αγαπητέ marlow

    Είναι αυτό που ήδη ειπώθηκε ότι είχε απομείνει από ψυχική ενότητα χάθηκε μαζί με τα "κάτσε κάτω", μαζί με τις με το έτσι θέλω "κομμουνιστικές νεολαίες", μαζί με τις προσωπικές εκστρατείες των στελεχών. Και μάλλον είναι άστοχο να κατηγορήσει την ανανεωτική πτέρυγα κανείς γι αυτά.
    Ξέρετε το χιούμορ πειράζει μόνο όταν είναι εύστοχο και δυστυχώς πολλές δηλώσεις των "αντισυστημικών" μόνο έτσι μπορούν να αντιμετωπιστούν. Δηλαδή σοβαρά θέλετε να πάρουμε τα ελικόπτερα του Αλαβάνου; Εν τάξει τότε να κοιτάξετε και το αφιέρωμα του χτεσινού Ριζοσπάστη με τον τίτλο "εκεί που χτίστηκε ο σοσιαλισμός".

    Αν θέλει κανείς ομοψυχία τότε λαμβάνει στοιχειωδώς υπόψη και τις απόψεις των άλλων και δεν στηρίζεται στα κουκιά.

    Παρεμπιπτόντως Γιώργο ακούγεται ότι ο προτεινόμενος περιορισμός εμφανίσεων στα ΜΜΕ σε 4 το μήνα θα επεκταθεί και στα blogs :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Δυστυχώς παρ΄όλες τις φιλότιμες προσπάθειες τω Συριζαίων, βλέπω ότι ο δογματισμός και η απομάκρυνσή σας από την Αριστερά είναι οριστική. Δεν σας επηρέασε κανένα σχόλιο. Ούτε τα μέτρα καθώς φαίνεται. Επιμένετε να λέτε κάτι που δεν ισχύει. Κι όμως σήμερα στην Αριστερά και ειδικά στον Συριζα υπάρχουν άφθονες προτάσεις που όσο πάει και έρχονται πιο κοντά. Μόνο τα κόμματα του δικομματισμού δεν έχουν, αλλά σε αυτά ουδεμία κριτική (κάνει τζιζ;).
    Σας προτείνω λοιπόν την εκδήλωση του Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής:
    Συζήτηση Επιστημόνων για το χρέος και το ευρώ 6/5 με δύο κρίσιμα θέματα:
    Πρώτο: Συνεχίζουμε ή παύουμε τις πληρωμές για το δημόσιο χρέος;
    Δεύτερο: Μένουμε ή αποχωρούμε από το ευρώ;
    Συμμετέχουν οι: Κ. Βεργόπουλος,
    Γ. Δραγασάκης, Δ. Καζάκης,
    Κ. Λαπαβίτσας, Σπ. Μαρκέτος,
    Κ. Μελάς.
    Θα ανταλλάξουν απόψεις για τις διάφορες εναλλακτικές λύσεις στα δύο αυτά θέματα και θα απαντήσουν σε ερωτήσεις των συμμετεχόντων.
    Η εκδήλωση θα γίνει την Πέμπτη 6 Μαΐου, 6.00 μ.μ, στο Πάντειο, Αίθουσα Σάκη Καράγιωργα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Νίκος Σαραλειώτης30 Απριλίου 2010 στις 8:44 π.μ.

    Ένωση οπαδών συριζα, ανώνυμος των 9,26, redteam. Πάρτε τα κουβαδάκια σας και πηγαίνετε να παίξετε σε άλλο blog. Για μας ο κόσμος της ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ βρίσκεται δεξιά μας. Πειράζει ότι οι ιδέες και οι σκέψεις σας περί αριστεράς και οικονομικής κρίσης, μόνο ανατριχίλα και απέχθεια μας προκαλούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Σιγά τ' αυγά βρε Σαραλιώτη. Μαγιά, κλανιά και κώλος φινιστρίνι, που λέει και ο λαός μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Επιτέλους φτάσαμε στα επιχειρήματα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Με συγχωρείς, φίλε Α.ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, αλλά, με έχεις ξαναδιαβάσει, αλλά αυτό που είδα πρωί πρωί, μου την έδωσε. Το μόνο που μπορώ να πω είναι συγγνώμη και ο "αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλλέτω".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. redteam δεκτή η απολογία και εγώ δεν σε βλέπω σαν αντίπαλο.
    Το μόνο που μπορεί να βοηθήσει σήμερα για να προσπαθήσουμε να αλλάξουμε προς το καλύτερο είναι ο διάλογος με επιχειρήματα.
    Για όσους τουλάχιστον κινούνται από ανιδιοτελή κίνητρα.
    Ας κρατήσουμε την ψυχραιμία μας, ο αντίπαλος πρέπει να είναι αλλού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Φίλε Γιώργο και Α.Δημητρίου

    Συμφωνώ απόλυτα μαζί σας πως η κριτική είναι οξυγόνο και ότι το χιούμορ ενώνει. Παρακολουθώ αυτό το πολύ ενδιαφέρον blog "στα μουλωχτά" εδώ και αρκετό καιρό. Το ότι σχολίασα για πρώτη φορά σε αυτή την ανάρτηση ήταν τυχαίο καθώς το σχόλιό μου ήταν γενικό και ενδεχομένως θα μπορούσε να ήταν σε οποιαδήποτε ανάρτηση. Συμφωνώ επίσης με πολλά από αυτά που έχουν γραφεί εδώ για την κακοδαιμονία της αριστεράς καθώς και για τις ευθύνες που αποδίδονται "δεξιά" και "αριστερά". Δεν ανακαλύπτω την Αμερική λέγοντας ότι η κατάσταση στη σημερινή αριστερά είναι τραγική. Κάθε κόμμα, τάση, συνιστώσα, οργάνωση και ανένταχτος της αριστεράς μπορεί να προσάψει στους άλλους πολλές κατηγορίες οι οποίες αρκετές φορές δεν στερούνται βάσης. Θα επιμείνω όμως πως σήμερα η ενότητα τουλάχιστον στο επίπεδο του να μην "τα χώνει" ο ένας στον άλλο και της άρσης της καχυποψίας είναι εκ των ων ουκ άνευ. Αν ξεκινήσουμε με την πιθανώς απλουστευτική αλλά αυτονόητη παραδοχή ότι σαν αριστεροί θέλουμε έναν καλύτερο και δικαιότερο κόσμο και ότι αυτό που συμβαίνει σήμερα στη χώρα μας φέρνει πολλά βήματα πίσω σε αυτή μας την επιδίωξη τότε ίσως πιο εύκολα θα καταλάβουμε ότι
    ο αντίπαλος είναι απέναντι, όχι δίπλα. Μη παρεξηγηθώ, είμαι 43 χρονών και μπήκα στη ΚΝΕ :-)από τα 16 και όλα αυτά τα χρόνια παρακολουθώ και συμμετέχω στην αριστερά από κοντά (ΣΥΝ μη ανήκων σε τάση, ανένταχτος, επαγγελματική ομοσπονδία κλπ). Συνεπώς έχω αρκετές εμπειρίες για να τρέφω ρομαντικές αυταπάτες για πιθανή ευκολία του εγχειρήματος. Παρόλα αυτά όμως πιστεύω ότι είναι μονόδρομος (για να χρησιμοποιήσω μια λέξη της μόδας). Δυστυχώς είμαστε πολύ λίγοι για να έχουμε την πολυτέλεια να αφήσουμε κάποιους απέξω (προφανώς των εκ του ΠΑΣΟΚ προερχομένων συμπεριλαμβανομένων). Καλή επιτυχία λοιπόν σε όποιο νέο εγχείρημα δημιουργίας νέου φορέα της ανανεωτικής αριστεράς πιθανώς κυοφορείται(αν κατάλαβα καλά). Ελπίζω όμως να αντιλαμβάνεστε ότι όσο μεγάλη και να είναι αυτή η επιτυχία από μόνος του ένας τέτοιος φορέας δεν φτάνει για ν'αντιμετωπισθεί η επίθεση που δέχεται ότι έχει κατακτηθεί από την κοινωνία τον τελευταίο αιώνα (δεν αναφέρομαι μόνο στον οικονομικό τομέα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Σωστά, έτσι είναι φίλε marlow. Πάντως αυτό το μπλογκ δεν είναι παραταξιακό ή τασικό παρότι έχει εκλεκτικές συγγένειες με όσους επιμένουν να αναφέρονται στην ανανεωτική αριστερά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Νίκος Σαραλειώτης30 Απριλίου 2010 στις 3:48 μ.μ.

    «Δυστυχώς παρ΄όλες τις φιλότιμες προσπάθειες τω Συριζαίων, βλέπω ότι ο δογματισμός και η απομάκρυνσή σας από την Αριστερά είναι οριστική.»

    «Σιγά τ' αυγά βρε Σαραλιώτη. Μαγιά, κλανιά και κώλος φινιστρίνι, που λέει και ο λαός μας.»

    Κύριε Ματθαίου για μένα είστε ΑΠΕΝΑΝΤΙ όπως το κκε και η δεξιά σε όλους τους χρωματισμούς (μπλε-πράσινο).Κάτι λεβέντες μικροαστοί σαν και σένα που ενώ στέλνουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικά σχολεία, ταυτόχρονα αγωνίζονται για δημόσια παιδεία, μόνο γέλια μου προκαλούν . Υποκριτή.
    Ποιος είσαι εσύ που θα κρίνεις ποιος είναι κοντά στην αριστερά η μακριά της. Αυτό ακριβώς σου γράφω στο προηγούμενο σχόλιο μου βλάκα από το Γέρακα. Αυτή την λογική του αριστερομετρου απεχθάνομαι. Και επειδή ο λαός είναι σοφός, λεει και κάτι άλλο σε αυτούς που κρατούν κάθε λογής μετράρια .Βάλτα εκεί που ξέρεις....Χωρίς συγνώμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Σαραλιώτη, δείχνεις τι φασιστοειδές είσαι. Πάντως αριστερός δεν είσαι μετά λόγου γνώσεως. Καλό είναι να πα΄ψεις να το παίζεις αριστερά σαν μερικούς φίλους σου που έχουν πάρει πόδι καιρό και κάνουν παρέα με τον Μάκη Βορίδη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θέλετε να βάλετε ενεργό link στο σχόλιό σας; BlogU