Τρίτη 11 Μαΐου 2010

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ [1]

από τον ΚΟΑΝ

Όχι πάλι προφάσεις. Διαφάνεια …πλην Λακεδαιμονίων τώρα.

Μου φαίνεται ότι τα πολιτικά κόμματα, για άλλη μια φορά, δεν έχουν αντιληφθεί, ότι έφτασε ο κόμπος στο χτένι.

Δεν μπόρεσαν να φτάσουν , μας πληροφορεί ο Καρατζαφέρης, σε απόφαση ελέγχου των οικονομικών των κομμάτων, επειδή , όπως επεσήμανε στην σύσκεψη ο ίδιος, θα διαφωνούσε το ΚΚΕ.

Πέραν του ότι, ο καθένας δικαιούται να επικαλείται τις δεδομένες αντιρρήσεις του ΚΚΕ και ενδεχομένως και του Κόμματος Κεντρώων του κ. Λεβέντη (το αναφέρω επειδή ενδέχεται πάντα κάποιος να διαφωνεί), δεν αποφεύγει το ενδεχόμενο και δεν είναι αβάσιμο, να σκέπτεται κανείς, ότι και άλλοι , που δηλώνουν ανοιχτοί στον έλεγχο, βολεύονται από το αγωνιστικό πρόσχημά του.

Νομίζω ότι ο ΣΥΝ , και κυρίως η Ανανεωτική πτέρυγά του, πρέπει να επιμείνει στην ανάγκη της διαφάνειας, ακόμη και πλήν …Λακεδαιμονίων.

Κάποτε επιτέλους πρέπει τα κόμματα να καταλάβουν ότι δεν μας κάνουν χάρη, αν δεήσουν να λειτουργήσουν με διαφάνεια.

Κάποτε πρέπει να καταλάβουν ότι δεν δικαιούνται να αποφεύγουν τον έλεγχο στα οικονομικά τους, με οποιοδήποτε πρόσχημα και αν το ΚΚΕ εν πάσει περιπτώσει δεν επιτρέπει τον έλεγχό του.

Οσοι θεωρούν ότι δεν επιτρέπεται να συγκαλύπτουν παρανομίες με , παράνομες πρακτικές στα ταμεία τους, οφείλουν να νομοθετήσουν την διαφάνειά τους, πρίν αποκτήσει δικαιολογημένη ισχύ η πεποίθηση των πολιτών, ότι τα κόμματα αποτελούν καρκίνωμα στην λειτουργία της Δημοκρατίας.

Και να θυμούνται , προσωπικά ο κάθε πολιτικός, ότι έχουν ήδη αργήσει.

Δεν είναι δυνατόν να συνεχίζουν να είναι μέλη, οργανισμών που παρανομούν και να θέλουν να νομοθετούν κανόνες δικαιοσύνης για τους πολίτες.


2 σχόλια:

  1. Πολύ σοβαρό θέμα και να μην κλείνουμε μάτια και στόματα.

    Θα ζητήσω να μου πληρώσουν και τις εργατοώρες που έχω διαθέσει αμισθί, και νάρχονται τώρα να μας κάνουν "μάθημα" τα γκρουπούσκουλα.
    που το παίζουν και επαναστάτες, μη χ@σω..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είκοσι άτομα, είναι όλα κι όλα και νομίζουν ότι εκφράζουν την ανανεωτική αριστερά και κρατούν σε απόσταση μεγάλα τμήματα της ελληνικής κοινωνίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θέλετε να βάλετε ενεργό link στο σχόλιό σας; BlogU