Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ [2]

του ΚΟΑΝ

Τι θα γίνει με τον Αλέξη;

Η «σύσκεψη», παρωδία. Η παρέμβαση Παπανδρέου στην παραλία του Αγίου Κοσμά, επικοινωνιακό τρύκ. Όσον αφορά την εμπιστοσύνη του λαού στον ΓΑΠ, τελειωμένη υπόθεση, με το που υποχώρησε στις μετρήσεις, μετά από όλη αυτή την θύελλα που περάσαμε και περνάμε.
Δεν καταλαβαίνει ότι με αυτά και αυτά κάθε μέρα εκτίθεται;
Δεν θα με ενδιέφερε αν ήταν μόνο αυτός. Αλλά σε συνδυασμό με τον Βεργόπουλο που δηλώνει στην αρχή της κρίσης ότι δεν υπάρχει θέμα πτώχευσης και σήμερα με την ίδια σοβαρότητα, ότι το πακέτο των 750 δις ότι ήταν μια σοβαρή παρέμβαση ή σε συνδυασμό με τον Λαφαζάνη που ξεσαλώνει πετώντας με τις κλωτσιές τους υπαλληλάκους του ΔΝΤ και τις δηλώσεις επί δηλώσεων και άλλων "στελεχών", διαμορφώνουν μια εικόνα της αριστεράς που ποζάρει την οργισμένη, την κατέχουσα την απόλυτη αλήθεια, την απολύτως ασόβαρη.
Και είναι κρίμα , γιατί την ίδια περίοδο, ο λαός, όχι στις δημόσιες δηλώσεις του, στα κανάλια ή τα μπλόγκ, αλλά στις παρέες του , στην δουλειά του, επιτέλους συζητάει ήρεμα και λογικά. Τα ξέρει όλα και κυρίως ξέρει πολύ καλά πόσο ζορίζεται με τα μέτρα που καλείται να υποστεί.
Αυτός ο λαός ξέρει πλέον, ότι το να κάνεις μια διαδήλωση ή μια συγκέντρωση, δεν έχει σχέση με την δίκαιη οργή, αλλά με την οργανωτική δυνατότητα, που έχουν κόμματα και συντεχνίες. Αυτός ο λαός λοιπόν, αν σιχαίνεται κάτι, είναι να βλέπει, έναν αδούλευτο και άγουρο νεανία, σαν τον Τσίπρα, να υποκρίνεται ότι καταλαβαίνει καλά και συμμερίζεται τα ζόρια του.
Μην το συνεχίσεις φίλε Αλέξη για πολύ αυτό. Θα χάσεις.

6 σχόλια:

  1. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Βήματος, ο κ. Τσίπρας συμφώνησε να συναντηθεί κατ' ιδίαν με τον Σαμαρά (όπως άλλωστε και η Αλέκα), ενώ μόλις την προηγούμενη εβδομάδα αρνήθηκε το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών! Επί της ουσίας δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ αρνείται να συνομιλήσει με την κυβέρνηση και την ίδια στιγμή συνομιλεί ακομπλεξάριστα με την δεξιά!
    Ισως να ζαλίστηκε από τις πολλές αριστερές στροφές και έχασε (πάλι) τον δρόμο δεν ξέρω, είναι πάντως εντυπωσιακό, το πως η ιστορία επαναλαμβάνεται (ως φάρσα ή τραγωδιά θα δείξει)

    ΥΓ Δεν υποστηρίζω ότι ο Τσίπρας δεν θα έπρεπε να δεχτεί την πρόσκληση Σαμαρά, επικρίνω απλά την επιλεκτικότητα ως προς τους συνομιλητές του

    xno

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δηλαδή βρε πρώην Σύντροφοι του Ενιαίου Συνασπισμού φτιάχνει και η γυναίκα του Σαμαρά ντολμαδάκια και το ορέχτηκε ο Τσίπρας;

    Υ.Γ. 1 Αν δεν υπήρξατε μέλη του Ενιαίου Συνασπισμού, παίρνω πίσω το "Σύντρορφοι" για να μην παρεξηγηθώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @ koupakia

    1. καταρχήν, κάθε ένας που σχολιάζει εκπροσωπεί τον εαυτό του και κανέναν άλλο (και προφανώς όχι το φιλοξενών blog) επομένως προς τι ο πληθυντικός?

    2. δεν ξέρω τι σερβίρει η γυναίκα του σαμαρα (και δεν με ενδοιαφέρει), κυρίως με απασχολεί τι σερβίρει η ηγεσία του χώρου μας.

    3. Αν ψάχνεις για αναμάρτητους (επειδή ρωτάς για τον ενιαίο συν) αυτοί μάλλον μας τελείωσαν εδώ και καιρό.
    Το πρόβλημα πλέον είναι με το δις (ή τρις) εξ' αμαρτείν.

    xno

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στην ζωή υπάρχει το φαινόμενο των κύκλων σε όλες της τις εκφάνσεις.
    Ζούμε το τέλος και αυτού του κύκλου. Ας αναλογιστούν αυτοί που εμπνεύστηκαν το εγχείρημα Τσίπρα με τι αέρα ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2005, πόσες ψεύτικες ελπίδες επενδύθηκαν στην ηγεσία ενός νέου και άφθαρτου ανθρώπου και ας δουν που βρισκόμαστε σήμερα. Στην πλήρη απαξίωση του. Η περίπτωση Τσίπρα θα αποτελεί μάθημα πολιτικής επιστήμης για το πως μπορεί να «καεί» ένας νέος ηγέτης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Παιδιά το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ ενώμένο ΔΝΤ και σας περιμένει. Αφήστε τα προσχήματα και τρέξτε! Μν ασχολείστε με μας που επιμένουμε να μη γουστάρουμε τη κοινωνία που έφτιαξε και φτιάχνει ο Παπανδρέου...οικογενειακώς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλά εσύ ανωνυμούλη για το ΠΑΣΟΚ δουλεύεις και την οικογένεια Παπανδρέου; Στενοχωριέσαι πολύ που δεν πάμε στο ΠΑΣΟΚ έ;
    Θα σου πω και ένα μυστικό: ρίξε μια ματιά ποιοι πρώην αριστεροί είναι στο ΠΑΣΟΚ και πόσο επαναστάτες ήταν πριν πολλοί από αυτούς και τα ξαναλέμε - έχω συναντήσει πολλούς σαν και λόγου σου εκεί: μπουρδολόγους πριν βολεμένα λαμόγια μετά. Και για να μην τους αδικήσω όλους υπάρχουν και απλά κουρασμένοι από τον σταλινισμό σου, ναι αυτόν τον ανεγκέφαλο επιδειξιομανή αριστερισμό σου και πήγαν εκεί μήπως κάνουν κάτι - λάθος τους αλλά το περιβάλλον που εσύ εκφράζεις είναι τόσο απωθητικό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θέλετε να βάλετε ενεργό link στο σχόλιό σας; BlogU