Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ [3]

του ΚΟΑΝ

Έλεος πιά. Εντάξει παραδινόμαστε.

Δεν ξέρω πόσο είναι αληθινοί οι αριθμοί.
20.000 ακυρώσεις λένε οι τουριστικοί παράγοντες.
Δεν θα περιλαμβάνει στους προορισμούς της τον Πειραιά λέει η Ισπανική εταιρεία, της οποίας το Κρουαζιερόπλοιο έτυχε της ομηρίας του ΠΑΜΕ πριν από μέρες.
4.500 άτομα ταλαιπωρούνται σήμερα , επειδή ο κλάδος των «πιλότων» των ρυμουλκών κάνει 48ωρη απεργία, για να υπογράψει η κυβέρνηση την κλαδική τους σύμβαση.

Το είπα και στην αρχή. Δεν ξέρω πόσο είναι ακριβείς οι αριθμοί.
Εκείνο που ξέρω είναι ότι με το ΚΚΕ, ποτέ δεν μπορούσα να συνεννοηθώ.
Δεν γίνεται να συνεννοηθώ με τον Τούσια. Δεν καταλαβαίνω ποτέ, τι λέει.
Δεν γίνεται να συνεννοηθώ με την Κανέλη. Για κάποιον λόγο είναι πάντα πολύ οργισμένη, επειδή υπάρχουν και άλλοι ομιλούντες άνθρωποι, μάλλον.
Δεν γίνεται να συνεννοηθώ. Δεν γίνεται.

Το περίεργο είναι ότι ένας από τους πιο φιλόξενους προορισμούς στον κόσμο ήταν πάντα τα αριστερά λιμάνια. Το Λίβερπουλ, ο Περαιάς, η Μασσαλία και πάνω απ’όλα η Κούβα.

Αυτοί οι δικοί μας πως τα κατάφεραν έτσι;
Προσωπικά δεν θα πήγαινα ποτέ σε ένα λιμάνι που θα με περίμενε το ΠΑΜΕ, ακόμη και επειδή τα λογικά τους σχήματα είναι, για μένα, απολύτως παρανοϊκά και δεν απορώ που είναι μόνο 20.000 οι ακυρώσεις, αλλά πολλαπλά περισσότερες.

Πως γίνεται και τους αντέχουν. Δεν ξέρουν ότι κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή κάποιος Τούσιας να αποφασίσει ότι πρέπει να κλείσει το λιμάνι, τώρα.
Μπράβο στο θάρρος τους. Μάλλον άγνοια κινδύνου έχουν.

15 σχόλια:

  1. Και νάτανε μόνο στα λιμάνια; Φταίμε όμως και μεις. χρειάζεται ιδεολογική επίθεση. Όσο αφήνουμε το ΠΑΜΕ να κυριαρχεί στη βάση του "τι ναλέμε με δαύτους" δεν κάνουμε τίποτα. Αν ανοίξεις ένα διάλογο μαζί τους σε συγκεκριμένα πράγματα βλέπεις ότι μαζεύονται.
    Χτες ο Σκυλάκος ζήτησε να υπάρχει εργατικός έλεγχος στις διοικήσεις των ιδιωτικών εταιριών. Θα αφήνουμε τη βλακεία ασχολίαστη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εδώ το ΔΝΤ αλωνίζει και σείς με το ΚΚΕ ασχολείστε και τις κινητοποιήσεις του. Καλά κάνει!Αλλωστε οιεπιχειρήσεις βάζουν λουκέτο εξ αιτίας του ΔΝΤ και η ανεργία αυξάνει και σεις βρήκατε αντιπάλους .Τις κινητοποιήσεις! Δε ξέραμε να καθήσουμε με σταυρωμένα χέρια και να λέμε κι ευχαριστώ! Ραγιαδισμός είναι αυτό και δαυτό είναι βλακεία και κάτι χειρότερο, αν δε ξέρετε.Το σεις και το σας τελείωσε.

    Δημήτρης Αποστολόπουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ασχολούμαστε με την αριστερή παρέκλιση, που εκφράζει το σημερινό ΚΚΕ.
    Οι άνθρωποι δεν είναι μαρξιστές.
    Είναι προυντονιστές όταν λένε φέρτε πίσω τα κλεμμένα, την ΄κρίση να πληρώσουν αυτοί που την δημιούργησαν.
    Αλλά φοβάμαι ότι η στάση στο αγροτικό και στα λιμάνια, είναι στάση Λουδίτη, που καταστρέφει τις μηχανές.
    Και σύ μας εγκαλείς, με ανοησίες του τύπου Εδώ το ΔΝΤ.
    Ποιό ΔΝΤ ρε Αποπστολόπουλε;
    Το ΔΝΤ φταίει που χρεωκοπήσαμε ή οι κερδοσκόποι και όχι το ότι καταντήσαμε την χώρα μπουρδέλο;
    Πιστεύεις ότι η Βουλή είναι μπουρδέλο και όχι όλη η κοινωνία;
    Υποκριτή.

    ΚΟΑΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @αποστολόπουλε,
    όταν μία κινητοποίηση στρέφεται εναντίον της κοινωνίας δεν έχει καμία σχέση με τα συμφέροντα των εργαζομένων. Δηλαδή κατά την γνώμη σου οι γιατροί που οι άνθρωποι έχουν να πληρωθούν μήνες απο εφημερίες θα έπρεπε να κλείσουν τις εντατικές μονάδες και τα χειρουργία. Φυσικά αν θα ήταν να νοσηλευόταν κάποιο στενό σου πρόσωπο τότε θα έβλεπες πόσα απήδια έχει ο σάκκος.
    Αφήστε τις παπαριές και μάθετε να ξεχωρίζετε τον συντεχνιασμό απο τον συνδικαλισμό. Και ο συνδικαλισμός είναι συνόνυμος με την κοινωνική ευθύνη ανιστόριτοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @radical
    αυτό με τους γιατρούς που λες αν δεν είναι λαικισμός τι είναι;
    Ποια κινητοποίηση στράφηκε εναντίον της κοινωνίας; Το πανώ στην ακρόπολη ή η διαμαρτυρία για την άρση του καμποτάζ, ή η μεγάλη παλαική συγκέντρωση;Συντεχνιασμός ε;λίγο σεβασμό στους ανθρώπους που τρώνε τη ζωή τους στη βιοπάλη.Εσείς αγαπητέ δεν έχετε καμμιά σχέση με την Αριστερά. Σαν αλλοθι το έχετε και κρίμα γελοιποιείτε το Συνασπισμό και το ΣΥΡΙΖΑ.
    Δημ'ητρης Αποστολόπουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ΚΟΑΝ
    Χαιρετίζω τη φρασεολογία σου και την "ανανεωτική" σου ιδεολογία.
    παρ΄όλα αυτά...
    Ε όχι δε έχω καμιά ευθύνη για το χρέος. Κατέβαλα μια χαρά τις εισφορές μου, τους φόρους μου στο κράτος και τώρα μου κόβουν 4.800 το χρόνο, όπως και σε άλλους τίμιους υπαλλήλους.
    Είναι φασιστική, λαικίστικη ή ισοπεδωτική η αντίληψη του όλοι η κοινωνία φταίει.Εγώ δεν είπα ότι είναι μπουρδέλο όλη η Βουλή...Αυτό είναι μια ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ άποψη.
    Ε υπάρχει και άλλος δρόμος...Να φορολογηθούν οι έχοντες,η εκκλησία,οι χρηματηστηριακές. Αυτό έπρεπε να γίνει πριν μας φέρουν στο κεφαλι το ΔΝΤ.Θα το επαναλαμβάνω μονότονα. Οτι έχουν να πάρουν το έχουν πάρει από μας.
    Όσο για το ΔΝΤ.
    Κοίτα τι έγινε στην Αργετινή, τι γίνεται στη Λεττονία και Ουγγαρία. Αριστερούς ψάλτες δεν είχε ποτέ σε καμμιά χώρα το ΔΝΤ. Δε θα έχουν ούτε κι εδώ!Αν εσύ θες εργολαβικά να το υποστηρίξεις δικαίωμά σου.Ο ΣΥΝ και ο ΣΥΡΙΖΑ δε το κάνει και μπράβο του ,όπως και το ΚΚΕ.
    Και ποιος είναι μαρξιστής εσύ ΚΟΑΝ; Καλόόό...Είπαμε μ΄αυτά που εκφράζετε είστε δεξιότατοι και δεν το χετε καταλάβει.

    Δημ. Αποστολόπουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το να απονέμεις τίτλους είναι μια παλιά μίζερη ενασχόληση φίλε ΔΑ. Το τι είναι ο καθένας δεν σε αφορά καν - ούτε αν κάνει ή δεν κάνει κριτική στα κόμματα που αναφέρονται στην αριστερά.
    Εσύ τώρα μπορεί να είσαι ένας τίμιος υπάλληλος (κατά δήλωσή σου) που άδικα σου κόβουν εισόδημα (για την δουλειά που κάνεις παραγωγικά κατά δήλωσή σου) αλλά δίπλα σου κάθονται τα λαμόγια, οι τεμπέληδες, οι επίορκοι, οι ανεπαρκείς. Αυτοί που βόλεψε ο δικομματισμός και που δοαφθείρουν και τους νεώτερους - αυτοί που όλοι μας ξέρουμε ότι έχουν ρημάξει το δημόσιο (εννοείται όχι μόνο αυτοί αλλά μιλάμε γι αυτούς γιατί σε αφορά) και ακομα και σήμερα δεν δουλεύουν, σαμποτάρουν κάθε προσπάθεια και έχουν απλωμένο το χέρι πάνω και κάτω από το τραπέζι εκβιάζοντας τον πολίτη.
    Αυτούς Αποστολόπουλε δεν τους βλέπεις; Μόνο τους δανειστές μας βλέπεις; Το γιατί πέσαμε πρώτοι στο στόμα του λύκου δεν σε αφορά;
    Το να κάνει στο όνομά μας κρατική πολιτική το ΠΑΜΕ και να διαλύει τον τουρισμό και τις επιχειρήσεις που έμειναν δεν σε αφορά;
    Αυτό φίλε μου είναι κομματική πρακτική κατά των εργαζομένων - αυτοί οι τύποι θέλουν να γίνουμε ακόμα φτωχότεροι μήπως και κάποτε κυβερνήσουν έναν απελπισμένο και γονατισμένο λαό. Αν είσαι μαζί τους είσαι συνυπεύθυνος και τη λέξη αριστερός δεν στη χαρίζω, ούτε σε σένα ούτε στους άλλους που κάνουν το κορόϊδο.
    Τέλος αυτό το μπλογκ ανήκει στην δημοκρατική αριστερά. Αν δεν είσαι εξοικειωμένος με την δημοκρατία και την κριτική κακώς ασχολείσαι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το μπλοκ αυτό είναι της δημοκρατικής αριστεράς; Ευτυχώς που δεν απονέμεις τίτλους. Αλήθεια τι είναι η δημοκρατική αριστερά ...κομμα;Δεν ανήκω στο ΚΚΕ,ψηφοφόρος του ΣΥΡΙΖΑ είμαι, και δεν είμαι ο μόνος Δημόσιος υπάλληλος που είναι τίμιος και παραγωγικός.Δε ξέρω γιατί μας στοχοποιείς "δημοκράτη αριστερέ" Οι περισσότεροιείμαστε τίμιοι.Αλλά ξέρεις (που φαίνεται οτι δε γνωρίζεις) τα λαμόγια ταυτίζονται με θέσεις που τους τις χαρίσανε τα δύο κόμματα.Οι θέσεις των διευθυντών, των προισταμένων είναι κομματικές. Αυτοί κυρίως τα αρπάζουν. Τα αρπάζουν οι καθε λογής κρατικοδίαιτοι μάνατζερ,αυτοί που παίρνουν δημόσια εργα και πολλοί άλλοι.
    Λυπάμαι που θα σου χαλάσω την οποιαδήποτε σούπα επιθυμείς που μόνο αριστερή δεν είναι, αλλά αν εγώ αύριο βρεθώ χωρίς δουλεια, γιατί είναι κι αυτό ένα ενδεχόμενο, χέστηκα, να στο πώ έτσι, για το Τουρισμό. Θα αντιδράσω όπως μπορώ και θα προσπαθήσω να υπερασπιστώ τη δουλειά μου για το καλό των παιδιών μου. Εσύ κάνε ότι θες. Μπορεί δε σε ξέρω, να έχεις χρήματα ,να έχεις τη θεσούλα σου και να μη σε νοιάζει.Το θεωρώ δε εντελώς προκλητικό να γυρνάνε τουρίστες με ένα ευρώ να τ΄αγοράζουν όλα.Το θεωρώ εντελώς προκλητικό να μου κουνάνε το δάχτυλο τύποι που δεν αντιλαμβάνονται τι εστί δημόσια διοίκηση. Βεβαίως Την άποψή μου θα τη λέω κι όσο νομίζεις εσύ άφησε τα σχόλια μου. Τι στο διάτανο δημοκρατική αριστερά είσαι.

    ΥΓ: Ως τελευταία χειρονομία είσαι να αλλάξουμε τους μισθούς μας;

    Τα ίδια λέει κι ο Δασκαλόπουλος του ΣΕΒ που τον ακούω τώρα...το κράτος ν΄αλλάξει..κι ο Δασκαλόπουλος της δημοκρατικής αριστεράς είναι;

    Δημ. Απ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Έλα ρε Δημ.Απ.!
    Είναι πολύ βολικό να φαντάζεσαι ότι είμαι βολεμένος.
    Ιδιωτικός είμαι και δεν ξέρω αν θα έχω δουλειά αύριο το πρωί - ποτέ μου δεν το ήξερα.
    Την μονιμότητα δεν την έχω ζήσει ποτέ - αλλά όποιον δημόσιο συνάντησα σε γραφειοκρατική διεκπεραίωση ή έλεγχο ή αίτηση (εκτός εξαιρέσεων) μου τα πήρε ή μου έφαγε τη μέρα και το μεροκάματο χωρίς λόγο. Και τώρα κάνουν και λευκή απεργία...
    Κι αυτά τα ζει όλος ο κόσμος - εσύ που ζεις στον Άρη; ;
    Όλοι έχουμε φίλο ή συγγενή στο δημόσιο και ξέρουμε ποιός δουλεύει, πόσο και πόσοι αξίζουν τα λεφτά τους. Μαζί τους! Αλλά να καλύπτουν αριστεροί τα λαμόγια δεν το φανταζόμουνα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Του ιδιωτικού τι;αλλά δεν έχει σημασία! Εσύ με έβαλες στο στόχαστρο.
    Ισοπεδωτικός με τη δουλειά των δημοσίων υπαλλήλων είσαι. Δηλαδή για σένα ή δε δουλεύουνε ή είναι σπασίκλες γραφειοκράτες και τρώνε τη μέρα των ανθρώπων; και ποιος την έκανε τη γραφειοκρατία Ο υπάλληλος ο οποίος βάσει του ΔΥ κώδικα είναι υποχρεωμένος να ακολουθεί τη κείμενη νομοθεσία ή ή ίδαι η νομοθεσία που είναι απαράδεκτη.Και ποιος ψήφισε τους νόμους; Δύσκολο; Κάπως τα χες μπερδέψει. Μη δείχνεις το δέντρο αντί για το δάσος.
    Να σου πω κάτι;
    Βγάζεις μια ζήλεια γιατι δεν είσαι εσύ δημόσιος υπάλληλος, μίζερη ζήλεια αστείρευτη. Αυτή την εντύπωση μου δίνεις!Μακαρι να κάνω λαθος.
    Πάλαιψε να έχεις τις ίδιες κατακτήσεις και στον ιδιωτικό τομέα. Μη προσπαθείς να κατεβάσεις το δημόσιο για να έχουν όλοι δίκιο.Αυτό είναι δεξιό και εσύ το προστατεύεις και το ντύνεις με μανδύα αριστερό.
    Δημ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ή βολεμένος ή ζηλόφθονος; Δεν πας καλά φίλε μου - έχεις σύνδρομο μεγαλείου;
    Γιατί όμως τα παίρνεις προσωπικά όλα; Μήπως είσαι στο κόλπο και μας πουλάς αριστεριλίκι για ξεκάρφωμα όπως τόσοι άλλοι;
    Απλά μου τη δίνουν όσοι δεν είναι στην παραγωγή και μας έχουν ζαλίσει με τα δικαιώματά τους την ώρα που κάνουν τη ζωή δύσκολη σε όσους παράγουν τον πλούτο αυτής της χώρας. Εάν είσαι τίμιος εργαζόμενος δεν σε αφορούν οι ενστάσεις μου. Τι πρόβλημα έχεις λοιπόν; Σε πειράζει πολύ στα αναπόφευκτα μέτρα να την πληρώσουν οι βολεμένοι, επιδοματίες, τεμπέληδες που μαζεύουν σκανδαλωδώς πάνω από τρία χιλιάρικα το μήνα και όχι οι συνταξιούχοι και οι φτωχοί εργαζόμενοι; Ποιο είναι το πρόβλημά σου; Οι τίτλοι ή η ουσία; Βαρέθηκα τους τιτλούχους αριστερούς -ελέω θεού - που μπαίνουν εδώ μέσα και μας τα πρήζουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Και κάτι τελευταίο: ήταν επιλογή μου να μην γίνω δημόσιος υπάλληλος (ενώ μπορούσα). Ποτέ δεν ζήλεψα το δημόσιο - προτιμούσα πάντα το ρίσκο της ατομικής πρωτοβουλίας - αλλά η μονιμότητα φίλε μου είναι ανωμαλία. Θάπρεπε να είναι κάτι που απονέμεται ως τιμή σε κάποιους δοκιμασμένους και ικανούς - και όχι ως καταφύγιο επιλεκτικά στους δικούς μας...
    Μπορεί να διαφωνούμε αλλά είναι ελάχιστοι αυτοί που ποιούν τιμή στον όρκο τους. Αυτό ζούμε - τα άλλα είναι μικροπολιτική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Χαίρομαι που ενω μπορούσες δεν έγινες δημ.υπάλληλος.Ούτε δική μου επιλογή ήταν αυτή, αλλά....
    Οι ιδιώτες παράγουν και οι υπάλληλοι όχι ε;Μονότονη δεξιά αντίληψη. Οι καθηγητές δεν παράγουν γνώση;Οι δάσκαλοι δεν παράγουν; οι γιατροί δεν παράγουν, οι νοσοκόμοι, οι πυροσβέστες;οι...οι...έως και οι απλοί υπάλληλοι που έχουν εντολές να υπηρετούν τη νομοθεσία,αυτή την άκρατη,αδικη νομοθεσία (κι αυτό έχει σχέση με το νομοθετικό έργο των κυβερνήσεων και μόνο) και σε αντίθετη περίπτωση καταδικάζονται με άδικες μεταθέσεις στασιμότητα κλπ;άσε δε γνωρίζεις.
    Εσύ νομίζεις ότι η πλειοψηφία των δη. Υπαλλήλων παίρνει 3.000 ευρώ και πάνω. Ξέρεις ποιο είναι το αντίτιμο της μονιμότητας; 1600 ευρώ με 25 χρόνια προυπηρεσίας στο χέρι καθαρά είτε εχεις είτε όχι διευθυντική θέση. Πόσο παίρνει αντίθετα ένας αντίστοιχος διευθυντής στον ιδιωτικό τομέα; Αλλά είναι ψευδεπίγραφο το δίλημμα ιδιωτικός -δημόσιος και κακώς το βάζεις σε αντιπαράθεση. Μπορεί να βαρέθηκες τους τιτλούχους αριστερούς που μπαίνουν εδω μέσα; Δε διεκδικώ κανέναν τίτλο.Αυτά στη ζωή φαίνονται. Εσύ για παράδειγμα μπορεί να λες ότι είσαι αριστερός αλλά η άποψη σου άλλα λέει.Όσο για το εδώ μέσα.Από τη στιγμή που έκανες το μπλοκ πρέπει να αναμένεις όλες τις απόψεις. Εσύ πρέπει να ξέρεις άλλωστε. Σε κόμμα που έχει διαφορετικές απόψεις στο εσωτερικό του είσαι και πολλές φορές ακούω περισσότερο τη μειοψηφία παρά την πλειοψηφία. Ε πόσο μάλλον σ΄ενα μπλοκ της "δημοκρατικής αριστεράς"
    Δημ. Απ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ο δημόσιος τομέας - όταν δουλεύει - παρέχει ποιοτικές υπηρεσίες Δημήτρη, όχι υπεραξία. Διευκολύνει και αναβαθμίζει την παραγωγή υπεραξίας με τις υπηρεσίες του ή την εμποδίζει όταν γίνεται εμπόδιο. Εάν γίνονται επενδύσεις σε ένα σαφές και σταθερό και κυρίως γρήγορο πλαίσιο ζούμε όλοι καλύτερα αναδιανέμοντας το αποτέλεσμά τους με τους αγώνες μας.Όταν ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ τι να αναδιανείμουμε;
    Ο δημόσιος τομέας είναι στην Ελλάδα η τροχοπέδη - όχι γενικά αλλά έτσι που είναι σήμερα. Σε πολλούς οργανισμούς του δημοσίου οι εργαζόμενοι είναι ελάχιστοι και η πυραμίδα των διευθυντοσυμβούλων, τμηματαρχών κλπ είναι πολλαπλάσια κι αυτοί αμείβονται πράγματι με 3000 μίνιμουμ. Δεν είμαι εχθρός σου - απλά λέω να σταματήσουμε να λέμε ότι αυτό ή εκείνο δεν είναι αριστερό και να σκύψουμε στο πρόβλημα. Η αριστερά έχει κάποια ισχύ στο δημόσιο και τις ΔΕΚΟ, άρα πρέπει να πει τι δημόσιο θέλουμε και να διεκδικήσει αξιολόγηση και περικοπή μισθών των επάνω σε όφελος των κάτω ή για να μην γίνουν περικοπές στους κάτω. Απλά πράγματα - αλλά δύσκολα όταν δεν θέλουμε να μιλήσουμε για αυτούς που δεν πάνε καν στη δουλειά (μόνο για να πληρωθούν), τους επίορκους εκβιαστές που τα παίρνουν και χτίζουν βίλες και τους γραφειοκράτες αγωγούς του γρηγορόσημου - όλοι αυτοί είναι μέλη στα ίδια σωματεία και νοθεύουν τους αγώνες μας. Τι κάνει η αριστερά γι αυτό; Ας μιλήσει καθαρά. Ας πάρει θέση! Ακόμα και οι μισθωτοί κρύβουν μισθούς για να μην φορολογηθούν. όταν πχ λέμε όχι στην φοροδιαφυγή είναι το ίδιο όλοι; Όταν ο ελεγκτής θα μου τα πάρει δεν πρέπει να τα πάρω κι εγώ από κάπου; Αλλά ο συνάδελφός του τι λέει;
    Δίπλωμα δεν έβγαλες; κτεο δεν πέρασες; Φακελλάκι στον γιατρό δεν έδωσες; Στον εφοριακό, στον πολεοδόμο, στον γραμματέα για να κλείσεις ραντεβού;
    Γιατί ταυτίζεσαι με όλους αυτούς δεν καταλαβαίνω. Μήπως αν πούμε την αλήθεια αθωώνουμε τα λαμόγια του ιδιωτικού τομέα; όχι ρε φίλε, έλεος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Διάβασε αν θες το σημερινό άρθρο στην σ.19 της Εποχής και πες μου μήπως κι ο Βασίλης Χριστόπουλος είναι δεξιός σαν και ...εμένα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θέλετε να βάλετε ενεργό link στο σχόλιό σας; BlogU