Σάββατο 15 Μαΐου 2010

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ [4]

του ΚΟΑΝ

Τα ΜΜΕ και η κρίση

Στην ειρωνική αντιπαράθεση στον Βασίλη Μιχαλολιάκο από την αγία τριάδα του ΜΕΓΚΑ, (Τρέμη, Πρετεντέρης, Τσίμας), όταν ο πρώτος συνηθισμένος από το πνεύμα που ισχύει στα διάφορα κανάλια, ΑΛΤΕΡ, ΕΧΤΡΑ κλπ, δειλά δειλά έβαλε θέμα ευθύνης και των ΜΜΕ για την πολιτική κρίση και όχι μόνο, βρήκα τον εαυτό μου να είναι υποψιασμένος για την αντιμετώπιση.

Το ΜΕΓΚΑ δεν συμμερίζεται την στρατηγική της λαϊκίστικης υποκριτικής φυγής, που έχουν υιοθετήσει , πολιτικοί των τηλεπαραθύρων και ΜΜΕ τον τελευταίο καιρό.

Ήταν σαν να του λέγαν πως «εμείς στο ΜΕΓΚΑ» δεν έχουμε καμμία ευθύνη, για την πολιτική κρίση, για την διαφθορά, για την διαπλοκή. Εμείς στο ΜΕΓΚΑ ποτέ δεν βάλαμε πλάτη στον βίο και την πολιτεία του «Καταλληλότερου».

Πλάκα είχανε. Τον ανάγκασαν να βάλει την ουρά κάτω από τα σκέλια, όπως είναι συνηθισμένοι αρκετοί πολιτικοί των τηλεπαραθύρων των ΜΜΕ, τον ανάγκασαν να καταπιεί ότι είπε και αμήχανα να στέρξει στην αυτοφίμωση.

Με πείραξε που σιγοντάρισε και ο Τσίμας.

Με πείραζε και παλιότερα που έβαζε πλάτη στην χλεύη του Γιωργάκη, στην προβολή του «καταλληλότερου» έστω και με την σιωπή του.

Με πειράζει ότι δυνάμεις του λαικισμού σαν το ΛΑΟΣ, το ΚΚΕ αλλά και μερίδες στο ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ, δικαιώνονται στην κριτική τους για τον Τύπο.

Με πειράζει που ο βασικός κορμός οργάνωσης της διαφθοράς, ο βασικός λόγος που άργησε να αντιμετωπίσει η χώρα την παρακμή και την κρίση της, ήταν αυτή ακριβώς η μερίδα δημοσιογράφων, με πλήρη γνώση του εγκλήματος που έκανε.

Επειδή γνώριζαν και δεν είναι βλάκες να μην έβλεπαν που πήγαινε η χώρα.

Δεν έκαναν τίποτε.


1 σχόλιο:

  1. Καλημέρα και καλό ΣΚ. Συμφωνώ με το συγκεκριμένο άρθρο κατά 90%. Απλώς η αλήθεια μπορεί να είναι λιγάκι πιο πικρή, πιο χυδαία. Πολλοί δημοσιογράφοι έχουν αντιμισθίες σε γραφεία τύπου Υπουργείων, Ν.Π.Δ.Δ. ,διαφόρων κρατικών οργανισμών γενικά. Ακόμη χειρότερα η κρατική διαφήμιση στα διάφορα ΜΜΕ δημιουργεί μεγάλες εξαρτήσεις. Την περίοδο της κυβέρνησης Καραμναλή τα ποσά αυτά μάλλον αυξήθηκαν. Το σύστημα ρουσόπουλου που λέγαν κάποιοι. Παραπέμπω στην εξαιρετική ομιλία του Πάσχου Μανδραβέλη, που αναπαράγει το TVXS.gr , του κου. Κούλογλου. Δεν μπορεί ο πιο άχρηστος πρωθυπουργός μεταπολιτευτικά να είχε τύχει τέτοιας ευνοικής μεταχείρισης από τον Τύπο. Γενικά αν το Πολιτικό σύστημα πάσχει, που όντως πάσχει και πολύ μάλιστα, διάολε κάποιοι στήριξαν τους δύο βασικούς πυλώνες του, Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ. Κάνω λάθος;
    Δ.Υ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θέλετε να βάλετε ενεργό link στο σχόλιό σας; BlogU