Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ [5]

Δεν θα σοβαρευτούμε ποτέ

του ΚΟΑΝ

Διάβασα στο in.gr την παρακάτω ανακοίνωση:

Ανησυχούν για τις αποζημιώσεις
Να απέχουν από τα καθήκοντά τους στις 28 Μαΐου καλεί τους βαθμολογητές η ΟΛΜΕ

Οι πανελλήνιες ολοκληρώνονται την ερχόμενη Δευτέρα

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ αποφάσισε να καλέσει τους βαθμολογητές να απέχουν από τα καθήκοντά τους την Παρασκευή 28 Μαΐου, γιατί όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Παιδείας δεν έχει προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να εξασφαλίσει το απαιτούμενο ποσό για την αποζημίωση των εκπαιδευτικών που εμπλέκονται στις πανελλαδικές εξετάσεις.

H ΟΛΜΕ αναφέρει ότι δεν έχει υπογραφεί η κοινή υπουργική απόφαση που καθορίζει το συνολικό ποσό, το οποίο θα διατεθεί για την αποζημίωση των εκπαιδευτικών.

Σημειώνει, μάλιστα, ότι πέρυσι τα σχετικά χρηματικά εντάλματα προπληρωμής είχαν εκδοθεί την 19η Μαΐου. Γι' αυτό το λόγο θεωρεί ότι οι αμοιβές είναι επισφαλείς και την Τετάρτη πρόκειται να κάνει παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας.

Ανησυχούν λέει οι της ΟΛΜΕ για το αν θα πάρουν τις αποζημιώσεις ή όχι οι βαθμολογητές, επειδή πέρσι τα σχετικά εντάλματα πληρωμής είχαν εκδοθεί την 19η Μαίου. Δεν είμαστε καλά μου φαίνεται. Δεν φαίνεται να σκέφτηκαν ούτε ένα λεπτό τους μαθητές που δίνουν Πανελλαδικές εξετάσεις.

Τι να πω. Αν το συνδικαλιστικό κίνημα δεν έχει βάλει ακόμη μυαλό και συνεχίζει να συμπεριφέρεται με την συντεχνιακή λογική που λειτουργούσε μέχρι τώρα, εγώ θέλω να διαχωρίσω την θέση μου.

Δεν τους συμπαρίσταμαι και ελπίζω ότι το ίδιο θα κάνουν και οι γονείς των μαθητών.

Έχουν βαλθεί να τα διαλύσουν όλα; Οι άλλοι τον τουρισμό, αυτοί τα σχολεία. Πόσες φορές δεν έχω σκεφτεί μήπως θάπρεπε η ποινή να μην περιορίζεται στο ότι η απεργία είναι παράνομη και καταχρηστική, αλλά να προχωράει και στην καθαίρεση τέτοιων συνδικαλιστικών ηγεσιών και την διαγραφή τους από το συνδικάτο.

Δεν ξέρω πραγματικά. Αν ήμουν Υπουργός θα τους μήνυα επειδή το «υπονοούμενό» τους θα με προσέβαλε.

Πότε θα σοβαρευτούμε επιτέλους; Και οι συνδικαλιστές και το Υπουργείο. Σαν παιδάκια κάνουν. Είναι δυνατόν το υπουργείο να αθετήσει την υποχρέωσή του να πληρώσει τους βαθμολογητές και οι καθηγητές να υπαινίσσονται, ότι είναι κίνημα, όταν θέλει να πάρει αυτά τα χρήματα ως λύτρα με όμηρους τα παιδιά;

Αφήστε ήσυχα τα παιδιά. Έλεος πια.


14 σχόλια:

  1. Έχει απόλυτο δίκιο ο ΚΟΑΝ. Όποιος δουλεύει με παιδιά δε μπορεί να έχει την απαίτηση να πληρώνεται. Τι παράδειγμα δίνει στους μαθητές του; Να διεκδικούν τα δικαιώματά τους; Ρε που φτάσαμε. Ευτυχώς μας φύλαξε ο Θεός και δε γίναμε κομμουνισταί. Έχει αθετήσει ποτέ η κυβέρνηση τις δεσμεύσεις της; Έχει φανεί ασυνεπής στις υποχρεώσεις της; Έχει αφήσει τις σχολικές επιτροπές χωρίς φράγκο; Αυτά τα λένε μόνο οι κύκλοι που απεργάζονται σχέδια ανωμαλίας και ανατροπής της τάξης. Στη θέση της κ. Διαμαντοπούλου θα απέλυα 1000 εκπαιδευτικούς ως αντίποινα για κάθε πράξη που συνιστά πρόκληση απέναντι στον τίμιο μόχθο της τρόϊκας. Πέρα από τον παραδειγματισμό, αυτό θα συνεισέφερε και στην εθνική προσπάθεια δημοσιονομικής εξυγίανσης. Όποιος θέλει να πληρώνεται να πάει σπίτι του! Ακούς εκεί! Είχε και ο προπάππος σου ο κολλίγας μισθό; Τι αχάριστος λαός... Κάτι ήξερε ο Ι. Μεταξάς που καθαιρούσε τις συνδικαλιστικές ηγεσίες που επέμεναν στο στείρο αρνητισμό. Είναι προφανές ότι οι εκπαιδευτικοί είναι απολύτως ανώριμοι για την εκλογή εκπροσώπων που θα συμβάλλουν στην προκοπή του τόπου. Το αποτέλεσμα είναι τα μέλη αυτής της άθλιας συμμορίας να κρατούν ομήρους σε σκοτεινά μπουντρούμια τα τετράδια των μαθητών, δίνοντάς τους μόνο ψωμί και νερό. Πληροφορίες που ελέγχονται φέρουν δυο τετράδια να έχουν τραυματιστεί σοβαρά στην προσπάθεια τους να αποδράσουν.
    Κουίζ: Τι σχέση έχει ο Δελαστίκ με τον Μαχαίρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Aπλά οι της ΟΛΜΕ είναι ανίδεοι. Νομίζουν ότι οι δάσκαλοι είναι κουραδομηχανές σαν κιαυτούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν υπάρχει θέμα πουθενά, όλα γίνονται για λόγους επικοινωνίας.
    Ακόμα και να κάποιοι απεργήσουν, το πολύ να βγουν τα αποτελέσματα 1 μέρα αργότερα. Οι καθηγητές θα πάρουν τα λεφτά τους γιατί πληρώνονται με το γραπτό. Τα λεφτά από τις διορθώσεις τα παίρνουμε πάντα μετά από 1 και πάνω χρόνια, ούτως ή άλλως. Και πάλι θα τα πάρουμε. Τώρα οι της ΟΛΜΕ βρήκαν θέμα για να λαικίσουν όπως πάντα. Επειδή κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια νομίζουν ότι όλοι οι δάσκαλοι είναι χλιμίτζουρες και ανησυχούν για τα ευρωδάκια μόνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι να πρωτοπούμε για την ΟΛΜΕ!
    Η ΟΛΜΕ θεωρεί φυσικό να ασχολείται με τα οικονομικά και παρεπιπτόντως με τα εκπαιδευτικά.
    Η ΟΛΜΕ θεωρεί φυσικό που έχει αντιστραφεί η κλίμακα βαθμολογίας (από το 20 προς το 10 και όχι από το 10 προς το 20).
    Η ΟΛΜΕ θεωρεί φυσικό να γίνονται συνελεύσεις των καθηγητών τις ημέρες μαθημάτων.
    Η ΟΛΜΕ θεωρεί την αξιολόγηση αιτία πολέμου και στόχο πρώτο να μην γίνεται καμία αξιολόγηση των εκπαιδευτικών.
    Η ΟΛΜΕ θεωρεί φυσικό να δουλεύουν οι εκπαιδευτικοί 18-20 ώρες την εβδομάδα.
    Η ΟΛΜΕ θεωρεί φυσικό να καλύπτει στα σχολεία ανθρωπάκια - δασκάλους, πατσαβούρες, ψυχασθενείς κ.α.
    Η ΟΛΜΕ θεωρεί φυσικό να φορτώνονται αναρίθμητα άχρηστα μαθήματα τα παιδιά μας, για να βολεύουμε το επιστημονικό προλεταριάτο.
    Η ΟΛΜΕ ανέχεται το Λύκειο να μην είναι σχολείο και η Γ' Λυκείου χαμένη χρονιά.
    Η ΟΛΜΕ θεωρεί ύψιστο μέλημά της να παίζει με τους ωρομίσθιους, τους αναπληρωτές κλπ, λες και αυτό ενδιαφέρει τους γονείς.
    Η ΟΛΜΕ θεωρεί απόλυτα φυσικό να είναι Γυμνασιάρχης ή Λυκειάρχης, σε ένα χώρο γνώσης, ο Γυμναστής και όχι, ας πούμε, ο φιλόλογος, ο μαθηματικός ή ο φυσικός!

    Αυτά τα λίγα που μου ήρθαν αμέσως!

    Ενας γονέας με μέσο μυαλό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο Χομπσμπουμ προφητικα ονομασε[πριν απο αρκετο καιρο]''χρονια της μεγαλης θλιψης''Ετσι αναπτυχθηκαν ακραιες αποψεις ενθεν κακειθεν και στην μεσοπολεμικη Γερμανια που την επνιξαν με την συνθηκη των Βερσαλλιων.Γι'αυτο συνιστω συντροφοι το λατινικο''σπευδε βραδεως''και λιγωτερη σιγουρια,μπας και παμε σε κανενα πιο σιγουρο λιμανι.mike

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τωρα κατάλαβα ποιος φταίει για το χάλι της Παιδείας...η ΟΛΜΕ....ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ.....ωραία...

    Κατά βάση δηλαδη εμείς απογορεύεται να κάνουμε απεργία, είτε μας μειώνουν τους μισθούς, είτε μας βάζουν να δουλεύουμε υπερωρίες;
    Δήλαδή τι περισσότερο λέει η φαιδρή πολιτική δικομματική εξουσία χρόνια τώρα για μας; Τα παιδιά εσύ ΚΟΑΝ τα βάζεις στη μέση και τα χρησιμοποιείς ως ασπίδα...όχι η ΟΛΜΕ...λαϊκίζεις τη στιγμή που ξέρεις ότι πολλλοί από μας δίνουμε πολύ περισσότερα απ΄όσα μπορούμε ή αντέχουμε.Ειδικά εμείς που με αντίξοες συνθήκες δουλεύουμε στην επαρχία.

    Για τον ίδιο λόγο δεν πρέπει να απεργούν οι γιατροί γιατί έχουν να κάνουν με ασθενείς, οι φύλακες Μουσείων γιατί έχουν να κάνουν με το Τουρισμό, οι της ΔΕΗ γιατί θα μενουμε χωρίς ρευμα.Γενικώς να απαγορευτούν οι απεργίες ε;

    α.π

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Είσαι ψυχασθενής.
    Μου βάζεις σκέψεις και προτάσεις που ποτέ δεν είχα για να μην απολογηθείς στο προφανές.
    Την απεργία μέσα στις πανελλαδικές εξετάσεις.
    Θα πρότεινα την ώρα που κάνεις εγχείριση, να κάνουν απεργία οι χειρούργοι.

    ΚΟΑΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Aυτο το τελευταιο με τους χειρουργους το εχω ακουσει πολλες φορες.Ισως ενα καλυτερο επιχειρημα? mike

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @ΚΟΑΝ χαχα ωραίο επιχείρημα...ψυχασθένεια...του υπαρκτού δεν είναι αυτό;Όποιος διφωνεί μαζί μας είναι ψυχασθενής.

    γράφεις...
    "Πόσες φορές δεν έχω σκεφτεί μήπως θάπρεπε η ποινή να μην περιορίζεται στο ότι η απεργία είναι παράνομη και καταχρηστική, αλλά να προχωράει και στην καθαίρεση τέτοιων συνδικαλιστικών ηγεσιών και την διαγραφή τους από το συνδικάτο. ".

    αυτές είναι σκέψεις ή προτάσεις ή και τα δυο μαζί;

    κατά βάθος είσαι σταλινικός ΚΟΑΝ και θα θελες πολύ να χεις το πάνω χέρι.Ευτυχώς για μας δεν το χεις! Επομένως είστε απλά γραφικοί ! ε αυτό αντέχεται, χώρια που έχει και πλάκα
    α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δεν έχω καλύτερο επιχείρημα.
    Δεν έχω διάθεση να διαφωνήσω.
    Την στεναχώρια μου έξέφρασα.
    Με πειράζει η έλλειψη ενός βασικού στοιχείου. Της ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ.
    Το λάθος μου ήταν ότι δεν κατάλαβα ότι δεν επρόκειτο για απεργία που θα δημιουργούσε πρόβλημα στους μαθητές που δίνουν πανελλαδικές, αλλά απεργία των βαθμολογητών.
    Παρασύρθηκα από την δημοσιότητα που έδοσε το in.gr, ειδικά με την επισήμανση, ότι οι πανελλαδικές ολοκληρώνονται την ερχόμενη Δευτέρα.
    Συγνώμη λοιπόν.

    ΚΟΑΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @Κοαν
    δεκτή η συγνώμη
    α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Θεώρησα σκόπιμο να "αφήσω" και εδώ ένα σχόλιο που έγινε στο blog μου και αφορά αυτή την ανάρτηση :

    Θανάσης είπε...

    Για ποια ματαιόδοξη κοινωνία λέτε βρε παιδιά όταν οι επιθέσεις ξεκινάνε από μέσα;
    Δείτε εδώ :http://aristeristrouthokamilos.blogspot.com/2010/05/5.html στην αριστερή (όνομα και πράμα)στρουθοκάμηλο.
    Η ανάρτηση στο τέλος αποκηρύσσεται από τον συντάκτη της (δηλώνει παραπληροφορημένος !!!) αλλά στο μεταξύ έχουν προλάβει να τα χώσουν μερικοί.
    Ανάμεσά τους και ένας δάσκαλος φυσικής, όπως λέει, που αποδεικνύεται Διαμαντοπουλικότερος της Υπουργού. Δεν υπάρχει κανένα θέμα γράφει, εκεί που μερικές μέρες αργότερα το ίδιο το Υπουργείο θα αναγνωρίσει πως είχε κάνει θέμα και θα αλλάξει την απόφαση !!!!!!
    ΤΙ ΝΑ ΠΩ ;;;
    21 Ιουνίου 2010 8:26 π.μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θέλετε να βάλετε ενεργό link στο σχόλιό σας; BlogU