Σάββατο 8 Μαΐου 2010

Ζητείται κοινωνία πολιτών... όχι υπηκόων και κολλητών

"Ακόμη και σήμερα εκτιμώ ότι υπάρχουν κοινωνικές δυνάμεις που δεν θέλουν να αλλάξει τίποτα και ίσως είναι και ανάμεσα στους υπόλοιπους διαδηλωτές που υπερασπίζονται τους πενιχρούς μισθούς τους και τις πενιχρές συντάξεις τους." Κώστας Χαϊνάς-Σκέψεις


Δείτε σχετικά την παρακάτω ανακοίνωση: είναι αλήθεια;

Kαταγγελία τριών εργαζομένων για το εργασιακό καθεστώς στον ραδιοσταθμό "105,5 στο Κόκκινο" του Συν

"Μπορεί το ΕΣΡ να ετοιμάζεται να δώσει άδεια στο Κόκκινο, στο ραδιόφωνο του Συνασπισμού, αλλά τα πράγματα δεν πάνε καθόλου καλά εδώ στο σταθμό. Γι’ αυτό κι εμείς, που εργαζόμαστε στο Κόκκινο και παραμένουμε αριστεροί, κρίναμε σκόπιμο να κάνουμε γνωστά μερικά πράγματα στον κόσμο της αριστεράς, γιατί φοβόμαστε ότι έτσι όπως πάνε τα πράγματα, όχι μόνο θα χάσουμε τη δουλειά μας, αλλά και θα εξουδετερωθεί τελείως ένα ραδιόφωνο, που θα μπορούσε να αποδειχτεί φάρος για τους αριστερούς και για όλους τους εργαζόμενους σ’ αυτές τις σκοτεινές και τρικυμισμένες εποχές.

•Πριν ενάμιση χρόνο ο Τσίπρας αντικατέστησε τον διευθυντή Θανάση Καρτερό, ΚΚΕ προερχόμενο από τον Περισσό και με ΚΚΕ νοοτροπία, έμπιστο του Αλαβάνου, με τον δικό του Γιώργο Ανανδρανιστάκη, ο οποίος ανέλαβε να μεταμορφώσει τον σταθμό σε κινηματικό και να τον οδηγήσει σε πιο αριστερή γραμμή και είπαμε ότι θα αλλάξει κάτι προς το καλύτερο. Πλην όμως, όπως αποδείχτηκε, το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν να μετατρέψουν το σταθμό σε αντίγραφο του 902, πιστό στη γραμμή του Τσίπρα και της ομάδας του, με αποτέλεσμα σήμερα να υπάρχει μεγάλη αγανάκτηση και στο κόμμα, αλλά και ανάμεσα στους εργαζόμενους. Και ο διευθυντής Ανανδρανιστάκης, που στην αρχή πήγε να μας δείξει ένα δημοκρατικό πρόσωπο, αμφισβητείται όλο και πιο σοβαρά από το προσωπικό γιατί έχει μετατρέψει το σταθμό σε ντουντούκα, λογοκρίνει αδίσταχτα δημοσιογράφους , προωθεί τους ημέτερους, είναι αλλοπρόσαλλος και δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του, μιλάει άσχημα, απειλεί εργαζόμενους, έχει δημιουργήσει αυλή, και ξεπερνάει κάθε όριο όταν πρόκειται για τη γραμμή Τσίπρα. Ακόμα και απειλές απόλυσης εκτοξεύει, ενώ ετοιμάζει και απολύσεις (συζητιούνται διάφορα ονόματα) για όσους υποτίθεται ότι αμφισβητούν τον πρόεδρο του Συν, την ίδια στιγμή που οι εσωκομματικοί αντίπαλοιτου Τσίπρα, όπως ο Λαφαζάνης, ο Στρατούλης κλπ, είναι κομμένοι από το ραδιόφωνο, ή βγαίνουν με το σταγονόμετρο και το όνομα Αλαβάνος προκαλεί μέσα στο Κόκκινο πυρετό. Με όλα αυτά έφτασε να ακούγεται ότι ο πρόεδρος του ΔΣ της εταιρίας που ελέγχει το Κόκκινο, ο Αριστείδης Μανωλάκος, θέτει ζήτημα αντικατάστασης του Ανανδρανιστάκη και μακάρι να το θέσει και ναγίνει αποδεκτό, εκεί που έχουμε φτάσει. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά, για να καταλάβουν όλοι όχι μόνο τι γίνεται αυτή τη στιγμή στο Κόκκινο, αλλά και τι γίνεται στο Συνασπισμό.

•Τα οικονομικά του Κόκκινου πάνε από το κακό στο χειρότερο. Ο Ανανδρανιστάκης προσέλαβε διάφορους φίλους του και υποστηριχτές του Τσίπρα (Αγρολάμπος, Παπαδημητρίου, Καραγιώργος, Ανδρουλιδάκης κλπ), έδωσε αυξήσεις σε άλλους (Ελληνιάδης, Αναστασόπουλος κλπ), δεν έδωσε καμιά σημασία στα έσοδα, τα οποία είναι σε τραγική κατάσταση και το αποτέλεσμα είναι ο σταθμός να έχει αυτή τη στιγμή έξοδα γύρω στις 90.000 ευρώ το μήνα (!!) και έσοδα γύρω στις 10.000. Κοστίζει δηλαδή στο κόμμα-εργοδότη 1.000.000 (ένα εκατομμύριο!) ευρώ το χρόνο και πολλαπλασιάζονται οι φήμες ότι υπάρχει σοβαρό θέμα επιβίωσής του. Υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις στις πληρωμές μας, έχουμε μπει ήδη ένα μήνα μέσα, δεν πληρώνονται τα ταμεία και γενικώς έχει δημιουργηθεί μια κατάσταση που κάνει τους εργαζόμενους να τρέμουν για τη δουλειά τους. Καλοπληρωμένος όμως και αμετακίνητος στην καρέκλα του παραμένει ο διαφημιστής του σταθμού Μονιάκης, που κανείς δεν τον κουνάει, γιατί εγκαίρως έγινε οπαδός της νέας κατάστασης στο κόμμα, ενώ δεν είναι καν αριστερός!!! Το ωραίο είναι ότι και άλλοι ευνοούμενοι του Τσίπρα και του Ανανδρανιστάκη, όχι μόνο πήραν αυξήσεις και πόστα στο σταθμό, αλλά έχουν δεύτερες και τρίτες δουλειές, ενώ ο πολύς κόσμος του σταθμού αγωνιά να τα βγάλει πέρα με ένα μεροκάματο. Ο Τσέκερης πληρώνεται αδρά και από τη Βουλή, όπου τον έχει αποσπάσει ο Τσίπρας, ο Ανδρουλιδκάκης από τη ΒΗΜΑ, ο Καραγιώργος από την Ελευθεροτυπία, όπως κι ο Αγρολάμπος, ο Βέκιος είναι επιχειρηματίας, ο Φράγκος πληρώνεται από το δημόσιο για να κάθεται. Αλλά για όλα αυτά περισσότερα παρακάτω, απλώς θέλαμε να σημειώσουμε εδώ ότι αυτά τα στηρίγματα του Τσίπρα κάνουν τη δουλειά του με το αζημίωτο…

•Από άποψη ακροαματικότητας ο σταθμός πάει από το κακό στο χειρότερο. Παρά το γεγονός ότι προσπαθεί να συνδυάσει την προσωπολατρία του Τσίπρα με άνοιγμα στους ανανεωτικούς, πολλοί αριστεροί του γυρίζουν την πλάτη, έτσι που να έχει μείνει κολλημένος στο 1% με τάσεις παραπέρα πτώσης. Αντί για σταθμός της αριστεράς έχει καταντήσει σταθμός του Τσίπρα, ούτε καν του Συν και για το ΣΥΡΙΖΑ ούτε λόγος. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να πολλαπλασιάζονται οι φόβοι για το μέλλον του και για το μέλλον των εργαζομένων.

•Ο διευθυντής προγράμματος Βαγγέλης Βέκιος, άνθρωπος του Καρτερού, τον οποίο πούλησε όταν τα πράγματα άλλαξαν, αποτελεί μια από τις μεγάλες πέτρες του σκανδάλου. Πληρώνεται αδρά (λένε για τρία χιλιάρικα το μήνα), πηγαίνει στη δουλειά το μεσημέρι, δουλεύει ελάχιστες ώρες και τον τελευταίο καιρό είναι (απίστευτο αλλά αληθινό!) απασχολημένος με τη δική του επιχείρηση, ένα «λαϊβάδικο» ονόματι Μύγα, που άνοιξε πολύ κοντά στο σταθμό. Αυτό έχει προκαλέσει φυσικά πολλά αρνητικά σχόλια, και αγανάκτηση, ανάμεσα στους εργαζόμενους, που βλέπουν το διευθυντή προγράμματος να δουλεύει ελάχιστα και να πληρώνεται πολύ καλύτερα απ’ όλους, ενώ βλέπουν επίσης ότι εκμεταλλεύεται το σταθμό για να κάνει δημόσιες σχέσεις και να στηρίζει τη δική του επιχείρηση. Επίσης ο Βέκιος είναι αντικείμενο πολλών σχολίων και κουτσομπολιών, γιατί εκμεταλλεύεται της θέση του για να έχει και άλλου είδους «επιτυχίες». Να σημειωθεί, τέλος, ότιαπό την εποχή του Καρτερού ακόμα, ο οποίος προσέλαβε τον Βέκιο ως έμπιστό του και ως γνώστη του ραδιοφώνου, είχε μπει από διάφορες μεριές θέμα απομάκρυνσής του, για λόγους ασυνέπειας και τεμπελιάς, πλην όμως αυτό σκόνταψε στη στενή φιλική σχέση του Βέκιου με τον Τσίπρα και ο διευθυντής προγράμματος έχει αποκτήσει, όπως φαίνεται, ασυλία. Χαρακτηριστικό: Ο Τσίπρας γιόρτασε πριν λίγες εβδομάδες την ονομαστική του εορτή που αλλού; ΣΤΗ ΜΥΓΑ του Βέκιου!! Καταλάβατε;

•Άλλο χαρακτηριστικό μιας κατάστασης, που μόνο νοσηρή θα μπορούσε να χαρακτηριστεί: Ο εκπρόσωπος των εργαζομένων, άνθρωπος του Ανανδρανιστάκη και του Τσίπρα, Αντώνης Φράγκος, είναι καθηγητής φυσικής στη μέση εκπαίδευση, αποσπασμένος από το κόμμα, ο οποίος απολαμβάνει το σκανδαλώδες καθεστώς όλων των κομματικών αποσπασμένων, από τη μια δηλαδή να μη δουλεύει και από την άλλη να παίρνει ως αποσπασμένος 700 ευρώ το μήνα περισσότερα από τους συναδέλφους του, που μοχθούν στα σχολεία. Ο Φράγκος όμως ούτε στο Κόκκινο έχει κάποια σημαντική παρουσία, τη βγάζει καθαρή με μια εκπομπή το σαββατοκύριακο, για την οποία το ελληνικό δημόσιο τον πληρώνει δυο χιλιάρικα το μήνα. Και είναι και εκπρόσωπος των εργαζομένων στο ΔΣ της εταιρίας που έκανε ο Τσίπρας για να ελέγξει τα ΜΜΕ του κόμματος!!

•Ο Ανανδρανιστάκης, ο έμπιστος διευθυντής του Τσίπρα, όχι μόνο τα ανέχεται όλα αυτά, αλλά ανέχεται και καθημερινές παρεμβάσεις στο σταθμό από τον Τσίπρα και τους ανθρώπους του, που τον έχουν σήκω-σήκω, κάτσε-κάτσε. Ανέκδοτο έχει γίνει, γιατί κάθε φορά που κάνουν μια παρατήρηση από την Κουμουνδούρου στον Ανανδρανιστάκη, αυτός τα βάζει με κάποιος δημοσιογράφους. Μέσα στο ραδιόφωνο, πραγματικός προϊστάμενος του διευθυντή θεωρείται ο Άγγελος Τσέκερης, που δηλώνει λογογράφος και φίλος παλιός του Τσίπρα και ο οποίος αμείβεται για τις καλές του υπηρεσίες, παίρνοντας ένα μισθό από το Κόκκινο για την εκπομπή του,αλλά και άλλον ένα μισθό από τη Βουλή, όπου τον έχει αποσπάσει ο πρόεδρος του ΣΥΝ!

•Ένα δεν ανέχεται ο Ανανδρανιστάκης: να αμφισβητείται ο Τσίπρας, που τον ανέδειξε στη θέση του διευθυντή, στην οποία τον στηρίζουν όλοι οι ευνοημένοι, όπως ο Φράγκος, ο Βέκιος και οι άλλοι παράγοντες του Κόκκινου. Πολλές φορές οι φωνές του διευθυντή μας ακούγονται μέχρι τη Σαρρή, το δρόμο που βρίσκεται ο σταθμός, ενώ πριν λίγες μέρες απαγόρευσε, με το έτσι θέλω, στην Ευγενία Λουπάκη, που έχει εκπομπή στο σταθμό, να κάνει μια συνέντευξη που είχε κλείσει με τον Αλέκο Αλαβάνο. Κι όχι μόνο απαγόρευσε τη συνέντευξη, αλλά και μίλησε τόσο άσχημα στη Λουπάκη, που τη θεωρεί άνθρωπο του Αλαβάνου και που την αποκάλεσε φερέφωνο και την κατηγόρησε ότι υπονομεύει το σταθμό, ώστε να υποχρεώσει ακόμα και την Τσιπρόφιλη εκπρόσωπο μας Μιχαλοπούλου να κάνει, όπως μαθεύτηκε, διάβημα ότι δεν μπορεί να μιλάει και να συμπεριφέρεται έτσι. Αντί για απάντηση όμως ο Ανανδρανιστάκης ανακοίνωσε ότι παρέπεμψε το θέμα της απαγορευμένης συνέντευξης Αλαβάνου στο ΔΣ της εταιρίας, με το αίτημα της απόλυσης της δημοσιογράφου. Παρόμοια συμπεριφορά είχε παλιότερα με τη νεαρή δημοσιογράφο Μαρία Λούκα, την οποία επιχείρησε να απομακρύνει από το σταθμό διότι ανήκει στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άρα είναι εχθρικά διακείμενη στο Συν όπως της είπε και αναγκάστηκε να υποχωρήσει μόνο μετά από παρέμβαση συνδικαλιστών και του Αριστείδη Μανωλάκου.

•Το πιο ωραίο, που δείχνει πολλά, είναι ότι όλα τα στελέχη του Κόκκινου, που τώρα είναι υποστηριχτές του Τσίπρα, έχουν προσληφθεί από τον Καρτερό και ήταν υποστηριχτές του Αλαβάνου!!! Όχι μόνον ο Βέκιος, αλλά και ο ίδιος ο Ανανδρανιστάκης, ο Τσέκερης, ο Ανδρουλιδάκης, ο Ελληνιάδης, ο Αναστασόπουλος, ο Φράγκος, ο Καραγιώργος, ο Κυρίτσης, όχι μόνο επιλέχτηκαν από τον Καρτερό, αλλά και στήριζαν με νύχια και με δόντια την προηγούμενη κατάσταση και τον Αλαβάνο, μέχρι που άλλαξε το καθεστώς στο κόμμα, ανέλαβαν τα ηνία στο σταθμό και μοιράστηκαν πόστα και αυξήσεις μισθών όλοι τους, ξεχνώντας τι έλεγαν και τι έκαναν χτες. Κανονικό χαλιφάτο δηλαδή, που ο ένας χαλίφης ανατρέπεται για να πάρει το θέση του ο άλλος και οι αυλικοί του. Παιδιά της προηγούμενης κατάστασης, είναι ο ηχολήπτης Μπετσιμέας (γιος φίλου του πρώην διευθυντή), η εκπρόσωπος Μχαλοπούλου (παλιά γνωριμία από τον 902 και τον Πλάνετ), ο Γεράρδης (γιος φίλου), ο Παπακώστας (ανεψιός φίλου), ο Παπασταθόπουλος (γνωριμία από τον Πλάνετ και δημοσιογράφος σε έντυπα τρίτης εθνικής), ο γνωστός Μαντούβαλος, ο Ανδρέας Παπαδόπουλος, και άλλοι, από τους οποίους οι περισσότεροι είναι τώρα παιδιά του Ανανδρανιστάκη και του Τσίπρα.

Ο καθένας καταλαβαίνει, απ’ αυτά τα λίγα (και υπάρχουν κι άλλα, πολλά άλλα, που αν χρειαστεί θα επανέλθουμε) ότι αυτή η υπονόμευση του σταθμού από εσωκομματικές συνομωσίες και προσωπικές ιδιοτέλειες, το καθεστώς βολέματος στα στελέχη του, οι αγριότητες εναντίων των αντιπάλων του Τσίπρα, οι κολεγιές με τάσεις και ομάδες, η υποτίμηση των εργαζομένων και της δουλειάς τους, τίποτε καλό δεν προμηνύεται. Και θα πρέπει οι άνθρωποι που πονάνε αυτό το μέσο ενημέρωσης και θέλουν να υπάρχει και να παίζει το ρόλο του, να μην περιορίζονται απλώς να πατάνε το κουμπί και να γυρίζουν σε άλλο σταθμό, αλλά να κάνουν κάτι, να πιέσουν, για να αλλάξει κάτι. Δεν είναι δυνατό να πληρώνουν δεκάδες εργαζόμενοι και χιλιάδες αριστεροί τα σπασμένα μιας αρρωστημένης κατάστασης. Ανάμεσα στους εργαζόμενους στο σταθμό πάντως ωριμάζει η απόφαση να παρέμβουν αγωνιστικά, για να μην επιτρέψουν να οδηγηθεί το Κόκκινο στον αφανισμό.

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΕΝΟΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ."

Τρεις εργαζόμενοι στον 105,5 Στο Κόκκινο

5 σχόλια:

  1. .."άλλαξε το καθεστώς στο κόμμα, ανέλαβαν τα ηνία στο σταθμό και μοιράστηκαν πόστα και αυξήσεις μισθών όλοι τους,"

    Δηλαδή, ισότητα και σοσιαλισμός;
    !!

    Έτσι ο χ, ψ.ζ, συριζαίος..
    "με τα λόγια χτίζει ανώγια και κατώγια"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Διαφάνεια, απαιτούν, αυτά τα ζητήματα.
    Αυτό είναι εκ των ουκ άνευ.

    Δεν μπορούμε να μιλάμε για ιδεολογία και να πραβλέπουμε ως δευτερεύοντα αυτά που αποδεικνύουν τα ακριβώς αντίθετα.
    Όταν είναι τα ουσιώδη, εν τέλει..

    Δεν τα συζητάνε στην Κ.Π.Ε, τι είναι αυτά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εμένα πάλι η συγκεκριμένη επιστολή "τριών εργαζομένων" που δεν λένε το όνομά τους, μου φαίνεται εμετική και με ύφος και ήθος διαφόρων ανάλογων απαράδεκτων "καταγγελιών" που εκτοξεύονται κατά καιρούς από χώρους όπως η ΚΟΕ ή η Ενωση Οπαδών Σύριζα.
    Σπεύδω να ξεκαθαρίσω ότι προσωπικά δεν αντέχω να ακούω το "Κόκκινο", είτε κάνει εκπομπή ο Τσέκερης είτε η Λουπάκη (θα θεωρούσα φωτεινή εξαίρεση της ενημερωτικής ζώνης την εκπομπή των Παπαδόπουλου-Παπαδημητρίου).Δεν αμφισβητώ πολλά από όσα καταγγέλει η επιστολή περί "κλίκας" κλπ.,ωστόσο επειδή ο χώρος (μας) και ο κόσμος (μας) είναι μικρός και γνωρίζουμε τους περισσότερους, θεωρώ ότι αδικεί και συκοφαντεί πολλούς από αυτούς που αναφέρεται. Επιπροσθέτως, με ενοχλεί αφάνταστα αυτό το είδος καταγγελίας, από όποιον κι αν προέρχεται και όποιον κι αν αφορά!
    DOLLIE

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Dollie μου,τα οικονομικα του σταθμου ειναι γνωστα,οιμαυρες τρυπες και το πιθαρι των Δαναιδων.Αυτοι θελουν να αλλαξουν την Ελλαδα και κανουν προπονηση εσωτερικη... και με την Αυγη τα ιδια.Σοβιετικης παρακμης καμωματα υμνοι για ασημαμτους προεδρους που ελεγε οτι ειναι παραμυθι[Μαρτης]το πρβλ.του χρεους της χωρας,παλαιοτερα οτι ο Γκαλμπραιηθ ηταν νεοφ/ρος οικονομολογος[!!!] οτι θα φερει στην Καισαριανη[!!!]φτηνο πετρελαιο απο τον Τσαβες οτι στις οικον. κρισεις οπως στο μεσοπολεμο οι λαοι ακολουθουν αλλες λογικες και οχι την αριστερα[αραγε με το ελβετικο μοντελο θα γινουμε πλειοψηφια?]και αλλες ηλιθιοτητες,το μονο που τους νοιαζει ειναι να βολεψουν τα αρπακτικα τους που γνωριζεις πολυ καλα.Δυο φιλοι μου προσφερθηκαν πριν χρονια να κανουν εκπομπες ΔΩΡΕΑΝ και ακομα περιμενουν απαντηση απο τον Βεκιο.Ειναι ψεμματα οι διπλες δουλειες?οι τριπλες και το αραγμα?Εσυ ομως αν δεν σταξεις την συνδρομουλα σου ουτε στο συνεδριο δεν θα ψηφισεις που παλι αυτοι θα βγουν.Επειδη καταλαβαινω τους κομσομολ καλυτερα λογω θητειας σε σκοτεινα μπρεζνιεφικα καφενεια ειμαι βεβαιος οτι ολα αυτα ειναι αληθεια αλλα περιμενω υπογραφες.Επισης ειμαι βεβαιος οτι θα διαλυσουν τα παντα γιατι οσους εχω γνωρισει απο τους παρακεντεδες του ΄΄προεδρου΄΄ ειναι ανικανοι,ημιμαθεις και αδιστακτοι,κατι σαν τον ΠΟΝΟΜΑΡΙΩΦ δηλαδη.Μυριζει σαπια Σοβιετια το κομμα της...΄΄ανανεωτικης΄΄αριστερας dollie μου,μου ερχονται ολα τωρα φυγδην μιγδην,σαν τον Δεκεμβρη που καποιος αμυντωρ του ηγετου μας ελεγε οτι και στην κατοχη ειχαν ψευδωνυμα,ετσι και τωρα φορουνκουκουλες!!!...Δηλαδη ο Ανταιος π.χ.ιδια και ομοια με τα κλεφτρονια και πρεζονια που καμωνονται τους΄΄επαναστατες΄΄.Τα φασιστικης ιδεολογιας αλητακια με τους ηρωες που αφησαν τα κοκκαλακια τους στα βουνα και τα αποσπασματα και τους κουκουλοφορους της εποχης να γινονται η νεα αστικη ταξις της πατριδος.Αλλα ας οψεται η Πτερυγα που δεν εχει το πολιτικο αναστημα και το ελαχιστο θαρρος που χρειαζεται...Υ.Γ.Ασχετα ολα αυτα αλλα ετσι μουρθαν αυθορμητα.mike

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. και ο Καρτερός όπου πήγαινε τους δικούς του έβαζε. μήπως η Λουπάκη δεν είναι γυναίκα του;την ανεχόμαστε αν και δεν ακούγεται αυτή ούτε με σφαίρες. Θέλω να πω ότι όλοι ίδιο είναι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θέλετε να βάλετε ενεργό link στο σχόλιό σας; BlogU