Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

Ο Συνασπισμός οριστικά στο καναβάτσο της πολιτικής

ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΜΑΧΗ (μετά και την δεύτερη άρνηση από τον πρόεδρό του της πρόσκλησης του Προέδρου της Δημοκρατίας για την σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών)


Έχει και η γελοιότητα τα όριά της. Προχθές ο Αλέκος Αλαβάνος πρότεινε να αποχωρήσει η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ από την βουλή μέχρι να πέσει η κυβέρνηση και να γίνουν εκλογές. Αποτέλεσμα; Ο Αλέξης Τσίπρας αρνήθηκε να πάει στην σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών παρασύροντας έτσι σε αποχή και την Αλέκα Παπαρήγα.
Τι μένει τώρα στον αντίπαλό του σε αυτήν την ιδιότυπη και τραγική αντισυστημική διελκυστίνδα που έχει στείλει στο περιθώριο την όποια αριστερή παρουσία και έχει εξευτελίσει τον αριστερό λόγο;
Μα να κηρύξει μεθαύριο στην συγκέντρωσή του στο Σπόρτινγκ το ...τρίτο αντάρτικο.
Όχι τίποτα άλλο αλλά έτσι θα χαλάσει και το ...έκτακτο συνέδριο του Αλέξη! Αφού έτσι πλέον δουλεύει το πράγμα...

Την τιμή της αριστεράς έσωσε ξανά η ανακοίνωση της ανανεωτικής πτέρυγας του Συν. Ως πότε παλικάρια, όμως...


6 σχόλια:

  1. Το παρασκήνιο της Ελληνικής κρίσης

    Του Δημήτρη Γιαννακόπουλου

    http://grbloopers.blogspot.com/2010/05/blog-post_09.html

    ...............

    Τότε αποφασίστηκε να εκβιαστεί η γερμανική κυβέρνηση, ώστε σύντομα η ΕΕ να περάσει σε μια μορφή οικονομικής διακυβέρνησης, που θα εξανάγκαζε τις γερμανικές κυβερνήσεις να συνεργαστούν με τις ΗΠΑ ώστε να υπάρξουν συντονισμένες πιέσεις προς το Πεκίνο, είτε προς την κατεύθυνση της ανατίμησης του γουάν, είτε μέσω του περιορισμού των εισαγωγών στην ΕΕ. Το τελευταίο θα υποχρέωνε την κυβέρνηση της PRC να στρέψει την παραγωγή της στην εσωτερική της αγορά, να αυξηθεί η κατανάλωση, να αυξηθούν οι τιμές και να περάσει η Κίνα στο δυτικό σύστημα, με αποτέλεσμα στο τέλος να ανατιμήσει το νόμισμα της και να χάσει τα ανταγωνιστικά της πλεονεκτήματα σε ολόκληρο τον κόσμο.

    Μέχρι τότε τόσο οι Γερμανοί, όσο και οι Γάλλοι προτιμούσαν να διατηρούν αυτόνομες σχέσεις με την Κίνα και προς το παρόν δεν είχαν πρόβλημα με τη χαμηλή ισοτιμία του γουάν, ίσα-ίσα την έβλεπαν θετικά στη συγκυρία, στο βαθμό που πίεζε την αμερικανική αγορά σε μη ανταγωνιστικά με τις μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες προϊόντα.

    Τότε αποφασίστηκε να εξαναγκαστούν οι Γερμανοί να αλλάξουν μυαλά, μέσω του πιο αδύνατου κρίκου της ευρωζώνης: την Ελλάδα. Τότε ήταν που ήρθαν σε επαφή με Έλληνες πολιτικούς (ελάχιστους αλλά και από τα δύο κόμματα, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ) και δυο - τρεις άλλους παράγοντες, ώστε η Ελλάδα να κάνει εκλογές αμέσως, να αναλάβει ο Γιώργος Παπανδρέου και τότε να ξεκινήσει το παιχνίδι με αμερικανικούς οίκους που είχαν συνεργασθεί με προηγούμενες κυβερνήσεις και ξέρανε πρόσωπα και πράγματα και θα μπορούσαν να δυναμιτίσουν τα ελληνικά ομόλογα με αποτέλεσμα να πληγεί σοβαρά η ευρωζώνη και φυσικά η Γερμανία (πολιτικά, οικονομικά και γεωπολιτικά).

    Σε εκείνη τη φάση στο παιχνίδι μπαίνουν και οι Ρώσοι που θα έβλεπαν θετικά μια economic governance στην ΕΕ, ώστε να πάψουν να διαπραγματεύονται με επιμέρους κράτη για τα ενεργειακά. Η Μέρκελ ενημερώνεται από σημαντικό παράγοντα της γερμανικής σοσιαλδημοκρατίας για τις προθέσεις των Αμερικανών και ζητεί χρόνο για να δει τι θα κάνει. Χρόνος δεν της δίνεται, καθώς ο Έλληνας πρωθυπουργός παίρνει φόρα και δυναμιτίζει το σύστημα με δηλώσεις που νομιμοποιούν τους περίφημους οίκους αξιολόγησης να δημιουργήσουν συνθήκες κερδοσκοπίας με τα ελληνικά ομόλογα.
    ..........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΓΙΩΡΓΟ,πολυ σωστο το σχολιο σου.Η Αριστερα οφειλει να ειναι παντου παρουσα.Ειδικα σε αυτη τη συσκεψη που ανοιξαν πολλα θεματα(αλλαγες στο πολιτικο συστημα,μεταναστευτικο,κοινωνικη συνοχη κλπ).Ειδικα μετα τις δολοφονιες της 5ης Μαιου και την απειλη στη δημοκρατικη ομαλοτητα.Ειδικα απο τον ΣΥΝ που στη ταυτοτητα του εχει τον διαλογο και τη διαβουλευση.Ο αξεχαστος ΗΛΙΑΣ ΗΛΙΟΥ ελεγε "να τους πολιορκουμε με τη δημοκρατικη νομιμοτητα" αναφερομενος στις θεσμικες παρεμβασεις της αριστερας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Den pisteyw ston kyrio alla HMARTON!!!! Ti eixe na prosferei ayto to symvoulio twn politikwn arxigwn ?? Ti na ekane i aristera ?? Na ekane antiprotash gia ta metra pou exoun hdh apofasistei kai na epaize ton rolo toy eykolou komparsou ?? Poios fysiologikos aristeros pisteye oti kati tha prosfere h aristera an symmeteixe ekei mesa ?? To exete kseytilhsei to prama. Akous ekei eswse tin timh ths aristeras h ananewtikh !! Poios sas exrise re magkes timhtes kai prostates tis aristeras ?? San to KKe pou milaei gia thn taksi pera kai eksw ap'tis diatheseis tis etsi ki eseis!Kryfostalinismos.. Gia na vlete diaxwristikes ap'olous tous ypoloipous KKE SYRIZA ANTRSYA sas vlepw na sygkyvernate me to PASOk se filolaikh kyvernisi me arxhgo ton Stros Kan!!

    Filia polla, antio gia panta kai kalhnyxta

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τα "ομόσταυλα" δεν πήγαν τα καημένα..
    Φοβάται το ένα το άλλο.

    Έχει δει φόρμουλα που δεν αφήνουν τον δεύτερο οδηγό να κερδίσει τον αγώνα;
    Κερδίζει το "πρώτο συμβόλαιο"!

    Τι σημαίνει τακτικισμός στην πολιτική.

    Αν πήγαινε το Κ.Κ.Ε ( "θα το σκεφτούμε" είπε η Παπαρήγα.) τότε θα ακολούθουσε και ο Α. Τσίπρας.

    Οπότε θα ήταν σαν να ακολουθεί το Κ.Κ.Ε.

    Αν πήγαινε ο ΣΥΡΙΖΑ και δεν πήγαινε το Κ.Κ.Ε, τότε άφηνε χώρο στο Κ.Κ.Ε. να το παίξει, ως ο μόνος εκφραστής της λαϊκής βάσης...οεο

    Απόφάσισε να πει πρώτος το "όχι" για νάχει το κεφάλι του ήσυχο..

    Άλλωστε μηπως είχε κάτι συγκεκριμένο να πει;
    Όχι, βέβαια.

    Οπότε, "δεν μας παρατάτε εσεις και ο γρύλος σας" είπε και δεν πήγε στην σύσκεψηηηηη...
    Απλά πράγματα:)

    Τι ψάχνετε να βρείτε;

    Αυτό το λένε "αριστερή πολιτική"..!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Απορώ γιατί επιμένετε ακόμα. Δεν βλέπετε οτι οι άνθρωποι είναι μια χαμένη υπόθεση; Είναι λυπηρό αλλά έτσι είναι. Για πόσο καιρό θα κλαίμε πάνω από τον πεθαμένο; Ας τελειώνουμε μια ώρα νωρίτερα. Το καράβι του ΣΥΝ οδεύει προδιαγεγραμμένα στο ναυάγιο. Ζωή σε λόγου μας αλλά με καινούργια πρόσωπα και καθαρές θέσεις. Όχι άλλες ταμπέλες και πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αν θες την ταπεινή μου γνώμη..
    Να τελειώνουμε με ΣΥΝ και ΣΥΡΙΖΑ κουράστηκα με δαύτους, δεν έχεις άδικο.

    Όσο αντέξει η ανανεωτική πτέρυγα, δεν αργεί το συνέδριο. Μέχρι εκεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θέλετε να βάλετε ενεργό link στο σχόλιό σας; BlogU