Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

Μπάι-πας στο Δημόσιο

του Κώστα Ανδρέου

αραμπάς περνά, σκόνη γίνεται...

Το απόσπασμα είναι από το ΕΘΝΟΣ:

"…Από δω και πέρα, όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός, μετά την ένταξη στο μηχανισμό στήριξης, η κυβέρνηση θα κριθεί στα υπόλοιπα, καθώς οι πολίτες, στη μεγάλη τους πλειοψηφία, αποδέχονται τα μέτρα όσο και αν είναι δυσάρεστα, τονίζοντας, όμως, ότι η αποδοχή των πολιτών τελεί υπό τον όρο ότι η κυβέρνηση θα πετύχει σε άλλους τομείς.
Όπως τόνισε ο κ. Παπανδρέου, πρέπει πριν από όλα να πετύχει το ιδιο το πρόγραμμα σταθεροποίησης και να συνεχιστούν και να εμβαθύνουν οι αλλαγές οι οποίες βοηθούν στην εξοικονόμηση πόρων.
Μεταξύ των δυσκολιών που υπάρχουν, ο κ. Παπανδρέου ανέφερε τη λειτουργία του δημόσιου τομέα, ο οποίος, όπως τόνισε, χρειάζεται μπάι πας.
Πρέπει, τόνισε επίσης, να συνεχίσουμε την προσπάθεια σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες και τις ΔΕΚΟ και να δούμε πως θα εξοικονομηθούν πόροι και πώς θα χτυπηθεί η σπατάλη και η διαφθορά.
Έχουμε πάρει, πρόσθεσε, σημαντικά μέτρα, αλλά επισήμανε ότι πρέπει η κυβέρνηση να προχωρήσει ακόμα πιο γρήγορα…."

Χαίρομαι που η κυβέρνηση, φαίνεται να έχει καταλάβει αρκετά καλά το πρόβλημα της Δημόσιας Διοίκησης.
Προσωπικά έχω χρησιμοποιήσει τον ίδιο όρο και σ’αυτό το μπλόγκ.
Δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να αλλάξει η μοίρα της χώρας.

Το Μπαι-πάς, να γίνει σε κάθε υπουργείο.
Να έχει κάθε υπουργείο το πιλοτικό μπαι-πας , τύπου ΚΕΠ, για τα θέματα που αφορούν ζητήματα που συνδέονται με την γέννηση θέσεων εργασίας.
Για μεγάλες επενδύσεις, το μπαι-πας να οδηγεί κατευθείαν στο γραφείο του Πρωθυπουργού.
Να φύγουν από τα γραφειοκρατικά γρανάζια, τους εκβιασμούς και τα γρηγορόσημα.

Θα είναι αυτό που ανέφερα ως ειδικού τύπου New Deal , που στην χώρα μας πρέπει να γίνει με την απελευθέρωση της ανάπτυξης από τις αλυσίδες της γραφειοκρατίας και της διαφθοράς.

Δεν μπορεί να ξεπεραστεί η λιτότητα, χωρίς ανάπτυξη και αυτή δεν μπορεί να προκύψει χωρίς επενδύσεις , κυριώτερος αντίπαλος των οποίων είναι η πολυνομία, τα παραθυράκια, οι μίζες και η διαφθορά της Δημόσιας Διοίκησης.
Να παρακαμφθεί και να διδαχθεί, μέσα από την πιλοτική λειτουργία για τον τρόπο που πρέπει να δουλεύει.

8 σχόλια:

  1. "Δεν μπορεί να ξεπεραστεί η λιτότητα, χωρίς ανάπτυξη και αυτή δεν μπορεί να προκύψει χωρίς επενδύσεις , κυριώτερος αντίπαλος των οποίων είναι η πολυνομία, τα παραθυράκια, οι μίζες και η διαφθορά της Δημόσιας Διοίκησης."
    Όλα σε μια φράση Κωστή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ποτέ δεν πάσχαμε απο τις διαπιστώσεις. Το πρόβλημα ήταν πάντα η πράξη. (έλλειμμα αξιοπιστίας). Το 1996 είχαμε το Εκσυγχρονιστικό κύμα. Ττο 2004 την επανίδρυση του κράτους. Εύχομαι ειλικρινά για το καλό όλων μας αυτή την φορά να είναι κάτι το διαφορετικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιωργο

    Μπάι-μπάι από μας τουλάχιστον!
    Πήγαινε στο ΠΑΣΟΚ που λέτε και τα ίδια πράγματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ρε αυτή η πλάκα με το ΠΑσόκ δεν έχει τελειωμό. Που να πάει η Αριστερά με τόση βλακεία ρε Γιώργο που;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτά είναι ανεπίτρεπτες προχειρότητες ντροπαλέ ανώνυμε.
    Γιατί βιάζεσαι; Θα έχουμε τον καιρό να αποχαιρετιστούμε κανονικά και με επισημότητα και να φιληθούμε σταυρωτά σαν παλιοί σύντροφοι, σε τρεις εβδομάδες - έτσι αρμόζει σε πολιτισμένους ανθρώπους. Υπομονή - δεν είναι δα και τόσο μακριά... θα με αντέξετε μέχρι τότε ελπίζω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. leo, αυτή δεν είναι αριστερά, είναι μια λέξη που της μοιάζει - η αριστερά υπάρχει όταν δρα αριστερά, κοινωνικά, ανθρώπινα... όχι όταν παρασιτεί τον ανθρώπινο πόνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τι είπες στον ανώνυμο Γιώργο;;;...πές μου πως είναι αλήθεια. Μη με κάνεις και χαίρομαι τζάμπα!
    Θωμάς Σανιτόπουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Θωμά μου τόσο καιρό έχεις να χαρείς που περιμένεις από μένα; Έ λοιπόν περίμενε...αλλά πρόσεχε που λένε και στο χωριό μου: κάθε θαύμα τρεις μέρες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θέλετε να βάλετε ενεργό link στο σχόλιό σας; BlogU