Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

Μήπως και ο Συνασπισμός θέλει τον ψυχίατρό του;



Ξεκίνησε το 6ο (έκτακτο) συνέδριο του Συνασπισμού με την ομιλία (εδώ) του προέδρου του Αλέξη Τσίπρα.
Εάν υπήρχε μια μικρή ελπίδα συνεννόησης στο κόμμα αυτό, με αυτήν την ομιλία χάθηκε και αυτή.

Όχι γιατί έλεγε ως συνήθως τον τελευταίο καιρό, τα πάντα και τίποτα - αυτό συνηθίζεται στην κρυπτική κομματική γλώσσα.
Όχι γιατί δεν είχε και σωστές, αν και αόριστες αναφορές, σε πολλά ζητήματα.
Αλλά γιατί παρέλειψε κραυγαλέα την όποια αναφορά σε συγκεκριμένες ευθύνες ανθρώπων γύρω από τον πρόεδρο, που δρώντας καθεστωτικά και σαν σκληρή αν και άτυπη τάση, διέλυσαν το προηγούμενο διάστημα κάθε συνεκτικό ιστό ανάμεσα στα μέλη του κόμματος, δρώντας στο όνομα της "αριστερής πλειοψηφίας".

Δεν μπορείς να μιλάς για τον εαυτό σου και για τα βάρη που ανέλαβες, για τις ευθύνες όλων πρώην και νυν, και να μη μιλάς για την ταμπακιέρα: ποιος επέβαλλε αυτό το διαλυτικό οργανωτικά και τυχοδιωκτικό πολιτικά κλίμα στον Συνασπισμό από το Δεκέμβρη του '08 μέχρι σήμερα, αν όχι οι "άνθρωποι με εξουσία", οι λεγόμενοι και "προεδρική φρουρά"; Μην τρελαθούμε κιόλας... Η διαφορετικότητα και οι δημόσιες εκφωνήσεις μειοψηφικών απόψεων πάντα υπήρχαν στον Συνασπισμό και δεν τον εμπόδισαν να φτάσει το δημοσκοπικό έστω 18% ή να εξασφαλίσει την κοινοβουλευτική του παρουσία με ένα αξιοπρεπές ποσοστό...

Αν ο Α.Τσίπρας θεωρεί ότι για όλα φταίνε οι άλλοι, ας κοιταχτεί και λίγο στον καθρέφτη - σε έναν κανονικό όμως, όχι τον παραμορφωτικό που του προσφέρουν οι "επιστήθιοι" φίλοι του...

Αν νομίζει ότι με μια τραβηγμένη από τα μαλλιά και τους δισταγμούς των άλλων, πλειοψηφία θα του μείνει κάτι περισσότερο από στάχτη στα χέρια του, ας το επιχειρήσει.
Όμως το κλίμα είναι τεταμένο, στενόχωρο, απογοητευτικό και μόνο Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ -έστω την τελευταία στιγμή- μπορεί να το ανατρέψει. Και υπέρβαση σημαίνει να αποστασιοποιηθεί από τους "φίλους" του και να φερθεί σαν πρόεδρος όλου του κόμματος.

ΥΓ Παρακολούθησα την συνεδρίαση του ρεύματος (των 30). Έχουν και αυτοί τα δίκια τους. Εξαπατήθηκαν, ανεχόμενοι ένα έκτακτο καταστατικό συνέδριο για να βρεθούν μπροστά σε απόφαση να μην έχει τέτοιο χαρακτήρα (τελευταία ΚΠΕ).
Και αναρωτιούνται: γιατί γίνεται τότε το συνέδριο αφού υποτίθεται ότι πολιτικά η πλειοψηφία δεν είχε διαφορές;
Σύντομα θα συνεδριάσει και η πτέρυγα. Εδώ, η βάση επιθυμεί την ίδρυση νέου φορέα της δημοκρατικής αριστεράς και η ηγεσία την παθητική παραμονή στον Συνασπισμό. Ό,τι απόφαση και να παρθεί, προφανώς δεν θα είναι ομόθυμη με ότι συνέπειες μπορεί να έχει αυτό...

Συμπέρασμα: ζητείται υπέρβαση ή άμεση ψυχιατρική βοήθεια...


5 σχόλια:

  1. Ειλικρινά απορώ πως ευφυείς άνθρωποι όπως ο Κουβέλης ή ο Παπαδημούλης, δεν αντιλαμβάνονται και δεν βλέπουν τι ακριβώς συμβαίνει.

    Αν ελπίζουν ότι μπορούν να συνεννοηθούν με την προεδρική ομάδα και να παραμείνουν κατά τον τρόπο αυτό στον συνασπισμό ματαιοπονούν! Δυστυχώς η διάσπαση του ρεύματος, δεν έχει τα ιδεολογικά εκείνα χαρακτηριστικά που θα μπορούσαν να συμβάλλουν σε μια συννενόηση με τμήμα του ρεύματος. Μπορεί ο Λαφαζάνης και η ομάδα του να δείχνουν περισσότερο ανυπομονησία ως προς τον αντιευρωπαϊσμό τους, αλλά και η προεδρική ομάδα δεν διακρίνεται για τον φιλοευρωπαισμό της. Αλήθεια θεωρεί κανείς τον Καρίτζη (και πολλούς ομοίους του) φιλοευρωπαιστή? Σε επίπεδο δε μεσαίων στελεχών η διάκριση ανάμεσα στις δύο ομάδες του ρεύματος είναι ακόμα ποιο δύσκολη. Σε ότι δε αφορά τον Συριζα όλοι δηλώνουν πίστη στο εγχείρημα………….

    Επί της ουσίας πρόκειται για μια διαμάχη προσώπων και μηχανισμών. Επομένως όσοι στην ΑΠ ελπίζουν σε δυνατότητες συνεννόησης με κάποιο τμήμα του ρεύματος γελιούνται. Το ίδιο φυσικά ισχύει και για την ομάδα Μπαλάφα. Τους χρησιμοποιούν και όταν δεν θα τους χρειάζονται πλέον θα τους πετάξουν. Ηδη οι του ρεύματος έχουν ξεκαθαρίσει ότι δεν αποτελούν ένα και το αυτό με την ομάδα Μπαλάφα.

    Σύντροφοι δεν θα κουραστούμε να το λέμε: Αν δεν προκύψει άμεσα (τώρα) νέος πολιτικός φορέας, η Ανανεωτική αριστερά τελείωσε. Ήδη στο συνέδριο η Πτέρυγα θα καταγράψει μεγάλη υποχώρηση δυνάμεων. και αυτή δεν θα οφείλεται μόνο στην αποχώρηση της ομάδας Μπαλάφα.

    θα πρέπει όλοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας και η βάση και η ηγεσία της Α.Π.

    ΥΓ Αν θέλει ο Συν να πάει σε ψυχίατρο, ας πάει, ας πάρει και τον Συριζα παρεά!
    Εμείς όμως τι φταίμε?

    xno

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. το ζήτημα είναι πως η ηγεσία της ανανεωτικής ΔΕΝ θέλει να φύγει και να ιδρύσει νέο κόμμα, γιατί τότε τέλος τα βουλευτιλίκια...

    εμένα η γνώμη μου είναι να γίνει το νέο κόμμα και ας γυρίσουμε σε ποσοστά ΚΚΕ Εσωτερικού...

    η συμβίωση στο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ δεν αντέχεται πλέον...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πραγματικά η συμβίωση δεν αντέχεται. Ακολουθήστε λοιπόν το δρόμο που χάραξαν η Μαρία Ο Μίμης και άλλοι. Στο καλό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΝΑ ΠΑΕΙ ΠΟΥ Η ΠΤΕΡΥΓΑ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΠΟΥ ΑΣ ΕΙΣΤΕ ΣΟΒΑΡΟΙ ΟΣΟΙ ΕΦΥΓΑΝ ΗΔΑΤΕ ΠΟΥ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΘΑ ΣΑΣ ΦΤΥΣΕΙ ΕΝΝΟΩ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΤΕΡΥΓΑΣ ΗΔΗ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΕΙ ΒΑΛΤΕ ΜΥΑΛΟ ΡΕΕΕΕΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ.
    ΛΑΜΠΡΑ
    ΚΑΙ ΜΕ ΤΙ ΑΡΧΕΣ?????????

    ΑΥΤΗ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ
    ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.

    ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΜΕ ΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΤΟΥ ΜΠΡΙΛΑΚΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θέλετε να βάλετε ενεργό link στο σχόλιό σας; BlogU