Σάββατο 5 Ιουνίου 2010

Σήκωσε το γάντι η Ανανεωτική Πτέρυγα του ΣΥΝ

Δεν συμμετέχει στα νέα όργανα του κόμματος, δεν υπηρετεί το σχέδιο ΣΥΡΙΖΑ
Έξοδος από την ομηρία σε ένα πολιτικό σχέδιο που δεν περιέχει τον αριστερό ευρωπαϊσμό, τον δημοκρατικό μεταρρυθμισμό και την σύνθεση της διαφορετικότητας.




Ήταν μεγάλο το πλήθος και μέγα το πάθος στην σύναξη των ανανεωτικών. Συντριπτική και ομόθυμη η απόφαση ότι δεν πάει άλλο.
Ο Φώτης Κουβέλης έδωσε τον τόνο με την εισήγησή του.

Δεν μπορούμε να υπηρετήσουμε από θέσεις ευθύνης ένα πολιτικό σχέδιο με το οποίο δεν συμφωνούμε στην βασική του κατεύθυνση.
Μεταλλαγμένο σε αντιευρωπαϊκή κατεύθυνση, κατά των αριστερών μεταρρυθμίσεων με ευρύτατες συνεργασίες, σε ένα κόμμα δημοκρατικού συγκεντρωτισμού που ποινικοποιεί την διαφορετικότητα.
Αλλά κυρίως σε ένα κόμμα που συνεχίζει στην γραμμή του αντισυστημικού Συριζα και την απορρόφηση στον αριστερισμό.

Αυτή ήταν η ουσία των τοποθετήσεων της ολότητας σχεδόν των ομιλητών. Λίγοι, μετρημένοι στα δάχτυλα, διαφώνησαν μόνο για τον χρόνο εκδήλωσης της εξόδου...

Από σήμερα, όσοι θεωρούσαν ότι οι κόκκινες γραμμές που τέθηκαν από τον Δεκέμβρη, ήταν επικοινωνιακά κόλπα, θα εισπράξουν πίσω την αλαζονεία τους.
Κι όσοι από μας θεωρούσαν τους δισταγμούς της πτέρυγας, φόβο και συνήθεια, είναι πια ειλικρινά περήφανοι για τους συντρόφους τους.

Τώρα, την θέση στην ομηρία της πτέρυγας παίρνει το αριστερό ρεύμα.
Θα ακολουθήσουν και άλλα επεισόδια στην καταστροφική για τον Συνασπισμό δράση της καθεστωτικής και αλαζονικής ομάδας γύρω από τον Α. Τσίπρα καθώς και η αντεπίθεση του Α. Αλαβάνου.
Ας φάνε τα μουστάκια τους. Ποτέ άλλωστε δεν καταλάβαμε τι τους χωρίζει εκτός από προσωπικές φιλοδοξίες.

Σήμερα είναι ημέρα ανακούφισης για την δημοκρατική αριστερά.
Εξέρχεται από ένα παραλυτικό περιβάλλον, ανακτά την αξιοπρέπειά της και στέλνει μήνυμα ενεργοποίησης στους χιλιάδες αποστασιοποιημένους υποστηρικτές της.
Τα της δημιουργίας νέου φορέα είναι θέμα χρόνου.
Το ρίσκο είναι μεγάλο αλλά μεγάλη είναι και η ψυχή της.

Σε κάθε περίπτωση, ακόμα και η αποτυχία είναι προτιμότερη από την αργή αυτοκτονία στο παρακμιακό περιβάλλον και στην πολιτική σιγή του νεοδογματισμού.

Όπως λέει άλλωστε κι ο R.M.Unger "Ακόμη και αν αποτύχουμε ν' αλλάξουμε τον κόσμο θα έχουμε πετύχει στο ν’ αλλάξουμε τον εαυτό μας ...και να ζήσουμε σπουδαιότερες ζωές".
Ψυχή βαθιά λοιπόν...


35 σχόλια:

  1. Μέρα που βρήκα και εγώ να ανοίξω blog.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι ‘χες Γιάννη – τι ‘χα πάντα…

    Με 20χρονη καθυστέρηση οι άνθρωποι που ήθελαν διακαώς να γίνουν ΠΑΣΟΚ, αλλά δεν τους άφηνε η “αριστεροσύνη”, προχωρούν σε μια κίνηση που μπορεί να θεωρηθεί προεόρτιο συγκρότησης ενός νέου κομματικού πόλου.Τουλάχιστον βλέψη για ένα σχήμα με εκσυγχρονιστικά ρετάλια.

    Σημειώστε.
    Ο Βενιζέλος “δεν θέλει να είναι μέλος αυτού του κόμματος” (ΠΑΣΟΚ).
    Η Ντόρα αποχώρησε για πολιτική νηστεία και προσευχή.
    Ο Κουβέλης ζήλεψε την αδούλωτη Ντόρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Διακαώς και 20 χρόνια καθυστέρηση κάπου δεν κολλάνε φιλαράκο. Αλλά τίποτα άλλο επί της ουσίας έχεις να μας πεις; Γιατί αυτό το παραμύθι με το ΠΑΣΟΚ δεν έχει δράκο και ως εκ τούτου.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θέλω να εκφράσω τη χαρά μου!
    Επιτέλους!
    Και δεν το λέω με κακία.
    Πραγματικά πιστεύω οτι αυτη η αναδιαταξη της αριστεράς μπορεί να είναι και ωφέλιμη.Σιγουρα δεν μπορεί να είναι χειρότερα απο αυτό το ζωντανό κουφάρι που υπήρχε.
    Η αριστερα -όπως πάντα πολύ μπροστά απο τις εξελίξεις- δείχνει το δρόμο στην διαμόρφωση του νέου πολιτικού τοπίου.
    Καλή τύχη σε όλους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. «Ας φάνε τα μουστάκια τους. Ποτέ άλλωστε δεν καταλάβαμε τι τους χωρίζει εκτός από προσωπικές φιλοδοξίες.»
    ΚΑΕΙΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΠΟΤΕ -ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ…

    «Τα της δημιουργίας νέου φορέα είναι θέμα χρόνου.»
    ΠΟΣΟΥ ΧΡΟΝΟ ΔΗΛΑΔΗ; ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΟΥΡΑΣΤΕΙ ΝΑ ΤΑ ΑΚΟΥΜΕ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Επιτελους, εστω και με καθυστερηση.
    Ας ελπισουμε πως μπαινει ενα τελος στην αυτιστικη αυταρεσκια, ας ελπισουμε πως θα ξεχαουμε τον παρωχημενο καταγγελτικο [ και μονο] λογο.
    Ας ελπισουμε πως θα προχωρησουμε σε μια Αριστερα που χωρις να χασει το συναισθημα θα ασκει και πολιτικη.
    Πολιτικη στην οποια θα ακουγεται η φωνη της κοινωνιας οχι οπως διατυπωνεται απο τα πανω ως μεταφραση των πολιτων αλλα που θα εκφραζει αμεσα τις θεσεις και τις ελπιδες των.
    Ας μη ξανακανουμε το λαθος να κλεισθουμε στα γραφεια και στις υψηλες πολιτικες αναλυσεις και μονο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ζητώ συγγνώμη για την επανάληψη αλλά η δυσπιστία μάς έχει γίνει «δευτέρα φύσις»….
    [«Τα της δημιουργίας νέου φορέα είναι θέμα χρόνου.»
    ΠΟΣΟΥ ΧΡΟΝΟY ΔΗΛΑΔΗ; ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΟΥΡΑΣΤΕΙ ΝΑ ΤΑ ΑΚΟΥΜΕ !]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μονο ικανοποιηση προκαλει η αποφαση της Πτερυγας για αποχωρηση.Επιτελους θα αναμετρηθει μονη της με την Ιστορια, με την προβλεψη να μπει στην Πολιτική Ιστορια μια για παντα, καθως οι προτασεις για αριστερο μεταρρυθμισμο-(μονον εμεις σκεφτομαστε εξυπνες προτασεις και μεσα στον ΣΥΡΙΖΑ πως να εκφραστουν και να σωσουν τον κοσμο της εργασιας)-πραγματικα ειναι ετοιμες να αγκαλιαστουν απο την ελληνικη κοινωνια.
    Ετοιμαστειτε για βροχη προτασεων και επερωτησεων που θα αλλαξουν την πορεια της ελληνικης κοινωνιας
    Δ.Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αρκετά με τον αυτοαναφορικό λόγο του Αλέξη και του Αλέκου. Ήτανε καιρός να γίνει το μεγάλο βήμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τολμάω να πω « αλληλούια» ???

    Εγώ τα είπα και προχθές σχολιάζοντας το: μπλε και κόκκινο τα χρώματα ξεθωριάζουν …και το έφτασε η ώρα .
    Και υπενθυμίζοντας, επιτρέψτε μου να ξαναπώ και να σχολιάσω:
    …..Κύλισε πολύ νερό στο αυλάκι και "ο κόσμος δεν μασάει πλέον"...

    -Φαίνεται ότι οι 320 από τους 326 , αν οι πληροφορίες αληθεύουν, δεν μασήσανε τα σερβιρισμένα στη φάρσα-συνέδριο.

    Αν λοιπόν μελετώντας την ιστορία της αριστεράς, και επί τον τύπο των ήλων, βγαίνουν κάποια απαραίτητα συμπεράσματα….τότε δεν πλανάται …και δεν θρέφει φρούδες ελπίδες …και δεν επενδύει στους «λειτουργούς των εγκλημάτων του χθες» ….και στους χρεοκοπημένους σχηματισμούς τύπου ΣΥΝ…
    -Δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο αν πράγματι βγήκαν τα απαραίτητα συμπεράσματα….ακούγονται φωνές για συνέχεια επενδύσεων στους «λειτουργούς των εγκλημάτων του χθες» ….και στους χρεοκοπημένους σχηματισμούς τύπου ΣΥΝ…

    Απομένει να δούμε αν, ο κομματικά παροπλισμένος κόσμος της σύγχρονης ευρωπαϊκής δημοκρατικής αριστεράς και οι ανένταχτοι πολίτες του ιδίου ιδεολογικοπολιτικού χώρου, βρουν το κουράγιο να αποτελέσουν τον πυρήνα για την δημιουργία του φορέα που θα φέρει την αριστερά στην πραγματικότητα του σήμερα και θα σχεδιάσουν το όραμα του «καλλίτερο αύριο».
    -Λογικά κάποιους «προβεβλημένους συμμάχους» θα μπορέσουν να βρουν ανάμεσα σ’ αυτούς που δεν μασήσανε και δεν θα μασήσουν μέχρι τέλους…

    Αρχής γενομένης από το τριήμερο συνέδριο του ΣΥΝ που πλέον έχει όλα τα χαρακτηριστικά της φάρσας…τουλάχιστον γι αυτούς που δεν έχουν ή δεν περιμένουν από αυτό τα officia και τους κομματικούς τίτλους και το …παντεσπάνι του στελέχους ………
    - Για να δούμε…κάποιος πάντως που χρησιμοποίησε την «σκάλα της ανανέωσης» και ανέβηκε ψηλά…μα πολύ ψηλά… και κάπου «έδεσε και την γαϊδούρα» που λέει σκωπτικά η λαϊκή σοφία…φαίνεται ότι έχει πρόβλημα…πάντα υπάρχει η δυσκολία να διακινδυνεύσεις την ρήξη και να σου λυθεί η γαϊδούρα…τι κάνεις λοιπόν??? Έκκληση για ενότητα…το παλιό το παραμύθι…και κτίζεις και ηγετικό προφίλ…και βάζεις και υποθήκες ένθεν κακείθεν… Πολύ ανθρώπινο …αλλά τόσο απογοητευτικό…

    Ο φιλοσύντροφος Χατζησωκράτης φαίνεται ότι θέλει να μιλά σε ώτα μη ακουόντων...βίτσιο???...άλλο??? εκτός άν η κόκκινη γραμμή είναι το προεόρτιον της αποχώρησης...κοντός ψαλμός αλληλούια..
    -Άρχισε η αποχώρηση ??? Τέλειωσε ο ψαλμός??? Τολμάω να ανακράξω Αλληλούια??? Θα συνεχισθεί η συντήρηση του πτώματος ΣΥΝ ???? Τον Λένιν τον συντηρούσαν χρόνια πολλά στο μαυσωλείο οι επιστήμονες του είδους…. Τι θα δείξει η αυτοψία??? Ελπίζω όχι το « ώδινε όρος και έτηκε μυν» για μια ακόμη φορά….

    Παναγιώτης Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Tασούλα ας ελπίσουμε
    Παναγιώτη ας ελπίσουμε
    Ελπήνωρα ας ελπίσουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Eπιτελους,εστω και με καθυστερηση.Ξεκαθαρισε η ηρα απο το σταρι.Ο καθεις εφω εταχθη.Κουβελης και ΣΙΑ παρεα με Μπακογιαννη,ΓΑΠ,Τρεμοπουλο και οι ΑΛΛΟΙ στους αγωνες .Πραγματικα εχετε τις πιο εξυπνες ιδεες.Οπως το προπατορικο του Μααστριχτ,το προδοτικο ΝΑΙ στον Αναν,το συγχρωτισμο σας με τη διαπλοκη(αυριο αγκαλια με τον Πρετεντερη να μυξοκλεται).Στο καλο και να ΜΗ ΜΑΣ ΓΡΑΦΕΤΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Η απεξάρτηση είναι το δεύτερο σπουδαίο στάδιο για την αποκατάσταση της υγείας της Ανανεωτικής Αριστεράς.
    Όσο πιο γρήγορα γίνεται, να ξεπεραστεί το στάδιο του ετεροκαθορισμού, ένα στάδιο που η μέχρι σήμερα Αριστερά ποτέ δεν ξεπέρασε από την σταλινική μητέρα της.
    Τούτη η Αριστερά, η νεογέννητη χρόνια πολλά μετά τη σύλληψη της, η σημερινή Αριστερά, ας απογαλακτιστεί γρήγορα από την δική της μάνα κι όλα θα πάνε καλά.
    Ο Συνασπισμός, όπως τον ήξεραν από την γέννηση του πολλοί, πέθανε.
    Τώρα μπορεί να αρχίσει η Άνοιξη για την Ανανεωτική Αριστερά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. προς ανωνυμο των 12:46.
    Απο αυριο, που η Ανανεωτικη Πτερυγα θα εχει πολυν ελευθερο χρονο, τα μελη της θα παραδιδουν μαθηματα ορθογραφιας, γραμματικης και συνταξης σε παιδια αριστεριστων. Για πιο μεγαλες ηλικιες, πιο εμπειροι συντροφοι της ΑΠ θα παραδιδουν και μαθηματα πολιτικης ιστοριας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Χτες η σύσκεψη της Απ είχε κάτι το πρωτόγνωρο. Αν μάλιστα συγκρίνει κανείς τις τοποθετήσεις σε σχέση με την προηγούμενη. Τότε σε αυτές υπήρχε ο δισταγμός ο προβλιματισμός, ο φόβος. Χτες έβγαινε η οργή για τον ευτελισμό της αριστεράς, το δικαίωμα για μια ζωή με αξιοπρέπεια, μα και ο ενθουσιασμός για το ταξίδι. ήταν αλήθεια μια ευχάριστη έκπληξη να βλέπεις την αποφασιστικότητα αυτού του κόσμου που μέχρι πριν λίγο φαίνοταν φοβισμένος και εγκλοβισμένος απο ανασφάλιες. Επιτέλους άρχισε να φυσάει αυτός ο ευεργετικός άνεμος της δημιουργίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Άλλα λέει τώρα ο Παπαδημούλης…
    Και μάλλον ΤΖΙΦΟΣ θα βγει η «αποχώρηση» για ΠΟΛΛΟΣΤΗ ΦΟΡΑ.

    Ή ΤΩΡΑ Ή ΠΟΤΕ.
    ΒΑ-ΡΕ-ΘΗ-ΚΑ-ΜΕ !!!

    Τις δικές μας αντοχές τις υπολογίζει κανείς;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ στο ΜΕΓΑ τώρα:

    «Και ο Αλέξης και ο Φώτης να συμβάλουν κ.λπ., κ.λπ….»

    Εγώ με τον «Αλέξη» δεν μένω. Αποχωρώ ως μονάδα. Δεν αντέχω άλλον εμπαιγμό. Μας έχετε τρελλάνει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. "όποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά"

    Ρήγας Βελεστινλής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ούτε με τον «Αλέξη» μένω, ούτε με τις υστερικές κυριούλες του περιβάλλοντός του. Βαρέθηκα το «Σσσσσστ! Σσστ!» !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. αληθεύει για σύναξη 10:00 στο NovoTel Λιοσίων???


    Παναγιώτης Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Απογοητευτικός ο Παπαδημούλης το πρωί σε κανάλι. Στο κλίμα του «είπαμε-ξείπαμε» και «Φώτη μου, Αλέξη μου». Επιτέλους, υπάρχουν και θέματα αξιοπιστίας! Ελπίζω και εύχομαι ο Π. να εκφράζει μόνο τον εαυτό του…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Το συνέδριο τελείωσε για πολλούς χθες, ο ΣΥΝ εδώ και καιρό.
    Θα ειπωθούν πολλά, θα γραφούν πολύ περισσότερα και ακουστούν ακόμα περισσότερα.Δεν υπάρχει λόγος να αναλωθούμε στα γεγονότα,
    ΤHE GAME OVER.
    Aν αξίζει κάτι να γίνει και αξίζει νομίζω είναι μια νέα προσέγγιση της πολιτικής,και να κερδίσει η κοινωνία το στοίχημα αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Συμφωνώ Ανώνυμε 11:30 π.μ.
    Όμως ο Παπαδημούλης στη συνέντευξη το πρωί έμοιαζε να γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του τις «κόκκινες γραμμές»…
    Αυτά είναι αποκαρδιωτικά φαινόμενα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ισως δεν είναι η κατάλληλη ώρα για τέτοια αλλά προκειμένου να το κρατάω μέσα μου δεν πάει στον διάολο.
    Στα 53 μου έρχομαι σε επαφή λόγο δουλειάς με πολύ κόσμο.
    Λογικό είναι λοιπόν με τον που βλέπω κάποιον να καταλαβαίνω τι ρόλο παίζει.
    Αυτόν τον τύπο (Παπαδημούλη) δεν θα τον εμπιστευόμουν με τίποτα.
    Γιώργος EL

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Κόκκινες γραμμές όμως έχει η χτεσινή συντριπτική πλειοψηφία. Το κουμπί για την δρομολόγηση των εξελίξεων έχει πλέον πατηθεί. Οι εξελίξεις έχουν ξεπεράσει τους τυχόν σχεδιασμούς σε γραφεία για την επόμενη μέρα του νεαρού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Η χθεσινή για κάποιους είναι μέρα μεγάλης χαράς, για κάποιους είναι μέρα λύπης. Το ποιός έχει δίκιο και ποιός άδικο θα το δείξει το μέλλον. Απλώς να αναφέρω ότι όταν πρίν λίγο καιρό διασπάστηκε η Κομμουνιστική Επανίδρυση στην Ιταλία το αποτέλεσμα ήταν να μην μπεί στην Ιταλική Βουλή και στην Ευρωβουλή κανένα από τα δύο κομμάτια. Γκρίνιες, φτηνοί συναισθηματισμοί; θα δούμε.
    Και τώρα, για να θυμούνται οι παλιότεροι και να μαθαίνουν οι νεώτεροι, αρχίζουν τα ωραία των διασπάσεων: ποιός θα πάρει την οικονομική χορηγία από το κράτος, ποιός θα πάρει και ποιά κομματικά γραφεία ( αλλαγή κλειδαριών κ.λ.π.), ποιός θα ελέγξει και ποιά παράταξη στους χώρους δουλειάς, στα Πανεπιστήμια κ.λ.π. . Βεβαίως η κάθε πλευρά θα καταγγέλει την άλλη, θα θεωρεί ότι αυτή έχει το δίκιο με το μέρος της , ότι κι άν έκανε καμμιά παρασπονδία το έκανε για καλό σκοπό κ.λ.π. Θα πλακώνονται σε τηλεπαράθυρα , εφημερίδες , εκπομπές κ.λ.π. Εδώ να δείτε πολιτικό πολιτισμό!
    Τα διάφορα μέλη , οπαδοί, ψηφοφόροι θα γίνουν αντικείμενο προσπάθειας προσεταιρισμού, τραβήγματος . Πολλές προσωπικές σχέσεις θα χαλάσουν, το καλημέρα θα κοπεί κ.λ.π.
    Βεβαίως ένα μεγάλο κομμάτι θα αηδιάσει και θα πάει σπίτι του και δικαίως! Υπόψη ότι η κομματική << περιουσία >> ανήκει και σε αυτούς. Πολλοί από αυτούς που έλεγαν << ξεκινήστε κι εγώ μαζί σας !!>> δεν θα ακολουθήσουν , έτσι είναι οι άνθρωποι , το χουμε δεί το έργο και στην ΕΑΡ.
    Τέλος πάντων να ευχηθώ καλή επιτυχία.
    Δ.Υ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Η καλημέρα ΔΥ είχε κοπεί από καιρό. Αλλά και αυτοί που έμειναν δεν μιλιούνται μεταξύ τους... δεν τελείωσε το μαλλιοτράβηγμα για να αρχίσει τώρα. Τα γραφεία και τα άλλα που αναφέρεις είναι τρίχες μπροστά στον φασισμό της "παρέας".
    Tέτοιο πράγμα δεν ξανάγινε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ο Παπδημούλης ανώνυμε, ζήτησε λίγο χρόνο ακόμη. Και βέβαια δεν μπήκε στις υποψηφιότητες. Δικαίωμά του είναι...κι αυτός θα κριθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Δυ, δεν μπαίνει θέμα σφραγίδας ας την κρατήσουν όπως και τα γραφεία εφόσον είναι η πλειοψηφία. Μετά τα υπόλοιπα θα κριθούν στην κοινωνία όπου είναι ο τελικός κριτής όπου αυτή αργότερα θα διαμορφώσει τις πλειοψηφίες και μειοψηφίες. Τα περί ενότητας έχουν νόμημα όταν υπάρχει ένα συμφωνημένο σχέδιο. Μα πάνω απο όλα όταν υπάρχει η δυνατότητα ελευθερίας της έκφρασης. όταν δεν υπάρχουν οι δύο αυτές προϋποθέσεις δοκιμάζεις τις ιδέες σου στην κοινωνία.
    Τα πράγματα απλά είναι αρκεί να θέλεις να τα δεις. έχουμε ζήσει και εμείς διασπάσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ο.Κ. radical θα δούμε από εδώ και πέρα τι θα γίνει. Ενοούσα τα τοπικά γραφεία π.χ. τα γραφεία του ΣΥΝ στην Κάτω Παναγιά ποιός θα τα πάρει; πολύς κόσμος που αντιπαθεί το ΣΥΝ θα τρίβει τώρα τα χέρια του.
    Για την ελευθερία της έκφρασης διαφωνώ. Εδώ ο καθένας έλεγε και έκανε ότι ήθελε ( για να μην χρησιμοποιήσω άλλο ρήμα ). Σε ψηφοφορίες στη Βουλή, πολλές φορές ψηφίζαν διαφορετικά. Σε ποιό κόμμα θα επιτρεπόταν όλα αυτά; Αν πιστεύει κανείς ότι σε άλλο κόμμα υπάρχει πιο μεγάλη ελευθερία άποψης ας πει ποιό είναι αυτό, ας το κατονομάσει. Προσοχή δε λέω δημοκρατία, λέω ελευθερία έκφρασης άποψης. Ενα κόμμα για να είναι δημοκρατικό πρέπει να είναι και << φιλελεύθερο >> στην εσωκομματική του λειτουργία, ένα κόμμα όμως << φιλελευθερο >> εσωκομματικά δεν είναι και υποχρεωτικά δημοκρατικό.
    Δ.Υ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Δυ, τα έχουμε πει όλα αυτά. έλλειψη ή ύπαρξη διαφορετικών πολιτικών έλλειμα συνύπαρξης. Επομένως ορθώς δεν μπορούσε αυτή η κατάσταση να συνεχιστεί. Πως μπορείς να δυνδυάσεις τον στόχο της εξόδου απο την ΕΕ με την μεταρρύθμιση της. Μην τρελαθούμε τελικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Μια που γίνεται κουβέντα για συμπεριφορές....Έλεγα τις πρωϊνές ώρες:
    - Για να δούμε…κάποιος πάντως που χρησιμοποίησε την «σκάλα της ανανέωσης» και ανέβηκε ψηλά…μα πολύ ψηλά… και κάπου «έδεσε και την γαϊδούρα» που λέει σκωπτικά η λαϊκή σοφία…φαίνεται ότι έχει πρόβλημα…πάντα υπάρχει η δυσκολία να διακινδυνεύσεις την ρήξη και να σου λυθεί η γαϊδούρα…τι κάνεις λοιπόν??? Έκκληση για ενότητα…το παλιό το παραμύθι…και κτίζεις και ηγετικό προφίλ…και βάζεις και υποθήκες ένθεν κακείθεν… Πολύ ανθρώπινο …αλλά τόσο απογοητευτικό…

    Το έργο είναι παλιό...να μην ξενίζει τους φίλους... υπάρχει και κάποια στιγμή έρχεται η "απομυθοποίηση¨", σημασία έχει ότι κάτι πρέπει να βγεί ...ψηλά λοιπόν την σημαία...τώρα πρέπει στις επάλξεις...το χρωστάμε στην επόμενη γενιά...
    Παναγιώτης Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Θελει τον χρονο του ο Παπαδημουλης.Ας περιμενουμε χωρις κραξιματα με ανοιχτη αγκαλια.mike

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θέλετε να βάλετε ενεργό link στο σχόλιό σας; BlogU