Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010

Μεταξύ μας....

του Κώστα Ανδρέου

Μεταξύ μας, να σας εξομολογηθώ ότι έχω πάθει αφωνία.

Τόσο καιρό, όλα ήταν εύκολα.

Υπήρχε το έγκλημα, υπήρχε ο εγκληματίας και έτσι είχα και γώ το θέμα μου.

Η αποχώρηση της Ανανεωτικής Πτέρυγας και οι δρομολογημένες εξελίξεις, μου πήραν μεγάλο τμήμα από την θεματολογία μου.

Δεν με απασχολεί πλέον τι λέει ο ΣΥΝ, δεν με ενδιαφέρει τι κάνει ο Αλαβάνος.

Είναι ελεύθεροι να κάνουν ότι θέλουν, να λένε ότι θέλουν. Πλέον δεν χρεώνομαι τις ασυναρτησίες τους, τους αριστερισμούς τους, την επαναστατική γυμναστική τους. Το νοιώθω μέσα μου. Δεν τους χρωστάω πλέον τίποτε.

Τώρα με απασχολεί η συγκρότηση της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Θα καταφέρει να μην είναι μία από τα ίδια; Θα καταφέρει να μην επαναλάβει την καρικατούρα του κόμματος Νέου Τύπου, του κόμματος στρατού, όπου υποτίθεται ότι τα μέλη συζητούνε τα πάντα στα λαγούμια των «πολιτικών φυλακών», που είναι οι κομματικές οργανώσεις βάσης, αλλά μετά πειθαρχούν και αναμασάνε την άποψη της ηγεσίας;

Θα καταφέρει, να συζητήσει τα ουσιαστικά προβλήματα της χώρας, την κρίση, την έξοδο από την κρίση;

Θα καταφέρει να γίνει χώρος αναφοράς της εγκυρότητας;

Να ξέρει ο κόσμος που βομβαρδίζεται από σενάρια, από μικρές και μεγάλες συνωμοσιολογίες, ότι υπάρχει και ένας χώρος, που μπορεί να πάει προσωπικά και να θέσει τα ερωτήματά του και τις απόψεις του και να πάρει απαντήσεις και συμμάχους στην διαχείριση των προβλημάτων της ζωής της χώρας.

Αυτή η αριστερά, δεν πρέπει να απογοητεύσει κανέναν και πρώτα απ’όλους την κοινωνία. Πρέπει να είναι κέρδος για την χώρα.

Γενικολογίες θα πεί κανείς ότι λέω και ότι μένει να αποδειχθούν , πράξεις και αποτελέσματα.

Ετσι είναι. Πρέπει να καταφέρουμε πολλά, σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Η Δημοκρατική Αριστερά, πρέπει να γίνει δροσερό αεράκι και να φτάσει παντού. Για την αλήθεια δεν χρειάζεται να πάει πουθενά.

Απλά χρειάζεται να ενστερνιστεί και να καταλάβει, ότι δεν της χρειάζεται πρωτίστως καμία Δημοκρατικοσυγκεντρωτική δομή , κανένας στρατός νέου τύπου, για να το πετύχει το ταξίδι της, φτάνει να επισημοποιήσει ως επίσημα χαρακτηριστικά της, ιδεολογία της, την λογική, την γνώση, τον ανοικτό διάλογο, την φιλική διάθεση, την αλληλεγγύη, την ισότητα και την δικαιοσύνη. Τα προφανή, τα αυτονόητα.

Δεν ασχολούμαστε με την πολιτική επειδή είμαστε μανιακοί , ασχολούμαστε επειδή ο δημόσιος λόγος στερείται της προσήλωσης στην λογική.

Δεν θέλει ο κόσμος, από μας τον παράδεισο. Απλά πράγματα θέλει. Στοιχειώδη κοινωνική δικαιοσύνη θέλει και την θέλει τώρα. Τα άλλα θα έρθουν μετά μόνα τους.

Θα μας τα φέρει πίσω το δροσερό αεράκι.

Για να φυσήξει όμως, χρειάζεται να καταλάβουμε ότι το μυστικό δεν βρίσκεται στην αποκαλυπτική αλήθεια μας. Δεν χρειάζεται να απαιτούμε συμφωνία στο 100% από τους συνομιλητές μας. Φτάνει να έχουμε την φιλοδοξία να τους κάνουμε συνομιλητές μας, σε μια λογική συζήτηση, από την οποία θα προσδοκούμε να μάθουμε, έστω και γιατί δεν έχουν την προφανή άποψή μας. Είναι μεγάλη υπόθεση. Η Αριστερά μέχρι τώρα έχει γαλουχηθεί, με την αίσθηση ότι οι μικροημιμάθειές της, είναι το άπαν.

Δουλειά της Αριστεράς δεν είναι να πλασάρει την πραμάτεια της, τις απόλυτες αλήθειες της. Αντε το πολύ να μπορεί να προσφέρει στην κοινωνία ικανοποιητικά πάνελ διαλόγου, για να συζητήσει τα προβλήματά της. Να προσφέρει στην κοινωνία την αγωνία της, την ομολογία της, για την άγνοια να δόσει απαντήσεις, αλλά και την επιθυμία της να βρει η χώρα απαντήσεις.

2% σύντροφοι να πάρουμε από την προσοχή των συνομιλητών μας, μετά θα δόσει απαντήσεις ο διάλογος. Τις ερωτήσεις της κοινωνίας, να βάλουμε στον διάλογο, όχι τις προφάσεις για να δόσουμε τις τρομερές απαντήσεις που έχουμε , όπως έλεγε και ο Γούντι Αλεν.

Την Δημοκρατική Αριστερά δεν την φτιάχνουμε για να ικανοποιήσει εμάς. Την κοινωνία πρέπει να ικανοποιήσει.

Να απαντήσει για την ανεργία που καλπάζει, για την παραγωγή που σβήνει, για την φτώχια, για την ακρίβεια των καρτέλ των μεσαζόντων, για την διαφθορά.



18 σχόλια:

  1. Ο διάλογος συμφωνώ πρέπει να ξεκινήσει άμεσα.
    Προϋπόθεση είναι στο τραπέζι να πέσουν τα πραγματικά νούμερα και όχι τα μαγειρεμένα.
    - Ποια είναι η ανεργία.
    - Ποιος είναι ο πληθωρισμός.
    - Ποσο είναι το έλλειμμα.
    - Ποια είναι η σχέση εισαγωγών - εξαγωγών.
    Από που πρέπει να περιμένουμε την ανάπτυξη.
    Ο μέσος πολίτης δεν έχει πλέον την δυνατότητα να παρακολουθήσει τις εξελίξεις.
    Πρέπει άμεσα να δοθεί ένα πλάνο για τον στόχο.
    Γιώργος EL

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κωστα προσυπογραφω με την υποσημειωση οτι ολοι οι διαυλοι ανοιχτοι,αφου κανεις δεν διαθετει την απολυτη αληθεια[ευτυχως!...] mike

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να υποθέσω ότι το δροσερό αεράκι που επικαλείται ο αρθρογράφος θα είναι φερμένο από τα ανθόσπαρτα λιβάδια του Ευρωπαϊσμού εκεί όπου σμίγει το σοσιαλιστικό φως του πράσινου ήλιου με τους Τρισέ και Μπαρόζο και με τον οίστρο του Ανδρουλάκη, τη γοητεία της Δαμανάκη και το μπλαζέ υφάκι του Βούγια; Ειλικρινά πιο απολίτικο και ρηχό κείμενο δεν έχω διαβάσει. Άντε με το καλό σύντροφοι ή μάλλον κύριοι του «ανανεωτικού τίποτα» να κάνετε τον πολιτικό φορέα σας, να συμμαχήσετε σε ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα με το ΘΑΣΟΚ και μέσα από μεταρρυθμίσεις να αλλάξετε τον κόσμο. Τα ίδια λέει άλλωστε και ο αυθεντικός μέντορας των ιδεών σας ο Γιωργάκης. Αλήθεια για το σφαγείο που οδηγείται η κοινωνία έχετε να μας πείτε τίποτα; Αλλά τι ρωτάω τώρα; Είναι ψιλά γράμματα αυτά για σας και σαφώς μπανάλ. Και οι όποιες αντιδράσεις των πολιτών μυρίζουν αριστερισμό. Φτου κακά. Αν σε πάρει η κατηφόρα πέσε στο γκρεμό με φόρα. Τα χάλια σας. Και ανήθικοι και αποστάτες... Τάκης Τ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Βρε Τάκη Τ. θα σου απαντήσω με Συριζίτκο τρόπο (αφού δεν θές ανανεωτικό...) Τι μαλακίες είναι αυτές που γράφεις; Ασε μας ρε άνθρωπε στην ησυχία μας. Κάστε εκεί εμ τον τσίπρα, τον Ρούντι και τον Αλαβάνο και μηνα σχολείσαι μαζί μας. Θα δούμε σύντομα ποιος θα δικαιωθεί... Τι ζόρι τραβάς;

    Νισάφι πλέον...

    Υ.Γ. Σύντροφοι συγγνώνμη για το ύφος αλλά εχω βαρεθεί να διαβάζω μαλακίες (σόρυ πάλι) από τους νεόκοπους σταλινοαριστεριστές...

    Μάκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αλήθεια, οι επαναστάτες σαν και σένα Τάκη Τ., φοβούνται να υπογράψουν τα λεγόμενά τους όταν ειδικά κατακεραυνώνουν επώνυμες απόψεις;

    Εκτός αν είσαι ο Τ(σ)άκη Τ(σαν)... και είσαι ινκόγκνιτο στην χώρα της αριστεράς.

    Από αυτό το αδιέξοδο θελήσαμε να γλυτώσουμε: τον υπαρκτό σοσιαλισμό μέσα στο κόμμα και την πολιτική του αλλά και την δειλία ατόμων σαν και λόγου σου που πυροβολείς από την σκιά, καλυμμένος με την κουκούλα του αριστερού.
    Σας λείπει ο εσωτερικός εχθρός,έ;
    Τι να κάνουμε...αυτά έχει η ζωή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. πάντως, το να μπαινει και να ξαναμπαίνεις κανείς σε blogs με τα οποία διαφωνεί είναι από μόνο του μαζοχιστική τάση. Το να σχολιάζει δε, αγγίζει τα όρια ψυχοπαθολογικής περίπτωσης. δεν θα ασχολιόμουν περισσότερο... γραφικοί και πικραμένοι αργόσχολοι υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Υπάρχουν κάτι ξινοί τύποι που αρέσκονται να καταστρέφουν.
    Οταν ήτανε πιτσιρίκια ποδοπατούσαν στην παραλία τα πυργάκια των άλλων παιδιών.
    Μεγαλώνοντας εξελίχθηκαν στους σπασίκλες που χαιρέκακα περιμένουν κάποιον να στραβοπατήσει για να του την πέσουν.
    Είναι οι τύποι που ποτέ δεν έχουν φτιάξει κάτι αλλά τους βρίσκεις όπου υπάρχει σκόνη.
    Παλιά ήτανε λίγοι, τώρα έχει γεμίσει ο τόπος από δαύτους.
    Στα μπλογκς βρήκαν τον ιδανικό χώρο για το αγαπημένο τους σπορ.
    Ανώνυμα ρίχνουν δηλητήριο και φεύγουν. Η παιδική χαρά του δειλού.
    Όσο δεν τους δίνει σημασία κανείς παθαίνουν κατάθλιψη και ακολουθούν τα γνωστά ΑΛΚΟΌΛ - ΧΆΠΙΑ - ΤΡΕΛΟΚΟΜΕΊΟ.
    Γιώργος EL.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μπραβο Τακη!!! Το ανανεωτικο τιποτα.
    Ακριβως. Εσεις της ΑΠ πως προσδιοδιοριζεστε πολιτικα ; Γιατι οσο καιρο παρακολουθω το βλογ μονο αποφατικο ετεροπροσδιορισμο βλεπω
    μεσω χαρακτηρισμων στους "αλλους".

    Στην κοινωνια τι εχετε να πειτε για την σημαντικοτερη μεταπολιτευτικη κριση της χωρας ,αλλα και Ευρωπαικη;
    Με το ηθικο επιχειρημα και μονο ελπιζετε οτι θα καλυψετε το κενο χωρο που πιθανοτατα θα αφησει το ΠΑΣΟΚ; Κουνια που σας κουναγε.

    Νταν

    Γιατι απο τεχνικα εκσυγχρονιστικα
    προγγραμματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ηρεμα παίδες.
    Καλό είναι, να γράφει ο καθένας την γνώμη του, όσο δυσάρεστη και αν είναι αυτή.
    Εγώ ανέμενα την άποψη του "Τάκη Τ.." .
    Υπάρχουν πολλοί σαν τον ΤΤ, στην αριστερά που μόλις εγκατέλειψε η ΑΠ.
    Πάντα υπάρχουν , σε όλες τις θρησκείες, εκείνοι οι πιστοί, που το διαφορετικό θα το βλέπουν σαν ύποπτο.
    Αυτός ακριβώς ο φόβος του "ξένου", είναι που δεν επιτρέπει στα κόμματά τους να είναι δημοκρατικά.
    Δεν θέλουν άλλες γνώμες. Οποιος τις εκφράζει είναι επικίνδυνος.
    Η δική μας Αριστερά, ευχή και κατάρα την δίνω, ακριβώς αυτό το ζήτημα, αυτή την αρχαία πανούκλα, των αριστερών, πρέπει να αποφύγει.
    Να χαίρεται που "ξένοι" θέλουν να συζητήσουν μαζί της. Να πέφτει σε βαθιά κατάθλιψη, όταν οι "ξένοι" την αποφεύγουν.
    Οχι φίλε ΤΤ, σωστά κατάλαβες, δεν θέλω να ξαναγράψω ένα κείμενο που να είναι "πολιτικό", που πάει να πεί στην "κρυπτική γλώσσα" όπως λέει και ο Γιώργος και με την κατάλληλη "κρυπτική λογική" που συνεπάγεται.
    Οχι φίλε ΤΤ, δεν θέλω να γράψω ξανά σε μια "γλώσσα" άλλη, για να κρύψω πίσω από τις παραδοχές της, την μια "τρύπα στο νερό" που εν τέλει περιγράφει συνήθως, για τα πολιτικά ζητήματα της χώρας.
    Οχι φίλε ΤΤ, εγώ δεν μπορώ να αποδεχθώ "λογικές" σαν της συντρόφισσας Αλέκας , που σήμερα δήλωσε, ότι "το κόμμα δεν αναγνωρίζει το έλλειμμα και το χρέος"-λές και είναι θέμα έγκρισης, όπως τότε στον Υπαρκτό που δεν θέλαν να παραδεχτούν ότι είχαν ξοφλήσει-, είτε την προφητεία του σύντροφου Παναγιώτη Λαφαζάνη, ότι έρχεται η κατάρρευση του παγκόσμιου καπιταλισμού.
    Γελοιότητες φίλε ΤΤ, τις οποίες λογίζεις ως "πολιτικό λόγο", γελοιότητες αφόρητες.
    Δεν μπορώ πιά να συζητώ μαζί σας, φίλοι ΤΤ. Με κουράσατε.
    Και μια τελευταία κουβέντα για την Μαρία, τον Μίμη, τον Μπίστη.
    Δεν συμφωνώ μαζί τους, όμως τους καταλαβαίνω. Είναι οι ικανότεροι από "σας", που όταν απογοητεύτηκαν από τα αδιέξοδά "σας", τράβηξαν προσωπικό δρόμο.
    Εγώ δεν είμαι από την ίδια πάστα. Πιστεύω ότι μπορούμε να χτίσουμε την Δημοκρατική Αριστερά, πιστεύω ότι είμαστε ικανοί για συλλογικούς δρόμους.
    Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι του "επιπέδου" μου. Είμαι ικανός για καλύτερα πράγματα. Είμαι ΑΞΙΟΠΡΕΠΗΣ άνθρωπος και θα μετανιώσεις που μου το αμφισβήτησες.
    Σύντομα θα καταλάβεις και θα ρθείς μαζί μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Tάκη Νταν υπάρχουν και άλλοι σαν και σας που τη βρίσκεται με την ΑΣ; Υπάρχουν και roz τηλέφωνα παιδιά.
    Και συ ρε Κωστή, τι μεγαλοψυχία είναι αυτή;Καιρό έχω να σε δω τόσο cool. Ο χωρισμός σου έκανε καλό, σε χαλάρωσε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. leo
    το είπαμε. Ο πρώτος κανόνας είναι η αυτονομία μας, ο αυτοσεβασμός μας. Δεν ετεροκαθοριζόμαστε, δεν χρειαζόμαστε τα εύσημα ή τα πιστοποιητικά κανενός.
    Εχουμε εμπιστοσύνη, στην λογική και την γνώση και αυτά δεν τα κατέχει η ορθόδοξη αριστερά. Ο διαφωτιμσός φρόντισε να γίνουν κτήμα όλων των ανθρώπων.
    Εχουμε εμπιστοσύνη στην αλληλεγγύη των ανθρώπων, δεν είναι προνόμιο των αριστερών και ευτυχώς.
    Εχουμε εμπιστοσύνη στους συμπολίτες που ακολουθούν άλλες πολιτικές. Ολοι μαζί φτιάχνουμε και στηρίζουμε την ελευθερία και την δημοκρατία.
    Είμαι επιτέλους χαλαρός, επειδή δεν με πληγώνουν πια τα λόγια τους.
    Δεν απολογούμαι για τις ασυναρτησίες τους.
    Ξέρω ότι τώρα μπορούμε να συζητήσουμε κανονικά για την κρίση, για τα προβλήματα των εργαζομένων, των αδύναμων, όλων μας.
    Ξέρω ότι τώρα μπορούμε να προτείνουμε ότι θεωρούμε λογικό και όχι ότι επιτρέπουν οι ιερές γραφές.
    Αμήν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καταρχην, ειναι καθαρο και απο αλλες παρεμβασεις μου(οση αξια αυτες εχουν) οτι μονον στην ΑΠ δεν θα μπορουσα να ανηκω.
    Δεν μπορω ομως να δεχτω προσωπικες επιθεσεις σε ανθρωπους που μεχρι τωρα δεν εχουν δωσει κανενα δικαιωμα για κατι τετοιο. Η αντιπαραθεση μονο πολιτικη μπορει να ειναι, εστω και η ειρωνεια πρεπει να κρυβει την καλη διαθεση για τους ανθρωπους που αυριο πρεπει και μπορει να ειναι πλαϊ μας στο δρομο, και γιατι οχι οι συνθηκες μπορει αν το επιτρεψουν, στη ζυμωση.
    Ας παρει και αυτη η νεα πρωτοβουλια το χρονο της- πιστευω οτι θα ειναι θνησιγενης και ατελεσφορη- και υγεια να εχουμε να μετρησουμε τα σωστα και τα λαθη μας.
    Δ.Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Γιατί δεν θα μπορούσες να ανήκεις στην ΑΠ Δ.Β.;
    Μπορείς να μου εξηγήσεις;
    Μπορεί να έχεις δίκιο και να συμφωνήσω και εγώ, ότι δεν κάνεις για σύντροφος, αλλά θάθελα να καταλάβω, τι είναι αυτό που σε κάνει να μιλάς με απαξία γι'αυτήν;
    Εγώ για παράδειγμα δεν θα μπορούσα να είμαι μέλος του ΣΥΝ και ο λόγος είναι απλός. Δεν αποδέχομαι ούτε την αναγκαιότητα, ούτε την εγικτότητα, ούτε την αριστερή διαχείριση της επανάστασης.
    Με απλά λόγια, δεν συμφωνώ με τις Λενινιστικές αντιλήψεις που τα περισσότερα μέλη του σημερινού ΣΥΝ, θεωρούν ως οδηγό.
    Είναι συντηρητικές προφάσεις, για συντεχνιακές συμπορεύσεις και τίποτε άλλο. Αν εξαιρέσει κανείς την νεολαία για ευνόητους λόγους, οι υπόλοιποι, δεν είναι καθαροί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΕΑ ΕΑ ΕΑΔΕ Η ΓΡΑΜΜΗ ΣΑΣ ΠΕΘΑΝΕ...
    ΤΟ 89...
    Το όνειρο έγινε τότε πραγματικότητα...
    και η ιστορία δεν επαναλαμβάνεται παρα μόνο σαν φάρσα..
    Αν δε η πρώτη φορά ήταν καραφάρσα φανταστείτε την επόμενη..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @kostis
    Πολυ συνοπτικα θεωρω οτι κυριο στοιχειο(οχι το μονο) αναλυσης των κοινωνικων, πολιτικων φαινομενων πρεπει να ειναι το ταξικο.
    Δεν συμφωνω με την μετανεωτερικη αντιληψη της κατακερματισμενης κοινωνιας, αντιληψη που ενισχυεται σε φασεις οικονομικης μεγεθυνσης και κοινωνικης ειρηνης.
    Μεταρρυθμισεις προς τα ''αριστερα'' πρεπει να επιδιωκει καθε αριστερος(και γι΄ αυτο αλλωστε δεν υπαρχουν τα συνδικατα, συλλογοι κλπ?) εκτος αν ειναι αφελης.
    Προφανως και θελω βελτιωση της ζωης μου(μας) και σημερα.
    Δεν πιστευω σε επιγειους(ποσο μαλλον σε μετα θανατο!) παραδεισους.
    Ομως μια πολιτικη αλλαγων ασυνδετη απο την προσπαθεια ριζικης μεταβολης φερνει πισωγυρισματα-τα κερδισμενα ευκολα χανονται(το βλεπουμε σημερα).
    Τελικα, δεν μπορω να αποδεχθω οτι το συστημα που ζουμε ειναι το τελευταιο που θα ζησει η ανθρωποτητα.
    Και το ανωτερο συστημα που σαν κομμουνιστης ευχομαι οτι θα ερθει πιθανον να χρειαζεται μια αναγκαια ποσοτητα βιας, μιας και η αστικη ταξη δεν νομιζω πως θα εγκαταλειψει αμαχητι τη θεση της(ελπιζω τη λιγοτερη δυνατη, καθως οσο πιο συνειδητοποιημενος ο λαος τοσο πιο ευκολη και η επικρατηση του).

    ΥΓ:τα οραματικα στοιχεια μιας πολιτικης θεωριας δεν την καθιστουν αυτοματα θρησκεια, θρησκεια την καθιστα η εμμονικη αναγνωση των ''οπαδων'' της.
    ΥΓ2:νομιζω καταλαβαινεις γιατι δεν μπορω να ανηκω στην ΑΠ
    ΥΓ3:χαιρομαι για το ενδιαφερον αλλα αισθανομαι λιγο αβολα να παρεμβαινω 2 φορα.Δεν ειμαι κανενας μεγαλος πολιτικος επιστημονας(παρ΄οτι και τετοιες οι σπουδες μου) ενας λογιστης ειμαι.
    Δ.Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αυτο το θεωρεις απαντηση Κοστις; Ρε σεις πιστευετε οτι κανετε πολιτικη εδω μεσα και εχετε αξιωση να σας ακουσει η κοινωνια ή μαζικη ψυχοθεραπεια;
    Νταν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αυτό το ξεκατίνιασμα πάντως μέσα απο τα blogs εγώ δεν το καταλαβαίνω...

    Γράφονται κάτι αηδίες για αποστάτες κτλ... από τους αριστερο-ταλιμπάν...

    όλα αυτά εμένα μου θυμίζουν όσα έλεγε το ΚΚΕ το 1991...

    ή το "o Πλουμπίδης ξεκοκκαλίζει τα αργύρια της προδοσίας"...

    Αλέξανδρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. εγω μια απορια εχω. Ο Κωστας Ζαχαριαδης απο τη νεολαια τι θα κανει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θέλετε να βάλετε ενεργό link στο σχόλιό σας; BlogU