Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010

γράμματα στην στρουθοκάμηλο


του l
eft division*

Αγαπητέ Γιώργο, ευχαριστώ για την φιλοξενία.

Εδώ και μήνες τα είχα παρατήσει τελείως. Με αφύπνισε και μ’ενόχλησε πάρα πολύ το "στημένο" στην κομματική οργάνωση της Καλλιθέας. Έχοντας σχέση με το ποδόσφαιρο σαν τον Οβελίξ που είχε πέσει μέσα στο μαγικό υγρό μικρός δεν φανταζόμουνα ποτέ πως θα έβλεπα μεταφορά τέτοιων πρακτικών και στα καθ’ ημάς.
Κι αφού η "διοίκηση" του κόμματος αρνείται να τραβήξει κόκκινες γραμμές με βάση τις ελάχιστα αποδεκτές συμπεριφορές, το έκανα μόνος μου με τον τρόπο μου.

Αυτοδιαγράφηκα.

Έχω την αίσθηση πως ο τρόπος που πολιτεύεται ο "χώρος" μοιάζει με αντισυστημικό ντεφιλέ μόδας που δεν προφταίνεις καν να σχολιάσεις αν σ’ αρέσει το ρούχο (πολιτική άποψη) που φοράει το μοντέλο γιατί αυθόρμητα σου έρχεται το σχόλιο στο στόμα: Καλέ πως είναι αυτός ή αυτή, έτσι...

Δυστυχώς φτάσαμε στο σημείο ν’ αποθεώνουμε εικονικές πολιτικές "πραγματικότητες" κατάλληλες μόνο για ριάλιτι σόου επιπέδου trash tv.
ΚΟΕμτζήδες, ΑΚΟΑ κόλα, λαΚΕρΔΑ, μεγάλη ιΔΕΑ, πιάσε ΚΟΚΚΙΝΟ, ΑΠΟκομμένοι από το κόκκινο, ΡΟΖΑ η ναζιάρα, πάλης ΞΕΚΙΝΗΜΑ, ΟΙΚΟλωλοιΑΛΙΣΤΕΣ, ανΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ, αΔΗΚΚΙμένοι, μέτωπα ΑΝΑ Ντροπης και τράβα κορδόνι. Αναρωτιέσαι αν (έστω) η μάνα τους το ξέρει και τους ξέρει (οι υπόλοιποι χρειάζονται αρχειομαρξιστικό λεξικό για να τους ανακαλύψουν).

Με συνεργούς εντός των τειχών κοκκινοπράσινα άλογα, αριστερές αποσυνθέσεις, αρ υστερικές ενότητες, αριστερά "ρέματα" (μετά τη διάσπαση τους έτσι έγιναν αλλά δεν το λέμε) και άλλες τρίχες κατσαρές, προσπαθούν βάσει σχεδίου να εξαφανίσουν κάθε ίχνος σοβαρότητας που τυχόν έχει απομένει σ’ ένα πολιτικό σύστημα που καταρρέει αυξάνοντας με τον τρόπο τους τον θυμό του κόσμου απέναντι στην πολιτική και τους πολιτικούς.

Ουσιαστικά όλοι αυτοί είναι που δεν θέλουνε ενιαίο κόμμα χωρίς προαπαιτούμενα για να μην εξαφανιστούν από προσώπου γης έστω κι αν υποστηρίζουν τα αντίθετα, κι αυτό φάνηκε με τον τρόπο που υπονομεύθηκε η είσοδος νέου (μη ελεγχόμενου) κόσμου τον καιρό της δημοσκοπικής έκρηξης.
Όσοι προσπαθούν να ψελλίσουν έστω με λόγια στρογγυλά "μαζέψτε το λίγο", κατηγορούνται ότι υπονομεύουν την ενότητα της αριστεράς στη δράση!! Το έργο "κινηματικά" ονομάζεται ΓΥΡΙΖΑ, ΜΥΡΙΖΑ, ΣΦΥΡΙΖΑ, ΤΣΙΡΙΖΑ, ΣΥΡΙΖΑ.

Αν όλοι αυτοί νοούνται αριστεροί προτιμώ να μην προσδιορίζομαι σαν τέτοιος.

Πέρα από την πλάκα σε μέρες που τα ψυχιατρεία δέχονται τριπλάσιο αριθμό επισκεπτών από απελπισμένους ανθρώπους που τους γονάτισε η κρίση (που δεν έχει κορυφωθεί ακόμα), είναι ξεφτίλα και ντροπή να θεωρείς ότι πολιτεύεσαι "οργανωμένα" με τέτοιο τρόπο.

Παραφράζοντας τον Unger υποστηρίζω πως αν δεν μπορείς ν’ αλλάξεις τον κόσμο, αλλάζεις στάση εσύ απέναντι στον κόσμο. Είναι κάτι που και πρέπει και μπορεί να κάνει ο καθένας μας.
Τα είπα και ξεθύμανα. Να ‘σαι καλά.

*τα στοιχεία επικοινωνίας του left division είναι στη διάθεση του ιστολογίου



3 σχόλια:

  1. εξαιρετικό! από τα καλύτερα σχόλια που έχω διαβάσει για το ΣΥΡΙΖΑ!!!
    Τουλάχιστον ξεκινήσαμε να αυτοδιαγραφόμαστε από αυτό το πανηγύρι..

    xno

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Υπέροχο"σχόλιο για το ΣΥΡΙΖΑ.
    Ενώ ταυτόχρονα αυτοδιαγράφεστε και μάλιστα δημόσια, γιατί αραγε;,ανοίγετε σιγά σιγά το στόμα σας και πετάτε λουλούδια.Πριν περάσετε στην αντιπαράθεση σκεφτείτε το.
    Θωμάς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αποχωρησα το 1993 απο το Συν

    "καλα εσυ αποχωρησες νωρις".

    πρωην συντροφοι ,το πραμα φαινοταν απο την αρχη.

    πεσαμε στην λουμπα του εθνομηδενισμου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θέλετε να βάλετε ενεργό link στο σχόλιό σας; BlogU