Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

Ναι στην αποδέσμευση της Ανανεωτικής Πτέρυγας

Τι συζητείται στις συναντήσεις που οργανώνονται σε όλη τη χώρα: Δημοκρατική λειτουργία του νέου πολιτικού φορέα, πειστική εναλλακτική πρόταση στην κυβερνητική πολιτική, άνοιγμα στην οικολογία.

πηγή εικόνας: pascal campion

του Κώστα Κάρη*

Η διαδικασία που ξεκίνησε με την αποχώρηση της Ανανεωτικής Πτέρυγας από το συνέδριο του ΣΥΝ και την αποδέσμευση των ανανεωτικών βουλευτών Κουβέλη, Λεβέντη, Τσούκαλη, Ψαριανού από τον ΣΥΡΙΖΑ απλώθηκε γρήγορα, σε λίγες μέρες, σε όλη τη χώρα.

ΤΟ ΠΡΩΤΟ χαρακτηριστικό που εντυπωσιάζει όποιον μετέχει στις συναντήσεις που πραγματοποιούνται είναι η συσπείρωση αριστερών εκτός ΣΥΝ. Η συσπείρωση αυτή είναι αναμφίβολα μεγαλύτερη και πολύ πέρα από τα όρια της προσυνεδριακής συσπείρωσης στην Ανανεωτική Πτέρυγα. Σε ορισμένες περιοχές και δήμους, και του Λεκανοπεδίου, τα έως τώρα μέλη της Πτέρυγας είναι μειοψηφία στις συναντήσεις! Μπορούμε να ξεχωρίσουμε δύο κατηγορίες πολιτών: στην πρώτη και μεγαλύτερη περιλαμβάνονται αγωνιστές της αριστεράς που παλιότερα ή πιο πρόσφατα είχαν απομακρυνθεί από τον Συνασπισμό - και σε κάθε περίπτωση δεν συμμετείχαν στο ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα δυναμικά δήλωσαν πάλι παρόντες. Στη δεύτερη, πολίτες που χωρίς να έχουν στο παρελθόν κάποια σχέση με τον ΣΥΝ, που ψήφισαν και άλλα κόμματα, είναι εκλεγμένοι στην αυτοδιοίκηση και σε κοινωνικές οργανώσεις και τώρα πήραν την απόφαση να συσπειρωθούν στον δρόμο που άνοιξε η αποδέσμευση της Ανανεωτικής Πτέρυγας.

ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ χαρακτηριστικό των συναντήσεων σε όλη τη χώρα είναι η επιβεβαίωση, η συμφωνία με τις αποφάσεις αποδέσμευσης στο συνέδριο και στη Βουλή. Αυτό δεν είναι αποτέλεσμα κάποιας μεθόδευσης που παρεμποδίζει την έκφραση της αντίθετης γνώμης. Είναι σαφέστατα έγκριση της επιλογής της αποδέσμευσης, που αποκτά μεγαλύτερο βάρος λόγω του εύρους και του μεγάλου αριθμού των δεκάδων συναντήσεων που πραγματοποιήθηκαν μέσα στην πρώτη εβδομάδα. Και η συμφωνία αυτή εκφράζεται συγχρόνως ως εντολή στους ανανεωτικούς βουλευτές να μην εγκαταλείψουν τη Βουλή και να δώσουν τον αγώνα της προβολής των απόψεών τους, των προτάσεων του ανανεωτικού χώρου. Και ως βούληση για τη συγκρότηση νέου πολιτικού φορέα που προωθεί και κάνει πράξη τις αριστερές ανανεωτικές ιδέες.

ΟΤΙ Η ΕΓΚΡΙΣΗ αυτού του νέου δρόμου από τόσους πολλούς πολίτες είναι συνειδητή ώριμη επιλογή προκύπτει, πιστεύω, κι από ένα ακόμη χαρακτηριστικό των συζητήσεων: δεν εκδηλώνεται πουθενά διάθεση φραστικών επιθέσεων και χαρακτηρισμών απέναντι στους συντρόφους του ΣΥΝ που ψήφισαν διαφορετικά στο συνέδριο, που προτίμησαν τη συνύπαρξη στον ΣΥΡΙΖΑ. Το κλίμα των συζητήσεων είναι σε πλήρη συντονισμό με το πολιτικό στίγμα που έδωσαν οι ανανεωτικοί βουλευτές και η Ανανεωτική Πτέρυγα: αποφασιστική στάση στις πολιτικές διαφωνίες, χωρίς προσωποποίηση των διαφορών. Η συνειδητή επιλογή προκύπτει και από τις δηλώσεις πολλών που αυθόρμητα χρησιμοποιούν την ίδια φράση: “Αργήσατε. Επιτέλους απελευθερώθηκα!”

ΟΙ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ κυρίως -αλλά όχι αποκλειστικά- γυρίζουν γύρω από τρεις μεγάλες αιχμές. Η μία αφορά τη δημοκρατική λειτουργία του νέου φορέα - κόμματος. Η απαίτηση εκφράζεται δυναμικά. Τέρμα στα καπελώματα, να μιλά, να ακούγεται, να αποφασίζει το μέλος, ο αριστερός πολίτης. Διατυπώνονται, ξαναζωντανεύουν οι προτάσεις για ελεύθερη επικοινωνία των μελών, την εκτεταμένη χρήση του ίντερνετ για την ανταλλαγή απόψεων, για τα δημοψηφίσματα. Και μαζί ακούγονται κριτικές για το παρελθόν, για λάθη της Ανανεωτικής Πτέρυγας. Η δεύτερη αιχμή, απαίτηση που φαίνεται να είναι σχεδόν καθολική, είναι η διατύπωση εναλλακτικής αντιπρότασης στην κυβερνητική πολιτική για την αντιμετώπιση της απειλητικής βαριάς οικονομικής και πολιτικής κρίσης, χωρίς στερεότυπα. Οι πολλοί πολίτες που μετέχουν σε αυτές τις συναντήσεις δεν έχουν εκκρεμότητες με τον αριστερισμό και τον αντιευρωπαϊσμό. Τους απέρριψαν, δεν εκφράζονται από τις καταγγελίες χωρίς “διά ταύτα” στο σήμερα. Ο νέος δρόμος, η αριστερή εναλλακτική πρόταση μπροστά στους ύψιστους κινδύνους για τη χώρα είναι κοινή απαίτηση και προσδοκία, εντολή για τον νέο φορέα. Η συνάντηση με τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ τίθεται στις πρώτες προτεραιότητες. Τρίτη αιχμή η ανανέωση του πολιτικού προγράμματος και λόγου με τον οικολογικό προβληματισμό. Διατυπώνεται σαφώς η επιλογή της συνεργασίας, της συμπόρευσης με τον χώρο, το κόμμα των Οικολόγων Πράσινων.

ΕΚΦΡΑΖΕΤΑΙ και ο σκεπτικισμός: Μπορούμε να τα καταφέρουμε; Θα πείσουμε, θα αναδείξουμε τις δικές μας απόψεις; Μαζί όμως, με αποφασιστικότητα. “Τολμήστε” είναι η παρότρυνση πολλών. Να πούμε τις αλήθειες για την κοινωνία μας, για το πολιτικό σύστημα, να μην κρύβουμε ότι η διαφθορά έχει υπονομεύσει τα πάντα.

Η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ συνδιάσκεψη της επόμενης Κυριακής θα κλείσει αυτόν τον πρώτο κύκλο αποφασίζοντας τα επόμενα βήματα ευρύτερης συσπείρωσης και συγκρότησης του ανανεωτικού χώρου.

*Η ΑΥΓΗ, 20/6/10

22 σχόλια:

  1. Η επιθυμία έγινε πραγματικότητα. Μετά πολλών βασάνων και κόπων.
    Δεν άντεχε άλλο ο κόσμος, αυτή είναι η αλήθεια.
    Αλλά δεν ήταν εύκολο, όταν η μπάλα σε πάρει από κάτω, ενώ οι εξελίξεις ήταν ραγδαίες και βάσει σχεδίου.

    Επίσης δεν μπορούσε, ποτέ, κανείς να προβλέψει, αυτές τις ανισόρροπες διαδρομές που τράβηξε ο Αλαβάνος και ο διάδοχός του.

    Διέλυσαν τα πάντα και αλλοίωσαν την εικόνα της ανανεωτικής αριστεράς στην κοινωνία. Είχαμε προβλήματα, αλλά σε μια ευνοίκή εποχή (18%) έδειξαν ένα πολύ κακό δρόμο..


    Τώρα, έχουμε, να αντιμετωπίσουμε τον εαυτό μας, αφού γλυτώσαμε, από τις ανεύθυνες πολιτικάντικες ανοησίες

    όπως λέει και ο Κώστας ο Κάρης...

    "Οι πολλοί πολίτες που μετέχουν σε αυτές τις συναντήσεις δεν έχουν εκκρεμότητες με τον αριστερισμό και τον αντιευρωπαϊσμό.
    Τους απέρριψαν, δεν εκφράζονται από τις καταγγελίες χωρίς “διά ταύτα” στο σήμερα..."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι πολίτες που επικαλείται ο Κάρης πως προσεγγίζουν την ανανεωτική πτέρυγα δεν είναι παρά θιασώτες του νεοφιλελευθερισμού και νοικοκυραίοι μικροαστοί θαυμαστές του Σημίτη και του Μάνου και κάτι απόμαχοι της ΑΕΚΑ του Μπίστη. Καμιά σχέση δεν έχουν με την αριστερά της ρήξης και των αγώνων. Αυτά προς αποκατάσταση της αλήθειας που πονάει βέβαια αλλά έτσι είναι τι να κάνουμε;
    Τάκης Τ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το εγχείρημα δημιουργίας του νέου φορέα της ελληνικής ευρωπαϊκής δημοκρατικής αριστεράς φαίνεται ότι προχωρά καλά και στην σωστή κατεύθυνση.

    Είναι αξιοσημείωτο ότι άρχισε να φοβίζει όλο αυτό το σύστημα που έχει μόνο να χάσει από την αναδιάταξη του πολιτικού σκηνικού. Και αυτό φαίνεται και στα ΜΜΕ και στα εκδοτικά συγκροτήματα από τον τρόπο με τον οποίο προσπαθούν να απαξιώσουν τα τεκταινόμενα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το άρθρο του Δ. Δανίκα με τον τίτλο «ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ» στο "Βήμα" 17-6-2010 (http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=6&artid=338165&dt=17/06/2010 ), το οποίο νομίζω ότι άξιζε τον σχολιασμό που δημοσιεύτηκε στο e-ΑΡΙΣΤΕΡΑ
    ( http://www.earistera.gr/content/view/671/36/lang,el/ ) και τον παραθέτω για όσους το βλέπουν και αλλιώς :
    ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ ΣΤΑ ΓΡΑΦΟΥΜΕΝΑ του Δημήτρη Δανίκα, με τίτλο «ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ» στο "Βήμα" 17-6-2010.
    (Συνέχεια....)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ ΣΤΑ ΓΡΑΦΟΥΜΕΝΑ του Δημήτρη Δανίκα, με τίτλο «ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ» στο "Βήμα" 17-6-2010.

    Γράφει ο Π. Κουτσοπίνης

    Στους «παροικούντες την Ιερουσαλήμ», είναι γνωστός ο ρόλος της εφημερίδας ΒΗΜΑ σε ότι αφορά την επιβολή και την στήριξη του δικομματικού συστήματος από την μεταπολίτευση μέχρι και σήμερα . Τα οφέλη δε, τα οποία απεκόμισε το συγκρότημα ΔΟΛ, στο οποίο ανήκει η εφημερίδα, από την θέση αυτή είναι και αυτή γνωστή. Ειδικά την περίοδο του εκσυγχρονιστικού ΠΑΣΟΚ.
    Θα ήταν παράξενο να μην καταβάλει το ΒΗΜΑ, για μια ακόμη φορά, την συνεισφορά του στο σύστημα, του οποίου αποτελεί μέρος, μαζί με τα υπόλοιπα ΜΜΕ, τα οποία ανήκουν στο συγκρότημα του ΔΟΛ για την διατήρηση του status quo, και την συνέχιση της επικυριαρχίας του δικομματικού και του καλπονοθευτικού εκλογικού συστήματος με εναλλαγή του κυβερνητικού σχήματος μεταξύ των δύο κομμάτων ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, τα οποία διαχειρίστηκαν την εξουσία μεταπολιτευτικά με το γνωστό αποτέλεσμα και τα θλιβερά παρατράγουδα που δεν ποιούν τιμή σε κανέναν έλληνα και έχουν ατιμάσει την χώρα διεθνώς…
    Είναι αναμενόμενο ότι οι κονδυλοφόροι του είδους , οι «διαμορφωτές της κοινής γνώμης» και οι «μαϊντανοί» των παραθύρων της TV, να καταβάλουν εναγώνιες προσπάθειες να στηρίξουν το σύστημα.
    Εξ αυτού και τόσο μίσος για οτιδήποτε «….πάει να διαταράξει ισορροπίες και χαλάσει την σούπα…..».
    Ευτυχώς όμως ο κόσμος δεν μασάει πλέον…..τουλάχιστον αυτό δείχνουν οι συζητήσεις ανά τους καφενέδες και τα blogs …και οι δημοσιευμένες έρευνες για τις εξελίξεις στο εκλογικό σώμα όπου ο δικομματισμός βρίσκεται στο +- 45 % και όλοι οι υπάρχοντες κομματικοί μηχανισμοί στη βουλή συγκεντρώνουν την προτίμηση +- 60%....

    (Συνέχεια....)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εναγώνιες, λοιπόν, οι προσπάθειες να απαξιωθεί κάθε θετική εξέλιξη και προσπάθεια δημιουργίας νέων πολιτικών σχηματισμών. Τορπιλισμός των διαμορφούμενων νέων τάσεων με την ομαδοποίηση δικαίων και αδίκων, αθώων και ενόχων …όλους στο ίδιο τσουβάλι…
    Και ο λαλίστατος και «δημοσιογραφών» κος Δ. Δανίκας , εκουσίως ή ακουσίως, άς διαλέξει ο ίδιος, μη έχοντας ίσως αναπτύξει ακόμη την ικανότητα της διάκρισης της ανομοιότητας των πραγμάτων και των προσώπων, και εξ αυτού, τα βλέπει και τα κάνει όλα ίδια….
    Ίσως και λόγω ελλείψεως πολιτικής παιδείας, ως γνήσιος νεοέλληνας, προσπαθεί να συμβάλει στην απαξίωση των πάντων…
    …Αλλά το γκεπελικής απομιμήσεως δημοσίευμα, όπου χρησιμοποιείται η μεθοδολογία «φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης» δείχνει, στην καλλίτερη περίπτωση, τουλάχιστον την σύγχυση του γράφοντος .
    Βλέπε την χρησιμοποίηση των εννοιών και τον βιασμό της πραγματικότητας στο απόσπασμα : «……Επομένως, ο οποιοσδήποτε, κάθε χρώματος και σημαίας κομματικής, πάσχει από βαθιά ασθένεια φιλαυτίας ελληνικής. Και επομένως και επί της ουσίας πλήρης η απαξίωση του Έλληνας προς τα εκλεκτά μέλη της Βουλής. Έτσι, ισοπεδώνεται το αριστερό με το συντηρητικό. Έτσι στη συνείδηση του, γκρεμίζονται οι ιδεολογίες, οι διαχωριστικές και οι διαφορετικές προοπτικές. Έτσι, όλοι μαζί, ανάλογα με το ρόλο τους στη Σκηνή, στο ίδιο καζάνι βράζουν το φτωχό λαό. Σήμερα Συνασπισμικός. Αύριο Πασόκος. Μεθαύριο έχει ο Θεός. Όπου φυσάει ο άνεμος. Αυτός για τον απλό Έλληνα, ο σύγχρονος πολιτικός. …..»
    Και έχει αρχίσει, ο ποιητής, με το: «…Το μήνυμα ελήφθη. Δεξιά, Κέντρο, Αριστερά. Επί της ουσίας ουδεμία διαφορά. Εξωφρενικό; Κι όμως, αυτό το συμπέρασμα το μελαγχολικό…».
    Κάπως έτσι κάποιοι «κλώθουν το αυγό του φιδιού»…. Ίσως να μην το καταλαβαίνουν οι ίδιοι, αλλά δυστυχώς κρατώντας αυτή την στάση τις δύσκολες στιγμές, που περνάει αυτή η χώρα και ο λαός της, αυτό κάνουν!!! Το έχει δείξει πολλές φορές η ιστορία .
    Όσο για το « … Ασπόνδυλος και αρχομανής!...» έεε! Αρκετά!!! Δεν μιλάνε στο σπίτι του κρεμασμένου για σχοινί!!! Ούτε κρίνουν εκ των ιδίων τα αλλότρια.
    Και εν κατακλείδι, ο καθένας έχει την πορεία του και την ιστορία του.
    Μερικοί, πολιτικοί, σαφέστατα είναι ασπόνδυλοι και αρχομανείς. Όπως υπάρχουν και οι άλλοι πού για πέντε λεπτά δημοσιότητας δίνουν και γη και ύδωρ…. και στην καλλίτερη των περιπτώσεων κάνουν τις λεγόμενες «γλάστρες στο γυαλί»…. γιατί υπάρχουν και τα χειρότερα… αυτοί που μιλάνε για να μιλάνε …λέγοντας το «ποίημα» και στερούμενοι επαφής με την πραγματικότητα και έχοντας πάρει διαζύγιο με την στοιχειώδη λογική…
    18-6-2010

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμε. από που το συμπεραίνεις;
    Έβγαλε απόφαση η συμμαχία των "ανοικοκύρευτων";

    Ή μήπως όλα βαίνουν καλώς στην αριστερά που βολοδέρνει στα ίδια και στα ίδια ..παπαγαλάκια;

    Η άποψη, αυτή αποπνέει, κόμπλεξ και μόνο.
    Και βαστάει χρόνια, αυτη η παπαριά, που λες.

    Αηδία πια, να επαναλαμβάνεις απόψεις που τις λένε κάθε μέρα, οι παπαγάλοι του Κ.Κ.Ε και του ΣΥΡΙΖΑ.

    Κάτι καινουργιο, πιο ενδιαφέρον;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο Δανίκας, γράφει πολλά σωστά, αλλά όταν το πιάνουν οι ιδιορρυθμίες του...είναι υπερβολικός.

    Αλλά με την λέξη "ανανεωτικός" χτυπάει μπιέλες.
    Τα βάζει με το Κ.Κ.Ε., τα βάζει με το ΣΥΡΙΖΑ , τα βάζει με τους ανανεωτικούς και με όλους μαζί..

    Δεν κομίζει και γλαύκα, παρακάτω;]
    Καθημερινά, τα "χώνει" γενικώς και προς όλες τις κατευθύνσεις. Τέσπα..

    Κάνει καλές κριτικές ταινιών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. "Περί της Ανανεωτικής Αριστεράς"

    Διάβασέ το, Ανώνυμε

    Μήπως και ο Ανταίος Χρυσοστομίδης (ΑΥΓΗ) ανήκει, σ'αυτούς που τους λογίζουν, ως "νοικοκυραίους" ωσάν βρισιά..

    Ντροπή..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ελπίδα εκφράζει ο ανώνυμος, όχι συμπέρασμα.
    Μια ελπίδα που διατρέχει οριζόντια το πολιτικό σύστημα, από την αριστερά που μέχρι πριν λίγο συμμετείχε η ΑΠ, μέχρι την δεξιά.
    Δική μας ελπίδα είναι να καταφέρουμε να τους χαλάσουμε την σούπα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. " Οι πολίτες που επικαλείται ο Κάρης πως προσεγγίζουν την ανανεωτική πτέρυγα δεν είναι παρά θιασώτες του νεοφιλελευθερισμού και νοικοκυραίοι μικροαστοί θαυμαστές του Σημίτη και του Μάνου και κάτι απόμαχοι της ΑΕΚΑ του Μπίστη."

    Σπίθας
    Το παραπάνω, εκφράζει ελπίδα;
    Τυχαίο; Δεν νομίζω.

    1)Η ΑΡ.ΣΗ που δεν συμμετείχε, και εκφράζει μια σημαντική κοινωνική ομάδα;
    Που ανήκει στους νεοφιλελεύθερους;

    Δεν νομίζω;

    2)Αυτοί που αποχώρησαν και παραιτήθηκαν από μέλη του ΣΥΝ (πριν τις εκλογές) ενώ τώρα επανέρχονται, αυτοί που ανήκουν;

    Μα τι λέμε, ρε παιδιά;

    Κάποια λάθος εκτίμηση, έχετε.
    Ξέρετε πόσος κόσμος, δεν μας ψήφιζε μετά απ'αυτά τα τερτίπια του Τσίπρα και του Αλαβάνου;
    Ξεχνάμε, εύκολα. έτσσι;

    Τέσπα, καθείς και η άποψή του, αλλά δεν θα αλλάξουμε και τις έννοιες των λέξεων. Με λεξικό θα ερχόμαστε, εδώ..;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Άλλο ο προβληματισμός, Μάνο μου, η περίσκεψη και οι τυχόν δυσκολίες και άλλο η λοιδωρία. Άλλο το ένα και άλλο το άλλο.

    Επίσης είναι προσβλητικό για όσους έδειξαν αμέσως ενδιαφέρον, (δικά μας μέλη που είχαν αποχωρήσει..) να τους χαρακτηρίζουμε. Από που και ως που..

    Πάλι κουβαλάνε, μερικοί, τις σφραγίδες του αριστερού, στην τσέπη τους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Σπίθα, δεν αξίζεις να ασχολείσαι με ανθρώπους που ξέρουν να δουλεύουν καλά μόνο τους ανεμιστήρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Να σας δω να κατεβαίνετε μόνοι σας, ακόμα και τώρα που ο κόσμος ψάχνει για να ρίξει ψήφο σε κατι 'νεο', ο κουβέλης νεος τεσπα, - με φρέσκο ξύλινο πολιτικό λόγο - και αν πιασετε 1% με όλη αυτή την πολιτική ρευστότητα θα κόψω τα αυτια μ και θα κάνω καντάδα στην Ντόρα!

    Βρε ποιον πάτε να κοροιδέψετε ; Αν προσέλκυαν τα πλήθη δεν θα φαινόταν και στο νετ? Ευτυχώς ο Σπίθας ο Γιώργος και τα άλλα παιδιά γραφουν καμμια 15 αρια σχόλια σε κάθε post και έτσι φαίνεται ότι υπάρχει ζήτηση. Και τα σχόλια στο ananeotiki. gr ελάχιστα και ψοφια


    καλή επιτυχία 'θραύσματα' της Αριστεράς

    ΘΤ

    ΥΓ. Ελπίζω να μην ξεσκιστήτε στο τρολάρισμα για να αποδείξετε το αντίθετο.. Δεδομένου ότι και στο δίπολο ειναι και φαίνεσθαι πολλάκις έχετε επιλέξει το 2ο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. φίλε ΘΤ μας αποστόμωσες!
    Έχεις πράγματι δίκιο, τα σχόλια στα ανανεωτικά blog είναι απελπιστικά λίγα σε σχέση με τα πλήθη των Συριζαίων.
    Βλέπεις εμείς οι νεοφιλελεύθεροι νοικοκυραίοι, δεν έχουμε την πολυτέλεια να βρισκόμαστε κάθε ώρα και στιγμή στο internet για να απαντήσουμε στην αποψάρα σου.
    Βλέπεις εμείς οι μικροαστοί, τυχαίνει να εργαζόμαστε κιόλας και μάλιστα πολλές ώρες ημερησίως και δεν μας περισσεύει χρόνος για επαναστατική γυμναστική στο internet. Αλλά τι σου λέω τώρα, εσείς οι γνήσιοι, άεργοι και προφανώς βολεμένοι επαναστάτες, δεν έχετε τέτοια προβλήματα
    Βλέπεις εμείς δεν έχουμε κανένα σοβαρό κόμμα λενινιστικού τύπου σαν τα δικά σας, ούτε κανένα στιβαρό καθοδηγητή, να μας εκπαιδεύσει στο τρολλάρισμα

    Για αυτό σου λέω, μην ασχολείσαι μαζί μας, άσε εμάς τους λίγους και μικροαστούς να γράφουμε στα blog μας ότι θέλουμε, εξάλλου είμαστε τόσο λίγοι! εσύ ασχολήσου με τις λαοθάλασσες των συριζέων και τα μαζικά κόμματα σας τύπου ΕΠ ΔΕΑ ΚΟΚΚΙΝΟ ΑΠΟ ΚΟΕ ΔΗΚΚΙ κτλ!!!!.

    xno

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. καλά ρε είστε με τα καλά σας; βγάζουμε 3,60,γίνετε ο χαμός με την ε.ε και τις αποφάσεις της και εσείς λέτε "Οι πολλοί πολίτες που μετέχουν σε αυτές τις συναντήσεις δεν έχουν εκκρεμότητες με τον αριστερισμό και τον αντιευρωπαϊσμό." καλά ρε ούτε ο σημίτης δεν ήταν τόσο κολλημένος με την αριστερά της εποχής του.
    2 ερωτήσεις
    1.όλοι εσείς κοινωνικά τι είστε;
    2.στοιχήματα δέχεστε για το μέλλον της συγκρότησης ανανεωτικής δημοτικής αριστεράς;επειδή είστε νεολαίιστικο και ριζοσπαστικό ρεύμα (παρεπιπτόντως αυτό με τον αανεωτικό βουλευτή ψαρριανό είναι πανέμορφο),θα ξεχάσουμε τα εγχειρήματα της εαρ και του κύρκου,τώρα για ποιο αποτέλεσμα πηγαίνετε στις δημοτικές εκλογές

    γερά και ανανεωτικά,άντε και γραμματέα νεολαίας το σπίθα ή τον ψαρριανό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Φίλε drpkouts, μη δίνεις τόση σημασία στον Δανίκα.
    Δεν αξίζει τον κόπο , να ασχολείται κανείς με την συγκεκριμένη παρέα και δεν φταίει ο ΔΟΛ.
    Το πρόβλημα είναι η περιθωριοποίηση.
    Είχαν συνηθίσει να έχουν κάποιον ρόλο και βλέπουν ότι κανείς δεν τους δίνει σημασία, πλέον.
    Τυχαίο; Δεν νομίζω.

    Αρκετά με το μεταπολιτευτικό σώου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Βλέπω συγκινησιακή πανούκλα να πλακώνει Τάκη Τάδε και Θωμά Τάδε (ίδιο επώνυμο:τυχαίο;).
    Αν είσαστε τόσο χαρούμενοι που τα "θραύσματα" δεν θα πιάσουν ούτε 1% (μόλις έχασες τα αυτιά σου, αγόρι μου...)γιατί ξημεροβραδιαζόσαστε εδώ;
    Εσείς διαβάζετε το μπλογκ περισσότερο από μας - γιατί τόση αγωνία ρε παιδιά;
    Εμείς αποχωρήσαμε αλλά δεν κάνουμε κι έτσι...
    Μήπως χάσατε κάτι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. αγαπητέ γιώργο γεωτεχνικέ σε ποιο σωματείο συμμετέχεις; αν όχι σε σωματείο σε ποιες άλλες κοινωνικές συλλογικότητες συμμετέχεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Τρόμος έχει καταλάβει τα αστικά επιτελεία μετά την αποχώρηση της ανανεωτικής πτέρυγας από τον ΣΥΝ. Γι' αυτό και βάζουν (τα αστικά επιτελεία ντε) τη ναυαρχίδα τους, το Βήμα να σας την πέσει μεσω του πράκτορα του αστισμού Δ.Δ. Αληθεύει ότι θα προταθεί για ύμνος του νέου φορέα το "οι αστοί τρομάξανε";

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ποιος ρωτάει;

    O πολιτικός πολιτισμός λέει: "είμαι ο τάδε, συμμετέχω εκεί και εκεί και θέλω να μου πεις κι εσύ αν κάνεις κάτι σχετικό".
    Εκτός αν είσαι πχ...ξυλοκόπος κι έχεις καιρό να δεις άνθρωπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ευχαριστώ που μας διαβάζετε πιστά αλλά σε ανώνυμους δεν απαντώ.
    Δεν μπορώ να συζητώ με το τίποτα - εδώ η Ευγενία Λουπάκη προς τιμήν της δεν διαβάζει τέτοια μηνύματα στο Κόκκινο, θα τα διαβάσω εγώ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Στις σημερινές πόλεις, τα παιδιά δεν μπορούν να παίζουν κλέφτες κι αστυνόμους. Θα τα πατήσει κανένα αυτοκίνητο. Μπορούν να παίζουν επαναστάτες κι αντιδραστικοί, όσο θέλουν. Δεν υπάρχει κίνδυνος. το μόνο πρόβλημα είναι να βρίσκουν πρόθυμους παίκτες να κάνουν την άλλη ομάδα.
    Γι αυτό σας λέω.
    γράφουν με την ελπίδα να βρουν παίκτες να σκοτώνουν την ώρα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θέλετε να βάλετε ενεργό link στο σχόλιό σας; BlogU