Τρίτη 20 Ιουλίου 2010

Η αυτο-λοβοτομημένη αριστερά

Κι όμως, μεταρρυθμισμός και ριζοσπαστισμός δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν

[εγκέφαλος]

Σύμφωνα με την φυσιολογία του εγκεφάλου το αριστερό του τμήμα είναι αυτό της λογικής και των λεπτομερειών, του πλαισίου αναφοράς της καθημερινότητας, το πρακτικό τμήμα ενώ το δεξιό τμήμα του συναισθήματος, του ρίσκου και της προοπτικής, το φιλοσοφικό και ενορατικό τμήμα, αυτό που έχει μια πιο ολιστική εικόνα για τα πράγματα.

Η συνεργασία τους εξασφαλίζει την παρουσία μας στον κόσμο αυτό με την συνδυαστική διαχείριση τακτικής και στρατηγικής, επίλυσης προβλημάτων στα πλαίσια οράματος για το αύριο και επιλογής του οράματος βάσει της συγκεκριμένης πραγματικότητας που θέλουμε να αλλάξουμε.

Όταν ο άνθρωπος κατακλύζεται από συναισθήματα άγχους και πανικού, η συνέργεια των δύο εγκεφαλικών ημισφαιρίων προκαλεί προσωρινό νοητικό αδιέξοδο και συχνά καταλήγουμε σε λήψη αναστολέων της συνέργειάς τους με αντικαταθλιπτικές, ηρεμιστικές επιδράσεις. Παλιότερα, κάποιες σχολές «ψυχιατρικής» αδυνατώντας να βρουν άλλη λύση προχωρούσαν στην χειρουργική αποσύνδεση των δύο ημισφαιρίων με την λεγόμενη λοβοτομή (τομή στην μετωπική σύναψη των δύο λοβών) με αποτέλεσμα έναν μονοδιάστατο, «ήρεμο» αλλά ψυχικά αδρανή άνθρωπο.

Στην αριστερά οι συνέπειες της ήττας της (με την μορφή της παγκόσμιας κατάρρευσης του σοσιαλιστικού εγχειρήματος) φαίνεται ότι ποτέ δεν έγινε κατορθωτό να αφομοιωθούν ψυχολογικά. Ακόμη δεν έχει συνέλθει, ακόμη ψάχνεται αλλά κυρίως ακόμη πονά. Η επιβίωσή της μέσα σε έναν μεταβαλλόμενο κόσμο απειλείται διαρκώς και οι ημέρες που κυβερνούσε μοιάζουν παρελθόν χωρίς επιστροφή. Εκεί που κάποτε αποτελούσε ένα συμπαγές μέτωπο, σήμερα αποτελείται από αλληλοσπαρασσόμενα κομμάτια που το ένα εγκαλεί το άλλο για δεξιά ή αριστερή απόκλιση.

Είναι φανερό νομίζω. Η αδυναμία ολιστικής πρόσληψης του κόσμου μαζί με το άγχος της πολιτικής επιβίωσης έχουν οδηγήσει την αριστερά στην αυτολοβοτόμηση.

Κατάφερε να διαχωρίσει τα δύο εγκεφαλικά της ημισφαίρια, την επανάσταση και την μεταρρύθμιση, τον κινηματισμό και τον ρεφορμισμό έτσι ώστε να μην επικοινωνούν και να μην συνδυάζονται. Έτσι νοιώθει λιγότερο ψυχικό πόνο (έχοντας μια περιορισμένη και άρα πιο προσιτή ανάγνωση της πραγματικότητας) αλλά ταυτόχρονα είναι ανίκανη να δράσει.

Είναι ορατή η αφλογιστία των αριστερών προτάσεων, ιδιαίτερα μέσα στην κρίση που η ίδια προφήτευε. Από προνομιακό της πεδίο αποδεικνύεται ο …λάκκος των λεόντων. Οι αναλύσεις της, όπως συχνά έχουμε διαπιστώσει και σε αυτό το ιστολόγιο, παρουσιάζουν ξαφνικές ασυνέχειες, πηδήματα στο κενό, αυθαίρετες καταλήξεις. Σαν ένα όπλο χωρίς σφαίρες…

Κατατρύχεται από ανιστόρητους διαχωρισμούς και διλλήματα του τύπου «επανάσταση ή μεταρρύθμιση», «κινηματισμός ή θεσμική αναβάθμιση», «συγκλίσεις ή αντισυστημική καθαρότητα» κλπ κλπ

Είναι πρωτοφανής η δυσκολία της να συνδυάσει το όραμά της για μια δίκαιη κοινωνία με καθημερινές πράξεις διεύρυνσης των δημοκρατικών θεσμών. Της είναι φοβερά δύσκολο να προτείνει θετικές λύσεις σε ένα όλο και πιο δυσμενές περιβάλλον που διψάει γι αυτές από τον φόβο ότι προδίδει το όραμα και ενσωματώνεται στο σύστημα. Άρα και η πολυσχιδής διάσπασή της αυτό αντανακλά: την μερική ανάγνωση της πραγματικότητας, την έλλειψη επικοινωνίας του μεταρρυθμιστικού και του κινηματικού της εγκεφάλου. Κι όλα αυτά λόγω του μετατραυματικού στρες από την ήττα.

Νέες ήττες όμως έρχονται αναπόφευκτα να επιβεβαιώσουν το άγχος και την αγωνία της και να την εγκλωβίσουν σε έναν αέναο φαύλο κύκλο μυωπίας και εκ νέου αποτυχίας.

Είναι νομίζω σαφές ότι η αριστερά πρέπει να βγει από τον κύκλο αυτό. Τα διαφορετικά πολιτικά της σχέδια προκύπτουν από την αυτολοβοτομή της και όχι από την διάσταση των ιδεολογικών της αποστάσεων. Είναι ψευδείς οι αναλύσεις της εκ προοιμίου από την στιγμή που κομμάτι της πραγματικότητας μένει από ιδεοληψία απ’ έξω. Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει τίποτα που να εμποδίζει τις αριστερές μεταρρυθμίσεις από το να είναι ριζοσπαστικές και «επαναστατικές» και τίποτα επίσης που να εμποδίζει τον κινηματισμό από το να ανοίγει δρόμους για βελτίωση του παρόντος. Οπότε;

Οι προσπάθειες ανασύνθεσης, διαλόγου και κοινής δράσης της αριστεράς μπορούν να αποδώσουν όταν πάψουν οι τεχνητοί διαχωρισμοί ανάμεσα σε ρεφορμιστές και ριζοσπάστες.

Δεν είναι τυχαίο ότι η δημιουργία της Δημοκρατικής Αριστεράς εν πολλοίς υπαγορεύτηκε από την ανάγκη να απελευθερωθεί ο αριστερός μεταρρυθμισμός που στα πλαίσια της «αριστερής πλειοψηφίας» του Συνασπισμού ήταν απαγορευμένος.

Μπορεί η διατήρηση αυτού του διχασμού να ευνοεί μικροηγετικά συμφέροντα και κεκτημένα κάποιων αλλά η πραγματικότητα απαιτεί την υπέρβασή του.

Μεταρρυθμισμός και ριζοσπαστισμός δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν αλλά πολλά να συνδυάσουν βελτιώνοντας το σήμερα και κρατώντας ζωντανό το όραμα μιας δίκαιης κοινωνίας.

υγ Εκτός κι αν έχουμε άλλους λόγους να κάνουμε την τρίχα τριχιά με θρησκευτικά ιδεολογήματα καθαρότητας και άφθονο αριστερό φονταμενταλισμό…

39 σχόλια:

  1. καλά το επίπεδο έχει ανέβει πολύ. Θεωρώ τη νευροφυσιολογική προσέγγιση του γνωστού θέματος θαυμάσια, εύστοχη, γλαφυρή.
    Πραγματικά χαίρομαι που έχουμε πιάσει ακριβώς αυτή τη λεπτή σχέση μεταξύ μεταρρυθμισμού και ριζοσπαστισμού και λυπάμαι που ένας κόσμος της Αριστεράς κατατρύχεται ακόμα από παλιά κουκουέδικα κόμπλεξ και δεν θέλει να την παραδεχτεί. Κάθε μέρα όμως όσοι ζούνε εκεί έξω και δουλεύουνε την έχουν τόσο ανάγκη. Ελπίζουν ο δημόσιος δάσκαλος να είναι καλός να γλυτώσουν το φροντιστήριο στη Α λυκείου. Μαθαίνουν ότι στο Β νοσοκομείο το σύστημα των ραντεβού δουλεύει σωστά και ο πνευμονολόγος είναι καλός γιατρός και άνθρωπος και τρέχουν, έστω και αν έχουν χρήματα για το ιδιωτικό. Βλέπουν ότι ένας δήμαρχος τους νοιάζεται και δεν κοιτάει να φάει από την 5η ανάπλαση της πλατείας κοκ. Γιαυτά μιλάμε ρε γαμώτο μου, αφού όλοι τα ζείτε. Η ζωή μας είναι ένα αθροισμα από μικρά που κάνουν το μεγάλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι τεχνητοί διαχωρισμοί leo, είναι δυστυχώς το ψωμί κάποιων. Από αυτούς ζουν.
    Ας το καταλάβουμε πια κι ας μην μπερδεύουμε τον πόνο μας ή την καχυποψία μας με την πολιτική μας απόχρωση - αφού όλοι χωρούν, σκληροί και ήπιοι, υπομονετικοί και ανυπόμονοι, ψύχραιμοι και πανικόβλητοι.
    Όταν τα βλέπω όμως αυτά, τα ανθρώπινα σε τελική, να περιβάλλονται με πολιτικές διαφοροποιήσεις, συνεπείς και ασυνεπείς "γραμμές" και "δεξιές" ή "αριστερές" απόψεις, τρελαίνομαι. Ως πότε θα αφήνουμε να εκμεταλλευτεί τον πόνο μας ο κάθε αριστερός "μαγαζάτορας";
    Ως πότε θα ζούμε αυτήν την απαξίωση της ίδιας της πραγματικότητας που ζητά λύσεις με δογματικές ιδεοληψίες και παγωμένα στερεότυπα; Οι επαναστάτες από δω οι "δεξιοί" από κει...
    Και εμπρός για ένα νέο αριστερό βήμα διαλόγου μήπως και τα βρούμε (οι παλιοί φίλοι...)

    Έλεος: τέτοια λοβοτομή μας έχει κάνει ο υπαρκτός;
    "Εμείς, εμείς οι μόνοι συνεπείς"
    Και το καλοκαιράκι περνάει γρήγορα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δύσκολα βάζετε...

    Δύο άτομα γνωρίζω που δουλεύουν ταυτόχρονα και τα δύο ημισφαίρια.

    Τον Σαντριάνι..

    κιθάρα με το ένα ημισφαίριο και φυσαρμόνικα με το άλλο.

    Και τον Ντέηβιντ Ρίβερς τον παλιό μπασκετμπολίστα..

    ..δύο χέρια, δύο μπάλες, αλλά τελείως διαφορετικές κινήσεις.

    Θα κάνουμε, εξάσκηση :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Πανούσης είναι ο γνωστός καθηγητής υπέρμαχος του εκσηχρονισμού του Σημίτη και συνεργαζόμενος με το ΠΑΣΟΚ;

    Μιχάλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γιώργο , το πρόβλημα αυτό , της αυτολοβημένης αριστεράς, αλλά και της ρολολοβοτημένης περιοχής ελέγχου κάθε ομάδας της αριστεράς, πρέπει να απασχολήσει και μάς.
    Και πρέπει να το κάνουμε από την αρχή.
    Τι εννοώ. Διαβάζω, ότι στα Εξάρχεια, οι αντιεξουσιαστές έχουν ιδρύσει κουζίνα αλληλεγγύης, στην οποία κάθε μέρα , φτιάχνουν δύο-τρία φαγητά τα οποία τρώνε με χαμηλές τιμές οι ίδιοι και όσοι άποροι, δεν έχουν να φάνε. Από τα λεφτά που πληρώνουνε, ένα μέρος προορίζεται για τα δικαστικά έξοδα κρατούμενου για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση. Δεν έχει σημασία, ο σκοπός για τον οποίο το κάνανε, σημασία έχει ότι πρέπει να διδαχθούμε για τις ανάγκες "έμπρακτης κοινωνικής αλληλεγγύης" που ιδιαίτερα στα φτωχά λαικά στρώματα, αυτή την εποχή υπάρχουν.
    Η κρίση οδηγεί άνεργους και χαμηλοσυνταξιούχους σε καταστάσεις απόγνωσης και η Αριστερά, οι αριστεροί να το πω καλύτερα, νοιώθουν την ανάγκη να υπάρξουν από τα κόμματά τους πρωτοβουλίες Αλληλεγγύης.

    Διάβασα το πρόγραμμα για τις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

    Ολα ωραία και καλά.
    Αυτό το σημείο λείπει.

    Νομίζω ότι θα μπορούσε να περιληφθεί, στο πρόγραμμα και ένας στόχος να ιδρυθούν Δημοτικές Κουζίνες Αλληλεγγύης, με στόχο να ανακουφίσουν τους συμπολίτες μας που περνούν δύσκολες στιγμές.
    Δεν είναι δυνατόν να επιτρέπουμε το θέαμα ανθρώπων που ψάχνουν στα σκουπίδια.
    Δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν σε κάθε Δήμο Υπηρεσίες Καθαριότητας, για να φροντίσει τα σκουπίδια μας και να μην υπάρχει Υπηρεσία Κοινωνικής Αλληλεγγύης με μια Δημοτική Κουζίνα Αλληλεγγύης και έναν χώρο στάκι για να βρούνε δουλειά οι άνεργοι συνδημότες μας.
    Ας το δούμε αυτό το ζήτημα. Ας μάθουμε να διδασκόμαστε από κάθε πρωτοβουλία που αξίζει να χαιρετίζουμε.
    Ολοι είναι νεολαία μας. Μπορεί να διαφωνούμε με τις πρακτικές βίας κάποιων απ'αυτούς, αλλά μπορούμε και να συμφωνούμε με τις λαμπρές πλευρές τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κωστή, απόλυτα σωστός.
    Αυτό είναι άλλωστε ο συνδυασμός μερταρρυθμισμού και ριζοσπαστισμού, καθημερινότητας και αυριανού οράματος.
    Σημασία δεν έχει ποιος παίρνει μία πρωτοβουλία αλλά αν εξυπηρετεί τις ανθρώπινες ανάγκες αν ελαφρώνει έστω και λίγο την ανθρώπινη δυστυχία. Και ο τομέας των δικαιωμάτων είναι ένας απο αυτούς που βοηθούν ώστε αυτό που λέμε αριστερός να είναι ταυτόσιμο με την έννοια άνθρωπος.
    Και σε αυτό τον τομέα από ομάδες αντιεξουσιαστών και της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς έχουν παρθεί ενδιαφέρουσες πρωτοβουλίες.
    όπως αυτή που αναφέρεις, η υποστήριξη των κρατουμένων, η στήριξη μεταναστών κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ειδικά στις δημοτικές εκλογές που γίνεται της τρελής λόγω του Καλλικράτη (όλοι συνεργάζονται με όλους από άγχος μη δεν βγουν και δεν ξεχωρίζεις από τις γενικολογίες τίποτα) πρέπει να παρουσιαστούν πρωτοβουλίες κοινωνικής αλληλεγγύης που να ενώσουν την κοινωνική αριστερά στην βάση, πέρα από συνδυασμούς.
    Αυτοδιαχειριστικές πρωτοβουλίες, μανάβικα χωρίς μεσάζοντες φτηνά, κουζίνες και παρέα γειτονιάς κατά της κρισιακής κατάθλιψης κλπ
    Να καταργήσουμε στην πράξη τους τεχνητούς διαχωρισμούς ανάμεσα στους αριστερούς κάθε είδους , τύπου και αναφοράς. Και να κάνουμε έργο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ωραία. Ψηφίστε ΠΑΣΟΚΟ δήμαρχο για να φτιάξει κουζίνα αλληλεγύης και να μας διαφυλάξει από τη φτώχια που μας οδήγησε το κόμμα του.
    Δώστε άλλοθι στο ΠΑΣΟΚ του μνημονιου, της λαμογιάς και να είστε σίγουροι ότι θα πάτε καλά!
    Το κακό όμως που γίνεται είναι μεγαλύτερο και ξεπερνά το κύκλο σας. Ο κόσμος ταυτίζει τους αριστερούς με την ευπλασία των θέσεων της Δ.Α. Κανένας δε λέει αυτός είναι με το Κουβέλη ό άλλος με το Τσίπρα.Απλά λένε ότι και οι αριστεροί τα ίδια κάνουν, κι αυτοί καρέκλες θέλουν...Γι αυτό σας λέω το κακό που κάνετε είναι μεγάλο.

    ΥΓ: άλλοι βάζουν διαχωριστικές γραμμές, όπως φαίνεται από το κείμενο. Μιλούν για λοβοτομημένη αριστερά κλπ.

    Θ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ρε Θ. δεν μας παρατάς καλύτερα;
    Τί είσαι; Παιδονόμος.
    Αντε μην αρχίσω τα γαλλικά, βραδιάτικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Προς Μιχάλη και Θ.
    ή είστε ηλίθιοι ή συνειδητοί προβοκάτορες. Για το θέμα που συζητάμε δεν έχετε να πείτε τίποτα και αναμασάτε την ίδια καραμέλα. όπως παλιά οι αντικομουνιστές ξερνούσαν την γνωστή επιχειρηματολογία, όπως σήμερα οι του Λαος για του΄ς μετανάστες ενώ συζητάμε για την παιδία.
    Απλά αποδεικνύετε στους αναγνώστες το ήθος και το ύφος σας. Εύχομαι να είστε ηλίθιοι τουλάχιστον.
    Αν δεν έχετε να προσθέσετε κάτι σε αυτά που συζητάμε σε συγκεκριμένα θέματα να τα πείτε. Διαφορετικά στο καλό!!!!!. γιατι η ηλιθιότητα και η προβοκάτσια έχει τα όρια της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. radical
    Συγνώμη για την παρέμβαση σ. Μιχάλη.Να κάνω εγώ πρώτος τοποθέτηση.Για λογαριασμό μου θα έλεγα καλύτερα συνειδητοί προβοκάτορες.Αλλωστε ταιριάζει με τη κουλτουρα της σταλινικής αριστεράς την οποια έχουμε φάει στη μάπα. Το αξίωμα κάθε διαφορετική άποψη οφείλεται Ή σε προβοκάτορες ή σε τρελλούς.Τώρα φαινεται ότι υιοθετείται και από την σταλινική ανανεωτική αριστερά. Αλλωστε ολημερις σκέφτομαι το σαμποτάρισμα της ανόδου της Δ.Α. Αυτό δε μπορώ να το κρύψω!
    Ηρέμησε radical, μη μου συγχίζεσαι και κάνεις λάθη.

    @παπαρίγγος
    μιλάς και γαλλικά εκτός από αυτά τα αριστοκρατικά που λές; Παίζεις και πιάνο;Αν είναι έτσι είσαι έτοιμος για κυβέρνηση, δίπλα στη Δρεττα και το Μπίστη

    Θ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Θ
    εδώ δεν βρίσκεσαι για συζήτηση αλλά για να διαλύεις κάθε διάλογο. Σε κάθε διαφορετικό θέμα που ανοίγεται για συζήτηση έχεις την μόνιμή εποδό πως ο κουβέλης είναι έτοιμος όπως όλοι εμείς να γίνουμε ουρά του Πασοκ, και άλλα τέτοια φεδρά.
    Πολύ καλά σας τα έθεσε ο Γιώργος σε πρόσφατη αναρτηση του. Και στο κάτω κάτω τι θέλεις και γράφεις εδώ με ανθρώπους που δεν συμφωνείς και έχεις προδικάσει την στάση τους. Για αυτό σου λέω πως σε αυτό το ύφος δεν είναι επιθυμητά αυτά που γράφεις.
    όλα αυτά να πας να τα γράφεις σε ιστολόγια ομοιδεατών σου.
    Φίλε εδώ είσαι φιλοξενούμενος μιας παρέαςκαι οφείλεις τουλάχιστον να σέβεσαι αυτά που η πλειοψηφία τους πιστεύει.
    Διαφορετικά δρόμο......
    το διαδίκτυο είναι ελεύθερο και δίνει την δυνατότητα ο καθένας να λέει τον πόνο του.
    άντε λοιπόν στο καλό,
    να ασχοληθείς με ανθρώπους και πράγματα που τεριάζουν στο ιδεολογικό σου επίπεδο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Από left division

    Απολαμβάνω τον διάλογο που άνοιξε και τον θεωρώ συναρπαστικό. Δεν φανταζόμουνα ποτέ πως η επανάσταση θα συναντούσε … τα γαλλικά …
    Αριστερισμός λοιπόν και σε κεσέ και σε μπολ. Ο λα λα. Παρακαλώ συνεχίστε. Πουλαντζάς, Καστοριάδης, Αξελός μπορεί και ν’ αναστηθούνε μελετώντας τις νέες προσεγγίσεις, που ξέρεις τι γίνεται καμιά φορά.
    Πάμε τώρα και στα πιο σοβαρά. Ενεργή λειτουργία και των δυο εγκεφαλικών ημισφαιρίων σημαίνει τη δυνατότητα να ξεπερνάς τις μονοσήμαντες προσεγγίσεις.
    Πιάνο με γαλλικά δεν έπαιζαν μόνο οι δεσποινίδες της καλής κοινωνίας μιας άλλης εποχής που η αισθητική και αντιληπτική τους πρόσφυση έφτανε μέχρι το όντως υπέροχο Μπολερό του Ραβέλ.
    Πιάνο και μάλιστα καταπληκτικό έπαιζε κι ο Jerry Lee Lewis. Όποιος κατάλαβε κατάλαβε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αυτοί left division ούτε τον Jerry Lewis δεν ξέρουν - μην τους βάζεις δύσκολα. Και το χειρότερο; και δύσκολα γελάνε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Γελάμε και πολύ μάλιστα με όλα αυτά τα ωραία και "ανανεωτικά" τάχα που διαβάζουμε. Ειδικά για την αντιδεξιά και όχι αντικυβερνητική στάση σας στις επιλογές σας για τις δημοτικές εκλογές. Την ειλημμένη συνεργασία σας στους μεγάλους τουλάχιστον δήμους με το ΠΑΣΟΚ. Νάστε καλά παιδιά, διασκεδάζουμε όσο δε φαντάζεστε με νόθα ή αυθεντικά παιδιά του Κύρκου και της Δρέττα.

    Μιχάλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Πες μου λοιπόν ρε Μιχάλη, έναν Δήμο που ο Συν δεν κατεβαίνει και με μέλη του ΠΑΣΟΚ (μη σου πω και δεξιούς), και παλιά και τώρα, να σε χαρώ!
    (δεν ρωτώ για τον Συριζα γιατί αυτός απλά δεν υπάρχει...).
    Άντε γιατί στην ίδια χώρα ζούμε.
    Και μην μου πεις για Αθήνα, Θεσ/νίκη της καταγραφής... τους υπόλοιπους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αφού άλλωστε στις περισσότερες περιπτώσεις μαζί θα κατεβούμε...διάβασε όλη την απόφαση της ΔΑ!
    Εκτός αν σιχαίνεσαι τους μεταρρυθμιστές, τους αριστερούς σοσιαλδημοκράτες, τους τίμιους πασόκους, τους οικολόγους και τους δημοκρατικούς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Η απόφαση λέει (για να μην σε κουράζω) με φερέγγυα πρόσωπα (+ φερέγγυα προγράμματα) από ΣΥΝ, ΠΑΣΟΚ, Ο-Π, ΔΑ.
    Προς τι ο πόνος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Τελικά παιδιά είστε εκτός γραμμής από όσο καταλαβαίνω. Απο την σημερινή Ελευθεροτυπία.
    «Μέτωπο κατά του Μνημονίου ο στόχος του ΣΥΝ
    Ο Συνασπισμός έχει στόχο να συγκροτηθεί ένα μέτωπο πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων, που θα εκτείνεται από τον χώρο της σοσιαλδημοκρατίας (που διαφωνεί με το Μνημόνιο) έως την εκτός Βουλής Αριστερά και τη ριζοσπαστική οικολογία, τονίζεται στην απόφαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, η οποία δόθηκε χθες στη δημοσιότητα.»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Προσωπικά δεν έχω καμιά διάθεση να φτιάξω κανένα μέτωπο, στήθος ή κωλομέρι με κανένα από δαύτους, ούτε νακούω τις παπαριές, τους οικονομισμούς τους, τους θούριους της επανάστασης και τις αναλύσεις του σωρού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Μιχάλη και Θωμά καταλαβαίνω ότι κάνετε τη βάρδια σας και πρέπει να γράφετε όλες αυτές τις μαλακίες. Αλλά κάντε κάτι ρε παιδιά να είναι κάπως πιο ψαγμένες, πιο σικ, για νάχουν και κάποια πλάκα. Για ξαναδείτε το. Δεν μπορεί να είστε τόσο βλάκες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Από left division
    Leo γουστάρω τον τρόπο που παίζεις. physical game δικέ μου. Σου θυμίζω πως τα χρόνια του 70 φόρεσε τη φανέλα της celeste μια ''μεγάλη μούρη'' εφάμιλης δημοφιλίας με το Forlan. O θρυλικός Montero Castillo που ο γιος του Μοntero φόρεσε τη φανέλα της Γιούβε.
    Ο Montero Castillo ήταν από τους αυθεντικότερους εκφραστές του ποδοσφαιρικού δόγματος No pasaran. Μπάλα και παίχτης δεν πρέπει να περνάνε ποτέ μαζί.
    Είμαι διαθέσιμος να ξεκινήσουμε άμεσα σταυροφορία για να βρούμε ανθρώπους με μεγάλα κούτελα προκειμένου να σχηματίσουμε κι εμείς λαϊκό μέτωπο.
    Αφού όπως λέει ο Γιώργος κάποιοι άλλοι δεν είναι σε θέση ούτε να γελάσουν, ας κάνουμε πλάκα μεταξύ μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  24. Γράφεις
    "Ωραία. Ψηφίστε ΠΑΣΟΚΟ δήμαρχο για να φτιάξει κουζίνα αλληλεγύης και να μας διαφυλάξει από τη φτώχια που μας οδήγησε το κόμμα του.
    Δώστε άλλοθι στο ΠΑΣΟΚ του μνημονιου, της λαμογιάς και να είστε σίγουροι ότι θα πάτε καλά!
    Το κακό όμως που γίνεται είναι μεγαλύτερο και ξεπερνά το κύκλο σας."

    Δεν είμαστε καλά φίλε.
    Είσαι άρρωστος και φοβάμαι όχι μόνο εσύ.
    Το σχόλιο αυτό είναι η παραδοχή της κριτικής που σας κάνουμε, σαν ΔΑ.
    Η βλακεία στην θέση της πολιτικής.
    Ούτε λίγο ούτε πολύ, η άποψή σου είναι, να καταστραφεί η χώρα για να κάνει ο μαλάκας ο λαός επιτέλους την επανάσταση και να δικαιωθούν οι άγιες γραφές του σταλινολενινισμού σας.
    Μα πόσο γαιδούρια είστε;
    Δεν καταλαβαίνετε , ότι έχετε γίνει οι βασικοί σύμμαχοι των διεθνών κέντρων της παγκοσμιοποίησης;
    Ποιός είσαι εσύ, που αποφασίζεις για την καταστροφή της χώρας;
    Θα τους δόσεις εσύ λύση των εργαζομένων που δεν θα έχουν δουλειά;
    Ακόμη και ο Λένιν, ο γκουρού σου, το 1905 ακολούθησε τον παπά Γκαμπόν στην αντιτσαρική πάλη ή τον Κερένσκυ μετά την ήττα των Ρώσων από τους Γερμανούς στον Α'ΠΠ.
    Μόνο εσείς θα γινόσασταν τυφεκιοφόροι του εχθρού προκειμένου να πάρετε την εξουσία.
    Ντρέπομαι για πάρτη σας. Είστε αμόρφωτοι και δυσφημείτε την παράδοσηξ της αριστεράς.
    Καλύτερα να αυτοκτονήσετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ο Μάρξ στο "Κομμουνιστικό Μανιφέστο" για τις συνεργασίες

    Διάβασέ το Θ. να καταλάβεις πόσο μακρυά είσαι.


    "...Η στάση των κομμουνιστών απέναντι στα διάφορα κόμματα της αντιπολίτευσης

    Σύμφωνα με όσα είπαμε στο 2ο Μέρος βγαίνει από μόνη της η σχέση των κομμουνιστών προς τα συγκροτημένα πια εργατικά κόμματα, δηλαδή η σχέση τους προς τους χαρτιστές στην Αγγλία και τους αγροτικούς μεταρρυθμιστές στη Βόρεια Αμερική.

    Αγωνίζονται για την επίτευξη των άμεσων σκοπών και συμφερόντων της εργατικής τάξης, αλλά στο σημερινό κίνημα εκπροσωπούν ταυτόχρονα και τo μέλλον του κινήματος. Στη Γαλλία, οι κομμουνιστές τάσσονται με το σοσιαλιστικό-δημοκρατικό κόμμα[1] ενάντια στη συντηρητική και ριζοσπαστική αστική τάξη, χωρίς όμως να παραιτηθούν από τo δικαίωμα να κριτικάρουν τις φράσεις και τις αυταπάτες που έχουν την προέλευσή τους στην επαναστατική παράδοση.

    Στην Ελβετία υποστηρίζουν τους ριζοσπάστες, χωρίς να παραγνωρίζουν ότι αυτό τo κόμμα αποτελείται από αντιφατικά στοιχεία, εν μέρει από δημοκράτες σοσιαλιστές με τη γαλλική έννοια, και εν μέρει από αστούς ριζοσπάστες.

    Ανάμεσα στους Πολωνούς οι κομμουνιστές υποστηρίζουν το κόμμα που θεωρεί την αγροτική επανάσταση σαν προϋπόθεση της εθνικής απελευθέρωσης, δηλαδή το κόμμα που το 1846[2] προκάλεσε την εξέγερση της Κρακοβίας.

    Στη Γερμανία, κάθε φορά που η αστική τάξη εκδηλώνεται επαναστατικά, το κομμουνιστικό κόμμα παλεύει μαζί με την αστική τάξη ενάντια στην απόλυτη μοναρχία, ενάντια στη φεουδαρχική γαιοκτησία και το μικροαστισμό.

    Όμως ούτε στιγμή δεν παραμελεί το κομμουνιστικό κόμμα να καλλιεργεί στους εργάτες μια όσο το δυνατό πιο καθαρή συνείδηση σχετικά με την εχθρική αντίθεση που υπάρχει ανάμεσα στην αστική τάξη και το προλεταριάτο, για να μπορούν οι γερμανοί εργάτες να στρέψουν αμέσως ενάντια στην αστική τάξη σαν ισάριθμα όπλα τις κοινωνικές και πολιτικές συνθήκες, που η αστική τάξη είναι υποχρεωμένη να πραγματοποιήσει με την κυριαρχία της, έτσι που, αμέσως μετά την ανατροπή των αντιδραστικών τάξεων στη Γερμανία, ν' αρχίσει αγώνας ενάντια στην ίδια την αστική τάξη.

    Οι κομμουνιστές στρέφουν την κύρια προσοχή τους στη Γερμανία, γιατί η Γερμανία βρίσκεται στις παραμονές μιας αστικής επανάστασης και γιατί αυτή την ανατροπή την πραγματοποιεί μέσα σε πιο προχωρημένες συνθήκες του ευρωπαϊκού πολιτισμού γενικά και μ' ένα προλεταριάτο πολύ πιο αναπτυγμένο από την Αγγλία του l7ου και τη Γαλλία του l8ου αιώνα. Η γερμανική αστική επανάσταση, επομένως, μπορεί να είναι μονάχα το άμεσο προοίμιο μιας προλεταριακής επανάστασης.

    Με μια λέξη, οι κομμουνιστές υποστηρίζουν παντού κάθε επαναστατικό κίνημα ενάντια στην υπάρχουσα κοινωνική και πολιτική κατάσταση.

    Σε όλα αυτά τα κινήματα προβάλλουν το ζήτημα της ιδιοκτησίας, οποιαδήποτε μορφή, περισσότερο ή λιγότερο εξελιγμένη, κι αν έχει πάρει, σαν το βασικό ζήτημα του κινήματος.

    Τέλος, οι κομμουνιστές εργάζονται παντού για τη σύνδεση και τη συνεννόηση των δημοκρατικών κομμάτων όλων των χωρών.

    Οι κομμουνιστές θεωρούν ανάξιο τους να κρύβουν τις απόψεις και τις προθέσεις τους. Δηλώνουν ανοιχτά ότι οι σκοποί τους μπορούν να πραγματοποιηθούν μονάχα με τη βίαιη ανατροπή όλου του σημερινού κοινωνικού καθεστώτος.

    Ας τρέμουν οι κυρίαρχες τάξεις μπροστά σε μια κομμουνιστική επανάσταση. Οι προλετάριοι δεν έχουν να χάσουν σ' αυτήν τίποτε άλλο, εκτός από τις αλυσίδες τους. Έχουν να κερδίσουν έναν κόσμο ολόκληρο.
    ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ, ΕΝΩΘΕΙΤΕ!..."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Εχουμε και λέμε:
    ακολουθεί ένα ανθολόγιο ύβρεων από τους δημοκράτες της αριστεράς.
    ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΤΟ ΗΘΟΣ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΝΕΟΥ αΡΙΣΤΕΡΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ.
    θωμάς


    "Διαλύω τη συζήτηση
    λέω φαιδρά πράγματα
    είμαστε ηλίθιοι ή συνειδητοί προβοκάτορες
    δεν είναι επιθυμητά αυτά που γράφω
    Διαφορετικά δρόμο
    παπαριές
    γράφετε όλες αυτές τις μαλακίες
    Δεν μπορεί να είστε τόσο βλάκες
    Αυτοί left division ούτε τον Jerry Lewis δεν ξέρουν - μην τους βάζεις δύσκολα. Και το χειρότερο; και δύσκολα γελάνε.
    Είσαι άρρωστος και φοβάμαι όχι μόνο εσύ.
    Ούτε λίγο ούτε πολύ, η άποψή σου είναι, να καταστραφεί η χώρα για να κάνει ο μαλάκας ο λαός επιτέλους την επανάσταση και να δικαιωθούν οι άγιες γραφές του σταλινολενινισμού σας.
    Μα πόσο γαιδούρια είστε;
    Ντρέπομαι για πάρτη σας. Είστε αμόρφωτοι και δυσφημείτε την παράδοσηξ της αριστεράς.
    Καλύτερα να αυτοκτονήσετε".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Θωμά, πήγαινε διακοπές να ηρεμίσεις, να ρίξεις και καμιά βουτιά και αφού χαλαρώσεις διάβασε και λίγο λένιν. Σου κάνει κακό να γράφεις εδώ. Στο κάτω κάτω δικαιούσαι άδεια σαν υπάλληλος που είσαι.
    ήρεμα και καλά μπάνια και μυαλά.

    ηρεμίσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Διαφωνείς;
    Κοίτα Θωμά μου για να είμαστε εξηγημένοι.
    Δεν ξέρω για τους υπόλοιπους αλλά εμένα τρύκ τέτοιου τύπου, όπου κάποιος έχει πάει, έχει προκαλέσει και μετά μόλις του τα χώνουν το γυρίζει στην κλάψα σε στύλ, καλέ πως μιλάτε έτσι και κοιτάξτε καλέ πως μιλάνε, δεν περνάνε.
    Και σου λέω μόνο μία κουβέντα.
    Είσαι πολύ νέος στο τρολλάρισμα.

    Πάρα πολύ νέος και άπειρος. Με δυό κλεισεδάκια δεν γίνεται το παιχνίδι.

    Πάρε τα κουβαδάκια σου και σ'αλλη παραλία, γιατί θα το μεταννοιώσεις και σύ και όλοι μαζί οι δικοί σου.
    Δεν απειλώ.

    Επειδή δεν έχετε κανέναν της προκοπής για ιδεολογική αντιπαράθεση, καλό είναι να μην προκαλείτε.
    Εμάς καλό μας κάνει να φαίνεται κάθε φορά πόσο άσχετοι και λίγοι είστε.
    Η πρόσκληση είναι ανοιχτή, αλλά χωρίς ντεσαβαντάζ. Δεν θα βρίζετε εσείς και θα λέτε σε μας , καλέ γιατί απαντάτε βρίζοντας.
    Στα ίσα και όσοι θέλετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. χαχαχαχα

    http://www.youtube.com/watch?v=a7ySmnxy29Q

    θ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Θωμά,Τα παράπονα σου στην κουμουνδούρου που είσαι εκτός γραμμής.
    «Μέτωπο κατά του Μνημονίου ο στόχος του ΣΥΝ
    Ο Συνασπισμός έχει στόχο να συγκροτηθεί ένα μέτωπο πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων, που θα εκτείνεται από τον χώρο της σοσιαλδημοκρατίας (που διαφωνεί με το Μνημόνιο) έως την εκτός Βουλής Αριστερά και τη ριζοσπαστική οικολογία, τονίζεται στην απόφαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, η οποία δόθηκε χθες στη δημοσιότητα.»
    αυτά έχει αγόρι μου η ζωή.
    και ακόμη δεν έχεις δει τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Kostis

    "Πάρε τα κουβαδάκια σου και σ'αλλη παραλία, γιατί θα το μεταννοιώσεις και σύ και όλοι μαζί οι δικοί σου.
    Δεν απειλώ."

    Σκέψου να απειλούσες κιόλας. Ποιος σου είπε ότι κλαίγομαι;Ποτέ δε χρησιμοποίησα υβριστικές φράσεις . Δεν είναι του τύπου μου.Ανέτρεξε στα σχόλιά μου. Και σ΄αυτή την ανάρτηση έκανα δύο σχόλια στην αρχή. ΠΟΛΙΤΙΚΑ. Επομένως μη μου λες!
    Αλλά ας δοκιμάσω κι εγώ στο ίδιο ύφος με το δικό σου ! Κάτι μπορεί να βγει!
    Βρε ογκόλιθε της ιδεολογικής σκέψης της νεοανανεωτικής αριστεράς δε με φοβίζει κανένας από σας. Είστε κακέκτυπα σταλινοειδή της λεγόμενης ανανεωσης και τίποτα παραπάνω. Απλές καρικατούρες.
    Κατακαϋμένε Κουβέλη με ποιους έμπλεξες!
    και για να το ξεκαθαρίσω. Με κάποιος από σας προσπάθησα να κάνω ιδεολογική αντιπαράθεση, αλλά εισέπραξα σάχλες. Αρνούμαι να κάνω ιδεολογική αντιπαράθεση μαζί σας. Θυμήθηκες και τον Μάρξ; Το επιτρέπει αυτό το καταστατικό της ΔΑ;;;;
    Κάνω σχόλια πολιτικά όπως έχω το δικαίωμα. Εκτός κι αν έχετε ενεργοποιήσει το δημοκρατικό συγκεντρωτισμό και προβλέπεται ποινές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. «Μέτωπο κατά του Μνημονίου ο στόχος του ΣΥΝ
    Ο Συνασπισμός έχει στόχο να συγκροτηθεί ένα μέτωπο πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων, που θα εκτείνεται από τον χώρο της σοσιαλδημοκρατίας (που διαφωνεί με το Μνημόνιο) έως την εκτός Βουλής Αριστερά και τη ριζοσπαστική οικολογία, τονίζεται στην απόφαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, η οποία δόθηκε χθες στη δημοσιότητα.»

    χόνεψε το αγόρι μου. χόνεψε το.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. το προηγούμενο σχόλιο ήταν δικό μου..

    @radical
    Τελικά είστε υπέρ ή κατά του μνημονίου ως ΔΑ; Και αν είστε κατά θα συνεργαστείτε με ΠΑΣΟΚους; Δε μιλάω για απλά μέλη Γιώργο , που το παίζεις ξύπνιος, μιλάω για στελέχη;για υποψήφιους δήμαρχους;
    Θα ψηφίσετε ποιον ας πουμε στη Θεσσαλονίκη; Και μαζί με ποιον; Θα ψηφίσετε ποιον ας πούμε στον Πειραιά;και μαζί με ποιον;


    Και κάτι ακόμη
    αποφάσισε είμαι φερέφωνο της Κουμουνδούρου ή διαφωνώ μαζί της; γι αυτό σου λέω διαχωριστικές γραμμές και σχήματα έχετε στο κεφάλι σας μόνο. Φαντάζεστε ότι είμαι κάποιος βαλτός. Ε όχι βρε μάγκες δεν είμαι. Ενας απλός ΨΗΦΟΦΟΡΟΣ (ναι ψηφοφόρος) του ΣΥΡΙΖΑ είμαι. Που αγωνιώ, συζητάω με όλους από την Αριστερά. Και είναι αλήθεια ότι εισπράττω ιδιαίτερη πολεμική από την πλευρά σας.Εμεινα εκπληκτος από την αρχή με τις εμμονές σας.Χάρηκα πολύ που φύγατε από το ΣΥΡΙΖΑ. Κι αυτό γιατί ήσασταν μια δυσφήμιση για αυτόν. Το ότι έρχομαι εδώ είναι γιατί σας διαβάζω,και οχι για να κάνω τρολάρισμα. Αν κάνετε εσείς δικαίωμά σας.


    Θ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Εντάξει Θ. αυτό ήθελα να καταλάβω.
    Είναι φανερό ότι δεν έχεις καμία σχέση με καμια Κουμονδούρου
    Είσαι καθαρό τρόλ.
    Απλά δεν καταλαβαίνω, τι ακριβώς θέλεις;
    Οι κανόνες του τρολαρίσματος είναι γνωστοί. Δεν ενδιαφέρει η συζήτηση, αλλά το να προκαλείς το ενδιαφέρον, να γίνεσαι το κέντρο της συζήτησης.
    Οσο σε βρίζουμε τόσο καλύτερα για σένα. Τσίμπησαν , θα τους κάνεις ότι θέλεις. Θα γελάς με την σοβαροφάνεια.
    Τα ξέρω καλά ή πρέπει να μάθω κάτι ακόμη; Να μαντέψω και ποιός είσαι; Δεν νομίζω. Ολοι ίδιοι είστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Η απάντηση στον Radical, είναι αυτή που έπρεπε να δόσει ένα τρόλ. Τώρα θα απαντάς σε μένα γράφοντας ταυτόχρονα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Από μένα τουλάχιστον Θωμά, τέρμα. Δεν θα σου κάνω άλλο την χάρη να απαντώ στις ανοησίες σου, και πάρτο όπως θέλεις.

    Αυτό που εσύ λες "πολιτικό σχόλιο" δείχνει απλά πόσο κολλημένος είσαι στο κυνήγι των "εχθρών". Επαγγελματικά το έχεις αναλάβει;

    Η συζήτηση εδώ μέσα στην πραγματικότητα δεν σε αφορά.
    Γιατί άραγε "μας διαβάζεις";
    Ένας θεός ξέρει. Περιέργεια, βίτσιο, εμμονή, χολή; Πάντως όχι για διάλογο.

    Άντε στο καλό λοιπόν - πραγματικά ούτε καν διασκεδάζω πια... ούτε έχεις την παιδεία για να συμμετέχεις σε συζήτηση (αν την είχες θα σχολίαζες εποικοδομητικά στα φιλικά σου μπλογκ - όχι εδώ πάντως: αυτό απαιτεί αληθινό ενδιαφέρον για συζήτηση - για σφαλιάρες ψάξε κάνα αμφιθέατρο...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Ηταν φανερό απ’ την αρχή ότι το πολιτικό μόρφωμα του Φ. Κουβέλη θα εξελισσόταν σε ένα δεκανίκι του ΠΑΣΟΚ Κι αυτή η εκτίμηση επιβεβαιώνετε καθημερινά.
    Ακούσαμε στο ρ/σ «Kανάλι 1» τον Φ. Κουβέλη να μιλάει ότι το κόμμα του θα επιδιώξει συνεργασία στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές με πρόσωπα που πρόσκεινται στο κυβερνών κόμμα γιατί σύμφωνα με τον ίδιον «δεν τον εκφράζει ένα αντικυβερνητικό μέτωπο», ενώ στην ιστοσελίδα του κόμματος του διαβάζουμε δήλωση του Φ. Κουβέλη, (που υποδηλώνει και την στάση του κόμματος του στις επόμενες εκλογές), μετά την συνάντηση που είχε με τον Πασόκο νομάρχη Σγουρό:
    «Ο Νομάρχης ο κ. Σγουρός, μας ενημέρωσε αναφορικά με το έργο της Νομαρχίας. Ένας απολογισμός, ο οποίος, πράγματι έχει θετικά στοιχεία.
    Θετικά στοιχεία όχι μόνο στο επίπεδο του ενεργητικού, από άποψη οικονομικών, αλλά γενικότερα, ενός ενεργητικού που αφορά συνολικότερα στη λειτουργία της Νομαρχίας....».
    Στην ίδια σελίδα συναντούμε και το απροκάλυπτο αβαντάρισμα που κάνουν, σ’ αυτό το πολιτικό μόρφωμα οι εταιρίες δημοσκοπήσεων και φυσικά αυτοί που τις ελέγχουν . Όπως γράφουν εκεί –επικαλούμενοι πανελλαδική δημοσκόπηση της εταιρίας Rass: «To 7,6% και το 8,4% δηλώνουν ΝΑΙ και ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ αντιστοίχως, ότι θα μπορούσε να τους εκφράσει πολιτικά ένα κόμμα με αρχηγό τον Φ. Κουβέλη». (Μόνο γέλια προκαλούν τέτοιες δημοσκοπήσεις και φυσικά δεν τις σχολιάζουμε)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. ΓΙΩΡΓΟ
    Δεν θα μου απαντάς πια; ΟΧΙ μη μου το κάνεις αυτό!Δεν θα κοιμάμαι!
    Όπως συνήθως στο τελευταίο πια κατά δήλωσή σου αντισχόλιό σου προς εμένα αναδεικνύεις τον υπέροχο και δημοκρατικό εαυτό σου.Προσωπικές επιθέσεις και τίποτε περισσότερο. Δεν έχω αναλάβει τίποτε επαγγελματικά. Εκτός από τους επαγγελματίες της πολιτικής στους οποίους θελεις να συμμετέχεις, αλλά δεν το παραδέχεσαι, πρέπει να καταλάβεις ότι υπαρχουν και οι απλοί πολίτες, που αγωνιούν να μαθαίνουν και να διαλέγονται. Εχοντας βέβαια τις απόψεις τους. Είναι εντελώς γελοίο να τους ταυτίζεται με κλίκες και επιτροπάτα κλπ επειδή έτσι έχετε μάθει να δουλεύετε. Δεν είστε το νέο στην αριστερά, όπως επαγγέλεστε, αλλά μια μονότονη επανάληψη ανανεωτικών "κεντροαριστερών"ιδεοληψιών.
    Δεν είσαι σε θέση να γνωρίζεις την παιδεία μου και ούτε κάνουμε κόντρες.
    Και το ότι δεν θα μου απαντάς κι αυτό κρίνεται!

    Θ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. >Δεν είσαι σε θέση να γνωρίζεις την παιδεία μου και ούτε κάνουμε κόντρες.>

    κάποιος που έχει παιδεία δεν μπαίνει σε μια παρέα, (εδώ δεν είναι κόμμα) αλλά μια παρέα φίλων και να υβρίζει και να απαξιώνει. Μόνος σου δείχνεις τι έχεις και τι δεν έχεις.

    της δα,

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θέλετε να βάλετε ενεργό link στο σχόλιό σας; BlogU