Τρίτη, 13 Ιουλίου 2010

Τα υβριστικά σχόλια στα αριστερά blogs και η προέλευσή τους

Μια προειδοποίηση πριν την καταιγίδα...


Σε προηγούμενη ανάρτηση σε αυτό το ιστολόγιο, η Ιοκάστη σχολίαζε για την επιδρομή των ανώνυμων υβριστών "σχολιαστών":
"Είναι τοόσο λίγοι μέσα στην αριστερά και στην κοινωνία αλλά τόσο πολλοί μέσα στο διαδίκτυο και στα μπλογκ που αναρωτιέσαι πως και δε βγάζουν κυβέρνηση!
Ίσως θεωρούν πως το να φαίνονται πολλοί οδηγεί και στο να είναι πολλοί.
Νομίζουν πως εάν μπαίνουν και σχολιάζουν (βρίζουν, συκοφαντούν, σπεκουλάρουν) κάθε άποψη που δεν τους αρέσει χτίζουν έναν καινούριο κόσμο."

Είναι πάγια τακτική της προεδρικής ομάδας του Συν και των νεοδογματικών φίλων τους να προσπαθούν να αποδομήσουν με απανωτά σχόλια και trolls κάθε συζήτηση που δεν τους είναι αρεστή και να συκοφαντούν ανώνυμα τις επώνυμες απόψεις των "εχθρών" τους στην αριστερά.

Η διαδικασία αυτή ανάγεται στην περίοδο Καρίτζη στο γραφείο Τύπου του Συνασπισμού (ένδοξες μέρες) και είχε πάντα εσωτερικούς και εξωτερικούς στόχους. Συνεννοούνται διαδικτυακά και "μπουκάρουν". Δεν περιμένουν απάντηση, απλά προκαλούν και αποπροσανατολίζουν κάθε σοβαρή συζήτηση μέχρις ότου το περιβάλλον να γίνει απωθητικό για τους συμμετέχοντες και να αποχωρήσουν από την συζήτηση. Τότε αλληλοσυγχαίρονται για μιαν ακόμη τους "επιτυχία" απέναντι στο ...ταξικό εχθρό και εστιάζουν στο επόμενο θύμα.

Η διαδικασία αυτή επιβλέπεται από τον Ματθαίο Τσιμιτάκη (διορισμένο και αδρά αμειβόμενο, υπεύθυνο internet στον Συν) και τον Μιχάλη Παναγιωτάκη (υπεύθυνο site Αυγής κλπ). Φορέας, η εσωτερική λίστα αλληλογραφίας internet syn που σε ένα βράδυ μετονομάστηκε σε web syriza, χωρίς βέβαια οι συριζαίοι να πάρουν χαμπάρι τι γίνεται στο όνομά τους. Εκεί συνεννοούνται, εκεί καθόρισαν και την προεκλογική καμπάνια του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές (εκεί τα πήρε στο κρανίο και ο Αλαβάνος βλέποντας άλλα να είναι τα συμφωνημένα και άλλα να βγαίνουν στην δημοσιότητα σαν θέσεις εκείνη την περίοδο).

Σταθμός στην ανεξέλεγκτη πορεία της αυτόνομης παρέμβασης της παρέας ήταν και η δημιουργία σελίδας στο facebook με τίτλο "Είμαστε Έλληνες (και Ελληνίδες) και την λέμε Μακεδονία", (δίγλωσση, αναφερόμενη στην FYROM) προεξάρχοντος του υπεύθυνου εξωτερικής πολιτικής του κόμματος Μπουρνούς και του υπεύθυνου ΜΜΕ Μπίστη, και στην οποία αντάλλαξαν για ένα διάστημα βρισιές με ακροδεξιούς μέχρι να την κλείσουν -μετά την βόμβα στο στέκι μεταναστών στα Εξάρχεια ενώ συνεδρίαζαν- και αφού τους τράβηξαν το αυτί στελέχη του ρεύματος όταν το πληροφορήθηκαν (εκτός γραμμής γαρ).

Σήμερα συνεχίζουν την ίδια τακτική συνεπικουρούμενοι από νεώτερα φυντάνια που έχουν πια στοχεύσει την διαδικτυακή έκφραση, επίσημη και φιλική, της Δημοκρατικής Αριστεράς και των φιλικών σε Αλαβάνο, Λαφαζάνη ιστοτόπων. Δεν βλέπουν το πλοίο που βυθίζεται αλλά τους κόφτει περισσότερο να δηλητηριάσουν οποιαδήποτε προσπάθεια αναγέννησης της αριστεράς από την απαξίωση στην οποία η κοκκινοπράσινη παρέα Τσίπρα-Τσέκερη την έχει καταδικάσει με τους αριστερισμούς και τις διασπάσεις που έχουν προκαλέσει.

Τα γράφω αυτά γιατί ο ετοιμοθάνατος γίνεται επικίνδυνος και ...δαγκάνει άσχημα όποιον είναι σε απόσταση βολής - τα φαινόμενα θα ενταθούν το επόμενο διάστημα αλλά αυτήν την φορά δεν θα μείνουν αναπάντητα κι ο κάθε κατεργάρης θα καθίσει στον πάγκο του, επώνυμα και με ντοκουμέντα.
Ήσυχα λοιπόν παιδιά... Βουλιάξτε με την ησυχία σας τον εναπομείναντα Συνασπισμό, το καταχρεωμένο από σας Κόκκινο 105,5 και την ακόμα αντιστεκόμενη Αυγή (αφού τα ελέγχετε...) αλλά ως εκεί. Μακριά από την σκεπτόμενη και αγωνιούσα αριστερά προτού η κάποια iskra βάλει φωτιά στα μπατζάκια σας.
Αυτά για την ώρα.

υγ Που τα ξέρω αυτά; Μα ήμουν (σιωπηρό) μέλος στις παραπάνω λίστες και διαθέτω αποθηκευμένο όλο το σχετικό υλικό και τους πρωτοφανείς για αριστερούς, επώνυμους διαλόγους τους κατά πάντων μη αρεστών στην κοκκινοπράσινη παράγκα. Μαζέψτε τους λοιπόν πριν γελάσει και το παρδαλό κατσίκι στην πάσαν αριστερά...
Στο μεταξύ μπείτε σε ένα από τα ορμητήρια των οργανωμένων ανωνύμων/"αγανακτισμένων αριστερών" της ομάδας "web syriza" : kolektiva.wordpress.com και διαπιστώστε ιδίοις όμασιν το στημένο της υπόθεσης...


23 σχόλια:

 1. Ο δημοκρατικός διάλογος ήταν και είναι ένα πολύ δύσκολο πράγμα ιδιαίτερα στα σταλινικά (ΚΚΕ) και νεοσταλινικά (ΣΥΝ – ΣΥΡΙΖΑ) κόμματα της αριστεράς. Τα νεοσταλινικά κόμματα της αριστεράς προσποιούνται ότι πιστεύουν στο διάλογο, ότι από τις αντιτιθέμενες απόψεις προκύπτουν ενδιαφέρουσες συνθέσεις αλλά αυτό μόνο στην θεωρία. Γιατί στην πράξη δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι οι συνιστώσες και τάσεις σε ένα τέτοιο κόμμα ανέχονται την πολυφωνία (ιδιαίτερα εκείνη που προβάλλει συγκροτημένα αντίθετες απόψεις) ή την ανέχονται μέχρι ενός σημείου που θεωρούν ότι δεν θίγονται δικαιώματα εξουσίας της κυρίαρχης μάλιστα τάσης. Η «ομοφωνία» είναι ο πιο αποδεκτός διάλογος για ένα μεγάλο μέρος της αριστεράς.
  Τι συμβαίνει όμως όταν η αντιπαράθεση γίνεται με επιχειρήματα, όταν μπαίνουν καυτά ερωτήματα τα οποία χρειάζονται καθαρή απάντηση, όταν θίγονται ευαίσθητες πτυχές των αδυναμιών της κυρίαρχης τάσης;
  Τότε αποκαλύπτεται η ύπαρξη των εχθρών της δημοκρατίας, των πρακτόρων της άλλης τάσης ή του άλλου κόμματος οι οποίοι όταν εκφράσουν μια αντίρρηση αμέσως στοχοποιούνται σαν αντίπαλοι στους οποίους για σιγουριά δίδεται και μια ταμπέλα (υβριστής, δεξιός, λαϊκιστής αριστερός κλπ).
  Αυτό κυρίως συμβαίνει όταν ελλείπουν τα επιχειρήματα από την κυρίαρχη πλευρά ή τάση ή κόμμα και έτσι στις ερωτήσεις του κάθε ενός και στις απορίες, έστω και αν αυτές δεν λέγονται με τον πιο κομψό τρόπο ή που έχουν προβοκατόρικη διάσταση (πράγμα που για κάποια αριστερά των καθαρών θέσεων θα αποτελούσε μεγάλη πρόκληση), η απάντηση είναι ότι αυτοί οι κάποιο είναι «εχθροί» κατά την θρησκευτική ερμηνεία του διαλόγου.
  Παρατηρώ με προσοχή τον διάλογο που εξελίσσεται με επώνυμους και ανώνυμους στο παρόν μπλογκ. Αντί λοιπόν στις ανώνυμες τοποθετήσεις, έστω και αν δεν γίνονται με κομψό τρόπο αλλά και όταν γίνονται με εχθρική διάθεση, οι υπερασπιστές του νέου κόμματος του κ. Κουβέλη να προσπαθήσουν δημοκρατικά να απαντήσουν στην ουσία των σχολίων αναλώνονται «ώ του θαύματος για να δικαιώσουν ότι ο Στάλιν είναι παντοδύναμος μέσα σε όλα τα κόμματα», σε ύβρεις και τοποθετήσεις ταμπελών στους σχολιαστές. Και αν οι ανώνυμοι σχολιαστές είναι υβριστές τότε πως θα αποδείξουν οι περί το νέο κόμμα ότι αυτοί έχουν κάνει την υπέρβαση της δημοκρατίας και «δεν είναι υβριστές»;
  Εάν οι περί το νέο κόμμα υποστηριχτές απαντούσαν αποστασιοποιημένα και ψυχρά με βάση θέσεις και επιχειρήματα τότε η αλήθεια και η δικαίωση θα ήταν με το μέρος τους. Δεν γίνεται όμως αυτό ή δεν γίνεται από πολλούς. Διακρίνω μία νεοσταλινική επανάληψη με κατασκευή εχθρών ή ταμπελοποίηση των σχολιαστών του τύπου «σε ξέρουμε εσένα του ΣΥΡΙΖΑ». Μα και αν οι σχολιαστές ανήκουν στον ΣΥΡΙΖΑ τι καλύτερη ευκαιρία για του υποστηριχτές του νέου κόμματος να υποστηρίξουν και να αποδείξουν το δίκιο τους; Βρίζουν οι ανώνυμοι σχολιστές, τι καλύτερο για τους υποστηριχτές του νέου κόμματος να απαντήσουν με επιχειρήματα.
  Μήπως όμως είναι και αυτοί ψυλλιασμένοι ότι κάτι σάπιο υπάρχει και στο δικό τους βασίλειο ακόμα δεν συνεστήθη;
  Όσο για την σκεπτόμενη και αγωνιούσα αριστερά βρίσκεται στο σπίτι της και περιμένει κάποιον αξιόπιστο πολιτικό λόγο για να ενεργοποιηθεί. Ένα λόγο που θα μιλά καθαρά πια με ποιους πάμε και ποιους αφήνουμε. Και ακόμα πιο απλά έναν αξιόπιστο αριστερό λόγο που να έχει διαλέξει ξεκάθαρα πλευρά ανάμεσα στο αμείλικτο ερώτημα των ημερών. Με τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους, με τους μη έχοντες ή με τις τράπεζες, το ΔΝΤ και την κυβέρνηση; Απαντήστε οι καιροί δεν περιμένουν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Η Δημοκρατία ανώνυμε είναι ακόμη ζητούμενο στην αριστερά. Απότοκο αντιλήψεων ενός όχι μακρινού παρελθόντος όπου η πειθαρχία στην γραμμή ήταν η μεγαλύτερη αξία και ο διάλογος ύποπτος.

  Ακόμα κι εμείς - όσοι συνδιαμορφώνουμε τον νέο φορέα - δεν είμαστε άμοιροι δογματισμού. Είπαμε όμως να απεξαρτηθούμε!
  Το τι θα γίνει είναι στα χέρια των εθελοντικά συμμετεχόντων στο εγχείρημα.

  Δεκαετίες πίστης θρησκευτικής στο δόγμα της κυρίαρχης τάσης και καταδίωξης των διαφωνούντων, έχουν περάσει στο dna των αριστερών - μαζί και ημών των ανανεούμενων μέσω της σκέψης και του διαλόγου. Δεν είναι κάτι αστείο - χρειαζόμαστε αποτοξίνωση, χρειαζόμαστε περιβάλλον ζέουσας δημοκρατίας, χρειαζόμαστε σεβασμό στην αντίθετη γνώμη και ιεράρχηση των κοινών απόψεων ως σημαντικών για ενότητα και κοινούς αγώνες.

  Όταν ακόμη δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε ποιος είναι ο εχθρός και ποιος ο φίλος θα ταλαιπωρούμαστε μέσα στην καχυποψία και θα γινόμαστε θύματα εκμετάλλευσης όσων στην αριστερά έχουν την δημοκρατία στο συρτάρι και την αεργία ως επάγγελμα.
  Ας προσπαθήσουμε να αλλάξουμε νοοτροπία στην πράξη: φτιάχνοντας μια πραγματικά συμμετοχική και δημοκρατική αριστερά και βάζοντας τολμηρά τις απόψεις μας σε διαβούλευση.

  Πραγματικός διάλογος, ώριμες θέσεις, ενωτικές κινητοποιήσεις - τίποτα περισσότερο...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Δεν έχω διάθεση να παρεμβαίνω στο ιστολόγιό σας αγαπητέ, αλλά τα υβριστικά σχόλια τα υπέστην από σένα τον ίδιο, όταν τόλμησα να πω την άποψή μου. Κατόπιν όταν διαμαρτυρήθηκα τα σχόλιά μου κόπηκαν ανακοινώνοντας στο αναγνωστικό σου κοινό, ότι είναι υβριστικά, τα οποία όμως δεν είχε τη τύχη να διαβάσει. Το αποκορύφωμα όλων ήταν η δική σου προσπάθεια να προσπαθήσεις να βρεις τη ταυτότητά μου και στο τέλος ανεπιτυχώς να με ταυτίσεις με ανθρώπους τους οποίους γνωρίζω μόνο μέσω διαδικτύου,και τους οποίους στόλισες με διάφορα "ωραία" επίθετα.
  Τον οποιονδήποτε ανώνυμο να τον χρεώνεις στην ηγετική ομάδα του ΣΥΝ ή του ΣΥΡΙΖΑ, πάει πολύ.Είναι δείγμα σταλινικής νοοτροπίας (αυτός είναι πολιτικός χαρακτηρισμός) από την οποία διακατέχεστε όλοι εσεις της "ανανέωσης".
  Καλό θα είναι να πάψετε να ασχολείστε με το ΣΥΡΙΖΑ, ασχοληθείτε με το κόμμα σας.Η ενδυνάμωση του κόμματός σας δεν περνά μέσα από το καταγγελτισμό και τις προσωπικές επιθέσεις μελών άλλων κομμάτων (βλ. χαρακτηριστικά τι λες για το Τσιμιτάκη σ΄αυτό το post) Δε θέλω να σου υπενθυμίσω τις προσωπικές -υβριτικότατες επιθέσεις σε άλλα μέλη. Δε μιλάνε για σκοινί στο σπίτι του κρεμασμένου Γιώργο....εκτός κι αν κάνεις την αυτοκριτική σου για όσα υβριστικά μου είπες...κατόπιν δικαιούσαι να μιλάς για υβριστές..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. 1.Δεν έχω διάθεση να παρεμβαίνω στο ιστολόγιό σας αγαπητέ, αλλά τα υβριστικά σχόλια τα υπέστην από σένα τον ίδιο, όταν τόλμησα να πω την άποψή μου. Κατόπιν όταν διαμαρτυρήθηκα τα σχόλιά μου κόπηκαν ανακοινώνοντας στο αναγνωστικό σου κοινό, ότι είναι υβριστικά, τα οποία όμως δεν είχε τη τύχη να διαβάσει. Το αποκορύφωμα όλων ήταν η δική σου προσπάθεια να προσπαθήσεις να βρεις τη ταυτότητά μου και στο τέλος ανεπιτυχώς να με ταυτίσεις με ανθρώπους τους οποίους γνωρίζω μόνο μέσω διαδικτύου,και τους οποίους στόλισες με διάφορα "ωραία" επίθετα.
  Τον οποιονδήποτε ανώνυμο να τον χρεώνεις στην ηγετική ομάδα του ΣΥΝ ή του ΣΥΡΙΖΑ, πάει πολύ.Είναι δείγμα σταλινικής νοοτροπίας (αυτός είναι πολιτικός χαρακτηρισμός)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. 2.Η ενδυνάμωση του κόμματός σας δεν περνά μέσα από το καταγγελτισμό και τις προσωπικές επιθέσεις μελών άλλων κομμάτων (βλ. χαρακτηριστικά τι λες για το Τσιμιτάκη σ΄αυτό το post) Δε θέλω να σου υπενθυμίσω τις προσωπικές -υβριτικότατες επιθέσεις σε άλλα μέλη. Δε μιλάνε για σκοινί στο σπίτι του κρεμασμένου Γιώργο....εκτός κι αν κάνεις την αυτοκριτική σου για όσα υβριστικά μου είπες...κατόπιν δικαιούσαι να μιλάς για υβριστές..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. ΑΣ
  Βρίσκω το θέμα και την αντιπαράθεση που ορίζεται από αυτήν foul (στο όριο της κάρτας ίσως και κόκκινης) και κυρίως μη παραγωγική.
  Ειλικρινά πολύ κάτω από τα στανταρντς που η Στρουθοκάμηλος που έχει συνηθίσει ως αναγνώστες της .
  Μπορώ να καταλάβω πως μπορεί να εκφραστεί μια προσωπική ίσως δικαιολογημένη πικρία, αλλα και η αυτοσυγκρατηση δεν είναι κακό πράγμα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Αστυάνακτα είσαι ένας ανώνυμος που συχνά λοιδορεί επώνυμους. Αυτό προσωπικά το θεωρώ και θρασυδειλία και πολιτική αγυρτεία.

  Και φυσικά θα σου κόβω τα σχόλια που ξεπερνούν τα δικαιώματα ενός ανώνυμου - γράψε επώνυμα και δεν θα αφαιρέσω τίποτα!

  Κατά τα άλλα, δεν χρεώνω την ομάδα Τσιμιτάκη ούτε στον ΣΥΡΙΖΑ ούτε καν στο ρεύμα. Τον χρεώνω στην παράγκα που έστησαν στον Συνασπισμό, οι της προεδρικής παρέας με αποτέλεσμα την διάλυσή του.
  Και μπορεί αυτούς σε λίγο να μην τους θυμάται κανείς αλλά την ζημιά που έκαναν στην ανανεωτική και ριζοσπαστική αριστερά θα την θυμόμαστε χρόνια. Εσένα τι σε μέλει;

  Αφού απ' ότι ξέρω μπορεί να είσαι άκρως "κομματικός" αλλά δεν παίζεις στην παράγκα.
  Γιατί τσιμπάς; Ή...;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Γιάννη μου δεν είναι προσωπική πικρία - προσωπικά δεν έχασα τίποτα από την παράγκα. Άλλοι χάσανε. Μα κυρίως έχασε η αριστερά που προσπάθησε να βάλει την νεολαία στο παιχνίδι και έπεσε θύμα του νεοκαθεστωτισμού, της καριέρας των "φίλων" και των κολλητών και του αρπάγματος από την εξουσία. Αυτοί οι τύποι που εμποδίζουν ακόμη την οποιαδήποτε ανασύνθεση στην αριστερά κι έχουν πιάσει όλες τις θέσεις (ιδιαίτερα τις αμειβόμενες) πετώντας έξω όσους δεν ανήκουν στην τάση τους αποτελούν συμμορία και όχι πολιτική ομάδα. Ακόμα κι ο ώρες ώρες εμνπευσμένος Αλαβάνος εκεί έχασε το στοίχημα της ζωής του: όταν διαπίστωσε ότι αυτοί που ο ίδιος εμπιστεύτηκε έπαιξαν σαν νεόπλουτοι της εξουσίας το δικό τους παιχνίδι εναντίον ΟΛΩΝ.
  Γι αυτό επιμένω - δεν είναι "επι προσωπικού" που λένε στην αριστερά... Είναι άνθρωποι σύμβολα μιας δυστυχισμένης εποχής για την αριστερά που καλό είναι να περάσει ανεπιστρεπτί και να μας επιτρέψει να επουλώσουμε κάποιες πληγές. Κοινωνιολογική ανάλυση για την περίπτωση έχω κάνει σε παλιότερα ποστ για το ρεύμα και τους νεοκομσομόλους (δυστυχώς προφητικά αν μου επιτρέπεις)
  Τώρα αν σε πειράζουν τα ονόματα, νομίζω πια πρέπει να ξέρουμε τι είναι ο καθένας και πια ευθύνη φέρει - άλλωστε δημοτικές έρχονται...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Επίσης δεν δικαιούμαι σε αυτοσυγκράτηση με τον όγκο των πληροφοριών που κατέχω. Υποχρεούμαι σε αποκαλύψεις αντίθετα γιατί πολλοί σύντροφοι - ειδικά του ρεύματος - ενώ τα γνώριζαν δεν τα πίστευαν και τώρα ζουν τις συνέπειες της αφέλειάς τους. Δεν δικαιούμαι λοιπόν να αποκρύψω τίποτα πια.
  Αν αυτό είναι παραγωγικό; Κάτω από την χαζοχαρούμενη ομερτά ναι. Ως προς άλλες προτεραιότητες της συγκυρίας, όχι. Είναι μια "βρώμικη" δουλειά αλλά κάποιος πρέπει να την κάνει σε τελική ανάλυση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Εγώ αυτήν την "ομάδα Τσιμιτάκη" δεν την έχω γνωρίσει έτσι, κυρίως μέσα στο Buzz και σε διάφορα blogs.
  Να προσπαθούν να αποδομήσουν με απανωτά σχόλια και trolls κάθε συζήτηση που δεν τους είναι αρεστή και να συκοφαντούν ανώνυμα τις επώνυμες απόψεις των εχθρών τους στην αριστερά - καθόλου έτσι δεν την έχω γνωρίσει.

  Δεν ξέρω τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ ή τις κόντρες, όμως λέω να δώσω βάση στην εμπειρία μου παρά στις καταγγελίες σου, κι αυτές τις τελευταίες να τις θεωρήσω συκοφαντίες (στη χειρότερη περίπτωση) ή προσωπικές πικρίες (στην καλύτερη).

  Επειδή όμως υπάρχουν κι άλλοι στη δική μου θέση, πιστεύω πως καλύτερα θα ήταν να δώσεις κάποιες εξηγήσεις. Πετάς ένα πυροτέχνημα, αναφέρεις κι ένα protected blog που δεν έχω ιδέα τι υποτίθεται ότι πρέπει να βρούμε εκεί (δεν επιτρέπεται η πρόσβαση), υποθέτω ότι θα έχεις π.χ. τίποτα screenshots ή κάτι άλλο για να υποστηρίξεις τις καταγγελίες σου, ε;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Μένω εμβρόντητος!
  Επειδή τυχαίνει να γνωρίζω προσωπικά τους κ. Τσιμιτάκη και Παναγιωτάκη, έχετε στοιχεία για όσα λέτε;
  Και τι λέτε δηλαδή; Οτι "τρολάρανε"; Οτι συμμετείχαν σε δικτυακά φόρα και διελέγονταο με "ταξικούς" εχθρούς;

  Μάλλον ξεκατίνιασμα καΙ προσωπική μνησικακία μου θυμίζει η όλη βαρύγδουπη καταγγελίας σας.

  Πραγματικά κρίμα για την "Αριστερά"...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Αγαπητέ nikoxy, λυπάμαι για την διάψευση των ελπίδων σου για τα συγκεκριμένα άτομα. Προφανώς δεν φταίει η αριστερά γι αυτό. Μπορεί να φταίει η αφέλεια μερικών μας ή του Αλαβάνου, η εξιδανίκευση της νεολαίας (κάθε νέος και άξιος...) ή δεν ξέρω τι.
  Δεν πρόκειται για ξεκατίνιασμα: πρόκειται για την ανάκτηση της αξιοπρέπειάς μας που με τόσο βάναυσο τρόπο καταρρακώθηκε τα τελευταία χρόνια στον Συνασπισμό από την επέλαση στα κομματικά αξιώματα της ομάδας περί τον Τσίπρα.
  Αργήσαμε να το συνειδητοποιήσουμε, είναι αλήθεια. Και για καιρό δεν θέλαμε να το πιστέψουμε.
  Δες μόνος σου το νέο ποστ και κρίνε εσύ αν το "νόμιμο" είναι και ηθικό ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ.

  Ως δημοσιογράφος σίγουρα γνωρίζεις την διαφορά ανάμεσα στην προπαγάνδα, την πλύση εγκεφάλου και την ιδεολογία.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. @Γιώργο
  Η απάντησή σου στο σχόλιό μου, δείχνει πάρα πολλά.
  1. Οτι συνεχίζεις να στολίζεις με βρισιές κάποιον που δεν συμφωνείς μαζί του
  2.Ότι δε σέβεσαι την επιλογή του συνομιλητή σου να μιλάει ανώνυμα και το θεωρείς εξ αρχής αρνητικό σημείο.Και μάλιστα απειλείς με κόψιμο τα σχόλια μου.Δεν εξετάζεις αυτά που λέιε αλλά κάτω από ποια ταμπέλα τα λέει....Ετσι είναι τα ήθη της Δημοκρατικής Αριστεράς; ;
  3.Ναι είμαι κομματικός, με την έννοια που χρειάζεται. Επέλεξα να είμαι σε μία συλλογικότητα και δρω μέσα σ΄αυτά τα πλαίσια. Δε ξέρω ακριβώς τι ξέρεις και από που τα ξέρεις(;;;;;;)αλλά δεν ανήκα ποτέ σε καμία παράγκα και ούτε ΄χω σκοπό....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Νice try αλλά δεν θα πάρω... =P With all due respect μου θυμίσατε τα λεγόμενα ..."δημοσιογραφικά ιστολόγια". Διασύρετε, επώνυμα, άτομα με παρουσία ετών στα σόσιαλ μίντια που διακρίνονται από ήθος, σεβασμό στο μέσο και στους χρήστες του και σχολαστικότητα στην τεκμηρίωση της πληροφορίας. Τον Μιχάλη Παναγιωτάκη και τον Ματθαίο Τσιμιτάκη τους γνωρίζουν εκατοντάδες χρήστες του buzz και του Twitter *από όλο το πολιτικό φάσμα* (προσωπικά έχω την τύχη να τους γνωρίζω και offline), έχουμε συμφωνήσει και διαφωνήσει μαζί τους κατά καιρούς ανταλλάσσοντας σχόλια-σεντόνια αλλά αμφιβάλλω αν θα βρείτε ένα ή δύο άτομα (και πολλά λέω) που θα πάρουν σοβαρά την θεωρία που προσπαθείτε να διατυπώσετε στο ποστ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Μα αυτοί οι δυο ήταν και είναι υπεύθυνοι στο web syriza και μάλιστα διορισμένοι παρότι άλλα λέει το καταστατικό του Συν για τα τμήματα.
  Τον καιρό που φτιάχτηκε και το χαφιεδομπλόγκ πάλι οι ίδιοι ήσαν υπεύθυνοι. Όλα από τα χεράκια τους περνούσαν και υπάρχουν γι αυτό όλες οι αποδείξεις.
  Τι άλλο θέλετε κάποιοι για να παραδεχτείτε ότι εξαπατηθήκατε;
  Εδώ ολόκληρο κόμμα εξαπατήθηκε από τις προσωπικές στρατηγικές της παρέας...
  Καταλαβαίνω ότι είναι ξαφνικό και δεν χωνεύεται εύκολα. Αλλά έτσι είναι!

  Κι εγώ έκανα μήνες να το χωνέψω άλλωστε αφού αρχικά είχα μείνει εμβρόντητος (όπως ο nikoxy), μετά συμβουλεύτηκα τον ψυχίατρό μου και μετά άρχισα να συμφιλιώνομαι με την ιδέα ότι κάποιοι απλά τρελάθηκαν από την εξουσία, μέθυσαν και ...τα'σπασαν όλα.
  Μπορώ να κάνω το μπλογκ καθαρτήριο αλλά δεν έχω τόσο χώρο ούτε χρόνο. Γιατί τυχαίνει να δουλεύω για τον επιούσιο και όχι να κωλοβαράω στην Κουμουνδούρου παρακολουθώντας μπλόγκερς...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. Γιώργο,
  άστους να κάνουν ότι ανοησία θέλουν.
  Εγώ τους προτιμώ, ανώνυμους. Ετσι κι αλλιώς είναι χαμηλής αξίας.
  Μου θυμίζουν τους Ρωμαίους Στρατιώτες, που νοιώθουν περικυκλωμένοι, από έναν Ψηλό και χοντρό Γαλάτη.
  Αστους, να φαντασιώνονται, ότι είναι οι πλέον ξύπνιοι.
  Αστους να τρολλάρουν.
  Τι άλλο τους έχει μείνει να κάνουν τώρα που χάνουν το παιχνίδι.
  Μόνοι τους θα μιλάνε;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. Τι άλλο θέλουμε; εγώ προσωπικα θέλω τις αποδείξεις!
  Όχι τη δίκη σου διαβεβαίωση ότι αυτές υπάρχουν, θέλω τις ίδιες τις αποδείξεις. Ζητάω πολλά; είμαι παράλογος;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. @yX

  Αν τις ζητήσεις επώνυμα μπορεί και να τις πάρεις. Είναι χοντρό παιχνίδι για να το χειριστείς ανώνυμα. Εκτίθενται και άλλοι επώνυμα γι αυτό οι αποδείξεις φιλτράρονται ή παρουσιάζονται αποσπασματικά. Ποιος λοιπόν ζητά κι άλλες αποδείξεις και γιατί; Από περιέργεια;
  Επί της ουσίας έγινε κατανοητό - σε όποιον θέλει να καταλάβει - τι παίζεται. Γι αυτό και μόνο απορία μου προκαλεί η ερώτησή σου: μήπως θέλεις να δεις τι υπάρχει; Αργότερα, όταν βγει η μαύρη βίβλος...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. Δηλαδή για να καταλάβω, εντάξει οι συριζαίοι είναι νεο κομσομόλοι (πέρα από παλαιοκομμουνιστές όπως είχε ειπωθεί παλιότερα), και αγαθοί. Αλλά γιατί κάποιοι γίνονται ρουφιάνοι; Μάλλον όχι, ρουφιάνοι θα ήταν αν έβγαζαν κανά στοιχείο, το διορθώνω σε συκοφάντες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. @Ανώνυμος
  Άσε τα κόλπα ανώνυμε. Οι συριζαίοι δεν ήξεραν τίποτα. Τώρα ίσως έμαθαν κάτι... Η ομάδα που ρουφιάνευε τα μπλογκ έκανε παιχνίδι μόνη της, ιδιωτικό και με επιλεκτική συνεννόηση. Το όνομα web syriza ήταν για ξεκάρφωμα - τύποις συμμετείχαν οι υπόλοιποι. Από πίσω ήταν η παλιά ομάδα internet syn που απλά μετονομάστηκε. Όλην αυτή την "αριστερή" κομπίνα έστησε η γνωστή παρέα στην υπηρεσία της ομάδας Τσίπρα, αυτή που προβόκαρε τον Αλαβάνο. Οι συριζαίοι απλά δεν ήξεραν τίποτα...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 21. Αυτό ήταν ένα ωραίο άρθρο για να διαβάσετε, σας ευχαριστώ για την ανταλλαγή αυτή.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 22. Awesome μετά. Πραγματικά απόλαυσα την ανάγνωση θέσεις blog σας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Θέλετε να βάλετε ενεργό link στο σχόλιό σας; BlogU

Πρόσφατες δημοσιεύσεις με προεπισκόπηση

Σχόλια