Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

Ας τους κόψουμε τα πόδια όσο είναι νωρίς...


Το σχόλιο της ημέρας
του ΚΟΑΝ

Εγώ θα έλεγα ότι εκτός από το «Βαθύ ΠΑΣΟΚ» , το αναγνωρίσιμο και τον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, που δεν θέλουν να αλλάξει τίποτε στο προσωπικό που δικαιούται και ελέγχει την "εκπροσώπηση", προστέθηκε με την χτεσινή δημοσκόπηση και ένας ακόμη παράγοντας.
Οι 49 κατασκευαστές των "καταλληλότερων".
Όχι δεν αμφισβητώ, το αποτέλεσμα της δημοσκόπησης της GPO, δεν είναι το 1.7 % που με στεναχώρησε - που με στεναχώρησε - και εκδικούμαι μ’αυτόν τον τρόπο, αλλά είναι ο χρόνος που με κάνει να σκέφτομαι, διάφορα.
Ακόμη δεν μπήκαμε στον Σεπτέμβρη, ακόμη δεν γύρισε ο κόσμος από τις διακοπές, ακόμη δεν εξέλιπαν οι λόγοι, που οι δημοσκοπήσεις του Αυγούστου, θεωρούνται μικρής αξιοπιστίας και η GPO το γνωρίζει αυτό καλά και ξεκίνησε τις μετρήσεις;
Είναι φανερό, ότι κάποιοι δεν θέλουν η Δημοκρατική Αριστερά, αυτό το 1.7% να παρέμβει στα τεκταινόμενα.

Κάποιοι θέλουν ένα επιχείρημα να αντιτάξουν, σε όσους στο ΠΑΣΟΚ σκέφτονται ότι μαζί με την αλλαγή του θεσμού της ΤΑ, πρέπει να αλλάξουν και τα πρόσωπα.
Κάποιοι θέλουν να απαξιώσουν, να φιμώσουν, να διαστρέψουν το αίτημα της κοινωνίας για αλλαγή.
Δεν έχει αυτοδιοικητική πείρα ο ένας, δεν έχει διοικητικές ικανότητες ο άλλος, δεν έχει αναγνωρισιμότητα ο τρίτος.
Έτσι είναι, αλλά έτσι δεν θ’αλλάξει τίποτε.
Κάποιοι ενδιαφέρονται, φαίνεται να γίνει ακριβώς αυτό.
Ο Καμίνης και οι "ποιοι είναι αυτοί" της ΔΑ, δεν πρέπει να περάσουν.
Ας τους κόψουμε τα πόδια όσο είναι νωρίς...

23 σχόλια:

  1. Αναλυσάρα!! Θα Θυμίσω ότι στο σάιτ της ανανωτικής όταν είχει φύγει η πτέρυγα απ΄τον ΣΥΝ είχε μετρηθεί το κόμμα Κουβέλη στις δημοσκοπήσεις με 5,7% Τότε ήταν αντικειμενικό τώρα όμως όχι??

    Ρε μάγκες μαζί με ΟΠ και ΠΑΣΟΚ είστε οι μόνοι που λέτε ότι οι εκλογές έχουν αυτοδιοικητικό χαρακτήρα. Γιατί κάποιος να μην διαλέξει κάποιον ΠΑΣΟΚΟ λοιπόν για δήμαρχο η νομάρχη αντι τους υποψήφιους της ΟΠ-ΔΑ; Αυτοί έχουν διοικήσει ξέρουν.. Λογικότατο αποτέλεσμα. Ευτυχώς που κατεβαίνετε μαζι με ΟΠ που είναι ρεύμα και θα κρατηθειτε

    Θ.Τ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπάρχει και αυτή η άποψη

    http://elawyer.blogspot.com/2010/08/blog-post_29.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Άντε παλικάρι μου τόβγαλες πάλι το μεροκάματο! Εργολαβικά τόχεις πάρει...άμεση ανταπόκριση!

    Εγώ πάντως ακόμη και με τα γελοία αυτά δημοσκοπικά του ...Αυγούστου επιβεβαιώνομαι. Έγραφα παλιά ότι οι ανανεωτικοί με τις ψήφους τους στέλνουν στο βουλευτιλίκι τον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ - που μετά κοκορεύεται για το 4,5%. Ακόμα και η προφανώς πειραγμένη αυτή δημοσκόπηση (αναγωγές κλπ) αν μη τι άλλο το επιβεβαιώνει, ότι δηλ. στην χείριστη περίπτωση που η ΔΑ δεν έχει ρεύμα (γιατί αυτό θέλει να δείξει η ...δημοσκόπηση) παίρνει τα δύο πέμπτα των ψήφων (ως εκεί μπορούσαν να την πειράξουν δεν έπαιρνε άλλο).
    Δηλαδή για να μην μακρηγορούμε, αλαζονεία τέλος! Ένα είναι σίγουρο: Δεν υπάρχει κοινοβουλευτική εκπροσώπηση για την "αριστερή πλειοψηφία".

    Το ποιος έχει ρεύμα θα φανεί στην συνέχεια...
    Τις καλημέρες μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θ,
    άκουσα πως βρήκατε υποψήφιο για την αττική... Μεγάλη προθυμία αποδοχής και εμπιστοσύνης.... Ως εδώ φτάνουν οι ουρές των αποδεχόμενων για να πάρουν την ευλογία της Κουμουνδούρου....
    έχετε ρεύμα παιδί μου...
    Καλό μήνα σε όλες όλους και θα γελάσουμε πολύ μην ανυσηχήτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @radical

    Αγαπητοί Γιώργο και radical

    σας ενημερώνω ότι δεν ανήκω στον ΣΥΡΙΖΑ επομένως δεν έχω πρόβλημα υποψηφιότητας. Εσεις να δούμε πως θα σβήσετε το καμίνι και πως θα κατέβετε στην Αττική τωρα που έρχεται η χυλόπιτα του ΠΑΣΟΚ. (Προφανώς)


    Να μαντέψω ; ΦΩΦΗ??

    Φιλιά προφήτες

    Θ.Τ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Θ,
    Βλέπω πηδάς απο το κατάστρωμα στην Θάλασσα. Και δεν υπάρχουν βάρκες κοντα. Ψαριανός και φιλίνη δεν το έχεις ακούσει φαίνεται. Σε δικαιολογώ είναι η θαλασσοταραχή που δεν σε αφήνει να δεις και να ακούσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ειδικά ο Ψαριανός, ε; Αυτός ο γίγας της πολιτικής σκέψης, ο ογκόλιθος της αριστερής ιντελλιγκέντσιας! Θα τρίζουν τα κόκαλα του Μπερλίνγκουερ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @Ανώνυμος

    Εντάξει είπαμε να κόψουμε την πλάκα ρε παιδιά. Ψαριανός, Φιλινη?? Εδώ θα συμφωνήσουμε radical. θα πέσει το γέλιο της αρκούδας

    Θ.Τ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Προσωπικά θα γελάσω την ...Παρασκευή. (Έλα Αλέκο, έλα να πάρεις το αίμα σου πίσω...)
    Κι έτσι όλη η αριστερά θα πνιγεί στα γέλια και οι ψηφοφόροι θα ξαναεπιλέξουν δικομματισμό!

    Τυχαίο;
    Αφού η κεντρική ιδεολογία της αριστεράς είναι πάνω απ' όλα το "καλύτερα πρώτος στο χωριό παρά δεύτερος στην πόλη", η αριστερά είναι τελειωμένη! Κανείς δεν θα ξανασχοληθεί μαζί της.
    Ίσως επιβιώσει μόνο το εγχείρημα της ΔΑ εφόσον συνεχίσει στην αναζήτηση λύσεων και δεν παρασυρθεί στην αριστερή μπουρδολογία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πάντως η ανάρτηση δείχνει ότι οι "θεωρίες συνωμοσίας" όταν δεν μας βγαίνει δεν είναι αποκλειστικότητα της "σταλινικής αριστεράς".

    H Δ.Α έκανε μια σειρά από λαθεμένες πολιτικά κινήσεις, (δεν λέω ότι αυτό φαίνεται και στις δημοσκοπήσεις ακόμα).

    α) ¨Επαιξε το παιχνίδι της αναγνωρισιμότητας διαρρέοντας στα ΜΜΕ ότι δεν στηρίζει τον Πράσινο Διάκο στην Περιφέρεια Αττικής που είναι 25 έτη στο οικολογικό κουρμπέτι καθώς "δεν είναι αρκετά αναγνωρίσιμος" για την περιφέρεια. Μετά απορεί που το ΠΑΣΟΚ προτιμάει τη Φώφη από τον Καμίνη.

    β) Στηρίζει τον Γ. Μπουτάρη στη Θεσσαλονίκη που στις Ευρωεκλογές είχε φτιάξει "υπερφιλελεύθερο" κόμμα με τον Στ. Μάνο και πέρα από την προχωρημένη ηλικία του δείχνει και μια αλαζονεία στις δηλώσεις του.

    γ) Δεν έκανε καν μια πρόταση ενότητας με το ΣΥΝ και ας έπεφτε στο κενό. ¨Επρεπε να προχωρήσει πριν καν μετρήσει τις δυνάμεις της στα βαθιά νερά της συμπόρευσης με το ΠΑΣΟΚ. Μα είναι φανερό ότι σε αυτή την περίπτωση οι συσχετισμοί δεν είναι υπερ της. Το ΠΑΣΟΚ ήθελε ένα αριστερό άλλοθι για επικοινωνιακούς λόγους αλλά αν οι κεντροαριστερές συνεργασίες βουλιάξουν. (όπως πιθανότατα θα συμβεί και με τον Καμίνη) τότε καίγονται και οι εφεδρείες του. Εγώ εξακολουθώ να πιστεύω ότι ίσως ο Γ.Α Παπανδρέου ακόμα αποφασίσει να στηρίξει τον Καμίνη παρά που οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η Φώφη έχει υπερδιπλάσιο ποσοστό. Ακόμα και αν συμβεί αυτό δεν είναι σίγουρο ότι θα βοηθήσει τη Δ.Α ή θα την καταγράψει στις συνειδήσεις ως συμπληρωματική δύναμη του ΠΑΣΟΚ σαν την ΑΕΚΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Παραμονές περιφερειακών - δημοτικών εκλογών κι ούτε μια κουβεντούλα,μια κριτική, ένας ψίθυρος έστω για τον Καλλικράτη, την μεγάλη( ; ) μεταρρύθμιση( ; ).
    Ούτε τι προτείνουμε εμείς , ποιο μοντέλο κράτους , ποια αυτοδιοίκηση, με ποιούς πόρους κ.λ.π. Η όλη συζήτηση περιστρέφεται αποκλειστικά και μόνο γύρω από τα πρόσωπα. Προγράμματα; καθόλου απαραίτητα, αρκεί ό σούπερ υποψήφιος που θα σαρώσει! Και άμα βγεί, όλα θα λυθούν δια μαγείας! Πόροι; εντελώς δευτερεύον!
    Η συζήτηση που γίνεται γύρω από αυτές τις αυτοδιοικητικές εκλογές είναι μια ακόμη περίτρανη απόδειξη της κρίσης της αριστεράς, όλων των αποχρώσεων. Προσωπικά με απογοητεύει( η συζήτηση ), νοιώθω για άλλη μια φορά , ότι το σπίτι μας καίγεται κι εμείς για άλλα τυρβάζουμε.
    Μόνο μην δούμε καμμιά δημοσκόπηση! Ορμάμε επάνω της , την αναλύουμε , την προβάλλουμε ή την κατακρίνουμε ανάλογα! Ολοι - ες τρέχουμε ( κι εγώ μαζί ) να την σχολιάσουμε, να βγάλουμε τα συμπεράσματα που μας βολεύουν!
    Τέλος θα ήθελα να τελειώσω λέγοντας ότι το προηγούμενο σχόλιο του Α. Παπαγιάννη με καλύπτει σε αρκετά σημεία του!
    Δ.Υ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δυστυχώς μια καλή πολιτική επιλογή ρευστοποιήθηκε στην γέννηση της.Η Δ.Α. περιμένει (ακόμα??) τι θα αποφασίσει τΟ ΠΑΣΟΚ.Η πολιτική συνεργασιών διαμορφώνεται με τέτοιους όρους? έτσι θα καλύψουμε το πολιτικό κενό? έτσι θα ξεπεράσουμε την κρίση την πολιτικής και της αποστροφής κοινωνίας προς τα κόμματα?.
    Η πολιτική συνεργασιών δεν είναι θεώρημα πολιτικού ακροβατισμού. Τα παραδείγματα είναι πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @ Α Παπαγιάννη
    Δεν νομίζεις πως είναι ακόμη πολύ νωρίς να κριθούν κάποιες επιλογές από έναν φορέα που τώρα ουσιαστικά ξεκινά; Δεν νομίζεις πως η εμπάθεια περισσεύει όταν ταυτίζεις αυτό το εγχείρημα με την ΑΕΚΑ;;
    Και καλά η ΔΑ είναι μία «συμπληρωματική» δύναμη η άλλη αριστερά αυτή που αυτοπροσδιορίζεται τι επιλογές έχει κάνει;; Αυτή δεν κινείται σε ένα καθαρά μιντιακό περιβάλλον με έναν μιντιακό υποψήφιο κορυφή στο σταρ συστεμ;;
    Δες τε τα του οίκου σας πρώτα πρώτα Α. Παπαγιάννη που έχετε ευτελίσει κάθε έννοια δημοκρατίας και συλλογικότητας και καταντήσατε τον Συριζα υπόθεση μιας παρέας. Μην βιάζεστε αυτά θα καταγραφούν σύντομα γιατί ο κόσμος δεν συγχωρεί και δεν ξεχνά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @ ανόνυμε,
    >Η πολιτική συνεργασιών δεν είναι θεώρημα πολιτικού ακροβατισμού. Τα παραδείγματα είναι πολλά.>

    Και τα πιο τρανταχτά απο ύτά που αναδυκνείουν τον ακροβατισμό ή κατα το λαικότερον κολοτούμπα του τσιπροαλαβαναίκου.
    Τι να πιάσεις και τι να αφήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Το πρόβλημα φίλοι μου, δεν είναι σε καμία περίπτωση ούτε της ΔΑ, ούτε του Καμίνη.
    Ας επιλέξει ότι θέλει το ΠΑΣΟΚ, ας βγάλει την Φώφη με 80%, τίποτε δεν αλλάζει την πραγματικότητα.
    Η πραγματικότητα λέει ότι το παλιό πολιτικό προσωπικό, τρώει τα ψωμιά του. Τελειώνει και αυτό ακριβώς είναι που νομιμοποιεί την ΔΑ να κάνει προτάσεις στην κοινωνία, που είτε το θέλουν οι δυνάμεις της αδράνειας και της συντήρησης, όσο και αν κερδίσουν λόγω αναγνωρισιμότητας, στο τέλος θα θαφτούν στα συντρίμια τους.
    Η ΔΑ με τις προτάσεις της αυτές, αναδεικνύει τις άλλες δυνατότητες που έχει και η κοινωνία και η διαφορετική ανάγνωση της αριστεράς, η Δημοκρατική.
    Οσον αφορά τους φίλους του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ, πρέπει να καταλάβουν, ότι η ύπαρξή της, δίνει διέξοδο στους αριστερούς να αποδράσουν προς την λογική και την επανέντξη στην κοινωνία.
    Τις τρίχες για τα δήθεν αναλύσεις και τις κριτικές που λείπουν από την ενασχόλησή μου με το συγκεκριμένο γκάλοπ και πολύ περισσότερο η λανθάνουσα συνωμοσιολογία, τις αφήνω ασχολίαστες, επειδή όπως ξέρετε "χωριό που φαίνεται κολαούζο δεν θέλει".
    Καρντάσια η ΔΑ ήρθε για να μείνει. Εσείς καιρός είναι να καταλάβετε ότι με πέντε κακομασημένα κολυβογράμματα, δεν έχετε θέση. Καλό είναι να λευτερωθείτε από το μίσος για κάθε διαφορετική αντιμετώπιση της ουσίας και του "τυπικού" των πραγμάτων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. τι έχει φίλε μου το 1.7%;

    ωραιότατο είναι... όσο και το πάλαι ποτέ ΚΚΕ ΕΣωτ....

    απλά οι σοβαροί άνθρωποι στην χώρα τόσοι ήταν πάντοτε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Νομιζω και εγω οτι υπαρχει καποιο θεμα με αυτη τη δημοσκοπηση.Για παραδειγμα η ανοδος των Οικολογων πως προκυπτει μεσα στον Αυγουστο που δεν εκαναν τιποτα.Ο ΚΟΑΝ εχει δικιο στην αναλυση του.Το ιδιο το ΜΕΓΚΑ παιζει δυνατα τη Φωφη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Eίμαι ψηφοφόρος του ΣΥΝ. 21 χρόνια. ΕΠΙΜΈΝΩ ΣΥΝ ΚΑΙ ΣΥ.ΡΙΖ.Α
    Γ.Σ.
    πρεσβύωψ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Η κατάσταση στην ΤΑ είναι τραγική, εσμοί ανάξιων νέμονται δημόσια αγαθά με τον πιο ξετσίπωτο τρόπο. Αυτό έχει άμεση επίπτωση στην καθημερινότητα των πολιτών μεγαλύτερη από τη μείωση των μισθών και την οικονομική ύφεση.
    Θέσεις και παραθέσεις για την ΤΑ έχουν όλοι, μα δεν έχουν καμιά αξία, την επόμενη των εκλογών αναλαμβάνουν οι μαφίες και σκουπίζουν τα πάντα. Στα πλαίσια αυτά η κίνηση της ΔΑ να υποστηρίξει τον Καμίνη έχει πιο πολύ συμβολικό - πολιτικό χαρακτήρα. Αντέχει το σύστημα ένα έντιμο άνθρωπο εκτός συναφιού για τον πρώτο δήμο της χώρας; Φοβάμαι πως όχι. Αλλά και αν τον επιλέξει τελικά το ΠΑΣΟΚ μια κίνηση συμβολισμού θα είναι, μια αποενοχοποίηση. Τι πετυχαίνουμε όμως αν βγει; Λυτρώνουμε το δήμο από τον Ομέρ Πριόνη και βάζουμε ένα στοίχημα, στο αν υπάρχει φως ή όχι. Προσωπικά είμαι απαισιόδοξος, αλλά δεν βλέπω άλλη ρεαλιστική κίνηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Δημοσκοπησεις τον Αυγουστο μονο απατεωνισκοι κανουν.Υ.Γ.Και ο,15% να παρει η Δ.Α. δεν θα με πειραζε καθολου.Οτι καναμε επρεπε να εχει γινει εδω και καιρο,χωρις χρονοτριβες.Υ.Γ.2. ο ΚΟΣΜΟς δεν γνωριζει καν την υπαρξη μας.Προσφατα ''ανακαλυψα'' οτι 2 κοντινα μου προσωπα αγνοουσαν την ιδρυση του νεου χωρου.mike

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Στο Συνασπισμό και το Σύριζα τρέμουν στην ιδέα ότι μπορεί μια ομάδα ανθρώπων να βελτιώσουν στην πράξη τη ζωή μιας μερίδας πολιτών, ενός δήμου, ενός σχολείου κλπ κάνοντας χρήση αυτονόητων πολιτικών. Αν αυτό γίνει και μαθευτεί ακυρώνεται αυτομάτως η πολιτική τους, χάνουν τη δουλειά τους. Γιαυτό αναζητούν ότι πιο άχρηστο και ηττοπαθές για να προβάλλουν. Μετά μπορούν να καταγγέλλουν και να περιμένουν ένα 3% για να πουν πήγαμε καλά, εμπρός για νέους αγώνες. Η επιδότηση να πέφτει, να ζουν οι επαγγελματίες της μιζέριας. Η αριστερή ρητορεία και η αντίθεση στα μνημόνια και στον καπιταλισμό δεν έχουν κανένα νόημα όπως γίνονται, γιαυτό και ο λαός έχει γυρίσει την πλάτη στην Αριστερά. Ένα τσούρμο τεμπέληδες μιλούν για εργασιακά δικαιώματα, όταν το ΙΚΑ δεν ξέρει το όνομά τους. Ένα τσούρμο βολεμένοι καθηγητές, "αριστεροί διανοούμενοι" παρουσιάζουν τις πιο μαξιμαλιστικές θέσεις φοβούμενοι ότι κάθε μεταρρύθμιση θα κουρέψει τα προνόμιά τους. Αν μπορούσε να γίνει επανάσταση, αυτούς θάπρεπε πρώτα να κυνηγήσει και μετά τους καπιταλιστές. Ελάτε στα Λιόσια και στο Καματερό να τα μιλήσετε για μνημόνιο, για απεργίες και αντίσταση. #Εκεί που το μάτι τους απ την αγρύπνια είναι πέτρινη γροθιά. Χλιμίτζουρες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Στην Πάτρα, η ΔΑ ανακοίνωσε ότι στηρίζει υποψήφιο που προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ και είχε κατέβει και στις προηγούμενες εκλογές ως "αντάρτης". Ο εν λόγω υποψήφιος, σε ανύποπτο χρόνο (προ διετίας) είχε ξιφουλκήσει κατά της τοποθέτησης διαχωριστικών "κορυνών" σε κεντρικούς δρόμους (που απέτρεπαν το διπλοπαρκάρισμα), υποκύπτοντας στα κελεύσματα του πανίσχυρου τοπικού εμπορικού συλλόγου (ο οποίος θέλει την ανοχή στο διπλοπαρκάρισμα εις όφελος των πελατών του, αδιαφορώντας για το χάος στους δρόμους της πόλης). Είχε μάλιστα καλέσει (ο εν λόγω υποψήφιος) σε "αντίσταση" ενάντια στις κορύνες!

    Ερώτημα: με τέτοια πρόσωπα, και με τέτοιες νοοτροπίες, συντάσσεται η ΔΑ οραματιζόμενη μια νέα πολιτική διαχείρισης της τοπικής αυτοδιοίκησης; Δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι το όραμά μου (ως ψηφοφόρου) για μια βιώσιμη πόλη, μπορεί να ταυτίζεται με τα στραβά μάτια και τη θεσμοθετημένη κυκλοφοριακή αναρχία για την εξυπηρέτηση τοπικών οικονομικών μικροσυμφερόντων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. πράγματι η στήριξη του συγκεκριμένου υποψηφίου στην Πάτρα από την δημοκρατική αριστερα είναι προβληματική. Βέβαια, και στις προηγούμενες εκλογές είχε στηριχθεί από τον ενιαίο τότε συνασπισμό.
    Πρόκειται για άτομο που συνεργάζεται με τον οποιονδήποτε προκειμένου να βγει δήμαρχος, μόνο αυτό τον ενδιαφέρει.
    Πιστώνεται βέβαια την ανάπλαση της μαρίνας και του φάρου, ως πρώην πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος, η μετέπειτα όμως πολιτική συμπεριφορά του είναι αλαζονική και άκρως λαικίστικη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θέλετε να βάλετε ενεργό link στο σχόλιό σας; BlogU