Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

Ο Καμίνης και οι πραγματικοί εχθροί του


του Κώστα Ανδρέου

Οι αντιδράσεις, στην ανακοίνωση της στήριξης Καμίνη από το ΠΑΣΟΚ, ήταν ακόμη πιο λυσσώδεις, από ότι την προηγούμενη αυτής περίοδο, από τους άρχοντες των ΜΜΕ.
Επαναλαμβάνουν τον σίγουρο δρόμο για την επόμενη ήττα τους.
Στην Αρχή ήταν η μάχη υπέρ του Βενιζέλου. Χάσανε.
Μετά ο καταλληλότερος. Πήραν το πικρό ποτήρι.
Τώρα, ο Καμίνης. Ξανά θα χάσουν.

Τι συμβαίνει άραγε; Τι δεν έχουν καταλάβει οι κυρίαρχοι των 8;
Κάτι έχει αλλάξει, εδώ κάτω με ορμή. Κάθε μέρα κρέμονται από τα χείλη τους και την ώρα της κάλπης χάνουν;
Πρέπει να τους έχουν ζώσει τα μαύρα φίδια. Οι πωλήσεις εφημερίδων πέφτουν, η διαφημιστική πίτα στην Τηλεόραση μικραίνει. Τα δημόσια έργα είναι νεκρά.
Τους νοιώθω, τους ακούω...

Πρέπει επειγόντως να καταλάβουν τα πόστα, οι άνθρωποί τους. Εκείνοι με τους οποίους έχουν κάνει δουλειές στο παρελθόν.
Αυτό μαρτυράει το ομαδικό άγχος τους, αυτό καταλαβαίνουν και οι πολίτες, όταν βλέπουν σε ένα πάνελ με 6 έως 10 δημοσιογράφους και σχολιαστές, κάτω από την μπαγκέτα της Τρέμη ή του Χατζηνικολάου, όλοι να συμφωνούν ότι η Φώφη είναι η λύση ή όταν όλοι ξανά στην συνέχεια συμφωνούν ότι ο Καμίνης θα χάσει.

Ήρεμα ρε παληκάρια. Κάντε και κανένα ξεκάρφωμα.
Αφήστε και κανέναν να στηρίξει Καμίνη. Δεν γίνεται ούτε ένας σας, να μην έχει πρόβλημα με τον Κακλαμάνη.
Δεν γίνεται ξαφνικά να μετατρέπεστε όλοι σε ουδέτερους και αντικειμενικούς σχολιαστές.
Έτσι ρε αδερφέ, ένας να σηκωθεί και να πεί, ότι ο Καμίνης του αρέσει, επειδή τέλως πάντων, κάποιο χάρισμα έχει κι’ αυτός.
Κι αν δεν έχετε, πάρτε έναν, για την πληρότητα του δελτίου και κατατροπώστε τον στην συνέχεια.
Δεν γίνεται φίλοι δημοσιογράφοι, να φωνάζει από μακριά η παρουσία σας, ότι κάθε λέξη που λέτε, κοστίζει και χρειάζεται αντάλλαγμα.

Εσείς δεν κωλώσατε με τον ΓΑΠ.
Γιωργάκη τον ανεβάζατε, καθυστερημένο που πιάνει το χέρι του στην αλυσίδα τον κατεβάζατε.
Δεν γίνεται να μην έχετε να πείτε τίποτε για τον Ομέρ Πριόνι και κυρίως δεν γίνεται να χαριεντίζεστε μαζί του συνεχώς.

Είστε ευχαριστημένοι από την κατάσταση της πόλης, επί δημαρχίας του;
Πιστεύετε, ότι δεν υπάρχει τίποτε καλύτερο από αυτόν τον ακροδεξιό για να χειριστεί τις τύχες της πόλης που και σεις ζείτε;
Τι στο διάολο είστε εσείς;
Οι μόνοι που χαίρουν φιλοξενίας είναι οι άνθρωποι του Καρατζαφέρη, που παρελαύνουν κάθε μέρα στα δελτία σας, ως άμισθοι συνεργάτες σας, κάνοντας ρεπορτάζ και σχολιασμό ανάμεσα σε φιλοφρονήσεις αποδοχής, της ορθότητας των επισημάνσεών τους.

Η μάχη αυτή είναι κρίσιμη, είναι η πρώτη ψηφίδα στην διαδικασία αλλαγής του πολιτικού συστήματος.
Δεν μπορείτε να σταματήσετε αυτήν την διαδικασία, όσο και να φωνάζετε, ό,τι απρεπές και μικροπρεπές και αν κάνετε.
Οι θεατές σας, το έχουν αποφασίσει ήδη και όσο και αν νομίζετε, ότι μπορείτε να τους κατευθύνετε, στο τέλος απλά θα έχουν ψυχαγωγηθεί με την υστερία σας.
Οι τηλεθεατές σας, είμαστε εμείς οι γενιές της μεταπολίτευσης, σας ξέρουμε και μας ξέρετε πολύ καλά.
Δεν γίνεται να μας υποτιμάτε. Δεν σας παίρνει.
Ξέρουμε κάθε φορά τι θα πείτε και φυσικά και γιατί.
Δεν είστε έκπληξη για μας, όσο καλά και αν προετοιμάζετε το σώου σας, όσο και αν ωρύεστε, όσο και αν επικαλείσθε μετρήσεις και ερμηνείες ειδικών.

Ξέρετε όπως και μείς ότι ο Καμίνης, όλα αυτά τα χρόνια που τα βατοπέδια και οι εξωχώριες , οι μίζες και οι προμήθειες νοσοκομειακού υλικού, αποτελούσαν τα λασπόνερα μέσα στα οποία βάδιζαν οι εκλεκτοί σας, καταλληλότεροι και καταλληλότατοι και σείς από δίπλα, να βλέπετε και κανέναν αγώνα, να μην βλέπετε βίντεο με πορνό υλικό κλπ, αποτελούσε έναν από εκείνους τους σπάνιους ανθρώπους που σας χαλούσε το πρεστίζ.
Ναι υπήρχαν και τέτοιοι πολίτες που δεν νοιαζόνταν για τις άκρες, αλλά μαζοχιστικά ασχολούνταν με τους πολίτες.
Ναι ήταν απαίσια η παρουσία του.
Υπήρχαν ακόμη άνθρωποι που τους είχατε συναντήσει μόνο στα βιβλία. Είχαν καταφέρει να επιζήσουν. Δεν τους είχατε ξεκάνει όλους.
Όταν εσείς γινόσασταν αχαρακτήριστοι, υπήρχαν και άνθρωποι που τους προσδιόριζε ο χαρακτήρας, που ήταν οι ίδιοι καθαροί χαρακτήρες και φυσικά αυτό δεν θα του το συγχωρήσετε.

Είναι πολύς για σας που γίνατε με τον καιρό τόσο λίγοι.
Άκου εκεί συνταγματικά και ατομικά δικαιώματα του πολίτη, καταγγελίες διαφθοράς, διεθνείς συμβάσεις, μικρόβια μιας άλλης κουλτούρας και γνώσης για την ζωή;
Και με ποια φόντα θα τον κρίνετε.
Αυτά που σκέφτεται και λέει, δεν τα ξέρετε. Είναι πολύς. Πρέπει να τον κοντύνετε.
Πόσο λέει; 15%;
Κακώς να μηδενιστεί. Μια χαρά τα καταφέρνετε με πελάτες του ΛΑΟΣ και του ΚΚΕ. Που να μπλέκεστε με πιο περίπλοκους...


63 σχόλια:

  1. Η λογική ότι ό,τι χτυπάνε τα μεγάλα ΜΜΕ ( η δεν το προβάλλουν ) είναι καλό, κάπου πάσχει, είναι μανιχαιστική. Καταρχήν δεν έχουν όλα τα ΜΜΕ την ίδια γραμμή, τα ίδια συμφέροντα, ακόμη και τα μεγάλα ΜΜΕ δεν ταυτίζονται πάντα. Ϋστερα το ΚΚΕ το έχουν ξεσχίσει, όπως και τον ΣΥΡΙΖΑ ( επί Δεκέμβρη ), αυτό δε σημαίνει ότι το ΚΚΕ είναι αυτομάτως καλό η ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε δίκιο το Δεκέμβρη η όχι; Τέλος ο Παπανδρέου στηρίζει Καμίνη στην Αθήνα και Τατούλη στην Περιφέρεια Πελοπόννησου μαζί με το ΛΑΟΣ , δεν είναι όλα ασπρόμαυρα. Η θεωρία συνομωσίας δεν αρμόζει στην αριστερά.
    Δ.Υ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν και γενικά είναι σωστές οι επισημάνσεις για τους βαρώνους των 8, δεν μπορώ να μην παρατηρήσω ότι είναι οι ίδιοι που έως τώρα σε ό,τι αφορούσε την παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ καλούσαν διαρκώς και με αξιοθαύμαστη επιμονή τους ανθρώπους που σήμερα είναι στη Δημοκρατική Αριστερά. Απλά ΄΄οταν στηρίζεσαι αποκλειστικά σχεδόν στην τηλεοπτική εικόνα και στους βαρώνους των 8 πρέπει να ξέρεις ότι θα έρθει η ώρα που θα χυμήξουν και επάνω σου. Περαστικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εντελώς συμπτωματικά, τρεις αναρτήσεις πιο κάτω υπάρχει η αναδημοσίευση των... ρέστων που έπαιξε το σύστημα Αλαφούζου-Δρακουλίνας, με το άρθρο-έκκληση του ιεροκήρυκα του νεοφιλελευθερισμού Π. Μανδραβέλη για στήριξη του Καμίνη και από το ΠΑΣΟΚ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ρε παιδια, δεν ειπαμε να μη βλεπουμε τηλεοραση, παρα μονο τα αθλητικα? κι αυτα με κατεβασμενο τον ηχο?

    Κωστα, με εκπλησσεις! παρακολουθεις την ελαφρα ψυχαγωγια που μασκαρευεται σαν ενημερωση στις ειδησεις των 8? (infotainment το λενε οι αγγλοφωνοι) να ξερεις πως ειναι καλυτερο για την υγεια σου να καπνιζεις 1 πακετο τσιγαρα παρα να βλεπεις μια ωρα την ημερα ειδησεογραφικη εκπομπη της τηλεορασης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η εκδοχή του πελατειακού κράτους που τρέφει και τρέφεται από την τηλεδημοκρατία και αντιστέκεται στην πιθανότητα να χάσει τον έλεγχο της οικονομικής ροής, είναι για μένα βάσιμη και εξηγεί την υστερία κατά του Καμίνη.
    Γιατί εντάξει ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει τα αυγά και τα πασχάλια (στο βάθος είναι η κρατική επιχορήγηση που χάνεται) και είναι λογικό να δυσφημεί όπως μπορεί αυτήν την πρόταση (μαζί κι ο "πρόθυμος" Παπαδημούλης που κι αυτός κάτι χάνει...).
    Αλλά οι ιδιοκτήτες των ΜΜΕ γιατί; Κανονικά θα έπρεπε να χαίρονται που οι "συνεργάτες του συστήματος" ΔΑ και ΟΠ συνεργάζονται με το ΠΑΣΟΚ του μνημονίου και βάζουν στην Αθήνα τον άνθρωπό τους!
    Άρα κάτι δεν πάει καλά για τα συμφέροντά τους που είναι η απομύζηση του δημόσιου πλούτου μέσα από πολιτικούς εκβιασμούς και εξυπηρετήσεις...
    Σωστά λοιπόν το θέτει ο Κωστής Ανδρέου.
    Και δεν μιλά για συνωμοσία μιλά για αλητεία χωρίς αιδώ!
    Όποιος κατάλαβε κατάλαβε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. pinko, ακόμη κι αν προσπαθήσεις να κλείσεις την τηλεόραση θα την ακούς από τον γείτονα. Οπότε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυριανιστή τιμάς τον τίτλο σου.
    Με τα επίθετα θα κάνουμε διάλογο; "Ιεροκήρυκας του νεοφιλελευθερισμού", "τσιράκι του Αλαφούζου" κλπ κλπ
    Δηλαδή ο Παπακωνσταντίνου είναι χαφιές της "δεξάς" επειδή δουλεύει στον Αλαφούζο και κάνει τον αριστερό;
    Τι λογική είναι αυτή;
    Με το φακέλωμα και τις ταμπέλες; Δεν σου πέρασε ακόμη η ίωση της ΚΝΕ;
    2011 θα έχουμε σε λίγο - κι εσύ προτιμάς ακόμη Φώφη και Πριόνη;
    Πραγματικά δεν θέλεις να αλλάξει τίποτα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ωτοασπιδες, Γιωργο. Προεχει να προστατεψουμε την υγεια μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μ αυτή τη λογική Γιώργο όμως γιατί χτυπάνε το ΚΚΕ; Ποιά συμφέροντα τους θίγει;
    Δ.Υ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Όχι, Γιώργο, δεν προτιμώ ούτε Πριόνη, ούτε Φώφη φυσικά.

    Αλλά θα προτιμούσα π.χ. τον Καμίνη, ή τον όποιο Καμίνη, να έχει προκύψει μετά από συμφωνία της Δ.Α. με άλλες αριστερές δυνάμεις και -ΕΦ' ΟΣΟΝ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΣ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΠΕΙΣΕΙ- να "σύρει" τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ στην υποστήριξή του στον δεύτερο γύρο. Παρά αυτό που έγινε τώρα, με την παράδοση της Δ.Α. στις ορέξεις των γκαουλάιτερ του Μνημονίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Όχι και χτυπάνε το ΚΚΕ βρε ΔΥ...
    Που το είδες; Αν οι κουκουέδες κάνουν επίδειξη δογματισμού και ξερολικής ακαμψίας, δεν φταίει το παρδαλό κατσίκι που γελά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ποιος έσυρε ποιον θα φανεί...
    Ανάγκη γαρ!
    Όσοι στο ΠΑΣΟΚ θέλουν τις αλλαγές και την διαφάνεια είναι δηλαδή άχρηστοι μόνο επειδή "είναι ΠΑΣΟΚ" (τζιιίζ);
    Αν το ΠΑΣΟΚ στήριζε πχ Γλέζο (για τους δικούς του πάντα λόγους)τα ίδια θα λέγατε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Δηλαδή ο ΣΚΑΙ και το ΜΕΓΚΑ π.χ. είναι όλο καλά λόγια για το ΚΚΕ; Το ΒΗΜΑ,μήπως η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ; Απλά θέλω να πώ ότι ό,τι χτυπάει ο Πρετεντέρης και η Τρέμη π.χ. δεν είναι υποχρεωτικά. Αλλωστε καλά λόγια διάβασα για τον Καμίνη στο Βήμα, στην Καθημερινή. Τι σημαίνει; ό,τι είναι πράχτορας του Αλαφούζου και του ΔΟΛ;
    Δ.Υ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Τέλος πάντων πέρα από τα πρόσωπα να δούμε και κανένα πρόγραμμα των υποψηφίων; Τέτοια προσωπολατρεία και συζήτηση αποκλειστικά για πρόσωπα καταντά λιγάκι μονότονη.
    Δ.Υ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ας αναλάβουν τα δημοκρατικά Μπλογκς, που είναι κατά της κατοχικής κυβέρνησης ΔΝΤ-ΠΑΣΟΚ, συστηματική καμπάνια από τώρα μέχρι τις εκλογές του Νοεμβρίου για το Μαύρισμα όλων των υποψηφίων Δημάρχων, Περιφερειαρχών κλπ που υποστηρίζονται από το ΠΑΣΟΚ και τον κολαούζο του την Δημοκρατική Αριστερά (ΔΑ).
    Τον ΠΑΣΟΚΟ κ Καμίνη στην Αθήνα τον προτείνει δήθεν η Δημοκρατική Αριστερά (ΔΑ) και έτσι τον στηρίζει και το ΠΑΣΟΚ. Δεν πρόκειται να ξεγελάσουν κανέναν!
    Ο κ Μπουτάρης στην Θεσσαλονίκη θέλει οπωσδήποτε να γίνει δήμαρχος και χαιρετίζει την κίνηση της κατοχικής κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ να τον στηρίξει (ο σκοπός αγιάζει τα μέσα, να βγώ εγώ δήμαρχος έστω και με την συμπαράσταση της κατοχικής κυβέρνησης). Αυτός είναι ο «δημοκράτης» κ Μπουτάρης!
    Εμείς δεν ξεχνάμε ΜΑΥΡΟ στους υποψήφιους που στηρίζουν κόμματα που είναι υπέρ του ΔΝΤ και του Μνημονίου. Αν δεν εκφράσουμε τώρα στις εκλογές την αντίθεσή μας θα πάρουν και άλλα χειρότερα μέτρα και άλλα και άλλα έως να μας εξοντώσουν εντελώς. Μην αμελείτε!! Είναι κρίσιμες μέρες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Δεν είναι το μνημόνιο το διακύβευμα των εκλογών, δήλωσε ο Καμίνης.Εμ βέβαια το διακύβευμα είναι να βγεί δήμαρχος ο Καμίνης να μαζεύει τα σκουπίδια, να βάλει κανένα δέντρο.Εμένα η ζωή μου θα αλλάξει...θα αυξηθεί ο μισθός μου και επειδή θα έχω δήμαρχο το Καμίνη(θα έχει πείρα άλλωστε) όλα τα παράπονα σ΄αυτόν θα τρέχω να τα κάνω...βρε πάτε καλά;
    Τατουλη θα ψηφίσετε;...ή δε φτάνει ως εκεί η χάρη σας...κατρακύλα πολύ κατρακύλα

    Θ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Επειδή μιλάτε και λετε για τους ανησυχούντες υπερδημοσιογράφους...Ορίστε τι γραφει ο γνωστός Πρετεντέρης
    http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=136&artID=4592737 που είναι υπερ της αλλαγής στρατηγικής...αν δεν είναι και από τους μέντορές της..
    Θ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ρε σύ Θ. διάλογο με τον εαυτό σου κάνεις;
    Αν διαφωνείς μ'αυτό που λέει ο Καμίνης, κατέβα ανθυποψήφιος και πέσ'του τα.
    Αλλά μιας και το άνοιξες το θέμα. Ο υποψήφιος της ΝΔ, που θα στηρίξεις, μιλάει και για αυξήσεις μισθών;
    Αν είναι έτσι να μας το πείτε να τον ψηφίσουμε και μείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. πάντως είναι η πρώτη φορά μετά το 89 που ένα τμήμα της αριστεράς (ΣΥΡΙΖΑ) δηλώνει σχεδόν ευθέως και ακομπλεξάριστα ότι θα στηρίξει υποψηφίους, με μοναδικό κρητήριο την αντίθεση στην κυβέρνηση και επομένως και τους υποψηφίους της δεξιας στον δεύτερο γύρο των εκλογών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @Κostis
    που ξέρεις μπορεί και να είμαι ανθυποψήφιός του κατά κάποιο τρόπο...
    Εγώ δεν είμαι ΔΑ που υποστηρίζει ΠΑΣΟΚους για να υποστηρίξω αντίστοιχα ΝΔ ...και μη μπαίνετε στην απλή λογική..σας έχω για έξυπνους...
    επομένως κακώς φτάνετε στη β΄κυριακή...
    ΥΓ Θα περιμένω και το πρόγραμμα του Καμίνη και να είσαι σίγουρος ότι θα επανέλθω....

    Θ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Δηλαδή ,
    Θα ψηφίσεις στον β γύρο έναν υποψήφιο της ν δ επειδή μόνο και μόνο υποκρητικά θα είναι αντίθετος στο μνημόνιο. όμως το μνημόνιο το προκάλεσε η νδ που εσύ άκριτα θα ψηφίσεις. άραγε με ποιό τρόπο αυτός ο υποψήφιος θα διαχειριστεί τις δαπάνες των δημωτών, τι θα κάνει με τους δημοτικούς φορους, πως θα αντιμετωπίσει τα μεγάλα συμφέροντα που καταπατούν τους ελεύθερους χώρους και τις παραλίες. Αν αυτό που λες είναι αριστερά στηρίξτε απο τώρα τον ακροδεξιό Κακλαμάνη. Τόση παρακμή και ξεφτύλα τι να πω. Ακόμη και οι ταμπέλες έχουν χάσει το νόημα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Το ότι δεν είσαι ΔΑ , το έχω αντιληφθεί.
    Το ότι θα περιμένεις το πρόγραμμα Καμίνη, για να επανέλθεις, είναι καλό ανέκδοτο.

    Προσωπικά σε περιμένω ούτως ή άλλως, κάθε φορά που γράφω κάτι.
    Ξέρω κάθε φορά τι θα γράψεις και το διασκεδάζω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. παίδες απλά πράγματα. ο καμίνης ανακατεύει τη τράπουλα, διότι ο καμίνης δεν έχει πλάτες. η ΔΑ ισορροπεί σε λεπτό νήμα. είναι ρίσκο, όπως πρέπει να είναι μια σύγχρονη πολιτική αφήγηση, αν θέλει να επικαιροποιείται και να μην μένει στην αδράνεια. προσοχή: οι τοπικές του πασοκ θα θελήσουν να υποσκάψουν την υποψηφιότητα αν δεν πιστούν για την πασοκίλα της. είναι δύσκολο να είσαι πρώτα πολίτης και υστερείς ως κομματάρχης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. @radical
    Σου είπε κανείς ότι θα ψηφίσω κακλαμάνη το δεύτερο γύρο...ποιος σου είπε ότι θα περάσει ο καμίνης το β΄γύρο;Μπορεί να περάσει άλλος...Με υποτιμάς με τα συνδικαλιάρικα κόλπα..αν και εφόσον και επειδή...Η ΝΔ υποκριτικά τίθεται απέναντι στο μνημόνιο και ξέρεις την άποψή μου, όπως υποκριτικά και σεις ονομάζετε τους εαυτούς σας αριστερούς...
    Θ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. @Kostis
    Χαίρομαι που με περιμένεις...και το διασκεδάζεις κιολας...γι αυτό άλλωστε δε σου χαλάω και τη χαρά...αλλά γιατί λες ότι είναι ανέκδοτο ότι περιμένω το πρόγραμμα του καμίνη...δεν πρόκειται να βγάλει κάτι;
    πάντως η πρώτη τηλεοπτική του εμφάνιση...στα κανάλια που εσύ κατηγορείς Κώστα...που τον χαιδεύαν δεόντως...ήταν για κλάματα...τέτοια απολίτικη στάση είχα να δω καιρό...έτσι θα πάει;
    Θ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. και κάτι άλλο που το ξέχασα...μιας και με εγκαλείτε...εσείς είστε υπέρ ή κατά του μνημονίου;...ή απλώς υποκρίνεστε;
    Θ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Δεν φταίνε αυτοί αλλά εσείς που ανοίγετε κουβέντες με ψυχωτικούς της επανάστασης. Το πρόβλημα είναι να απλωθεί μια καμπάνια υπέρ της υποψηφιότητας Καμίνη με επιχειρήματα, προτάσεις, λύσεις για την Αθήνα. Τώρα οι τελειωμένοι τι να πουν ρε παιδιά; Άφήστε τους να ψάχνουν την ανατροπή του μνημονίου. Να συμφωνείτε με ότι λένε, το συνιστά και ο γιατρός τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. ...ο Καμίνης είναι η γιατρειά μας....αλλά δε το ξέρουμε...είμαστε άρρωστοι με την επανάσταση εμείς...
    Εγώ σας κάνω συγκεκριμένες ερωτήσεις και σεις αλλα λόγια να αγαπιόμαστε...

    Θ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. βαρετοι που ειναι αυτοι οι ακροαριστεροι! ολο μνημονιο και μνημονιο. αυτη η τακτικη, της επαναληψης του μοτιβου μεχρι τελικης πτωσεως, ειναι ισως αποτελεσματικη σε αλλους χωρους προπαγανδας, αλλα εδω περα, σε ενα τετοιο μπλογκ, ειναι μαλλον counterintuitive.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Για ‘σένα που ρωτάς αν θα ψηφίσουν Τατούλη να σου πω πως αυτό δεν πρόκειται να γίνει. Είναι δυνατόν η υπεύθυνη αριστερά να ψηφίσει άτομο προερχόμενο από το ΕΚΚΕ; Όσο και αν έχει εμβαπτιστεί στον νεοφιλελευθερισμό δεν μπορεί, όλο και κάποιο κουσούρι θα του έχει μείνει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Είμαι ένας από αυτούς που ενθάρρυναν την κίνηση του «σοβαρού» και «αξιοπρεπούς» Φώτη Κουβέλη, με πολλούς και διάφορους τρόπους. (Αν ανατρέξετε σε αναρτήσεις σας εκείνης της περιόδου, θα βρείτε τα σχετικά σχόλια με την υπογραφή μου.)
    Δεν μου ήταν ποτέ, τότε, δυνατόν να διανοηθώ, ότι ο Φώτης θα οδηγούσε το εγχείρημά ΜΑΣ, πριν καλά καλά ξεκινήσει, στην αποθέωση της γελοιότητας. Πραγματικά λυπάμαι (και για τον εαυτό μου) και ντρέπομαι.

    ΓΑΤΟΠΑΡΔΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Πάντως ο Γιωργάκης καλά τα καταφέρνει! Λίγο ΛΑΟΣ λίγο ΔΗ.ΑΡΙ. το στήνει το μπλοκ των υπεύθυνων δυνάμεων του τόπου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. ΓΑΤΟΠΑΡΔΕ δεν θέλω να σε στεναχωρήσω αλλά φταις γιατί μάλλον δεν διάβαζες το σάιτ ananeotiki.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. καταδικάζεις το μνηνόμιο ή όχι?

    Πρόκειται για την δήλωση κονωνικών φρονημάτων στην ο οποία μας καλεί ο ΣΥΡΙΖΑ.
    Το ζητά παντού, ακόμα και για διαχειριστή πολυκατοικίας!

    Φαντάζομαι θα εκδίδει και το σχετικό πιστοποιητικό για τους ορθώς σκεπτόμενους πολίτες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Θ,
    Το ότι θα ψηφίσετε Κακλαμάνη είναι απόλυτα βέβαιο εφόσον ακόμη και η αποχή σας συνηγορεί σε αυτό το γεγονός.
    Τώρα για το τι είμαστε σιγά μην πάρουμε πιστοποιητικό από τον Αλαβάνο ή το μιντιακό του κατασκεύασμα.
    όσο για το μνημόνιο και ποιος σου είπε πως υπάρχει άνθρωπος που δέχεται να χάνει το 25% του εισοδήματος του. Τό θέμα λοιπόν είναι ποια είναι η εναλλακτική σου πρόταση έναντι του μνημονίου;;
    Τέλος για προγράμματα. Θ στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί. Βρες τε υποψήφιο και μετά τα συζητάμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Το μνημόνιο δεν αντιμετωπίζεται με αερολογίες, ηχηρά όχι, κατάληψη στους καταπέλτες, πανό στην Ακρόπολη και επετειακές πορείες χωρίς σαφή αιτήματα.
    Η αριστερά στην Ελλάδα έχει ξεπέσει τόσο πολύ πια που δεν είναι σε θέση να αρθρώσει δυο προτάσεις.
    Ιδιαιτερότητα του διαδικτύου είναι βέβαια οι ψυχωτικοί της επανάστασης να κάνουν λίγο ντόρο αλλά επί της ουσίας και οι υπόλοιποι της αριστεράς λίγα πράγματα έχουν να προτείνουν ξεκάθαρα ή να συζητήσουν.
    Η ΔΑ είναι πραγματικά μια προσπάθεια στην κόψη του ξυραφιού, σε εποχή απαξίωσης και δύσκολων ερωτημάτων - θα τα καταφέρει;
    Ποτέ μου δεν κατάλαβα αυτό το ερώτημα!
    Όσοι κάθονται απέξω δεν έχουν το δικαίωμα να ρωτάνε. Η σωστή ερώτηση είναι "θα τα καταφέρουμε;" και αφορά όσους συμμετέχουν - δεν υπάρχει κάτι έτοιμο κάπου εκεί πέρα ούτε έξω από αυτούς (εμάς).
    Οι αντίπαλοι είναι πολλοί και υστερικοί γιατί αν πετύχει η ΔΑ κάποιοι θα χάσουν το μεροκάματο όπως η Λερναία Τσίπρα... Αλλά το θέμα δεν είναι οι αντιδράσεις - είναι ο Λόγος της φιλελεύθερης αριστεράς που οφείλει μα θάρρος να ξεδιπλωθεί μετά τον σύντομο απογαλακτισμό που επιχειρείται τώρα από κάθε μορφή δογματικής σκέψης και περιθωριακού αριστερισμού.
    Δεν υπάρχει αντίπαλος από την πλευρά του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ - αυτοί θα σφαχτούν μεταξύ τους.
    Ο αντίπαλος είναι μέσα μας: έχουμε εκτεθεί και μεις όλοι στις ακτινοβολίες της κομμουνιστικής διακονίας και δεν τολμάμε να μιλήσουμε όπως σκεφτόμαστε...
    Αυτό νομίζω είναι το επόμενο στοίχημα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. πολυ ωραιο το τελευταιο σου σχολιο, Γιωργο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Να ρωτήσω κάτι πιο πεζό; η Δ.Α. θεωρεί αρνητική η θετική μεταρρύθμιση τον Καλλικράτη; νομίζω ότι εν όψει αυτοδιοικητικών εκλογών ο Καλλικράτης κι η κριτική επ αυτού είναι επίκαιρο θέμα.
    Φιλικά
    Δ.Υ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. δεν ειμαι σιγουρος για την επισημη θεση, μπορω ομως να σου πω τη δικη μου: καλη ιδεα, κακιστη εφαρμογη, ιδιως σε ο,τι αφορα τα ορια των νεων δημων, που θα οδηγησει σε περισσοτερη συγκεντρωση. σημαντικο ερωτηματικο ειναι τι θα γινει με δημους που εχουν πλεονασμα και που ενωνονται με δημους ελειμματικους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. O.K. , θα ήθελα όμως και την επίσημη θέση. Ζητάω πολλά; είναι κάτι ασήμαντο η εντελώς ανεπίκαιρο ο νόμος αυτός;
    Δ.Υ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. (18/7/2010, αποφαση ΠΠΕ)

    4. Στο επίπεδο της πολιτικής και των θέσεων, κρίσιμο ρόλο για την διαμόρφωση σχημάτων συνεργασίας αποτελεί η εκτίμηση για το νέο θεσμικό πλαίσιο (ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ),όχι τόσο σε ότι αφορά στο χωροταξικό, όσο στα ουσιαστικά σημεία του Νόμου που καθορίζεται από τα παρακάτω δεδομένα:

    1 Ιστορικά η θέσπιση της περιφερειακής αυτοδιοίκησης και η καθιέρωση ισχυρών ΟΤΑ, ήταν πάγια θέση της ανανεωτικής και δημοκρατικής αριστεράς,

    2 Επισημαίνουμε όμως, ότι τόσο η καθιέρωση των 7 γενικών διοικήσεων, όσο και η διατήρηση του αναχρονιστικού συστήματος της απόλυτης πλειοψηφίας του 65% στον πρώτο συνδυασμό, όσο και η αναπαραγωγή του δημαρχοκεντρικού συστήματος παίζουν αρνητικό ρόλο στην όποια προσπάθεια εκσυγχρονισμού της αυτοδιοίκησης και τροφοδοτούν τις πελατειακές σχέσεις και τα ενδεχόμενα αδιαφανών επιλογών.

    3 Ακόμα η Αυτοδιοίκηση παραμένει εγκλωβισμένη στην εξάρτηση της από την Κεντρική Διοίκηση όσο το ίδιο σύστημα των πόρων καθορίζεται απόλυτα από την κυβέρνηση και δεν συνδέεται με την λογική της φορολογικής αποκέντρωσης.

    4 Αντίθετα ο νέος νόμος κάνει πολύ σοβαρά βήματα, με την δημιουργία θεσμών που έχουν χαρακτήρα μορφών πραγματικής λαϊκής συμμετοχής, ενίσχυσης της συμμετοχής των πολιτών στην παραγωγή πολιτικών σε τοπικό επίπεδο και διαβούλευσης.

    5 Επίσης λαμβάνει πολύ σοβαρά υπόψη του τα νέα φαινόμενα που αναπτύσσονται στις τοπικές κοινωνίες με την πολυπολιτισμικότητα και την έντονη μεταναστευτική παρουσία. Προσπαθεί να διαμορφώσει το πλαίσιο για πιο συστηματικές, καθορισμένες και δεσμευτικές διαδικασίες, όπως και προσπαθεί να περιορίσει το καθεστώς αδιαφάνειας που μέχρι σήμερα επικρατεί.

    6 Έτσι διαμορφώνεται στον χώρο μια νέα δυναμική που αφήνει αρκετά περιθώρια για νέες κατακτήσεις στο επίπεδο της ενδυνάμωσης του ρόλου των τοπικών κοινωνιών.

    Οι φωνές της άκριτης αποδοχής του νόμου, αλλά και η στείρα καταγγελία του μας αφήνουν παγερά αδιάφορους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Ενδιαφέρουσα άποψη. Η ερώτηση μου είναι η εξής : η Δ.Α. θα ψήφιζε υπέρ η κατά του νόμου, λευκό , άποχή κ.λ.π.
    Δ.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. πολλα ζητας! οριστε ομως ολοκληρη η τοποθετηση μας για την αυτοδιοικηση, ωστε, αν εχεις τον χρονο, να βγαλεις τα συμπερασματα σου. Προσωπικη μου θεση: να ψηφιζαμε ΚΑΤΑ για τα πολυ επικινδυνα ορια που εχουν οι καλλικρατικοι δημοι. Αμφιβαλλω αν θα γινοταν δεκτη
    http://www.ananeotiki.gr/el/readRelated.asp?intThemeID=133&textID=4852

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Προφανώς είμαστε όλοι εναντίον της άκριτης αποδοχής η της στείρας καταγγελίας οποιουδήποτε νόμου νομίζω. Στγγνώμην αλλά το δια ταύτα της ανωτέρω απόφασης δε λέει και τίποτα , ηξεις αφίξεις μου θυμίζει.
    Δ.Υ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. ζουμε σε μια μεταμοντερνα εποχη Δ, τι να κανουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Mε το ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ να παραπαίει και σε συνθήκες μιας τέτοιας πολύπλευρης κρίσης κανονικά θα έπρεπε να ήταν διαφορετικά τα πράγματα.
    Την υπέρβαση για δικούς τους λόγους την έκανε ο ΓΑ και όχι η αριστερά.
    Τα πρόσωπα που έπέλεξε ουσιαστικά αποτελούν το σωσίβιο ένα βέβαιου καταποντισμού του στις επερχόμενες εκλογές.
    "αντίπαλοι είναι πολλοί και υστερικοί γιατί αν πετύχει η ΔΑ κάποιοι θα χάσουν το μεροκάματο όπως η Λερναία Τσίπρα... Αλλά το θέμα δεν είναι οι αντιδράσεις - είναι ο Λόγος της φιλελεύθερης αριστεράς που οφείλει μα θάρρος να ξεδιπλωθεί μετά τον σύντομο απογαλακτισμό που επιχειρείται τώρα από κάθε μορφή δογματικής σκέψης και περιθωριακού αριστερισμού."
    Μα δεν ενδιαφερόμαστε για αυτή την αριστερά και ούτε προσπαθούμε να αποκτήσουμε πολιτικό βηματισμό αντιπαραθετικά με κάτι που από καιρό έχει καταλήξει πολιτικά.
    Η πρόταση της Δημ.Αριστεράς προσπαθεί αυτό το βηματισμό να αλλάξει μόνο που η εισαγωγική διαπίστωση σου Γιώργο πρέπει να έχει αποδέκτη και το ΠΑΣΟΚ.
    Μάλλον εκεί όμως εκεί χρόνια τώρα γίνονται ασκήσεις ακοής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Τι σημαίνει pinko ακριβώς μεταμοντέρνα εποχή;
    Η τελευταία πρόταση της απόφασης της ΠΠΕ της ΔΑ δεν μπορεί να αναφέρεται σε πάμπολλους νόμους , αν όχι σε όλους;
    Δηλαδή σα να λέμε ο χ νόμος έχει καλά και κακά σημεία.
    Ο ορισμός της πρωτοτυπίας!
    Δ.Υ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Δ.Υ. είναι πολύ ευγενικοί όλοι μαζί σου και δεν το αξίζεις.
    Αυτός είναι και ο λόγος που δεν απαντώ στις καθημερινές ενοχλήσεις σου.
    Ποιά είναι η θέση της ΔΑ για τον Καλλικράτη;
    Ποιά νάναι μωρέ. Τρείς μήνες ύπαρξης μετράει και εν πάσει περιπτώσει, ψάχνεται.
    Και το χειρότερο είναι, ότι μόλις σε παραπέμπουν σε κάποιες απόψεις. Δεν σου κάνουν είναι γενικές.
    Ποιές είναι ρε φίλε οι δικές σου απόψεις;
    Με τι συγκρίνεις το σωστό ή το λάθος;
    Κάθε έντιμος άνθρωπος, θα έλεγε ότι διαφωνεί , επειδή ο ίδιος θεωρεί κάτι άλλο ως σωστότερο.
    Εσύ τίποτε. Μόνιμα ερωτήσεις, εξυπναδίστικες.
    Κρίμα μωρέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. kostis όπως πάντα τέρας ευγένειας! Τα ρε και τα μωρέ δίνουν και παίρνουν! Μια ερώτηση έκανα και σχολίασα την απάντηση.
    Ναι είμαι αντίθετος στον Καλλικράτη. Οι περιφέρειες έχουν πολύ λίγες αρμοδιότητες ενώ οι κρατικές διοικήσεις είναι πανίσχυρες. Η απόφαση της ΔΑ στο πρώτο μέρος τα λέει πολύ καλά. Απλά το ήξεις - αφίξεις κατέκρινα.
    Ο Καλλικράτης συζητείται από τον Φεβρουάριο. Οι Βουλευτές της Δ.Α. σαν βουλευτές του ΣΥΝ τον καταψήφιασαν ( και πολύ ορθώς ). Δεν είδα κανένα κείμενο μελών της Δ.Α υπέρ του.
    Τελικά λίγα λιγώτερα νεύρα και πιο πολύ ευγένεια δεν βλάπτουν. Εγώ δεν έβρισα κανένα ούτε σε αυτό , ούτε σε κανένα άλλο blog. Ούτε επιθετικός ήμουν.
    Ξέρεις παλιά στην ανανεωτική αριστερά δίναμε μεγάλη σημασία στο ύφος και στο ήθος του καθενός και της καθεμιάς.
    Δ.Υ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Ρε ΔΥ με το συμπάθειο δηλαδή αλλά μας τ΄έχεις κάνει μπαλόνια, δε νομίζεις; Λοιπόν για τον Καλλικράτη, για να τελειώνουμε. Οι νόμοι στο μπουρδέλο ΕΛΛάς είναι γράμμα κενό. Αν η διοίκηση είναι χρηστή η συγκεντροποίηση βοηθάει να διανεμηθούν σωστά τα κονδύλια, να γίνουν τα έργα κλπ. Αλλά είσαι στην Ελλάδα και άμα απλώσει το αλεύρι, οι ποντικοί θα την πέσουν και τέλος. Το πρόβλημα είναι να διαφυλάξεις τα δημόσια αγαθά, κάτι που ο αριστερισμός σας απεχθάνεται. Η μαλακία σας φτάνει στο σημείο να καταστρέφει ότι το δημόσιο και κοινωφελές υπάρχει στην αστική κοινωνία και την ίδια στιγμή να υπερασπίζετε τον κρατισμό ως επαναστατική προοπτική. Μια άλλη όψη της λαμογιάς σε όλο της το μεγαλείο. Τραβάτε λοιπόν να τα βρείτε με τα λαμόγια που ψάχνεστε και μην μας τα ζαλίζετε άλλο. Νισάφι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Ειχα την εντύπωση ότι η αριστερά ήταν υπέρ της αποκέντρωσης. Τες πα δηλαδή αν δεν ρίξουμε κανα δυο μπινελικια , δεν μπορούμε να συζητήσουμε; Θα σε ρώταγα leo που κατάλαβες ότι είμαι αριστεριστής και τι σημαίνει αριστεριστής αλλά μάλλον σε βρήκα σε κακή μέρα. Επαναλαμβάνω ότι αν ορισμένες λέξεις που γράφονται έτσι εύκολα σε blogs γραφόνταν επώνυμα σε ΜΜΕ, sites η λεγόταν σε κανάλια, ο θιγμένος θα μπορούσε να ασκήσει μήνυση , αγωγή κ.λ.π. Θα μου πείς ότι είμαι υπέρ της λογοκρισίας. Οπως το πάρει κανείς. Ο καθείς και τα όπλα του που λέει κι ο ποιητής.
    Δ.Υ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. καλησπερα, φιλτατοι.

    Δ, νομιζω οτι εχεις αδικο στο θεμα των ηξεις-αφιξεις. Ειναι αρκετα περιπλοκο το θεμα ωστε να μην παιρνει ευκολη απαντηση. Ακομα κι εγω, που εχω ενοχληθει τα μαλλα με τα ορια των δημων και των περιφερειων του Καλλικρατη, ομολογω οτι εχει πολλα και θετικα σημεια. Κι εσυ, αν το σκεφτεις στην ολοτητα του, κι εισαι ειλικρινης με τον εαυτο σου, δεν θα μπορεσεις να αποφυγεις το ναι μεν αλλα.

    Αν εχεις χρονο, μπορω να σε παραπεμψω σε πολλες αλλες τοποθετησεις της αριστερας, απο την εποχη της ΕΔΑ, για την αυτοδιοικηση. Εναν θεσμο που η αριστερα παντα υπηρετησε με παθος και στον οποιο εχει να επιδειξει μερικες απο τις σημαντικοτερες επιτυχιες της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Νομίζω pinko ότι το θέμα δεν είναι κυρίως το χωροταξικό. Σύμφωνοι οι δήμοι κι οι περιφέρειες έγιναν στο πόδι και με πολλή κοπτοραπτική. Αλλά , για να είμαστε ειλικρινείς, ότι όρια και να χαράσσονταν πάλι θα είχαμε γκρίνιες , τοπικισμού ένεκεν.
    Μια πρώτη αντίρρηση είναι ότι τα όρια των περιφερειών είναι ακριβώς τα ίδια με αυτά που ήταν - ξέρω εγώ; - 40 , 50 χρόνια πριν. Δεν μπορεί κάτι θα έχει αλλάξει από τότε. Το μέγεθος των Περιφερειών είναι πολύ μεγάλο, ειδικά της Αττικής είναι τερατώδες. Η Περιφέρεια Ατικής έχει πολύ περισσότερο πληθυσμό από όλες τις άλλες περιφέρειες μαζί. Είναι μεγαλύτερη από αρκετά κράτη της Ε.Ε.
    Αλλη αντίρρηση είναι ό,τι, κατά την γνώμη μου, οι Δήμοι έγιναν επίσης πολύ μεγάλοι. Νομίζω ότι οι μικρές μονάδες είναι πιο ευκολοδιοίκητες, πιο κοντά στον πολίτη, πιο κοντά στην τοπική κοινωνία, στην άμεση δημοκρατία.
    Επαναλαμβάνω ότι η κριτική της Π.Π.Ε. της Δ.Α. στο πρώτο μέρος, το αρνητικό, είναι πολύ εύστοχη. Θεωρώ ότι υπερβάλλει στην περιγραφή των θετικών σημείων του Καλλικράτη. ΑΠοψή μου και μόνο. Μπορεί και να σφάλλω, δεν έχω το αλάθητο.
    Νομίζω ότι σε πολλά σημεία της η κριτική των Οικολόγων - Πράσινων για τον Καλλικράτη είναι πολύ σωστή. Η ιστοσελίδα τους είναι ecogreens. gr. Μπορείς να την βρείς μέσω google εύκολα.
    Αυτά και καληνύχτα.
    Δ.Υ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. @dimitris
    Συμφωνά απλά το κουσούρι τους συμπίπτει : "όλοι με το ΠΑΣΟΚ μαζί"

    @ Ανώνυμος των 2.11
    Δεν είναι δήλωση κοινωνικών φρονημάτων και κακώς το καταλαβαίνεις έτσι. Είναι δήλωση των αξιών που υπερασπίζεσαι… και στην περίπτωση που πεις ΟΧΙ είσαι με αυτούς που χάνουν… σε περίπτωση που πεις ΝΑΙ, αρπάζεις κομματάκι από την εξουσία,ή ψίχουλο…και είσαι και ευχαριστημένος…
    @radical
    Αγαπητέ μου… μέχρι να έρθει η ώρα να ψηφίσουμε Κακλαμάνη δια της αποχής μας, ψήφισε Καμίνη εσύ έτσι για να χαίρεσαι ότι απολαμβάνεις θέα από κει ψήλα από την εξουσία.Τόσο καιρό το επιθυμούσες!
    Όσο για το μνημόνιο. Μη κάνεις σαν τον Πρετεντέρη «ποια είναι η εναλλακτική σας πρόταση..» υπάρχει και το ξέρεις και το λέγαμε χρόοονια ως αριστερά.
    Μειώσεις των στρατιωτικών δαπανών, φορολόγηση της εκκλησίας, φορολογική ανακτανομή….κάποια από αυτά…όσο για τον υποψήφιο θα τον βρούμε..αλλά μόνοι μας…όχι με το ΠΑΣΟΚ!
    Θ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. @Γιώργο
    Έως χθες έλεγες αερολογίες και έκανες επετειακές πορείες ε; Μάλλον δεν έκανες τίποτε παρά απεργαζόσουν τη διάσπαση του ΣΥΝ μαζί με τους άλλους της ΔΑ.
    ψηφίσατε οικολόγους στις ευρωεκλογές και κάνατε ότι μπορούσατε για να σαμποτάρετε το ΣΥΝ αλλά και το ΣΥΡΙΖΑ. Μα γιατί θα πει κάποιος; Απλά για να κάνετε αυτό που κάνετε σήμερα και το είχατε από καιρό στο μυαλό σας!
    Και συνεχίζεις ...
    Οι αντίπαλοι είναι πολλοί και υστερικοί…φοβερή πολιτική προσσέγγιση
    Φιλελεύθερη αριστερά ε, μαζί με τη νεοφιλελεύθερη σοσιαλδημοκρατία , τι άλλο έχουμε ν΄ακούσουμε;
    Ακτινοβολίες της κομμουνιστικής διακονίας;..μπα δε νομίζω! Καλύτερα θα το λεγε κανείς ανανεωτική μεταμόρφωση που τείνει σε παραμόρφωση τερατογενή!
    Όσο για το ανανεωτικό ήθος..μένω άφωνος και θα διαμαρτυρηθώ στο Κουβέλη..να σε χρησιμοποιήσω Δ .Υ;

    Θωμ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Να μη με χρησιμοποιήσεις Θ. Ουτε το δικό σου ύφος μου ταιριάζει.
    Δ.Υ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. "Φιλελεύθερη αριστερά ε, μαζί με τη νεοφιλελεύθερη σοσιαλδημοκρατία , τι άλλο έχουμε ν΄ακούσουμε;"

    Φίλε έχεις δίκιο, αυτό είναι πραγματικά μαργαριτάρι, λες στο μέλλον να αντικαταστήσει το "δημοκρατική" στην ονομασία του κόμματος;;;

    dimitris t

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Ναί Dimitros T. πολύ έξυπνο.
    Μ'αυτά και μ'αυτά, διαλύεστε και μυαλό δεν βάζετε.
    Πάντα αμετανότητοι. Πάντα σίγουροι ότι είστε οι εξυπνότεροι.
    Δεν σας περναέι από το μυαλό ότι δεν σας απαντούνε οι άλλοι, όχι επειδή τους "ταπώσατε" αλλά επειδή είστε ανιαροί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Κωστή, ένα πουλάκι μου είπε ότι στην δημοσκόπηση της MRB στην Realnews της Κυριακής που πέρασε, η ΔΑ είχε 4% αλλά δεν ανακοινώθηκε παρότι μετρήθηκε!
    Αντίθετα, είχε "άλλα κόμματα 7,8%"... ποια άραγε;
    Στα γράφω για να επιβεβαιώσω το άρθρο σου "O Kαμίνης και οι πραγματικοί εχθροί του":
    οι ίδιοι παρουσιάζουν και τις δημοσκοπήσεις όπως θέλουν προκειμένου να μην επιτρέψουν στην αριστερά να σηκώσει κεφάλι μετά και τα χαΐρια του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ.
    Ντροπή, ντροπή στην ΜRΒ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Γιώργο
    όταν η Πτέρυγα δεν αποφάσιζε να φύγει από τον ΣΥΝ και διάφοροι λέγανε ότι το πολύ πολύ να φτιάχναμε ένα ακόμη κόμμα του 2.9% που θα αγκομαχά να μπεί στην Βουλή, εγώ έβαλα στοίχημα, ότι ένα τέτοιο κόμμα έχει από χέρι 7%.
    Ολοι μου είπαν ότι είμαι τρελός.
    Το παίζω και Δημόσια.
    Λίγο τσαμπουκά χρειάζεται και πολύ λογική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θέλετε να βάλετε ενεργό link στο σχόλιό σας; BlogU