Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Μεταρρύθμιση τώρα!

του Βασίλη Καρδάση*

αναχωρώ ή μήπως επιστρέφω;
Ορέστης Αλεξάκης, «Νυχτοφιλία», Ευθύνη, 344 (2000)


Επειδή περισσεύουν οι επαναστάτες στις μέρες μας και υπαγορεύουν, δίκην Αγγλου Σακεσπήρου, την ερώτηση «υπέρ ή κατά του Μνημονίου;», για να συνεχιστεί το μαρτύριο με τη σχεδόν περιπαιχτική διαβεβαίωση «άρα είσαι εντός συστήματος», σκέφτηκα να απαντήσω με το κεφάλι στον ντορβά: "Η μόνη ορατή επανάσταση μπορεί να είναι η Μεταρρύθμιση".
Ναι, η ελάχιστη θεραπεία χρόνιων συμπτωμάτων της ελληνικής καθυστέρησης συνιστά ρήξη, ανατροπή, τομή στην εξέλιξη της μικρής μας κοινωνίας.

ΖΟΥΜΕ μια ανείπωτη τραγωδία. Οι τρομερές ελλείψεις των στοιχειωδέστερων υποδομών, η αδούλωτη γραφειοκρατία, η πάγια αδυναμία της κυρίαρχης πολιτικής και των πολιτικών να στραφούν στην καθημερινότητα του πολίτη, η εμπλοκή της καθεστηκυίας Αριστεράς σε έναν ναρκισσιστικό βερμπαλισμό κενό κοινωνικού περιεχομένου, μα πάνω απ' όλα οι νοσηρές συλλογικές νοοτροπίες που δεν διακρίνουν τα προβλήματα -απεναντίας, επαίρονται για τα αήττητα προτερήματα των κατοίκων αυτής εδώ της χώρας, πασπαλίζοντάς τα με ένδοξους προγόνους, με λεβεντιά και υπερηφάνεια, και με άλλα συναφή ιδεολογήματα- έχουν καθίσει σαν κουρνιαχτός πάνω στην πόλη μας.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ που θα διαβλέψει το πασιφανές, ήτοι τη σημασία της εκπαίδευσης, που θα βελτιώσει το οδόστρωμα του δικτύου, που θα καταργήσει τις ουρές στις υπηρεσίες, που θα επιβάλει την αξιοπρέπεια στα νοσοκομεία, που θα μειώσει το κόστος των δημόσιων υπηρεσιών, που θα προκαλέσει έναν οποιονδήποτε σχεδιασμό και προγραμματισμό έργων, που θα επιτρέψει τη διείσδυση του ευρωπαϊκού ορθολογισμού και διαφωτισμού στη σχέση κράτους και Εκκλησίας, θα δημιουργήσει μια άλλη Ελλάδα· αυτήν να επιζητήσουμε.

ΧΑΙΡΩ πολύ. Εναντίον του Μνημονίου είναι σχεδόν σύμπασα η κοινωνία.
Παραπέρα!!!
Φαίνεται πως, ορισμένοι εξ αριστερών κινούμενοι, θεωρούν ότι η εναντίον του Μνημονίου ρητορική θα θεραπεύσει την ιδεολογική γύμνια και θα αποτελέσει άλλοθι στην πολιτική χρεοκοπία τους.
Δεν κατανοώ γιατί ψηφίζοντας Μητρόπουλο είσαι υπέρ της ρήξης και αν ψηφίσεις Καμίνη είσαι συστημικός.

Ας σταματήσουν εδώ οι σαχλαμάρες.
Η ένταξη ή μη δεν κρίνεται από την εκ δόγματος υπόσχεση σοσιαλιστικού παραδείσου.
ΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ φορέας μπορεί να φαντασιώνεται την εισβολή στα χειμερινά ανάκτορα εντός των προσεχών ημερών.
Δεν κοστίζει τίποτα, άλλωστε.
Μέχρι τότε, είναι σίγουρο ότι θα βιώνει αδιαλείπτως τις συνέπειες της εντός συστήματος πολιτικής του.


*
enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θέλετε να βάλετε ενεργό link στο σχόλιό σας; BlogU