Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

Ο Αλαβάνος και η Λερναία Τσίπρα




της kassandras

Τέσσερα αιχμηρά σχόλια από το tvxs για την φαρσοκωμωδία υποψηφιοτήτων του ΣΥΡΙΖΑ:

Από Mightyl
«Λοιπόν, ο Αλαβάνος εξέφρασε την επιθυμία να είναι υποψήφιος περιφερειάρχης πριν κανένα 6μηνο. Απο τότε υπήρχε μια εκστρατεία υπονόμευσης της υποψηφιότητας, ένα καλοκαιρινό όργιο ονοματολογίας προερχόμενο από διαρροές της ηγεσίας του ΣΥΝ. Απανωτές χυλόπιτες έφεραν σαν ύστατη λύση Αντι-Αλαβανικου υποψηφίου τον Μητρόπουλο, έναν τηλε-εργατολογο, στέλεχος του ΠΑΣΟΚ. Μετά από την σύγκρουση η πλευρά του ΣΥΝ πρότεινε αντι-Μητρόπουλο τον Γλέζο (αίσχος και μόνο η σκέψη ένα σύμβολο να είναι η "αλλαγή" ενός τηλεαστερα), ο οποίος αρνηθηκε και τάχθηκε με την πλευρά Αλαβάνου. Μετά από αυτά πέφτει η πρόταση Βαλαβανη από την Μαρία Φραγκιαδάκη.
Έχουμε δηλαδή μια ξεκάθαρη ΘΕΣΗ Αλαβάνου και ένα ξεκάθαρο ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΩΛΟΠΑΙΔΙΣΜΟ του Αλέξη Τσίπρα που ΔΕΝ απαντάει πολιτικά, αλλά με πυροτεχνήματα ονομάτων, εκθέτει από την Σακοράφα και τον Γλεζο μέχρι το Βήμα Διαλόγου και Κοινής Δράσης (Τσακνης κλπ). Γίναμε θεατές του ορισμού της ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ του Αλέξη Τσιπρα και της ομάδας του.
Πλέον η λύση είναι μια και την είπε με γλαφυρό τρόπο ο Γλεζος:
ΑΛΕΞΗ ΔΩΣΕ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΙΔΙ ΠΙΣΩ»
Από Stathas
«1. Προς μελη του ΣΥΝ...
θυμηθείτε ότι η ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ πτέρυγα προβλέποντας το δράμα ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ είχε προτείνει απεμπλοκή του ΣΥΝ από το συμμαχικό σχήμα που οδηγούσε στην ατελείωτη ιντριγκα.ΚΑΘΑΡΗ ΚΑΙ ΤΙΜΙΑ ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ Η ΖΩΗ.
2.Προς μελη συνιστωσών ΣΥΡΙΖΑ....
Απο την ώρα που με τη ρήξη στο συνέδριο του ΣΥΝ η ηγετική ομάδα της Κουμουνδούρου αποφάσισε τη διατήρηση και ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ,τοτε είναι απολύτως παράλογο το βέτο στην υποψηφιότητα Αλαβανου.Και μάλιστα με αυτό τον ψυχαναγκαστικό τρόπο.
3.Προς συντρόφους του χώρου....
Αν η πολιτική αντιπαράθεση μέσα στην αριστερά παύει να είναι πολιτική(ακόμα και με την ανανεωτική πλευρά-σήμερα Δημ.Αριστερα) και γίνεται προσωπικό ξεκατίνιασμα τότε δεν υπάρχει μέλλον.
4.Απαραιτητο σχόλιο.
Οι προτάσεις του Τσιπρα για Αλαβάνο στο δήμο είναι απόλυτη ντροπή για τη πολιτική ηθική του Τσιπρα καθώς και η πρόταση για Βαλαβανη είναι μια τεραστία υποκρισία..........»

Από Vitami
«Το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πήγαινε άλλο φαινόταν εδώ και αρκετό καιρό. Το παράξενο όμως ήταν αντί ο Συνασπισμός στο τελευταίο του συνέδριο να επικεντρωθεί στην δικιά του ενότητα είχε σαν σύνθημα την ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ! Τα προβλήματα του ΣΥΡΙΖΑ ξεκινούν γιατί πολύ απλά δεν έχει λόγο πολιτικής ύπαρξης. Το ίδιο ακριβώς όμως πρόβλημα το έχει και ο ΣΥΝ που χωρίς τους ανανεωτικούς (άσχετα αν δεν το παραδέχονται πολλοί) δεν είναι τίποτα άλλο από μια κακή παραλλαγή του ΚΚΕ. Ο κόσμος λοιπόν που θέλει να ρίξει μια ψήφο αντίδρασης θα την ρίξει στο ΚΚΕ αφού είναι το κύριο και σταθερό κόμμα αντίδρασης. Ο Συν μέχρι την αριστερή κολοτούμπα του Αλαβάνου απευθυνόταν σε ένα διαφορετικό κοινό πολύ πιο ψαγμένο και πολιτικοποιημένο. Τώρα φαίνεται να τραβά τον δρόμο του λαϊκισμού και της στείρας αντίδρασης. Αυτό το έχουν καταλάβει και οι ίδιοι και προσπαθούν απεγνωσμένα να βρουν ένα υποψήφιο από το ΠΑΣΟΚ ώστε να μπορέσουν να διαφοροποιηθούν από το ΚΚΕ. Η Επιλογή του Μητρόπουλου ήταν όμως η χειρότερη επιλογή Πασόκου που θα μπορούσαν να κάνουν. Μια επιλογή που ούτε θα έπαιρνε σχεδόν τίποτα από το ΠΑΣΟΚ και θα δημιουργούσε πολλά προβλήματα στον ΣΥΡΙΖΑ.
Το πρόβλημα του ΣΥΝ πέρα από καρεκλοκενταυρικό είναι κυρίως υπαρξιακό. Αν δεν ξεκαθαρίσει τι είναι και τι θέλει δεν πρόκειται να ξεφύγει από την μιζέρια και την απομόνωση.»

Από iskra
«Γιατί αφού σύμφωνα με τον Τσίπρα, ο Αλαβάνος είναι καλός για τον ΣΥΡΙΖΑ στο δήμο Αθήνας, δεν είναι καλός για την περιφέρεια? Και επίσης που θα γίνει δημοψήφισμα για το μνημόνιο? στην Αθήνα ή στην περιφέρεια?
Εγώ πάντως δεν νομίζω ότι το πρόβλημα είναι προσωπικό Τσίπρα-Αλαβάνου. Το πρόβλημα είναι πολιτικό: ο Αλαβάνος, καλώς η κακώς, θεωρείται "ακραίος" τόσο στην κοινωνία όσο και από τους εχθρούς (ΜΜΕ, κυβέρνηση κλπ). Ο ΣΥΝ το έχει "μπετονάρει" το μαγαζί, δεν μπορεί να φοβάται πια ότι μπορεί ο Αλαβάνος να τους διαλύσει το κόμμα. άλλο φοβάται: ότι θα πέσει στο στόμα των πρετεντέρηδων ότι υποστηρίζει "αριστεριστές" κλπ. Και προφανώς δεν έχει καμιά διάθεση να ξεκολλήσει από την "προγραμματική αντιπολίτευση"...»

12 σχόλια:

  1. η κατάσταση στο συριζα, ειναι εξόχως διασκεδαστικοί (για όσους είμαστε απέξω φυσικά).

    Ομως για να είμαστε δίκαιοι, η πραγματική πολιτική ανηθικότητα θα πρέπει να χρεωθεί στον Αλαβάνο και όχι στον Τσίπρα. Ο Αλέκος προκαλέι σήμερα μια διάσπαση χωρίς ιδεολογικό περιεχόμενο, απλά για να φάει τη θέση του διαδόχου του. και αυτό είναι λυπηρό, ως δείγμα πολιτικού πολιτισμού.

    Τέτοιες αθλιότητες σαν αυτές που συμβαίνουν σήμερα στον συριζα, δεν τόλμησε ούτε ο μητσοτάκης όταν έξελέγη ο εβερτ, ούτε ο σημίτης, ούτε κανένας άλλος πρώην πολιτικός αρχηγός. Είναι ντροπή γαι την αριστερά συνολικά.

    Η σοβαρή ευθύνη του τσίπρα είναι ότι τον Ιούνιο προτίμησε να διασπάσει τον συν, προς χάρην όλου του εσμού των συνιστωσών του συριζά. Και φυσικά τώρα θα δρέψει τους καρπούς της διασπαστικής πολιτικής του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εξαιρετικη γελιογραφια.Εξαιρετικα σχολια.Ο Τσιπρας σαν τον ΖΙΓΔΗ της ενωσης κεντρου με τους χειρισμους του διαλυει το χωρο.
    Τσιπρας, EASY COME-EASY GO

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Από left division μέσω δηλώσεων τρίτων προσώπων

    Μια κυκλαδίτικη παροιμία λέει πως παλιός γάδαρος καινούργια περπατισιά εν κάμει.
    Αυτός ήταν, αυτός είναι κι ίδιος θα μείνει. Η αυτού εξοχότης ο Αλ-Ιβαν-ος ο τρομερός. Το όποιο πρόβλημα παρουσιάζεται δεν έχει να κάνει με τον ίδιο αλλά όσους επιβιβάζονται στο αενάως περιστρεφόμενο πολιτικό του καρουζέλ. Ιδού τι δήλωνε τον Φλεβάρη στο Βήμα και τι σήμερα στο Έθνος προσδιορίζοντας την πολιτική του στάση.

    Από συνέντευξη του Αλέκου Αλαβάνου στο ΒΗΜΑ άνευ σχολίων.

    Η προαναγγελία ενός κειμένου-πλατφόρμας με υπογραφές από στελέχη του χώρου σαςσηματοδοτεί και την πρωταγωνιστική επανάκαμψή σας στο πολιτικό παιχνίδι;

    «Μου λέτε για “πρωταγωνιστή”, για το πολιτικό star system. Πριν από δύο ημέρες γύρισα αεροπορικώς από τη Θεσσαλονίκη. Λίγους μήνες πριν θα περνούσα από την... κρατική αίθουσα. Θα καθόμουν στην πρώτη θέση, παράθυρο, με κενή τη μεσαία θέση. Δεν θα με ενοχλούσε κανένας από την οικονομική θέση, πίσω από την κουρτίνα. Αυτή τη φορά κατέληξα στριμωγμένος σε μια μεσαία θέση στην οικονομική. Δεξιά μου ήταν μια γιαγιά 78 ετών. Με γνώρισε. Μου μίλησε εγκάρδια. Μετανάστρια στο Βέλγιο. Μου μίλησε για την προσφυγιά από την Ανατολική Θράκη στο Κιλκίς. Για την προσφυγιά από το Κιλκίς στα ανθρακωρυχεία του Σαρλερουά στο Βέλγιο. Για τα επτά παιδιά της. Για τον θάνατο του άνδρα της. Για τα 4 χρόνια που δούλεψε η ίδια, για τα 17 χρόνια στο Ταμείο Ανεργίας, για τα 900 ευρώ σύνταξη που παίρνει. Και είναι ευχαριστημένη. Για το σπιτάκι της στο Μidi που της έδωσε ο δήμος και τα 200 ευρώ που δίνει τον μήνα ώστε να γίνει σύντομα δικό της.

    Μέσα σε μισή ώρα είχα διαβάσει ένα μυθιστόρημα 300 σελίδων της Ιορδανίδου και ένα σύγγραμμα χιλίων σελίδων του Κeynes για το Κοινωνικό Κράτος. Απλά, λοιπόν, ως “μέλος του ΣΥΡΙΖΑ Χαλανδρίου” πια». !!!

    Από το σημερινό Έθνος

    «Η Αριστερά είναι ένα κομμάτι της κοινωνίας. Υπάρχει και εδώ ο παραγοντισμός και η ιδιοτέλεια», κατέληξε ο κ. Αλαβάνος. «Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να συνεχίσει ολόκληρος. Αν μπορεί η Αριστερά να αλλάξει το σύστημα, το θέλω και θα το υποστηρίξω. Αν δεν μπορέσει, θα υπάρξουν πρωτοβουλίες άλλες», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αλαβάνος !!!

    Αντί επιλόγου δήλωση από συνέντευξη του Δημήτρη Παπαδημούλη στο tvxs

    * Τι σημαίνει το «έχω και εγώ τα όριά μου», που είπατε τις τελευταίες ημέρες;

    Πήρα πρωτοβουλίες προς όλες τις κατευθύνσεις για να σώσουμε την υπόθεση της ενότητας του κόμματος και για να κρατήσουμε τις γέφυρες ανοιχτές. Ας αφήσουμε τώρα αυτούς που έχουν την πρώτη ευθύνη να πάρουν τις δικές τους πρωτοβουλίες. «Όποιος έχει τα γένια έχει και τα χτένια».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Noμίζω ότι τα σχόλια που συνέλεξες αγαπητή μου Κάσσυ (ωραίο αυτό) είναι ενδεικτικά της όλης κατάστασης, αλλά και φέρνουν πλέον στην επικαιρότητα τη διάλυση τόσο του ΣΥΡΙΖΑ όσο και του ΣΥΝ. Πέρα από την ανικανότητα της ομάδας Τσίπρα να χειριστεί καταστάσεις, η στειρότητα παραγωγής θέσεων οδηγεί στην αφωνία και το λαικισμό. Τελειώνουν και το ξέρουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αν μη τι άλλο leo είναι το τέλος της υποκρισίας!
    Καιρό τώρα έπαιζε το σενάριο ότι οι ανανεωτικοί μπλοκάρουν την πραγματοποίηση του πολιτικού σχεδίου της αριστερής πλειοψηφίας στον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ. Να λοιπόν τώρα πως ξεδιπλώνεται ελεύθερα!!!
    Χωρίς αρχές, χωρίς θέσεις, μόνο για την καρέκλα και την κομματική εξουσία (βλέπε κρατική επιδότηση και αεργία στην πλάτη των αριστερών).
    Ο Αλαβάνος ως ευπατρίδης δεν έχει τόσο ταπεινές βλέψεις σαν αυτές της ομάδας Τσίπρα - έλα όμως που δικό του δημιούργημα είναι! Τι να κάνει τώρα που θέλοντας να ξεδιπλώσει το αντιμνημονιακό του εξεγερτικό σχέδιο βρίσκει μπροστά του τα καλύτερα παιδιά του;
    Ως έστρωσαν θα κοιμηθούν: έκαναν την αριστερά σκυλί που γλείφει συνέχεια τις πληγές του μετά από ηλίθιους καβγάδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κάσσυ, Εκπληκτική!!!.
    Πάντως εδώ σε αυτό το ιστολόγιο αυτά είχαν συγχωρέστε μου την έκφραση «προβλεφθεί».
    Η πολιτική είναι μία πολύ σοβαρή υπόθεση για να την διαχειριστεί ένα μιντιακό κατασκεύασμα που το δημιούργησε ο αλαβάνος και τώρα θέλει το δαχτυλίδι πίσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ασχοληθείτε με το Καμίνη σας, το Μπουτάρη σας και το Τατούλη σας και αφήστε μας εμάς.

    ΥΓ:Τα ψηφοδέλτια στις επόμενες εκλογές θα γράφουν ΠΑΣΟΚ-ΔΑ ή απλά ΠΑΣΟΚκαι άλλες δημοκρατικές δυναμεις και Τατούλης;
    Θ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ρε Θ.
    Ο τατούλης που κολάει? η ΔΑ κατεβαίνει με δικό της υποψήφιο στην περ. πελοποννήσου δεν το ξέρεις?
    Αλλά τι ρωτάω. Αυτή είναι η δουλεια του κατ επάγγελμα προβοκάτορα έτσι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μην ασχολείσαι με τον Θ,
    δικαιούται εκτός συναγωνισμού το βραβείο του καλύτερου γαβροβάζελου κάφρου. Ούτε για προβοκάτορας δεν κάνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @radical
    πως φαίνεται ότι είσαι ΑΕΚ...δε κρύβεται......ΧΙ-ΧΙ
    Με αδικείς...με αδικείς...εχω δίπλωμα προβοκάτορα...αρχιπροβοκάτορα θα έλεγα...Το ομολογώ!
    Θ.

    ΥΓ: με τη φόρα που έχετε πάρει δε θα μου φαίνονταν παράξενο και το Τατούλη να υποστηρίξετε...αλήθεια εκεί στο β΄γύρο....το Τατούλη θα ψηφίσετε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. στο β γύρο ρωτάς?
    θα ψηφίσουμε ταταούλη, όσο εσύ θα ψηφίσεις ψωμιάδη στην Κ. μακέδονια.

    φίλε Θ. κοίτα πρώτα πως θα ξεμπερδέψετε με τον σαμαρά στο κοινό αντιμνημονιακό σας μέτωπο και μετά ασχολήσαι μαζί μας.
    Πάντως στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θέλετε να βάλετε ενεργό link στο σχόλιό σας; BlogU