Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2010

Κατά του Μνημονίου, υπέρ του Πριονίου;

οι συνθετικές διεργασίες στον ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζονται μέχρι τελικής πτώσεως...

από
το φελέκι

Δεν το κρύβουμε: εκπλαγήκαμε ευχάριστα από την ανακοίνωση στήριξης των υποψηφιοτήτων Καμίνη και Μπουτάρη από το ΠΑΣΟΚ. Είναι μια υπερκομματική πρόταση που στοχεύει στην ανατροπή πολυετών προβληματικών καθεστώτων στους δυο μεγαλύτερους δήμους της χώρας.

Ζώντας στο Δήμο της Αθήνας και οι τρεις Φελέκιοι, με πολιτικές θέσεις που εκκινούν από διαφορετικές αφετηρίες, θεωρούμε θετική την κίνηση του ΓΑΠ να στηρίξει ως υποψήφιο για το Δήμο τον κο Γ. Καμίνη. Ας δούμε το γιατί:

To πρόβλημα με το Νικήτα Κακλαμάνη δεν μόνο είναι η ακροδεξιά προέλευσή του (δεν είναι μακρινές οι μέρες που πρότεινε να προσαρτήσουμε τη Βόρεια Ήπειρο, ούτε είναι τυχαία η ολόθυμη στήριξη Καρατζαφέρη). Αλλά ότι είναι ο χειρότερος εκπρόσωπος μιας 24ετούς μονοκομματικής κυριαρχίας σε έναν πολύπαθο δήμο: κενολόγος, κοσμικός, ματαιόδοξος («η Αθήνα δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από πόλεις όπως η Ρώμη ή η Νέα Υόρκη, δήλωσε ανερυθρίαστα»), εχθρός του πρασίνου, ανύπαρκτος: ένας αναμφίλεκτα κάκιστος δήμαρχος. Η πόλη είναι μπροστά μας: πιο άσχημη, γκρίζα, επικίνδυνη βαλτωμένη και ανέλπιδη από ποτέ. Η ανάγκη για ανατροπή της πεφυσιωμένης κακοδιοίκησής του Ν.Κ. είναι επιτακτική.

Δεν ξέρουμε ακριβώς τι έχει να κομίσει ο Γ. Καμίνης, ούτε τι προτείνει. Θα περιμένουμε και θα δούμε. Αυτό που ξέρουμε είναι ότι μπορεί να ενώσει διαφορετικών αποχρώσεων πολίτες και να φέρει οριζόντια τομή στο πολιτικό σκηνικό˙ ότι είναι ένα μη κομματικό πρόσωπο με πλούσιο βιογραφικό, προοδευτικές ιδέες, το οποίο εργάστηκε για χρόνια σε ένα χώρο που ασχολούνταν με τα καθημερινά προβλήματα του πολίτη και τις παθογένειες του ελληνικού δημοσίου. Καμία σχέση με αυτοπεριχαρακωμένες παλαιοπασοκικές υποψηφιότητες τύπου Παπουτσή και Σκανδαλίδη, ας πούμε.

Όσο για τα δυνάμει ποσοστά; Αλήθεια, ποιος αμφέβαλε ότι ένα ελάχιστα αναγνωρίσιμο πρόσωπο δε θα είχε στην αρχή σχετικά χαμηλά ποσοστά στις όποιες δημοσκοπήσεις; Προφανώς δεν είναι φαβορί, προφανώς υπάρχει σχετικά λίγος χρόνος, προφανώς καθυστέρησε.

Πάντως το γεγονός είναι ότι συνέβη αυτό που έλεγαν πολλοί ποικίλης προέλευσης πολίτες: να γίνουν ευρύτερες συνεργασίες, χωρίς έντονο κομματικό πρόσωπο, με στόχο το λυτρωτική αλλαγή. Όσο για τα υπόλοιπα κόμματα; Λίγο πολύ γνωστά.

  • Η Νέα Δημοκρατία στηρίζεται στις σύγχρονες εμπνεύσεις του Βασίλη του Μιχαλολιάκου και στα οράματα του Γαρουφαήλου.
  • Το ΛΑΟΣ επιμένει στη γνωστή στρατηγική της διείσδυσης, όπου υπάρχει πεδίο
  • Το ΚΚΕ είναι το γνωστό αρτηριοσκληρωτικό κομμουνιστικό κόμμα, απότοκο άλλων εποχών.
  • Όσο για τη συριζική αριστερά: Yπάρχει η δυνατότητα επένδυσης σε μικροπολιτικά οφέλη και στον εμμονικό αντιμνημονιακό αγώνα, υπάρχει και η υπεράσπιση της ουσιαστικής αντίδρασης απέναντι σε έναν καταστροφικό δήμαρχο, στον οποίο αντιτιθόταν συστηματικά, εξάλλου, η Ανοιχτή Πολή. Μακριά από γραφικότητες τύπου Τσακνή, και επενδύσεις σε συμπαθείς υπερήλικες ήρωες κάθε Γλέζου, ο ΣΥΡΙΖΑ καλείται να αποφασίσει αν είναι υπέρ ή κατά της ανατροπής των ανεπαρκών και δυνάμει φαύλων διοικήσεων σε τόσο βασικούς δύο δήμους ή θέλει να υπερασπιστεί τη στενά πολιτική του γραμμή; Η επίθεση του Παπαδημούλη στον Καμίνη (ότι και καλά δεν έχει πρόταση), να υποθέσουμε πως σημαίνει πως ο Τσακνής είχε ήδη;

Ας αποφασίσουν λοιπόν: είναι αυτοδιοικητικές οι εκλογές ή δημοψήφισμα για το μνημόνιο.

Αν είναι το πρώτο, η εκφρασμένη με υπερκομματικές υποψηφιότητες αλλαγή σε πολύπαθους δήμους είναι εκ των ων ουκ άνευ.

Αν είναι το δεύτερο, ας προκρίνουν την αποχή και την έμμεση (ή και άμεση) υποστήριξη ακόμα και σε σαμαρικούς υποψηφίους.

Κατά του Μνημονίου, λοιπόν, ακόμα και σε αυτό τον πολύπαθο δήμο;

Και άρα υπέρ του Πριονίου, να υποθέσουμε;

Υ.Γ.1: Προσπαθούμε να καταλάβουμε τους λόγους ισορροπίας και την αυτοδιοικητική διάσταση, αλλά δεν προκαλεί ενθουσιασμό η επιλογή του ιθύνοντα νου της αμαρτωλής εθνικής άρσης βαρών του Ιακώβου (με τις ουσίες πορτοκαλάδες του Σαπάνη). Η υπερπεριφέρεια Αττικής είναι πολύ σημαντικότερη απ’όσο φαίνεται.

Υ.Γ.2: Η στήριξη της υποψηφιότητας του κάκιστου πάλαι ποτέ πανίσχυρου νεοδημοκράτη αναπληρωτή υπουργού πολιτισμού Τατούλη είναι πολιτικάντικη, προβληματική και εντελώς αντιφατική σε σχέση με τα προηγούμενη.


19 σχόλια:

  1. ΧΑΧΑΧΑ...έχετε πλάκα αντε πρασινοστρουφάκια πάρτε θέση για το ΠΑΣΟΚ...δεν είναι τίποτε...
    Καμίνης και Μπουτάρης...το Ψαριανό γιατί το κατεβάζετε βρε radical..ψηφίστε Σγουρο να μην τον έχετε ανάγκη ..να τον αφήσετε στη βουλή τον άνθρωπο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν μου είναι σαφές τι ακριβώς σημαίνει υπερκομματικός υποψήφιος. Αυτός που δεν ανήκει σε κάποιο κόμμα; Αυτός που υποστηρίζεται από περισσότερα του ενός κόμματα; Κάτι άλλο; Και γιατί είναι καλύτερος από κάποιον που είναι κομματικός; Πόσο υπερκομματικός είναι κάποιος ο οποίος λέει ότι αν δεν με υποστηρίξει το Χ κόμμα δεν θα κατέβω; Είναι υπερκομματικός και ο Τατούλης που υποστηρίζεται από ΠΑΣΟΚ και ΛΑΟΣ και άλλους που πιθανόν δεν γνωρίζω; Είναι κατάλληλη η υποψηφιότητα του υποψήφιου βουλευτή ΠΑΣΟΚ και Δράσης, υποψήφιου δημοτικού συμβούλου παράταξης που υποστηρίχθηκε από το ΚΚΕ, του "μετά από μένα το χάος" Μπουτάρη για τη Θεσσαλονίκη; Τέλος. Υπάρχουν απολίτικες εκλογές, υπό την έννοια ότι δεν λαμβάνεται υπ΄όψη η πολιτική συγκυρία; Απλά ερωτήματα που νομίζω ότι ζητούν απαντήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πάντως νομίζω ότι βιαζόμαστε όλοι. Ας περιμένουμε να δούμε το πρόγραμμα, τα άτομα που θα τον πλαισιώσουν ( το ΠΑΣΟΚ είχε συμβούλους τόσα χρόμνια στο Δήμο , αξιωματική αντιπολίτευση γάρ, οι οποίοι , αν δεν στηρίζαν το Δήμαρχο, έλαμπαν δια της απουσίας τους ). Πάντως ειλικρινά δεν κατάλαβα γιατί η Μπακογιάννη, ο Αβραμόπουλος είναι καλύτεροι του Κακλαμάνη, τι ακριβώς έργο έκαναν. Εξηγόύμαι: για μένα το ίδιο χάλια ήταν. Τα καγκελάκια του Αβραμόπουλου κι οι δημόσιες σχέσεις του ακόμα μου γυρίζουν το άντερο. Τέλος περιμένω την τοποθέτηση του Καμίνη για τη διοικητική μεταρρύθμιση, έτσι από περιέργεια.
    Δ.Υ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δυ, Πολύ σωστά λες ο ένας χειρότερος από τον άλλο. Και πολύ σωστά οι υποψήφιοι της αριστεράς θα πρέπει να έχουν θέσεις για τον τρόπο διοίκησης των δήμων σε αυτή την εποχή του μνημονίου. Γιατί αν δεν κάνω λάθος ψηφίζουμε για δήμαρχο και όχι για πρωθυπουργό. Θα πρέπει να πει ένας αριστερός υποψήφιος πως βλέπει τις δαπάνες, την δημοτική φορολογία, τους ελεύθερους χώρους, την ανάπτυξη. Το να λες πως είσαι κατά του μνημονίου και να ζητάς την ψήφο σου χωρίς άλλη πρόταση δείχνει την ανεπάρκεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σύμφωνοι radical. Απλώς να έχουμε υπόψη ότι συγκεκριμένα το μνημόνιο προβλέπει την περιστολή 500 εκατομμύρια ευρώ από τον Καλλικράτη κάθε χρόνο.
    Γενικά τα έσοδα της αυτοδιοίκησης και των δύο βαθμών θα είναι περιωρισμένα τα προσεχή χρόνια.
    Τέλος θέμα συζήτησης και κριτικής θα είναι αναγκαστικά ( και σωστά κατά την γνώμη μου ) ο ίδιος ο Καλλικράτης - η διοικητική μετερρύθμιση. Ο ίδιος ο Παπανδρέου είπε ότι πηγαίνει με όσους πιστεύουν, είναι με τον Καλλικράτη. Ο ενιαίος ΣΥΝ ήταν αντίθετος με αυτόν τον σημαντικό νόμο. Η Δ.Α. έχει αυτήν την θέση;
    Δ.Υ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο Μπουτάρης δεν είναι υπερκομματικός υποψήφιος. Εκτός κι αν θεωρούμε "υπερκομματική" την ακραία νεοφιλελεύθερη "Δράση" του Μάνου, στην οποία ανήκει.

    Αλλά, βλέπεις, μετά το νεοφιλελευθερισμό του Μητσοτάκη το '89, πρέπει να πραγματώσουμε τα θέλγητρα της εξουσιολαγνείας και στο νεοφιλευευθερισμό του Γιωργάκη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οι άνθρωποι δεν είναι πράγματα. Είναι ζωντανοί οργανισμοί που διαθέτουν -εν δυνάμει- την ικανότητα προσαρμογής στο περιβάλλον και συνειδητοποίησης της πραγματικότητας.
    Εάν αυτήν την ικανότητα κάποιοι την έχουν απολέσει εξ αιτίας της μακράς έκθεσης χωρίς προστασία στις δηλητηριώδεις ακτινοβολίες της δογματικής ιεραποστολικής κομμουνιστικής διακονίας, δεν σημαίνει ότι την έχουν απολέσει όλοι!
    Υπερκομματικός σημαίνει λοιπόν κάποιος που δεν είναι γνωστό κομματικό στέλεχος (μπορεί κάλλιστα να είναι μέλος ή υποστηρικτής κάποιου φορέα) και απολαμβάνει της στήριξης πολλών άλλων ως συνισταμένης κάποιας επίλυσης κάποιου προβλήματος.
    Αυτή είναι η περίπτωση Μπουτάρη και Καμίνη, ότι κι αν πρεσβεύουν πολιτικά κι όπου κι αν ανήκουν κομματικά - πρόκειται για συνεργασία χωρίς κομματικό καπέλο (αν και κάτι τέτοιο θα επιχειρηθεί ασφαλώς).
    Η έννοια συνεργασία δεν είναι κατανοητή από τους φονταμενταλιστές κάθε πολιτικού χώρου. Κλειστά μυαλά, αδυναμία αντίληψης, καχυποψία σε κάθε αδογμάτιστη πρόταση. Τίποτα δεν αλλάζει στο συριζικό σύμπαν, όπως και στο βαθύ ΠΑΣΟΚ, στην άλαλη πέτρα του ΚΚΕ και στις σκοτεινές πολικοθρησκευτικές αιρέσεις κάθε είδους. Τι να κάνουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αχ, βρε Γιώργο, για δες που το πιο πατενταρισμένο κόμμα του νεοφιλελευθερισμού στην Ελλάδα έγινε με μιας ένας αθώος και άκακος "φορέας"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το να αλλάζει κανείς πολιτικούς συμμάχους είναι φυσικό κι όχι σπάνιο. Το να συμμαχείς με το ΚΚΕ, το ΣΥΝ ( μέρος του ), τους οικολόγους , το ΠΑΣΟΚ ( μέρος του ) και να στηρίζεις μετά την Δράση του φιλελεύθερου Μάνου είναι λιγουλάκι παράδοξο.
    Χώρια που η προβολή του εαυτού σου σαν την καταλληλότερη λύση δεν είναι ακριβώς η ορισμός του μέτρου.
    Δεν σας παραξενεύει που οι Οικολόγοι, οι οποίοι πάντοτε τον στήριζαν , προτείνουν άλλον για δήμαρχο Θεσσαλονίκης;
    Δ.Υ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Στις αυτοδιοικητικές Αυριανιστή υπάρχουν και άλλες δυνατότητες. Η ΔΑ και ο ΣΥΝ συνεργάζονται σε πολλούς δήμους, η ΔΑ, οι ΟΠ, ο ΣΥΝ, το ΠΑΣΟΚ σε άλλους κλπ κλπ
    Το μόνο αδιέξοδο στις λύσεις που είναι παρά το μνημόνιο δυνατές, είναι τα δογματικά μυαλά μας.
    Ο κόσμος όμως αναζητά επειγόντως λύσεις και δεκάρα δεν δίνει για τα εσωτερικά του αντιδημοκρατικού μορφώματος ΣΥΡΙΖΑ (το μόνο κόμμα χωρίς βάση και χωρίς εκλεγμένη ηγεσία).
    Από τους άλλους περιμένει να ακούσει κάτι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αγαπητέ Γιώργο

    Προφανώς και οι άνθρωποι μεταβάλλουν απόψεις και στάσεις. Προσωπικά εκτέθηκα για λίγα μόνο χρόνια στην ακτινοβολία της "δογματικής ιεραποστολικής κομμουνιστικής διακονίας" και ως εκ τούτου προσαρμοζόμενος στην πραγματικότητα άλλαξα απόψεις αρκετές φορές. Πάντως σε κάθε περίπτωση δεν ξεκίνησα από συνεργαζόμενος με το ΚΚΕ το 2002 αν θυμάμαι καλά, για να γίνω μέλος της περήφανα νεοφιλελεύθερης Δράσης το 2009, αφού στο μεσοδιάστημα έπαιξα με ΠΑΣΟΚ και ολίγο από ΣΥΝ. Αυτό δεν δείχνει πραγματισμό και προσαρμοστικότητα αλλά στην καλύτερη περίπτωση θολούρα και στη χειρότερη μια λογική "όπου μας κάτσει". Ακούγοντας μάλιστα τις πρόσφατες αμετροεπείς δηλώσεις αυτοθαυμασμού του περί μοναδικής σούπερ-ντούπερ ακατανίκητης υποψηφιότητας, μάλλον τείνω προς την εκδοχή ότι βλέπει τον εαυτό του ως μεσσία-τιμωρό που θα έρθει καβάλα στο άσπρο άλογο να σώσει την πόλη από τους εχθρούς της.
    Σχετικά με τον Καμίνη, επαναλαμβάνω το ερώτημα: πόσο υπερκομματικός είναι κάποιος που λέει ότι αν δεν με στηρίξει το ΠΑΣΟΚ δεν κατεβαίνω;
    Για να κλείνω, επειδή είπα πολλά και καταχράστηκα τον φιλόξενο αυτό χώρο. Πώς μπορεί να μείνει το μνημόνιο εκτός αυτής της εκλογικής αναμέτρησης; Δεν πρέπει ο κάθε υποψήφιος να τοποθετηθεί για το από που θα αντληθούν οι πόροι που περικόπτονται λόγω του μνημονίου και μάλιστα όταν ο Καλλικράτης προβλέπει ότι αρμοδιότητες σχετικά με παιδεία, υγεία και άλλα θα περάσουν σε δήμους και περιφέρειες; Θα αυξηθούν οι δημοτικοί φόροι; Θα "αξιοποιηθεί" η δημοτική περιουσία; Δεν θα γίνει τίποτα από αυτά και δημόσια σχολεία και νοσοκομεία θα αφεθούν στην τύχη τους; Δεν έχουν σχέση αυτά με πολιτικές που εκπορεύονται από το μνημόνιο; Επίσης υπάρχει καμιά αμφιβολία πως αν το ΠΑΣΟΚ πάει καλά σε περιφέρειες και μεγάλους δήμους δεν θα διαλαλούν τα στελέχη του και τα ΜΜΕ ότι οι πολίτες επιδοκιμάζουν την πολιτική του; Δεν θα λυθούν έτσι τα χέρια τους για νέα "εθνοσωτήρια" μέτρα; Δεν νομίζω στην Δημοκρατική Αριστερά να είναι τόσο αφελείς και να πιστεύουν ότι αν νικήσει ο Καμίνης ή ο Μπουτάρης δεν θα πιστωθούν στο ΠΑΣΟΚ. Εκτός εάν δεν τους ενδιαφέρει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Σε πολλά από αυτά που λες marlow έχεις δίκιο. Έ και;
    Δηλαδή να μην κάνουμε τίποτα, να μην δοκιμάσουμε εκεί που κάτι είναι δυνατόν; Επειδή ο Μπουτάρης μοιάζει εγωιστής ή ο Καμίνης ήθελε να κατέβει μόνο για να βγει; Δικαίωμά τους είναι.
    Επί της ουσίας έχεις να προτείνεις κάτι άλλο; Την καταγραφή;
    Θα γίνει στις περιφέρειες! Οι Δήμοι δεν μπορούν να ξεφύγουν λίγο από την κομματική διελκυστίνδα;
    Τι θα κάνουμε με το μνημόνιο; Ότι καλύτερο - αλλά στην πράξη. Με ένα όχι δεν γίνεσαι ικανός δήμαρχος ούτε η ΝΔ γλυτώνει τις ευθύνες της που μας έριξαν στο λάκο με τα λιοντάρια, ούτε η αριστερά του συριζα έχει κάτι να πει εκτός του να βγάζουν τα μάτια τους για την καρέκλα.
    Εσύ τι προτείνεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Φίλε Γιώργο

    Είναι δικαίωμα του Μπουτάρη να είναι εγωιστής, του Καμίνη να κατέβει μόνο για να βγει και του οποιουδήποτε να είναι και να επιθυμεί ότι θέλει. Το θέμα όμως δεν είναι ο χαρακτήρας τους αλλά τι εξυπηρετεί η υποστήριξή τους. Εκτιμάς ότι σε περίπτωση νίκης τους μ'ένα δημοτικό συμβούλιο γεμάτο ΠΑΣΟΚους παράγοντες θα είναι εφικτή η προώθηση ριζοσπαστικών τομών ακόμη και σε καθαρά αυτοδιοικητικά θέματα; Και με αυτή τη λογική γιατί μόνο με το ΠΑΣΟΚ και όχι και με τη ΝΔ; Για ιστορικούς λόγους; Στο κάτω κάτω καμία κυβέρνηση της ΝΔ δεν ακολούθησε αταλάντευτα μια τόσο νεοφιλελεύθερη πολιτική ούτε εκχώρησε τόσο εξώφθαλμα την διακυβέρνηση της χώρας σε τρίτους. Ο ίδιος ο Παπανδρέου είπε σχετικά πρόσφατα ότι όσα κάνουν δεν προκύπτουν μόνο ως "υποχρεώσεις" του μνημονίου αλλά αποτελούν και πολιτικά τους πιστεύω.
    Αν έχω να προτείνω κάτι άλλο... Χμ...Αν ρωτάς σε ότι αφορά την αντιμετώπιση της κρίσης, εκτιμώ ότι ως αριστερά πάσης μορφής, ουσιαστικά όχι. Ψηφίδες πιθανής εναλλακτικής λύσης ακούγονται από διάφορες μεριές. Από την ΔΑ έως την ΑΝΤΑΡΣΥΑ! Αλλά συνεκτική στρατηγική και πρόταση διεξόδου με συγκεκριμένο πολιτικό υποκείμενο, δυστυχώς όχι. Σε κάθε περίπτωση πάντως εκτιμώ ότι οι αριστερίστικες εξαλλοσύνες και η συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ είναι οι δυο όψεις του ίδιου νομίσματος. Της βαθιάς κρίσης και αδυναμίας συγκρότησης εναλλακτικής πρότασης κάθε πολιτικού σχηματισμού της αριστεράς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ποιο παρδαλό κατσίκι; Όλη η Ελλάδα γελάει με τα καμώματά σας –ιδιαίτερα με τη στήριξη του ακρονεφιλελεύθερου (δλδ με σύγχρονους όρους, ακροδεξιού) Μπουτάρη. Δεν έχει μείνει μια σταλιά ντροπή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΔΙΟΡΘ. «ακρονεοφιλελεύθερου»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Πάντως Γιώργο στη θεσσαλονίκη έγινε και διαπαραταξιακό. Η ΔΑ θα μπορούσε να στηρίξει είτε τον Τζήκα , όπως οι οικολόγοι, είτε τον Μυταφίδη, αν τον κατεβάσει ο ΣΥΡΙΖΑ.
    Γενικά ο Μπουτάρης έχει πολλά μείον, κι έχει αλλάξει ένα σωρό συμμάχους ( τώρα τι σχέση έχει το ΚΚΕ με την Δράση, εδώ η Δράση η μέλη της έχει καταθέσει μήνυση κατά του ΠΑΜΕ !) και δεν είναι ανακοίνωση αυτή που έβγαλε και είναι πολλά χρόνια που εκτίθεται και τα χρονάκια του έχει. Δεν είναι ακριβώς υποψηφιότητα κελεπούρι.
    Τέλος επαναλαμβάνω μια προηγούμενη ερώτησή μου: η ΔΑ έχει τη θέση του ενιαίου ΣΥΝ κατά του καλλικράτη η έχει αλλάξει; Νέο κόμμα είναι , έχει δικαίωμα να τα δεί όλα από την αρχή!
    Δ.Υ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. marlow λες:"Εκτιμάς ότι σε περίπτωση νίκης τους μ'ένα δημοτικό συμβούλιο γεμάτο ΠΑΣΟΚους παράγοντες θα είναι εφικτή η προώθηση ριζοσπαστικών τομών ακόμη και σε καθαρά αυτοδιοικητικά θέματα;"
    Όχι βέβαια, δεν αρκεί ο Καμίνης - πρέπει να βγουν και σύμβουλοι. Αλλά και του Συνασπισμού να ήταν (που τόχω ζήσει...) τίποτα δεν θα γινόταν. Ανθρώπους λογικούς ψάχνουμε όχι με ταμπέλα αριστερού!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Το ερώτημα παραμένει???
    Στα τέσσερα χρόνια θητείας του Δήμαρχου του 43%(με αυτό το ποσοστό βγήκε)που αυτάρεσκα η "αριστερή σου στάση"νομίζει ότι αποκαλώντας τον, "Πριόνη",καθαρίζει,που ήταν το "καμίνι" της κινηματικής δράσης???
    Που ήταν οι "ριζο-σπάστες" της ΔΑ ς?
    Οταν ο δήμαρχος του 43%, με τους "μηχανισμούς", του διέλυε την πόλη?
    Δεν μπορείτε να καταλάβετε ότι άλλο κοινωνικά κινήματα και άλλο "κινηματικός παιδισμός" που διακατέχει την αφασική σας φλυαρία???
    (άσχετο-σχετικό)
    Για το deal του Κατάρ θα απαντήσει κάποιος από όλους εσάς???
    Για να δούμε τελικά εκτός από την ιδιωτεία σας,"παίζει" και κάτι άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. H ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ
    Που ήταν το κινηματικό "καμίνι" ΣΑΣ σε όλα αυτά τα θεάρεστα του δήμαρχου του 43%????(από το 2006 ως σήμερα)
    Ποιο κοινωνικό σώμα και με ποιες {δημοκρατικές διαδικασίες(φευ)}"αποφάσισε" αυτές τις επιλογές?
    Οι ριζο-σπάστες σύμβουλοί σας τώρα που είναι "απελευθερωμένοι από τον "κομματικό πατερναλισμό", της παιδικής χαράς του ΣΥΝ,θα δώσουν εξηγήσεις στη κοινωνία, για τη στάση τους, στην τετραετία που πέρασε?
    Πότε μας έλεγαν την αλήθεια, με τον Τσίπρα, με τον Αλαβάνο, η τώρα με τον Συνυποψήφιο του ΠΑΣΟΚ?
    Δεν καταλαβαίνετε πλέον ότι οι κότες δεν είναι μέσα στο κοτέτσι, για να "τσιμπάνε"?
    Ίσως ο "κινηματικός παιδισμός" σας,να σας βοηθάει στο άλλοθι για την κοινωνική ιδιωτεία σας,μπορεί όμως η αφασική φλυαρία, να δώσει καμιά απάντηση στα πραγματικά προβλήματα των πολιτών*,όταν όλα γίνονται ερήμην τους?
    Καλό για φαιοαυτοκατανάλωση το Πριόνης
    αρκεί να μας πείτε και τι παράγει σήμερα αυτή η "λεκτική μπούρδα".
    Τέλος είναι σε θέση κανείς σας να εξηγήσει το deal(χα)του Κατάρ,έστω και ως "φυσικό" φαινόμενο?
    Μπορείτε να καταλάβετε τη διαφορά Δημοκρατίας και ρεπούμπλικας?
    *Αυτό δεν απαλλάσσει και τους πολίτες από τις δικές ευθύνες, όπως αυτό της εκχώρησης,παραχώρησης υποχρεώσεων και δικαιωμάτων τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θέλετε να βάλετε ενεργό link στο σχόλιό σας; BlogU