Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

Τι τρέχει στον Δήμο του Αγίου Στεφάνου Αττικής;

Παναγιώτης Βορριάς: ένας δήμαρχος avant garde
Εφαρμόζει όσα η Αριστερά ονειρεύεται...

Το κοινωνικό πρόσωπο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης έχει βρει την υλοποίησή του στον Δήμο Αγ. Στεφάνου. Δεν είναι οι πρωτοποριακές υπηρεσίες που παρέχονται (πάντα δωρεάν εννοείται) στον πολίτη, δεν είναι το δημοτικό γυμναστήριο, η βοήθεια στο σπίτι, η ψυχολογική και συμβουλευτική υπηρεσία, το γραφείο εξυπηρέτησης του δημότη (δίπλα στο ΚΕΠ), η συμμαχία κατά της ακρίβειας, οι εκπτώσεις έως και 50% στα δημοτικά τέλη σε τρίτεκνους, πολύτεκνους και άτομα με αναπηρία.
Η μεγάλη δόξα του Δήμου είναι τα Δημοτικά Πολυϊατρεία.
Είκοσι ιατρικές ειδικότητες, τριανταπέντε γιατροί, είκοσι νοσηλευτές παρέχουν σε εβδομαδιαίο πρόγραμμα πρωί- απόγευμα τις υπηρεσίες τους εθελοντικά στο πολυϊατρείο που διαθέτει και υποστηρίζει από άποψη εξοπλισμού και κτιριακής επάρκειας ο Δήμος.
Και τις παρέχουν στον Άνθρωπο - όχι μόνο στον τοπικό δημότη, ούτε καν στον περαστικό ή τον μετανάστη χωρίς χαρτιά - σε όλους!
Η λογική του Δημάρχου ήταν και είναι ότι δεν ξεχωρίζουμε τους πολίτες σε προνομιούχους δικούς μας δημότες και τους "άλλους"... Ως εκ τούτου εδώ και μήνες και πριν την εφαρμογή του Καλλικράτη, οι πολύτιμες υπηρεσίες των πολυϊατρείων και της βοήθειας για το σπίτι προσφέρονται και στους κατοίκους της Δροσιάς, της Άνοιξης, του Διονύσου, του Κρυονερίου, της Σταμάτας, της Ροδόπολης.
Και τις παρέχουν, δεν κοροϊδεύουν.

Πακέτα δωρεάν προληπτικού ελέγχου για καρκίνο, γυναικολογικού ελέγχου, τσεκάπ με 40 ευρώ, κάρτα συμβατή με οποιοδήποτε υπολογιστή με όλες τις εξετάσεις (ιστορικό), σύνδεση με νοσοκομεία σαν το Σισμανόγλειο για θεσμική επάρκεια των αποτελεσμάτων και άλλα πολλά που προστίθενται καθημερινά.

Η λογική του Παναγιώτη Βορριά και των συνεργατών του (που βρίσκονται στην πρώτη τους θητεία εν μέσω κρίσης και απανωτών εκλογικών αναμετρήσεων - δηλαδή δεν πρόλαβαν τις εποχές των παχιών αγελάδων για την αυτοδιοίκηση) είναι η λογική του κοινωνικού κράτους. Αυξάνουν το εισόδημα των εργαζομένων παρέχοντάς του δωρεάν πανάκριβες υπηρεσίες υγείας, στηρίζουν τις διάφορες κοινωνικές ομάδες εκτοπίζοντας την εγκατάλειψη, την απελπισία και την παραβατικότητα που τις ακολουθεί, προωθούν τον εθελοντισμό και την κοινωνική αλληλεγγύη.
Είναι αυτό που η Αριστερά ονειρεύεται, είναι η αντιμετώπιση του Μνημονίου στην πράξη.

Οι άνθρωποι αυτοί δεν πολεμούν ανεμόμυλους αλλά την σκληρή καθημερινότητα - και τα καταφέρνουν. Δεν δηλώνουν απλά αντιμνημονιακοί για να εγκαταλείψουν το λαό στην τύχη του και να εκβιάσουν την ψήφο του - δεν πουλάνε τσαμπουκά στην τρόϊκα του τύπου "δεν θα τους επιτρέψουμε την είσοδο στο Δημαρχείο" - δεν κάνουν τις εκλογές δημοψήφισμα: υπηρετούν το λαό.
Αξιοποιούν τις δυνατότητες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Υπηρετούν το συγκεκριμένο.

Προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ, συνεργάζονται με ανθρώπους της Δημοκρατικής Αριστεράς, του Συνασπισμού και των Οικολόγων Πρασίνων χωρίς κανενός είδους χρίσματος και κομματικής υποστήριξης - αποτελούν ένα αυτοδιοικητικό κίνημα εν μέσω συμφερόντων, καταπατητών, ψηφοδελτίων πολιτικής σούπας και ανταλλαγής.
Εύχομαι να εκλεγούν και στον νέο Δήμο Διονύσου που συνενώνει επτά δήμους και κοινότητες της βόρειας Αττικής (με την κίνηση "Συμμαχία για τον Πολίτη" ) και να εφαρμόσουν και εκεί ότι και στον Δήμο Αγ. Στεφάνου.
Οι άλλοι, ας κυνηγούν ανεμόμυλους...


Δείτε σχετικά:


40 σχόλια:

  1. Αν ειναι ετσι, τοτε χιλια μπραβο.Ωστοσο η Δ.ΑΡ.οργανωτικα πηγαινει θαυμασια.Υπαρχουν οργανωσεις που οι πρωην του ΣΥΝ ειναι μειοψηφια και αυτο ειναι ιδιαιτερα σημαντικο. mike

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστώ mike.
    Πάντως η ΔΑ του δήμου Διονύσου έναν τέτοιο δήμαρχο, παρότι συναντήθηκε μαζί του δεν τον στηρίζει!
    Φλέρταρε μάλιστα με συνδυασμό γεμάτο δεξιά συμφέροντα και πρώην συντρόφους επίσης προσωπικών στοχεύσεων μόνο και μόνο γιατί ήσαν κάποτε στην πτέρυγα! Λυπηρό - δείγμα πολιτικής ανωριμότητας και πρώϊμης λειτουργίας μηχανισμών με παραγοντιλίκια, ομαδοποιήσεις και "ταξίματα".
    Αν για μια αντιδημαρχία, το όραμα της δημοκρατικής αριστεράς εκπίπτει και τα δεξιά λαμόγια που μέχρι χτες ήταν οι αντίπαλοι γίνονται φιλαράκια, τότε η αριστερά εκποιείται.
    Μάθαμε πολλά για πρόσωπα και πράγματα αυτές τις μέρες - με αυτούς τους ανθρώπους δεν θα συνεχίσουμε μαζί. Δεν έχουν θέση ελαστικές συνειδήσεις στο εγχείρημα της ΔΑ.

    Ο κόσμος παρακολουθεί με προσοχή τις κινήσεις μας και κρίνει. Αν δει παραγοντισμούς με το καλημέρα θα μας στείλει στο διάολο.
    Η συγκεκριμένη εξέλιξη στο νέο δήμο Διονύσου είναι ένα αρνητικό δείγμα γραφής. Ελπίζω να μην επαναληφθεί και αλλού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιατί θα πρέπει να προβάλλονται ως δήθεν "καινοτομίες", υπηρεσίες που προσφέρονται εδώ και τετραετίες από άλλους δήμους, και μάλιστα καθόλου εύρωστους οικονομικά; Δημοτικά πολυϊατρεία λειτουργούν πολλοί άλλοι δήμοι στο λεκανοπέδιο, όπως π.χ. ο δήμος Αμαρουσίου, ένας δήμος καταχρεωμένος και πολύπαθος από τον διαπλεκόμενο πρώην (που είχε... Βωβαθεί) και τον επικοινωνιολάγνο νυν (που όλο φρου-φρου κι από έργο τίποτα), συνεχίζει εδώ και χρόνια τη λειτουργία δωρεάν πολυϊατρείων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γιατί θα πρέπει να αποσιωπούμε το έργο των δημάρχων που πραγματικά κάνουν κοινωνική πολιτική; Τι άλλο δηλαδή ζητάμε από τους ανθρώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης; Τι άλλο επιθυμεί να εφαρμόσει η αριστερά σε τοπικό επίπεδο;
    Για μένα όσοι κάνουν πράξη σε τοπικό επίπεδο το κοινωνικό κράτος είναι "αριστεροί" (επί της ουσίας κι όχι στα λόγια) κι όχι όσοι ισχυρίζονται απλά ότι είναι - κι αυτό ανεξάρτητα κομματικής προέλευσης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. θα το ψαξω Γιωργο, αλλα εγω ειμαι σε αλλα χωραφια οπως ξερεις.Θα σου στειλω και κατι στο μπλογκ λιγο αλλιωτικο να ξελαμπικαρουμε.mike

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Kατ'αρχη σε ενημερωνω οτι στο Διονυσο/Αγ.Στεφανο ο χωρος επισημα δεν στηριζει κανεναν.Οποτε κανεις δεν μπορει να καπηλευτει τον τιτλο του κομματος. Επικοινωνησε μαζι μου τηλεφωνικα να τα πουμε. mike

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. mike, στείλτο μου ξανά με mail - έχω χάσει πολλά τηλέφωνα σε μια άτυχη αναβάθμιση. Σπίθα ακούς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Επί της ουσίας τώρα, το πρόβλημα δεν είναι η καπηλεία, είναι ότι δεν παίρνουμε απόφαση στήριξης επειδή κάποιοι μπλοκάρουν τη φυσιολογική εξέλιξη προς τον φερέγγυο υποψήφιο δυσφημώντας τον εκ προοιμίου,και γίνονται πιστευτοί επειδή έχουν κάποιο όνομα από παλιά στην πτέρυγα!
    Οι καινούργιοι (που είναι πλειοψηφία) δεν ξέρουν πρόσωπα και πράγματα.
    Γίνεται βεβιασμένη απόπειρα απόσπασης απόφασης για υποστήριξη συνδυασμού γεμάτου από "συναλλασσόμενους" και αποτυγχάνει μόνο από την αντίσταση ορισμένων νέων μελών.
    Συνέπεια: Η ροή από τον τοπικό ΣΥΝ προς την ΔΑ σταματά και η κοινωνία μαθαίνει έκπληκτη ότι "ανανεωτικοί" συμμετέχουν σε κοινό συνδυασμό με τοπικά λαμόγια που πολεμούσαμε χρόνια!
    Μήπως στην βιασύνη να παρουσιάσουμε υποψηφιότητες παντού χάσαμε τον έλεγχο;
    Μήπως η δημοκρατία παραβλέπεται λόγω του ότι "τώρα τρέχουμε"; Πόσες φορές το έχω ακούσει αυτό στο παρελθόν;

    Στον Δήμο Διονύσου τρέχει μια ανωμαλία που θα στοιχίσει ακριβά στον χώρο - καλώ όποιον μπορεί από τον "χώρο" να διορθώσει τα πράγματα έστω και στο παρά πέντε, έστω και με κεντρική απόφαση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πληροφοριακά μόνο, το ίδιο πρόβλημα έχει και ο τοπικός ΣΥΝ (έβαλε κι εδώ το χεράκι του ο ...Πριμυκήρης) αλλά και οι τοπικοί Οικολόγοι Πράσινοι. Τα λαμόγια μπλόκαραν όλη την αριστερά: και καλά οι άλλοι - ένα νέο κόμμα σαν τη ΔΑ, να πέφτει με το καλημέρα θύμα τους χωρίς ικανότητα αντίδρασης;
    Αυτό κάτι λέει για το μέλλον. Τι να λέμε ύστερα; Συγνώμη λάθος;
    Δουλειά χρόνων και ισχυρή τοπική επιρροή της ανανεωτικής αριστεράς καταστρέφονται για τα προσωπικά επαγγελματικά συμφέροντα κάποιων. Πολύ λυπηρό και τελείως απαράδεκτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Σπίθας, δεν μιλάει, αλλά ακούει και βλέπει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. . Σε όλη την Ελλάδα έχει πιά αρκετά μέρη που πότε χάρη σ' ένα Δήμαρχο, άλλοτε χάρη σ' ένα δάσκαλο ή απλούς πολίτες, κάτι διαφορετικό γίνεται από την μιζέρια, την ισοπέδωση και την αντίσταση στο ...Μνημόνιο.
    . Μα αυτά δεν τα μαθαίνει σχεδόν κανείς, κι ένα σκοτάδι απλώνεται παντού από τα ΜΜΕ με μόνο σκοπό να σπείρει την απογοήτευση, το "τίποτε δεν γίνεται", το "όλοι είναι ίδιοι".
    . Εδώ και λίγο χρονικό διάστημα βρίσκω διάφορα τέτοια κείμενα σαν το δικό σου, και τα στέλνω με mail σε φίλους, αλλά και πιό πρόσφατα με το Fb. Πιστεύω πως έχω την άδειά σου να στείλω και το κείμενό σου αυτό. Ευχαριστώ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Γιώργο γεια σου. Η οργάνωση από τα κάτω και η αλληλεγγύη είναι βασικό στοιχείο της πολιτικής της αριστεράς. Ποιας αριστεράς; μα της δικής μας με ότι αυτό συνεπάγεται.
    Στις δημοτικές εκλογές όμως ο αγώνας είναι όλοι εναντίον όλων, δεν υπάρχουν κόμματα, υπάρχουν φιλοδοξίες και συμφέροντα και μόνο αυτά. Αν τώρα βρεθεί κάποιος και ταράξει τα νερά, είναι ευχής έργο. Αλλά η πλειοψηφία είναι .....
    ΥΓ. Πολύ σημαντικό το ιατρείο του Δήμου. Έτσι πρέπει να είναι η πρωτοβάθμια περίθαλψη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. leo, είναι κρίμα μέσα στο χαμό να χάνονται ή να υποτιμούνται πραγματικά έργα που όντως γίνονται σε κάποιους δήμους εξ αιτίας της προεκλογικής σκοπιμότητας - γι αυτό ανέβασα και το κείμενο. Ο Παναγιώτης Βορριάς είναι άνθρωπος χαμηλών τόνων και με μόλις μια θητεία στην πλάτη του (δεύτερη και τελευταία εάν εκλεγεί τώρα κατά δέσμευσή του) και το έργο του απαξιώνεται από αντίπαλους υποψήφιους με 3 ή 4 θητείες που δεν έχουν κάνει ούτε τα μισά. Καταλαβαίνεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Σπίθα κάνε μου μια ...αναπάντητη τότε:)
    - (έχασα και το δικό σου τηλέφωνο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Λες Γιωργο, μετα απο αντισταση νεων μελων δεν παρθηκε αποφαση.Πολυ σημαντικο.Αυτο επιβεβαιωνω και εγω.mike

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Σπίθα που είσαι; Γιατί εξαφανίστηκες; Σε κατάπιε ο Μπίστης; χαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. συντροφε καλησπερα, μολις βρηκα το χρονο μεσα στο τρεξιμο να διαβασω την τελευταια σου αναρτηση. Διαβάζοντας και τα σχόλια των αναγνωστών απόρησα με το 'γιατί χαιρόμαστε και εκθειάζουμε το έργο του Βορρια'. Είμαι 22 χρονών, γαλουχήθηκα στην αγκαλιά της εξωκοινοβουλευτικης αριστεράς, και είναι η πρώτη φορά που βλέπω εφαρμοσμένη την κοινωνική πολιτική που χρόνια ακούω κι έμαθα να διεκδικώ. Λυπάμαι που άνθρωποι οι οποίοι θεωρούνται πλέον νοημονες να περιπλανονται μεταξύ απατεώνων και καιροσκόπων... Αδαμαντία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Την ίδια απορία έχω και εγώ Αδαμαντία αλλά και αγανάκτηση. Καλή σου μέρα και καλή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΔΙΟΝΥΣΟΥ συγκροτηθηκε τον 9ο του 2010 και εξελεξε πενταμελες φραφειο με προσωρινο Γραμματεα τον Λυκουργο Φλεσσα, τρια και τεσσερα μελη επισκεφθηκαν τους τρεις υποψηφιους Δημαρχους για να γνωριστουμε και να διαμορφωσουμε προσωπικη αποψη. ΕΚΘΕΣΑΜΕ σε ολα τα μελη και φιλους τις αποψεις μας για τους πιο πανω υποψηφιους,αλλα μετα απο ψηφοφορια δεν αποφασισαμε συγκεκριμενη υποστηριξη η πλειοψηφια αποφασισε να μην στηριξουμε καποιον απο τους παραπανω, και να αφεθουν ελευθερα τα μελη να ψηφισουν Δημαρχο και Δημοτικους Συμβουλους κατα συνειδηση. Την ΚΥΡΙΑΚΗ 17/10/2010 ο ΓΙΩΡΓΟΣ στην Αριστερη Στρουθοκαμηλο εκθετει τις ικανοτητες και το εργο του Δημαρχου Αγιου Στεφανου ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΒΟΡΡΙΑ οτι εφαρμοσε οσα η Αριστερα ονειρευεται,και λεει οτι εναν τετοιο Δημαρχο, παροτι συναντηθηκαμε μαζι του δεν τον στηριζει! Ο Γιωργος ψηφισε στην συνεδριαση της ΔΑ Διονυσου υπερ της ελευθερης επιλογης Δημαρχου και Συμβουλων, και λεει οτι η ΔΑΔ ΦΛΕΡΤΑΡΕ με συνδυασμο γεματο με δεξια συμφεροντα και πρωην συντροφους. Η Δημοκρατικη Αριστερα Διονυσου και εγω σαν προσωρινος Γραμματεας μεχρι το Συνεδριο του Κομματος ουδεποτε στηριξαμε η φλερταραμε με κανεναν υποψηφιο Δημαρχο τηρωντας την αποφαση της Συναδριασης και κανενα μελος της ΔΑ Διονυσου δεν μετεχει σε κανενα ψηφοδελτιο εκτος του Γιωργου που μετεχει στο ψηφοδελτιο του Παναγιωτη Βορρια Δημαρχου του Αγιου Στεφανου και υποψηφιο για τον Δημο Διονυσου. Δυστυχως για τον Γιωργο για ολα αυτα που μας κατηγορει τα κανη ο ΙΔΙΟΣ μη σεβομενος την αποφαση που πηραμε στην ψηφοφορια. ΛΥΠΟΥΜΕΘΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Αγαπητέ Λυκούργο, αφού επιθυμείς δημόσια συζήτηση για τα πεπραγμένα της επιτροπής πρωτοβουλίας της ΔΑ Διονύσου και του προσωρινού της συντονιστικού γραφείου, σου απαντώ:

    Στα ιδρυτικά μέλη του δεξιού κατά κύριο λόγο συνδυασμού Νικητόπουλου - Καλαφατέλη συμμετείχαν, ακόμα πριν την συγκρότηση της τοπικής της ΔΑ, σημερινά μέλη και φίλοι της δημοκρατικής αριστεράς διονύσου, χωρίς να σοκαριστεί κανένας και μάλιστα κάποιο από αυτούς κατεβαίνουν και στον συνδυασμό αυτό σαν υποψήφιοι (Μάνος Ο., Γιάννης Ψ., Σπύρος Σπ.)

    Η ιστορία αυτή έχει ξεκινήσει από την άνοιξη, έχει οδηγήσει σε θυελλώδεις συνελεύσεις του τοπικού Συνασπισμού, από τον οποίο προερχόμαστε, και σε κάθετες ρήξεις και πολιτική απόσταση τα μέλη του.

    Προσωπικά, ακριβώς για να αποφύγω τον εξευτελισμό της αριστεράς στην περιοχή μας με την συμμετοχή μελών της και μάλιστα της "ανανεωτικής" κυρίως αντίληψης, γνώρισα προσωπικά τους υποψήφιους δημάρχους και συντάχθηκα με τον "εξτρεμιστή σοσιαλδημοκράτη" (κατά Παπαγιαννάκη) Παναγιώτη Βορριά.
    Αυτό σόκαρε κάποιους κι ελπίζω ...να τους σοκάρει περισσότερο! :)

    Παλεύουμε εναντίον δύο δεξιών συνδυασμών κι ενός του ΚΚΕ.
    Είναι ναι κρίμα για την τοπική ΔΑ, με το καλημέρα, πριν ακόμα συζητήσει πολιτικά και συμφωνήσει οτιδήποτε να ταυτίζεται πολιτικά με την δεξιά και κατηγορούμενους για παρανομίες - γι αυτό είπα ότι πρόκειται για ανωριμότητα.

    Είναι κρίμα άνθρωποι που τους έχουν υποσχεθεί θέσεις, έργα και αντιδημαρχίες να προσχωρούν σε τέτοιους συνδυασμούς διασύροντας το όνομα της ανανεωτικής αριστεράς εφόσον είναι γνωστοί ως υποψήφιοι της αριστεράς με την στήριξή μας και του τοπικού ΠΑΣΟΚ, παλιότερα.

    Εσύ προσωπικά υπερέβης τα καθήκοντά σου.
    Απλό συντονιστή σε ορίσαμε συναινετικά ως έχοντα χρόνο
    - ούτε ψηφίσαμε, ούτε καν σε γνωρίζουμε καλά καλά ούτε μας γνωρίζεις.
    Με καλές προθέσεις ξεκινήσαμε.
    Κατάφερες όμως σε λίγες μέρες να κλείσεις τις πόρτες της ΔΑ για τα μέλη του τοπικού Συνασπισμού, να λοιδορήσεις την γραμματέα του (γιατί άραγε), να διαδίδεις ότι κάποιοι σου ζητούν "να με πετάξεις έξω με τις κλωτσιές"
    - ήθη του παρελθόντος, νοοτροπίες ιδιοκτήτη όχι συντρόφου. Κι όλα αυτά γιατί;

    Λόγω της ομαδοποίησης που υπάρχει ήδη από τον Συνασπισμό και μεταφέρθηκε και στην τοπική ΔΑ. Αντί να προσεγγίσεις με προσοχή μια ήδη τεταμένη κατάσταση σπέρνεις την καχυποψία, τις διαδόσεις και την διχόνοια. Αυτή η νοοτροπία μου είναι απεχθής. Δεν εκπροσωπείς κανέναν άλλωστε κι αν αντί για συντονισμό επιθυμείς να έχεις κάποια εξουσία πάνω μας, αυταπατάσαι.

    Τέλος, βαρύνεσαι με την μεταφορά ψευδούς εντύπωσης από τις συναντήσεις μας (για τους τρίτους συμμετέχω κι εγώ στο συντονιστικό - κι όλοι μας ελλείψει άλλων - δεν εκλεγήκαμε...) με τους δημάρχους και αυτό το χρεώνω σαν ομαδοποίηση και στημένο παιχνίδι.

    Όπως βλέπεις σε ένα κόμμα που ακόμα δεν έχει συγκροτηθεί, δεν διαθέτει πολιτική συμφωνία παρά στα στοιχειώδη ούτε καταστατικό, οι απειλές εναντίον μου για μέτρα φαντάζουν κωμικές. Προχωράμε με ομοφωνία μέχρι το συνέδριο και αφήνουμε στην άκρη τις διαφωνίες μας.
    Κακώς έθεσες θέμα υποστήριξης συνδυασμού στις δημοτικές γνωρίζοντας τις διαφωνίες μας - ενέπλεξες την ΔΑ σε ένα πρόβλημα που δεν γνωρίζεις καν τις συνέπειές του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Όσο για το "ΛΥΠΟΥΜΕΘΑ ΓΙ ΑΥΤΟΝ", αυτός είναι ο πληθυντικός της μεγαλοπρέπειας ή νομίζεις ότι εκπροσωπείς κάποιον. Μήπως τόχουμε καβαλήσει λιγάκι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Αυτό που με διασκέδασε πολύ πάντως ήταν το "μη σεβομενος την αποφαση που πηραμε στην ψηφοφορία".
    Η ψηφοφορία (5-3)ευτυχώς αποφάσισε ότι η τοπική ΔΑ δεν στηρίζει κανέναν. Εγώ δεν είμαι η ΔΑ αλλά ένα μέλος της - ποιος θα μου πει ποιον και αν θα υποστηρίξω; Τι είναι εδώ, ΚΚΕ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Συντροφε η τελευταια σου φραση περιεχει ολο το νοημα της αντιπαραθεσης.
    Να σου πω την αληθεια την περιμενα πιο δημοκρατικη τη ΄΄δημοκρατικη αριστερα΄΄. Και κυριως λογω εσου μου ειχε δημιουργηθει αυτη η εντυπωση. Οταν ομως ο εκροσωπος σας κατακρινει τις επιλογες σου χωρις να ισχυει το ιδιο για συμπαθιες αλλων προς αντιπαλο συνδυασμο τι να συζητησουμε; Αληθεια, τι ειναι αυτο που δεν επεισε τους υπολοιπους οσον αφορα στο ποιον της παραταξης;

    Και εστω οτι επιλεγετε να μη στηριξετε καποιον υποψηφιο δημαρχο, πώς μπορειτε να κατακρινετε το Γιωργο εν προκειμενω για την επιλογη του και μαλιστα να λυπασθε; Ωραια συντροφικη αλληλεγγυη! Εμεις αντιθετως χαιρομαστε που εχουμε την τυχη, τη χαρα, την τιμη και την ευκαιρια να δουλευουμε μαζι του.

    Φανταζομαι οτι δεν ειναι αυτη η γραμμη της ηγεσιας σας.... Δηλαδη το ευχομαι. Θα ηταν κριμα να ξεκινουσε ετσι αλλη μια προσπαθεια στην αριστερα.... Αδαμαντια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Κι εγώ χαίρομαι Αδαμαντία που συνάντησα αληθινούς συντρόφους στον συνδυασμό του Παναγιώτη Βορριά κι όχι μόνο κατ' όνομα. Μπορεί να είμαι απογοητευμένος από την συμπεριφορά κάποιων αλλά μην στενοχωριέσαι: Η "αριστερά του συγκεκριμένου" θα προχωρήσει παρά τα εμπόδια. Κι ένα πρώτο βήμα θα είναι η νίκη της "Συμμαχίας για τον Πολίτη" στις εκλογές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ανεξαρτητως αποτελεσματος θα εχου τουλαχιστον κανει εναν καθαρο αγωνα. Και οι δικες μας οι μαχες δινονται στους δρομους και στις συζητησεις, οχι σε συντεχνιακα τραπεζια με αντιδημαρχιες κι αναθεσεις εργων. Η νικη φυσικα θα ειναι δικαιωση. Και η αληθεια που καλως η κακως θα αποκαλυφθει για καποιους θα ειναι η πραγματικη ηττα που ακομα δεν εχουν καταλαβει το κοστος της. Αδαμαντια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Εγώ Αδαμαντία θα πω ότι είναι όνειδος για κάποιον που θέλει να λέγεται αριστερός να βάζει πάνω από όλα το ιδιωτικό του συμφέρον και την όποια "αντικαταβολή" η δωροδοκία για να κατέβει σε έναν συνδυασμό κυρίαρχο από δεξιούς και κατηγορούμενους για καταπατητές, ειδικά στην περιοχή του νέου δήμου Διονύσου όπου πέρσι κάηκε το 70% του πράσινου της Ανατολικής Αττικής.
    Τί ήθος δηλαδή έχει γραμματέας, τάχα αριστερός που -σαμποτάροντας την δημοκρατική απόφαση της οργάνωσής του -τώρα κατεβαίνει με τον δεξιό τέως δήμαρχο Αγ. Στεφάνου,με τον δεξιό-ΛΑΟΣ κοινοτάρχη Ροδόπολης, το δεξιό δημοτικό σχήμα του Κριεμάδη (κοινοτάρχη Σταμάτας)που βούιξαν τα blogs για την περιβόητη στάνη του που ήταν βίλλα μέσα στο δάσος, για τον δεξιό αντιδήμαρχο Δροσιάς που ψέκαζε με τοξικά φυτοφάρμακα επί τρία χρόνια για να γλυτώσει τάχα τα δέντρα απο την βαμβακίαση;
    Αλλά μήπως κι ο δήμαρχος της Άνοιξης Νικητόπουλος, συνεταιράκι τους κι αυτός, (τάχα υπεράνω ΠΑΣΟΚ), δεν έκανε το ίδιΟ ενω γνώριζαν ότι επι 3 χρόνια το Συμβούλιο της Επικρατείας καταδίκαζε τους ψεκασμούς, που -άλλωστε- ούτως ή άλλως απαγορεύονται ρητά μέσα στην πόλη;
    Μήπως ο αντιδήμαρχος Δροσιάς Ποτίδης δεν είχε καλεστεί κι ενημερωθεί από την Οικολογική Κίνηση Δροσιάς για την επικινδυνότητα των φυτοφαρμάκων αυτών και περιμέναμε μάταια πως ως φαρμακοποιός θα το καταλάβει;
    Και τότε η παράταξη "Αλλαγή στην Δροσιά" (ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ μαζί) με επικεφαλής τον Μάνο Ουρανό, σύντροφο του ΣΥΝ και σήμερα φλερτάροντα την Δημ. Αριστερά δεν ήταν ενάντια στους ψεκασμούς και τον Ποτίδη ΕΝΩ ΤΏΡΑ ΕΊΝΑΙ ΜΑΖΊ ΣΤΟ ΨΗΦΟΔΈΛΤΙΟ ΚΑΛΑΦΑΤΈΛΗ (Άγνωστο κοινοτάρχη Κρυονερίου);
    Γιατί μήπως ο άλλος φαρμακοποιός ο Ροΐδης που στην συνάντηση είπε πως θα καταψηφίσει και τη επομένη ψήφισε υπέρ των ψεκασμών με τι φερεγγυότητα σήμερα ζητάει ψήφο;
    Άραγε πως έγινε και ξαφνικά "αλλαξοπίστησαν" και τώρα συνεργάζονται με αυτούς που χτες κατήγγειλαν;
    Υπάρχει επιτέλους κάποια τσίπα σε ορισμένους που δηλώνουν ακόμη αριστεροί και κλαίγονται κιόλας δεξιά-αριστερά ενώ εξυπηρετούν αποκλειστικά και μόνον τα ιδιωτικά τους οφέλη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Όσο για τον Γιώργο που κάποιος Λυκούργος εγκαλεί και "διορθώνει" ας μας πει που βρισκόταν τα τελευταία 20 χρόνια στην περιοχή,γιατί μας είναι παντελώς άγνωστος ή τουλάχιστον δεν συμμετείχε ποτέ στα περί της αριστεράς στα μέρη μας. Πρός τι λοιπόν το τουπέ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ετσι ακριβως ειναι Δημητρη. Οι προανφερθεντες και το εργο τους ειναι ευρεως γνωστοι. Οσο για το αριστεριλικι και για το ποιος ειναι πιο αριστερος δεν μπορουμε να το κρινουμς εμεις,.... Το ιδιο το κινημα θα δειξει. Αδαμαντια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ειναι προφανές ότι ο Γιώργος κατεβαίνει ως υποψήφιος με τον συνδυασμό του κ Βορριά, τον οποίο επέλεξε, οπως δηλώνει, διότι αποτελεί πρότυπο αριστερού δημάρχου που εφαρμόζει το κοινωνικό κράτος στο δήμο του κλπ κλπ.
    Φυσικό είναι για το Γιώργο να προπαγανδίζει υπερ του συνδυασμού που επέλεξε καί να προσπαθεί να μας πείσει ότι ολοι οι καλοι, οι γνήσιοι, οι τίμιοι καί οι πραγματικοί αριστεροί είναι στο συνδυασμό του, ενω όλα τα λαμόγια, οι δεξιοί, οι συμφεροντολόγοι έχουν μαζευτεί στους άλλους συνδυασμούς... Δυστυχώς δεν πείθεις αγαπητέ Γιώργο. Καί μάλιστα όταν μιλάς για το Δημο Αγ Στεφάνου, οπου έχουν γίνει τα όργια τα τελευταία 40 τουλάχιστον χρόνια καί οπου κανείς απο όσους ασχολήθηκαν με τα κοινά δεν ειναι αναμάρτητος.
    Εκείνο ωστόσο που δεν έχεις αντιληφθεί είναι ότι τα επιχειρήματα σου εναντίον των υποψηφίων των άλλων συνδυασμών μπορούν να τεθούν καί για σένα. Εσύ πχ ποιά συμφέροντα υπηρετείς καί θέλεις σώνει καί καλά η ΔΑ να υποστηρίξει τον δικό σου υποψήφιο; Καί στον δικό σου χώρο δεν υπάρχουν λαμόγια;
    Δεν θα μπω σε μιά τέτοια συζήτηση.Η ΔΑ δεν πήρε θέση γιατί δεν ήταν σε θέση να επιλέξει με κάποια αντικειμενικά κριτήρια, με βάση τά έργα καί τίς ημέρες όχι μόνο των υποψήφιων δημάρχων, αλλά καί των συμβούλων τους.Αλλωστε, οπως λες καί σύ, ακόμα δεν συγκροτήθηκε σε κόμμα, δεν έχει διαδικασίες,πρόγραμμα, καταστατικο κλπ κλπ. Αρα δεν μπορεί να γίνει καί κάποια "κοπτάτσια" και να κατέβει η καθοδήγηση να τούς "μαλώσει" που δεν πήραν την απόφαση που θα είθελες καί να κάνει καί τίς σχετικές καθαιρεσεις,να μοιράσει εύσημα, να καταγγείλει αυτούς που ειναι εκτός γραμμής, ωστε να μπούν τα πράγματα στη θέση τους.
    Ηρέμησε λοιπόν, κάνε την προεκλογική σου εκστρατεία με λιγότερες επιθέσεις κατά συντρόφων(;)σου καί προσπάθησε να συμβάλεις θετικά, αν θέλεις, στη συγκρότηση της ΔΑ. Κι αν δεν σε εκφραζει αυτό που γίνεται κανείς δεν σε υποχρεώνει να δηλώνεις μέλος αυτού του χώρου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. "Εσύ πχ ποιά συμφέροντα υπηρετείς καί θέλεις σώνει καί καλά η ΔΑ να υποστηρίξει τον δικό σου υποψήφιο; Καί στον δικό σου χώρο δεν υπάρχουν λαμόγια;"

    Θα επιθυμούσα σφόδρα Αδιόρθωτε να μου τα υποδείξεις - όλο και κάτι μαθαίνει κανείς, ειδικά από κάποιον που γνωρίζει - περιμένω λοιπόν...
    Εγώ πάντως δεν μίλησα αόριστα - μίλησα για τον Ποτίδη πχ που είχαμε μια τετραετία κόντρα για τους ψεκασμούς του με τοξικά παρά την γνώση του και τις ενημερώσεις μας (και προσωπικές και δημόσιες)
    Μίλησα για τον Κλεφτάκη του ΛΑΟΣ, τον Κριεμάδη με τις νομικές του περιπέτειες και για μιαν αριστερά που κάποτε είχε καθαρές πολιτικές.

    " κάνε την προεκλογική σου εκστρατεία με λιγότερες επιθέσεις κατά συντρόφων(;)σου"
    Μα δεν τις ξεκίνησα εγώ - απλά υπερασπίζομαι το δικαίωμά μου να απολαμβάνω δημοκρατικές διαδικασίες και να μην μου υποδεικνύουν τι να κάνω και τι να λέω. Άποψή μου είναι ότι η ΔΑ θάπρεπε να στηρίξει Βορριά, όπως άποψη άλλων είναι η υποστήριξη των άλλων υποψήφιων. Μέχρις εδώ ωραία - αλλά ποτέ δεν πίστευα ότι η ενημέρωση θα είναι σκόπιμη και αναληθής και η στεγανοποίηση από συντρόφους του ΣΥΝ προαποφασισμένη.
    Η ΔΑ δεν ανήκει σε κανέναν αλλά η κριτική είναι επιβεβλημένη σε έναν χώρο που ακόμα δεν έχει καν πολλά κοινά και είναι κρίσιμο τι αρχή θα κάνει.

    "Κι αν δεν σε εκφραζει αυτό που γίνεται κανείς δεν σε υποχρεώνει να δηλώνεις μέλος αυτού του χώρου"
    Θα μπορούσατε να με διαγράψετε - γιατί δεν το κάνετε αφού νοιώθετε λοιπόν ότι δεν ανήκω σε αυτόν τον χώρο; Σας λείπει κάτι; Είναι γνωστή η μέθοδος: σκοτώνεις με αναίτιες επιθέσεις την ψυχική επαφή και μετά είναι αργά - αυτό κάνει ο Λυκούργος από την πρώτη μέρα - θα τον εξυπηρετήσετε;;Ίσως το '70 το έκαναν έτσι - έχουν περάσει όμως καμιά τριανταριά χρόνια από τότε!

    Ο χώρος γέμισε κιόλας ιδιοκτήτες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. ΥΓ Ο Λυκούργος μου έχει δώσει προθεσμία μέχρι την ...Τρίτη να αναιρέσω τις απόψεις μου, αλλιώς με απείλησε με "μέτρα", μου είπε ότι είμαι διαλυτικό στοιχείο κι ότι με προειδοποιεί.
    Είναι αυτά Θανάση "θετική συμβολή στην συγκρότηση της ΔΑ" όπως ζητάς από μένα ή καθαρή προσωπική φιλοδοξία τύπου "πρώτος στο χωριό" - σε μένα από την πρώτη στιγμή είδε έναν αντίπαλο όχι έναν σύντροφο. Ανόητες προσωπικές φιλοδοξίες που δηλητηρίασαν με το καλημέρα το κλίμα - σε αυτό στόχευε και η χυδαία επίθεση στην σύντροφό μου: να τα πάρω και να σηκωθώ να φύγω - ωραίος δημοκράτης αριστερός...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Κι αν υπονοεί ο Λυκούργος στην αδυναμία του να με σπιλώσει ότι έχω βάλει "τα μέσα" στα "κεντρικά", αυτό μόνο η δική του νοοτροπία των ψιθύρων, των διαδόσεων και των ομαδοποιήσεων το επιτρέπει.
    Μόνο τις απόψεις μου στο μπλογκ γράφω και τίποτα άλλο - δεν πάω για καριέρα μετά από τριάντα χρόνια απουσίας, ούτε να πουλήσω εξουσία σε όσους τόσο καιρό έβγαζαν το φίδι από την τρύπα.
    Τέλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΩΡΓΟ
    ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΣ-ΠΟΛΥ ΑΝΩΜΑΛΙΑ ΣΤΟΝ ΤΑΞΙΚΟ ΔΗΜΟ ΔΙΟΝΥΣΟΥ- ΤΙ ΡΟΛΟ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΜΩΡΗ ΠΟΥΣΤΡΙΤΣΑ ΣΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΤΗΣ ΝΤΟΥΒΛΗ- ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΗΣ AVANT GARDE ΤΣΑΤΣΑΣ?
    ΔΕΙΤΕ ΤΟ TRAILER ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΣΟΝΤΑΣ ΤΗΣ ΝΤΟΥΒΛΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΤΟΥ ΣΤΟ www.apokalipsi-gr.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Γίωργο καλησπέρα. Διάβασα με προσοχή την "συζήτηση" που έχεις τελευταία με δύο τρείς "συντρόφους". Το (μ)ήθος της ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ στο μεγαλείο του!!! Ειδικά ο τελευταίος αντί να χαρακτηρίζει έτσι απροκάλυπτα, καλύτερα να προσέχει τα δικά του "οπίσθια" που, βέβαια, έχουν παραβιαστεί σφόδρα από το μνημόνιο και μετά, και αντί να ανακατεύει άλλους με τσόντες ίσως πρέπει να κάνει κάτι πιό εποικοδομητικό ώστε να μην έχει πρώτο ρόλο στην "εθνική τσόντα" που λαμβάνουμε, έτσι και αλλιώς, μέρος όλοι μας το τελευταίο διάστημα.

    1.Υ.Γ. Σου είπα σήμερα το πρωί ότι θα βρισκόμαστε και εδώ.... Α.Σ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. ΑΣ, είσαι θηρίο!
    Άντεξες να διαβάσεις όλα αυτά; Νοιώθω τύψεις...
    Τον τελευταίο δεν τον διέγραψα επίτηδες: πολύ μου αρέσει που η αλητεία συντάσσεται με την άλλη πλευρά.
    Εκεί θα βρεις μόνο αμοραλισμό, χυδαιότητα, εκνευρισμό: σε καλό να μας βγει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Ο Δήμαρχος Αγ. Στεφάνου για το νόμο των δασικών χαρτών
    11.10.10
    Διαφωνούμε ριζικά με το άρθρο 24 το νόμου για την κύρωση των δασικών χαρτών, που ψηφίστηκε από τη Βουλή στις 7/10/2010. Το επεξηγηματικό σημείωμα της κυρίας Υπουργού Περιβάλλοντος δεν αλλάζει σε τίποτα το σχετικό άρθρο.

    Η πόλη μας έχει στοχοποιηθεί και κατασυκοφαντείται συστηματικά, από ανθρώπους που, με προχειρότητα και επιπολαιότητα, δημιούργησαν λανθασμένες εντυπώσεις, διασπείροντας ψεύδη και ανακρίβειες. Ορισμένοι Σύμβουλοι της κυρίας Υπουργού ΠΕΚΑ, διατυπώνουν μια εξωπραγματική και μαξιμαλιστική προσέγγιση, η οποία απειλεί να προκαλέσει σφοδρότατη κοινωνική σύγκρουση, παρακάμπτοντας με πρωτοφανή αλαζονεία τα νόμιμα δικαιώματα χιλιάδων ανθρώπων που εμπιστεύτηκαν την Πολιτεία.

    Στόχος μας είναι να προχωρήσει ο πολεοδομικός σχεδιασμός στις περιοχές μας, με φιλικούς προς το περιβάλλον όρους. Αυτός ο σχεδιασμός όμως θα πρέπει να αποδεχθεί τα όρια του προ του 1923 υφιστάμενου οικισμού μας, που ισχύουν από το 1940 και ουδέποτε ακυρώθηκαν δικαστικά. Εντός των ορίων αυτών κατοικούν ήδη χιλιάδες καλόπιστοι και νομοταγείς πολίτες και δεν μπορούν να υπάρχουν «αναδασωτέα» ούτε περιοχές που δεν έχουν μέχρι σήμερα αναγνωριστεί. Η ίδια η Διοίκηση επί δεκαετίες ακολουθούσε πιστά αυτά ακριβώς τα όρια.

    Δεν είναι δυνατό να φέρνουν χιλιάδες νομοταγείς φορολογούμενους πολίτες σε χειρότερη θέση από τους ιδιοκτήτες αυθαιρέτων.

    Πιστεύουμε ότι, πρέπει να διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού όσο λίγο από το κεφάλαιο εμπιστοσύνης, που απέμεινε σε μας τους Πολίτες για το Κράτος και την Κυβέρνηση και να μην το μηδενίσουμε από στείρο δογματισμό.

    ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΒΟΡΡΙΑΣ
    ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΓΙΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ

    θα μας εξηγήσεις, χωρίς, να χρησιμοποιείς προσωπικές επιθέσεις σε συνυποψηφίους σου ,πρώην "συντρόφους"??? σου (αν ήσουν ποτέ σε καμία οργάνωση) τι συμβαίνει στο δήμο Αγ.Στεφάνου?
    Δεν μας αφορούν ούτε τα λαμόγια του ΣΥΝ,πασοκ,ΝΔ λαοσ,ΔΑ,...
    Η κ.Υπουργός του Πρωθυπουργού γιατι την "πέφτει"¨στο δήμαρχο???
    Κι αυτή από το βαθύ πασοκ προέρχεται?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. 1. Σε ποιον απαντώ;
    2. Χρειάζομαι και το βιογραφικό μου για να απαντήσω σε έναν ανώνυμο;(!!)
    3. Η θέση του δημάρχου Π.Βορριά είναι η πιο σωστή με βάση τα δεδομένα της περιοχής - η κ. Μπιρμπίλη έχει λάθος επί του προκειμένου. Η κόντρα τους αποδεικνύει αν μη τι άλλο την αυτοδιοικητική οντότητα του δημάρχου - ότι δηλ. δεν είναι κομματικό ενεργούμενο όπως θάθελαν κάποιοι για να τον σπιλώσουν. Την Παρασκευή με πρωτοβουλία του έγινε επαρκής συζήτηση για το θέμα στο Πολιτιστικό κέντρο.
    4. Η απάντησή σου δείχνει την άγνοιά σου για τα της περιοχής. Εάν θέλεις να συζητήσουμε, συστήσου. Βολεύει η ανωνυμία για να μην αναλαμβάνεις τις ευθύνες σου;
    Εγώ δεν μιλώ ανώνυμα, και είμαι 20 χρόνια στον Συνασπισμό (και τώρα στην Δημοκρατική Αριστερά) της περιοχής. Εσύ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Ερωτήσεις έκανα, στο σημείο 4 που αναφέρεις δεν έδωσα καμία απάντηση.
    Και βέβαια δεν γνωρίζω τα του Αγ.Στεφανου.
    Η μόνη σχέση μου είναι με το πραγματικά εκπληκτικό Ωδείο της περιοχής και την καταπληκτική δουλειά που έγινε με την εκδήλωση για τον Κλωντ Ντεμπισύ,με τη συνδρομή της δημοτικής αρχής, για να μη βιάζεσαι παπατρεχούλη.
    Βιάζεσαι και γίνεσαι εριστικός άνευ λόγου!
    Καλή επιτυχία πάντως!
    Παρότι φαίνεται με τα πολιτιστικά της περιοχής δεν πρέπει να τα πηγαίνεις και πολύ καλά γιατί ούτε μια φορά δεν έχεις αναφερθεί για τα πολιτιστικά της δρώμενα.
    Παρεμπιπτόντως η εκδήλωση αυτή απέσπασε εξαίσιες κριτικές από το Γαλλικό Ινστιτούτο σαν από τις καλύτερες που έχουν γίνει για τον συνθέτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θέλετε να βάλετε ενεργό link στο σχόλιό σας; BlogU