Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

Baby Keep Smiling (δις)

από το ιστολόγιο your painted smile

Από πλευράς κομμάτων, η Δημοκρατική Αριστερά είναι ο μεγαλύτερος νικητής αυτών των εκλογών. Με δύναμη ελάχιστη πανελλαδικά (πιθανότατα κάτω από το κατώφλι του 3%) κατάφερε οι δύο αντισυμβατικές της προτάσεις για Καμίνη και Μπουτάρη, να αποτελέσουν την (ιστορική) μεγάλη έκπληξη - και να σηματοδοτήσουν μια “αλλαγή πολιτισμού” στις δύο μεγαλύτερες πόλεις της χώρας, εκδιώκοντας από την πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου, τη μαυρίλα που κληρονομούσαν Κακλαμάνης και Παπαγεωργόπουλος. Της πιστώνεται επίσης και η επικράτηση Δημαρά στην Πάτρα.



Επιπλέον θριάμβευσε επί των πρώην συντρόφων της στο ΣΥΡΙΖΑ, δείχνοντας μια πολύ μεγαλύτερη δυνατότητα παρέμβασης στη διαμόρφωση του πολιτικού σκηνικού, αλλά και έναντι των άλλων αριστερών κομμάτων, που δεν είχαν ούτε το θάρος να υπερβούν τις αγκυλώσεις τους για Καμίνη και Μπουτάρη, αλλά ούτε και τη δύναμη να “αναγκάσουν” τους οπαδούς τους να ψηφίσουν “κατά του μνημονίου”, λευκό ή άκυρο.

Όμως, η μεγάλη επιτυχία των Καμίνη και Μπουτάρη είναι πρωτίστως επιτυχία της κοινωνίας των πολιτών και δευτερευόντως των κομματικών σχηματισμών που τους υποστήριξαν. Όχι οτι το "θαύμα" θα μπορούσε να επιτευχθεί χωρίς την υποστήριξη των δεύτερων. Αυτό που διαφαίνεται όμως στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη είναι οτι λειτούργησε η μαζική συστράτευση πολιτών, κινήσεων και προσωπικοτήτων ώστε να φύγει ο λαϊκισμός και η δημαγωγία. Και ταυτοχρόνως, μια αντίδραση των σοβαρών κεντροδεξιών αστών, που αρνήθηκαν να πάνε να ψηφίσουν τη λαϊκοδεξιά φασίζουσα “ψινακιάδα” (ενδιαφέρουσα και προς έλεγχο η πληροφορία και στα όρια της πρώην Νομαρχίας Θεσσαλονίκης, ο Ψωμιάδης υπολείπετο της πλειοψηφίας).

Τα αποτελέσματα γίνονται έτσι ακόμα πιο αισιόδοξα. Όχι μόνο γιατί δεν χρειάστηκε μια Φώφη ή ένας Χρυσοχοίδης για να κερδίσει το Δήμο Αθηναίων, αλλά γιατί η συμμαχία του χαμηλού επιπέδου αποκρούστηκε “πολιτισμικά”. Σε αντίθετη περίπτωση, το τοπίο θα ήταν ζοφερό: Η εμπεδωμένη σε μεγάλη μερίδα των νέων ανθρώπων αντίληψη, οτι με την αποχή μπορείς να επιφέρεις κλονισμό στο σύστημα τέτοιο, που να αλλάξεις τα πράγματα προς το καλύτερο, προκαλεί θλίψη.

(Τις τελευταίες δύο μέρες δύο νέα παιδιά προσπαθούσαν να με πείσουν οτι η “απολίτικη” επιλογή θα οδηγήσει σε “άμεση δημοκρατία” ή σε ενεργοποίηση μιας τάχα πρόβλεψης του συντάγματος, οτι εκλογή με κάτω από ένα ποσοστό είναι άκυρη. Επειδή τίποτα από τα δύο δεν συμβαίνει, προσπάθησα να τους πείσω για το ανεύθυνο της πιθανότητας να προκληθεί κρίση της (έστω κουτσής ή ανάπηρης) δημοκρατίας μας, τέτοια που δεν μπορούμε να διανοηθούμε τις συνέπειες. Και επέμενα οτι μόνο με την ενεργό βελτίωση του πολιτικού δυναμικού και την ενεργοποίηση του εκλογικού σώματος, αλά “yes we can”, μπορεί κάτι να βελτιωθεί - ποτέ με την αποχή.)

Τα αποτελέσματα στις άλλες δύο μεγάλες πόλεις έδειξαν επίσης οτι το απρόβλεπτο μιας αντάρτικης υποψηφιότητας ή μιας βεβαιότητας περί τη νίκη, μπορεί να φέρει την ήττα στον κομματικό υποψήφιο. Ειδικά ο Μίχας, που ήταν ο μόνος βέβαιος από τις δημοσκοπήσεις, οτι θα πάρει εύκολα τον Πειραιά για λογαριασμό του ΠΑΣΟΚ, θα πρέπει να αισθάνθηκε οδυνηρή την εκδίκηση Φασούλα, αλλά και τις βαθιά συντηρητικές συμμαχίες που λειτούργησαν υπέρ Μιχαλολιάκου.

Φυσικά, το αποτέλεσμα ουδόλως πρέπει να ευχαριστεί τον Αντώνη Σαμαρά. Πόνταρε σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και 6 περιφέρειες - και βρέθηκε να χάνει και την Πελοπόννησο, περιφέρεια καταγωγής όλης της ηγεσίας της ΝΔ (Σαμαράς, Δήμας, Αβραμόπουλος, Λυκουρέντζος!), με τον υποψήφιο να είναι “προσωπικό στοίχημα” του αρχηγού της ΝΔ, όπως και ο Κικίλιας.

Ο Γιώργος Παπανδρέου από την άλλη, μπορεί να είναι συγκρατημένα αισιόδοξος , γιατί “ρεφάρησε” το αποτέλεσμα του α’ γύρου, κερδίζοντας 8 περιφέρειες (μεταξύ αυτών και την Αττική) και τους δύο σημαντικότερους δήμους (έστω και έμμεσα) - επιβεβαιώνοντας όμως έτσι το προσωπικό του στοίχημα της νεωτερικότητας. Ουδείς μπορεί, εντός ή εκτός Ελλάδας, δεδομένου του μνημονίου και των μέτρων, να αποτιμήσει οτι η κυβέρνηση του δέχθηκε ανεπανόρθωτο πλήγμα ή οτι στερείται νομιμοποίησης - ενόψει και των σοβαρών διαπραγματεύσεων, που αρχίζουν από αύριο.



To smile είναι από το www.simplychi.wordpress.com και το εξώφυλλο από το http://3.bp.blogspot.com

Το post συνοδεύεται από το "Baby Κeep Smiling" του Κουβανού Compay Segundo με τον Lou Bega.

50 σχόλια:

  1. ΜΕΡΑ ΝΙΚΗΣ ΤΗς ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΗΤΤΑΣ ΤΗς ΜΙΚΡΟΨΥΧΙΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η Δημοκρατική Αριστερά άλλαξε το πολιτικό χάρτη της Ελλάδας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σύντροφοι φίλοι Αριστεροί, δημοκράτες, απέχοντες αλλά και υβριστές μια άλλη μέρα σήμερα, μέρα χαράς. Αλλάξαμε το χάρτη και όλοι βάλατε το χέρι σας έτσι ή αλλιώς.
    Un baccio grosso per tutti

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ευχαριστώ και δημόσια τη Στρουθοκάμηλο και το Γιώργο αλλά και όλους εσάς που μου δώσατε την ευκαιρία να ξαναμπώ στο παιχνίδι.
    Είμαστε κοντά, είμαστε μαζί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το γεγονός ότι ο Καμίνης έχει ψηφιστεί από το 16% του εγγεγραμμένου σώματος δεν φαίνεται να σας απασχολεί. Κατά τα άλλα ζήτω η δημοκρατία και η συμμετοχή.
    Και μη μου απαντήσετε ότι το αποτέλεσμα το κάνουν αυτοί που συμμετέχουν. Σκύψτε και λίγο στην μεγάλη πλειοψηφία που πλέον γυρνάει την πλάτη σε όλους. Λάθος στάση η αποχή αλλά όμως υπάρχει και μάλιστα μαζικά. Εσείς πάλι μπορείτε να βαυκαλίζεστε για τον θρίμαβο(!!!!) που κατήγαγε η Δημ. Αριστερά, αλλά όταν θα σας πάρει η μπάλα και εσάς (αν δεν το έχει κάνει ήδη) να δούμε τι θα βρε΄'ιτε να πείτε. Τον δρόμο τον έδειξε πάντως ο Ψαριανός με της απίστευτης φαιδρότητας δηλώσεις του που περιέφερε από κανάλι σε κανάλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ταξιάρχη μην βυθίζεσαι σε μικρότητες. Η μπάλα μας έχει πάρει όλους ούτως ή άλλως.
    Το ζήτημα είναι να ανοίγουμε δυνατότητες όχι να κλείνουμε πόρτες: δεν είναι καλύτερα να κάνουμε κριτική στον Καμίνη σε ότι πιθανά δεν θα κάνει σωστά από το να τρέχουμε να περισώσουμε πάρκα και το κεφάλι μας από την χρυσή αυγή - πως το βλέπεις δηλαδή;
    Τα θετικά της όλης ιστορίας τα σβήνουμε επειδή δεν ωφελήθηκε το κόμμα μας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Χαιρόμαστε όλοι και πολύ - φανερά και κρυφά. Μπορούμε τώρα να παλέψουμε για μια αυτοδιοίκηση κοντά στον πολίτη στην κρίση - και να βοηθήσουμε όπως μπορούμε να ανακτήσουμε τις πόλεις μας. Σε όποιον δεν αρέσει αυτό και νομίζει ότι είναι αριστερός καλύτερα να κοιταχτεί...
    Δεν μπορεί η αριστερά να είναι αυτή η μιζέρια των προφητειών για επερχόμενες καταστροφές - κάποιοι εζήλωσαν τον ακατανόμαστο - θετικές λύσεις πρέπει να επιβάλλουμε κι όχι να ουρλιάζουμε στα κεραμίδια "νάτη η καταστροφή, έφτασε".
    Ας ενώσουμε τον κόσμο γύρω από αριστερές μεταρρυθμίσεις - όχι άλλο κάρβουνο (λες και η αριστερά εύχεται την ταχύτερη καταστροφή μας απλά για να επιβεβαιωθεί...)
    Η ΔΑ αν μη τι άλλο έδειξε τι μπορούν να κάνουν οι συνεργασίες για τις οποίες κάποιοι βγάζουν σπυράκια - και ο κόσμος του Πασοκ τις αγκάλιασε ενώ άφησε απ' έξω τις κομματικές του υποψηφιότητες: διαβάστε σωστά τα αποτελέσματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο Ψαριανός διάβασε σωστά την αποχή: ούτε εξιδανίκευση ούτε τυφλή καταδίκη - κάποιοι την ήθελαν κι ας λένε τώρα ότι δεν έχουν σχέση - και αναφέρονται και στην ιστορική αριστερά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Είμαι πολύ περίεργος να δω τι θα λέει ο (γνωστός και μη εξαιρετέος) συγγραφέας του ιστολογίου που αναδημοσιεύσσατε, όταν πολύ σύντομα διαπιστώσει ότι η περιοχή στην οποία κατοικεί (κάπου πέριξ της Αγ. Κων/νου) θα παραμείνει πεδίον δόξης λαμπρόν για τις πολυποίκιλες δυνάμεις της ανομίας που το έχουν μετατρέψει σε γκέτο τα τελευταία χρόνια, αδιαφορώντας (οι δυνάμεις αυτές) παντελώς για τη μάλλον διακοσμητική αλλαγή που θα συντελεστεί από 1ης Γενάρη στο δήμο.

    Εκτός αν φαντασιώνεται τον Καμίνη σε ρόλο... Ρούντολφ Τζουλιάνι, οπότε θα διαψευσθεί σύντομα και με το παραπάνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μιζέρια Αυριανιστή μου, μιζέρια...
    Ούτε κρυφά δεν το χάρηκες που έφυγε ο Πριόνης; Γιατί μου σκας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τελικά, θα μου πεί κανείς τί έγινε;
    Ο Κακλαμάνης είναι ακόμη δήμαρχος;
    Βγήκε ο Γκιουλέκας;
    Συγνώμη που ρωτάω, αλλά κάπου χτύπησα το κεφάλι και έχω πάθει αμνησία.
    Δεν θυμάμαι τίποτε, πλέον.
    Παρακαλώ το τρόλλ, να μου πει τι έγινε. Είναι ο μόνος στον οποίο έχω εμπιστοσύνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Γιώργο, εγώ θα χαρώ αν δω τη διοίκηση Καμίνη να αλλάζει δραστικά την εικόνα της Πλατείας Θεάτρου, της Μενάνδρου, της Ζήνωνος. Και, αμφίπλευρα, ΚΑΙ του Αγ. Παντελεήμονα. Θα τη δω; Ο ρέκτης κύριος Δούκας, θα τη δει; Ή απλώς τώρα θα βλέπει την ίδια κατάσταση να διαιωνίζεται γύρω από το σπίτι του και θα κάνει τουμπεκάκι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τώρα περιμένετε από τον ΚΑμίνη ναλλάξει την πόλη. Η πόλη θαλλάξει γιατί το θέλουν πολλοί, ο Καμίνης θα δείξει το δρόμο, Το όσο χειρότερα για το λαό τόσο καλύτερα για τους σκοταδιστές τέλειωσε. Αντε και καλή τύχη μάγκες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Εδώ είμαστε, καλά να είμαστε, και σε 4 χρόνια να ξαναπούμε τι (και πώς) θα έχει αλλάξει στην Αθήνα και τι δρόμους θα έχει ανοίξει καθένας.

    Εγώ πάντως, με 50% μειωμένους πόρους ελέω "Καλλικράτους", δεν είμαι καθόλου αισιόδοξος. Εκτός αν μιλάμε για διπλασιασμό των δημοτικών τελών, όπως ξεδιάντροπα προέτρεψε ο Ραγκούσης σε συνάντηση με την ΚΕΔΚΕ τους δημάρχους να κάνουν ("και να μην το παίζουν φιλολαϊκοί προς τους δημότες", όπως είπε).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μετά τα ευχαριστήρια στη Ντόρα....εφτασε η ώρα να αγκαλιαστει και με τον Άνθιμο...αφιερωμένο με αγάπη σ΄αυτούς που ήλπισαν....Μα τόσο νωρίς βγαίνουμε αληθινοί κάποιοι;;


    http://www.theinsider.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=8328%3Ato-boutaris-agkaliasthoume-with-anthimos&catid=68%3Apeople&Itemid=48

    Α. Δ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Μια μεγάλη φαρσοκωμωδία παίχτηκε χτες το βράδυ στα περισσότερα κανάλια, που επί ώρες χειραγωγούσαν τον ελληνικό λαό με «ανύπαρκτα» αποτελέσματα!


    Οι περισσότεροι των «τηλεαστέρων» παρουσίαζαν τα αποτελέσματα ως αναμέτρηση ανάμεσα σε ΠΑΣΟΚ – ΝΔ (πάει περίπατο η Αυτοδιοίκηση!), αγνοώντας σκοπίμως το πλέον ουσιώδες στοιχείο ιδιαίτερα του β' γύρου των εκλογών.

    Και αυτό το θεμελιώδες στοιχείο αναφέρεται στο γεγονός ότι η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού δεν προσήλθε στις κάλπες ή επέλεξε το λευκό και το άκυρο!


    Είναι χαρακτηριστικό, για παράδειγμα, ότι στην Περιφέρεια Αττικής η αποχή έφτασε το 61% των εγγεγραμμένων, ενώ τα άκυρα και λευκά ξεπέρασαν το 16,1% επί των ψηφισάντων και το 6,8% επί των εγγεγραμμένων!


    Στο Δήμο Αθηναίων, επίσης η αποχή έφτασε το 66%, ενώ άκυρα και λευκά το 11,1% επί των ψηφισάντων και το 3,8% επί των εγγεγραμμένων!


    Αυτά σημαίνουν απλά ότι ο Γ. ΣΓΟΥΡΟΣ εξελέγη περιφερειάρχης με ποσοστό κάτω του 17% του συνολικού εκλογικού σώματος στην περιφέρεια και ο Γ. ΚΑΜΙΝΗΣ με ποσοστό λιγότερο από 16% του εκλογικού σώματος του Δήμου Αθηναίων.


    Κι όμως για αυτά τα κωμικοτραγικά ποσοστά στην Αττική και το Δήμο της Αθήνας (τα ίδια ισχύουν και για τη Θεσσαλονίκη και περίπου για την υπόλοιπη Ελλάδα) πανηγύριζαν χθες οι κυβερνητικοί εγκάθετοι και έμεναν εκστασιασμένοι οι περισσότεροι «τηλεαστέρες»!


    Στην πραγματικότητα ο ελληνικός λαός γύρισε την πλάτη και στους δύο εκλεκτούς της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης! Οδήγησε ουσιαστικά στην "ήττα" και τους δύο! Μετάτρεψε την εκλογή περιφερειάρχη και δημάρχου σε "πύρρειο νίκη", αν όχι και σε "ρεζιλίκι", που κρύφτηκαν πίσω από πανηγύρια και «ταρατατζούμ»!


    Ανάδειξε, τέλος, τη βαθιά κρίση ενός συστήματος που βαδίζει στην παρακμή και στο αργό σάπισμα, εν μέσω μιας μακάριας εφησύχασης και απόσπασης των ελίτ από την τραγωδία που κυριαρχεί γύρω τους και επελαύνει!


    Μπορεί να υπάρχει «νικητής» ανάμεσα στο δίδυμο των εκλεκτών ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Μπορεί πχ ο Γ. Καμίνης να επικράτησε οριακά του Ν. Κακλαμάνη. Αυτή η επικράτηση αναφέρεται μόνο στην οικτρή μειοψηφία των πολιτών που υπέστη την «ταλαιπωρία» να επιλέξει ένα εκ των δύο. Η μεγάλη πλειοψηφία, όμως, των πολιτών της Αθήνας αποδοκίμασε και τους δύο! Τους περιφρόνησε! Στην πραγματικότητα οδήγησε και τους δύο στην «ήττα» με το συντριπτικό 70% περίπου των πολιτών που στάθηκε απέναντί τους!!! Και όμως, αυτή η αγέρωχη και παταγώδης αποτυχία, αποτυχία μιας κωμικής «μονομαχίας», εμφανίστηκε ως προσωπικός θρίαμβος του Γ. Καμίνη!!!

    Εδώ βέβαια πρέπει να σημειώσουμε πως η αποχή δεν φέρει πάντα το ίδιο πολτικό φορτίο. Το ποσοστό της αποχής του α' γύρου δεν αφορά μόνο το δικομματισμό, όπως συμβαίνει με την αποχή του β΄γύρου. Αντίθετα η πρωτοφανής αποχή του α' γύρου (44% στην Περιφέρεια Αττικής) αφορά σε πολύ μεγάλο βαθμό και την ίδα την Αριστερά! Σε συνθήκες κρίσης, Μνημονίου και αποδόμησης κοινωνικών κατακτήσεων ενός αιώνα, εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι δεν είδαν στην Αριστερά μια αξιόπιστη εναλλακτική προοπτική. Και αυτό οφείλει να προβλαηματίσει βαθύτατα κάθε κόμμα και κάθε οργάνωση της Αριστεράς!


    Μια από τις αιτίες αυτής της "απόστασης" που κρατούν ευρεία τμήματα των λαϊκών μαζών από την Αριστερά, είναι και η πολυδιάσπαση της ίδιας της Αριστεράς. Η φύση δε της πολιτικής συγκυρίας (Μνημόνιο κλπ) σε συνδυασμό με τα υψηλά αθροιστικά ποσοστά των δυνάμεων της Αριστεράς στον α' γύρο (25% στην Περιφέρεια Αττικής) , θέτουν μετ' επιτάσεως την ανάγκη αναστροφής αυτής της κατάστασης! Αυτήν την ώρα, λοιπόν, όλες οι δυνάμεις της Αριστεράς, οφείλουν να προωθήσουν διαδικασίες για τη συμπαράταξή τους, πάνω σε ένα άμεσο και συνεκτικό ριζοσπαστικό πρόγραμμα προοδευτικής διεξόδου από την κρίση!
    Αναδημοσίευση από το Iskra.gr
    A.D.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Οι εκλογές σε Αθηνα και θεν/νικη έδειξαν ότι μόνο με την συμμετοχή μπορείς να αλλάξεις τα πράγματα. Τίποτα δεν αλλάζεςι από τον καναπέ. και αυτόλ το μήνυμα πρέπει να στείλουμε όλοι στην πλειοψηφία ποιυ επέλεξε συνειδητά την αποχή.

    Οσο για τους συριζάιους που μας κουνουν το δάχτυλο, ας αναρωτηθούν πρώτα την συμβολή του κόμματος τους στο φαινόμενο της αποχής, που συνειδητά προπαγανδίζει ότι όλοι είναι ίδιοι. Μονο που ο κόσμος δεν εξαιρεί ούτε τους ίδιους από το κάδρο. και αυτό φάνηκε από τα ποσοστά του Συριζα στον 1ο γύρο. οταν η αριστερά απαξιώνει την δημοκρατία θα πρέπει να ξέρει ότι θα υποστει και τις συνέπειες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Το αποτέλεσμα σε Αθήνα και θεσσαλονίκη είναι πολύ ελπιδοφόρο! πρόκειται γιοα ιστορική ανατροπή. μπράβο σε όλους για τον αγώνα τους. Κυρίως μπράβο στην ΔΑ που τόλμησε να συνεργαστεί με το ΠΑΣΟΚ υπό συνθήκες μνημονίου και να αλλάξει το χάρτη της αυτοδιοίκησης μετά από 24 χρόνια.

    Μπράβο και στους ψηφοφόρους του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ που αγνόησαν τις φοβίες και τις μικρότητες του κόμματος τους και ψήφισαν δημοκρατικά. Επιτέλους πολλοί αριστεροί πολίτες αντιλήφθηκαν ότι με την λογική της ισοπέδωσης του μηδενισμού και του όλοι ίδιοι είναι, δεν μπορεί να αλλάξει τίποτά. Και η συμβολή της ΔΑ στην αλλαγη νοοτροπίας ήταν πράγματι καθοριστική.
    Συχαρητήρια σε όλους και φυσικά στην στρουθοκάμηλο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ο Φώτης, δήθεν προτείνει δύο υποψηφίους σε καίριους δήμους της χώρας.
    Το ΠΑΣΟΚ, τους υποστηρίζει, προβάλοντας τις υποψηφιότητες ως δήθεν επιλογή του Κουβέλη.
    Ο Κουβέλης, μετά τις εκλογές, δηλώνει ότι, οι επιλογές της Δημοκρατικής Αριστεράς, έτυχαν υποστήριξης από τους πολίτες και εξελέγησαν.

    Από εδώ και κάτω, αναλαμβάνει τη διαδικασία το επικοινωνιακό επιτελείο του ΠΑΣΟΚ παρέα με τους δημοσκόπους:
    - Οι υποψήφιοι που πρότεινε η Δημοκρατική Αριστερά, υπερψηφίστηκαν από το εκλογικό σώμα. Άρα, η Δημοκρατική Αριστερά έχει αξιοσημείωτη διείσδυση στην Ελληνική κοινωνία.
    - Οι δημοσκόποι, θα ανεβάσουν τα ποσοστά του Φώτη, στο αξιοπρεπές ύψος που πρέπει να έχει εκ των πραγμάτων ένας σοβαρός στυλοβάτης του καθεστώτος.

    Μετά απο όλα αυτά, η κυβερνητική συνεργασία Δημοκρατικής Αριστεράς και ΠΑΣΟΚ, θα φαντάζει ένα εντελώς φυσιολογικό γεγονός.

    Και όσοι από τους μ*****ς ψηφοφόρους δούν το φώς τους, θα τρίβουν τα μάτια τους...

    Εύγε στη Δημοκρατική Αριστερά !!!!

    Το post το βρήκα αναρτημένο στο Pathfinder Forums...και το μεταφέρω αυτούσιο προσυπογράφοντας το

    Θανάσης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. αρε thanasis εισαι η απόλυτη τύφλωση! Δεν είδες τίποτα, δεν κατάλαβες τίποτα, δεν μπορείς να αλλάξεις τίποτα!

    Μια ζωή τα ίδια, μεγάλα λόγια, βαριές κουβέντες και ουσία μηδεν!

    Φαντάσιώνεστε διαρκώς προδοσίες, συνομωσίες και φυσικά λαικες επαναστάσεις που δεν γίνιονται ποτέ.

    Κιόμως φίλε thanasis, όσοι προσπάθουν και συμμετέχουν, οσοι δεν φοβούνται να συνεργαστουν,όσοι δεν παραμένουν κλεισμένοι στο μικρόκοσμο και την ιδεολογική καθαρότητα τους, μπορούν και πετυχαίνουν μικρές και μεγαλύτερες αλλάγές. και αυτό έκακε και η ΔΑ. Δεν φοβήθηκε την λάσπη και την συκοφαντία, δεν φοβήθηκε ούτε τις αμαρτίες του ΠΑΣΟκ, τόλμησε και νίκησε. και νίκησε δίοτι έδωσε στους πολίτες την δυνατότητα να επιλέξουν κάτι πραγματικά διαφορετικό από την υφιστάμενη εδώ και 24 χρόνια κατάσταση.

    και ναι, προφανώς ο καμίνης και ο μπουτάρης δεν μπορύν να αλλάξουν τα πάντα. Ομως είναι βέβαιο ότι θα προσπαθήσουν! μπορεί να πετύχουν μπορεί και όχι, αλλά επιτέλους οι πολίτες της αθήνας και της θεσ/νίνης δεν δικαιούνται να ελπίζουν σε κάτι καλύτερο?
    Δεν αξίζει τίποτα για εσένα ότι δεν έβγαλε δημαρχο η χρυση αυγή και ο άνθιμος? Τόση τύφλωση, τόση μικρόνοια πια???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. @ανώνυμος των 1.10

    Λέτε και σωστά το λέτε πως η αποχή, το λευκό και το άκυρο ήταν η πλειοψηφία στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.

    Μόνο που αυτό δεν αφορά μόνο τα ποσοστά των εκλεγμένων (από τη μειοψηφία) δημάρχων ή περιφερειαρχών αλλά αφορά και τους συνδυασμούς που υποστήριξαν και τους μη εκλεγμένους.

    Έτσι πχ. Το 11% της Λαϊκής Συσπείρωσης ανά την Ελλάδα (http://erodotos.wordpress.com/2010/11/09/ekloges-apotelesmata/) με τις 588.000 ψήφους δε συνιστά 11% επί των εγγεγραμμένων : 9.819.026 , αλλά επί των ψηφισάντων : 5.988.678.

    Τα μέτρα και τα σταθμά οφείλουν να είναι κοινά και για αυτούς που εκλέχθηκαν και για αυτούς που θέλησαν να πραγματοποιήσουν κομματική καταγραφή.

    Όσο για το άλλο που ισχυρίζεστε για το μεγάλη αποχή, το λευκό ή το άκυρο, νομίζω πως δεν αθροίζονται σε ότι αφορά τις προθέσεις και τα κίνητρα για αυτούς που τα επέλεξαν.
    Και ούτε θα σταθώ με θαυμασμό απέναντι σε όλους και με διάθεση να «καταλάβω» γιατί απείχαν, έριξαν λευκό ή άκυρο. Γιατί δεν ήταν όλοι ορμώμενοι από τις ίδιες αφετηρίες.

    Είναι γνωστό πως αυτοί που εκλέγονται κάθε φορά εκλέγονται από αυτούς που ψηφίζουν και με αυτή την έννοια αυτοί που απέχουν, αυτοί που ρίχνουν άκυρο ή λευκό μετά το βόλεμά τους στον καναπέ ή μετά την αποχώρηση από την κάλπη που προηγουμένως ψήφισαν λευκό ή άκυρο, δεν μπορούν να διαμαρτύρονται ή να στηλιτεύουν τάχα μου με προβληματισμό χιλίων καρδιναλίων πως οι εκλεγμένοι είναι εκλεγμένοι μειοψηφίας.

    Ιδιαίτερα μάλιστα όταν αυτά που προτρέπουν σε αποχή, άκυρο ή λευκό δεν είναι η Μαρία ή ο Κώστας αλλά το ίδια τα κόμματα!

    Μην παρουσιάζετε το ποσοστό της αποχής ως το 8ο θαύμα του κόσμου. Τις πιο πολλές φορές το να απέχεις οδηγεί στο να είμαστε απλοί παρατηρητές των δρώμενων.
    Είναι ως να κοιτάμε το βούρκο επί ώρες χωρίς να κοιτάμε πώς να τον καθαρίσουμε.
    Κάποια στιγμή και μη πράττοντας τίποτα, θα πέσουμε μέσα και θα γίνουμε ένα με αυτόν.

    Ας αφήσουμε τη μελλοντολογία του «αν» του «πότε» και του «κάποτε» στα μέντιουμ κι ας αποφασίσουμε να γίνουμε πολίτες. Όχι κακομαθημένα παιδιά που όταν μας πιάνουν αδιάβαστους να διαμαρτυρόμαστε όπως τότε που ήμασταν στο σχολείο απευθυνόμενοι στην κυρία: «κυρία δε φταίω εγώ, φταίει ο συμμαθητής μου που δεν μου είπε τι να διαβάσω».
    που ίσως και να στο είχε πει, αλλά εσύ να μην ήθελες να ακούσεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Δεν πιστεύω, ότι υπάρχει ένας, έστω. πολίτης, δημοκρατικών αντιλήψεων, που δεν χάρηκε με το αποτέλεσμα και τη νίκη του Καμίνη και του Μπουτάρη.

    Τα υπόλοιπα, είναι ανοικτά, προς συζήτηση, αλλά σήμερα, δεν υπάρχει Κακλαμάνης, ούτε Γκιουλέκας. Άσε που έχει σταναχωρεθεί και ο Άνθιμος...

    Αυτά, όποιος τα θεωρεί, μικρά ή λεπτομέρειες, τότε πιστεύω, ότι αδικεί και τον Καμίνη και τον Μπουτάρη και όσους προσπάθησαν γι'αυτό, χωρίς ιδιοτέλειες.

    Οπότε, επειδή αυτή η νίκη ανήκει στους απλούς πολίτες, ας μην την χαλάσουμε και αυτήν την σημερινή ημέρα.

    Οι δε κομματικοί μηχανισμοί, όλων των κομμάτων,
    ας επιτρέψουν στους απλούς πολίτες να χαρούμε,

    έστω και "μία ημέρα"

    Αυτή η νίκη ανήκει στους πολίτες, έλεος δηλαδή.

    Από τη μια ζητάνε αλλαγή και βοηθήστε να φύγουν ο Κακλαμάνης και Γκουλέκας - για πολιτικούς και πολιτιστικούς λόγους- και από την άλλη..έχουμε
    από την μια γκρίνια
    και από την άλλη τα κόμματα να μας λένε τα δικά τους..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Στην εποχή του 'φτυσίματος"..
    και πανταχόθεν τα βέλη.

    Όποια πλευρά και να στηρίξεις, τοτε όλοι οι υπόλοιποι, μαζί, θα σε "χτυπούν".

    Και αν την στηρίξεις, πάλι μπορεί και να στα "χώσουν"..

    Και άμα δεν θες, ούτε να γλείψεις, ούτε να είσαι αμέτοχος σε κάτι θετικό,(όπως Καμίνης, Μπουτάρης), αλλά απλώς να στηρίξεις, τότε πάλι "μπλέκεις".

    Σημάδια των καιρών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Τα ξαναπαμε οτι το γαρ πολυ της θλιψεως γεννα Θανασηδες. Ο δημος Καισαριανης χαθηκε απο ενα 100% πασοκο ενω με το Τζοκα ειμαστε ολοι μαζι! Αυτο κανεναν ''αντιμνημονιακο'' δεν προβληματιζει , αφου ολοι ετοιμαζουν το μνημο[σ]υνο της Αριστερας. Με ξενα κολλυβα. Υ.Γ. Ειναι να τους λυπασαι πραγματικα. mike

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. @ AD,
    λες "Η μεγάλη πλειοψηφία, όμως, των πολιτών της Αθήνας αποδοκίμασε και τους δύο! Τους περιφρόνησε! Στην πραγματικότητα οδήγησε και τους δύο στην «ήττα» με το συντριπτικό 70% περίπου των πολιτών που στάθηκε απέναντί τους!!!"

    Ξέρεις το ίδιο γίνεται στις ΗΠΑ εδώ και δεκαετίες - έπαθε τίποτα το σύστημα; Ακόμα και το 10% να ψήφιζε/αποφάσιζε εμείς θα είμαστε εκεί! Όσοι με παθητική αποδοκιμασία αντιμετωπίζουν ένα ενεργό σύστημα, απλά του δίνουν την ευλογία τους και αποχωρούν - ιδιωτεύουν. Μόνο οι ενεργοί πολίτες παίζουν κάποιο ρόλο σε αυτήν την κοινωνία και κάνουν κάτι για το κοινό καλό - οι άλλοι είναι απλά παθητικά θύματα (idiots). Όταν η αριστερά στις ΗΠΑ κάνει καμπάνια για εγγραφές ψηφοφόρων κάποιοι εδώ εύχονται να φτάσουμε σε αυτό το χάλι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Λάθος, δεν το λες εσύ ΑΔ - το αναδημοσιεύεις από το iskra.gr. Ξέρεις το site αυτό το έχω σε link, δεν χρειάζονται σεντόνια αναδημοσιεύσεων, αρκεί μια παραπομπή ή πέστο με δικά σου λόγια. Αλλιώς θα θεωρηθεί τρολλ...
    Τρολλ και "ανώνυμα" σχόλια δεν είναι δεκτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΔΝΤ, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, Ο ΑΓΩΝΑΣ ΑΝΑ-ΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ
    {...Η νίκη του κυβερνώντος κόμματος στην Ελλάδα στις αυτοδιοικητικές εκλογές δείχνει ότι το πρόγραμμα που εφαρμόσθηκε από την κυβέρνηση με την υποστήριξη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου έγινε κατανοητό, δήλωσε σήμερα ο γενικός διευθυντής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος-Καν στο ραδιοφωνικό δίκτυο France Inter.

    “Τα νέα προγράμματα του ΔΝΤ, αναφέρομαι ιδιαίτερα στην Ελλάδα, έχουν συγκροτηθεί κατά τέτοιο τρόπο ώστε να επιτυγχάνεται η αποκατάσταση της ισορροπίας, αλλά με την προστασία των πλέον αδύναμων, των πλέον ευάλωτων”, εξήγησε ο Ντομινίκ Στρος-Καν. “Οταν τα έλεγα αυτά, μού έλεγαν, ‘ναι, …., αλλά το ΔΝΤ είναι φιλελεύθερο…Η πραγματικότητα είναι ότι έγιναν εκλογές (στην Ελλάδα) και ότι η αριστερά στην εξουσία νίκησε”, είπε.

    “Αυτό που με ενδιαφέρει δεν είναι ότι νίκησε η αριστερά, αλλά ότι η κυβέρνηση, με το πρόγραμμα του ΔΝΤ, έγινε κατανοητή από την κοινή γνώμη και ότι η κοινή γνώμη υποστηρίζει την κυβέρνηση”, πρόσθεσε. “Αυτό δεν συνέβη ποτέ στο παρελθόν. Δεν έχει ποτέ συμβεί, παρά το τόσο σκληρό πρόγραμμα που οι Ελληνες υποχρεώθηκαν να υποστηρίξουν, το να γίνει κατανοητό στον πληθυσμό ότι ήταν αναγκαίο και αυτός τελικά να υποστηρίξει στην πλειοψηφία του την υπάρχουσα κυβέρνηση”...}

    O Mότσαρτ μ' ένα μαύρο σκύλο τριγυρίζει τα καμμένα σπίτια· ψάχνει κει ,
    μέσα στην καφτή τέφρα και την καρβου-νίλα.
    Σε μερικές γωνιές δεν έχουν ακόμη σβήσει οι φωτιές...
    ―ΠAPAΞENO -λέει- ΠOYΘENA ΔEN AKOYΓETAI
    ΠIA H MOYΣIKH MOY...

    Μίλτος Σαχτούρης

    YΓ Αφιερωμένον εις τας νέας προοδευτικάς πολιτικάς αντιλήψεις των νεο-"αριστερών" (εν Ελλάδι).
    Η χρήσις δοτικής και εταίρων νεολογισμών, ίνα βοηθήσει υμάς,έτι περεταίρω, εις τάς άοκνους προσπαθείας σας,διά το της Δημοκρατίας "άθλημα" εντατικώς εργαζόμενοι και εις τα περισπούδαστα "πονήματα" απαντήσεις ,με την χρήσιν των οικείων σας "αθλο-γλωσσικών" αφασικών αφορισμών οία υμείς καλώς γνωρίζετε..."κρυπτοδεξιοί" ,"σταλινικοί","φασίστες",σοσιαλφασίστες¨"κ.ο.κ)
    ¨Οσο λιγότεροι Ψηφο(Idiots),τόσο πιο "ασφαλές" για την καθεστηκυίαν τάξιν αποτέλεσμα,επιτέλους η Δημοκρατία σας ενίκησεν!!!,'εστω και με 16%.
    Καλά σαράντα!!! και την επομένην ας καταγάγετε,καταγράψετε, τον νέον σας εκλογικόν θρίαμβον, επί των ανθισταμένων,της τάξεως του 1,8%!!!
    Ο Θεός μεθ΄ υμών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Τα παραπάνω προς αποφυγήν παρεξηγήσεων,σε ότι αφορά τα "καμμένα",ουδόλως αφορούν εσάς...
    Τα καμμένα,είναι πρωτίστως αποτελέσματα, της 30ετούς άθλιας πολιτικής των πασοκοσοσιαλίστων εν Ελλάδι και των εν γένει στηριγμάτων τους ά, και "κεντροαριστερά" σχήματα ενίοτε ονομάζονται.
    Οσον δε τας Αθήνας, ο απερχόμενος "άθλιος" δήμαρχος, απλώς την ληξιαρχική πράξιν θανάτου εκύρωσε επί ότι ζωντανού είχεν απομείνει επί της πόλεως...υπό των "βαρβάρων" δεξιοσοσιαλιστών δημοτικών αρχόντων της μεταπολιτευτικής περιόδου με φωτεινήν εξαίρεσιν τον αείμνηστον και ανιδοτελή τελευταίον (Κόδρον) δήμαρχον της πόλεως, Ιωαννήν Παπαθεοδώρου.
    Το "σκωπτικόν" ύφος αφορά τον στρουθοκαμιλισμόν "πανηγύρεων" σχετικών με το εξευτελιστικότερον αποτέλεσμα δια το ημιθανές και σάπιο σύστημα που επιτέλους "μας εγκαταλείπει"...Το πως θα το δούμε...
    Κατά τα λοιπά χρήσιμον είναι να ενθυμήστε το παλαιόν ανέκδοτον του κνί-ου,της σελήνης και τού δακτύλου αυτού...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Αγαπητέ Συναξαριστή,
    θα ήθελα να απαντήσω στο πόνημα σας με μια αναλογία.Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που βαριούνται,πλήττουν,μονίμως γκρινιάζουν, ακόμη και όταν όλα βαίνουν καλώς γι αυτούς.Οταν κάποιος τους προτεινει,για παράδειγμα, μια εκδρομή μέχρι την Αίγινα,εκείνοι, επειδή ονειρεύονται εξωτικά νησια και απροσπέλαστους προορισμούς αντιτείνουν ότι αφού δεν μπορούν να πάνε εκεί,δεν έχει κανένα νόημα μια βόλτα μέχρι την Αιγινα.Συνεχίζουν ,λοιπόν,τη γκρίνια,βουλιάζουν πιο βαθιά στον καναπέ τους,βλέπουν στην τηλεόραση τους χαμένους παραδείσους μέχρι που φτάνει η ώρα για το Μεγάλο Ταξίδι και τότε οι φουκαράδες συνειδητοποιούν οτι δεν πρόλαβαν να δουν ούτε...την Αίγινα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ημείς ω Συναξαριστή δεν σε εμποδίσαμε να θρηνήσεις όσο θες... πιο πέρα όμως. Άσε μας στην χαρά μας :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Οι επιλογές της Δημοκρατικής Αριστεράς, συνολικά, ήταν υπόδειγμα, αυτού που είναι το ζητούμενο σε ότι ορίζει ως πολιτική η Αριστερά.
    Ζητούμενο είναι πάντα η πολιτική που κάνει κανείς να έχει "κατάλληλα αποτελέσματα".
    Ετσι στους μεγάλους δήμους, πέτυχε να ξεκουμπιστούν οι δυνάμεις της διαφθοράς , του κομματικού παρακράτους και της προσβολής των πολιτών και ταυτόχρονα να αναδειχθούν δήμαρχοι, άτομα που αποτελούν "νέο υπόδειγμα" για την πολιτική, που να ξανακαλεί τους πολίτες με διαφορετικούς τρόπους, παρακάμπτωντας τα κομματικά στεγανά του μεταπολιτευτικού κύκλου.
    Στις άλλες περιπτώσεις, όπου κατέβηκε μόνη της είχε το αποτέλεσμα της πανελλαδικής καταγραφής της.
    Το σημαντικώτερο όμως αποτέλεσμα σε συνδιασμό φυσικά με το υπόλοιπο σκηνικό ήταν ότι "χτύπησε" την αλλαζονεία" των αυτοδυναμιών, ιδιαίτερα στον κόσμο του ΠΑΣΟΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Η διαφορά αυτών των συνεργασιών, με εκείνες της εποχής του 80, όπου καταγράφονταν, ως ΠΑΣΟΚ και άλλες δημοκρατικές Δυνάμεις, είναι ολοφάνερη.
    Τότε η Αριστερά ήταν επαίτης κάποιων συμβούλων, που της παραχωρούσε το ΠΑΣΟΚ.
    Τώρα ήταν η Δημοκρατική Αριστερά ο εγγυητής για να υπερψηφισθούν τα ψηφοδέλτια από ευρύτερες δυνάμεις και να αποκτήσουν δυναμική νίκης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Η Αυστρία αρνείται να πληρώσει το μερίδιό της στην 3η δόση.
    Το Μνημόνιο απ'ότι φαίνεται, καταρρέει από μόνο του.
    Ευκαιρία, να μας δόσει διέξοδο η Αλέκα, ο Αλέκος και ο Αλέξης.
    Στις 1 Δεκεμβρίου, όλοι οι Δημόσιοι Υπάλληλοι και οι χαμηλοσυνταξιούχοι, παρακαλούνται να προσέλθουν για τον μισθό τους, από Περισσό και Κουμουνδούρου.
    Θα τα λάβουν ιδιοχείρως.
    Η Ρηγίλλης θα έχει αλλάξει όνομα. Μη την αναζητήσετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Που και που ...εξαφανίζονται κάποια σχόλια - μην σας κάνει εντύπωση: είναι η εφαρμογή της πολιτικής σχολιασμού - είναι ανώνυμα, υβριστικά και ανώνυμες αναδημοσιεύσεις "σεντόνια" (αρκεί ένα λινκ ή μικρό απόσπασμα) - όπως και απαντήσεις σε αυτά (πχ σήμερα του Κωστή) για να μην κρέμονται στον αέρα.
    Είπαμε: περσόνες δεκτές - "ανώνυμοι" όχι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. @Σαββίνα
    Το σχόλιό σας εύστοχο.
    Όση ώρα το διάβαζα έσκαγα κι από ένα χαμόγελο!
    Όπως τα λέτε ακριβώς: χάνουμε τα μικρά ταξίδια εις αναμονή του μεγάλου.
    Κι όμως τα "μικρά" τις πιο πολλές φορές προετοιμάζουν τα μεγαλύτερα.
    Όλα έχουν τη σημασία τους.Όλα.

    @Γιώργο
    Το δικό μου (δεύτερο σχόλιο) πάντως μπορείτε να το σβήσετε.
    Είναι που γράφω καποιες φορές κι εγώ κάτι "σεντόνια"...
    Το γαρ πολύ της χαράς (βλέπετε) γεννά επαναλήψεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Η Αριστερά στην Εξουσία κι εμείς στον …κόσμο μας!

    Μα να μη μυριστούμε τίποτε; Να μη δούμε τα σημάδια; Να μη το πάρουμε πρέφα; —καταραμένη πόκα, μάς κατέστρεψες!

    Ε, να το κλείσουμε το ρημάδι! Να το κλείσουμε και να πάμε για ψάρεμα!

    Δεν θα πάμε ως ψαράδες; Άλλος θα ’ναι ο ψαράς;

    Και τι πειράζει; Ας πάμε ως σκουλήκια!

    Για δόλωμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Έντυπη Έκδοση Ελευθεροτυπία, Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

    Κατόπιν φυγής Γιουνγκ(SIEMENS) τρέχουν οι υπηρεσίες!(FAST FOOD)
    Πρώτα «πέταξε το πουλάκι», και στο... κατόπι του τα έγγραφα.
    Ακόμη και χθες, εφτά 24ωρα από την ημέρα (8/11) που το Αστυνομικό Τμήμα Πάρου διατείνεται ότι απέστειλε το περιβόητο σήμα για την εξαφάνιση και τρίτου κατηγορούμενου στην υπόθεση Siemens, αυτή τη φορά του πρώην προέδρου της, Φόλκερ Γιουνγκ, ουδείς μπορούσε να διαβεβαιώσει περί της πορείας, αλλά και της κατάληξης του εγγράφου.

    Καθώς: η μεν προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας φέρεται να ενημερώθηκε προφορικά για το ζήτημα το απόγευμα του Σαββάτου (13/11) κι αφού ζήτησε έγγραφη επιβεβαίωση της διαβιβάστηκε από το Α.Τ. Πάρου (με φαξ) αντίγραφο του σχετικού εγγράφου με ημερομηνία 8 Νοεμβρίου.

    Οι δε εφέτες ανακριτές της υπόθεσης ασχολήθηκαν με τη διαφυγή Γιουνγκ μόλις χθες το πρωί. Τηλεφώνησαν μάλιστα οι ίδιοι στο Αστυνομικό Τμήμα Πάρου για να ζητήσουν... επίσημη ενημέρωση!


    Στην Πάρο και στη Νάξο τον αέρα μου ν΄αλλάξω(δις)...(Κονιτόπουλος??)θα σας γελάσω.
    O "Καλλικράτης" "Παριανά" μάρμαρα "προμηθεύτηκε" για τον Παρθενώνα....??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Όχι Ιοκάστη, ας μην υπερβάλλουμε - τα "μέτρα" είναι για τους γνωστούς άγνωστους, τους ανώνυμους μπάχαλους των σχολίων που δεν έχουν το νου τους στον διάλογο αλλά αλλού...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Αμέσως μόλις έγιναν γνωστά τα αποτελέσματα στην Ικαρία και η θριαμβευτική εκλογή με 53,3% του Καθηγητή Παιδιατρικής Χρ. Σταυρινάδη ως Δημάρχου Ικαρίας, ο Εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ (και ανιψιός τού νέου Δημάρχου) Κωστής Αϊβαλιώτης τού απέστειλε την ακόλουθη επιστολή:

    «Αγαπημένε μου θείε,

 Η πανάξια εκλογή σου ως Δημάρχου στο νέο Ενιαίο Δήμο Ικαρίας αποτελεί
    δικαίωση ενός αγώνα ετών για έξοδο του νησιού μας από τη μιζέρια και την υπανάπτυξη στις οποίες την είχαν βυθίσει μουχλιασμένες ιδέες και πρακτικές. Η χθεσινή ημέρα είναι ιστορική για το ακριτικό νησί μας, το οποίο ταλαιπωρήθηκε επί 36 χρόνια από ιδεολογικές αγκυλώσεις και από τον ασφυκτικό εναγκαλισμό του από το ΚΚΕ. Από σήμερα η Ικαρία παύει να είναι η περιθωριοποιημένη «Κούβα του
    Αιγαίου». Οι πολίτες που στήριξαν το ενωτικό και ανεξάρτητο ψηφοδέλτιό σου περιφρόνησαν τα «πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων» που τους ζητούσαν κάποιοι και πάλεψαν ενωμένοι μαζί σου (είτε ήταν δεξιοί είτε αριστεροί) πετυχαίνοντας μια από τις μεγαλύτερες ανατροπές και εκπλήξεις της Μεταπολίτευσης, κι όλα αυτά παρά την απίστευτη αντίδραση και πίεση του ΚΚΕ.

 Σου στέλνω τα πιο θερμά συγχαρητήρια για τη νίκη σου (που είναι νίκη όλων όσων παλέψαμε για τη συγκρότηση
    του ανεξάρτητου ψηφοδελτίου) και σου εύχομαι καλό κουράγιο στο δύσκολο έργο σου.


    

 

 Με αγάπη

 Κωστής Αϊβαλιώτης»


    Θα μου πείτε: Κλασσικός ακροδεξιός λαϊκισμός! Και τον Δεκεμβρη; Τότε που οι ίδιοι έδιναν συγχαρητήρια στο ΚΚΕ για την στάση του στην εξέγερση; Τότε τι ήταν;
    ΥΓ
    Φ. Κουβέλης: Από την καταρράκωση της πολιτικής, ελάχιστα «ιμάτια» θα απομείνουν για όλους...
    Φώτη, συμφωνώ αλλά......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. @Γιώργο

    Εννοούσα να σβήσετε τo δεύτερο ε π α ν α λ η π τ ι κ ό σχόλιό μου προς τον ανώνυμο των 1.10'.

    Και ναι υπάρχουν "σεντόνια" και "σεντόνια".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. @Iοκάστην
    Προς αγαπητήν Ιοκάστην (χήραν συζύγου φονευθέντος
    υπό του υιού της,, Οιδίποδος? ή σύγχρονον χηρεύουσα γενικώς επί παντός ποιητικού τε και ερωτικού συναισθήματος επί ζωής...)
    Ειλικρινώς θα επιθυμούσα εν ταξίδιον είς νήσον Αίγιναν ίνα ενθυμηθώ ημέρας λαμπράς της νήσου με αλιείς να πωλούν τα υπέροχα "λυθρίνια" Αιγίνης επί της προκυμαίας του λιμένος αυτής, και την τύχην διά μια σύντομον ενατένησιν με τον συγγραφέα της "Ασκηκτικής".
    Επομένως έχετε απόλυτον δίκαιον να "χαμογελάτε" με τάς κρίσεις της φιλτάτης σας Σαββίνας,σήμερον το πνευματικόν "γήρας" με "καθηλώνει" εις τον άθλιον "καναπέ" μου,με μόνην ικανοποίησιν τηλεοπτικάς εκπομπάς αίτινες έχουσι μεταβάλει τον "εγκέφαλόν" μου ίσότιμον των ορνίθων**,ενίοτε και στρουθοκαμήλων.
    Προς αγαπητήν Σαββίναν,
    Γλυκυτάτη μου συνεχίστε τας αόκνους προσπαθείας σας επί τής γραφής σχολίων, που ηξεύρετε...επι του παρόντος αρκεσθείτε στα σχετικά σας όπως {"αναλογίας"(φεύ) ""προς το πονήμα"} ,τρείς λέξεις,νεαρά μου

    Απορία ψάλτου βήξ!!
    (Ο θεός μας βοήθησε και δεν γίναμε Κομμουνισταί.Γ.Διαλεγμένου "Χάσαμε τη θεία stop>>>

    ***¨Εχετε δίκηο κυρ -Γιώργο μου, πιο πέρα, γιατί
    όποιος ανακατέβεται με τα πίτουρα τον τρώνε οι... "κότες"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Δια του λόγου το αληθές, και ίνα μη χαρακτηριθώ αγενής ή "ανώνυμος σκιά",
    υπογράφω τάς "ατάκτους"σκέψεις μου...
    Συναξαριστής και "παλαιοημερολογίτης"!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. @Συναξαριστή
    Τόσο μακροσκελές σχόλιο,τέτοιος λεκτικός πληθωρισμός για να δηλώσεις πόσο μισογύνης είσαι;;

    Η μια εκ των "ορνίθων"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. @Συναξαριστή

    Προς αγαπητό συναξαριστή (υπό την έννοια εκείνου που αφηγείται με συντομία ή εκτενέστερα τα σχετικά των μαρτύρων της πίστεως καθώς και τα μαρτύριά τους; Ή υπό την μεταφορική έννοια της μακροσκελούς και κουραστικής αφήγησης (συνήθως πραγμάτων που δεν ευσταθούν;)
    (Βλ. Λεξικό της Νέας Ελληνικής Γλώσσας Γ. Μπαμπινιώτη)

    Μετά από πολύ σκέψη αποφάσισα πως πρέπει τελικώς να ομολογήσω, αφού η απόκρυψη τής αληθείας θα συντελούσε στην περαιτέρω σύγχυσή σας περί της ταυτότητάς μου (ίσως και των λεγομένων μου):

    Παρότι Ιοκάστη ουδεμία σχέση διατηρώ με τη χήρα και μητέρα του Οιδίποδα. Λυπάμαι εάν σας λύπησα. Ιδιαιτέρως δε λυπάμαι εάν διατηρούσατε άσβεστη την ελπίδα πως η Ιοκάστη του Οιδίποδος –δε μπορεί παρά να ήταν ζωντανή-

    Εκλάβετε παρακαλώ το όνομά μου ως απλή συνωνυμία.

    Υπό την έννοιαν τούτην το ταξίδιον που επιθυμείτε εις την νήσον Αίγιναν ίνα βρεθείτε μετά του Νικολάου Καζαντζάκη, παρακαλώ να μην το επιχειρήσετε διότι και τούτος δεν ευρίσκεται πλέον εις τη ζωή. Είναι πολλά τα έτη που μας άφησε τώρα.

    Περί των υπολοίπων που αναφέρεσθε και ειδικότερα των λεγομένων σας περί της πνευματικής σας καταστάσεως που συνάδει (όπως εσείς ισχυρίζεστε) με αυτή των ορνίθων ενίοτε δε και στρουθοκαμήλων, αντίρρηση δεν επιθυμώ να φέρω. Ο καθείς οφείλει να μιλά για τον εαυτό του και να γνωρίζει τα περί αυτού.

    Πλην όμως καλό θα ήτο για το επίπεδο της συζητήσεως να μην εξακοντίζετε χαρακτηρισμούς εναντίον εκείνων που διαφωνούν μαζί σας, προσφωνώντας τους με ονόματα ιπτάμενων όντων, τη στιγμή που η διαφωνία τους μαζί σας εμπεριέχει μία ελαφρά ειρωνεία -ναι- πλην όμως δεν περιέχει χαρακτηρισμούς.
    Υπό αυτή τη σκοπιά και μη δεχόμενη το χαρακτηρισμό της όρνιθας, σας καλώ σε συζητήσεις που δε θα περιέχουν φτερά και πούπουλα αλλά επιχειρήματα και καλή προαίρεση.
    Όσα (επιχειρήματα) και όση (καλή προαίρεση) βεβαίως μπορείτε να διαθέτετε. Σε ότι αφορά τη δική μου πλευρά σας διαβεβαιώ πως θα φροντίσω δια τούτο.

    Μετά τιμής

    Ιοκάστη (ουχί του Οιδίποδος)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. @Ιοκάστην
    Αγαπητή μου Ιοκάστη,
    Δέχομαι τάς επεξηγήσεις σας καί τήν ευγενικήν σας διάθεσιν, νά "πληροφορηθώ" γεγονότα συντελεσθέντα,πρό πολλού.
    Αναρωτιέμαι άν θά είχατε τήν καλήν προαίρεσιν νά "κρατήσετε απο το χέρι", έναν "αδαή" επί τόσων κοσμογονικών συντελεσθέντων, ίνα του δείξετε, το φώς το "αληθινόν"...
    Πρός επίρρωσιν τών ειλικρινών μου διαθέσεων,πρός το "'άγνωστον" αλλά φιλικόν πρόσωπόν σας, αφιερώνω τους κάτωθι στοίχους, του Τ.S. Eliot, αγγληστί,ινα μη χαθούν οι "χυμοί" των λέξεων εις τήν μετάφρασιν.
    "I doubt whether what i am saying can convey very much to anyone for whom the doctrine of Original Sin is not a very real and tremendous thing"

    Καλή σας νύχτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. @Συναξαριστή

    Αγαπητέ Συναξαριστή τελώ εν χαρά αφού η ευγενική μου διάθεση έγινε αντιληπτή εκ μέρους σας.

    Ίσως με την ευγένεια βεβαίως δεν αλλάζει ο κόσμος, ωστόσο αυτοί που θέλουν να τον αλλάξουν οφείλουν στις μεταξύ των συζητήσεις να τη διαθέτουν.

    Επί της αναρωτήσεως σας περί του αν διαθέτω καλή προαίρεση «ίνα κρατήσω το χέρι σας προκειμένου να σας οδηγήσω εις το φως το αληθινόν», τούτο μόνο σας λέγω: παρήλθε ο καιρός δια εμέ να αναζητώ το ένα και αληθινό φως, πόσω μάλλον να οδηγήσω και κάποιον άλλον εις αυτό.

    Όπως θα έλεγε και ο μεγάλος μας ποιητής εκ Αλεξανδρείας :

    «Η Ιθάκη σ’ έδωσε τ’ ωραίο ταξείδι.
    Χωρίς αυτήν δεν θα βγαινες στον δρόμο.
    Άλλα δεν έχει να σε δώσει πια.

    Κι αν πτωχική την βρεις, η Ιθάκη δεν σε γέλασε.
    Έτσι σοφός που έγινες, με τόση πείρα,
    ήδη θα το κατάλαβες η Ιθάκες τι σημαίνουν»


    Καλό σας ταξίδι
    και καλή σας μέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Διορθώσεις:

    *εξ Αλεξανδρείας και
    *οι Ιθάκες

    !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. @ Ιοκάστην
    Για να υποφέρουν τη ζωή, οι Έλληνες αναγκάστηκαν να δημιουργήσουν αυτούς τους θεούς(«κάτοικοι» του μαγικού βουνού του Ολύμπου).

    Μην απομακρυνθείς, άκου πρώτα αυτό που έχει να πει η λαϊκή σοφία των Ελλήνων για την ίδια αυτή ύπαρξη που απλώνεται στα μάτια σου με την ανεξήγητη γαλήνη της.
    Ένας παλιός θρύλος λέει ότι ο βασιλιάς Μίδας κυνήγησε πολύ καιρό ,μέσα στο δάσος το σοφό σύντροφο του Διονύσου το Σειληνό ,μέχρι να τον πιάσει.
    Όταν τελικά «κατάφερε» να τον συλλάβει, τον ρώτησε ποιο είναι το καλύτερο και πιο ωφέλιμο πράγμα που υπάρχει στον κόσμο.
    Ο Σειληνός έμενε σφιγμένος και ακίνητος ,ώσπου στο τέλος ,καθώς ο βασιλιάς τον «πίεζε» πρόφερε αυτά τα λόγια ,μαζί μ΄ ένα σαρκαστικό γέλιο..
    «Δυστυχισμένη ράτσα εφήμερων πλασμάτων, γιέ της τύχης και της οδύνης, γιατί με αναγκάζεις να πω λόγια που δεν θα σε ωφελήσουν καθόλου? Το καλύτερο πράγμα του κόσμου είναι άπιαστο για σένα ,να μην έχεις γεννηθεί ,να μην υπάρχεις, να μην είσαι, να μην είσαι τίποτα. Και το δεύτερο καλύτερο, εκείνο που θα ήταν πιο ωφέλιμο για σένα, είναι να πεθάνεις γρήγορα».
    Φ.ΝΙΤΣΕ
    Η γέννηση της τραγωδίας.


    Γ.ΟΛΑ ΠΕΡΝΟΥΝ
    Ξεχάσαμε τον ηρωικό μας αντίλογο με τις Ευμενίδες
    μας πήρε ο ύπνος μας πήραν για πεθαμένους κι έφυγαν
    φωνάζοντας
    «Γιού! Γιού! Πούουου… πάξ!»
    Βρίζοντας τους θεούς που μας προστατεύουν.
    Γ.Σεφέρης

    Είς απάντησιν των "διορθώσεών" σας,και πρός αποφυγήν κάθε "έγνοιας" απο πλευράς σας σχετικώς με το "ταξίδιόν" μου,μαζί με τα ανωτέρω και άλλα πλείστα "εφόδια",δεν μπορώ να αρνηθώ και τα, της ευγενικής Ιοκάστης,πολύτιμα* δι εμέ "δώρα".

    Σας ευχαριστώ!
    *Μην έχετε "φόβους" σχετιζομένους με την ορθογραφίαν,σημασία έχει η προαίρεσις, το λησμονήσατε τόσο σύντομα? δικά σας λόγια ήταν...
    Παράκλησις να "προσέχετε" τα εισαγωγικά,δεν τα θέττω άνευ λόγου και σημασίας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. @Ιοκάστην
    Ο εκ παραδρομής "Άγνωστος" των 10.36
    Κατα "κόσμον"...
    Συναξαριστής

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θέλετε να βάλετε ενεργό link στο σχόλιό σας; BlogU