Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

Δημοκρατική αλληλεγγύη στον δεύτερο γύρο, απέναντι στην θρησκόληπτη, ρατσιστική ακροδεξιά και τον χυδαίο τους "πολιτισμό"





Ας ελπίσουμε ότι η προτροπή του ΚΚΕ για λευκό ή άκυρο στον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών δεν θα περάσει στους ψηφοφόρους του.
Ας ελπίσουμε επίσης ότι η οργή απέναντι στο σύστημα όσων απείχαν στον πρώτο γύρο δεν θα εξελιχθεί στην ανοησία της διευκόλυνσης επικράτησης της θρησκόληπτης ακροδεξιάς στους δύο μεγάλους δήμους της χώρας στον δεύτερο.

Ήδη η Χρυσή Αυγή του Μιχαλολιάκου εκπροσωπείται πλέον στο δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας με ένα διογκωμένο λόγω της αποχής ποσοστό 5,6% (λίγο πίσω από την Πορτάλιου) και ο Άνθιμος συντονίζει τους ακροδεξιούς φονταμενταλιστές της Θεσσαλονίκης.
Φανταστείτε να ολοκληρωθεί το σκηνικό με την επικράτηση του ΛΑΟΣ/Ψινάκη/Κακλαμάνη στην Αθήνα και Άνθιμου/Γκιουλέκα/Ψωμιάδη στην Θεσσαλονίκη.

Η φιλοσοφία της ηγεσίας του ΚΚΕ και της υπόλοιπης "συντηρητικής αριστεράς της στείρας άρνησης" ότι "όσο χειρότερα για το λαό τόσο καλύτερα για μας" (εκλογικά) είναι αδιέξοδη και επικίνδυνη - η επιδείνωση της καθημερινότητάς μας δεν είναι επιλογή μας και η έμμεση πριμοδότηση των ακροδεξιών έναντι ενός δήθεν μετώπου κατά του δικομματισμού στον δεύτερο γύρο, καταστροφική για τις πόλεις μας και τον πολιτισμό μας.

Εάν στο κάτω κάτω της γραφής ο Καμίνης είναι συγκρίσιμος με τον Κακλαμάνη και ο Μπουτάρης με τον Γκιουλέκα, κάποιοι έχουν χάσει την μπάλα...
Εκλέξτε τους σε τελική ανάλυση και κάντε τους κριτική. Το πιθανότερο είναι ότι δεν θα δεχτείτε αντί απάντησης ...αφορισμούς και λοιδορίες αλλά κάποια συμφωνία ή διαφωνία.
Αυτή είναι η διαφορά δημοκρατίας και φασισμού, δικαιωμάτων και αποκλεισμού.
Η επιλογή δική σας!


101 σχόλια:

  1. Η θέση του ΚΚΕ δεν εκπλήσσει.
    Είναι η λογική και η αναμενομένη εξέλιξη στον Περισσό!!!

    Μετά την παλινόρθωση του Στάλιν και το κορυφαίο ερώτημα του θεωρητικού εγκεφάλου και συντάκτη του Ριζοσπάστη «τι το κακό με την Σοβιετική Ένωση???» έρχεται η σύγχρονη έκδοση του «τι Πλαστήρας τι Παπάγος»!!!
    Ο Φροϋδικός όρος «καταναγκασμός για επανάληψη» στην χαρακτηριστική α λα κουκουέ έκδοση του.

    Και ξαναβγήκε ο «διαπιστευμένος στα γνωστά τηλεοπτικά κανάλια», ανανεωτικός κήρυκας της ενότητας της «αριστεράς» βουλευτής Παπαδημούλης, να σιγοντάρει τόσο πολύ την αυτιστική συμπεριφορά του ΚΚΕ, ως δεξιός ψάλτης στο σκηνικό του κυκνείου άσματος του εγχειρήματος ΣΥΝ και του εκτρώματος ΣΥΡΙΖΑ.
    Και σχολιάζει η δημοσιογράφος «…δηλαδή κύριε Παπαδημούλη δίνεται το χέρι προς το ΚΚΕ???» και η απάντηση ήταν στην κυριολεξία η σιγή ιχθύος.

    Δυστυχώς στην περίπλοκη ελληνική πραγματικότητα ΚΚΕ και ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ εκπροσωπούν την «Αριστερά» στα ΜΜΕ.

    Και πρέπει να αποδεχθούμε πλέον ότι η σκληρή παρατήρηση: «ότι έχει ταμπέλα αριστερά στην Ελλάδα δεν έχει ευοίωνο μέλλον», δεν είναι και τόσο κακόβουλη…

    Ίσως η επιλογή του τίτλου «Δημοκρατική Αριστερά» για το νέο εγχείρημα να μην ήταν και η τόσο επιτυχημένη επιλογή.
    Ψυχολογικά για την πλειοψηφία των συνιδρυτών ίσως να ήταν απαραίτητο, αλλά δεν ξέρω αν το κόστος θα είναι διαχειρίσιμο.

    Μακάρι να έχω λάθος.

    Παναγιώτης Κουτσοπίνης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πολύ σωστα .. Το αναδημοσιευσα φυσικά..

    το στριβειν δια του αρραβώνος που επιλεγει το ΚΚΕ αλλά και αλλοι αρσιτεροι ή .. ντεμέκ αριστεροι σε αυτήν την Κρισιμη στιγμή διευκολυνει μονο τους Ψωμιαδηδεςκαι τους Γκιουλέκες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιώργο πολύ σωστά. Το ΚΚΕ δεν νοιάζεται παρά μονάχα για το μαγαζί του και τη θέση του στο τρικομματικό παιχνίδι. Ο ΣΥΝ θα κάνει μεγάλο λάθος αν δεν υποστηρίξει στο 2ο γύρο Καμίνη και Μπουτάρη. Το πρόβλημα δεν είναι οι κόντρες ανάμεσα στις αριστερές δυνάμεις αλλά η ουσία της δημοκρατίας. Φαίνεται ότι η τύφλωση έχει προχωρήσει
    Δεν ξέρω αν ο γιατρός ο Παναγιώτης έχει κάποια γνωμάτευση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Παναγιώτη
    Και γω το σκέφτηκα πολλές φορές αυτό, αλλά είναι τραγικό το γεγονός της απαξίωσης ακόμα και του ονόματος αριστερά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Στην Αθηνα δεν ψηφιζω αλλα περναω σχεδον καθημερινα πολυ χρονο.
    Για εμενα διλημμα ας πουμε Κικιλιας ή Σγουρος δεν υπαρχει, παρα τις οποιες διαφορες τους. Αλλα ημαρτον οχι αλλος Κακλαμανης με συμπολιτευση πια Χρυσης Αυγης.
    Οσο και αν ενοχληθω για πιθανους διθυραμβους του ΓΑΠ αυτην την Κυριακη, θα αηδιαζω για μια τετραετια με Κακλαμανη.
    Δ.Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η ακηδία της πλειοψηφίας
    Tου Νικου Γ. Ξυδακη

    Απομακρυνόμενος από την Αθήνα μαθαίνεις περισσότερα: για την πόλη που ζεις, για τις πόλεις που επισκέπτεσαι, για τους ανθρώπους που κρατούν όρθια ακόμη τη χώρα. Ιδίως αυτές τις θερμές στιγμές, εκλογών και πολιτικών ανακατατάξεων, υπόγειων κοινωνικών μετασχηματισμών και αναδιατάξεων του φαντασιακού.

    Ενας παλιός φίλος αφηγείται τον εφιάλτη που ζει τα τελευταία πέντε - έξι χρόνια στο σπίτι του επί της οδού Ηπείρου: Ολα άλλαξαν ραγδαία μετά το 2004, ξαφνικά ξύπνησα στο Ισλαμαμπάντ... Στα διαμερίσματα του ορόφου μου, δυάρια και τριάρια, μένουν δέκα-είκοσι-τριάντα άνθρωποι, δεν ξέρω πια, δεν ξέρω ποιοι είναι, πούθε έρχονται, τι γλώσσα μιλάνε, πηγαινοέρχονται και αλλάζουν, δεν τους καταλαβαίνω και δεν με καταλαβαίνουν, δεν μπορούμε καν να τσακωθούμε όταν θορυβούν στις 2 η ώρα τα μεσάνυχτα, όταν κοπανάνε το καταμεσήμερο, όταν το εστιατόριο απέναντι έχει μετατραπεί σε ντισκοτέκ· δεν μπορώ να κοιμηθώ ούτε με ωτοασπίδες, δεν μπορώ να δω τηλεόραση, μου έχουν ανοίξει το σπίτι δυο φορές, μ’ έχουν ληστέψει στην Αχαρνών· το πουλάω 35 χιλιάδες, ό,τι πιάσει, είναι εφιάλτης, ντρέπομαι που το λέω, μένω στη γειτονιά από τη δεκαετία ’70, το σπίτι το αγόρασα το ’90, ντρέπομαι που σου τα λέω, θα νομίζεις ότι είμαι χρυσαυγίτης, αλλά δεν με νοιάζει κιόλας πια, δεν αντέχω...

    Σε μια άλλη συνάντηση, νέος επιχειρηματίας, προκομμένος, υποστήριζε ότι το Σύνταγμα χρησιμοποιείται εναντίον του πολίτη. Υποστήριζε με ζέση τη δουλειά του, τον χώρο του, δεν ήταν σε θέση να ακούσει λέξη για δημόσιο χώρο, κοινά αγαθά, αισθανόταν υπό τη διαρκή απειλή ενός κράτους αναξιόπιστου, ακατανόητου, απόμακρου, εχθρικού. Ηταν μόνος εναντίον όλων. Ημασταν μαζί και εντελώς χώρια, πιθανόν και ενάντιοι. Δεν μας συνέδεε κάτι μονιμότερο, αρχές, πλαίσιο, συνομολογία κοινών αξιών. Ουτε καν το Σύνταγμα. Κι όμως τρώγαμε και γελούσαμε· στον αφρό.

    Οι Ελληνες ξυπνούν βίαια από το όνειρο της αιώνιας ευμάρειας· και ξυπνούν μέσα σε έναν εφιάλτη. Δεν πιστεύουν ότι «αυτό» τούς συμβαίνει. Οι αντιδράσεις ποικίλλουν: Αλλοι γυρνάνε απ’ το άλλο πλευρό και συνεχίζουν τον πρότερο ύπνο – κι ας μην ξυπνήσουν ποτέ. Αλλοι παγώνουν από τον φόβο και μένουν παγωμένοι μες στον εφιάλτη. Αλλοι μυκτηρίζουν όλους τους άλλους, εκτός από τους εαυτούς τους: το κράτος, τους δημόσιους υπάλληλους, το κακό ριζικό. Αλλοι αναχωρούν από τη στενόχωρη πραγματικότητα, την περιδιαβάζουν μα δεν την ακουμπούν. Αλλοι πνίγονται από θυμό, άλλοι πνίγονται από αδυναμία κατανόησης.

    Τέτοιες αντιδράσεις, θυμικές, όρισαν την εκλογική συμπεριφορά, με προεξάρχουσα την ηχηρή, τη βροντώδη και δυσοίωνη αποχή. Αυτή την αποχή την ονομάζω πάγωμα, κατάθλιψη, αδράνεια, ακηδία. Ακηδία, αυτό προ πάντων: ψυχική και πνευματική νωθρότητα, οκνηρία, ολιγωρία, απουσία εγρήγορσης, αδιαφορία, αθυμία, ανορεξία. Σε αυτή την αμαρτία–ασθένεια έχουμε υποπέσει πλειοψηφικά, σε αυτήν έχουμε αφεθεί και βουλιάζουμε, στη νάρκη του εθισμένου και ανήμπορου, του αιφνιδιασμένου. Μέχρι στιγμής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Φίλοι μου, η αδιαφορία για τα κοινά είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της δημοκρατίας.
    Όπως λέει κι ο "Gustave Flaubert" στην Πολιτική Επιθεώρηση : "Δυστυχώς, όπως διάβασα σε μια εφημερίδα του 1930, «ο λαός είναι βους ο οποίος δεν έχει συναίσθησιν της δυνάμεώς του».
    Αν όλοι οι αγανακτισμένοι μπορούσαν να συντονιστούν, το σάπιο πολιτικό σύστημα θα έπεφτε με ένα φύσημα."

    Την ωρίμανση των πολιτών δεν την θέλουν οι μηχανισμοί που ελέω αγνοίας, τους "εκπροσωπούν" - αυτοί όλοι ΜΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ, ΕΧΘΡΕΥΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΣΥΝΕΥΘΥΝΗ, ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ.

    Αν ο καθένας είναι μόνος του είναι καλύτερα για τις νομενκλατούρες: δεν ελέγχονται αλλά ελέγχουν. Κι έτσι το μαγαζί έχει πελατεία (γιατί περί αυτού πρόκειται).

    Τα υπόλοιπα είναι υποκριτικά: γιατί χωρίς συνεργασία, έστω και όπως την περιγράφει ο Δ.Β., δεν πέφτει ο Κακλαμάνης. Χωρίς κοινές συγκεντρώσεις και πορείες δεν αντιμετωπίζεται τι μνημόνιο. Όποτε η αριστερά μεγαλούργησε ήταν επειδή έφερε την ενότητα στον κοινό σκοπό - αποτρεπτικό ή προωθητικό.
    Η σημερινή της απαξίωση με αυτό ακριβώς έχει να κάνει: έκανε το κίνημα κομμάτια σε έναν άνευ προηγουμένου εσωτερικό εμφύλιο όπου οι διαφορές εφευρίσκονται συχνά με το ζόρι και οι συνεργασία απαξιώνεται ως "μόλυνση" από την επαφή με τους "άλλους" - αριστερός ρατσισμός...
    Το ΚΚΕ (ως ηγεσία) βέβαια πρωτοστατεί σε όλα αυτά - το τελευταίο φρούτο είναι ότι το ακολουθούν πλέον και οι ΝΑΡίτες, Συριζαίοι διαφόρων τάσεων αλλά και τμήματα του ΣΥΝ.

    Τι να πω; Στον δεύτερο γύρο όλοι θα αποκαλυφθούν από την στάση τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. συνεχιζετε το ιδιο παραμυθι

    ειναι οι μισοι θεσσαλονικεις ακροδεξιοι???????????????
    ΡΕ ΠΑΤΕ ΚΑΛΑ??????????????
    ΑΠΟ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΕΣΕΙΣ????????

    ΔΗΛΑΔΗ ΑΜΑ ΒΓΕΙ Ο ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ
    ΟΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΑΡΟΙ?????????????
    ΜΕ ΑΥΤΕς ΤΙΣ ΑΘΛΙΟΤΗΤΕΣ ΘΑ ΕΙΣΤΕ ΜΙΑ ΖΩΗ ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ.

    Υ.Γ
    ΕΓΩ ΔΕΝ ΠΗΓΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΩ-
    ΜΕΤΑΞΥ ΜΠΟΥΤΑΡΗ ΚΑΙ ΑΠΟΧΗΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΑ ΤΗΝ ΑΠΟΧΗ.
    ΚΑΙ ΗΜΟΥΝ ΚΑΙ ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το δίλημμα είναι όντως υπαρκτό. Ποιόν ψηφίζουμε τον Καμίνη του ΠΑΣΟΚ που εκπροσωπεί το Μνημόνιο και την καταστροφή των εργαζομένων και συνταξιούχων. Όσο για τον κ Κουβέλη που υποστηρίζει την ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική του Παπανδρέου θα πρέπει να ντρέπεται που κάνει έκκληση στην αριστερά. Ο λαός τον έχει κατατάξει μαζί με την Ντόρα. Άκυρο λοιπόν ή λευκό ο κάθε πατριώτης στις εκλογές της προσεχούς κυριακής. Μαύρο στους εκπροσώπους του ΔΝΤ στην Αθήνα μαύρο στον άθλιο Καμίνη και Μαύρο στον αλκοολικό Μπουτάρη που πρότεινε η τηλεόραση της θεσσαλονίκης να παίζει τσόντες ο ανώμαλος. Θέλετε να ψηφίσουμε τον τσόντα στη Θεσσαλονίκη; Δεν θα σας κάνουμε τη χάρη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Συνταξιούχε που σου πήγανε την σύνταξη 400 ευρώ, μισθωτέ που σου μειώσανε τον μισθό και σου κόψανε τα δώρα, χήρα που θέλουνε να σου κόψουν την σύνταξη και να σε βγάλουν να ζητιανεύεις στους δρόμους, νέε που δεν έχεις πια μέλλον, περήφανα γηρατιά καταδικασμένα σε θάνατο από το ΠΑΣΟΚ και τον κολαούζο Κουβέλη. Την Κυριακή ΜΑΥΡΟ σε Καμίνη, Μπουτάρη, Σγουρό, Μίχα. Πάρε την κατάσταση στα χέρια σου. Μην αφήνεις να σε κοροϊδεύουνε με δήθεν δημοκρατικά μέτωπα. Ο μεγάλος δημοκράτης Παπανδρέου έκανε μόνος του διακαναλική συνέντευση όπως ο Παπαδόπουλος επι χούντας της επταετίας. Είναι ακροδεξιοί. Δεν έχουν καμμία σχέση με την Δημοκρατία. Μην σε κοροϊδεύουν. Έχουν συμφέροντα και τα κάνουν αυτά. Παίζονται μεγάλα παιχνίδια όπως η διάλυση της χώρας και η παράδοση Αιγαίου - Κύπρου στους Τούρκους. Ο Γιωργάκης είναι "ο άνθρωπός μας" (Wall Street Journal) γράφανε οι αμερικάνικες εφημερίδες. Σωστά είναι ο άνθρωπος των Αμερικάνων και ο Κουβέλης και οι συν αυτώ συνοδοιπόροι των Αμερικανών. Αντίσταση τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Προσέξτε ποιοί ψηφίσαν το Μνημόνιο και σκεφτείτε. ΠΑΣΟΚ, ΛΑΟΣ, Ντόρα, Κουβέλης. Τυχαίο;;; ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ. Έκανε συμμαχία ο Κουβέλης με το ΛΑΟΣ και τη Ντόρα. Ο Κουβέλης της δήθεν Αριστεράς. Γιαούρτια που σας χρειάζονται από τον Ελληνικό Λαό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Και μόνο με την τελευταία παπαριά που έγραψες,ότι δήθεν ο Κουβέλης ψήφισε το μνήμονιο καταλαβαίνουμε όλοι με τι έχουμε να κάνουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Δεξιοί προβοκάτορες με προβιά αριστερού είσαστε λοιπόν πουλάκια μου ανώνυμοι... επιτέλους αποκαλυφθήκατε μόλις κινδύνευσε ο Πριόνης σας κι ο Άνθιμός σας.
    Κι έλεγα μέσα μου, δεν μπορεί αυτοί να είναι αριστεροί - οι αριστεροί υπογράφουν τις απόψεις τους, δεν είναι κότες...
    Μην ανησυχείτε όμως - και να μην βγει ο Ψινάκης θα τον βλέπετε στην τηλεόραση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Όσο υποκριτικά είναι τα δάκρυα του Σαμαρά για το πόσο υποφέρουμε από το μνημόνιο τόσο είναι και τα δικά σας για τον συνταξιούχο των 400 ευρώ. Εντάξει, σας καταλάβαμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Γιώργο το τελευταίο ανώνυμο σχόλιο έιναι δικό μου,ξέχασα να βάλω όνομα
    Θοδωρής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καλησπέρα καταρχήν. Το τι ψηφίζει κανείς στο δεύτερο γύρο στις δημοτικές κ.λ.π. εκλογές , πάντα είναι ένα πρόβλημα. Λύνεται αν υπάρξει εκλογικό σύστημα ενός γύρου , με απλή αναλογική η σχεδόν αναλογική. Το συγκεκριμένο σύστημα το καθιέρωσε ο Καλλικράτης, ένας από τους λόγους που είμαι επικριτικός με τον ανωτέρω νόμο.
    Υστερα, πρέπει να μπεί μια συλλογικότητα ( κόμμα, δημοτ. παράταξη κ.λ.π. ) σε διαδικασία να προτείνει τον α η β υποψήφιο η λευκό η άκυρο η μήπως πρέπει να αφήσει τα μέλη της << ελεύθερα >> να ψηφίσουν κατά συνείδηση; με η χωρίς εισαγωγικά ( οι ψηφοφόροι δεν είναι πρόβατα ελέχθη ).
    Δεν έχω καταλήξει ακόμα , αλλά αυτά τα διλήμματα τα έβαζαν πάντα ( από το 1986 από τι θυμάμαι ) στις δημοτικές εκλογές οι ΠΑΣΟΚΟΙ , κάνοντας βέβαια την πάπια όταν τους τόνιζες ότι << πουλάκια μου εσείς ψηφίσατε τον σχετικό εκλογικό νόμο για να βάζετε τους αριστερούς ( κι όχι μόνο ) σε τέτοια διλήμματα >>. Δημοκρατικές δυνάμεις η δεξιά ( έστω ακροδεξιά ) το δίλημμα που είχε ταλανίσει την αριστερά ( ούλη την αριστερά ) 1/4 του αιώνα τουλάχιστον. Βέβια το φοβερό ΠΑΣΟΚ ( ούλο το ΠΑΣΟΚ και το βαθύ και το άλλο ) δεν είχε πρόβλημα να στηρίξει μαζί με το ΛΑΟΣ τον Τατούλη ( νεοφιλελεύθερο !!!) στην Περιφέρεια Πελοποννήσου , που δεν του βγαίναν τα κουκιά.
    Τέλος πάντων το θέμα είναι εμείς τι κάνουμε. Μαυρίζουμε τους πιο ακροδεξιούς υποψηφίους της Ν.Δ.; Κι αν κλαποιος δεν είναι ακροδεξιός φόλλα αλλά λαμόγιο η πανάχρηστος;
    Και δηλαδή , συγγνώμην , αλλά ο ΜΙχαλολιάκος τι είναι; ο ιδρυτής των Κενταύρων και των Ρέηντζερς και μπλεγμένος σε άλλες ιστορίες; Γιατί όχι και στον Πειραιά Μίχα; Γιατί είναι βαθύ ΠΑΣΟΚ; Πρώην συνδικαλιστής; Δεν υπάρχει στον Πειραιά Ανθιμος θα μου πείτε. Πρίτς... Υπάρχει το πνευματικό τέκνο του Καλλίνικου , ο Σεραφείμ, ίδιος η και χειρότερος του Ανθίμου. Κι εν πάσει περιπτώσει το 2006 βγήκε ο δημοκρατικός Φασούλας. Ούτε η πόλη ξεβρώμισε, ούτε το έλλειμμα μείωσε , ούτε έκανε κάτι το φοβερό.
    Να το πάω ένα βήμα παρακάτω: στην Περιφέρεια Αττικής στο Β γύρο είναι ο Κικίλιας, που ανήκε στη δημοτική ομάδα του Κακλαμάνη. Αυτός γιατί δεν ευθύνεται για την κατάσταση στο Δήμο Αθηναίων; Νομίζω ότι διάβασα ότι ο Λυκούδης πρότεινε στον β γύρο Σγουρό. Πάει μακρυά η βαλίτασα βλέπετε.
    Να σας πώ την αμαρτία μου τον Μπόλαρη ούτε που τον ξέρω. Βαθύ , ξεβαθύ ΠΑΣΟΚ , το ποιόν του το αγνοώ. Αν όμως το ΠΑΣΟΚ ήθελε πραγματικά να κερδίσει την περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας θα κατέβαζε κανένα μεγαλύτερο όνομα π.χ. Καστανίδη κ.λ.π. Εν πάσει περιπτώσει δικό του πρόβλημα , από την αρχή όμως φαινόταν ότι αυτή η υποψηφιότητα έμπαζε.
    Αυτά
    Φιλικά
    Δ.Υ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ασθενής μπαινει στο γραφειο του ψυχιατρου του φανερα προβληματισμενος:
    -Γιατρε ο αδελφος μου το τελευταιο διαστημα δεν ειναι καθολου καλα.Πιστευει οτι ειναι κοτα.
    -Μα γιατι δεν τον στελνεις σε ασυλο, ρωτα ο γιατρος
    -Θα το εκανα, αλλα περιμενω τα αβγα.

    Ανεκδοτο του Γουντυ Αλεν για τις σχεσεις των δυο φυλων, που μου ταιριαζει για το διαλογο μεταξυ αριστερων γυρω απο τα αυτονοητα
    Δ.Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αγαπητέ Δ.Β. ,νομίζω ότι το έχω ξαναναφέρει αλλά κάπου ο Γκράμσι έγραφε κάτι σαν : << το μπλόκ των δυνάμεων ποτ ηγεμονεύει σε μια κοινωία ηγεμονεύει ιδεολογικά παρουσιάζοντας την δικιά του ιδεολογία σαν κοινό νού , κοινή λογική >>, σαν αυτονόητο θα προσέθετα.
    Παλιά ήταν αυτονόητο ότι οι γυναίκες είναι κατώτερα όντα και δεν πρέπει να ψηφίζουν, παλιά ήταν αυτονόητο ότι η αγορά πρέπει , εντελώς μόνη της, να ρυθμίζει τα πάντα. Η οικονομική κρίση του μεσοπολέμου στην Αμερική ξεπεράστηκε επειδή ο Ρούζβελτ κι οι Δημοκρατικοί εφαρμόσαν τα εντελώς αντίθετα από τα τότε αυτονόητα, τη θεωρία του Κέυνς.
    Δ.Υ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Το καταλαβαινω, Δ.Υ., αλλα ετσι θα χασουμε τον μπουσουλα.Μιλω για το αυτονοητο μεταξυ αριστερων, εκτος μετα αν αρχισουμε να προβληματιζομαστε και για το ποιοι ειναι ή οχι αριστεροι, οποτε παει μακρια η βαλιτσα.
    Το προσωπο Καμινης που δεν θα το ψηφιζα στον α΄γυρο αν ημουν δημοτης Αθηνας και το προσωπο Κακλαμανης φερουν διακριτα πολιτικα (και αισθητικα κυριως) συμφραζομενα. Μαλιστα ο Κακλαμανης και πεπραγμενα.
    Ειδες οτι δεν μπηκα στη λογικη Σγουρος ή Κικιλιας.Το ειρωνικο τι Πλαστηρας τι Παπαγος εχει αντιπαλο δεος το και οι Σοσιαλδημοκρατες κυνηγησαν τη Λουξεμπουργκ, γνωστα αυτα.Και τα δυο αληθη γι΄αυτο και δεν ισχυει σε ολες τις καταστασεις ενα απο τα δυο.
    Στην τελικη, μεταξυ του υποθετικου σεναριου οχι Καμινη, αλλα και Κακλαμανη στον β γυρο εναντιον της Χρ. Αυγης, εγω θα προτιμουσα Κακλαμανη.Αυτο δεν ειναι αυτονοητο ή επεσα σε γκραμσιανο σκοπελο.
    Δ.Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Φιλε ΔΥ έχεις δίκιο για το εκλογικό σύστημα του καλλικράτη (αλλά και των προηγούμενων νόμων).
    θα πρέπει όμως να δεχθεις ότι για την επικράτηση αυτων των καλπονοθευτικών συστημάτων έχει ευθύνη και η (ολη) αριστερά. Και αυτό διότι αρνείται συστηματικά, να συνεργαστεί με τον οποιονδήποτε.
    Αλήθεια αν δεν υπήρχε δεύτερος γύρος πιστεύεις σοβαρά ότι πχ η Πορτάλιου και η ανοιχτή πόλη ή ο Σοφιανός θα συνεργαζόταν με τον καμίνη για να διοικήσουν την Αθήνα? δεν υπάρχει η περίπτωση!
    Επομένως το δίκαιο αίτημα για απλή αναλογική παει περίπατο. Απλή αναλογική σημαίνει συνεργασιες παντού. και η αριστερά δεν θέλει να συνεργαστεί με κανέναν αλλο εκτος αριστερας!

    κατα την γνωμη μου λοιπόν, πλην της ΔΑ, οι λοιπή αριστερά μάλλον δεν νομιμοποιείται και πολύ να φωνάζει για το εκλογικό σύστημα. Αντίθετα πιστεύω ότι στην πραγματικότητα προτιμά κιόλας τα καλπονοθευτικά συστήματα, γιατι με την απλή αναλογικη, θα έπρεπε να εξηγήσει στον κόσμο τις ιδεολογικές εμμονες της και αυτο δεν είναι και πολύ έυκολο !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Είναι αυτονόητο αλλά , επαναλαμβάνω, το δίλημμα δεν τέθηκε από τον ουρανό, από τον Θεό κ.λ.π. Τέθηκε με συγκεκριμένη στόχευση , από τον εκλογικό νόμο. Μέχρι το 1986 η αριστερά απαντούσε στο δίλημμα ΠΑΣΟΚ η δεξιά στον β γύρο των δημοτικών εκλογών σταθερά ΠΑΣΟΚ μονοκούκι. Και βεβαίως το πλήρωσε βαρύτατα στις εθνικές εκλογές του 1985. Μπροστά στον κίνδυνο να εκλεγεί ο Μητσοτάκης κι η Ν.Δ. , με βάση την προαναφερθείσα λογική, πολλοί αριστεροί ψήφισαν ΠΑΣΟΚ.
    Το 1986 λοιπόν, όπου το ΠΑΣΟΚ ήταν βέβαια ήδη 5 χρόνια στην εξουσία , στον β γύρο των δημοτικών εκλογών το ΚΚΕ αποφάσισε ΠΑΣΟΚ παντού, στην Αθήνα λευκό η άκυρο. Το ΚΚΕ εσωτερικού απόφάσισε κατά πλειοψηφία ( μικρή ) , παντού ΠΑΣΟΚ . Κι ύστερα διασπάστηκε, σε ΕΑΡ και ΚΚΕ εσωτερικού Α-Α. Το δίλημμα αυτό ταλαιπώρησε την αριστερά εν Ελλάδι πολλά χρόνια.
    Αρα είτε μερικά αυτονόητα δεν είναι και τόσο αυτονόητα η όλοι οι αριστεροί είναι ( είμαστε ) βλάκες. Αν π.χ. περάσει αυτό το δίλημμα , τι εμποδίζει το ΠΑΣΟΚ να ψηφίσει ένα ίδιο η παρόμοιο εκλογικό νόμο και για τις εθνικές εκλογές; Νομίζω ότι τις αναλύσεις περί δικομματισμού τις ασπάζεται εν πολλοίς κι η Δημοκρατική Αριστερά.
    Φιλικά
    Δ.Υ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Η αυτοδιοικητική πρόταση της ΔΑ για τον Καμίνη ήταν άριστη, πολιτικά όμως σηκώνει πολύ συζήτηση.
    Αν δεν έβαζε τα εκβιαστικά διλήμματα ο ΓΑΠ ίσως τα αποτελέσματα να μην ήταν έτσι.
    όμως με τα αν δεν γίνεται πολιτική.
    Ο πολιτικός αμοραλισμός του ΠΑΣΟΚ και η εν γένει συμπεριφορά του τα τελευταία 35 χρόνια εγκλωβίζει την κοινωνία, ο Καμίνης έχει εκείνα τα χαρακτηριστικά της διαμόρφωσης μιας άλλης προσέγγισης σε αυτό που ονομάζεται πολιτική μεταρρύθμιση.
    Δυστυχώς για την αριστερά ενώ υπήρχαν άνθρωποι της που μπορούσαν να στηρίξουν μια τέτοια πολιτική εγκλωβίστηκαν στα δικά της διλήμματα.
    Προσπαθούμε να αναπλάσουμε την προσδοκία και πάλι συζητάμε για το εφήμερο.Η εικόνα ενός χαμένου Καμίνη την άλλη Κυριακή θα μας οδηγήσει και πάλι στην μοναξιά μας.
    Αν αποτύχει ως δήμαρχος ας τον κρίνουμε σκληρά όλοι και οι υποστηρικτές του ας βγούν πρώτοι να αναγνωρίσουν το λάθος τους. Η εικόνα ενός ΓΑΠ να θριαμβεύει είναι απωθητική μα και αυτο δεν είναι εφήμερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Το τραγικό είναι xno ότι με τον προηγούμενο εκλογικό νόμο για τις δημοτικές εκλογές , ο Τσίπρας στην Αθήνα με 10.55% έβγαλε 4 έδρες ενώ με τον τωρινό ο Σοφιανός με 13% έβγαλε 3 έδρες. Αρα ο προηγούμενος εκλογικός νόμος της Δεξιάς ήταν πιο αναλογικός. Γενικά το ΠΑΣΟΚ στην κατασκευή εκλογικών νόμων έχει πάρει Οσκαρ ετρασιτεχνίας.
    Για τις συνεργασίες έχεις εν μέρει δίκιο , γιατί ίσως, ίσως, η καθιέρωση της απλής αναλογικής να βοηθούσε στη δημιουργία κουλτούρας συνεργασίας.
    Φιλικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Φίλε ΔΥ
    δεν θα μπω στην κουβέντα αν η κοτα έκανε το αυγό ή το αυγο την κότα.
    Επιμένω όμως ότι η αριστερά είναι συνυπεύθυνη για τον εκλογικό νόμο γιατί δεν έχει κουλτούρα συνεργασιων.

    Οσο για την θεωρία περί δικομματισμού? προσωπικά την θεωρώ ιδεολόγημα και μάλιστα κακης κοπής. Σίγουρα βέβαια έχει επιρροή και σε ανθρώπους της ΔΑ (τόσα χρόνια την αναπτύσσαμε στον ΣΥΝ άλλωστε)αλά ως χώρος δεν την αποδεχόμαστε

    θα πρέπει κπαποια στιγμή να την υπερβούμε. Αλλωστε η στόχευση του συγκεριμένου ιδεολογήματος που είναι εξομοίωση ολόκληρου του αστικού πολιτικού φάσματος από την ακροδεξιά μέχρι την κεντροαριστερά, ειναι εκτος από απελπιστικά στενόμυαλη και πολιτικά επικύνδυνη. Αλλά δυστυχώς η αριστερά δεν έχει την πολιτικη ικανότητα να το αντιληφθεί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ναι Δ.Υ. εχεις δικιο, και δεν κατεχω το προνομιο να οριζω τα αυτονοητα.
    Απλα οταν εχουμε ακραιες διαφορες οπως αυτη στην Αθηνα με εναν κρυφοακροδεξιο δημαρχο που εχει καταφερει απολυτα τυχαια η δημ. αστυνομια πχ να αποτελειται απο 90% δεξιους κλπ κλπ και απο την αλλη για εναν που στην προηγουμενη θεση σταθηκε αρωγος-ισως και στα ορια των νομικων πλαισιων- σε μεταναστες και αδυναμους πολιτες και γι΄αυτο μαλιστα εγκαλουμενο απο το ΛΑΟΣ, στο β γυρο η επιλογη μου θα ηταν αυτονοητη.(για μενα δυστυχως εχει και τη στηριξη του ΠΑΣΟΚ)
    Δ.Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ωραία όλα αυτά αλλά τάχουμε ξανασυζητήσει
    - κάθε φορά που παίρνουμε μιαν απόφαση να στηρίξουμε τον καλύτερο ανάμεσα σε δυο (ή τον λιγότερο κακό) νοιώθουμε ξεγελασμένοι όταν ο "καλύτερος" κάνει μετά πράγματα που δεν συμφωνούμε.
    Δεν νομίζω όμως ότι φέρουμε ευθύνη γι αυτό: ακόμα κι αν θεωρείς πχ τον Κικίλια χειρότερο αυτό δεν σημαίνει ότι ο Σγουρός είναι ό,τι επιθυμείς...κάνεις, αν την κάνεις, μια επιλογή μετρημένη στον πόντο.

    Στην περίπτωση όμως Καμίνη, ο άνθρωπος είναι ανέντακτος και έχει προταθεί από την αριστερά - δεν είναι το ίδιο!
    Εκτός κι αν κάποιος θεωρεί ότι είναι κρυφός πράκτορας του Πασοκ...
    Το ίδιο ισχύει και με τον Μπουτάρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Πάντως φίλε ανώνυμε των 9.36 μ.μ. τα διλήμματα , τα στρατόπεδα πολλές φορές τίθενται χωρίς να ερωτώμεθα εμείς οι ολίγοι. Ο Ραγκούσης είπε ότι στο β γύρο κρίνεται πλέον ο Καλλικράτης. Ωραία, εγώ που είμαι κατά του Καλλικράτη τι να κάνω; Υπόψη κι ο Κομίνης τάχθηκε υπέρ του Καλλικράτη. Να αγνοήσω το δίλημμα θα μου πείς.
    Στον πρώτο γύρο το δίλημμα ήταν η εμείς ( το ΠΑΣΟΚ ) η το χάος. Ο μύλος του Χότζα.
    Τέλος πάντων , ειδικά για την Αθήνα, ο Κομίνης είναι ένα πείραμα. Πείρα στην αυτοδιοίκηση δεν έχει, πολύ καλή δουλειά στο Συνήγορο έκανε, σπουδές πολύ καλές έχει, κινηματική δράση δεν αναφέρει στο βιογραφικό του.
    Το στοίχημα , το πείραμα δεν έχει σίγουρη εξέλιξη. Ούτε η πορεία της Αθήνας εξαρτάται μόνο από το Δήμαρχο. Αν περιοριστούν ασφυκτικά οι πόροι από το μνημόνιο δεν είναι θαυματοποιός.
    Είναι θέμα και ποιοί σύμβουλοι θα εκλεγούν και , και, και,....Είναι σίγουρα καλύτερος από τον Κακλαμάνη αλλά τη σιγουριά των υποστηρικτών του ότι αν εκλεγεί θα σώσει την Αθήνα ειλικρινά δεν τη συμμερίζομαι απόλυτα. Δεν αρκεί μόνο μια καλή δημοτική αρχή ( ό,τι κι αν σημαίνει αυτό ), χρειάζονται κι οι άνθρωποι της πόλης, τα κινήματα κ.λ.π.
    Φιλικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Γιώργο δεν θεωρώ μειονέκτημα το ότι κάποιος είναι μέλος ενός κόμματος. Ο Σταύρος ο Μπένος ήταν μέλος του ΠΑΣΟΚ και πολύ καλός δήμαρχος στην Κάλαμάτα. Το ίδιο και πολλοί άλλοι δήμαρχοι είχαν κομματική ένταξη και πολύ καλοί δήμαρχοι. Αντίστοιχα πολύ ανέντακτοι ήταν Παναγιά μου βόηθα. Τα κόμματα είναι κομμάτι της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας. Σύμφωνοι κακό πράγμα ο άκρατος κομματισμός αλλά και στην Ιταλία , ως κριτική στον κομματισμό, προέκυψε ο Μπερλουσκόνι.
    Για τον δικομματισμό τα έλεγε κι η ανανεωτική αριστερά κι η ΕΑΡ. Η Δ.Α. δεν το δέχεται σαν όρο , λογική κ.λ.π. ; Ενδιαφέρον πράγματι.
    Είναι τραγική ειρωνία ότι η μοναδική κυβέρνηση συνεργασίας στην Ελλάδα ήταν η κυβέρνηση Μητσοτάκη και η οικουμενική στη συνέχεια. Μια φορά συνεργάστηκε κι η αριστερά και το φυσσά και δεν κρυώνει!
    Φιλικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Άλλο είπα ΔΥ.
    Ότι προδικάζουμε έναν άνθρωπο που δεν έχει τίποτα αρνητικό στην πλάτη του (και δεν εννοώ κομματική ένταξη - ότι απλά δεν είναι μέλος του Πασοκ του προσδίδει και μια ανεξαρτησία κινήσεων), έχει προταθεί από αριστερά και οικολόγους και ακολούθησε και το Πασοκ.
    Τι καλύτερο;
    Θα τον συγκρίνουμε τώρα με την ακροδεξιά;
    Έλεος.
    Δεν υπάρχει σύγκριση: αν κάποιος νομιμοποιείται να το σκέφτεται με τον Σγουρό, ενθυμούμενος και κάποιες ντόπες στους Ολυμπιακούς κλπ κλπ,την κομματική του ένταξη και πολλά άλλα, τι έχει να σκεφτεί για τον Καμίνη;
    Αντί να ενωθούμε να αντιμετωπίσουμε την ακροδεξιά διυλίζουμε την κάμηλο.
    Σε τρεις μέρες είναι οι εκλογές: κάθεται ή φεύγει ο Πριόνης! Αλλάζει ή όχι η Θεσσαλονίκη του ακροδεξιού τριγώνου!
    Τώρα τι λές! (που λέει κι ο ποιητής)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ποιά είναι η διαχωριστική γραμμή δεξιού - ακροδεξιού Γιώργο; Ο Κακλαμάνης είναι ακροδεξιός , ο Γκιουλέκας , ο Ψωμιάδης επίσης , ο Μιχαλολιάκος όχι; Κι αν δεν είναι ακροδεξιός κι είναι λαμόγιο η πανάχρηστος κάποιος τότε τι κάνεις;
    Ο ΓΑΠ συνεργάζεται κανονικά με την ακροδεξιά σε κοτζάμ Περιφέρεια Πελοποννήσου κι ούτε γάτα ούτε ζημιά! Εγραψε κανένα άρθρο η Σ.Τ. ; Ανοιξε καμμιά συζήτηση σε αυτό η άλλο blog η μεγάλο ΜΜΕ; Μπα , το ΚΚΕ είναι το βασικό πρόβλημά μας.
    Οσο για τις ντόπες, Ο.Κ., αν όμως κάποιο στέλεχος προτείνει να υπερψηφισθεί στον Β γύρο, τι γνώμη θα σχηματίσεις γι αυτό το στέλεχος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Καμία! Γιατί εγώ θα τον ψηφίσω..

    Επειδή προτιμώ τους πασόκους από τους δεξιούς, ακόμα κι όταν με πουλάνε - γιατί εκεί υπάρχουν πιθανότητες και αντιστάσεις, στην δεξιά καμία! (Θα προτιμούσα φυσικά τον Ψαριανό στον δεύτερο γύρο αλλά...)
    Γι αυτό και δεν θα εγκατέλειπα με τίποτα Καμίνη και Μπουτάρη και μαζί τις δύο πόλεις στην δεξιά/ακροδεξιά (συγκοινωνούντα δοχεία).

    Το να μην ψηφίσει κάποιος Σγουρό το σέβομαι (αν ήταν σίγουρος δεν θα τον ψήφιζα - αλλά δεν θέλω να επιστρέψουν αυτοί που σε πέντε χρόνια έκλεψαν όσα έκλεψε το Πασοκ σε εικοσιτρία). Mea culpa...

    Αλλά το να μην ψηφίσει κάποιος (αριστερός) Καμίνη ή Μπουτάρη το θεωρώ έγκλημα!
    Κι εδώ η ηγεσία του ΚΚΕ προδίδει την ιστορία της αριστεράς. Άλλο πχ "ψήφος κατά συνείδηση" κι άλλο γραμμή για λευκό ή άκυρο την ώρα που εξελίσσεται μια δημοκρατική μάχη για τις πόλεις (κι ας την εκμεταλλευτεί το Πασοκ - αυτό είναι το θέμα;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Όσο η αριστερά δεν διαθέτει πειστική εναλλακτική λύση, δεν συνεργάζεται για να την προωθήσει και δεν διεκδικεί εξουσία θα είναι ουραγός της σοσιαλδημοκρατίας και θα τρέχει από πίσω της υποχρεωτικά (επί της ουσίας). Οι εξάρσεις του τύπου "δεν με νοιάζει, ας έρθει και η δεξιά" δεν πείθουν - ότι και να λέμε δεξιά και σοσιαλδημοκρατία δεν ταυτίζονται και οι οπαδοί της σοσιαλδημοκρατίας είναι προοδευτικοί άνθρωποι που απλά δεν βλέπουν πειστική άποψη στην αριστερά ούτε καν στοιχειώδη ενότητα - πάνε εκεί που μπορεί "κάτι να γίνει". Ρώτησέ τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Όταν η αριστερά εν έτει 2010 δεν μπορεί να ξεχωρίσει δυο γαϊδουριών άχυρα κι επανέρχεται στο "τι Παπάγος τι Πλαστήρας" αυτό σημαίνει ότι δεν είναι σε θέση ούτε τα παπούτσια της να δέσει, όχι να κάνει πολιτική...
    Εδώ φαίνεται ότι "δεν έχει καμιά γ...νη ιδέα" για το τι τρέχει στον κόσμο γύρω της. Κι ίσως έχει δίκιο ο Παναγιώτης ο γιατρός ότι πρέπει να επανεξεταστεί η χρήση του τίτλου "αριστερά" στον τίτλο της ΔΑ.
    Αυτά και καληνύχτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Η γγ του κκε είχε δηλώσει πριν τις εκλογές πως η αποχή το άκυρο και το λευκό είναι πράξη ανεύθυνη. Και είναι. Γιατί δεν είναι το ίδιο ανεύθυνη στον β γύρο;;
    όταν η αριστερά δεν μπορεί να διαχωρίσει τις βασικές αντιθέσεις μέσα στο σύστημα και να ισοπεδώνει αστούς δημοκράτες με ακροδεξιούς τότε είναι τυφλωμένη. Ας θυμηθούμε την γραμμή του Ν. ζαχαριάδη το 1934 περί ενιαίου αντιφασιστικού μετώπου. έφτασε ακόμη και πολύ ορθά να στηρίξει την κυβέρνηση σοφούλη. Αν αριστεροί άνθρωποι σήμερα δεν μπορούν να αντιληφθούν την εκόλαυση του φιδιού με 5% στην Αθήνα συγχωρέστε με αλλά όλα έχουν χάσει το νόημα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Ποιός την γ.... την ΓΓ του ΚΚΕ και την εντύπωση που έχει ότι μπορεί να καθορίζει αν οι ψηφοφόροι της και των άλλων κομμάτων της αριστεράς, θα κάτσουν να ακούσουν τις σαχλαμάρες της.
    Σιγά μην ψηφίστε και σείς εδώ πέρα που δήθεν δεν σας κάνει ο Καμίνης, Κακλαμάνη;
    Το θέμα αυτό το έχει λύσει ο Μάρξ από το Κομμουνιστικό Μανιφέστο.
    Ακόμη και οι κομμουνιστές, ακόμη και ο ίδιος, όταν δεν κατεβαίνουν οι ίδιοι, ψηφίζουν, ότι ψηφίζουν και αυτοί με τους οποίους βρίσκεται σε ιδεολογική και πολιτικ΄ή συζήτηση και όχι αυτοί που επιλέγουν απριόρι αντίπαλες πολιτικές.
    Δεν ψηφίζουμε ότι ψηφίζει ο Ανθιμος, δεν ψηφίζουμε ότι ψηφίζουν οι χρυσαύγουλοι, του άγριου Παντελεήμονα. Απλά είναι τα πράγματα και εν τέλει δεν ψηφίζουμε μόνον τον καλύτερο, αλλά αποδίδουμε δικαιοσύνη κάθε φορά με την ψήφο μας και δικαιοσύνη δεν είναι να απαντάμε ποιός έχει δίκιο και ποιός άδικο. Δεν υπάρχουν καθαρές αυτές οι έννοιες, έξω από τα μυαλά των θρησκευόμενων και των δογματικών.
    Δικαιοσύνη είναι η δίκαιη διαχείριση μεταξύ αδικιών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Ρε γίγαντα της σκέψης αυτά έλεγες και στην Ηπείρο και σας "τίμησαν" με 4.407 (ήτοι 1,96%) επί 243.119 Ηπειρωτών που ψήφισαν?(μαζί και με τους οικολόγους)
    Τι ασχολείσαι με τόσο μ.... ψηφοφόρους που δεν σε καταλαβαίνουν?
    Πες μας τι πίνεις επιτέλους και δε μας δίνεις.
    Αντε!!!! να χαθείς περιθωριακή λέχρα!!!
    η μήπως προτιμάς
    το λαζοπούλειον...
    ¨Οδευε εις συνουσίαν?
    Θρασίμι που πιάνεις στο στόμα σου και το Κομμουνιστικό μανιφέστο όποτε σε βολεύει,καραγκιοζιάκο τιραμόλα να τραβάς το καζανάκι γιατί μονίμως βρωμάει όταν βγαίνεις από το wc.
    ΜΑΡΓΑΡΙΤΙ!(Σ)
    ΥΓ στο χωριό εκτός από το δικό σου ψηφοδέλτιο βρήκες κανένα άλλο??
    προσεχώς τα υπόλοιπα... οπορτούνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Ντάξει, ψήφισε με σημαίες και με ταμπούρλα και κονίσματα μαζί με τον Ανθιμο. Μη σου χαλάσουμε την λιτανεία και την καλή παρέα.
    Αν μάλιστα κατέβεις προς αθήνα πάρε την Αλέκα και πάτε με τα ΚΝΑΤ να πάρετε την πρωτοβουλία από τους χρυσαύγουλους, σας πήραν όλους τους νοικοκυρέους της Λαικής Οικογένειας στον Αγριο Παντελεήμονα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Και όσον αφορά το ποιός πιάνει το Κομμουνιστικό Μανιφέστο και όχι μόνον στο στόμα του, η απάντηση είναι πολύ απλή. Οποιος το έχει διαβάσει και το ξέρει.
    Εσείς οι άλλοι, καλά κάνετε και δεν το πιάνετε στο στόμα σας. Είναι πολλά γράμματα για σας αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Εσείς αρκεστείτε στις διάφορες θεωρίες Συνομωσίας, με τους Εβραίους και τα άλλα. Τα ίδια κάνουν και οι Χρυσαύγουλοι. Μην τους αφήσετε να σας περάσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Οπως λέει και ο Λιακόπουλος, τυχαίο είναι που ήρθαν τώρα οι ταυτότητες με το 666, μαζί με το ΔΝΤ;
    Δεν νομίζω.
    Λεχρίτες που το παίζετε κομμουνιστές και Αριστεροί. Ασχετοι, ηλίθιοι, που νομίζετε ότι θα ξεγελάσετε τον κόσμο, κραυγάζοντας, για το πόσο Αριστεροί είσατε.
    Σας το ξανάγραψα.
    Οποιος πιστεύει πραγματικά ότι έχουμε κατοχή και υπάρχουν κουίσλιγκ και προδότες, να σταματήσει να πιάνει στα χέρια του τα χρήματα που παίρνει κάθε μήνα.
    Δεν είδα ούτε έναν να κάνει Αντίσταση και Ανατροπή, σε ότι έχει σχέση με την τσέπη του. Το 40, βγαίναν στα βουνά και παίρναν τα όπλα.Εσείς απλά κλαψουρίζετε για να σας δόσουν περισσότερα. Αχρείοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. για Αθηναίους/ες για πολίτες της Αττικής
    (κατοίκους και ψηφοφόρους όχι γιαλαντζί μαλάκες, που αλλού τρώνε και πίνουν κι αλλού πάνε και το "δίνουν)
    Και κυρίως στην Αθήνα μακρυά από υποψήφιους της διασποράς,ο Αμοιράς είναι και πάλι μια πολύ καλή επιλογή ή η Ελένη η Πορτάλιου ή ο Π.Κωνσταντίνου ακόμη και ο Σοφιανός
    Αν δε βρείτε ψηφοδέλτιά τους στα εκλογικά κέντρα,μπορείτε να γράψετε το όνομα τους επάνω στο λευκό που θα σας δώσουν.
    Τώρα αν υπάρχει τόσος σαδομαζοχισμός, ανάμεσα στον Καμίνη και στον Κακλαμάνη και επειδή πραγματικά η επιλογή είναι δύσκολη ανάμεσα στα δύο αστέρια,βάλτε και τα δύο ψηφοδέλτια μαζί "δαγκωτά" η ψήφος θα είναι κάτι περισσότερο από έγκυρη θα δείξετε και style και το βαθμό δυσκολίας στην επιλογή πατσαβούρας αναγκαίας για τη πόλη.
    Από μόνος τους κανείς από τους δύο δε μπορεί να τα καταφέρει να μας κάνει αόρατους ενώ και οι δύο μαζί θα κάνουν θαύματα!!!

    Σοβαρά όμως και πέρα από κάθε πλάκα
    Την Κυριακή δεν έχουμε ψευτοδιλήμματα ο Γιώργος αυτή τη φορά θα μας αφείσει "ελεύθερους" να ψηφίσουμε γιατί μέσα σε μια
    εβδομάδα έχουμε ωριμάσει.
    Ψηφίζουμε λοιπόν ανεπηρέαστα
    Τον Αλη Μπαμπά γιατι εχει ΜΟΝΟ !!! 40 κλέφτες
    Και όχι τους πασοκ μαπαμάδες και τις παρέες τους τα ευνόητα παραλείπονται,γιατί μονίμως τους χάνουμε στο μέτρημα ακόμη και το + - άπειρο δεν έχει εφαρμογή μαζί τους!!!
    Με τους 40 έχουμε και κάποια ελπίδα ότι θα τους αντιμετωπίσουμε με τους άλλους γ..... τα!
    ΥΓ για όσους έχουν τύψεις οτι τη προηγούμενη Κυριακή ξέχασαν να ασκήσουν με συνέπεια το δικαίωμα τους για το δήμο της Αθήνας τουλάχιστον ΨΑΡΙΑΝΟ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Δεν μπορώ να καταλάβω την επιχειρηματολογία.

    Δεν ψηφίζω Καμίνη/Μπουτάρη επειδή θεωρώ ότι το αποτέλεσμα θα είναι ακριβώς (μα ακριβώς) το ίδιο το καταλαβαίνω.
    Αλλά το
    Δεν ψηφίζω Καμίνη/Μπουτάρη επειδή ναι μεν θεωρώ ότι είναι καλλίτεροι από Κακλαμάνη / Γκιουλέκα, αλλά αν εκλεγουν, θα το εκμεταλλευθεί το ΠΑΣΟΚ και θα θριαμβολογεί πάσχει από λογική συνοχή.
    Δηλαδή αν βγούν Κακλαμάνης / Γκιουλέκας δεν θα το εκμεταλλευθεί η ΝΔ; Επιπλέον θα έχεις βοηθήσει στο να έχουν εκλεγεί οι χειρότεροι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Ακριβώς εκεί που οι καπεταναίοι κρέμαγαν τ άρματα σήμερα εσείς ως (δη)"γύφτοι" κρεμάτε τα νταούλια.
    Το ξέρουμε ότι από τη "ξάπλα" είσαστε μαζί μας,όταν "στρώσει" το κίνημα κατά τη "βολή" σας θα σκάσετε και "μύτη".
    Πάντως το τιραμόλα έγραψε ρε μεγάλε από βδομάδας που τα πράγματα θα έχουν ηρεμήσει θα σου γράφω σε συνέχειες και το Μπλέκ...
    Που ξέρεις κάποια στιγμή θα ξεφύγεις απο τη κριτική στο πρόγραμμα Γκότα και θα μελετήσεις και το μανιφέστο,αν έχει μείνει "μυαλό" στο κεφάλι σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. @ Δημήτρης
    Δημήτρη "πάσχεις" και δεν το καταλαβαίνεις, ο εκλογικός χάρτης του Πρετεντέρη και του Τράγκα αν είναι πράσινος ή μπλέ μας αφείνει παγερά αδιάφορους.


    Αλλά με ενοχλεί αφάνταστα τόσοι πολλοί "άσχετοι" με τα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε εμείς που μένουμε στην Αθήνα να προσπαθούν κάποιοι με "φασίζουσα" νοοτροπία να μας επιβάλλουν ψευτοδιλήμματα
    Είτε λοιπόν κακλαμάνης είτε καμίνης το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο
    ΚΑΚΛΑΜΙΝΗΣ.και με μεγάλη πιθανότητα όσο η πολιτική στην Ελλάδα συνεχίζεται κατά τον ίδιο τρόπο οι νεοφασίστες αντι για 5% την επόμενη φορά θα είναι στο 15% και αυτό εκτός από ανατριχίλα που μπορεί να προκαλεί,δημιουργεί και μεγάλες ευθύνες για το πως θα σταματήσει αυτή η κατρακύλα,πάντως όχι με τα δικά σας "ξόρκια"
    Για το τι θα κάνει ο ΓΑΠ το βράδυ των εκλογών να μη σου πω ....κατα που πέφτουν τ αυγά Τουρκίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Πολλή μαγκιά ρε Γιαννάκη rocinante εσύ κι ο φίλος σου.
    Μόλις τελειώνετε την εκπομπή στο Κόκκινο και πριν πάτε στην ...δεύτερη δουλίτσα σας,
    ώ αναρχοσυνδικαλιστές βολεμένοι, ρίχνετε και πέντε ανώνυμες μπούρδες... δειλοί ως είστε - και μετά καπνός.
    Αλλά το διαδίκτυο αφήνει ίχνη πουλάκια μου - δεν το ξέρετε; Όπως φάγατε τα μούτρα σας στο facebook έτσι θα τα φάτε κι εδώ.
    Καλή συνέχεια λοιπόν και ...προσοχή στον δρόμο(που λέει κι ο φίλος σας ο Παπαγιάννης)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. @ανώνυμος 1:22

    Προφανώς στον οίστρο σου να είσαι ενάντια σε όλους και σε όλα (και στην λογική)
    δεν κατάλαβες ότι
    εσένα που θεωρείς ότι Κακλαμάνης ή Καμίνης θα επιφέρουν ακριβώς (μα ακριβώς) το ίδιο αποτέλεσμα σε καταλαβαίνω (εμπίπτει στην πρώτη παράφραφο, ξαναδιαβασέ το)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. @Γιώργος
    ΟΚ δε θα το ξανακάνουμε.
    Από δω και πέρα εκεχειρία,όχι τίποτε άλλο, αλλά μη κάνουμε και ζημιά στον υποψήφιό σας,που "στηρίζει" και το πασοκ.
    Δε μου λές ρε ρουφ, οι πασοκοι τόσο καλά σ΄εκπαιδεύουν στο ρουφιανιλίκι??
    Για του λόγου το αληθές και για πιστοποίηση στοιχείων τέρμα τα ανώνυμα.

    υπογραφή.
    Ο 41ος του Αλή Μπαμπά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Αφιερωμένο, ξέρεις εσύ.

    "Κεφάλαιο 4: Η Στάση των Κομμουνιστών απέναντι στα Διάφορα Κόμματα της Αντιπολίτευσης
    Σύμφωνα με όσα είπαμε στο 2ο Μέρος βγαίνει από μόνη της η σχέση των κομμουνιστών προς τα συγκροτημένα πια εργατικά κόμματα, δηλαδή η σχέση τους προς τους χαρτιστές στην Αγγλία και τους αγροτικούς μεταρρυθμιστές στη Βόρεια Αμερική. Αγωνίζονται για την επίτευξη των άμεσων σκοπών και συμφερόντων της εργατικής τάξης, αλλά στο σημερινό κίνημα εκπροσωπούν ταυτόχρονα και το μέλλον του κινήματος. Στη Γαλλία, οι κομμουνιστές τάσσονται με το σοσιαλιστικό-δημοκρατικό κόμμα ενάντια στη συντηρητική και ριζοσπαστική αστική τάξη, χωρίς όμως να παραιτηθούν από το δικαίωμα να κριτικάρουν τις φράσεις και τις αυταπάτες που έχουν την προέλευσή τους στην επαναστατική παράδοση.

    Στην Ελβετία υποστηρίζουν τους ριζοσπάστες, χωρίς να παραγνωρίζουν ότι αυτό το κόμμα αποτελείται από αντιφατικά στοιχεία, εν μέρει από δημοκράτες σοσιαλιστές με τη γαλλική έννοια, και εν μέρει από αστούς ριζοσπάστες. Ανάμεσα στους Πολωνούς οι κομμουνιστές υποστηρίζουν το κόμμα που θεωρεί την αγροτική επανάσταση σαν προϋπόθεση της εθνικής απελευθέρωσης, δηλαδή το κόμμα που το 1846 προκάλεσε την εξέγερση της Κρακοβίας.

    Στη Γερμανία, κάθε φορά που η αστική τάξη εκδηλώνεται επαναστατικά, το κομμουνιστικό κόμμα παλεύει μαζί με την αστική τάξη ενάντια στην απόλυτη μοναρχία, ενάντια στη φεουδαρχική γαιοκτησία και το μικροαστισμό. Όμως ούτε στιγμή δεν παραμελεί το κομμουνιστικό κόμμα να καλλιεργεί στους εργάτες μια όσο το δυνατό πιο καθαρή συνείδηση σχετικά με την εχθρική αντίθεση που υπάρχει ανάμεσα στην αστική τάξη και το προλεταριάτο, για να μπορούν οι γερμανοί εργάτες να στρέψουν αμέσως ενάντια στην αστική τάξη σαν ισάριθμα όπλα τις κοινωνικές και πολιτικές συνθήκες, που η αστική τάξη είναι υποχρεωμένη να πραγματοποιήσει με την κυριαρχία της, έτσι που, αμέσως μετά την ανατροπή των αντιδραστικών τάξεων στη Γερμανία, ν' αρχίσει αγώνας ενάντια στην ίδια την αστική τάξη.

    Οι κομμουνιστές στρέφουν την κύρια προσοχή τους στη Γερμανία, γιατί η Γερμανία βρίσκεται στις παραμονές μιας αστικής επανάστασης και γιατί αυτή την ανατροπή την πραγματοποιεί μέσα σε πιο προχωρημένες συνθήκες του ευρωπαϊκού πολιτισμού γενικά και μ' ένα προλεταριάτο πολύ πιο αναπτυγμένο από την Αγγλία του l7ου και τη Γαλλία του l8ου αιώνα.

    Η γερμανική αστική επανάσταση, επομένως, μπορεί να είναι μονάχα το άμεσο προοίμιο μιας προλεταριακής επανάστασης. Με μια λέξη, οι κομμουνιστές υποστηρίζουν παντού κάθε επαναστατικό κίνημα ενάντια στην υπάρχουσα κοινωνική και πολιτική κατάσταση. Σε όλα αυτά τα κινήματα προβάλλουν το ζήτημα της ιδιοκτησίας, οποιαδήποτε μορφή, περισσότερο ή λιγότερο εξελιγμένη, κι αν έχει πάρει, σαν το βασικό ζήτημα του κινήματος. Τέλος, οι κομμουνιστές εργάζονται παντού για τη σύνδεση και τη συνεννόηση των δημοκρατικών κομμάτων όλων των χωρών.

    Οι κομμουνιστές θεωρούν ανάξιο τους να κρύβουν τις απόψεις και τις προθέσεις τους. Δηλώνουν ανοιχτά ότι οι σκοποί τους μπορούν να πραγματοποιηθούν μονάχα με τη βίαιη ανατροπή όλου του σημερινού κοινωνικού καθεστώτος. Ας τρέμουν οι κυρίαρχες τάξεις μπροστά σε μια κομμουνιστική επανάσταση. Οι προλετάριοι δεν έχουν να χάσουν σ' αυτήν τίποτε άλλο, εκτός από τις αλυσίδες τους. Έχουν να κερδίσουν έναν κόσμο ολόκληρο.

    ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ, ΕΝΩΘΕΙΤΕ!"


    Αρπαξε την ευκαιρία, να την πείς στους φίλους σου.
    Θα είσαι ο πιό διαβασμένος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Αλλά μην του δίνεις σημασία, του γεροξεκούτη.
    Ακου εσύ την Λιάνα, τον Λάκη, την Αλέκα.

    Αυτοί ξέρουν.

    Τελείωσε το καλαμπούρι φίλε, πάρτο χαμπάρι.
    Η θέση σας είναι έξω από την Αριστερά. Είστε απλώς κομπλεξικά ανθρωπάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. ΠΑΣΟΚΟΙ, ΠΑΣΟΚΟΙ!!!

    Θ.Τ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Και είτε το θέλετε, είτε όχι. Αυτοί που ξεγελάστηκαν ή σας χρησιμοποίησαν για να εκφράσουν την διαφωνία τους, δεν είναι δικοί σας.
    Την Κυριακή η γραμμή σας, θα τηρηθεί μόνο από τα μέλη και τα στελέχη σας, δηλαδή κανά 10%. Το 90% θα ψηφίσουν δημοκρατικά. Μετρήστε τα, θα δείτε ότι θα έχετε και από κεί διαρροή.
    Δεν μπορείτε, να περάσετε μια τέτοια πουλημένη γραμμή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. ΚΝΙΤΕΣ , ΚΝΙΤΕΣ.
    Κνιταυγίτες.

    Κωστής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. @ Γιώργος

    Το αν ήμουν εξωτερικός συνεργάτης στο κόκκινο σημαίνει ότι είμαι Χατζησωκράτης ή Λυκούδης ???δηλαδή επαγγελματίας συνδικαλιστής???
    Γιατί τόση ταραχή "αδέρφια" τρεις κι ο κούκος είσαστε νομίζετε ότι είναι δύσκολο να κρυφτείτε πίσω από τη προβιά του πασοκ(είπαμε το 1,96% είναι 025% στο πραγματικό του),και την επόμενη φορά για να έχετε τύχη μόνο μέσα απο τα ψηφοδέλτια του πασοκ, και αν!?, γιατί οι πασοκοι ως ώριμοι, όπως πιστεύεις, θα σας περιποιηθούν αναλόγως.
    Εκτός κι αν πάρετε καμία εκλόγιμη στο επικρατείας.

    Ο 41ος του Αλή Μπαμπά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Οχι μωρέ μη στεναχωριέσαι. Δεν σημαίνει τίποτε. Σημαίνει απλά ότι είσαι ένα τίποτε. Ενας αποτυχημένος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Ρουφιανιλίκι;
    Αυτό που κάνεις εσύ Γιαννάκη είναι ρουφιανιλίκι - λοιδορείς και βρίζεις επώνυμους κρυμμένος πίσω από το "ανώνυμος".
    Βγες δειλή μου κουκουλίτσα και πάρε την ευθύνη όσων λες!
    - άλλωστε η εξουσία κι ο Πριόνης ο ίδιος θα σε ανταμείψουν για τις υπηρεσίες σου.

    Τι φοβάσαι λοιπόν;
    Την ταυτοποίηση;
    Ούτε με ψευδώνυμο δεν τολμάς να βγεις ...επαναστάτη μου.
    Κι ο Αλή Μπαμπάς δεν είναι τόσο ηλίθιος να σε βάλει στην ομάδα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Μη το λές αυτό Γιώργο.
    Τώρα που δεν πληρώνει το Κόκκινο, θα βρεί το παιδί δουλειά στον 9.84.
    Λίγο είναι;
    Ας του ευχηθούμε Αξιος ο Μισθός του.
    Τυχαία νομίζεις ότι παραδέχθηκε την ταυτότητά του;
    ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. @ Γιώργος, Κωστής leo κλπ

    Όταν τα σχόλια:
    α) Είναι παντελώς άσχετα με την ανάρτηση ή
    β) Δεν τηρείται η στοιχειώδης λογική που είναι απαραίτητη για να συνενοηθούμε
    γ) Αναφέρονται σε επινοημένες προθέσεις (π.χ. η ΔΑ θα συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο ΠΑΣΟΚ)
    δ) περιέχουν μόνο συνθήματα
    ε) Δεν έχουν κανένα περιεχόμενο
    στ) Δεν αποβλέπουν σε Διάλογο

    δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος να τους κάνουμε το χατίρι να απαντάμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Σωστά Κωστή. Άλλωστε και η εφημερίδα του πνέει τα λοίσθια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Ναι Δημήτρη έχεις δίκιο - αλλά κάποιοι πρέπει να μπαίνουν στη θέση τους - όπως ο Γιαννάκης μας. Μετά τις εκλογές θα αλλάξουμε το σκηνικό - μέχρι τότε αυτά τα σχόλια δείχνουν αληθινές νοητικές καταστάσεις και επίπεδο κάποιων που μετά την "αριστερή στροφή" του Αλαβάνου άρχισαν να μιλούν και εξ ονόματος της αριστεράς και να ΔΕΙΧΝΟΥΝ "προδότες" και "πουλημένους" μέσα στην αριστερά μόνο και μόνο επειδή το τσιπρέϊκο τους μοίρασε την κρατική επιχορήγηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. @ Δημήτρη
    συμφωνώ απόλυτα σ'αυτά που λές, αλλά δεν έχω διάθεση να τους εκχωρήσω κανένα πλεονέκτημα.
    Τσαμπουκάδες, αλλού. Θα πλγηρωθούν με τον δικό τους τρόπο , στο δικό τους γήπεδο ή καλύτερα σ'αυτό που θεωρούν δικό τους γήπεδο.
    Δεν έχουν να πουν τίποτε, δεν μπορούν να αντιπαρατεθούν σε τίποτε και αρκετά γευτήκανε την "ασυλία". Αυτά τα σκουλήκια πρέπει να χτυπηθούν αμείλικτα. Η αλητεία τους, πρέπει να κοπεί μαχαίτι και θα κοπεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. @ tiramolas
    Αδερφέ το νάμα της σκέψης σου μ΄εχει ζαλίσει, μα τη παναγία.
    Προσπαθώ να συνέλθω από το σοκ.
    Θα κατεβάσω όλες τις προεκλογικές ομιλίες, από τον παππού, στον εγγονό, για να καταλάβω επιτέλους το νέο ανένδοτο του γιώργου και της παρέας σας,μπάς και καταφέρω να ηρεμήσω.
    Αν έχεις και κάτι άλλο να προτείνεις καλοδεχούμενο,τη δημοκρατία στο απόσπασμα του μπαμπά ,την έχω διαβάσει "εκατό φορές"
    Και στις εκατό πάντα είχα μια απορία,για όλους αυτούς τούς "μ" που χάθηκαν...
    Ο γιος του, μου την έλυσε ,στην περίφημη απάντηση του περί απαλών ονύχων στη βουλή, για την "αντιστασιακή" δράση του παππού του(βλέπε εμφύλιος) και του μπαμπά του(εοκ και νατο το ίδιο συνδικάτο, βυθίσατε το Χώρα, mea culpa,άρθρο 4,διάσπαση της ΓΣΣΕ,ΕΣΥ με φακελάκια, Παιδεία χωρίς "φροντιστήρια",εκλογή προέδρου δημοκρατίας με "χρωματιστά" ψηφοδέλτια, πόσο έφτασε το δημ/έλλειμμα για να τακτοποιήσει τον κομματικό του στρατό & δορυφορικούς συνδικαλιστικοπατέρες να μας πηδάνε, ο μισός Συν ξέρεις που δούλευε, για τη ΔΗ ας μη μιλάμε..., αποκτήστε πρώτα μέλη για να δούμε τα ποσοστά)
    Ο ίδιος τώρα γράφει τη δική του 'ιστορία' και από ότι φαίνεται με άξιους συνεργάτες!!!
    Για αναλύσεις μην αγχώνεσαι και άσε τις "αντιγραφές" είπαμε πρώτα Μπλέκ.
    Μην ανησυχείς, οι δεσμεύσεις, δεσμεύσεις δεν είμαστε δα, και όλοι Ψαριανολεβέντες,άλλοι να μας ψηφίζουν και άλλους να "υπηρετούμε"
    απο την επόμενη βδομάδα ξεκινάμε "μαθήματα".
    τελικά πώς φαίνεται το
    ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ?
    Μη σου χαλάμε και χατήρι και δε σου ξαναπάρει η "πασοκομαμά" σου τσικολάτα!!!
    Και βέβαια ρε μεγάλε αν το 90%, το μυαλό σου, μας λογαριάζει πασοκΔΗκομματικό στρατό η βλάβη σου είναι ανεπανόρθωτη είπαμε όχι τόσο πολύ πασοκ εσύ ξεπερασες σε οίστρο το μακαρίτη το Σάββα το Κωνσταντόπουλο που απο αρχειομαρξιστής γνωρίζεις που κατάληξε...άντε και εκδότης της νέας Εξόρμησης!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Είσαι στόκος, αδερφέ.
    Δεν έχει έννοια η συζήτηση μαζί σου.
    Το πρόβλημά σας είναι ότι ο κόσμος είναι αρκετά σύνθετος, για τα μυαλά σας. Νομίζετε ότι το πρόβλημα είναι τα πρόσωπα. Ετσι άλλωστε σας διδάσκει και η μαμά-Αλέκα.
    Το πρόβλημα που χάθηκε ο εμφύλιος ήταν ο Παπανδρέου. Τοσα μπορείς να καταλάβεις.
    Δεν κατάλαβες κι ας σου το είπανε χίλιες φορές, ότι και εκεί που δεν υπήρχε ο Παπανδρέου και κάναν τον σοσιλαισμό σας χωρίς αντίπαλο, ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΕ.

    Τελειώσατε μπαγλαμάδες. Πάρτε το απόφαση. Τελείωσαν οι Μεσσίες. Η ζωή είναι πιό σύνθετη.
    Σου το ξανάγραψα.
    Η Δικαιοσύνη και η Κοινωνική Δικαιοσύνη, δεν έχει σαν πρόβλημα την διαχείριση του Δικαίου από το Αδικο. Αυτό φαίνεται και είναι προφανές με μια ματιά. Το πρόβλημα είναι ότι στην ζωή καλείσαι να διαλέξεις μεταξύ δύο ή πολύ περισσότερων αδικιών, ποιά είναι η λιγώτερο άδικη.
    Δύσκολο είναι αλλά θα το μάθετε που θα πάει.
    Αυτή είναι η ουσία της Δημοκρατίας.
    Το καθαρό Δίκαιο είναι για τα μοναστήρια. Κάθε είδους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. @ tiramolas
    Όσο για τα μαχαίρια και τους τσαμπουκάδες αφιερωμένος ο "φιγουρατζής"
    του Α.Δελλιά.
    Και πρός απάντηση
    Μ.Βαμβακάρης
    "Χρόνια στο Περαία μαγκίτης κι αλανιάρης" κορόιδο ε κορόιδο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Α και να μην ξεχάσω. Αυτά έλεγα στην Θεσπρωτία, επειδή το είχες αγωνία.
    Εσείς βέβαια στις μεγαλουπόλεις, έχετε πιό σύνθετες σκέψεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Ο έτερος γάϊδαρος...
    Σαν τα μανιτάρια μετά την βροχή (από σφαλιάρες)
    Κοπιάστε, κοπιάστε...
    Εσένα σε συγχωρώ γιατί άκουσα το πρωί ότι θα ψηφίσεις Καμίνη (ή μαύρο στον Κακλαμάνη...whatever, η δουλειά να γίνει)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Δηλαδή ήδη το 50% δεν ακολουθεί την γραμμή Γιώργο;
    κακώς, να αναιρέσει και αυτός και να ψηφίσει Κακλαμάνη. Δεν τον χρειαζόμαστε τον ψήφο του.
    Να τον βάλει με μουρταδέλα εκεί που ξέρει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Αρχισαν να γλύφουν.
    Να μη τους δεχτούμε. Να πάνε στον Περισσό με την Λιάνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. @ tiramolas
    Όπα! πάλι τα ίδια άρχισες,
    αμφίσημον, κυκλικόν, σου λένε τίποτα προτεσταντική λινάτσα,ευρωλιγούρη της συμφοράς.
    Που πας ρε βόιδι χωρίς παιδεία...
    Ξεκαθάρισε στο κεφάλι σου τι έχεις για να μπορείς και να καταλάβεις,οτι το επόμενο βήμα σου είναι μετάνοιες σε αγκυλωτούς,με τόσο μίσος απέναντι σε όλη τη κοινωνία που δεν "θέλει" να σε καταλάβει...
    Η δημοκρατία σας πάντα για εχθρό της είχε τους λαούς, στα κλασικά μανιχαιστικά σας σχήματα, εμείς/αυτοί.
    Έχει "ξυράφια" ο δρόμος που πας να περάσεις τι μας πέρασες ρε κορόιδο ότι είμαστε αφύλαχτη διάβαση ή πουτάνες να μπαίνει μέσα όποιος θέλει???
    Και του ¨"σαλονιού" και του "λιμανιού" αν δε καταλαβαίνεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. Καταλαβαίνω και πολύ καλά μάλιστα το τι "τέρας ευρυμάθειας" είσαι.
    Αλλά να το θυμάσαι. Ψάξε να βρείς καμιά τίμια δουλειά. Η χρησιμότητά σου για να τρολλάρεις, δεν έχει πλέον αφεντικά. Διαλύονται και εσύ έχεις εκτεθεί αρκετά.
    Ησουν βλέπεις ο βλάκας της παρέας. Οι άλλοι άρχισαν ήδη να γλύφουν ή να σωπαίνουν μπας και περάσουν απαρατήρητοι. Εσύ , την πάτησες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. Αλλωστε, δεν είναι τυχαίο, ότι σου εμπιστεύτηκαν την ενημέρωση των πολιτών, από το ΚΟΚΚΙΝΟ.
    Εκτίμησαν τις γνώσεις και την αδιαμφισβήτητη ευστροφία και ικανότητά σου. Είσαι ασφαλώς ένας Στάρ.
    Εμείς οι άλλοι, τι είμαστε για σένα. Ούτε για το μικρό σου δαχτυλάκι.
    Ούστ ρέεεεεεεεεεεεε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. ΑYTA που ειχα να γραψω, τα εγραψα στο προηγουμενο ποστ, αλλα εντυπωση μου προκαλεσε η χυδαιοτητα καποιου με τις τουαλεττες στο χωριο του Κωστη και τους χαρακτηρισμους ομοιους και αξιους της ''ελευθερης ωρας'' και αλλων παρομοιων φασιστικων εντυπων.Επισης η ελλειψη αντιδρασης σε αυτον τον ανωνυμο αλητη που επιβεβαιωνει την αποψη μου οτι ανηκουν στη βαθεια ελληνικη ακροδεξια.Αν ο ερμος ο Μαρξ εβλεπε τους σημερινους ''υποστηρικτες'' του ''Μανιφεστου'' στο Ελλαντα θα εκανε οτι και ο Μαγιακοφσκυ. Μιχαλης Φανουρακης[που ντρεπεται για λογαριασμο του]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. Μιχάλη μου δεν κατάλαβες ποιος είναι;
    Είναι τόσο στερεότυπος ο "λόγος" του που δεν χρειάζεται να υπογράψει - κι είναι και κρητικός...
    Τώρα τι δουλειά έχει ένας "αναρχοσυνδικαλιστής" στο Κόκκινο, αυτό μόνο η παρέα το ξέρει. Θα τους ξέμεινε από τον κόκκινο Οκτώβρη (της Αθήνας)
    Αλλά και ο έτερος, ο Βαγγελάκης ο βαρύμαγκας του σύριζα, ανάθεμα κι αν δεν ξεχωρίζει κι αυτός με τις έτοιμα κολλυβογράμματα που ψελίζει. Απορώ στην εφημερίδα τι δουλειά κάνει; Το κασέ; (ξέρω τι κάνει αλλά άστο...)
    Αλητάκια και οι δυο τους - απομεινάρια της "αριστερής πλειοψηφίας"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. Τον ίδιο χυδαίο "πολιτισμό" με τον Κακλαμάνη πρεσβεύουν. Μαγκιά και ψευτοτσαμπουκάδες - αν τους δεις στις πορείες θα ...κατουρηθείς από τα γέλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. Γιωργο, γι'αυτο εβαλα το ονομα μου να του υπενθυμισω οτι η Αριστερα δεν φορα κουκουλες και κυριως δεν φοβαται. Μ. Φανουρακης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. ΕΠΙΜΥΘΙΟΝ ΠΡΟΣ ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΙ ΚΩΣΤΗ
    ...Να φοβάσαι τα μπροστινά του καλόγερου(μοναστήρια κι ετσι(Κ)}και τα πισινά του γαιδάρου...(για τα γαιδορομανίταρα (Γ)}
    Τώρα μπορείτε με "άνεση" να βγάλετε το αγκίστρι απο το στόμα,έχετε γεμίσει αίματα.
    Τοχουμε καταλάβει οτι είσαστε καιρό στο πασοκ, δε χρειάζετε να το δείχνετε αμέσως μετά την πρώτη Κυριακή, και μάλιστα τόσο πολύ,αλλά είπαμε ...η πουτάνα θέλει να κρυφτεί αλλά η χαρά δεν την αφείνει...
    @ Δημήτρης
    αφού σου είναι δύσκολο και μπερδεύεις το καμίνης\μπουτάρης,κατά το παλιό φέτα,μακαρόνια, λάδι Καμπάς κοκ.
    Δεν μας ενδιαφέρει ρε φίλε ο μπουτάρης.
    Απλά στην Αθήνα δε ψηφίζουμε ούτε Κακλαμίνη!!!!
    Για το περιφεριακό βέβαια ισχύουν άλλα.....
    καλο ξημέρωμα "σύντροφοι" του πασοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. Κι άσε, μην το "πολιτικοποιείς"...θα το χαλάσεις και δεν σου πάει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. @ Φανουράκης
    Σιγά ρε "σύντροφε",χωρίς κουκούλα, δηλαδή τόσο καιρό τι φόραγες, τη μούρη σου?
    Σήμερα στο πασοκ ξερουμε οτι φοράς αυτό που έκρυβες χρόνια και "φοβόσουνα" να μας το πεις δηλαδή....,συμπλήρωσέ το μόνος σου.
    ¨Οσο για το Μαγιακόφσκυ δε νομίζεις οτι την έχεις κάνει ψιλοκουκουρούκου,με τα παραδείγματα σου.
    Εδώ λέμε καμιά μαλακία για να παιρνάει η ώρα,παντως αν κάπου εχει προσβληθεί η προσωπικότητά σου,για το κομμουνιστικό μανιφέστο λυπάμαι ειλικρινά.
    Περαστικά σου πάντως!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. Σε ένα πράγμα έχεις δίκιο.
    Δεν σου έχω πεί ότι προτιμώ τους ΠΑΣΟΚΟΥΣ περισσότερο από εσάς.
    Αυτοί είναι ένας βάλτος, ένας βιότοπος. Εχει εκεί μέσα και βατράχια και λάσπες, αλλά έχει και πουλιά όμορφα και πολλούς πολλούς, ανθρώπινους ανθρώπους. Το ζήτημα είναι να τους ξεχωρίζει κανείς.
    Για σας δεν τίθεται τέτοιο πρόβλημα. Είστε πεθαμένοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. Εφτασε η ώρα να βάζετε διλήμματα και σεις,όπως κάνουν οι ομογάλακτοί σας ΠΑΣΟΚοι...Ποτέ δεν είναι αργά μάλλον!
    Για μένα δεν υπάρχει δίλημμα,όπως δεν υπάρχει δίλημμα για το πως θες να εκτελεστείς.....
    Όπως δεν υπήρχε δίλημμα για σας στον πρώτο γύρο...όταν ψηφίσατε καμίνη...δεν είναι τίποτε....
    Εγώ θα ψηφίσω σταθερά σκεπτόμενος το μνημόνιο...και θα τους μαυρίσω και τους δύο!

    Θ.Σανιτόπουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  80. Κανείς δεν βάζει διλήμματα. Δεν μπορούν να μπουν διλήμματα σε όποιον δεν τα δέχεται, σε όποιον δεν τον αφορούν.
    Οσα τουλάχιστον γράφω εγώ, δεν είναι διλήμματα, επειδή δεν νοιώθω ότι είμαστε σε καλόβουλη, συντροφική συζήτηση.
    Εγώ σε αντιμετωπίζω και σένα και τον Στάρ του ραδιοφώνου, σαν ψεύτες, αλήτες, προδότες, απατεώνες.
    Στον 1ο γύρο, μονοπωλούσατε, το ποιός αντιστάθηκε στον Ομέρ Πριόνη, στην Κύπρου ας πούμε. Τώρα δεν σας νοιάζει. Το πιστεύω αυτό. Ούτε τότε σας ένοιαζαν τα δένδρα. Οι ψήφοι σας ενδιέφεραν, η κατοχύρωση του κόπυράιτ, του αγωνιστή.
    Είστε σαν το ΚΚΕ, που αντί όμως να φτιάχνετε αλυσίδες διαχωρισμού του κόσμου, μη μολυνθούν, ψάχνετε από δώ και από κεί ευκαιρίες επίδειξης αγωνιστικότητας, πολλές φορές με ακτιβισμούς, έτσι που να μη σας μπερδέψουν με την πλέμπα, με τους ΠΑΣΟΚΟΥΣ και τους αριστερούληδες.
    Σας μάθαμε καλά. Οι ίδιοι είστε.
    Πιστεύετε ότι είστε "ξεχωριστοί" και ναί το πιστεύω και γώ για σας. Είστε ξεχωριστοί , αλλά πολιτικά νεκροί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  81. αν πριν από 10 χρόνια μου έλεγε κάποιος ότι η δική μας αριστερά θα αποκτούσε τέτοιους φασίστες, σαν τους εδώ ανώνυμους, δεν θα τον πίστευα με τίποτα.

    Που διάολο τους μαζέψαμε όλους αυτούς στο ΣΥΝ? και τι διάλο κάναμε τόσα χρόνια μαζί τους? Απίστευτος συφερτός!

    Αντε τώρα να πεισεις τον κόσμο ότι είσαι διαφορετικος από δαύτους. Πολύ δύσκολο το εγχείρημα της ΔΑ τελικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  82. Ανοιχτή στήριξη προσέφερε πριν από λίγο ο Α. Σαμαράς στον υποψήφιο δήμαρχο της Αθήνας. Παράλληλα εξέφρασε την πεποίθησή του για νίκη του Νικήτα Κακλαμάνη
    στο δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών. Ο πρόεδρος της Ν.Δ., ο οποίος...
    παραβρέθηκε σε εκδήλωση κομματικών στελεχών, επειδή, όπως είπε : «το μνημόνιο δεν δημιουργεί μόνο ασφυξία στην αγορά, αλλά αφαιρεί και οξυγόνο από την
    Αυτοδιοίκηση. Χρειάζεται επιλογή ανθρώπων που να διεκδικούν γι΄ αυτό και ήρθα να πω καλή επιτυχία στο Νικήτα», δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΝΔ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  83. Αυτό είναι ένα μεγάλο ζήτημα xno.
    Κάποτε ο Συνασπισμός είχε πρόβλημα νεολαίας. Ύστερα κάθε νεολαίος που ερχόταν αποθεωνόταν ως ότι καλύτερο - αυτή η μυθολογία έφτασε στο φόρτε της με το άρθρο 16. Ο νέος ήταν πια συνειδητοποιημένος επαναστάτης, πρωτοπόρα κοινωνική τάξη, αριστερός του κερατά.
    Όταν η ομάδα γύρω από τον Τσίπρα ήρθε στην εξουσία με τις ανοησίες του Αλαβάνου, κανείς δεν ήταν σε θέση να ελέγξει το επίπεδο, την ποιότητα και τις δυνατότητες αυτών των νέων - τους τα ανάθεσαν όλα. Αυτοί το πίστεψαν, το καβάλησαν κι έφτιαξαν και λόμπι "νέων" εκπαραθυρώνοντας παλιούς από υπευθυνότητες και θέσεις.
    Γράψαμε γι αυτά εδώ και προειδοποιήσαμε γιατί τα ζήσαμε από πρώτο χέρι - οι διορισμοί έπεφταν σαν το χαλάζι και η αλαζονεία μεγάλωνε - μέχρι και του πατέρα τους το χέρι έκοψαν (του Αλέκου, κι έτσι εξηγείται εν μέρει η αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά του μετά - πήγε να τα διορθώσει και τα έκανε χειρότερα).
    Σήμερα η Κουμουνδούρου είναι γεμάτη άεργα "πιτσιρίκια" των 35 χρόνων, που δεν έχουν εκτεθεί στη ζωή ούτε καν έχουν δουλέψει ακόμα και κρέμονται κυριολεκτικά από την κοινοβουλευτική επιβίωση του Συν (με σύριζα για ασφάλεια - γι αυτό δεν ξεκολλάνε) και τον μισθό ή τα τυχερά που συνεπάγεται αυτό.

    Είπα πολλά, αλλά έτσι εξηγείται το μίσος τους σε όποιον απειλεί το μαγαζί τους - γιατί γι αυτό πρόκειται κι όχι κάποια πολιτική διαφορά - αν τους δώσεις δουλειά δεν έχουν πρόβλημα αύριο το πρωί να λένε τα ανάποδα...

    Είναι ένα πρόβλημα αυτό για την κοινωνία - γιατί αν η αριστερή νεολαία φέρεται έτσι που να ελπίσεις;
    Η ΔΑ πρέπει να προσέξει πολύ στα επαγγελματικά της στελέχη όταν έρθει η ώρα και στην διαφάνεια ανάδειξής τους και περιοδικής τους ανανέωσης.
    Η ανιδιοτέλεια πρέπει να επιστρέψει σαν το βασικό χαρακτηριστικό του αριστερού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  84. Πάντως το πρόβλημα της σχέσης με την νεολαία, πρέπει να το απαντήσουμε με ευθύτητα και καθαρότητα.
    Στην ουσία το οικονομικό μοντέλο της μεταπολίτευσης, ειδικά μετά τα πακέτα Ντελόρ, δημιούργησε συνθήκες αποκλεισμού της νεολαίας από την οικονομική ζωή.
    Επιχειρηματίες που λογικά θα μπαίναν σε μια "διαδοχή" από νεότερες ηλικίες, κατάφεραν να μονοπωλήσουν τον οικονομικό χώρο, όχι μέσα από την παραγωγικότητα, αλλά μέσα από την μονοπώληση των "επιδοτήσεων". Ετσι αντί να είναι εταιρείες παραγωγής, που θα είχαν ανάγκη τα νέα μυαλά και την καινοτομία, γίνανε εταιρείες "διαπλοκής" που μπορούσαν και να παρατείνουν και να διευρύνουν την χρονική επιβίωσή τους και που φυσικά για τον παράγοντα κέρδους, που ήταν η "διαπλοκή" δεν χρειαζότανε τους νέους, τους οποίους οδήγησαν σε απόλυτο αποκλεισμό.
    Η χρησιμότητα της πολιτικής εύνοιας, μετέτρεψε τα κόμματα σε κόμματα που απέκλειαν την νεολαία ως δημιουργικό κομμάτι και αντίθετα την ήθελαν ως συμβιβασμένο κομμάτι.
    Αν μπορεί να πεί κανείς ότι έχουμε να κάνουμε με "χάσμα γενεών", για μία φορά και στο πεδίο της οικονομίας, αυτή είναι η εποχή που αληθεύει απόλυτα.
    Ετσι είναι λογικό, ένα κομμάτι της νεολαίας, να στρατεύεται πολιτικά με όπλο την οργή και να μετατρέπει τα κόμματα στα οποία στρατεύεται σε κόμματα σύγκρουσης, όπως ήταν το Κομμουνιστικό Κόμμα πριν τον Β'ΠΠ και το μαζικό φασιστικό κόμμα.
    Η Δημοκρατική Αριστερά, μπορεί να αποκτήσει σχέση με την νεολαία, στον βαθμό που θα πολεμήσει την πολιτική του αθέμιτου ανταγωνισμού που αντιμετωπίζει από τους διαπλεκόμενους και διεφθαρμένους επιχειρηματίες και γραφεικράτες, που την οδηγούν σε αποκλεισμό μέσα από τα πλεονεκτήματα που οι παραπάνω έχουν εξασφαλίσει από το πολιτικό σύστημα της μεταπολίτευσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  85. έτσι είναι Γιώργο. "η ανιδιοτέλεια πρέπει να επιστρέψει ως το χαρακτηρηστικό ήθος του αριστερού"
    Και ασφαλώς καμία σχέση δεν μπορεί να έχει μία αριστερά με την αλλαγή του συστήματος όταν τρέφεται απο αυτό. Δυστυχώς είναι τόσο βαθειά η ιδεολογική κρίση της αριστεράς και τέτοιος ο εκφυλισμός και ο ευτελισμός της που δεν είναι σε θέση να διακρίνει το πολιτικό από το κοινωνικό, το όραμα από το εφικτό, να συνδυάζει την διαρκή πάλη με την διαχείριση της καθημερινότητας, να ξεχωρίζει τις αντιθέσεις μέσα στο σύστημα και να τις αξιποιεί σε όφελος των εργαζομένων. Η σημερινή αριστερά δεν έχει σχέση με ιδεολογία υπέρ των εργαζομένων και των ανθρώπων του μόχθου αλλά με ανταγωνιστικά πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα ή στην καλύτερη περίπτωση για μερικούς που απλά είναι ανεγκέφαλοι. όταν ο άνθρωπος απο σκεπτόμενος μετατρέπεται σε οπαδός είναι ένας χούλιγκαν επικίνδυνος για την πρόοδο της κοινωνίας. Γι όλο αυτό το σκηνικό της ντροπής πρέπει να παλέψει η Δηαρ να φέρει ξανά στο προσκύνιο το ήθος, την αγνότητα, την ανιδιοτέλεια, την παραγωγή πολιτικής μέσα από την ανάπτυξη της σκέψης και της διαφορετικότητας υπερ των πολλών που άδικα απολαμβάνουν ελάχιστο πλούτο σε σχέση με τους λίγους.
    Σημερίζομαι απόλυτα την άποψη του Παναγιώτη και αισθάνομαι και εγώ την ίδια ντροπή όταν βλέπω έναν τέτοιο ευτελισμό ιδανικών, ιδεών και αξιών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  86. Φίλε γιώργο, τα πράγματα είναι όπως τα γραφεις. αυτό ακριβώς έπαθε ο ΣΥΝ. άρχισε να μαζεύει ότι χειρότερο κυκλοφορούσε με αποτέλεσμα να υποστεί τα τελευταία χρόνια μια ταχεια μετάλλαξη ιδεολογική, ηθική, πολιτική. και εμεις δυστυχώς αργήσαμε να αντιληφθούμε το μέγεθος του προβλήματος.

    Αλλά πλέον μιλάμε για καθαρό εκφασισμό της αριστερας: Τραμπουκισμοί, λατρεία της βιας, νοοτροπία και φρασεολογια μαφιόζων, άρνηση δημοκρατικων θεσμών, και πάν από όλα αγραμματωσύνη, αποτελουν καθημερινά φαινόμενα. και το χειρότερο? η βάση των κομμάτων αυτών και δη η νεολαία τους είναι πλέον πολύ χειρότερη από τις ηγεσίες τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  87. xno, Η κοινωνία συντηρητικοποιείται, πηγαίνει όλο πιό δεξιά εκφασίζεται. Για αυτό βλέπουμε και ζούμε τον συστηματικό διωγμό της γνώσης, του διαλόγου και της σκέψης. Και πρώτοι σέρνουν τον χορό οι εξ «αριστερών» μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  88. Γι αυτό ο πολιτισμός και η παιδεία πρέπει να είναι τα πρώτα αποκτήματα της νέας αριστεράς. Ήδη βιώνουμε μια τραγική παρεξήγηση για το τι σημαίνει επιχειρείν... Πολλοί στην αριστερά, ιδιαίτερα νέοι, νομίζουν ότι είναι το αντίθετο του κοινωνικού κράτους - το οποίο κατανοούν ως αμειβόμενη αεργία. Αν προσθέσεις και την αναγκαία καινοτομία νομίζουν ότι πλάκωσαν οι ...σιωνιστές. Όλα τα φυσιολογικά έχουν γίνει ύποπτα (και ο Αλέκος προτίθεται να πάει φυλακή αν είναι να συνεχιστούν οι διορισμοί).
    Η αριστερά φέρει μεγάλη ευθύνη και ξεκινώντας για το καινούργιο πρέπει να αναγνωρίσει όσην της αναλογεί.
    Μετά το συζητάμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  89. λες: "Εγώ σε αντιμετωπίζω και σένα και τον Στάρ του ραδιοφώνου, σαν ψεύτες, αλήτες, προδότες, απατεώνες".
    και πιο κάτω λες:
    "Γι αυτό ο πολιτισμός και η παιδεία πρέπει να είναι τα πρώτα αποκτήματα της νέας αριστεράς".

    Πότε λες την αλήθεια Γιώργο..πότε;
    Μάλλον δε γνωρίζεις από αυτή..απλός καιροσκόπος είσαι...και ντύνεις το καιροσκοπισμό σου με ιδεολογήματα που κατήντησαν ιδεοληψίες...

    Θωμάς Σανιτόπουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  90. ΣΟΥΡΕΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΛΙΝΑΤΣΕΣ ΜΕ ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΙΚΟ ΚΑΛΥΜΜΑ

    left division

    Σαν αμετανόητος λάτρης των νεωτερικών εκφράσεων σερφάροντας στο πλήθος των αναρτήσεων στάθηκα σε μια φράση κλειδί προσδιοριζόμενη σαν ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΙΚΗ ΛΙΝΑΤΣΑ.
    Αποτάνθηκα στο ''googlη'' και βρήκα ενδιαφέροντα πράγματα. Κατ' αρχήν το βιβλίο του διάσημου κοινωνιολόγου Μαξ Βέμπερ ''Προτεσταντική ηθική και το πνεύμα του καπιταλισμού'' με ελληνική μετάφραση από τον Βασίλη Φίλια.
    Σε μια πολύ ενδιαφέρουσα ορθόδοξη προσέγγιση από ένα σκεπτόμενο ιεράρχη τον μητροπολίτη Ναυπάκτου Ιερόθεο βρήκα τα εξής σε σχέση με την ... μεταφυσική ... του καπιταλισμού.

    ... Ο Max Weber δίνει μεγάλη σημασία στο γεγονός ότι αν προσέξει κανείς την στατιστική των επαγγελμάτων, σε χώρες όπου υπάρχει μικτή θρησκευτική σύνθεση, θα διαπιστώση ότι η πλειοψηφία των ανθρώπων που είναι κάτοχοι του κεφαλαίου και είναι επιχειρηματίες, όπως επίσης τα ανώτερα στρώματα των ειδικευμένων εργατών και το μορφωμένο προσωπικό των επιχειρήσεων είναι Προτεστάντες. Δηλαδή, εν σχέσει με τους «Καθολικούς», οι Προτεστάντες πλειοψηφούν στις επιχειρήσεις και σε βρκατοχή κεφαλαίου ...

    ... Ο Max Weber σημειώνει το γεγονός ότι οι Προτεστάντες έχουν μια τάση να προσελκύονται από τα βιομηχανικά εργοτάξια και να καταλαμβάνουν διοικητικές θέσεις και τις ανώτερες βαθμίδες της ειδικευμένης εργασίας, και προς το σημείο αυτό κατευθύνουν τις σπουδές τους, ενώ οι «Καθολικοί» γίνονται χειρόνακτες μικροβιοτέχνες ή απασχολούνται με παραδοσιακά επαγγέλματα. Το γεγονός είναι ότι οι Προτεστάντες έχουν μια τάση να αναπτύσσουν οικονομικό ρατσιοναλισμό, πράγμα το οποίο δεν φαίνεται να κάνουν οι «Καθολικοί». Ο Max Weber καταλήγει στο εξής συμπέρασμα: «ο λόγος λοιπόν της διαφοράς αυτής πρέπει να αναζητηθή στον μόνιμο συμφυή χαρακτήρα της θρησκευτικής τους πίστης και όχι στις παροδικές εξωτερικές ιστορικοπολιτικές τους καταστάσεις
    ρε τι μαθαίνει κανείς

    μωρή λινάτσα

    Από το συναξάρι της ελληνικής αργκό slang.gr βρήκα τα εξής σε σχέση με τη λινάτσα που υποδηλώνει κάλυμμα ευτελούς αξίας,
    Στην μη σλανγκική, πρόκειται για το γνωστό χοντρό ύφασμα από λινάρι ή καναβάτσο που χρησιμοποιείται για την κατασκευή τσουβαλιών. Είναι αντιδάνειο από το Ιταλικό linazza, το οποίο με την σειρά του ετυμολογείται εκ του λινάριον.

    Σλανγκιστί, το λινάτσα και οι παραλλαγές του (μωρή λινάτσα, παλιολινάτσα, κ.λπ.) αποτελεί βρισιά, η οποία απονέμει στους αποδέκτες της τις ίδιες ιδιότητες που φέρει και το ομώνυμο ύφασμα:

    1. Φθήνια, έλλειψη τιμής και αρχών.

    2. Χείριστη ποιότητα χαρακτήρα ή/και ταπεινή καταγωγή. Στην τελευταία περίπτωση, χρησιμοποιείται με σνομπιστική και απαξιωτική διάθεση.

    3. Ελεεινή εμφάνιση (βλ. επίσης πατσαβούρα).

    4. Εμφανή ταλαιπωρία από πάσης φύσεως χρήσεις και καταχρήσεις. Έτσι χρησιμοποιείται συχνά στην Κρήτη (βλ. παράδειγμα). Σύμφωνα δε με την λαϊκή σοφία, τέτοιας μορφής λινάτσες έχουν τραβήξει του λιναριού τα πάθη.

    Το μωρή λινάτσα αποτελεί μπινελίκι- πασπαρτού και μπορεί να απονεμηθεί εξ' ίσου επιτυχώς σε άτομο οιουδήποτε σεξουαλικού προσανατολισμού.

    παράδειγμα
    Πίσω μωρή λινάτσα που πας να παραδώσεις και μαθήματα πατριωτισμού... Εσύ που γλείφεις τα αχαμνά της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής σε κάθε θέμα από το Σκοπιανό μέχρι το Κυπριακό... Εσύ που συντάσσεσαι με κάθε πουστιά των αγγλοαμερικάνων αρκεί να πλήττονται τα ελληνικά συμφέροντα...
    (πατριωτικό παραλήρημα από κάποιο φόρουμ)

    Τώρα τι θέλει να πει ο ποιητής δεν ξέρω Περιορίζομαι να θυμήσω πως την κυριακή ψηφίζουμε για δημάρχους και περιφεριάρχες

    Υστερόγραφο. Για αρχειομαρξιστές που κατέληξαν σε αρχιδομαρξιστές άλλη φορά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  91. @ (left) division

    Ωπα! ωπα! να κι ο σουρεαλισμός!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  92. @ Γιώργος
    Δε μας έχεις εξηγήσει με τους πασόκους της γειτονιάς σου τι έγινε??
    τριτος ο συνδυασμος του αυτοδ. "πατριάρχη"???
    Τελικά αυτοί δεν ήταν τόσο "ώριμοι"όσο περίμενες,μη στενοχωριέσαι όμως την άλλη φορά,θα φοράς και σύ τη "στολη" του πασοκτσολιά και θα σ εμπιστεύονται περρισσότερο
    Τώρα μάχη για τον Κακλαμίνη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  93. Δεν κοιτάς το χάλι σου λέω εγω κακομοίρη,να συναγελάζεσαι με τον ακροδεξιό γεροποτίδη-alsheimmer στο facebook πλάι-πλάι με τον Μιχαλολιάκο μπας και κάνεις καμμιά αρπαχτή στον νέο δήμο που σας έταξαν 50 αντιδημαρχίες και 500 τεχνικά έργα..παρα μου μπαίνεις και σε αριστερά μπλογκς καραλαμόγιο ξεπουλυμένο!
    Περίμενε πουλάκι μου και σε λίγο καιρό θα βγούνε κι άλλα στην σέντρα για τις παρανομίες του αρχηγούλη λαμογιοτσολιά σου που θα βουίξει το σύμπαν. Αντε τώρα να βαρέσεις προσοχή στην γκιουλέκα-σύζυγο μην σε κάνει ντα για τα δάνεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  94. @ νταίζη
    Η απορία με όλα τα star cartoons,μινυ,νταιζη,ντοναλντ,μικυ,
    μπαγκς μπανυ,είναι μία και την επαληθεύεις στο κλείσιμο σου.
    Aν είναι gay persones.
    "κουκλίτσα" απ΄ όλο το ασυνάρτητο κείμενο σου ενα συμπέρασμα βγαίνει, το πόσο ανέραστο thing είσαι.
    Σύζυγος γκιουλέκας εμίρης,"κακομοίρης"...
    Αναμένομεν εις τας σέντρας,"φωτεινό μονοπάτι της διανόησης"
    Εμπρός λοιπόν εκτεθείτε όσο το δυνατον περιοσσότερο,"σύντροφοι\σες"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  95. @ tiramolas
    Οπως βλέπεις σε "όλα" μέσα έπεσες,με το τρόπο σου βέβαια πρακτοράκο,απο Δευτέρα να φοράς και τη "στολή" σου,μπασκίνας με πολιτικά αναγωρίσμος, ασφαλίτης άχρηστος πλέον...
    ..kostis είπε... [Απάντηση]
    Δ.Υ.

    Τελείωσε η ηγεμονία ΓΑΠ. Δεν τόλμησε να τα βάλει με το κόμμα, όπως δεν τόλμησε και ο Σημίτης με το νομοσχέδιο Γιανίτση. Τελείωσε.
    Ενας αρχξγός που δεν τον θέλει το κόμμα ή φτιάχνει ερείσματα στην κοινωνία ή φεύγει νύχτα.

    kostis είπε... [Απάντηση]
    Βαθύ ΠΑΣΟΚ, είναι ο Δημαράς. Ο Σγουρός είναι αναλώσιμος, χρήσιμος ηλίθιος για το "βαθύ ΠΑΣΟΚ", όταν του είναι χρήσιμος και τώρα δεν του είναι.
    Ο ΓΑΠ είναι ξένο σώμα, στο "βαθύ ΠΑΣΟΚ" των τοπικών κομματικών κομματαρχών, που βλέπουν ότι πέρασε ένας χρόνος και δεν "φάγαν" ακόμη αυτά που περίμεναν.
    Ο ΓΑΠ είναι "ξένο" σώμα και για όλους τους εθνικιστές της δεξιάς, που Τζέφρυ τον ανεβάζουν αμερικανάκι τον κατεβάζουν. Ξένος και για τους εργολάβους των ΜΜΕ.
    Οσο μπορούσε να κάνει την δύσκολη δουλειά που από δεν μπορούσε να κάνει κάθε "πατριδοκάπηλος", ήταν ανεκτός. Μόλις είδαν τα ποντίκια ότι μπορεί και να γλυτώσαμε την χρεοκοπία, δεν τον χρειάζονται -έτσι νομίζουν οι σκερβελέδες- και εφορμούν. Οταν θα φάνε τις πρώτες σφαλιάρες, τότε θα δείτε τι έχει να γίνει.
    23 Οκτωβρίου 2010 6:33 μ.μ....
    Τη Κυριακή τι λέει η γραμμή
    Εκτός του κακλαμίνη παίζει και ο "χρήσιμος ήλιθιος" όπως γράφεις,και μας προτρέπει και το μπουμπούκι της attika land ο μέγας κλανιάρης της "παπάτζας",μαζί με το Καρατζαφύρερ.
    Τα περί ξεφτίλας τα ξεπεράσατε γρήγορα,τώρα είσαστε στο δώσε πάρε νύχτα μέρα λαμόγια...
    @ λεφτ(α) division
    Ξέρεις τι βλάβη προκαλεί το τυρί Ελβετίας Φερδινάνδος???
    Θα σε περιμένω με το νεό πόνημα σου,μόνο να διαβάσεις καλά.
    Η γάτα η άλλη "φρέναρε" τώρα εσύ δείχνεις να μή κωλώνεις τα λέμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  96. Οι Πασόκοι της γειτονιάς μου, ανώνυμε, προηγούνται με 44%. Μέλος Πασοκ είναι ο υπ. δήμαρχος Καλαφατέλης ΚΑΙ ο συναρχηγός Νικητόπουλος - πήραν και τις ψήφους του Πασοκ της περιοχής.
    Τώρα για τον δεύτερο γύρο, ο εξ αυτών Καλαφατέλης, έκανε διαμαρτυρία στο ypes.gr και τον αποχρωματίσανε μήπως πάρει και κάναν αριστερό ψήφο και συμπληρώσει.
    Για την ιστορία, ο τύπος είναι γραμμένος ...και στην τοπική ΝΔ του Κρυονερίου και ψήφισε και Σαμαρά στο δημοψήφισμα. Έτσι παίρνουν τις στηρίξεις οι "ανεξάρτητοι"...
    Στο ψηφοδέλτιό του είναι ο υιός Κλεφτάκης (κοιν. Ροδόπολης) ΛΑΟΣ, διάφοροι ελεγχόμενοι από την δικαιοσύνη για τις γνωστές ιστορίες της Σταμάτας, ο μέχρι το καλοκαίρι πρόεδρος ΝΔ Δροσιάς Ποτίδης και μέγας ψεκαστής επί τριετία τοξικών στην περιοχή και άλλοι γνωστοί και μη εξαιρετέοι παράγοντες.
    Ο ίδιος ο επικεφαλής περιμένει τον εισαγγελέα για 14 παράνομες προσλήψεις που έχουν ήδη ακυρωθεί και μένει το ποινικό μέρος (αλλά η δικαιοσύνη αργεί - ούτε υποψήφιος δεν θα μπορούσε να βάλει αν η δημόσια διοίκηση λειτουργούσε)

    Ψηφίστηκαν λοιπόν από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, και ίσως βγουν κι όλας στον β΄ γύρο. Μπορείς ανόητε "αριστερέ" να πανηγυρίσεις για τον εκλεκτό σου.
    Εμείς, με τον ανεξάρτητό μας συνδυασμό (άνθρωποι από το Πασοκ, την ΔΑ, τον ΣΥΝ και τους Ο-Π ) πήραμε 20% και συνεχίζουμε. Δεν είπαμε ψέμματα σε κανέναν ποιοι είμαστε και τι θα κάνουμε ούτε χρησιμοποιήσαμε υποψηφίους κάθε καρυδιάς με μόνο κριτήριο τους σταυρούς του καθενός. Και οι άνθρωποι από το Πασοκ που συνεργαστήκαμε είναι αυτό που έλεγε παραπάνω ο Κωστής: ωραίοι άνθρωποι, αριστεροί άνθρωποι, άνθρωποι που θέλεις να τους πεις καλημέρα και δεν στρίβεις όταν τους βλέπεις.
    Κατάλαβες Γιαννάκη rocinante, αριστερό μου λαμόγιο;
    Αναλαμβάνεις και εκτός έδρας αποστολές τώρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  97. Νταίζη μου ο ανώνυμος που απαντάς δεν είναι αυτός που φαντάζεσαι. Όχι ότι δεν έχεις δίκιο, αλλά δεν είναι αυτός - είναι τα αλητάκια οι "αναρχοσυνδικαλιστές" του Κόκκινου που επειδή χρεωκόπησε ψέγουν την ΔΑ επειδή δεν θα μπορούν στο μέλλον να χύνουν το δηλητήριό τους στον αέρα και να πληρώνονται γι αυτό!
    Τι να κάνουμε, ο πόνος είναι πόνος και έχουν βρει ποιος φταίει: εμείς εδώ και τα πανελλαδικά ποσοστά της ΔΑ που τους κόβουν το ...μέλλον τους και απειλούν με κλείσιμο το "μαγαζί".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  98. Να το ξαναδηλώσω; Προτιμώ εκατό φορές τους πασόκους από σας - αυτοί είναι δημοκρατικοί εσείς φασιστάκια, εκεί θα βρεις και λαμόγια και ωραίους, σε σας μόνο αλητεία.

    Σας άφησα να γράφετε ανώνυμα - λόγω εκλογών - και δείξατε το σιχαμερό σας πρόσωπο.
    Και αναρωτιούνται έκπληκτοι οι αναγνώστες: αυτή είναι η παρέα του Τσίπρα που διέλυσε την Κουμουνδούρου με τις ευλογίες του Αλέκου;
    ΝΑΙ ΑΥΤΗ ΕΊΝΑΙ!
    Ολόκληρη μπροστά σας.

    Όταν γράφαμε για τα περί νεοκομσομόλων και νεοσταλινικών, κάποιοι φίλοι έλεγαν ότι υπερβάλλουμε - δεν ήθελαν να το πιστέψουν!
    Όταν συζητούσαμε με μέλη του αριστερού ρεύματος, έλεγαν:" μα τόσο χάλια πια;" - δεν το πίστευαν. Τώρα ετοιμάζονται κι αυτοί να την κάνουν...

    Το δείγμα είναι αρκετό - χορτάσαμε αλητεία και ενοχλήθηκε η αισθητική των αναγνωστών - μαζί με τα αποτελέσματα του β΄γύρου θα κοπούν και τα χυδαία ανώνυμα σχόλια της παρέας.

    Συγγνώμη στους αναγνώστες αλλά ήθελα να σας δείξω "την αλήθεια κι ας πονάει" για την λεγόμενη ριζοσπαστική αριστερά.
    Εννοείται ότι εξαιρώ τους συντρόφους που υιοθετούν αυτόν τον προσδιορισμό, αλλά καταλαβαίνετε τι λέω - έχει παρεισφρήσει πολλή αλητεία στο χώρο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  99. @ Γιώργος
    ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΑΘΛΙΟ ΑΝΗΘΙΚΟ ΑΛΗΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙΑΙΣΘΗΤΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ
    ΑΥΣΤΗΡΩΣ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΓΙΑ
    ΔΗΑΡΟ ΔΙΑΝΟΟΥΜΕΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ
    προφανώς έχεις πέσει στην "όαση" του αγ.στεφάνου όπου υπάρχει το είδος pasokus άνθρωπος,πραγματικά σπάνιο εν Ελλάδι.
    Σε προτρέπω να ανοίξεις τσίρκο με εισιτήριο, να επισκεφθούμε τη περιοχή να δούμε, πώς είναι το είδος πασόκου που δεν είναι κλεφτοπορτοφολάς και ψεύτης.
    Πραγματικά πρέπει να είσαι πολύ τυχερός άνθρωπος,με αυτό που σου συμβαίνει,πάρε και κανένα λαχείο, που ξέρεις, μπορεί και να σταθείς το ίδιο τυχερός..
    Εμείς, γαμώ τη γκαντεμιά μας, έχουμε πέσει στο κακλαμίνη και δεν έχουμε καμμία επιλογή,εκτός απο άκυρο
    Και εκεί που καταλήγαμε με το περιφεριακό,"δαγκωτό" και σγουρό, μετά και τη "γραμμή" της "γνωστής παπάτζας" γρηγόρης, μας ήρθε η δήλωση καρατζαφέρη ,και άντε πάλι στο άκυρο και για το περιφεριακό.
    Δε μου λές αν ρίξω Βοριά στην Αθήνα θα βγεί άκυρο?
    By the way στον αγ.στέφανο τι κάνουμε? δεξιά με αποσταθεροποίηση,εξορίες τα spreads στα 900,και τα "γνωστά"? η πραγματικοδημοκρατικα και αριστερά με ένστολους πασοκολαμόγιους και δηαρηδες μπασκινοπασόκους με πολιτικά, μπας και γλυτώσουμε τα μισθά του κομματικού στρατού του γιώργου, στο δημόσιο ξέρεις αυτοί που τον ¨ψήφισαν για να τ αλλάξει όλα,παναγόπουλοι με στολές οι γνωστοί δεητζήδες που δεν τους ενδιαφέρουν τα ψηλά τιμολόγια αλλά τα ψιλά που πέφτουν στη τσέπη.
    Τώρα βέβαια έχετε προστεθεί και εσείς οι μπασκινοπασόκοι με πολιτικά,μήπως για λόγους αλληλεγγύης ανάμεσα σε ρουφιανους πρέπει και στο Μπογιάτι να ψηφίσουμε με κριτήρια "μέλλοντος" κατι παραπάνω θα ξέρει ο Φώτης,που την έπεσε στο κκε.
    Περιμένω τα νέα σου...
    Μεχρι τότε μη ξεχνάς και τα δύο ψηφοδέλτια στο φάκελλο κακλαμάνης και καμίνης για το σίγουρο του κακλαμίνης!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θέλετε να βάλετε ενεργό link στο σχόλιό σας; BlogU