Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Δυναμώνει η δημοκρατική αλληλεγγύη κατά της ακροδεξιάς στον δεύτερο γύρο

Δέκα επιστήμονες που στον πρώτο γύρο υποστήριξαν για τον Δήμο Αθηναίων την Ελένη Πορτάλιου και για τον Δήμο Θεσσαλονίκης τον Τριαντάφυλλο Μηταφίδη - τους υποψηφίους που υποστήριξε ο Συνασπισμός - υπέγραψαν χτες κείμενο συμπαράστασης στις υποψηφιότητες των Γ. Καμίνη και Γ. Μπουτάρη. Γράφουν στο κείμενο:

"Στον πρώτο γύρο
εκφράστηκε ρητά και κατηγορηματικά η λαϊκή αποδοκιμασία απέναντι στην πολιτική του Μνημονίου.
Στον δεύτερο γύρο, στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, αντιμετωπίζουμε υποψηφιότητες που εκφράζουν με ακραίο τρόπο τη μισαλλοδοξία, τον εθνικισμό, τη χωρίς όρια ανάμειξη της Εκκλησίας στον δημόσιο χώρο, τα μεγάλα συμφέροντα που φέρνουν την καταστροφή και των τελευταίων θυλάκων πρασίνου στον αστικό χώρο.
Η Αριστερά πρέπει να συμβάλει με όλες της τις δυνάμεις για να αποτραπεί η ανάδειξη των Γκιουλέκα και Κακλαμάνη στις δημαρχίες των δύο μεγαλύτερων πόλεων της χώρας μας".

Υπογράφουν οι πανεπιστημιακοί:
Σία Αναγνωστοπούλου
Σίσσυ Βελισαρίου
Λιζιάννα Δελβερούδη
Νίκος Θεοτοκάς
Σταύρος Κωνσταντακόπουλος
Νίκος Κωταρίδης
Ελένη Περδικούρη
Γιώργος Φαράκλας
Γιώργος Φουρούνης
Δημήτρης Χασάπης


Σχόλιο του ιστολογίου:

15 σχόλια:

  1. ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    1. γκιουλεκιαδα . επεισοδιο 1. η κογχη
    http://enekenperiodiko.blogspot.com/2010/11/blog-post_11.html

    2Κι αν είσαι και Γκιουλέκας, προσοχή στους νύκτορες!

    http://sarantakos.wordpress.com/2009/02/17/nyktores/#comment-49324

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τουλάχιστον κρατείστε τα προσχύματα, κλειστό το στόμα, όπως το έχει και η μαριονέτα υποψήφιός σας σε όλα τα ζητήματα, που είχε το "θράσος", ο ολίγιστος τεχνοκράτης , να καταγγείλει τις αθλιότητες της χρυσής αυγής σήμερα το πρωί στη ΝΕΤ μετα απο 15 μέρες!!! πάψτε να προκαλείτε "κρυφομπασκίνες" του πασοκ!!!
    Μόνο σε Δημοκρατίες σαν αυτή που έχει ο παπανδρέου στο μυαλό του θα ήταν η εναλλακτική λύση στον ακροδεξιό Κακλαμάνη αυτός ο απίθανος "δημοσιουπαλληλάκος"
    και βεβαίως σε τύποις αριστερές σα τη δική σας θα ήταν πρώτη επιλογή!..
    Χωρίς κανέναν σεβασμό προς τους ψηφοφόρους το ΠΑΣΟΚ τούς κάνει δίκη προθέσεων και τους ενοχοποιεί εκ των προτέρων για το ενδεχόμενο ενός αποτελέσματος που δεν θα του αρέσει.
    Εκτός από ανήθικο (μάλιστα καθ' έξιν, διότι το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να εκβιάζει έτσι τους αριστερούς 30 χρόνια τώρα) είναι και χαζό. Διότι υπάρχει ο κίνδυνος
    ο εκ νέου εκβιασμός να εκνευρίσει τους αριστερούς και πολλοί απ' αυτούς εκτός απ' τον κ. Τατούλη να μαυρίσουν και τον κ. Καμίνη.
    Επίσης για πολλούς απ' τους αριστερούς το δίλημμα ΠΑΣΟΚ ή Δεξιά ουδέποτε είχε σημασία, ουδέποτε διάλεξαν ποιος βλάπτει τη Συρία περισσότερο ή λιγότερο, ενώ για τους υπόλοιπους το δίλημμα αυτό έχει χλωμιάσει πολύ, όταν

    οι πολιτικές του ΠΑΣΟΚ είναι συχνά πιο δεξιές από της Δεξιάς, νεοφιλελεύθερες και υποτελείς.
    Από την άλλη είναι γκροτέσκ, έαν κόμμα αδίστακτο στις δικές του συμμαχίες, είτε με την ακροδεξιά του κ. Καρατζαφέρη, είτε με τους νεοφιλελεύθερους του κ. Μάνου και του κ. Ανδριανόπουλου, να κατηγορεί τους αριστερούς για «ανίερες» συμμαχίες που άλλωστε δεν κάνουν. (Ισως η μόνη ανίερη συμμαχία τους να 'ναι, όταν συμμαχούν με το ΠΑΣΟΚ).
    Ομως χρειάζεται σε μια δημοκρατία θράσος για να κατηγορηθεί ένας πολίτης για τις επιλογές και την ψήφο του.
    Κι αυτό το θράσος πολλοί στο ΠΑΣΟΚ το έχουν. Μαζί με την αναισχυντία ενός στρεψία, διότι κατηγορούν με τη στρεβλή λογική του όσους δεν θα ψηφίσουν φέρ' ειπείν Καμίνη, ότι θα έχουν ψηφίσει Κακλαμάνη.
    Πρόκειται για το τελευταίο σκαλί της πολιτικής ηθικής.
    Ομως σε αυτό το σκαλί κατεβαίνει συχνά το κυβερνητικό κόμμα. Δεν μπορεί, ως φαίνεται, να πολιτεύεται χωρίς να θέτει διλήμματα και εκβιασμούς.
    Δεν μπορεί επίσης να πολιτεύεται χωρίς να ψεύδεται (είτε λέγοντας ότι «υπάρχουν τα λεφτά», είτε λέγοντας ότι «δεν θα πάρει νέα μέτρα»).
    Οχι, παρ' ότι υπάρχει το κακό προηγούμενο πρασίνων τε και γαλάζιων κυβερνήσεων, η κυβέρνηση Παπανδρέου το 'χει παρακάνει. Κυβερνά εξαπατώντας διαρκώς τον λαό ότι δεν θα τον ληστέψει αύριο (και τον ληστεύει μεθαύριο), επιβραβεύει τους αληταράδες με την περαίωση, δημαγωγεί ασύστολα με αερολογίες για πράσινη ανάπτυξη, ξεπουλάει ό,τι μπορεί φαστ τρακ κι απάνω τούρλα, ανταγωνίζεται σε κυνισμό τον ίδιο της τον Πάγκαλο, κλέβει εκκλησίες (τους συνταξιούχους) και μας την πέφτει κι από πάνω τι, ποιον και γιατί θα ψηφίσουμε!

    Μιλάει το ΠΑΣΟΚ για «βρώμικο 89»! τι εννοεί; την επιστολή που έστειλε ο Γιωργάκης στον πατέρα του να παραιτηθεί; να εγκαταλείψει τη χώρα πριν τον «πάρουν με τις πέτρες» - όπως φοβάται για τον εαυτόν του τώρα;
    Τι εννοεί το ΠΑΣΟΚ όταν μιλάει για «βρώμικο» 1989; μήπως την επιστολή της Αρχηγομήτορος προς τον πατέρα Αφέντη να βολέψει το παιδί σε κάποια ΔΕΚΟ;
    Τι νομίζουν ότι είμαστε οι αριστεροί, αυτοί που προσπαθούν να μας υπαγορεύσουν (FACIO) τι θα ψηφίσουμε; για ραγιάδες ή για παπαγαλάκια μάς έχουν;
    Φαίνεται ότι το ΠΑΣΟΚ δεν έλαβε το μήνυμα την προηγούμενη Κυριακή, θα το λάβει την επόμενη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Bλεπω πως οι μπασκινες με πολιτικα πολλαπλασιαζονται . mike Υ.Γ.Ρε παιδια ουτε ο Ζαχαριαδης δεν χρησιμοποιουσε τετοιες εκφρασεις, αλλα το γαρ πολυ της θλιψεως γεννα παραφροσυνη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εννοω βεβαιως τους 10 υπψηφιους της Πορταλιου/Μυταφιδη που αψηφουν με λεβεντια τις υβρεις που θα υποστουν απο τους ''κορυφαιους επαναστατες'' της Ανωνυμιας και συκοφαντιας. Υ.Γ. Αχ βρε Τριανταφυλλε, στα ελεγα και μου ειπες οτι υπερβαλλω. mike

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ Μικέ ή mike
    πράγματι γεννά παραφροσύνη,σε τέτοιο βαθμό που προβοκατόρικα "κάποιοι πούστηδες" χρησιμοποιούν το "logo" του συριζα γαι να "δημοσιεύσουν" μία δήλωση επώνυμων και άξιων μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας και να προτάσεται, η στηριξη προς το Καμίνη και οχι η καταδίκη της πολιτικής της κυβέρνησης του μνημονίου ώς κύριο στοιχείο της πολιτικής τους θέσης,όπως αυτή εκφράστηκε και απο τη συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας την προηγούμενη Κυριακή με 80% και πλέον,γεγονός που επιμένετε να το "κρύβετε" ως γνήσιες στρουθοκάμηλοι.
    Παρότι εξηγούν την άποψή τους για στήριξη στο Γ.Καμίνη ως "αναγκαίο κακό" απέναντι στο Ν. Κακλαμάνη.
    Εσείς ως μπασκίνες του πασόκ η πασόκοι με πολιτικά επιμένετε στη διαστρέβλωση.
    Τώρα αν απ όλα σ ενόχλησε το μπασκίνας, δική σου η επιλογή να γίνεις πασόκος με πολιτικά,αυτό θα ακούς απο δώ και μπρός στο μαζικό χώρο.
    Οσονούπω γίνεσαι και κυβέρνηση τι χολοσκάς ,απο πουστειές, πάντα πρώτοι οφείλουμε να το ομολογήσουμε.
    και μετα σας ενοχλεί ο χαρακτηρισμός της λινάτσας.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. [Ψευτο] Ανωνυμε, η φρασεολογια σου σε κατατασσει στο επιπεδο των φασιστοειδων και του ''αναγκαιου κακου'' να σε τρωμε στη μαπα σε αυτο το μπλογκ.Ευχαριστω τον Γιωργο που σας αφηνει την ελευθερια να μου αποδεικνυετε καθε μερα τη φασιζουσα και θρασυδειλη ιδεολογια σας. Φυσικα και δεν θα συνεχισω ''διαλογο'' μαζι σου οτι και αν γραψεις. mike

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. mike, όπως κατάλαβες, δυο τρεις έχουνε μείνει πια να χυδαιολογούν εν ονόματι της ριζοσπαστικής αριστεράς που τους έχει πια απομονώσει, γι αυτό και τόσο μίσος. Απομεινάρια του Δεκέμβρη, άεργοι εισοδηματίες από το "μαγαζί" (τέτοιο είναι γι αυτούς - μια καβάντζα) που το χρεωκόπησαν με την ανοησία τους και την πληρώνουν όσοι τους ανέχτηκαν (για να μην τα σπάσουν υποτίθεται με κάποιες συνιστώσες του Συριζα).

    Ο ένας το παραδέχτηκε (ο Γιαννάκης ο rocinante), ο άλλος ο Βαγγελάκης κάνει την πάπια - άκουσέ τους στο Κόκκινο "Δυο γάϊδαροι μαλώνανε" (αν έχεις ...κουράγιο) και θα καταλάβεις το επίπεδο - ίδια φρασεολογία, λίγο συγκρατημένη λόγω ΕΣΡ...

    Όσοι τους ανέχονται ακόμη φέρουν και την ευθύνη για όσα πρωτοφανή προκαλούν στην μέχρι πρότινος "ανανεωτική και ριζοσπαστική" αριστερά - για τους κοκκινοπράσινους τα λέω αυτά...
    Έ, Άγγελε, άτυπε διευθυντά...; Που θα πάει το πράγμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δάσκαλε Νοσφεράτο, σε γνώρισα μέσω του κοινού μας φίλου Βριπολίδη. Ευχαριστώ για την στήριξη και τις παρεμβάσεις σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @ μικε μαους

    ...Ευχαριστω τον Γιωργο που σας αφηνει... {την ελευθερια να μου αποδεικνυετε καθε μερα τη φασιζουσα και θρασυδειλη ιδεολογια σας}...
    "αναγκαίου κακού"ενός κακού μύρια επονται...
    Τόοοοση δημοκρατικοαριστερή ευαισθησία ότι δε συμφωνεί μαζί σου, είναι «αναγκαίο κακό» και φασίζουσα και θρασύδειλη και φασιστοειδής και μη λεβέντικη ώπα ρε ! φέρε μια φέτα λαδορίγανη θα σου πώ εγώ..και μη μας... cut ζαλίζεις..
    Ξύπνα μίκυ γιατί από Δευτέρα έχει «πρωινή» εργασία και υπερωρίες».
    Είτε με κακαλαμάνηδες είτε με κακλαμίνηδες αυτά που ήξερες, μάσα, ξάπλα και «παπαρολογία» τέλειωσαν από τη περασμένη Κυριακή σε όλη την Ελλάδα.
    Η πανταχού παρούσα απουσία σου φαντασιώνεται ότι το βιολί της εξαθλίωσης των αθλίων από γραφειοκρατικά κοπρόσκυλα που προσκυνάς θα συνεχίζεται ενώ συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο.
    Όπως βλέπεις η «πλεμπάγια» έχει πλέον κοινωνικό χώρο έκφρασης 58% είμαστε μόνο στην Αθήνα που δε θέλει πολιτικούς νταβατζήδες στη ζωή της και απαιτεί συνολική αλλαγή και απαλλαγή από τη σαπίλα που εξακολουθείς να στηρίζεις .
    Εσύ μόμολο συνέχισε να προσπαθείς να μας τρομάξεις με το 5% (των νεοναζί),επι του 42%!!! που πήγε και ψήφισε, άραγε πόσο είναι αυτό το 5% στο 100 ακόμη και με τους δικούς μπακαλοπολιτικούς υπολογισμούς?προφανώς γιατί κάνει αόρατο το δικό σου 1,9%.

    Αυτό το καινούργιο που σε υπερβαίνει δε θα το παρακολουθήσεις ποτέ πολύ δε περισσότερο να το ακολουθήσεις, γιατί οι άνθρωποι δεν θα συνεχίσουν να είναι αριθμοί, συμφωνα με την δική σου "πολιτική" γεωγραφία.
    Ρουφιάνους στη σκέψη μας και στη ζωή μας τέλος, η κόλαση της καθημερινότητάς μας δεν αντέχει και άλλους «κομματικούς μπάτσους», φτάνει πια, ξέρεις τι σημαίνει? Εσύ και η νεόκοπη πασοκοπαρέα σου?
    Ήρεμα λοιπόν όσο και να το «παίζεις» αγανακτισμένος πολίτης δεν «ιδρωνουμε»
    Δε θα μπούμε ούτε στο κάδρο του δικού σου « Αγ.Παντελεήμονα της αριστεράς της δημοκρατικής και όχι της προόδου»
    Είμαστε το ήρεμο ,το πολύχρωμο, που έρχεται με « τραγούδια ζωής» και κυρίως αισιοδοξία και θ αναγκαστείτε να αποδεχτείτε ότι θα πάρουμε τη καθημερινότητα μας στα χέρια μας μακριά από τη μισαλλοδοξία σας, που μας έφτασε ως εδώ.


    Η αντιγραφή στο κείμενο σου έγινε για να καταλάβεις το άγχος σου από την ασυνάρτητη γραφή σου…σας αφήνει την ελευθερία να... (μαντουβάλα μέντολες δηλαδή) εκτός και αν είσαι τόσο βλάκας από το πολύ τυρί Ελβετίας Φερδινάνδος!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Στον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών η Αριστερά είναι εκκωφαντικά απούσα. Στη συντριπτική πλειοψηφία των δήμων (και, πολύ περισσότερο, στις περιφέρειες) η μονομαχία διεξάγεται από τους συστημικούς εκπροσώπους του δικομματισμού.

    Πριν από 30 χρόνια η Αττική πλημμυριζόταν από μια θάλασσα «κόκκινων» δήμων που περικύκλωναν τα μεγάλα αστικά κέντρα του Πειραιά και της Αθήνας. Όμως η διαχειριστική λογική των «κόκκινων» δημάρχων, ξέφτισε τα επιχειρήματα και απομόνωσε τις, ΔΗΘΕΝ, διαφορετικές προτάσεις.
    Το μόνο που έχεις αυτή τη στιγμή είναι μια μαζική αλλά «αόρατη» δυναμική.
    Μαύρο λοιπόν σε κάθε δεξιό κατακάθι,μαύρο στη κυβέρνηση,μαύρο και στους πασοκομπασκίνες με πολιτικά υποψήφιους της.
    Γι` αυτό την Κυριακή θα γουστάρω να πάθουν εγκεφαλικό και οι ακροδεξιοί και ο Άνθιμος και όλο το φιλοκυβερνητικό λόμπυ των νεοπασόκων, φόλα άκυρο λοιπόν και στην περιφέρεια..για να μη ξεχνιόμαστε..

    Αααα… και παρακαλώ, μη τρελαθούμε σε βρισιές για το δεύτερο γύρο… Τα πιο σημαντικά είναι ΕΚΤΟΣ εκλογών.. Γιατί τα μέτρα για το κουστουμάκι που μας φτιάχνουν, παίρνονται είτε με Καμίνη είτε με Κακλαμάνη.. και είναι μέτρα για την «κηδεία» μας…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. EΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ
    ΝΕΟ ΒΡΩΜΙΚΟ 89 καταγγέλει το ΠΑΣΟΚ..
    Το συγκρότημα Λαμπράκη ήταν πάντα παρόν: Και τον Απρίλη του '41 όταν χειροκροτούσε την είσοδο των Γερμανών στην Αθήνα, και το Μάρτη του '52 όταν επιδοκίμαζε την εκτέλεση του Μπελογιάννη, και στα Ιουλιανά όταν έπαιζε το παιχνίδι της πολιτικής ανωμαλίας, και στη μεταπολίτευση που «πουλούσε» το... «νερό του Καματερού» ως φάρμακο «διά πάσαν νόσον και μαλακίαν».
    Τιμώντας τις «καλύτερες» παραδόσεις του συγκροτήματος, η εφημερίδα «Τα Νέα» έδωσε προχτες μια νέα διάσταση στον αντικομμουνισμό καθώς και σε ό,τι μεταπολιτευτικά προσδιορίστηκε στο χώρο του Τύπου ως «Αυριανισμός».
    Η χυδαιότητα της συκοφαντίας, ο γκεμπελισμός, η ποταπότητα του ψεύδους, η παραποίηση, η παραχάραξη, η διαστρέβλωση, η μικρότητα, η φτήνια και ο πολιτικός εκβιασμός μέσω της προβοκάτσιας έχουν πλέον νέο εκφραστή:
    Τον «ΑυριανοΝΕΑνισμό»!
    Ακολουθείστε τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Βάλε και το "στριγκάκι" σου δίπλα στα banners ΣΥΝ ΣΥΡΙΖΑ, μωρή Τιτίκα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΠΡΟΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΔΕΣ του κ.Σαμαρά
    Αν ο κ. Κακλαμάνης είχε κάνει μία (έστω) δήλωση εναντίον της Χρυσής Αυγής, θα έδειχνε (έστω κι αν δεν ήταν) σαν κάτι περισσότερο από «Ομέρ Πριόνης». Υπάρχουν και ψήφοι που βρωμάνε! Οι φασιστικές. Η Ν.Δ., ο ΛΑΟΣ και ο κ. Κακλαμάνης δείχνουν να επιζητούν, έστω προς στιγμήν, τις ψήφους του τέρατος. Θα τις πάρουν! Αλλά, κύριε Σαμαρά, «στιγμιαίες» σχέσεις με τους φασίστες δεν υπάρχουν. Μόνον ανεξίτηλα, βεβαίως ανεξίτηλα, στίγματα...

    ΠΡΟΣ ΚΑΚΛΑΜΙΝΗΔΕΣ του κ.Παπανδρέου..
    Δεν είναι θέμα IQ! Είναι θέμα υψηλής αίσθησης του καθήκοντος. Οντως κατάλαβε το «μήνυμα» που έλαβε από το εκλογικό σώμα ο κ. Πρωθυπουργός και το περιέγραψε ως «βαθειά κατανόηση» απ' τον λαό «της κυβέρνησης» και «ευρύτατη συναίνεση»!

    Αφού λοιπόν είναι έτσι, εφ' όσον έτσι νομίζει, ας μην τον στενοχωρήσουμε κι ας του στείλουμε την Κυριακή το ίδιο μήνυμα -και μάλιστα βελτιωμένο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Φυσικά και εμείς είμαστε κατά της ακροδεξιάς του ΛΑΟΣ - ΠΑΣΟΚ που παίρνουν τα πιο αντιδημοκρατικά αντιλαϊκά μέτρα στην Ελληνική ιστορία. Ακόμα και ο Παπαδοπουλος της Χούντας θα δίσταζε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Προσχ"ύ"ματα και εμετοί... Αμαν, πολλή ψυχοπάθεια κυκλοφορεί στον επαναστατικό χώρο... Τέτοια λύσσα ούτε η Χέστα Επαναστατών πιά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θέλετε να βάλετε ενεργό link στο σχόλιό σας; BlogU