Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

Μαύρο στον μαύρο Δήμαρχο

του Ανδρέα Πετρουλάκη από το εξώφυλλο της Athens Voice

του Άλκη Γαλγαδά*

Για σκεφθείτε τέσσερα επιπλέον χρόνια με έναν Κακλαμάνη ακόμη πιο ξεσαλωμένο.

Το να πάμε να ψηφίσουμε για το ποιός θα είναι Δήμαρχος στην πόλη μας, άσχετα από τον εαυτό μας είναι και μια υποχρέωση προς τους άλλους.
Ακριβώς όπως το να είμαστε όλοι εμβολιασμένοι έχει άμεση σχέση με το κοινό καλό, αφού αν ο καθένας μας δεν είναι, μπορεί αυτό να κάνει πολλή ζημιά.

Την ίδια στιγμή, ας μη φάμε και τη φόλα που πέταξαν μπροστά μας οι αυτιστικές ηγεσίες κάποιων κομμάτων, θεωρώντας ότι ο ανεξάντλητος «σταρχιδισμός» τους θα θεωρηθεί και υψηλή πολιτική.
Γιατί ενώ οι προνομιούχες ηγετικές κεφαλές θα συνεχίσουν να ζουν την καλά προφυλαγμένη μέσα στο κομματικό θερμοκήπιο ζωή τους και θα δημιουργείται για εκείνες αυτόματα πολιτικό κεφάλαιο από την κατάρρευση της πόλης, ο οπορτουνισμός τους θα έχει αφήσει εμάς στο έλεος του ατόμου αυτού, των ένστολων Κακλαμανοφρουρών και της μικρής αλλά λαίμαργης ομαδούλας που τον περιβάλλει.
Στο έλεος επίσης «βωβών» εργολάβων, που λες και έχει μαγνήτη και τους τραβάει κοντά του (ένας καινούριος εμφανίστηκε να έχει αλισβερίς μαζί του αφού ήδη αγόρασε πάμφθηνα το μισό Μεταξουργείο, μετά την απαξίωσή του φυσικά).
Στο έλεος τελικά ενός που η μύτη του δεν λειτουργεί πλέον για να καταλάβει την αποφορά της πόλης, η όρασή του πάσχει από ανήκεστη βλάβη αφού βρίσκει το περιβάλλον γύρω του αγγελικό ενώ η συμπεριφορά του παραπέμπει σε «Ναπολέοντα».
Να ορίζει δηλαδή τη ζωή μας ένας άνθρωπος που δεν του χρειάζεται Δημαρχείο αλλά κάτι άλλο (ομοιοκατάληκτο).

Όχι, λοιπόν. Να πάμε να ψηφίσουμε.
Και για το χατίρι του ράφτη που ζει τόσο τίμια ανάμεσά μας, της κυρίας από τη Βουλγαρία, για να χάσουν οι Χρυσαυγίτες έναν αβανταδόρο.
Και, τέλος, γιατί ζούμε σε μια πόλη που κάποτε μόνον οι δούλοι δεν ψήφιζαν...

53 σχόλια:

  1. ΠΡΟΣΟΧΗ!
    ΕΑΝ ΔΕΝ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΜΕΤΑ ΝΕΑ ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ. ΜΗΝ ΞΕΓΕΛΑΣΤΕΙΤΕ ΜΕ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ. ΣΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΨΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ. ΧΩΡΙΣ ΔΙΣΤΑΓΜΟ. ΜΑΥΡΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΜΕΤΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μην ακούτε όσους έχουν συμφέροντα με το ΠΑΣΟΚ και σας προτρέπουν να ψηφίσετε Καμίνη ή Μπουτάρη. Η Δημοκρατική Αριστερά π.χ. θα κάνει συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ (δήθεν οικουμενική κυβέρνηση) και θα γίνουν κάποιοι υπουργοί. Επίσης τα στελέχη της Δημοκρατικής Αριστεράς έχουν συνεργασίες με ΠΑΣΟΚΟΥΣ σε δουλιές και έτσι κονομάνε. Έχουν συμφέρον μεγάλο. Εσύ αριστερέ κοίτα το δικό σου συμφέρον. Μην αφήσεις τον Παπανδρέου να πάρει νέα αντιλαϊκά μέτρα εναντίον σου. Μην αφήσεις τον Παπανδρέου να διαλύσει τη χώρα. Μαύρο στους υποψήφιους του ΠΑΣΟΚ. Αγωνίσου για σένα τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βρε παιδιά τι έγινε με το σκάνδαλο της Ζήμενς; Το κουκουλώσανε όλα τα κόμματα κανονικά; Τι ντροπή Θεέ μου. Ξετσίπωτοι όλοι τους, διεφθαρμένο κοινοβούλιο εντελώς.
    Αλλά πιστεύω ότι η έντιμη Δημοκρατική Αριστερά δεν θα συγχωρήσει τέτοιο αίσχος και θα καταγγείλλει ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για την συγκάληψη των σκανδάλων. Ή όχι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Λένε ότι δεν θα πάρουν νέα μέτρα - ουδείς το πιστεύει. Το γνωρίζουν ότι ουδείς τους πιστεύει κι όμως το λένε.
    Και κατάπτωση, και απελπισία.
    ..........................................
    Αφήνουν να γίνει ο δεύτερος γύρος των εκλογών για να εξαγγείλουν τις νέες τους πολιτικές αμέσως μετά.
    Αφόρητα φθηνό κόλπο.
    Ολοι το ξέρουμε! Κι αυτοί το ξέρουν ότι το ξέρουμε. Κι όμως, επιμένουν! το κάνουν. Απελπισία. Δική τους. Που γίνεται δική μας.
    ..........................................
    Εκαναν τη γελοιωδέστατη γκάφα να στείλουν περαιώσεις εν μέσω εκλογών και τώρα περιμένουν κρυπτόμενοι πίσω απ' το δάκτυλό τους να τελειώσει κι ο β' γύρος για να εξαγγείλουν τα νέα μέτρα. Καραγκιοζιλίκια!
    Που όμως μόνον σε αυτά ελπίζουν -τα καραγκιοζιλίκια- και χωρίς αυτά -τα καραγκιοζιλίκια- δεν μπορούν να κυβερνήσουν - φοβούνται.
    Μαύρο στους άθλιους υποψήφιους του ΠΑΣΟΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Είναι γκροτέσκ, έαν κόμμα, το ΠΑΣΟΚ αδίστακτο στις δικές του συμμαχίες, είτε με την Ντόρα, είτε με την ακροδεξιά του κ. Καρατζαφέρη, είτε με τους νεοφιλελεύθερους του κ. Μάνου και του κ. Ανδριανόπουλου, να κατηγορεί τους αριστερούς για «ανίερες» συμμαχίες που άλλωστε δεν κάνουν. (Ισως η μόνη ανίερη συμμαχία τους να 'ναι, όταν συμμαχούν με το ΠΑΣΟΚ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΙΟ BLOG ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ ΔΙΑΛΕΞΑΤΕ, ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ κ.Γαλγαδά,ΑΘΗΝΑΙΟΙ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΒΛΑΚΕΙΑΣ
    της Μαργαρίτας Μυτιληναίου
    Δεν καταλαβαίνω τίποτα. Εγώ ξέρω πως όποιος θέλει, μπορεί. Κι όποιος μπορεί, κάνει. Πράττει. Όποιος δεν θέλει κι όποιος δεν μπορεί πρέπει να πηγαίνει σπίτι του. Σωστά; Εσείς, κύριοι των εξουσιών, γιατί θέλετε να με πείσετε για το αντίθετο;

    Μένω στο Παγκράτι. Πριν από τρία χρόνια δέχτηκα μια επίθεση από αγνώστους στην περιοχή που, τον τελευταίο καιρό, αποτελεί το βασικό θέμα συζητήσεων και εντάσεων στην Αθήνα. Κυψέλη, Άγιος Παντελεήμονας, Πατήσια. Ευτυχώς, το σπασμένο μου σαγόνι δεν έσπασε το ηθικό μου. Ούτε τραυμάτισε την ηθική μου. Την αντοχή μου απέναντι στο ξένο. Στους ξένους.

    Δεν ξέρω πόσοι, και ποιοί, από τους δημάρχους, υπουργούς, βουλευτές και πολιτευτές έχουν περπατήσει απόγευμα και βράδυ στις συγκεκριμένες γειτονιές. Εγώ, έχω καιρό να το κάνω. Οι φίλοι μου όμως, που μένουν εκεί αντιμετωπίζουν καθημερινά το φόβο, τη βία, την απόλυτη απουσία προστασίας του κράτους, του δήμου, της αστυνομίας. Κάποιοι από αυτούς τους φίλους μου ψήφισαν Μιχαλολιάκο στις εκλογές για το δήμο της Αθήνας. Σάστισα. Τους ήξερα για δημοκράτες, αριστερούς. Ένας-δύο μόνο ήταν φανατικοί δεξιοί. Όταν, με θυμό, τους ρώτησα γιατί το έκαναν, μου απάντησαν: «Γιατί, επιτέλους, πρέπει να καταλάβουν όσοι παίρνουν αποφάσεις σ’ αυτό τον τόπο ότι Αθήνα δεν είναι μόνο το Κολωνάκι, το Καλλιμάρμαρο και οι Αμπελόκηποι. Αθήνα είναι και η Φωκίωνος Νέγρη που δεν μπορείς να την περπατήσεις από τις 6 το απόγευμα, Αθήνα είναι και το παρκάκι του Μουσείου ή η Ομόνοια που γίνεται κανονική διακίνηση ναρκωτικών μπροστά στα μάτια των ανδρών της ομάδας «Δίας», Αθήνα είναι και ο Άγιος Παντελεήμονας που η Χρυσή Αυγή και οι παράνομοι μετανάστες δίνουν καθημερινές μάχες με όπλα, Αθήνα είναι και το σπίτι μου στο οποίο, από την ώρα που δύει ο ήλιος και μετά, φοβάμαι να μπω ή να βγω μήπως μου την πέσει κάποιος και μου κάνει κακό..» Έμεινα να τους κοιτάζω. Σιωπηλή.

    «Και τι κερδίσατε που ψηφίσατε Χρυσή Αυγή;» ψέλλισα. «Πιστεύετε ότι, νομιμοποιώντας ένα φασιστικό κόμμα, θα βρείτε λύση στο πρόβλημά σας;» .
    «Όχι. Αλλά τουλάχιστον τώρα κάποιος θα μας ακούσει. Κάποιος θα σταθεί στο 20-25% που έπιασε αυτή η παράταξη στην περιοχή μας. Κάποιος θα προβληματιστεί σοβαρά από την ανησυχητική αύξηση της «μαύρης» ψήφου. Δε μας φταίνε οι ξένοι μόνο. Και οι έλληνες τα ίδια κάνουν. Η παραβατική συμπεριφορά ΔΕΝ έχει εθνικότητα. Προφανώς, δεν έχει και τιμωρία. Εμείς δεν μπορούμε πια να κοιμηθούμε από το φόβο μας. Ε, ήρθε η ώρα κάποιοι να ξυπνήσουν».
    ............
    Σε όλες/ους εσάς, ηλίθια, μικροαστικά, και "ανήσυχα" πνεύματα που επειδή σήμερα σας "χαλάνε" τη avant garde αισθητική σας, τόσα χρόνια που είσαστε,έχετε ξεχάσει τι λέγατε?
    Σε τι διαφέρουν από τις αηδίες του πρώτου ανώνυμου ΜΕΤΑΔΩΣΕ ΤΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ..νομίζετε ότι τάχα μου είστε καλύτεροι?...
    Για αυτό το αυγό του φιδιού, η ευθύνη και η συμμετοχή σας είναι απεριόριστη όπως και η ανοησία σας που εξαντλείτε σήμερα με παλιομιοδήτικες πρακτικές κείμενων συμπαραστασης οι τάδε,που στηρίζουν τον αγώνα του τάδε.
    Απο αυτές τις "πρακτικές" ξέρουμε πολύ καλά τι έμεινε κάποια "λαμόγια λαϊκοαγωνιστές" απο το χώρο του θεάματος και των μμε να μας "βγάζουν και τη γλώσσα" απο τις αυτόνομες "λαϊκοδημοκρατικές" κοινότητες της Εκάλης, της Φιλοθέης,του Διονύσου και πάει λέγοντας.
    Είστε γραφικοί και αόρατοι πλέον,βάλτε και κανένα σφυροδρέπανο του ΚΚΕ για μεγαλύτερη "νομιμοποίηση" της μαλακίας που σας δέρνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Άλλη μια βοήθεια avant garde(γιαλαντζί δηλαδή)υπέρμαχοι της estet πολιτικής.
    ¨
    Έχετε σκεφτεί αν οι "δικοί" σας(πασόκοι με στολή, και πασόκοι με πολιτικά) εκλεκτοί και τα άλλα κατακάθια , ψηφιστούν με τα ίδια ή μεγαλύτερα ποσοστά αποχής άκυρων και λευκών τι είδους "δημοκρατική νομιμοποίηση" θα έχουν?
    Και τέλος για ουσιαστικούς λόγους, θεσμικούς, αν σας ενδιέφερε, θα το γνωρίζατε, ότι με 58% αποχή, υπάρχει και τυπικό και νομικό πρόβλημα για τους δημοτικούς άρχοντες.
    Από Δευτέρα λοιπόν, αμ΄ έπος αμ΄έργον, όσοι πιστοί προσέλθετε, να δούμε πόσο έγκυρη θα είναι η όποια εκλογή με αυτά τα ποσοστά.
    Όταν αρχίσουν οι προσφυγές...των αμνών που δε πάνε για "σούβλισμα" τη Κυριακή, δια του διαρκούς δικού σας καρνάβαλου, αλλά για την Ανάσταση!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Γιωργο, δες το σχολιο μου στο ποστ ''οι δημοκρατες και αριστεροι ψηφιζουν Καμινη/Μπουταρη, εχει σημαντικη πληροφορια,θα επανελθω. mike

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Οι αριστερές δυνάμεις πρέπει μέχρι την Κυριακή να κάνουν αγώνα ώστε οι υποψήφιοι ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ να πάρουν στο β΄γύρο όσο το δυνατόν λιγότερες ψήφους από αυτούς που έλαβαν στον α' γύρο.



    Η ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΜΑΧΗ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ!


    ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΒΑΘΥΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΝ ΗΤΤΑ ΤΟΥ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΚΗΝΙΚΟΥ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΝΟΣ ΑΝΙΕΡΟΥ ΣΤΟΝ Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
    ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΉΣ
    Του ΘΑΝΑΣΗ ΚΑΡΤΕΡΟΥ*
    Αγαπητέ κύριε Παπανδρέου
    Αφού θαύμασα την ευφυή κίνησή σας να αποκαλύψετε τη συνομωσία της αντιπολιτεύσεως εναντίον της χώρας προσδίδοντας στις εκλογές χαρακτήρα δημοψηφίσματος και την ακόμα ευφυέστερη να εκτιμήσετε τα αποτελέσματα ως έγκριση της πολιτικής σας, εις πείσμα των αριθμών, τώρα μένω ενεός μπροστά στην τρίτη σας κίνηση να αποκαλύψετε αριστερή συνομωσία για δεξιά νίκη στο δεύτερο γύρο.
    Η συνομωσία αυτή, που αποκαλύπτει η ημιεπίσημη εφημερίδα της κυβερνήσεώς σας, φέρει την υπογραφή σας, έστω και αν το αποσιωπάτε σεμνά. Διότι τι άλλο σημαίνει ο τίτλος ''Νέο βρώμικο 89'' βλέπει το ΠΑΣΟΚ, όταν όλοι γνωρίζουμε ότι το επιτελείο σας κι εσείς είστε το ΠΑΣΟΚ; Και δεν θα ήταν εξωφρενικό ακόμα και να σκεφτεί κανείς ότι η τόσο αντικειμενική και τόσο πιστή σε σας εφημερίδα, η εφημερίδα που προβάλλει όχι μόνο τις δεξιότητες σας ως πολιτικού, αλλά ακόμα και τη φωτογένειά σας ως μαραθωνοδρόμου, τώρα υποστηρίζει ότι βλέπετε κάτι που δεν βλέπετε;



    Άπαγε της βλασφημίας κύριε πρόεδρε. Αν τα ΝΕΑ, το μάτι, το αφτί, η μύτη, το χέρι, ακόμα και το πόδι μπορούμε να πούμε της κυβερνήσεως γράφουν με μεγάλα γράμματα ότι βλέπετε βρώμικο 89, τότε το βλέπετε. Τελεία και παύλα. Και το ακούτε και το μυρίζεστε, που λέει ο λόγος. Σε σας συνεπώς προσωπικώς και στο κόμμα σας ανήκει η τιμή και ο έπαινος της αποκάλυψης. Διότι, επιπροσθέτως, ποτέ η συγκεκριμένη εφημερίδα δεν θα έπεφτε τόσο χαμηλά ώστε να συκοφαντεί εν γνώσει της την αριστερά με αρλούμπες και ψεύδη. Και να υποστηρίζει ότι βλέπετε κάτι που δεν βλέπετε.
    Όταν συνεπώς αποκαλύπτει ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ σε αντιμνημονιακό μέτωπο με τη Ρηγίλλης, ή ανίερες συμμαχίες ανάμεσα στη ΝΔ και στα κόμματα της αριστεράς βλέπει η κυβέρνηση, τότε διακρίνω πίσω απ' αυτά τη δική σας ευφυΐα, και πολιτική επάρκεια. Και δεν μπορώ παρά να σας συγχαρώ προσωπικώς, όπως εξάλλου και την αντικειμενική εφημερίδα. Και να σας ενημερώσω ταπεινά, ότι αν επιμείνετε στα συγκλονιστικά ΝΕΑ για τη βρώμικη αριστερά, μπορεί να βγάλετε τους αριστερούς από τα ρούχα τους, μπορεί να χαλάσετε το αυτοδιοικητικό τσάι και την αριστερή συμπάθεια των υποψηφίων σας, αλλά θα επιβραβευτείτε πλήρως από το ανίερο αποτέλεσμα της κάλπης..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΜΗΝ ΕΙΜΕΘΑ ΕΡΙΣΤΙΚΟΙ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΓΥΡΟ...


    Αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, υπάρχει ένα απολύτως πραγματικό δίλημμα για τους αριστερούς ψηφοφόρους στο δεύτερο γύρο. Που παίρνει χαρακτήρα δοκιμασίας συνειδήσεων σε περιπτώσεις όπως στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, ή στην Κεντρική Μακεδονία. Θα πουν ένα μεγάλο αριστερό όχι στον Κακλαμάνη, στον Γκιουλέκα, στον Ψωμιάδη; Ή θα νίψουν τας χείρας ως Πόντιοι Πιλάτοι, όπως προειδοποιεί ευγενικά η Δημοκρατική Αριστερά και λιγότερο ευγενικά πολλοί άλλοι;

    Αυτό το μεγάλο όχι, που ζητούν όμως από τους αριστερούς, είναι κομμάτι περίεργο. Αν ας πούμε ένας θαρραλέος αριστερός ζωγραφίσει ένα όχι στη φάτσα του Κακλαμάνη και το ρίξει στην κάλπη θα βρει τα μπελά του. Είστε Πόντιος Πιλάτος, ή κάτι ακόμα χειρότερο, κύριε. Το σκέτο όχι στη δεξιά δεν είναι γνήσιο. Γνήσιο αριστερό όχι στη δεξιά είναι μόνο το αριστερό ναι στο ΠΑΣΟΚ. Στους υποψήφιους δηλαδή που κάθε ψήφο σ' αυτούς στον πρώτο γύρο ο πρωθυπουργός τη θεώρησε ψήφο εμπιστοσύνης στην πολιτική του; Ακριβώς!


    Μεγάλο μπέρδεμα! Για να διευκολύνουμε όμως μια εποικοδομητική αριστερή στάση στο δεύτερο γύρο, θυμίζουμε ότι: ο Παπανδρέου ανακοίνωσε ήδη, πως αυτή τη φορά οι εκλογές θα είναι για την αυτοδιοίκηση! Άρα την Κυριακή το βράδυ δεν πρόκειται να θεωρήσει τη νίκη των υποψηφίων του (με τη βοήθεια αριστερών ψήφων) ως νίκη της κυβέρνησής του. Ούτε να ερμηνεύσει το αποτέλεσμα ως έγκριση της πολιτικής του μνημονίου. Ούτε να τολμήσει να μετατρέψει αριστερές ψήφους σε άνεμο στα πανιά των νέων μέτρων που καταπλέουν αμέσως μετά τις εκλογές. Άρα;


    Για όποιον ακόμα αμφιβάλλει, το παρελθόν πρέπει να τον καθησυχάσει. Πάντα, ιδιαίτερα σε δημοτικές εκλογές, η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ αντιμετώπιζε με τον προσήκοντα σεβασμό την αριστερή ψήφο. Ούτε για ΠΑΣΟΚ και άλλες δημοκρατικές δυνάμεις μίλησε ποτέ, ούτε θηλιές εκβιασμών και διλημμάτων πέρασε στους αριστερούς, ούτε με θεωρίες αριστερο-δεξιάς συνομωσίας επεχείρησε να υπεξαιρέσει την ψήφο τους. Και ποτέ, αφού εξασφάλισε αριστερό όχι στη δεξιά, δεν το μετέφρασε σε ναι σε δεξιές πολιτικές. Γιατί να μην τους πιστέψουμε και σήμερα;


    Αν παρ' όλα αυτά είστε Θωμάς, τότε διαβάστε προσεκτικά τα ΝΕΑ για το βρώμικο Νοέμβρη. Θα αισθανθείτε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει αλλάξει τόσο ριζικά απέναντι στην αριστερά, ώστε και μόνο γι' αυτό να αξίζει την ανάλογη επιβράβευση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΕΚΛΟΓΕΣ: ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΓΥΡΟΣ ΚΑΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ!
    ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΉΣ
    ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΑΡΙΣΤΕΡΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ!

    ΝΑ ''ΜΑΥΡΙΣΟΥΜΕ'' ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ!

    ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ ΨΗΦΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ Α' ΓΥΡΟ!

    Οι εκλογές δεν τελείωσαν! Ο δεύτερος γύρος των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών που ακολουθεί την ερχόμενη Κυριακή είναι εξίσου σοβαρός και κρίσιμος με τον πρώτο γύρο. Μετά και απ’ αυτόν τον γύρο θα βγουν τα τελικά και πιο ολοκληρωμένα συμπεράσματα από την εκλογική μάχη!

    Οι δυνάμεις της Αριστεράς έχουν χρέος να δείξουν την ίδια εγρήγορση, το ίδιο πάθος και την ίδια ενεργητικότητα στο δεύτερο γύρο των εκλογών της Κυριακής, με αυτά που επέδειξαν στον πρώτο γύρο.

    Κι αυτό ανεξάρτητα αν υπάρχουν ή όχι υποψήφιοι της Αριστεράς που συνεχίζουν τη δεύτερη Κυριακή τον αγώνα.

    Eίναι αυτονόητο ότι όπου στο β’ γύρο των δημοτικών εκλογών υπάρχουν υποψήφιοι που στηρίζονται από μια ή περισσότερες δυνάμεις της πολύχρωμης Αριστεράς και τάσσονται ευθέως κατά του μνημονίου και της κυβερνητικής πολιτικής, τότε όλες από κοινού οι αριστερές δυνάμεις, πέρα από διαφορές και διαφορετικότητες, θα πρέπει όχι μόνο να τους στηρίξουν αλλά και να αγωνισθούν σθεναρά χωρίς προκαταλήψεις ,για την επικράτησή τους.

    Κάθε άλλη τοποθέτηση, στο όνομα οποιασδήποτε «καθαρότητας», νομίζω ότι είναι βαθύτατα «λαθεμένη»!

    Οι δυνάμεις της Αριστεράς οφείλουν να επιδείξουν μεταξύ τους μια χωρίς όρους, πέρα από διαφορές, αλληλεγγύη απέναντι στον κοινό αντίπαλο, που είναι οι δυνάμεις του δικομματισμού και της κατεστημένης πολιτικής (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ).

    Την ίδια ώρα οι δυνάμεις της Αριστεράς δεν μπορεί να είναι απλοί παρατηρητές όπου στο β’ γύρο στους Δήμους και τις Περιφέρειες ανταγωνίζονται υποψήφιοι που στηρίζονται από ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ.

    Χρειάζεται και σ’ αυτές τις περιπτώσεις αγώνας. Μεγάλος αγώνας! Η Αριστερά έχει κι εδώ ευθύνες και καθήκοντα.

    Και αυτό το καθήκον των αριστερών δυνάμεων είναι να «μαυρισθούν», με το πλέον πρόσφορο –που κρίνει ο καθένας- τρόπο, (άκυρο ή λευκό), όσοι υποψήφιοι στηρίζονται από ΝΔ,ΠΑΣΟΚ, ΛΑΟΣ ανεξάρτητα από πρόσωπα.

    Στις παρούσες εκλογές του β’ γύρου δεν χωράει ως επιλογή των αριστερών δυνάμεων η λεγόμενη «ψήφος κατά συνείδηση», όπου είναι αντίπαλοι υποψήφιοι που στηρίζονται από ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ.

    Είναι αυτονόητο ότι κάθε αριστερός/ή θα ψηφίσει και θα επιλέξει με βάση τη συνείδησή του/της.

    Το θέμα, όμως, δεν είναι τι θα κάνει κάθε πολίτης, ο οποίος ασφαλώς θα πράξει, ό,τι πράξει την Κυριακή, με τα δικά του κριτήρια! Το θέμα είναι τι θέση λαμβάνουν και προτείνουν οι δυνάμεις της Αριστεράς στους πολίτες!

    Και στη φάση που διανύουμε, στην εποχή της Τρόικας και του ΔΝΤ, δεν είναι δυνατόν από αριστερές δυνάμεις να αφήνεται πολιτικά ανοικτό για αυτές το ενδεχόμενο να υπάρξει θετική ψήφος προς υποψήφιο που θα έχει τη σφραγίδα του ΠΑΣΟΚ ή της ΝΔ ή του ΛΑΟΣ, στο όνομα οποιουδήποτε "μικρότερου κακού" ή στο όνομα της σεβαστής, κατα τ' άλλα, συνείδησης των πολιτών. Διότι οι αριστερές δυνάμεις ξέρουν καλά ότι η επιλογή υποψηφίων που στηρίζονται από ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ, έχει, μοιραία και ανεξάρτητα από πρόσωπα, ως πολιτική διάσταση τη "νεοαποικιακή" παράδοση της χώρας σε κάθε λογής μνημόνια και την επιστροφή σε ένα κοινωνικό εργασιακό μεσαίωνα, μέσα από την ακύρωση κατακτήσεων που αποκτήθηκαν με αμέτρητες θυσίες.



    Καλούνται να δώσουν αλληλέγγυο αγώνα για την επικράτηση των υποψηφίων που στηρίζονται από αριστερή ή αριστερές δυνάμεις.

    Καλούνται, επίσης, να δώσουν πεισματικό αγώνα και για να «μαυρισθούν» και να πάρουν στο β’ γύρο όσο το δυνατόν λιγότερες ψήφους, πολύ λιγότερες και από αυτές του α' γύρου, οι υποψήφιοι που στηρίζονται από ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ.

    Οι αριστερές δυνάμεις δεν μπορούν να επαναπαυθούν στο β’ γύρο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Η Χρυσή Αυγή δεν μένει στα λόγια. Υλοποιεί μια λύση, δεν υπόσχεται μόνο. Μπορεί για εμας να είναι ενας απεχθής τρόπος επίλυσης του προβλήματος, αλλά το γεγονός παραμένει και αυτό επιδοκιμάστηκε από μια σημαντική μερίδα ψηφοφόρων των περιοχών αυτών.

    Τώρα πως συνάγεται ότι πρέπει ντε και καλά να παραμείνει ο Κακλαμάνης Δήμαρχος και η Αριστερά να αρέσκεται και να παραμένει σε γενικόλογες καταγγελίες, χωρίς να προτείνει κάποιες εφικτες πρακτικες λύσεις είναι αρμοδιότητα άλλων επιστημών που δεν τις κατέχω.

    @Ανώνυμος 10:58

    Ποιοί είναι αυτά τα στελέχη της Δημοκρατικής Αριστεράς που κονομάνε κάνοντας δουλειές με ΠΑΣΟΚΟΥΣ. Κανένα Ονοματάκι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @ Φίλε ανώνυμε προς το παρόν πάρε ένα σχόλιο για ένα μπουμπούκι που δεν ανήκει, στο βαθύ πασοκ,άρα οι "μυστικοί "με πολιτικά κολαούζοι μπορούν να συναγελάζονται χωρίς πρόβληματα....
    Δεν γνώριζα ότι έχουμε Υφυπουργό ονόματι Μανώλη Οθωνα. Ομως έχουμε. Είναι υφυπ Προστασίας του Πολίτη. Ο καλός λοιπόν αυτός πολιτικός δήλωσε ότι ο ίδιος δεν θα είχε πρόβλημα αν απολύονταν ορισμένοι απ' το Δημόσιο.

    «Αν κάποιοι δεν χρειάζονται, παρασιτούν, είναι αργόμισθοι», ας απολυθούν.

    Ετσι «άπλωσε» το θέμα, ωσάν ένας καλός λαγός ο κ. Οθωνας κι ύστερα το «μάζεψε», ωσάν ένας καλός Πασόκιος, «ανασκευάζοντας», «ανακαλώντας», «διευκρινίζοντας» και τα λοιπά παρόμοια. (Αλλωστε αυτό το θέμα το «ανοιγοκλείνει» καιρό τώρα η κυβέρνηση).


    Ομως ποιος είναι αυτός ο Τιμητής, Μανώλης Οθωνας όστις κρίνει ζώντες, αν πάνε για νεκροί ή όχι. Ποια είναι η λαμπρή του επαγγελματική σταδιοδρομία (όχι πως κάτι τέτοιο θα του έδινε το δικαίωμα) ώστε να κρίνει ποιος ζει και ποιος απολείπεται.

    Ο κ. Οθωνας γεννήθηκε το 1963. Μπήκε στη μαθητική παράταξη του ΠΑΣΟΚ το 1978.

    Σπούδασε Μηχανολόγος κι άσκησε το επάγγελμά του από το 1989 ώς το 1994, πέντε ολόκληρα χρόνια. Ολα τα υπόλοιπα, ο κ. Οθων έχει διατελέσει νομάρχης, περιφερειακός διευθυντής, μέλος της Γραμματείας της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Ρεθύμνου, μέλος του Τομέα Αυτοδιοίκησης και Θεσμών της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Δ.Σ. της ΕΝΑΕ. Βουλευτής από το 2004 και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, από το 2009, ο καλός αυτός πολίτης Οθωνας δεν θα έλεγα ότι εκπροσωπεί την κλασική περίπτωση ενός κομματάνθρωπου καρεκλοκένταυρου, αλλά ότι αντιθέτως δείχνει να 'ναι ένα αγλάισμα των Φίλων τού Λαού.

    Αλλο είναι να 'χεις κάποιον μουζίκο στο χέρι για να τον διορίσεις κι άλλο να τον έχεις και στο άλλο χέρι για να μην τον ξεδιορίσεις.
    Απο το σημερινό Ναυτίλο..

    Για πασοκους με πολιτικά που κάνουν μπίζνες μαζί, μην ανησυχείς, θα τους δεις όλους τη Κυριακή το βράδυ.
    Χρόνια μόνιμες τηλεπερσόνες της "αριστεράς" στα μιντιοεργολαβικά μέσα.
    Εσύ τόσο αφελής ήσουν τόσα χρόνια ότι πήγαιναν για τη (χαμένη)τιμή της αριστεράς?
    Εδώ ο απίθανος Φώτης ανέλυσε το αποτέλεσμα του κκε ως προιόν συστημικής ανοχής προς το κόμμα αυτό.
    Ποιός ο Φώτης που έχει διαρκή και δημόσια παρουσία απο τα μέσα ως "επικεφαλής" ενός κόμματος "φαντασμα" που δεν εκλέχτηκε ποτέ(το κόμμα του εννοώ)και με υποστατή καταγεγραμμένη δύναμη 1,96% επι του 60% και περίπου στο 0,0025% επί του πραγματικού εκλογικού σώματος.
    Τόσο λινάτσες δηλαδή!!!!

    ...........................................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @ αριστερή στρουθοκάμηλος

    Αυτά τα μηνύματα θα παίρνεις,μαζί με τη "σαβουροπαρέα" σου, από τη στιγμή που μπερδεύεις τα σύμβολα κομμάτων με το υπαρξιακό σου πρόβλημα,αλητάκι...κολαούζε των "νταβάδων" της λούμπεν κατάστασης του κέντρου της πόλης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Κατ΄αρχήν ανώνυμε, όπως (ίσως) γνωρίζεις, είναι στο χέρι μου το να λαμβάνω ή όχι "τέτοια" μηνύματα.
    Δεν σε προβλημάτισε εξυπνοπούλι μου το γιατί τα επιτρέπω;
    Στο εξηγώ γιατί είσαι και...αργός:
    Εσύ και η παρέα σου
    έχετε βοηθήσει πάρα πολύ την εκλογή Καμίνη με τα ωραία σας "ελληνικά" και την ψευτοαριστερή σας φρασεολογία και χυδαιολογία (εμένα Γεωργαλά μου θυμίζετε) κι έχετε βοηθήσει πολλούς αριστερούς να πάρουν θέση στο δίλημμα "αποχή ή Καμίνης".
    Σας ευχαριστώ θερμά και αναμένω ως την Κυριακή να βάλετε τα δυνατά σας ώστε να μην μείνει κανείς στην πριμοδότηση του μαύρου μετώπου.

    ΥΓ Τελικά μήπως ο ηλίθιος δεν είναι ανίκητος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Μόνο το γεγονός ότι η οικογένεια Παπανδρέου κυβερνά τη χώρα κληρονομικώ δικαίω δίκην Βασιλέα κάνει τόσο αποκρουστικό τον Γιωργάκη που ένας συνεπής αριστερός (και όχι γιαλαντζί) θα ήταν εναντίον του. Αλλά τι λέω μπροστά στο να αναδειχθούν υπουργοί στελέχη της Δημοκρατικής Αριστεράς και τη χούντα θα υποστηρίξουν. Μαύρο σε όλους τους υποψήφιους (Καμίνη, Μπουτάρη κλπ) που υποστηρίζει η Βασιλεία των Παπανδρέου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Όλα τα ειδησεογραφικά πρακτορεία μεταδίδουν ότι η κυβέρνηση θα λάβει και άλλα πολύ σκληρότερα μέτρα μετά τις εκλογές. Και οι θλιβεροί ΠΑΣΟΚΟΙ για λόγους μικροπολιτικής ψηφοθηρίας αφήνουνε να λάβουνε τα μέτρα μετά την Κυριακή των επαναληπτικών εκλογών. Μαύρο λοιπόν πατριώτες και δημοκράτες στους υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ. Να πάρουν μήνυμα αντίστασης από τον λαό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Την Κυριακή είτε απέχουν είτε ψηφίσουν οι αριστε΄ροί θα βγούν δήμαρχοι. Τελεία και παύλα. ή λές ανόνυμε πως δεν θα βγούν;;
    Το μόνο που δεν μας λες είναι πως μια λοιπόν και θα βγούν δήμαρχοι ποιος ευνοείται απο αποχή, λευκό, άκυρο. Μα φυσικά με απλή αριθμητική Κακλαμάνης Γκιουλέκας και ψωμιάδης. Αλλά ίσως θα πάρεις το κάτι τι σου απο τον Νικήτα ως εξαργύρωση του κόπου σου. Και φυσικά ούτε μικρά παιδιά δεν μπορούν να πιστέψουν πως ο Κακλαμάνης ή ο Γκιουλέκας θα διώξουν την Τρόϊκα. Μόνο κάποιος που τα τσεπώνει μπορεί να γράφει τέτοιες παπαριές όχι φυσικά και να τα πιστεύει όλα αυτά.
    Γράφε και άλλα τέτοια... Ανεβάζεις στα ύψη την συσπείρωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Προφανώς με τους υποψήφιους της ΝΔ δεν υπάρχει πρόβλημα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Yπαρχει ανακοινωση για Κορτζιδη εκ μερους της Δ.Α. στο επισημο σαιτ του χωρου που τελειωνει την σπεκουλα και αποδεικνυει νοοτροπιες ενθεν κακειθεν. Εξαιρετικο ενδιαφερον εχει η αντιδραση της αλλης πλευρας που θα καταπληξη πολλους.Ειπαμε, ο καθε κατεργαρης στον παγκο του ετσι Γιωργο? mike

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Τον Παπανδρέου τον υποστηρίζουν:
    Το Λάος του Καρατζαφέρη.
    Η Ντόρα Μητσοτάκη και ο Δράκουλας μπαμπάς (Θεός φυλάξει).
    Η Δημοκρατική Αριστερά του Κουβέλη.
    Άρα τι συμπέρασμα βγαίνει; Ότι ο Κουβέλης σε συμμαχία με το ΛΑΟΣ και την Ντόρα υποστηρίζουν την σωτηρία των τραπεζών και την καταστροφή των απλών ανθρώπων. Τα αυτονόητα παραλείπονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Μερικοί mike εκφράζουν όλο και συχνότερα τελευταία, την ίδια σεχταριστική ιδιοκτησιακή αντίληψη για τα κινήματα πολιτών με αυτήν του ΚΚΕ - όπου τους παίρνει βέβαια.
    Ο ίδιος ο Κορτζίδης τι λέει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. «Εχουν δίκιο οι διαδηλωτές να διαδηλώνουν» δήλωσε ο κ. Παπανδρέου στη συνέντευξή του στην «Ελ Παΐς». Ή μήπως στο «Αλ Τζαζίρα»; Ή μήπως στη συνέντευξη που έδωσε στην «Ελ Παΐς» για τη συνέντευξή του στο «Αλ Τζαζίρα»;
    «Εχουν δίκιο οι διαδηλωτές να διαδηλώνουν»! - μας δουλεύει! Κανονικά!
    Οπως μας δούλευε το ίδιο και κατά τη Γιουγκοσλαβική κρίση. Οταν, ως υπουργός Εξωτερικών τότε, υπακούοντας στα κελεύσματα της κυρίας Ολμπράιτ, άφηνε το Δυτικό Στράτευμα να περάσει από τη Θεσσαλονίκη προς την πρώην Γιουγκοσλαβία, ενώ προσπαθούσε ταυτοχρόνως να τα 'χει καλά με τους διαδηλωτές που πλημμύριζαν τότε την Αθήνα.
    Μας δουλεύει με τέτοια άνεση, που δείχνει ότι μάλλον δεν έχει συναίσθηση ότι μας δουλεύει. Ομως προσωπικώς θα προτιμούσα, όταν μας δουλεύει, να το ξέρει, να το κάνει ενσυνειδήτως! Αντιθέτως, αυτή η «άγνοια κινδύνου» που επιδεικνύει είναι άκρως ανησυχητική. Διότι καλά να δουλεύει τον Μήτσο, αν δουλέψει κάναν πιο ζόρικο, όπως την κυρία Μέρκελ, ας πούμε, ή τον Ερντογάν εφέντη, τι κάνουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Τα ιδια λεει, μεχρι στιγμης.Αν θελεις σηκωσε την λιτη ανακοινωση οπου βγαινουν ενδιαφεροντα συμπερασματα και οχι αλλα λογια ν'αγαπιομαστε. mike

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Εμένα αυτό που με ανησυχεί, είναι ότι ο Στάθης, δεν θα κληθεί από το Ψηφοδέλτιο Επικρατείας, να εκφράσει τους αριστερούς πολίτες και το χειρότερο είναι ότι την θέση του μπορεί να πάρει ο Γιαννουλόπουλος.
    Μεγάλο πρόβλημα!!!!!!!!!
    Αν και μπορεί να επιστρέψει στον Περισσό. Ποτέ δεν είναι αργά . Ή να δοκιμάσει με το ΛΑΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. @ Γιώργος 1.44

    Σε περίμενα πραγμάτικά περισσότερο έξυπνο,όχι ότι δεν είσαι,αλλά μη μπερδεύεις τα "πάθη" με τα "λάθη"
    Η βιασύνη σου λοιπόν βγάζει το πάθος σου αλλά και το λάθος.
    Στο τρολλάρισμα "κογιονάρισμα" που σου γίνεται, φαντάζεσαι οτι με 13.000 παπαροεπισκέψεις στο blog σου θα έπρεπε να είναι διαφορετικό???
    Η δε φρασεολογία δεν είναι ούτε κατά διάνοια ψεύτικη ή αριστερή είναι ατόφια "χυδαία" όπως σου αρέσει,"κράξιμο" δηλαδή.

    Μη ζορίζεσαι όμως αλητάκο, για τελευταία φορά, είτε Κακλαμάνης είτε ο Καμίνης, για την Αθήνα το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο Κακλαμίνης,και αυτό καθόλου δε μας αφορά.Οι εκλογές έχουν τελειώσει πριν καν αρχίσουν με δοτές υποψηφιότητες κατά προέκταση με δοτούς δημάρχους και με ψευτοδιλήμματα,που μόνο τις τοπικές κοινωνίες δεν αφορούσαν,εξ ού και το 60% αποχή άκυρα λευκά
    Δεν καταλαβαίνεις οτι δεν είμαστε στην ίδια γειτονιά, ούτε με τα "ψώνια" ούτε με τα ψωνιστήρια!!!!
    Τώρα αν ως λινάτσες του 0,0025% θέλετε να παραμυθιαζόσαστε ότι είσαστε κάτι περισσότερο από μια πορδή πρόβλημα δικό σας, και του υποψήφιου σας στην περιφέρεια, "παπάτζα και κλανιάρη", κατά δήλωσή του περί πορδών, σε ανύποπτο χρόνο.
    Ανοίξτε τις πόρτες μόνο, γιατί πάλι, μας βρομίσατε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. @ tiramola

    Ρε παπάρα γι αυτό με "τρώγανε" τόση ώρα,υπάρχεις???
    Κάτσε δυό λεπτά να ειδοποιήσω τα παιδιά να σου στείλουνε την πρώτη "εισήγηση" για το Μπλέκ.
    Τη Δευτέρα θα έχει test να το έχεις υπόψη σου μην εμφανιστείς πάλι "αδιάβαστος"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Του Γ.Τόλιου
    ... Ειδικότερα στο β’ γύρο εκεί που συμμετέχουν συνδυασμοί του «τόξου» των δυνάμεων του δικομματισμού, θα πρέπει να εκφραστεί η αποδοκιμασία τους, ως λογική συνέπεια και συνέχεια της κριτικής και αντιπαράθεσης στην πολιτική τους από τον α΄ γύρο. Ωστόσο, εκεί που συμμετέχουν εκπρόσωποι της Αριστεράς, παρά τις όποιες διαφορές και διαφωνίες σε γενικότερα πολιτικά και ιδεολογικά ζητήματα, χρειάζεται να εκφραστεί η «αριστερή αλληλεγγύη», με την αμοιβαία στήριξη των συνδυασμών τους σε πανελλαδικό επίπεδο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Καλό Σ Κ , καλή ψήφο και καλή επιτυχία σε όσους είναι υποψήφιοι και διεκδικούν έδρα, θώκο κ.λ.π. Καταρχήν ειλικρινά ζηλεύω όσους - ες έχουν αποφασίσει και δεν έχουν διλήμματα, δεύτερες σκέψεις κ.λ.π. Τώρα για τις επιλογές στον β γύρο: ο Ψαριανός είπε ότι στον β γύρο στην Πετρούπολη θα ψήφιζε τον υποψήφιο του ΚΚΕ. Συγγνώμην αλλά ο άλλος υποψήφιος, ο μέχρι τώρα δήμαρχος , ο Βλάχος , υποστηρίχτηκε από ΣΥΝ και ΠΑΣΟΚ , έτσι δεν είναι; Είναι τόσο απαράδεκτος; Ρωτάω καλόπιστα, ειλικρινά δεν έχω καν περάσει από Πετρούπολη αλλά ύστερα από τόσα σεντόνια κατά του ΚΚΕ με εκπλήσσει η ρήση του Ψαριανού. Αν έχει δίκιο, αν λέω, τότε Κωστή να και που το ΚΚΕ πρότεινε κάποιον καλό τποψήφιο, έκανε κάτι καλό στην ελληνική κοινωνία.
    Για την Αργυρούπολη, τι να πώ. Οταν πρωτοδιάβασα την επιλογή της Δ.Α. , πίστευα ότι ήταν ψέμμα, προβοκάτσια κ.λ.π.Ειλικρινά δεν πίστευα στα μάτια μου. Τώρα φταίνε τα τοπικά στελέχη, τα κεντρικά δεν ξέρω. Ψυλιάζομαι ότι κάποιες πληροφορίες για τη δράση του Πασβα έχουν μεταφερθεί λάθος από στελέχη του ΣΥΝ, που ήταν στη Νομαρχία Αθηνών και τώρα είναι στη Δ.Α. Μια υπόθεση κάνω, έτσι;
    Φιλικά
    Δ.Υ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Εμένα αυτό που με ανησυχεί, είναι ότι ο Στάθης, δεν θα κληθεί από το Ψηφοδέλτιο Επικρατείας, να εκφράσει τους αριστερούς πολίτες και το χειρότερο είναι ότι την θέση του μπορεί να πάρει ο Γιαννουλόπουλος.
    Μεγάλο πρόβλημα!!!!!!!!!
    Αν και μπορεί να επιστρέψει στον Περισσό. Ποτέ δεν είναι αργά . Ή να δοκιμάσει με το ΛΑΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Μ'αρέσει που δεν έχετε καταλάβει ακόμη, ότι άλλαξε η κατάσταση και πλέον, παρά το ότι έχετε βελτιωθεί, η αποτελεσματικότητά σας, έχει γίνει ανύπαρκτη.
    Η μόνη έκφραση της Αριστεράς πλέον είναι η ΔΑ. Δεν υπάρχει τίποτε άλλο.
    Ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ τελείωσε, ο Αλαβάνος μας άφησε εποχή, το ΚΚΕ ολοκλήρωσε το πέρασμά του στο τόξο των αντιδραστικών δυνάμεων, ΝΔ, ΛΑΟΣ, ΚΚΕ κλπ. και η φωνή σας πλέον , εσάς των προβοκατόρων, χάνεται και πληγώνει εσάς τους ίδιους. Δεν έχετε πέραση πλέον.
    Δεν απασχολείται πλέον κανέναν, είστε ξεπερασμένοι, μπαγιάτικοι. Στερηθήκατε αυτό που σας έδινε υπόσταση. Τους κομματικούς μηχανισμούς.
    Αντε στον αγύριστο, σαχλέουρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Δ.Υ. αλλα λογια ν'αγαπιωμαστε, τα της Αργυρουπολης μπες,δες, και μην μιλας αν δεν ξερεις.Διαβαζε που και που τα σχολια πιο προσεκτικα. mike

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Αυτός είναι και ο λόγος που σε τρώνε τ'αρχίδια σου. Εξαφανίστηκα επειδή δεν με απασχολεί ότι και να γράφεις. Δεν έχει πέραση.

    Καλό Σ/Κ σε όλους. Την δευτέρα η Αθήνα και η Θεσ/νίκη θα έχουν δήμαρχους τον Καμίνη και τον Μπουτάρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Επιτέλους η Αριστερά γίνεται μια υπόθεση στην οποία δεν χωράνε όλοι, όσοι μαζευτήκανε με τα χρόνια και μοιράζαν από δω και απο κεί πιστοποιητικά.
    Θα μείνετε ορφανά και θα ανακαλύψετε ότι είναι πολύ σοβαρή υπόθεση, που δεν σας παίρνει να την απασχολείτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Mike διάβασα στο ananeotiki.gr τις σχετικές λεπτομέρειες. Οπότε θα έλεγα λίγο πιο περισσότερη ευγένεια δεν θα έβλαπτε. Αν πάλι πιστεύεις ότι ήταν σωστή επιλογή, πάω πάσο.
    Άπλά να υπενθυμίσω Κωστή ότι στην περιφέρεια Πελοπόννησου ( που έχει κάτι χιλιάδες ψηφοφόρους έτσι; ) το ΠΑΣΟΚ και το ΛΑΟΣ υποστηρίζουν τον ίδιο υποψήφιο.Δεν είδα κανένα να συγκινείται, να καταγγέλει , να βγάζει κορώνες περί ακροδεξιάς κ.λ.π. Φαντάσου να το έκανε το ΚΚΕ η ο ΣΥΡΙΖΑ , τι θα γινότανε. Τώρα δεν ξέρω αν είναι το βαθύ ΠΑΣΟΚ η το επιφανειακό που ευθύνεται αλλά... Για να μην πώ ότι το κοινό ψηφοδέλτιο είχε υποψήφιο τον γνωστό Σαραβάκο από την Αργολίδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. @Ανώνυμος

    Με την ίδια λογικη

    Η Ιντερ είναι η πρωταθλήτρια Ευρώπης.
    Ο Βάζελος νίκησε την Ιντερ. Άρα ο Βάζελος είναι η καλύτερη ομάδα της Ευρώπης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. @ tiramola
    Είδες που δε σου κάνει καρδιά να φύγεις? πάρε και το τελευταίο.
    Φτάνει για φέτος, ξέρεις εσύ το Ελβετικό τυρί Φερδινάνδος σ έχει κάνει τόσο μαλάκα,που η πολλή δόση "xypnitol" μπορεί και να σε σκοτώσει αντί να σε κάνει καλά.
    εμείς κορόιδο ψηφίζουμε Αθήνα,με τον αέρα του 58% από την πρώτη Κυριακή, επομένως θα έχουμε όλη τη χαρά και να τους ξαναμαυρίσουμε και να το γλεντάμε, με τους δύο καραγκιόζηδες που θα έχουν "εκλεγεί" πραξικοπηματικά και με το ζόρι,εκτός κι αν η δημοκρατία σου θεωρεί το 42% πιο νομιμοποιημένο από το 58% και μας το "επιβάλει" ως ελεύθερη και δημοκρατική έκφραση.(από τέτοια η "κεντροαριστερά" άλλο τίποτα!!!)
    Αυτά "καπετάν μούτσο" δεν αλλάζουν ούτε με αριθμητικές(όχι τις πασοκικες άλγεβρες) σαν της μυλωνούς το κώλο, να γίνει δηλαδή το 58%<42%.

    Εσύ ως θεατής"νταβατζής" θα έχεις πρόβλημα,τι να κάνουμε τώρα.
    Σε ότι αφορά τα "αριστερά" σχήματα που αναφέρεις, εμείς να δεις χαρές!!!
    Τώρα για το χώρο σου, των μη ένστολων πασοκων, τι μας φοβερίζεις?
    Είτε με στολή είτε με πολιτικά πάλι πασοκος θα είσαι, άλλο ένα γουρούνι δηλαδή παραπάνω, αλλά πάντα γουρούνι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. @ ανώνυμο του 6.18

    Το σίγουρο είναι ότι ο βάζελος την Ιντερ την ξανακέρδισε το καλοκαίρι.
    Πρωταθλητής Ευρώπης δεν είναι αλλά και το ντάμπλ έκανε και το γαύρο πριν 15 μέρες π...
    Για να μη μπερδεύεις τα σοβαρά με τις μαλακίες.
    Σισσέ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. τοσο τρολλαρισμα μαζεμμενο σημερα, γιατι? Ξερω καλα οτι οι παλιοι συντροφοι μας εχουνε αχτι, αλλα τοσο πολυ χρονο και κοπο να σπαταλανε σημερα ειδικα για λογαριασμο μας, δεν το πιστευω. Επισης, η ολη φρασεολογια δεν μου φερνει τις περισσοτερες φορες σε φρασεολογια των συριζοτρολλ.

    Λες να?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. @ pinko
    μπράβο ρε σύντροφε, δεν είναι λές να? είναι να!
    πες το στα σκυλόψαρα να μη τσιμπάνε.
    άντε γεια τα λέμε τη δευτέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Πόσο πληρώνεται και πως το τρολάρισμα;;
    Φαντάζομαι πως θα πηγαίνει με το κομμάτι ή θα πληρώνεται με το πάτημα πλήκτρων. . Επίσης οι εργασιακές συνθήκες των επαγγελματιών τρολ θα είναι δύσκολες. Για ασφάλεια και τέτοια δεν το συζητάμε. Λέτε αύριο να έχουμε κάποιο συνδικάτο εργαζωμένων;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Δ.Υ. κανεις πως δεν καταλαβαινεις? να στο κανω λιανα! το κειμενο καθαρης στηριξης στον Κορτζιδη , ενω συμφωνουν στο περιεχομενο δεν δεχονται να το διαβασει εκπροσωπος της Δ.Αρ. δηλ. την πιτα ολοκληρη και τον σκυλο χορτατο. Κλασσικη σταλινικη πρακτικη. mike Υ.Γ. οσο για την ευγενεια, μεσα σε αυτον τον οχετο που κανεις πως δεν βλεπεις, ανακαλυψες μια τριχουλα...mike

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. @ radical
    "εργαζωμένων" το ο με ωμέγα "κουκλίτσα"?που το έχεις το μυαλό σου?
    δεν τόμαθες ότι καταργήθηκε η υπογεγραμμένη?
    Αυτά κάνει όμως το Ελβετικό τυρί μπλα μπλα... μη τα γράφουμε συνέχεια.
    Αν η γραφή ήταν με ωμέγα πως θα το "λέγαμε", εργαζώμενων ή εργαζωμένων,
    πρόσεξε τον τονισμό "κουκλίτσα"!!!
    Σου δίνω ένα μήνα για να το βρεις, δεν θα σε βοηθήσει (το) wikipedia αυτό θέλει, κώλο στη καρέκλα και διάβασμα, βιβλιαράκι,δάσκαλο και όχι παπαγάλο και μερικές άλλες μικρολεπτομέρειες,που αν τις είχες λύσει από το δημοτικό,δεν θα μπερδευόσουν από τη χρήση- κατάχρηση, του ενεστώτα διαρκείας του πασοκ,κατάλαβες "κουκλίτσα" γιατί δε μασάμε από τ΄αποφάγια σας,
    "φτωχοί" αλλά αριστοκράτες μέχρι εκεί που δε παίρνει στα γούστα και τις επιλογές μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Πράγματι μας μπερδεύουν από το παρελθόν κάποιες κακές συνήθειες. Μία από αυτές είναι και ποιούς να θεωρείς αριστερούς. Ευχαριστώ που με επαναφέρεις στην πραγματικότητα. Αλλά ας επανέλθουμε απάντηση δεν πήρα.
    Το Υπουργείο οικονομικών πληρώνει το πάτημα των πλήκτρων 0.009 του ευρώ. άκουσα πως παλεύεις για συμβάσεις εργασίας;;
    ή είσαι με τα αφεντικά εσύ;;
    ΄λοιπόν άντε γράψε καμιά 20 ακόμη σχόλια γιατί έχουμε ανάγκη από εκτόνοση!!!!!.
    Και είπαμε ανεβάζεις στα ύψη την συσπείρωση!!!!!.
    Σε βλέπω απο Δευτέρα να ψήνεσαι στο καμήνι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Εγώ προσωπικά mike πάντα κόσμιος είμαι κι εν πάσει περιπτώσει στην Αργυρούπολη από όλους τους άλλους συνδυασμούς μάλλον η Δ.Α. διάλεξε λάθος. Η κακή συμπεριφορά ( θές να την πείς σταλινική αλλά τι σημαίνει ακριβώς αυτό;) την οδήγησε σε λάθος επιλογή στον α γύρο. Για σκέψου πόσες φορές οι αντιπαλοί σου επικαλέσθηκαν και θα επικαλεσθούν αυτή την επιλογή. Δηλαδή αν τα πράγματα γυρίζαν πίσω θα ξανάκανες την επιλογή αυτή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Δ υ,
    Κανένας αριστερός δεν είναι χειραγωγούμενος. Ακόμη και εάν είναι λάθος μία τοπική επιλογή αυτό δεν συνιστά συνολική απόρρηψη. Εκτός αν κάποιος θέλει να πιαστεί από αυτό. όμως σε αυτή την περίπτωση κάθε λόγος είναι περιτός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. @pinko,
    Οι πιθανές ερμηνείες για το άγριο τρολλάρισμα, κατά την γνώμη μου είναι:

    1. Η επερχόμενη ήττα των μισαλλόδοξων ακροδεξιών (μεταμφιέζονται σε αριστερούς και καλούν σε καταψήφιση των συνδυασμών του...Πασοκ.)Την χρεώνουν στην Δημοκρατική Αριστερά και εκτονώνονται εδώ επειδή τα σχόλια δεν έχουν μετριασμό (επίτηδες...)

    2. Η αποκάλυψη ότι μέρος της προέλευσης των τρολλ (τα πιο χυδαία) προέρχεται από τους Γιάννη rocinante & Βαγγέλη καράμαγκα, "αναρχοσυριζαίων" συνεργατών του Κόκκινου που τους έκανε να σκυλιάσουν μετά το πρώτο σοκ.
    Έχουν απομονωθεί από τους συντρόφους τους κι αυτό τους εκνευρίζει τα μάλα... δεν είναι όλοι σαν τα μούτρα τους.
    Δυο γάϊδαροι τρολλάρανε σε ξένον αχυρώνα...κουβαλώντας όλον τον πολιτισμό των υπολειμμάτων του web syriza (καμιά σχέση με τον Συριζα)

    3. Η συνεργασία των δυο παραπάνω κατηγοριών που κοινό στοιχείο έχουν την χυδαιότητα, την προβοκάτσια, τον λεκτικό προπηλακισμό των διαφωνούντων.
    Με λίγα λόγια τον φασισμό και τον σοσιαλφασισμό.

    Ζητώ ξανά συγγνώμη από τους αναγνώστες που επέτρεψα να βγει όλη αυτή η χυδαιολογία στα σχόλια αλλά ήθελα να τελειώνουμε με τις αυταπάτες ότι πρόκειται για πολιτικοποιημένους ανθρώπους
    - για χυδαία λαμόγια πρόκειται που εύκολα αλλάζουν στρατόπεδο και πάντα προς την ανωμαλία...
    Και κύριος σκοπός τους είναι να υπονομεύσουν κάθε απόπειρα ενότητας και συνεννόησης στην ανανεωτική και ριζοσπαστική αριστερά γιατί κάτι τέτοιο θα τους περιθωριοποιήσει.

    Από Δευτέρα όμως, τέλος!
    Δεν θα επιτραπούν ξανά ανώνυμα σχόλια ούτε τρολλ, ανεξαρτήτως περιεχομένου.
    Η αισθητική και ο πολιτισμός θα επιστρέψουν.
    Κουράγιο φίλοι αναγνώστες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Δ.Υ. καλε μου ανθρωπε επιτηδες το κανεις? Η πλευρα Κορτζιδη ειπε, ΚΑΛΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΑΣ. ΚΑΤΟΠΙΝ ΣΑΝ ΚΑΛΟΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΑΝ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΑΝΕΦΕΡΕ ΤΗΝ ΑΡΝΗΣΗ ΤΟΥΣ. καλε μου ανθρωπε το καταλαβες? τι θα εκανες εσυ στη θεση μας? Υ.Γ. Πιστευω οτι το εχεις αντιληφθει φυσικα αλλα κανω τον αφελη που και που. mike

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Ξεχασα να σου πω οτι πεφτοντας στα χερια μου το προγραμμα Πασβαντιδη το βρηκα εξαιρετικο απο αυτοδιοικητικης πλευρας, απειρως ανωτερο απο το αστειο της περιοχης μου οπου ΣΥΡΙΖΑ και Δ.ΑΡ. πηγαν μαζι χωρις ιδιαιτερες δυσκολιες. mike

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Mike δεν είπα γιατί δεν στηρίξατε Κορτζίδη, είπα γιατί στηρίξατε Πασβαντίδη. Εγιναν αυτά που έγιναν , ο.κ., κνείς άλλος συνδυσμός δεν υπήρχε, κανείς άλλος δεν μπορούσε να γίνει; Κατέστην σαφής; Αφελής δεν είμαι , ούτε τι παίζω.
    Είχε καλό πρόγραμμα; Ωραία αλλά η προσωπικότητα του υποψηφίου δεν παίζει ρόλο; Τα προγράμματα των υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ για την Αθήνα, μια χαρά τα έλεγαν το 1994, το 2002, το 2006. Το θέμα είναι τι έκαναν σαν μείζων αντιπολίτευση. Οπότε δηλαδή για μένα το ερώτημα είναι τόσο χαρισματικός είναι ο περι ού ο λόγος; Τόσο έργο έχει παράξει; Το ξαναλέω : καταλαβαίνω γιατί δεν στηρίξατε Κορτζίδη, ξέρω τι σημαίνει ηγεμονισμός, καπέλλωμα κ.λ.π. Γιατί στηρίξατε Πασβαντίδη προσπαθώ να καταλάβω. Η Δ.Α. στο β γύρο στηρίζει Κορτζίδη, ο Πασβαντίδης τον επίσημο ΠΑΣΟΚΟ. Αν αυτό λέει κάτι.
    Τέλος λίγη καλή πίστη δεν βλάπτει. Ουτε προσέβαλλα κανένα, ούτε προβόκαρα, ούτε πρόσβαλλα. Πάντα με το ίδιο ψευδώνυμο υπογράφω, επέλεξα δ/νση url , την ένταση δεν την κατανοώ. Ειλικρινά,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Γιωργο, εχουμε γεμισει με τρολλ, και εδω, και στο φεησμπουκ και παντου. Και οι τοιχοι της Αθηνας εχουν γεμισει με προστυχες τρολλιες, οπου ακροδεξιοι μασκαρευονται ακροαριστεροι για να ξεγελασουν κοσμο. Απο Δευτερα φανταζομαι θα ησυχασουν κι απο μονοι τους.

    Τι να κανω, εχω περασει απο την παραδοσιακη αριστερα κι αμεσως παει ο νους μου στη συνομωσιολογια. Αλλα οι περισσοτερες τρολλιες των ημερων δεν μου μοιαζουν με τις τρολλιες που εχουμε συνηθισει τοσον καιρο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Υπάρχει pinko συνομωσία: των ηλιθίων!

    Ακολουθώντας τα ίχνη που αφήνουν στον ιστό τους δυο του Κόκκινου τους έπιασα επ' αυτοφώρω...
    Επίσης υπάρχουν ακροδεξιοί που μπαίνουν μέσω ΕΟΣ μήπως και χαθούν τα ίχνη τους και εμφανιστούν ως αριστεροί...άλλοι ηλίθιοι αυτοί!

    Όλοι αυτοί είναι ορκισμένοι εχθροί των αριστερών μεταρρυθμίσεων γιατί χάνουν το ρόλο τους και τον βούρκο που τους τρέφει κι η πιθανότητα δημαρχίας για Καμίνη, Μπουτάρη τους ανατριχιάζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θέλετε να βάλετε ενεργό link στο σχόλιό σας; BlogU