Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

Κυριακή κοντή γιορτή

Ό,τι ήταν να ειπωθεί ειπώθηκε.
Τώρα είναι η σειρά του κυρίαρχου Λαού.
Ό,τι αυτός αποφασίσει.

Θα ρίξει άραγε την κυβέρνηση του μνημονίου; Τους κουίσλινγκ, εθνοπροδότες, τσολάκογλου;
Ή μήπως θα την στηρίξει;

Θα δώσει την εξουσία στο ΚΚΕ, τον Τσίπρα, τον Αλαβάνο;
Ή θα τους δώσει από μια σπρωξιά;

Θα αδιαφορήσει για το ποιον ψηφίζει, αρκεί να ωρύεται κατά του μνημονίου;
Ή θα επιλέξει φερέγγυα πρόσωπα για την αυτοδιοίκηση;

Αυτό που τρελαίνει την Αριστερά είναι ότι "δεν έχει καμιά γαμημένη ιδέα" του τι θα συμβεί...

Γιατί δεν έχει καμιά επαφή με την πραγματικότητα - εδώ και καιρό.
Από τότε που επέστρεψε ο δογματισμός στο χώρο αυτό, ύστερα από μια σύντομη απουσία κι ένα μούδιασμα από την πτώση του υπαρκτού, οι αναλύσεις έγιναν φαντασιώσεις, οι συνεργασίες καπνός και τα πρόσωπα me, myself and I.
Σκάνε οι φερέλπιδες αναλυτές της που δεν μπορούν ούτε να προσεγγίσουν την εκλογική συμπεριφορά του κόσμου -
- γνωρίζουν κατά βάθος ότι την Κυριακή το βράδυ θα περάσουν άλλη μια κόλαση...

Όμως κανένα σκοπό δεν έχουν να αναγνωρίσουν το οτιδήποτε - είναι αργά γι αυτούς, "έπηξε" πια το μυαλό τους.
Δεν έχουν άλλωστε τα εργαλεία να αναλύσουν το οτιδήποτε - το political correct υπερεγώ τους πέταξε στα σκουπίδια κάθε αναθεωρητική μέθοδο σκέψης, κάθε δυνατότητα σύμπτωσης με άλλες σχολές σε οποιοδήποτε επίπεδο - αντίθετα οχυρώθηκαν στην φτώχεια και την μιζέρια της χιλιοστής ανάγνωσης των "κλασσικών" μήπως και δεν πρόσεξαν κάτι...
Σκέψη επιδοτούμενη, δημοσιοϋπαλληλική, ρουτινιάρικη.
Σκέψη δίχως αύριο. Μη σκέψη...

Ο παλιός πολιτικός κόσμος ετοιμάζεται να επιστρέψει. Αξιοποιεί φόβους, ανασφάλειες, σύγχυση. Απαξιώνει το καινούργιο, συνωμοτεί για να γενικεύσει την σιχαμάρα και να διογκώσει την αποχή και την απόσυρση από τα κοινά.
Πολεμά το αυτονόητο: τις μεταρρυθμίσεις, την συμμετοχή. Κάθε λαμόγιο που θα δηλώσει αντιμνημονιακός αποκτά άλλοθι - κάθε ανίκανος που λέει "όχι στο ΔΝΤ" γίνεται ...ικανός - κάθε καινοτόμος, πρωτοβουλιακός, μεταρρυθμιστής γίνεται συνεργάτης του εχθρού...

Η Αριστερά ανήκει στον παλιό πολιτικό κόσμο.
Όσοι έφυγαν από τον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ αναζητώντας το καινούργιο, ίσως αρχίζουν να συνειδητοποιούν το μέγεθος και την κρισιμότητα του εγχειρήματος.
Η νέα Αριστερά, η μεταρρυθμιστική Αριστερά είναι ένα στοίχημα: εάν δεν αγκαλιάσει την καινοτομία στην σκέψη και την δράση, εάν δεν απορρίψει τα τετριμμένα και τους παλιούς τρόπους, εάν δεν διδαχτεί ειλικρινά από το κατάντημα των παλιών της συντρόφων θα μείνει ένα πυροτέχνημα.
Όσοι ελπίζουν σε αυτήν θα εκδηλωθούν την Κυριακή. Θα θεμελιώσουν και εκλογικά την επιρροή των ιδεών της στην κοινωνία - ύστερα, αρχίζει η αληθινή δουλειά.


*η φωτο του θυμωμένου συντρόφου από το thepeoplescube.com

10 σχόλια:

  1. Καλησπέρα σας. Από τις πρώτες δηλώσεις του ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης έκανε ξεκάθαρο ότι δεν σκοπεύει να αφήσει το κόμμα του να εμπλακεί σε διενέξεις ενδοαριστερού χαρακτήρα και πως κοιτάει μπροστά. Γιατί δεν εφαρμόζετε αυτό και δεν επικεντρώνεστε στην εναλλακτική πολιτική πρόταση εξόδου από την κρίση που προωθεί η ΔΗΜ.ΑΡ, την οποία ο περισσότερος κόσμος δεν γνωρίζει ή δεν έχει καταλάβει και ασχολείστε τόσο πολύ με την "παλιά Αριστερά";

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Διαπιστώσεις κάνουμε Χάρη - δεν έχουμε καμιά διάθεση για διενέξεις. Τώρα αν μιαν άποψη κάποιος δεν μπορεί να την αντιμετωπίσει με περίσκεψη αλλά υπόκειται σε αυτοματισμούς, αυτό είναι δικό του πρόβλημα.
    Για κάποιους από μας το πρόσφατο παρελθόν είναι καθοριστικά διδακτικό για το πως να προχωρήσουμε - για άλλους όχι.
    Σεβαστό.
    Την ΔΑ πάντως ο κόσμος θα την γνωρίσει όταν ολοκληρώσει το πολιτικό της προφίλ μέσα από το ιδρυτικό της συνέδριο - για την ώρα γνωρίζουμε τον Φώτη Κουβέλη και την ανανεωτική πτέρυγα - οι άλλοι δεν πρόκαμαν...λόγω εκλογών.
    Για την ώρα είναι γνωστές προθέσεις και διαθέσεις μόνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό για την "αριστερά που δεν έχει καμιά γαμημένη ιδέα" μου φαίνεται πραγματικά αστείο, γιατί αυτή τη στιγμή ακούω τη συνέντευξη του Ψαριανού πριν λίγες μέρες που λέει ότι η Χρυσή Αυγή και η Ανταρσύα είναι το ίδιο πράγμα και ότι λένε "έξω οι μετανάστες". Όταν η άγνοια. η εμπάθεια για την αριστερά και η παπαρολογία γίνονται μαγκιά και ξερολισμός...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είπε όντως τέτοιο πράγμα o Γ. Ψαριανός; ¨Υπάρχει λινκ;

    ¨Οσο για τη συζήτηση παιδιά Κυριακή κοντή γιορτή, που λέει και το κείμενο, τρεις μερες μεινανε μη βιαστούμε να βγάλουμε συμπεράσματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. http://www.youtube.com/watch?v=o4fj2sDhVoQ&feature=youtube_gdata
    Στο 11:29 Γιώργο τι ακούς εσύ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Άκυρο, λέει "έξω οι ξένοι" εννοώντας το δντ, όχι οι μετανάστες, γράψτε λάθος, ήμουν όλη μέρα στους δρόμους και παίζει κούραση. Ωστόσο και πάλι κάνει λάθος, η ανταρσύα δεν έχει κανένα πρόβλημα με τους "ξένους", είναι εξίσου εναντίον του ξένου και του ντόπιου κεφαλαίου. Καμία σχέση με τη λογική της Χρυσής Αυγής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Και πάνω στις φάσεις (του Τσάμπιονς Λιγκ) εξέδωσαν και τα Σκόπια ταξιδιωτική οδηγία εναντίον της χώρας μας!! Να προσέχουν οι Σκοπιανοί τουρίστες από ποιο περίπτερο θα αγοράζουν σοκολάτες στη Ζώνη μεταξύ Αιγάλεω-Παγκράτι.

    «Η δημοκρατία δεν τρομοκρατείται», που λέει κι ο Γιωργάκης.

    Παρ' ότι απεχθάνομαι τα διλήμματα, συνήθως τα αντιλαμβάνομαι. Αυτό το δίλημμα όμως του Γιωργάκη του Ψευτοθόδωρου ότι αν χάσει (με πόσο;) στις εκλογές, θα προκηρύξει εκλογές για να χάσει κι άλλο, δεν μπορώ να το αντιληφθώ...

    «Είμαι κουτός και γι' αυτό δεν ψηφίζω ΠΑΣΟΚ», όπως έλεγε και η κυρία Βάνα Μπάρμπα, όταν δήλωνε πως «όποιος δεν ψηφίζει ΠΑΣΟΚ είναι ηλίθιος» -η Καραχασάν! Δεν ψηφίζει πλέον ΠΑΣΟΚ...
    αφιερωμένο στους μη ηλίθιους και μη βλάκες,του καινούργιου.
    Κυριακή κοντή γιορτή.
    Ανασφάλιστος και βλάκας (ούτε του Μητρόπουλου ούτε του Κακλαμίνη)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τώρα πια η πτώχευση;

    Για όσους δεν κατάλαβαν τι ακριβώς μας προέκυψε στη σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα το πούμε όσο πιο απλά γίνεται: Διασώσαμε, προς το παρόν, το δικαίωμα της ψήφου, αλλά βρισκόμαστε ήδη σε διαδικασία ελεγχόμενης πτώχευσης. Δημιουργείται μία Ευρώπη πολλών ταχυτήτων και εμείς είμαστε σίγουρα στην τελευταία. Με το ίδιο ευρώ; Ιδού το ερώτημα..

    Στο όνομα της τιμωρίας των πτωχών δημιουργούνται τείχη που δύσκολα θα προσπελασθούν στο μέλλον. Η ρήξη είναι προ των πυλών με ανυπολόγιστες πολιτικές και οικονομικές συνέπειες.

    Μπορεί ο κ. Παπανδρέου να δηλώνει ότι αποφύγαμε τα χειρότερα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι τελειώσαμε με το θέμα της ψήφου. Δεν υπάρχει κάποια διαβεβαίωση ότι το θέμα αυτό δεν θα επανέλθει σε έξι ή δώδεκα μήνες.

    Ποιο είναι το μέλλον; Δεν το ξέρουμε, όπως δεν ξέρουμε αν τελικά το χειρότερο σενάριο είναι εντός ή εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτό για το οποίο μπορούμε να είμαστε σίγουροι είναι ότι η Ευρώπη έχει ήδη μπει σε περιπέτειες…

    Θανάσης Μαυρίδης

    thanasis.mavridis@capital.gr


    Πηγή:www.capital.gr
    Καλά ξυπνητούρια άθλιοι α-πολίτικοι και "αντιμνημονιακοί" που δεν καταλαβαίνετε το συμφέρον της πατρίδας...
    Οι κάλπες είναι αυτοδιοικητικές ανόητοι εμπρός λοιπόν
    Μπουτάρης
    Κακλαμίνης
    και κυρίως καβατζοΨαριανός
    Μην ακούτε τα όργανα της ολιγαρχίας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θέλετε να βάλετε ενεργό link στο σχόλιό σας; BlogU