Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

Φώτης Κουβέλης: Εκλογές για την αυτοδιοίκηση και όχι για το Μνημόνιο


"Έχει σημασία ποιος Δήμαρχος, ποιοι δημοτικοί σύμβουλοι, με ποιο πρόγραμμα θα εκλεγούν και θα δουλέψουν.
Με την επιλογή της Κυβέρνησης και της Νέας Δημοκρατίας αλλά και δυνάμεων της Αριστεράς, ο αγώνας μας θα είναι την 7η και 14η Νοεμβρίου να μην είναι η Αυτοδιοίκηση ο μεγάλος ηττημένος,το πρώτο θύμα.
Γιατί θα υπάρξει και δεύτερο, αριστεροί ψηφοφόροι που θα ψηφίσουν αντι-μνημονιακά και θα τους αθροίζουν το βράδυ της 7ης Νοεμβρίου με την αντι-μνημονιακή ψήφο της Δεξιάς της Νέας Δημοκρατίας.

Η επιχείρηση άθροισης των εκλογικών αποτελεσμάτων των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών σε οπαδούς και αντιπάλους του Μνημονίου, δεν περιορίζει μόνο τις μεγάλες δυνατότητες της Αυτοδιοίκησης, αλλά θα εξυπηρετήσει την επιβίωση του πολιτικού συστήματος, που είναι υπεύθυνο για τη δημοσιονομική κατάρρευση, την οικονομική κρίση, την κρίση εκπροσώπησης και την κρίση αξιών.

Και ακόμη περισσότερο, αν στο 2ο γύρο στο όνομα της αντι-μνημονιακής ψήφου, αλληλοψηφίζονται Δεξιοί και Αριστεροί υποψήφιοι, αυτό θα είναι η πλήρης υποτίμηση και η υπονόμευση της ουσίας της πολιτικής."

* Όλη η διακαναλική συνέντευξη του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς ΕΔΩ

21 σχόλια:

  1. ΠΡΟΣΟΧΗ!
    ΕΑΝ ΔΕΝ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΜΕΤΑ ΝΕΑ ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ. ΜΗΝ ΞΕΓΕΛΑΣΤΕΙΤΕ ΜΕ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ. ΣΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΨΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ. ΧΩΡΙΣ ΔΙΣΤΑΓΜΟ. ΜΑΥΡΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΜΕΤΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ. ΟΙ ΒΟΜΒΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΟΤΙ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ ύποπτες οι τοποθετήσεις βομβών και η αποστολή πακέτων εκκρηκτικών λίγες μέρες μόνο πριν από τις εκλογές, ενώ φαίνεται ότι το ΠΑΣΟΚ παθαίνει πανωλεθρία. Τα ΜΜΕ παπαγαλάκια της κυβέρνησης όλα ασχολούνται σχεδόν κατ' αποκλειστικότητα με τις βόμβες και έχουν παραμερήσει το θέμα των εκλογών. Ποιόν συμφέρουν αυτά μέσα στην Ελλάδα είναι προφανές. Τον κ Παπανδρέου. Γιατί τόσο καιρό είχαμε ησυχία και ξαφνικά βόμβες και εμπρησμούς αυτοκινήτων από αναρχικούς (που είναι εξαφανισμένοι οι αναρχικοί τόσους μήνες ΠΑΣΟΚ);

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βρε παιδιά τι έγινε με το σκάνδαλο της Ζήμενς; Το κουκουλώσανε όλα τα κόμματα κανονικά; Τι ντροπή Θεέ μου. Ξετσίπωτοι όλοι τους, διεφθαρμένο κοινοβούλιο εντελώς.
    Τα κουκούλωσε κι ο Γιωργάκης που έλεγε ότι θα ματώσουμε. Τι ψέμμα έχει πει αυτός ο άνθρωπος δεν τα έχουν πει όλοι οι άλλοι μαζί. Αλλά μην ανησυχείται τώρα οι της Δημοκρατικής Αριστεράς που είναι έντιμοι θα τους ξεμπροστιάσουν και θα τα καταγγείλλουν όλα. Τρομάρα τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Λ.ΚΑΤΣΕΛΗ: ΔΕΝ ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ!

    ΣΤΟ ''ΨΥΓΕΙΟ'' ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ!

    Η Υπουργός Εργασίας κα Κατσέλη, υλοποιώντας πλήρως τις επιταγές του κεφαλαίου μέσα στο πλαίσιο του μνημονίου, που υπέγραψαν Κυβέρνηση-Τρόικα, επιμένει, με δηλώσεις που έκανε στην άτυπη συνάντηση με του συντάκτες του Υπουργείου εργασίας, στο σπάσιμο-κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και, ειδικότερα, στη συνπογραφή επιχειρησιακών συμβάσεων που θα κινούνται κάτω από τα επίπεδα της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, η οποία αναφέρεται σε κατώτατο μισθό 740 ευρώ μικτά ή 630 ευρώ, περίπου, καθαρά το μήνα.

    Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι είναι απόλυτα έγκυρες όσες επιχειρησιακές συμβάσεις έχουν υπογραφεί με βάση τον εκτελεστικό του μνημονίου νόμο 3845/2010, ακόμα και αν είναι κατώτερες από την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΕΓΣΣΕ), καθώς και από τις κλαδικές συμβάσεις.

    ΤΙ ΣΧΣΗ ΕΧΕΙ ΑΡΑΓΕ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΟ ΕΛΕΙΜΜΑ???

    Καμμία όπως άλλωστε και οι εκλογές της Κυριακής,που είναι κατα τον κ. Κουβέλη και μέχρι πριν 10 μέρες και κατά -τον capo του- γαπ αυτοδιοικητικές.

    Εχετε δίκιο κ.Κουβέλη την Κυριακή ψηφίζουμε για τα λουλούδια,τις γλάστρες,,τα πεζοδρόμια,τις παιδικές χαρές,τι άλλο α! και τα "σκουπίδια" της πολιτικής,τους νέους Τσιριμώκους.
    Πως το λέγανε τότε "Τσιριμώκο φασουλή"???
    Εσείς δεν καταλαβαίνετε τίποτε για όλα αυτά κ.Κουβέλη,τη Κυριακή το βράδι πάλι θα ξαναψάχνετε για "σκεπτόμενο λαό"
    Τι κρίμα που δεν μπορούμε να σας παρακολουθήσουμε (85%) του κόσμου λέει οχι κ. Κουβέλη,εσεί λέτε ναί!
    ή λαό θ αλλάξατε ή χώρα. διαλέξτε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. άραγε η κουμονδούρου πληρώνει τις υπερωρίες στα troll που δουλεύουν για αυτήν νυχθημερόν σε όλα blog, ή μήπως εφαρμόζει τις εργασιακές σχέσεις του μνημονίου?

    παιδιά ελπίζω να πληρώνεστε καλά γιατί τόσο τρολλάρισμα τσάμπα δεν λέει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πέφτουν οι βόμβες σαν το χαλάζι: «Κάνιγγος 21», ξενοδοχείο, έκλεισε. «Εσπέρια», ξενοδοχείο, έκλεισε... Στρος-Καν: Χάθηκαν 30 εκατομμύρια θέσεις εργασίας μέχρι τώρα λόγω κρίσης.
    Στα επόμενα χρόνια οι χαμένες θέσεις εργασίας θα φτάσουν στα 400 εκατομμύρια... Υστέρηση-σοκ στα έσοδα φέρνει πρόσθετα μέτρα. Πληθαίνουν οι ανέστιοι και οι άστεγοι στην Αθήνα(ΑΛΗΘΕΙΑ Ο ΕΚΛΕΚΤΟΣ ΣΑΣ ΚΑΜΙΝΗΣ ΤΙ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ) μεταξύ αυτών, πτυχιούχοι και επαγγελματίες που χρεοκόπησαν. Τεφτέρι ακόμη και στα ντελίβερι. Απλήρωτοι από τον περασμένο Ευτυχώς να λες που εξαρθρώθηκε η οργάνωση που μοίραζε σκάστρες σε δέματα και ανέπνευσε όλη η χώρα (... Το αστείο είναι ότι οι μεν αφιονισμένοι της δήθεν ανατροπής νομίζουν ότι θα αλλάξει ο κόσμος με «εκρηκτικά δέματα», πυρπολήσεις τραπεζών και λεωφορείων και με εγκλήματα ειδεχθή, οι δε προύχοντες του καθεστώτος, οι άνθρωποι που σπέρνουν τρόμο και ανασφάλεια με Μνημόνιο και κάμες που θερίζουν μισθούς, συντάξεις και ζωές, βγαίνουν στον άμβωνα σαν στοργικοί προστάτες και άγρυπνοι φύλακες της Δημοκρατίας. Εκείνης που φέρνουν στα μέτρα τους, ως άλλοι Προκρούστες) *** Εν τω μεταξύ -το ξεχάσαμε μέσα στον... αυτοδιοικητικό θόρυβο,των Κακλαμίνηδων,Μητρόπουλοψαριανοδημαράδων, εμφανίστηκαν ελληνικές εφημερίδες και δίαυλοι που ισχυρίστηκαν ότι η Μέρκελ... τρόμαξε από την παρέμβαση Παπανδρέου, που «απείλησε να φύγει από τη Σύνοδο», και μαζεύτηκε στη γωνιά της!

    Με ποιά Ελλαάδα έχετε σχέση κ.Κουβέλη???


    ρε χανε xno βγάλε το αγκίστρι απο το στόμα εχεις γεμίσει ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο Καμίνης τα είπε όλα στον 9,84 σήμερα στις 12-1 μμ στην εκπομπή Στ.Κασιμάτη-Ηλ.Κανέλλη "Η αλήθεια κι ας πονάει".
    Όποιος ενδιαφέρεται την ακούει στο site του Αθήνα 9,84.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Και το τελευταίο...
    Απο τον σημερινό αθηναικό τύπο...


    Κι έτσι απέμεινε μόνος του ο κ. Κουβέλης να λέει ότι «το διακύβευμα» αυτών των εκλογών δεν είναι το Μνημόνιο, αλλά ο αυτοδιοικητικός τους χαρακτήρας.

    Ισως ο κ. Κουβέλης να 'ναι μια κάποια λύσις.

    Ιδίως αν σε αυτές τις εκλογές «νικήσει» πάλι «η τοπική αυτοδιοίκηση», «λάβει το μήνυμα» ο Γιωργάκης

    και στη λύση Κουβέλη προσθέσει τη λύση Καρατζαφέρη, Ντόρας κι άλλων πρόθυμων ψιλών, μια λύση «οικουμενική» -διότι

    κατά το χιλιολεγόμενο κλισέ (το επανέλαβε χθες για 1.113η φορά ο Παπανδρέου): «στις δημοκρατίες δεν υπάρχουν αδιέξοδα»...

    ...για αυτό και καταφεύγουμε σε εκβιασμούς, σε διλήμματα, σε καρχιμακιές, στη διασπορά και διαχείριση του φόβου - βρωμάει

    μπαρουτόσκονη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. xno,
    το αστείο είναι ότι δεν πληρώνονται!
    Και δεν είναι καν της Κουμουνδούρου - είναι από τον χώρο "ΣΥΝ και άλλες ...αριστεροπλειοψηφικές δυνάμεις"
    ήτοι, τα παιδιά του Αλαβάνου. Ά ρε Αλέκο, εσύ και η ποίηση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Είναι απελπισμένοι, σε φάση πρωτόγονης ενστικτώδους προ-πολιτικής. Τύφλα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ...Οπα κι άλλος χάνος στο αγκίστρι αντε ρε παιδιά να φίαξουμε τη "κακαβιά"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. {....Είναι απελπισμένοι, σε φάση πρωτόγονης ενστικτώδους προ-πολιτικής. Τύφλα..}
    @ Γιώργος
    Ρε σύ, είσαι τεράστιος,επανέλαβέ το άλλη μία φορά, με δικά σου λόγια,
    όμως....

    ξέρεις εσύ "μουσίτσα"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μπορείτε
    ω συριζαίοι αδελφοί
    να εκτυπώσετε
    το ως άνω σκίτσο του Φώτη Κουβέλη
    σε Α3
    και να του πετάτε βελάκια...
    ίσως έτσι χορτάσει το είναι σας (εφόσον τα γκούλαγκ αργούν - λυπάμαι...)
    Με κάθε βελάκι
    μπορείτε να ανακράζετε
    "να προδότη!"

    ΥΓ προεκλογική προσφορά του ιστολογίου...μέχρι την Κυριακή όπου ο αντιμνημονιακός ελέφαντας θα ποδοπατήσει Παπανδρέου και ...Κουβέλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ρε παιδιά γιατί τέτοιος πανικος? Δεν τραβάει ο μητρόπουλος έ?
    τι να κάνουμε αυτά έχει η ζωή!!

    ΥΓ 1 φίλε ανώνυμε ξέρω ότι κάνεις τη βάρδια σου και κάτι πρέπει να γράψεις, αλλά πίστεψε με, εδώ μέσα ψήφους για το "κώμα" σου δεν θα βρεις!

    ΥΓ 2 ασε εμας τους χάνους να τσιμπάμε σε όποιο αγκίστρι θέλουμε, αλλά καλού κακού κοιτα να δεις εσύ σε τι αγκίστρια έχεις τσιμπίσει!

    ΥΓ 3 Γιώργο πράγματι τσάμπα δουλεύουν τα καημένα τα παιδιά! Τι να κάνουμε έτσι είναι ο άτιμος ο καπιταλισμος! τι διάλο σας μαθαίνει το κοκκινοπράσινο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Zητώ συγγνώμη από τους νηφάλιους αναγνώστες του ιστολογίου αλλά ξεδίνω λίγο με τους παλιούς μου συντρόφους.
    Η μουσίτσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Λογικά η Δ.Α. θα "πληρώσει" αυτή την αντρίκια (πολιτικά ορθή αν θέλετε πιο κιριλέ) και σωστή κατά τη γνώμη μου στάση με χαμηλά εκλογικά ποσοστά σε αυτές τις εκλογές.

    Ελπίζω να κρατήσει ανάλογη στάση και σε όλα τα θέματα της κεντρικής πολιτικής σκηνής που θα έρθουν τον επόμενο καιρό.

    Έχουμε ανάγκη από τέτοιες φωνές. Προσωπικά η Δ.Α. μέχρι τώρα έχει κερδίσει τη συμπάθεια μου , αλλά δεν έχω ακόμα όσα θα ήθελα ώστε να κερδίσει και την ψήφο μου. Με αργά και σταθερά βήματα , βλέπουμε...

    Υ.Γ. Τους έστειλα και ένα mail προκειμένου να κάνω μια μίνι συνέντευξη στο blog μου με κάποιο στέλεχος (τους πρότεινα μάλιστα κάποιον-α νέο-α και άγνωστο-η στο κοινό, για κάτι διαφορετικό) του κόμματος αλλά δεν απάντησαν. Δεν πειράζει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. άρες μάρες καμινάρες!!!
    το σκουλίκι "φαραώ" πιάνει μουρμούρες,το σκουλίκι "τσουτσούνι",χωρίς ίχνος σεξουαλικοών υπονοούμενων,βγάζει σαργούς,το troll σκουλίκι καταλαβαίνετε τι πιάνει,χάνους!!!
    ερμηνευτικό σημείωμα το σκουλίκι είναι το δόλωμα...
    άντε γειά πάω για νυχτοκάματο στη "Κουμουνδούρου"
    Για να κολάμε και κάνα ένσημο κορόιδα!!
    Ο τσάμπας πέθανε ζήτω ο Ψαριανός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Τι διάολο με κοτζαμ εργατολόγο υποψήφιο και να μη σας κολλά τα ένσημα??? θα ήταν σκάνδαλο....

    Αντε καλή σκοπιά σκουλίκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Τι κρίμα να βάζεις τον πήχη τόσο ψηλά με έναν τυλεπερσόνα και να είσαι πάτος. Αλλά το καβάλημα του καλαμιού έτσι πληρώνεται, άντε απο δευτέρα αρχίζουν τα όργανα γιατί κλείνουν και οι ταμιακές.
    Μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχει διαλύσει το σύμπαν.... Και ο ητημένος που για πάρτι του τρολάρετε θα γυρίσει εκεί που του αξίζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @politikosxoliasmos,
    Λάθος τους!
    Ας ελπίσουμε ότι ήταν λόγω φόρτου. Όμως δεν ήταν σωστό.
    Ξαναπροσπάθησε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Αναγνώστηκε από τον άμβωνα στην εκκλησία
    «Από πείσμα και τρέλα θα ζω σε τούτη τη χώρα!»
    Του Γιώργου Μάλφα, θεολόγου
    Εβδομήντα χρόνια μετά…
    Γιορτάζεις την Εθνική Αντίσταση του Λαού μας, τραγουδάς «γυναίκες Ηπειρώτισσες», υψώνεις αμήχανα σημαίες, χορεύεις από κεκτημένη συνήθεια στις πλατείες… Φέτος όμως, δυσκολεύεσαι να πεις το «ΟΧΙ». Δεν είσαι σίγουρος, αμφιβάλλεις.
    Χρόνια τώρα, επαναλάμβανες τελετουργικά μονότονα το «ΟΧΙ» του παππού σου. Καμάρωνες τη θυσία του, θριαμβολογούσες αδαπάνητα για τα κατορθώματα και τους ηρωισμούς της γενιάς του. Στις δεκαετίες όμως που ακολούθησαν κατασπατάλησες νωχελικά την ελευθερία που σου χάρισε! Έφτιαξες τη ζωή σου… Το δικό σου, επιτέλους, σπίτι, και το δικό σου εξοχικό. Έκανες ταξίδια μακρινά και πολυδάπανα, σε προορισμούς εξωτικούς. Αγόρασες πρώτο και μετά δεύτερο αυτοκίνητο. Χρεώθηκες ασυλλόγιστα δάνεια, δόσεις και κάρτες που αφειδώς σου πρόσφεραν οι τράπεζες. Μπούχτισες τα παιδιά σου φροντιστήρια και ιδιαίτερα, να σπουδάσουν προσοδοφόρα επαγγέλματα, να γίνουν υψηλόβαθμα «στελέχη διοίκησης επιχειρήσεων». Εκμεταλλεύτηκες, με όλους τους δυνατούς τρόπους, τους μετανάστες που είχαν την ανάγκη σου, για να μαζέψουν τις ελιές σου, να χτίσουν και να καθαρίσουν το σπίτι σου, να… φυλάξουν τα παιδιά σου. Έπαιξες στο Χρηματιστήριο το κληρονομημένο βιος των γονιών σου και αγόρασες «αέρα» που σου πούλησαν οι αετονύχηδες της ελεύθερης αγοράς. Συναλλάχθηκες μ’ αυτό το άθλιο κράτος κάτω απ’ το τραπέζι κάμποσες φορές, δεν θυμάσαι και συ πόσες… για τη στρατιωτική θητεία του γιου σου, το διακανονισμό της εφορίας, το αυθαίρετο δίπλα στη θάλασσα, το διορισμό στην επίζηλη δημοσιοϋπαλληλία, τη λίστα αναμονής σε κάποιο νοσοκομείο. Διασκέδασες την πλήξη σου βόσκοντας αμέριμνα στα λιβάδια της τηλεόρασης, κάνοντας φωτοσύνθεση με την προπαγάνδα και το γούστο των αχρείων της κάθε εξουσίας. Ατίμασες την ψήφο σου ξανά και ξανά για μια «εξυπηρέτηση», εκδούλευση των φαύλων της κομματοκρατίας, των επαγγελματιών και των κληρονόμων της πολιτικής.
    Φέτος όμως, τα πράγματα δεν είναι όπως παλιά. Η γιορτή δεν είναι πια γιορτή. Μεγάλα λόγια δεν βγαίνουν απ’ το στόμα. Φειδωλή και ντροπαλή η εθνική σου αξιοπρέπεια προσποιείται, καμώνεται πως γιορτάζει κάτω απ’ το αυστηρό βλέμμα της επιτήρησης. Στενάχωρα όλα. Μέσα μας, γύρω μας, παντού. «Το αδιέξοδο της χώρας στις ψυχές των κατοίκων της». Πατρίδα «πεδίο βολής φθηνό». Πατρίδα έρμαιο της απληστίας των τοκογλύφων, των ισχυρών του χρήματος, των δανειστών που γυρεύουν πίσω τα λεφτά τους. Σε υποτιμούν σήμερα άμοιρη πατρίδα μου για να σε αγοράσουν τζάμπα αύριο.
    Πεθαίνω σαν χώρα! Ακούς την κραυγή; Βλέπεις και συ το κακό που μας βρήκε; «Όποιος δεν έχει δει ανθρώπους να πεθαίνουν σφυροκοπημένοι από αόρατο χέρι στους δρόμους, δεν μπορεί να καταλάβει τι σημαίνει και τι είναι ο θάνατος μιας χώρας…».
    Κι αν οι λέξεις άδειασαν με τα χρόνια, δεν φταίνε οι λέξεις, οι ζωές μας άδειασαν! Πριν λιποψυχήσουν οι λέξεις, λιποψυχεί το φρόνημα των ανθρώπων, η θέληση των λαών να παραμείνουν αδούλωτοι. Όχι παιχνίδια με τις λέξεις! Ποιος δικαιούται να μιλάει στη γιορτή σήμερα για πατρίδα, για κατοχή και αντίσταση; Οι πατριδοκάπηλοι που κάθε φορά, την κρίσιμη στιγμή, συνθηκολογούσαν με τον κατακτητή; Ή μήπως, οι πολιτικές και οικονομικές ελίτ που εγκατέλειπαν την πατρίδα και το λαό την ώρα της μάχης, για να επιστρέψουν κατόπιν ως εθνοσωτήρες και ελευθερωτές;
    «Ποιος είναι, λοιπόν, πατριώτης;»

    Εδώ θα παραμείνουμε, δε θα φύγει κανείς.. Εδώ, να φυλάμε τα πεζούλια μας ! Θα μοιραστούμε αν χρειαστεί ακόμη και τη φτώχια μας, την ανάγκη, την οργή μας, μα δεν θα εγκαταλείψουμε. Γι’ αυτό…
    «Τα καράβια μου καίω / δεν θα πάω πουθενά…

    Σταυρωμένη πατρίδα / μες στα μάτια σου είδα / της ανάστασης φως».
    (Τα καράβια μου καίω, Ν. Πορτοκάλογλου)
    Πάτρα, Οκτώβριος 2010
    Τι να περιμένει κανείς από παπάδες

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θέλετε να βάλετε ενεργό link στο σχόλιό σας; BlogU