Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Oι Αριστεροί και πραγματικοί δημοκράτες θα ψηφίσουν Καμίνη και Μπουτάρη




από το ιστολόγιο Μη μαδάς τη μαργαρίτα

Στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη οι Αριστεροί και πραγματικοί δημοκράτες θα ψηφίσουν Καμίνη και Μπουτάρη. Δεν ξέρω αν θα φτάσουν οι ψήφοι τους για να αλλάξουν πορεία οι δυο μεγάλες πόλεις, αλλά θα ψηφίσουν. Κάποια γονίδια από το DNA της αριστεράς έχουν μείνει αμετάλλακτα. Κάποια ίχνη κοινής λογικής έχουν απομείνει, αλλιώς η Αθήνα θα ήταν μια πόλη σχιζοφρενών. Κάποια στοιχεία πολιτισμού είναι ικανά να σηκώσουν τον κόσμο από τον καναπέ του. Κάποια οικολογική ευαισθησία θα υπάρχει, δεν μπορεί. Έχουν γραφτεί τόσα για τον άθλιο Νικήτα. Αλλά δεν χρειάζεται να διαβάσουμε, βλέπουμε και ακούμε καθώς περιδιαβαίνουμε στους δρόμους της πόλης, καθώς μυρίζουμε τη σήψη και γλιστράμε στα βρώμικα πεζοδρόμιά της.

Απέναντι στον Νικήτα δεν στέκεται ένα κλασσικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, ένας Παπουτσής ή ένας Σκανδαλίδης, ένα δηλαδή μέρος του ίδιου προβλήματος. Αν ήταν έτσι δεν θα είχε κανένα νόημα να πάει η Αριστερά να ψηφίσει. Δεν θα υπήρχε καμιά διαφορά. Η ίδια ανομία θα βασίλευε στην πόλη, η ίδια διαφθορά, η ίδια βρώμα. Γιατί η κατάντια της Αθήνας δεν είναι έργο μόνο του Νικήτα, είναι και όλου του άθλιου δικομματικού συστήματος, των υπουργείων εσωτερικών, υγείας, δημόσιας τάξης και όλων των σχετικών κρατικών υπηρεσιών. Είναι έργο όλων των διαπλεκομένων πολιτικών και συνδικάτων. Είναι όμως και συνέπεια των συμπεριφορών όλων εμάς που ζούσαμε στην πόλη ... ( η συνέχεια ΕΔΩ )


17 σχόλια:

  1. Σωστά οι αριστεροί αγωνίζονται πάντα για να σώσουν τις τράπεζες και να χαντακώσουν τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τους νέους. Θυμάμαι δεκαετίες τώρα η αριστερά να παλεύει για το δίκιο των αφεντικών, των καπιταλιστών, των τραπεζιτών. Επίσης η αριστερά πάντα είναι υπέρ των αντιδημοκρατικών καθεστώτων τύπου Χούντας και πάντα αγωνίζεται ώστε ΜΟΝΟΝ ο Παπανδρέου να κάνει διακαναλική ενώ οι άλλοι να σωπάσουν (φίμωτρο).
    Η αριστερά είναι επίσης υπέρ του βολέματος των στελεχών της. Πάντα προτείνει να υποστηρίζουμε το άθλιο ΠΑΣΟΚ για καμμιά θεσούλα στο δημόσιο, υπουργείο, γραμματεία, ότι να είναι. Επίσης οι αριστεροί θέλουν πάντα να έχουν στα χέρια τους εξουσία γιαυτό κάνουν συνέχεια νέα κόμματα για να είναι πρόεδροι κλπ.
    Η αριστερά υποστηρίζει επίσης το δίκιο των καναλαναρχών να στηρίζουν και να προπαγανδίζουν ασύστολα υπέρ του Παπανδρέου και τον κολαούζων (Κουβέλης). Ξέρετε σε έρευνα που έγινε πόσα λεπτά προβάλλεται ο Παπανδρέου στις τηλεοράσεις και πόσα η αντιπολίτευση. Αλλά η αριστερά πάντα αγωνιζότανε υπέρ του Λαμπράκη, Μπόμπολα, κλπ λαμόγιων. Η αριστερά αγωνιζότανε πάντα υπέρ της συγκάλυψης των σκανδάλων των λαμόγιων (όπως το ΠΑΣΟΚ συγκαλύπτει τώρα τα σκάνδαλα της ΖΗΜΕΝΣ κλπ.
    Η αριστερά αγωνιζότανε πάντα ώστε τα πάσης φύσεως λαμόγια να βασιλεύουν.
    Θα μου πείτε τώρα αν υπάρχει τσίπα στη χώρα που ζούμε. Η αριστερά πάντα αγωνίζεται να μην υπάρχει τσίπα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό είναι δίλημμα. Ή ψηφίζεις Καμίνη (για να είσαι πραγματικά αριστερός) ή είσαι φασίστας. Αυτό το επιχείρημα το διατύπωσε ο κ Παπανδρέου και έρχονται τώρα τα παπαγαλάκια να το αναμασούν. Δεν ντρέπεστε να υποβαθμίζεται την δημοκρατικότητα της αριστεράς σε επίπεδο εκβιαστικών μονοδρόμων. Ούτε την ίδια την Δημοκρατική Αριστερά δεν κολακεύει αυτό το άθλιο δίλημμα. Αλλά τι ψάχνω θα μου πεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι να ψηφίσουμε την δεύτερη Κυριακή;
    Ο Προβόπουλος προαναγγέλλει νέα σκληρά μέτρα το ίδιο και η Τρόϊκα. Δεν αποδώσανε λέει τα μέχρι τώρα μέτρα. (Άρα ήταν λάθος). Θεωρήσανε τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου θετικά για το ΠΑΣΟΚ και λένε ότι αφού δεν έχουν αντίρρηση οι Έλληνες και ξαναψηφίζουν του υποψήφιους του ΠΑΣΟΚ τους αρέσουν τα μέτρα, έτσι πάρτε και άλλα πολύ χειρότερα. Δεν καταλαβαίνω την ψυχολογία των Ελλήνων. Από την στιγμή που ο ίδιος ο κ Παπανδρέου έδωσε χρώμα δημοψηφίσματος για το μνημόνιο στις εκλογές κάθε ψήφος στους υποψηφίους που στηρίζονται από το ΠΑΣΟΚ είναι ψήφος υπέρ του Μνημονίου και υπέρ της λήψης νέων σκληρότερων μέτρων.
    Θα μου πει κανείς ναι αλλά ο Κακλαμάνης είναι αντιπαθής (ή ο Ψωμιάδης). Ναι συμφωνώ αλλά οι δήμαρχοι θα είναι καλοί ή κακοί για τον δήμο τους μόνο ενώ σε αυτές τις εκλογές παίζεται το μέλλον της χώρας, των εργαζομένων, των νέων, των συνταξιούχων. Γι’ αυτό πιστεύω ότι πρέπει να καταψηφιστούν οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ παντού. Μαύρο λοιπόν στους υποψήφιους που στηρίζει το ΠΑΣΟΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ερώτημα που μπορεί και να μην στέκει. Υποθέτουμε ότι στον β' γύρο των εκλογών υπάρχει υποψήφιος της ΝΔ και του ΚΚΕ. Εκεί τι θα κάνουν οι "πραγματικοί" αριστεροί και δημοκράτες; Η Σώτη έχει πάντως επιλέξει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ανώνυμος
    "Θα μου πει κανείς ναι αλλά ο Κακλαμάνης είναι αντιπαθής"

    Αυτό είναι όλο; (!!!)

    Αν για σένα φίλε, που κάθεσαι όλη μέρα να γράφεις ανοησίες στα σχόλια, η ακροδεξιά είναι απλά ...αντιπαθής, τότε δεν εκπέμπουμε στο ίδιο μήκος κύματος.
    Είσαι χαμένος στο διάστημα, αν δεν είσαι ο γνωστός ακροδεξιός που μπαίνει εδώ σαν δήθεν αριστερός.
    Θα μου πεις ανώνυμος δεν είσαι; Τι περιμένω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. προς όλους τους ανώνυμους
    Παιδιά έχετε πρόβλημα αλλά εδώ δεν είναι ιατρείο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εντάξει λοιπόν, να ψηφίσουμε Καμίνη και Μπουτάρη. Αλήθεια, όσοι στήριξαν στον πρώτο γύρο τον αυριανιστή Πασβαντίδη για το δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης, θα ψηφίσουν τον αγωνιστή δήμαρχο Κορτζίδη στο δεύτερο γύρο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Συνοψίζω τα σχόλια:

    1.Από την ανάρτηση προκύπτουν:

    α) κατά ανώνυμο 11:06
    ότι η αριστερά που προτρέπει να ψηφίσουμε Καμίνη αντί Κακλαμάνη αγωνίζεται για τα συμφέροντα των Τραπεζών, Εργολάβων έργων δημοσίου, καναλαρχών, υπέρ της συγκάληψης κλπ.

    β) κατά ανώνυμο 11:11
    από την ανάρτηση προκύπτει επίσης ότι όποιος δεν ψηφίσει Καμίνη είναι φασίστας.

    Είμαι σε διαδικασία εμβάθυνσης και αποκρυπτογράφησης του κειμένου ώστε να εντοπίσω από που συνάγονται όλα αυτά.

    Ο Ανώνυμος 11:42 διαφωνεί με την προτροπή και προτείνει να καταψηφίσουμε Καμίνη (δηλαδή να ψηφίσουμε Κακλαμάνη) για να καταψηφισθεί το μνημόνιο.

    Απλά διαφωνούμε στον τρόπο αντιμετώπισης της κρίσης. Δεν διατυπώνεις εναλλακτικές λύσεις (πόσω μάλλον αριστερές) επιλέγοντας ανίκανους και ακροδεξιούς δημάρχους

    Όσο για το δίλλημα Κορτζίδη / Κωνσταντάτο η ΔΑ έχει ζητήσει να ανακοικώσει την στήριξη σε Κορτζίδη.

    Για το δίλλημα ΝΔ / ΚΚΕ στον δεύτερο γύρο θεωρώ (προσωπική άποψη) ότι εξαρτάται από το περιεχόμενο του ψηφοδελτίου

    Τόσο απλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @ Δημήτρης

    Και ρωτάω τώρα εγώ ο αφελής: η Δ.Α. γιατί έπρεπε να στηρίξει τον αυριανιστή Πασβαντίδη στον πρώτο γύρο; Δηλαδή ο Κορτζίδης δεν "ικανοποιούσε τα αυτοδιοικητικά κριτήρια της Δ.Α." (κατά πώς λέει κι ο Κακουλίδης); Ούτε καν τις περιβαλλοντικές ευαισθησίες της Δ.Α. δεν είχε αποδείξει επαρκώς ότι μπορεί να ικανοποιήσει ο Κορτζίδης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @Αυριανιστής

    Προσωπικά δεν ήμουν σύμφωνος με την στήριξη Πασβαντίδη (ακόμη και για λόγους Αισθητικής)
    όμως έχε υπόψη σου ότι
    η Παράταξη Κορτζίδη αρνήθηκε προεκλογικά να συνομιλήσει με την ΔΑ ως κόμμα, μόνον ως άτομα μας δεχόντουσαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ο Μπουτάρης υποσχέθηκε Τσόντες στην τηλεόραση της Θεσσαλονίκης. Όποιος σέβεται τον εαυτό του τον ψηφίζει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ας αναλάβουν τα δημοκρατικά Μπλογκς, που είναι κατά της κατοχικής κυβέρνησης ΔΝΤ-ΠΑΣΟΚ, συστηματική καμπάνια από τώρα μέχρι τις εκλογές του Νοεμβρίου για το Μαύρισμα όλων των υποψηφίων Δημάρχων, Περιφερειαρχών κλπ που υποστηρίζονται από το ΠΑΣΟΚ και τον κολαούζο του την Δημοκρατική Αριστερά (ΔΑ).
    Τον ΠΑΣΟΚΟ κ Καμίνη στην Αθήνα τον προτείνει δήθεν η Δημοκρατική Αριστερά (ΔΑ) και έτσι τον στηρίζει και το ΠΑΣΟΚ. Δεν πρόκειται να ξεγελάσουν κανέναν!
    Ο κ Μπουτάρης στην Θεσσαλονίκη θέλει οπωσδήποτε να γίνει δήμαρχος και χαιρετίζει την κίνηση της κατοχικής κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ να τον στηρίξει (ο σκοπός αγιάζει τα μέσα, να βγώ εγώ δήμαρχος έστω και με την συμπαράσταση της κατοχικής κυβέρνησης). Αυτός είναι ο «δημοκράτης» κ Μπουτάρης!
    Εμείς δεν ξεχνάμε ΜΑΥΡΟ στους υποψήφιους που στηρίζουν κόμματα που είναι υπέρ του ΔΝΤ και του Μνημονίου. Αν δεν εκφράσουμε τώρα στις εκλογές την αντίθεσή μας θα πάρουν και άλλα χειρότερα μέτρα και άλλα και άλλα έως να μας εξοντώσουν εντελώς. Μην αμελείτε!! Είναι κρίσιμες μέρες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Εντάξει Νικήτα μου, θα σε ψηφίσουμε
    - δεν χρειάζεται να γράφεις παντού ανώνυμα σχόλια κατά του κατοχικού Καμίνη...
    Άλλωστε το μαρτύριό σου δεν θα τραβήξει πολύ
    - δύο και σήμερα :) μείνανε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Η ΔΗ.ΑΡ. είχε τη δυνατότητα να ψηφίσει Κορτζίδη από την πρώτη Κυριακή....αλλά διάλεξε Πασβαντίδη....εκεί χάθηκε και η ουσία...

    Μαύρο στους ΠΑΣΟΚους και στους πασόκους χωρίς στολή...

    Θ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ναι, κι εγώ προτιμούσα Κορτζίδη. Αλλά ο καθένας κάνει λάθη.
    Δεν ξέρω τι συνάντησαν οι τοπικοί αριστεροί δημοκράτες ή αν η απόφαση πάρθηκε πιο κεντρικά.

    Σταμάτα όμως να βγάζεις συμπεράσματα από ένα δύο γεγονότα - αυτό δεν είναι πολιτική ανάλυση είναι κουτσομπολιό σχεδόν.
    Όπως λένε στη γειτονιά "ξέρεις ο αδελφός του είναι μπλεγμένος με ..." και νάσου το συμπέρασμα:
    "Μαύρο σε αυτόν και ...τον αδελφό του!"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Η Δημοκρατικη Αριστερα Αργυρουπολης/Ελληνικου απ'οσο ξερω αποφασισε στηριξη Κορτζιδη την Κυριακη ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΟ ΠΛΗΝ ΤΟΥ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟΥ. Να διαβασει το κειμενο στηριξης τοπικο της στελεχος,αυριο στην συγκεντρωση τους. ΤΟ ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ!!! Η συνεχεια αργοτερα. Ο καθε κατεργαρης στον παγκο του. mike

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θέλετε να βάλετε ενεργό link στο σχόλιό σας; BlogU