Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

Ένα Μνημόνιο και για τους Εξοπλισμούς

Γιατί;


Φτάσαμε στην κορύφωση της κρίσης με συρρίκνωση των δικαιωμάτων των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, όμως στις εξοπλιστικές δαπάνες δεν μειώνεται τίποτα! Αποπληθωρισμός στα εισοδήματα, πληθωρισμός στους εξοπλισμούς!
"Η Ελλάδα δαπανά το 3,98% του ΑΕΠ για αμυντικές δαπάνες, ποσοστό που είναι το δεύτερο μεγαλύτερο στον κόσμο. Πρώτες είναι οι ΗΠΑ, με ποσοστό 4,68%. Εντύπωση προκαλεί ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτουν οι αναλυτές, η Ελλάδα σε ποσοστό του ΑΕΠ ξοδεύει 1,22 μονάδες περισσότερο από την Τουρκία." Γράφει η Ελευθεροτυπία και συνεχίζει:
"Γεγονός είναι ότι τις τελευταίες δεκαετίες οι εξοπλιστικές δαπάνες στις οποίες έχει προχωρήσει η χώρα μας είναι τεράστιες, με προμήθειες περισσοτέρων από 200 αεροσκαφών, προμήθειες πλοίων και υποβρυχίων, την ώρα που όλες οι χώρες της Ευρώπης δεν αγοράζουν υποβρύχια και κλείνουν τις μονάδες τους και τέλος, προμήθειες αρμάτων και πυροβόλων για να προετοιμαστούμε για έναν πόλεμο όμοιο με τον Δεύτερο Παγκόσμιο." (!!!)

Ο ΥΕΘΑ όμως, απαντά στην Βουλή σε αιτιάσεις βουλευτών ότι "περιουσίες, ενδεχομένως και πολιτικές καριέρες" φτιάχτηκαν "γύρω από τους αμυντικούς εξοπλισμούς" (Πάνος Μπεγλίτης) και "για εξοπλιστικά προγράμματα χωρίς οφέλη της χώρας" (ΓΓ ΥΕΘΑ) ότι "ο Προϋπολογισμός του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας που το 2009 ήταν 6,4 δισεκατομμύρια ευρώ (3,57% του ΑΕΠ) , το 2010 προβλέπεται να κλείσει πολύ κάτω από το προϋπολογιζόμενο ποσό των 5,76 δισεκατομμυρίων ευρώ (3,28% του ΑΕΠ)". Κι αυτό το θεωρεί πρόοδο...

Αλλά η πολιτική ουσία βρίσκεται στην παρακάτω διατύπωσή του: 
"Η εφαρμογή του Μνημονίου δεν συνδέεται ούτε άμεσα ούτε έμμεσα, ούτε ρητά ούτε σιωπηρά με την πραγματοποίηση και πολύ περισσότερο με την επέκταση εξοπλιστικών προγραμμάτων. Άλλωστε η εξωτερική πολιτική και η άμυνα της χώρας συγκροτούν το σκληρό πυρήνα της κρατικής κυριαρχίας, της εθνικής κυριαρχίας και δεν επρόκειτο ποτέ η Κυβέρνησή μας να διαπραγματευτεί ζητήματα εθνικής κυριαρχίας. Γι’ αυτό το λόγο δεν τέθηκε από την πλευρά των εταίρων μας κανένα ζήτημα γύρω από την άμυνα της χώρας."

Με λίγα λόγια η κυβέρνηση "δεν διαπραγματεύεται" ζητήματα εξοπλισμών την ώρα που διαπραγματεύεται το εισόδημα των εργαζομένων, τις συντάξεις και τα εργασιακά τους δικαιώματα γιατί υποτίθεται δεν μπορεί να κάνει αλλιώς...
Αυτή είναι μια επιλεγμένα σκληρή ταξική πολιτική. 
Οι προμήθειες και οι μίζες των ημετέρων, και τα οφέλη στις βιομηχανίες ΗΠΑ, Γερμανίας, Γαλλίας βαπτίζονται "ζητήματα εθνικής κυριαρχίας" και διαφεύγουν του μνημονίου! 
Όπου θέλουμε μπορούμε... Όπου δεν θέλουμε κρυβόμαστε πίσω από την τρόϊκα...

Στην ουσία λοιπόν: Πρωταθλητές στους εξοπλισμούς KAI εν μέσω κρίσης; 
Γιατί;
Γιατί μια χρεοκοπημένη χώρα μέλος της ΕΕ, συνεχίζει να ξοδεύει παρανοϊκά ποσά για την "άμυνα";  
Ποιος μας απειλεί και δεν έχουμε αρκετά όπλα να τον αντιμετωπίσουμε; 
Τα σύνορά μας δεν αποτελούν ευρωπαϊκά σύνορα όπου περιπολεί η Frontex; 
Δεν είναι η άμυνά τους επίσης "εγγυημένη" στα πλαίσια του ΝΑΤΟ;
Και οι διαφορές με τους γειτόνους μας γιατί δεν επιλύονται προς αμοιβαίο όφελος με απευθείας διαπραγματεύσεις ή προσφυγή σε διεθνείς οργανισμούς;
Ποιος ωφελείται από την υποδαύλιση του εθνικισμού; 
Τι τα θέλουμε τα όπλα, τα κανόνια τα σπαθιά; Να τα κάνουμε περιουσίες να χορταίνει η λαμογιά;

Πιο προκλητική ταξική πολιτική από την συνέχιση των εξοπλισμών δεν υπάρχει σε αυτήν την χώρα. Ο εθνικισμός είναι ένα πανάκριβο σπορ που πληρώνουμε όλοι για να ωφελούνται οι βασικοί μας πιστωτές. Ακόμη κι ο  Ερντογάν μας πρότεινε την άνοιξη αμοιβαία μείωση εξοπλισμών κατά 20% και δεν το δεχτήκαμε... 

Οι έμποροι των όπλων φαίνεται ότι έχουν μεγαλύτερη επιρροή στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ από την έξαρση της ανεργίας και την ύφεση στην αγορά, την φτώχεια των μισθωτών και την χρεοκοπία των μικρομεσαίων.

Πάγωμα λοιπόν των εξοπλιστικών δαπανών τώρα. 
Δέσμευση των οφειλόμενων ποσών στους προμηθευτές και χρήση τους στις δημόσιες επενδύσεις για την ανάπτυξη και την κοινωνική πολιτική - να αντισταθμίσουν τις απώλειες εισοδήματος των μισθωτών και να ενισχύσουν τα επιδόματα των ανέργων. 
Κι ας κατάσχουν οι πιστωτές μας τα υποβρύχια που γέρνουν και τα μη εξοπλισμένα ελικόπτερα. Τους τα χαρίζουμε.
Έχουμε συσσωρεύσει αρκετά όπλα για τα επόμενα δεκαπέντε χρόνια τουλάχιστον. 
Μόνο που δεν τρώγονται...

*πηγή εικόνας: elliniki-stratigiki.blogspot.com

2 σχόλια:

  1. Το χθεσινό''γράμμα'' εχει πολλους παραλήπτες.
    Πρώτη βέβαια την σοσια-ληστική κυβέρνηση που παρέδωσε αμαχητί και εθελουσίως τη χωρα και την τύχη των κατοίκων της στο ΔΝΤ.
    Εχει ομως παραλήπτες και το θεσμικο συδικαλιστικό κίνημα ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.
    Κι αν δεν επαιρναν την υποθεση στα χέρια τους τα πρωτοβάθμια σωματεια τότε η στάση των επίσημων συνδικαλιστικών φορέων θα ηταν ακομη πιο χλιαρή.....
    Το ''γράμμα' πήρε και και η Αριστερά ολων των αποχρώσεων και σχηματισμών(συν-δημαρ &σια) μηδε εξαιρουμένου του ΄΄θεσμικού΄΄ΚΚΕ.

    Τέλος στην περίοδο της αθωότητας.Η ''δημοκρατία'' μας δεν επιτρέπει στον ανεργο,,στον εργαζόμενο,τον φοιτητή να διαδηλώσει διεκδικωντας τα δικαιώματά του [τώρα πια σχεδόν μονο το ψωμί του!].
    Οι μάσκες επεσαν.Οι τυχόν αμφιβολίες για το πού το πάνε οι ''απο πάνω'' εγιναν βεβαιότητες.
    Πάση θυσία,ολοι θυσια στις τράπεζες και του διεθνείς τοκογλύφους.Αυτη ειναι η πολιτική που υπαγορευτηκε και εγινε με απέραντη ευγνωμοσύνη δεκτή απο την κυβέρνηση της νεοχούντας & και τους "πρόθυμους" της.
    Το συνδικαλιστικο κίνημα της βάσης το γνωρίζει,οι ηγεσίες της παντός γραμμής αριστερας μάλλον το εμαθαν[καποιοι ισως το ηξεραν ηδη,αλλά βρίσκονται σε αμηχανία ].Το ''γράμμα''μιλάει και καίει,ζεματάει..

    Παραλήπτες ειναι και οσοι καθήμενοι επι του καναπέως και της αριστεροδεξιάς μπλογκοσφαιρας βρίζουν και μουντζώνουν αλλά βαριούνται να σηκωθούν απο τη θέση τους αφήνοντας ΄τους αλλους να βγάλουν το φίδι απο την τρύπα.Αν οχι εσύ,ποιος?
    Ο ταχυδρόμος εκανε το καθήκον του
    "καμουφλαρισμένοι" αθώοι της αριστεράς(σταλινκής και ευρωλιγουρικής) τέρμα τ΄αστεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμπλοκές κατοίκων και αστυνομίας στην Κερατέα
    Παρασκευή, 17 Δεκεμβρίου 2010

    Νέα σοβαρά επεισόδια εκτυλίσσονται στην Κερατέα, όπου οι κάτοικοι της περιοχής διαμαρτύρονται για τη θέση της Πολιτείας να κατασκευάσει χώρο Χ.Υ.Τ.Υ. στην περιοχή Οβριόκαστο.

    Από το πρωί στις 07.00 στην περιοχή επικρατεί μεγάλη ένταση, καθώς, σύμφωνα με καταγγελίες των κατοίκων, οι αστυνομικές δυνάμεις χρησιμοποιούν αναίτια βία κατά των συγκεντρωμένων που διαμαρτύρονται για την κατασκευή του Χ.Υ.Τ.Υ.

    Μάλιστα, καταγγέλλουν ότι έχουν σημειωθεί καταστροφές σε αυτοκίνητα του δήμου.

    Οι κάτοικοι μιλούν για αναίτια ωμή αστυνομική βία και τονίζουν ότι οι συμπλοκές σημειώνονται τη στιγμή που υπάρχει δικαστική απόφαση, ώστε να μην γίνει καμία εργασία στη περιοχή.

    Σημειώνεται ότι μόλις χθες το Ειρηνοδικείο του Λαυρίου δικαίωσε για ακόμη μία φορά τους κατοίκους της Κερατέας, καθώς αποφάσισε την προσωρινή άρση των εργασιών, καθώς δεν έχει γίνει αρχαιολογική μελέτη.

    Η εκδίκαση της υπόθεσης θα ξεκινήσει στο Πρωτοδικείο της Αθήνας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θέλετε να βάλετε ενεργό link στο σχόλιό σας; BlogU