Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010

ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΘΕΟΚΡΑΤΩΝ ΜΕ ΤΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ "ΠΡΟΣ ΤΟ ΛΑΟ"

...Έτσι πάντως, "για την Ιστορία" που λέμε, θυμίζουμε ότι το 1857, την ίδια χρονιά που στην τραγική πατρίδα μας το υπόδουλο στους ορθόδοξους θεοκράτες Κράτος επέβαλλε στους μαθητές την υποχρέωση του τακτικού εκκλησιασμού υπό την επιτήρηση των δασκάλων τους, στο Μεξικό η κυβέρνηση Χουάρες προέβαινε σε εθνικοποίηση της ακίνητης περιουσίας της Εκκλησίας και των μοναστηριών για να την χρησιμοποιήσει ως ενέχυρο για κρατικό δάνειο από το εξωτερικό.
Πέρα από τους ρεκασμούς των θεοκρατών, αυτό θα αποτελούσε για την Ελλάδα του 2011 μια σημαντικότατη βοήθεια για την αποτροπή της εξαθλίωσης των πολιτών της και την εκχώρηση της εθνικής της κυριαρχίας. Μόνο που, για την ώρα τουλάχιστον, δεν υπάρχουν πολιτικοί με το ικανό ανάστημα να το δρομολογήσουν. Οι υπάρχοντες εκχωρούν καθημερινά ολοένα και περισσότερη Ελλάδα στις περιβόητες "αγορές" και παράλληλα σκύβουν υποτακτικά μπροστά στα ρασοφόρα αφεντικά τους...

Για όσους γνωρίζουν την πραγματική Ιστορία των πολιτισμών, καθώς επίσης και για όσους είναι ψυχικά στοιχειωδώς στα καλά τους, η διαχρονική αναίδεια και θράσος των μεγάλων και μικρών ηγετών του Χριστιανισμού δεν αποτελεί έκπληξη, αφού το να ισχυρίζεται κανείς ότι κατέχει μία "μοναδική" αλήθεια, στην οποία μάλιστα νομιμοποιείται θεόθεν να υποτάξει ολόκληρη την ανθρωπότητα, είναι κάτι αξιωματικώς παράλογο, εξωφρενικό και απαράδεκτο. Υπήρξαν όμως και εξακολουθούν να υπάρχουν και στιγμές, και μάλιστα πάμπολλες, που αυτό το βαθύ θράσος τους αποδεικνύεται κατά κυριολεξίαν απύθμενο, λες και εκτός της πολιτισμικής ποικιλίας αλλά και της αιδούς έχουν βαλθεί να βλάψουν κι από πάνω την κοινή λεγόμενη λογική.


Ένα τέτοιο ακραίο παράδειγμα απύθμενου θράσους, αλλά και της σύμφυτης με τον Χριστιανισμό υποκρισίας, δίνουν στις ημέρες μας οι θεοκράτες της δικτατορεύσουσας στην πατρίδα μας Ορθόδοξης Εκκλησίας, μέσα από το προκλητικό φυλλάδιό τους «Προς το Λαό», στο οποίο επιτίθενται στις έως τώρα δουλικές προς αυτούς πολιτικές ηγεσίες του τόπου, προσποιούνται τους... εξ απυροβλήτου πολέμιους του περιβόητου 'Μνημονίου" και, στο "δια ταύτα", αλαζονεύονται ως δήθεν οι "μόνοι που μπορούν να σταθούν δίπλα στον άνθρωπο και να τον στηρίξουν"!

Ποιοι μιλάνε;

Mιλάνε αυτοί που κατ' εξοχήν ευθύνονται για την από ιδρύσεως του Ελληνικού Κράτους οικονομική υπανάπτυξη της πατρίδας μας, αυτοί που με κουρελοτίτλους από την βυζαντινοκρατία και την οθωμανοκρατία, έχουν ιδιοποιηθεί τεράστιο ποσοστό από τον εθνικό πλούτο, αυτοί που επί δύο σχεδόν αιώνες εμπόδισαν την δημιουργία Κτηματολογίου, αυτοί που ρευστοποίησαν και καρπώθηκαν εύκολο χρήμα από γαίες, ακίνητα και τραπεζικές μετοχές που στην πραγματικότητα δεν τους ανήκαν ποτέ, αυτοί που υποχρέωσαν το δούλο σε αυτούς Ελληνικό Κράτος, είτε είχε είτε δεν είχε, να στέλνει απίθανα τεράστια ποσά από τα χρήματα των φορολογούμενων υπηκόων του σε ξένες χώρες για να συντηρήσει χρηματοβόρα "πατριαρχεία" και προσηλυτιστικές "αποστολές".

Mιλάνε αυτοί των οποίων οι χρυσοφόρες "υπηρεσίες", επιχειρήσεις και προσοδοφόρα ακίνητα φοροαπαλάσσονται σκανδαλωδώς, σε ύψος 2 περίπου δισεκατομμυρίων ευρώ ετησίως, αυτοί των οποίων τους μισθούς πληρώνει το Κράτος που τώρα σείει άγρια την σπάθα κατά των εργαζομένων στο Δημόσιο και στις ΔΕΚΟ, αυτοί που δεν τους άγγιξε έως τώρα κανένα "μέτρο" και, καθ' όπως φαίνεται, ούτε που μελλοντικά θα τους αγγίξει, αυτοί που επί δύο περίπου αιώνες επέβαλλαν στο υπόδουλο Κράτος, με ραβασάκια ή τηλεφωνήματά τους, διορισμούς, τοποθετήσεις στελεχών, ακόμη και χορηγήσεις πτυχίων.

Μιλάνε αυτοί που με την πολιτική τους ισχύ ελέγχουν όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης και με την οικονομική τους ισχύ την πλειοψηφία των Μαζικών Μέσων Ενημέρωσης, αυτοί που επιβάλλουν και πετυχαίνουν να σκύβουν μπροστά τους το κεφάλι σε ένδειξη υποταγής, όλοι ανεξαιρέτως οι εκπροσωπούντες το Ελληνικό Κράτος, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Πρωθυπουργό έως την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων.

Μιλάνε αυτοί που βουλιμικά κατασπάραξαν τεράστια ποσά κοινοτικών χρημάτων για να αυξήσουν την χλιδή και την τρυφή στις υπερβολικά πολλές μητροπόλεις και στα ακόμα πιο πολυπληθή μοναστήρια τους, αυτοί που καταβρόχθησαν αμύθητα ποσά για δήθεν "φιλανθρωπικό" έργο, αυτόκλητοι εργολάβοι, για να μην πούμε νταβατζήδες, της αυτονόητης φιλαλληλίας την οποία έχουν εδώ και αιώνες ξεφτιλίσει σε ελεημοσύνη. Αυτοί που με την περιβόητη «Αλληλεγγύη» και την "καθαρτήρια" μετάλλαξή της «Αποστολή» κατάπιαν και εξακολουθούν να καταπίνουν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ του Έλληνα φορολογούμενου, με την κάλυψη και υποστήριξη μάλιστα των πρόσφατων κυβερνήσεων τις οποίες τώρα τόσο αχάριστα και υποκριτικά εγκαλούν, αλλά και αυτού του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια.

Mιλάνε αυτοί που κατ' εξοχήν ευθύνονται τόσο για την, μέσα από τις οικογένειες, τα σχολεία και τα Μ.Μ.Ε. που ελέγχουν, διαμόρφωση των νεοελλήνων σε λαό που ηλιθιωδώς υποθήκευσε το μέλλον του, όσο και του λασπώδους ηθικού τοπίου που κυριαρχεί παντού, του λασπώδους ηθικού τοπίου του βυζαντινισμού, αλλά και του οθωμανισμού, του οποίου τελευταίου κατήντησαν το Ελληνικό Κράτος τον μοναδικό συνεχιστή, όταν η ίδια η Τουρκία έχει εδώ και έναν περίπου αιώνα τελειώσει με αυτόν οριστικά.

Μιλάνε αυτοί που τώρα, εντελώς απρόσβλητοι από τις βίαιες ανακατατάξεις που δεχόμαστε κατακέφαλα όλοι οι άλλοι "κοινοί θνητοί" και όλες ανεξαιρέτως οι κοινωνικές τάξεις και όλα τα επαγγέλματα, περιμένουν στην άκρη, καθισμένοι επάνω στον αμύθητο πλούτο τους, ακίνητο αλλά και "ρευστό", αποθηκευμένο στην χώρα αλλά και, κυρίως, στο εξωτερικό, για να καταπιούν αύριο ολόκληρη την ημιδιαλυμένη και παραπαίουσα νεο-ελληνική κοινωνία, με την "βαθιά" εξουσία της οικονομικής και, εν τέλει, πολιτικής ευρωστίας τους. Ακόμα και έτσι όμως είναι αδηφάγοι και για, για να μην ξεχάσουν την... τέχνη, εξακολουθούν να κατασπαράσσουν ακόμα και "φθηνουρίες", όπως 1 ταπεινό ευρώ από κάθε ειδική συναλλαγή μιας ζημιογόνας κρατικής τράπεζας ή μπουκιές από το ποσό που συγκεντρώθηκε από τον «8ο Ετήσιο Αγώνα Κατά της Φτώχειας» (14.12."2010").

Αυτοί είναι που μιλάνε! Οι ρασοφόρες ακρίδες και το τεράστιο πλήθος των συνενόχων τους, που τώρα υποδύονται τους πατριδαμύντορες -αυτοί που στα «ιερά» τους βιβλία αγνοούν παντελώς την λέξη "πατρίδα"!

Αυτοί είναι που μιλάνε! Οι εκλεκτοί και μοσχαναθρεμένοι των βυζαντινών και οθωμανών κατακτητών, οι συνεργάτες όλων των τυράννων και κατακτητών, οι εφευρέτες του ψυχοτρομοκρατικού "επιχειρήματος" ότι όποτε υποδουλωνόντουσαν οι πιστοί τους ήταν γιατί ο "τριαδικός" Θεός τους το επιθυμούσε!

Αυτά τα καλοζωϊσμένα παράσιτα έρχονται τώρα να δαγκώσουν το υπηρετικό χέρι που επί δεκαετίες τους μπουκώνει και τους σκουπίζει, για να πουλήσουν φιλολαϊκό προφίλ και φιλοπατρία, ουρλιάζοντας υστερικά μέσα από το φυλλάδιό τους ότι η Ελλάδα είναι "χώρα υπό κατοχή".

Για πρώτη φορά, και μοναδική ίσως, θα συμφωνήσουμε μαζί τους στο τελευταίο. Μόνο που η κατοχή δεν επεβλήθη πρόσφατα και ούτε ο στρατός κατοχής είναι μόνον εκείνος, τον οποίο αυτοί κουτοπόνηρα επιχειρούν να δείξουν. Αργά ή γρήγορα θα πάψει η πλατυτάτη ομπρέλα προστασίας που τώρα οι θεοκράτες συντηρούν με τα πλούτη τους και τις πολυειδείς πιέσεις τους και τότε οι Έλληνες θα δουν την κανονική εικόνα. Και όταν την δουν, οι όποιοι κατακτητές, "παλαιοί" και "νέοι", θα περιέλθουν σε εξαιρετικά δύσκολη θέση. Σε μια θέση από την οποία δεν θα τους βγάζει κανενα προπαγανδιστικό πυροτέχνημα, πόσω μάλλον τα ευχέλαια και τα σταυροκοπήματα.

Έτσι πάντως, "για την Ιστορία" που λέμε, θυμίζουμε ότι το 1857, την ίδια χρονιά που στην τραγική πατρίδα μας το υπόδουλο στους ορθόδοξους θεοκράτες Κράτος επέβαλλε στους μαθητές την υποχρέωση του τακτικού εκκλησιασμού υπό την επιτήρηση των δασκάλων τους, στο Μεξικό η κυβέρνηση Χουάρες προέβαινε σε εθνικοποίηση της ακίνητης περιουσίας της Εκκλησίας και των μοναστηριών για να την χρησιμοποιήσει ως ενέχυρο για κρατικό δάνειο από το εξωτερικό.
Πέρα από τους ρεκασμούς των θεοκρατών, αυτό θα αποτελούσε για την Ελλάδα του 2011 μια σημαντικότατη βοήθεια για την αποτροπή της εξαθλίωσης των πολιτών της και την εκχώρηση της εθνικής της κυριαρχίας. Μόνο που, για την ώρα τουλάχιστον, δεν υπάρχουν πολιτικοί με το ικανό ανάστημα να το δρομολογήσουν. Οι υπάρχοντες εκχωρούν καθημερινά ολοένα και περισσότερη Ελλάδα στις περιβόητες "αγορές" και παράλληλα σκύβουν υποτακτικά μπροστά στα ρασοφόρα αφεντικά τους.

ΥΠΑΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ
ysee.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 232 / 17.12."2010"



17 σχόλια:

  1. Επιτέλους ένα κείμενο με ουσία για την τεράστια βδέλλα την αχόρταγη...
    Τα κρατικά κανάλια γράφοντας το σύνταγμα προκλητικότατα κάθε Κυριακή συνεχίζουν ακάθεκτα το σιγοντάρισμα.
    Η ασθενική μνήμη του Έλληνα, δημιουργεί το ιδανικό περιβάλλον για την μακροημερευσή τους.
    Όταν ένα ολόκληρο έθνος παρακολουθεί μέσο των καναλιών της TV την έλευση του Αγιου Φωτός με τιμές αρχηγού κράτους μας αξίζει να τους κουβαλάμε στις πλάτες μας για αρκετό καιρό ακόμα.
    Τηλέμαχος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΠΡΑΒΟ ΩΡΑΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ, ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΠΑΠΑΔΑΡΙΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν με ενδιαφερειη υπογραφή ..Αυτά που λένε ειναι ολοσωστα ..ΚΑΙ ΘΑΠΡΕΠΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥς ΝΑ ΤΑ ΠΕΙ Η αριστερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στην Ελλάδα δεν περάσαμε ακόμη την Θρησκευτική Μεταρρύθμιση.
    Ιστορικά προηγείται του Διαφωτισμού.
    Συνειρμικά μόνο ας θυμόμαστε και τα κοινά στοιχεία "Αριστεράς" και Εκκλησίας:
    Δόγματα και Αιρέσεις
    Ιερά κείμενα
    Κατοχή της μοναδικής αλήθειας
    Δαιμονοποίηση όσων διαφωνούν κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εδώ και αρκετά χρόνια είχα την ελπίδα πως θα άκουγα από το στόμα ενός πολιτικού κάποια πράγματα για τις μυλόπετρες που χρόνια τώρα συνθλίβουν την χώρα μας.
    Ο πολιτικός αυτός είναι ο Κάρολος Παπούλιας.
    Τελικά από ότι φαίνεται ούτε αυτός είναι διατεθειμένος να περισώσει την αξιοπρέπειά του.
    Ούτε τώρα που δεν δεσμεύεται από πολιτικό κόστος και άλλες τέτοιες ανοησίες.
    Φαίνεται πως θα κλείσει την πολιτική του καριέρα σαν ένα γραφικό και συνένοχο πολιτικό ανθρωπάκι μαζί με τόσα άλλα.
    Κρίμα.
    Τηλέμαχος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οι Έλληνες Εθνικοί έχουν απόλυτο δίκιο - είμαστε το τελευταίο θεοκρατικό καθεστώς στην Ευρώπη και το παλιό πολιτικό σύστημα είναι άρρηκτα δεμένο με την Εκκλησία ΑΕ: κοινές μπίζνες, αφαίμαξη των εθνικών πόρων, κολοσιαία φοροδιαφυγή, έλεγχος κρατικών τραπεζών, επιβάρυνση δημοσίων δαπανών και ασφαλιστικών οργανισμών, κλεφτόβουλα και πλαστές ιδιοκτησίες.
    Ζητείται πολιτική δύναμη που θα τους βάλει στη θέση τους και μαζί θα γκρεμίσει και τον δεύτερο πυλώνα της κλεπτοκρατίας, τους εξοπλισμούς και όσους πλουτίζουν από τον εθνικισμό και την μισαλλοδοξία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σπουδαία... αλλά οι κύριοι και κυρίες με τη βαρύγδουπη υπογραφή "Υπατο Συμβούλιο Ελλήνων Εθνικών"....μόνο γέλιο προκαλούν.(σ΄εμένα τουλάχιστον- είδα το σάιτ τους)

    καμια θρησκεία δεν μπορεί να αποτελεί άλλοθι για κάτι ουσιαστικό που μπορεί να λεχθεί.....ούτε Χριστός, ούτε Αλλάχ,ούτε Δίας και Αθηνά....μη τρελλαθούμε κι εμείς οι ΑΘΕΟΙ τώρα....

    Θωμάς Σ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανατρεξτε στον Ν. Σβορωνο ,κορυφαιο Ευρωπαιο ιστορικο που τιμησε οσο λιγοι το ανανεωτικο ρευμα στην Ελλαδα και θα παρετε ολες τις απαντησεις που χρειαζεστε. Υ.Γ, Πραγματι , οπως υπονοει και ο Θωμας , ο αντικληρικανισμος σε διεθνες επιπεδο δεν ηταν παντοτε προοδευτικος με την εννοια της τυπικης πολιτικης γεωγραφιας παρα το οτι υπηρξε νεωτερικο φαινομενο. mike

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Θωμά δεν θα περίμενε κανείς κάτι άλλο από σένα - προτιμάς την κόκκινη θρησκεία (και δεν εννοώ τον ...θρύλο). Δεν έχεις ιδέα τι ήταν η Αθηνά και την συγχέεις με την θρησκεία που γνώρισες τραυματικά. Συγχέεις το ήθος με το παπαδαριό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΜΦΧ, για την ταμπακιέρα κουβέντα. Έχεις το έλεος που ζητάς... αλλά για το θέμα μας έχεις να πεις κάτι;
    Βαρέθηκα τον δογματισμό σας και την ευκολία με την οποία απορρίπτετε κάτι από την υπογραφή (δεν είναι δικός μας...) - αυτή η νοοτροπία σκοτώνει τη σκέψη και το διάλογο. Δεν ακούτε τι λέει ο άλλος μόνο ψάχνετε στα αρχεία της εσωτερικής σας KGB να βρείτε τον φάκελό του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Γιώργο
    Μπαίνω στη διαδικασία να σου απαντήσω.
    Αντιπαθώ τις θρηκείες,αντίθετα με σένα, που είσαι έτοιμος να την πεις σε όποιον σου πει κάτι.Αυτό δεν είναι θρησκεία; Στο έχω πει και πιστεύω ότι είσαι βαθύτατα δογματικός και απόλυτος.
    Όσο για τα υπόλοιπα. Δεν είσαι σε θέση να ξερεις τι ακριβώς γνωρίζω για τις θρησκείες.πολύ περισσότερο για τις τραυματικές μου εμπειρίες απ' αυτές! Απλά πιστεψέ με. Ως γνώστης λοιπόν σου λέω ότι το παπαδαριο είναι το ίδιο πάντα! Είτε φοράει ρασο,είτε την αιγίδα της Αθηνάς.

    ΥΓ:Μια ερώτηση: Ταυτίζεσαι με την υπογραφή του κειμένου; Εδώ θα συμφωνήσω με τον mike...εν μέρει όμως!
    καληνύχτα...τα ξαναλέμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @ Γιώργος
    Είσαι απίστευτος τελικά,μόνο που όλες οι στιγμές δεν είναι ίδιες.
    Αν έχεις διάθεση για να λύσουμε το θέμα των εθνικών σε θρησκευτικό επίπεδο οργάνωσε forum να τα πούμε καμιά αντίρηση.
    Αλλά σήμερα να μπαίνει αυτό το θέμα και να καταλήγουμε οτι είμαστε θεοκρατικό καθεστώς, δηλώνω αδυναμία να το παρακολουθήσω.
    Τα περι KGB ελπίζω να καταλαβαίνεις τι γράφεις,αφού πρώτα διαβάζεις.
    Εκτός αν λόγω της ώρας έχουμε πιεί τίποτε κρασιά και τα βλέπουμε ντίρλα όλα.
    Αν δε συμβαίνει ούτε αυτό αποφάσισε να σκοτώσεις τη μανία του ασφαλίτη που πιθανόν σε "καταδιώκει".
    Η παρέμβασή μου αφορά τον mike και όχι εσένα εκτός και αν είσαι ο άνθρωπος με τα χίλια πρόσωπα οπότε και πάλι αδυνατώ τι να κάνουμε δεν είμαι υπεράνθρωπος είμαι ενας απλός καθημερινός άνθρωπος και δεν μπορώ να μιλάω με δύο η τρείς ταυτοχρόνως.
    Ελπίζω να με "συγχωρέσεις" για αυτή μου την αδυναμία
    ΜΦΧ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Εάν είχα αφαιρέσει την αμαρτωλή υπογραφή δεν θα είχατε σχολιάσει Θωμά και ΜΦΧ. Έτσι δεν είναι;
    Κι όμως, το κείμενο είναι του ΥΣΕΕ και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να αποκρύψει την πατρότητά του. Τώρα οι νουνεχείς σχολιάζουν την ουσία και δεν πετάνε την μπάλα στην εξέδρα των θρησκειών (που νομίζουν ότι είναι ένα προνομιακό γι αυτούς πεδίο :):))
    Αλλά όταν απλά είσαι εμπαθής ψάχνεις κάτι για να απαξιώσεις το κείμενο, δεν ασχολείσαι με το ίδιο γιατί σε πονά που το άτιμο τα λέει σωστά, αν και προέρχεται από πηγή non political correct - έ αυτό είναι ο δογματισμός και η ζημιά που έχει κάνει σε μιαν αριστερά που υπήρξε κάποτε και κάτι άλλο εκτός από θρησκεία.
    Ναι καληνύχτα... τι έχουμε άλλωστε να πούμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Επιτέλους Γιώργο έκοψες τις παρεμβολές των ανωνύμων χυδαιολόγων που έκαναν απωθητική την συμμετοχή στη συζήτηση. Καλά έκανες.
    Σχεδόν όλα τα μπλογκ που δέχονται επιθέσεις από ανωνύμους έχουν βάλει προέλεγχο. Τώρα κάποιοι επαγγελματίες σε διατεταγμένη υπηρεσία θα μείνουν άνεργοι.
    Μ' αρέσει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Όταν οι γάτες κοιμούνται χορεύουν τα ποντίκια.
    Σε πολλά σχόλια επισημαίνουν κάποιοι πως το κατεστημένο χρόνια τώρα προσπαθεί να μην αλλάξει τίποτα σ'αυτόν τον τόπο.
    Χρησιμοποιεί όλα τα μέσα που έχει στην διαθεσή του για να το πετύχει.
    Μόλις φανεί κάτι στον ορίζοντα πέφτει με όλες τις δυνάμεις του να το αποδυναμώσει και να το εξαφανίσει.
    Εργαλεία έχει άφθονα.
    1. Το παρακράτος τύπου Κρυστάλλης κ.λ.π.
    2. Τους Μαυρίκηδες όπως περιέγραφε τους τότε μηχανισμούς του ΟΤΕ.
    3. Την εκκλησία που χρόνια τώρα συμμετέχει με ανταλλάγματα.
    4. Παραδικαστικά κυκλώματα.
    5. ΜΜΕ - εργολάβους δημοσίων έργων.
    6. Μπαχαλάκηδες των δρόμων και του διαδυκτίου.
    7. Πολιτικό προσωπικό που δήθεν κυβερνά.
    Καταλήγοντας.
    Για να δρομολογηθούν εξελίξεις πρέπει να ενεργοποιηθούν οι υγιείς δυνάμεις που σίγουρα υπάρχουν.
    Τηλέμαχος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Γιώργο,αν ήμουν δογματικός όπως εσύ, τότε θα έκανα ευαγγέλιο τα λόγια των παπαδων.Γιατί μιλάνε εναντια στο ΔΝΤ κλπ κλπ...αλλά δε το υπολογίζω σοβαρά το φιλολαικό προφίλ τους...το κόσμο φοβωούνται μη χάσουν... Επειδή όμως για μένα δε μετράει μόνο τι λεει αλλά και ποιος το λεει και μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση που χρησιμοποιείς τους αυτονομαζόμενους "εθνικούς" γι αυτό σχολίασα. Δε μπαίνει ζήτημα εμπάθειας όπως τα λες, αλλά ουσίας. Στο κάτω κατω δε νομίζω ότι με λαικίζουσα τσιτάτα εναντίον των παπάδων βοηθιεται κανείς. Το πρόβλημα με τη θρησκεία την οποιαδήποτε θρησκεία ήταν και είναι βαθύτατο φιλοσοφικό.Εκεί είναι οι διαφορές μου. Η εκφρασή της καθεστυκίας θρησκείας από τους παπάδες συμπληρώνει την αντίθεσή μου ....

    Θωμάς Σανιτόπουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Το ποίμνιο και ο όχλος
    21 Δεκεμβρίου 2010
    Μνημόνιο, οχλοκρατία
    του Ν.Ξυδάκη
    Στις αλλεπάλληλες και πιο οδυνηρές κάθε φορά επικαιροποιήσεις του Μνημονίου, στις απεργίες που παραλύουν τη ζωή της ήδη παγωμένης πρωτεύουσας, στην ανασφάλεια και την αβεβαιότητα, αυτές τις μέρες προστέθηκαν δύο αντιδράσεις, μείζονος σημασίας, καθεμία με το δικό της χαρακτήρα.

    Πρώτη, η όλο και συχνότερη εμφάνιση μιας ορισμένης οχλοκρατίας. Ο προπηλακισμός και ο ξυλοδαρμός του βουλευτή Κ. Χατζηδάκη παρήχθη από «ανώνυμους» πολίτες, που διαδήλωναν μπροστά από τη Βουλή. Δεν ήσαν οργανωμένοι, τίποτε δεν ήταν προσχεδιασμένο, δεν υποκινήθηκαν από κανέναν· το πλήθος μετετράπη σε όχλο άμα τη εμφανίσει του βουλευτή. Ο πολιτικός μετετράπη σε αποδιοπομπαίο τράγο και συγκέντρωσε όλη τη συσσωρευμένη οργή, την ανημπόρια, την απόγνωση αλλά και τη μνησικακία των πολιτών, των ίδιων που πιθανόν να έχουν ψηφίσει τους πολιτικούς που τώρα προπηλακίζουν, ή να έχουν χρησιμοποιήσει το πελατειακό δίκτυο προς ίδιον όφελος. Ωστόσο, τώρα, το σοκ της διάψευσης και του κλονισμού των εδραιωμένων ηθών, είναι σφοδρό, η αδυναμία έλλογης αντίδρασης έντονη, ο αποκλεισμός από τις αποφάσεις ολοσχερής, τόσο που η αντίδραση προκύπτει πλέον εκρηκτική, απρόβλεπτη.

    Η άλλη μείζων αντίδραση προήλθε από την Εκκλησία της Ελλάδος. Στο κείμενο «Η Εκκλησία απέναντι στην κρίση» (PDF εδώ), που διανεμήθηκε στους ενοριακούς ναούς της επικράτειας, η Ιερά Σύνοδος περιγράφει την κρίση με πολιτικούς και πνευματικούς όρους και ασυνήθιστα δριμεία γλώσσα. “Η χώρα μας φαίνεται να μην είναι πλέον ελεύθερη αλλά να διοικείται από τους δανειστές της…” Η εναρκτήρια διαπίστωση δίνει τον τόνο της παρέμβασης: είναι παρέμβαση δυναμική, αποφασιστική, με ανάληψη πολιτικής ευθύνης.

    Το κείμενο είναι περίληψη από πολυσέλιδη εισήγηση, εξαιρετικού πολιτικού ενδιαφέροντος, του μητροπολίτη Σιατίστης Παύλου στην Ιερά Σύνοδο, και ενεκρίθη στις αρχές Οκτωβρίου. Είναι προφανές ότι η Εκκλησία έχει λάβει σαφή μηνύματα από το πυκνό ενοριακό δίκτυο, για την υλική και πνευματική ένδεια των λαϊκών και μικρομεσαίων στρωμάτων, που ζητούν αρωγή από τις ενορίες. Αυτός φαίνεται να είναι ο κύριος λόγος για την παρέμβαση: οι τεκτονικές αλλαγές που αρχίζουν να συμβαίνουν στην κοινωνία, και εξ αυτού η διάθεση να λάβει θέση η Εκκλησία στα νέα συμφραζόμενα. Υπέρ του δοκιμαζόμενου λαού, φυσικά, και μάλιστα με ισχυρή θεολογική θεμελίωση: “Εκκλησία είμαστε όλοι μας και αυτή είναι η δύναμη μας και η δύναμή της” και “Η Εκκλησία του Χριστού έχει λόγο για τη σημερινή κρίσιμη κατάσταση, διότι δεν έπαψε να αποτελεί σάρκα του κόσμου, μέρος της Ιστορίας. Δεν μπορεί να ανέχεται κανενός είδους αδικία, αλλά οφείλει να δείχνει ετοιμότητα για μαρτυρία και μαρτύριο…”

    Πέρα από όποιες επιμέρους ενστάσεις, η παρέμβαση της Εκκλησίας φέρει υψηλό πολιτικό συμβολισμό. Για πρώτη φορά, όσο θυμόμαστε, ο λόγος της είναι απερίφραστα υπέρ του λαού και υπέρ της Πολιτείας, αλλά εναντίον της εξουσίας και εναντίον του πολιτικού προσωπικού· και η παρέμβαση δεν υποκρύπτει κάποια προφανή ιδιοτέλεια, απεναντίας περιέχει ρίσκο σύγκρουσης. Ζούμε ιστορικές στιγμές.

    ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΧΩΡΙΣ ΚΡΑΥΓΕΣ ΚΑΙ ΑΦΟΡΙΣΜΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΖΟΥΜΕ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ...ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θέλετε να βάλετε ενεργό link στο σχόλιό σας; BlogU